Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Το πιστεύω κι εγώ, αλλά και οι παίκτες»

Για την προσπάθεια της Δόξας Δράμας να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα μίλησε ο πρόεδρος των «μαυραετών», Αθανάσιος Σάμιος, που για ακόμη μια φορά στάθηκε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η ομάδα από την αρχή της σεζόν, χαρακτηρίζοντας «άθλο» το ότι έχει φτάσει να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία.

«Είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που πετυχαίνουμε ως τώρα. Όπως ξέρετε, δεν κάναμε προετοιμασία για τη Σούπερ Λίγκα, αρχίσαμε να παίζουμε στις 2 Νοεμβρίου, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε μεταγραφές.

Το πιστεύω όμως κι εγώ και οι ποδοσφαιριστές ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε κάποια παιχνίδια έπαιξε ρόλο η κόπωση ή η ατυχία, όμως είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά θα τα δώσουν όλα και θα δούμε στο τέλος το ταμείο. Πιστεύω ότι είμαστε απόλυτα κερδισμένοι από αυτή τη δοκιμασία», είπε αρχικά.

Για το θέμα της αδειοδότησης της Δόξας και αν ανησυχεί, τόνισε:

«Δεν ανησυχούσαμε ούτε πέρυσι, ούτε ανησυχούμε φέτος. Όμως,
ανησυχούμε για τη γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου. Υφιστάμεθα μεγάλη ταλαιπωρία με τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να επικρατήσει η σύνεση στην ελληνική κοινωνία, να πάρει την χαμένη του αίγλη το ποδόσφαιρο και να ηρεμήσουμε».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν ισχύει ότι η Δόξα θα πάρει περισσότερα χρήματα ανάλογα με το αν πιάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμών και απάντησε:

«Δεν ισχύει η ρήτρα ούτε όρος στη Λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχει μια πριμοδότηση ανάλογα με τη συγκομιδή της βαθμολογίας.

Με βάση τα ισχύοντα πέρυσι, ο κάθε βαθμός ισοδυναμούσε αν τα λέω σωστά με ένα ποσό τις τάξεως των 15.000 ευρώ. Φέτος, όμως είναι στον αέρα όλη η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Η πριμοδότηση της Λίγκας γινόταν με βάση τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Αύριο έχουμε ένα σημαντικό δ.σ. στη Λίγκα για το θέμα της σύμβασης και νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες είναι ανένδοτες με αυτή τη σύμβαση».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: