Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Χολέμπας έλυσε τον γόρδιο δεσμό!!

Πώς μπορεί να βρεθεί ο Χολέμπας σε θέση έξω δεξιά; Ενδεχομένως όπως χθες στο "Γεντί Κουλέ", όταν σε εκτέλεση κόρνερ άλλαξε πλευρά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Χολέμπας έλυσε τον γόρδιο δεσμό
Πόσες φορές μπορεί να βρεθεί στην εξέλιξη της φάσης ξεμαρκάριστος έξω από την περιοχή, ώστε να επιχειρήσει ελεύθερο σουτ; Ελάχιστες. Τι πιθανότητες έχει αυτό το σουτ να καρφωθεί στο παράθυρο; Ολα αυτά έγιναν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός.
Το σουτ του Χολέμπας έγραψε, ο Ολυμπιακός έκοψε τον γόρδιο δεσμό και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0. Δεν ήταν μέχρι τότε κακός ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν, όμως, και τόσο εύκολο να βρει τη λύση στον αξιόπιστο αμυντικά ΟΦΗ που είχε μπει στο ματς υποψιασμένος. Να δεχθεί, δηλαδή, και να αντιμετωπίσει την πίεση των φιλοξενουμένων.
Ενα τετ α τετ του Αμπντούν που έβγαλε ο Βεζυρίδης, κάποιες ελεύθερες κεφαλιές σε στημένες φάσεις που έφυγαν άουτ και το ματς κύλαγε στο 0-0. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε την ουσία να μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ.
Ο Μιραλάς σαν σέντερ φορ είχε κέφια αλλά όχι το τελικό σουτ ή την πάσα, ενώ ο Καζίμ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Το 1-0, όμως, του Χολέμπας απλοποίησε τα πράγματα και το 2-0 του Καζίμ στο 54' (από ασίστ του εξαιρετικού Αμπντούν) έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη σιγουριά της νίκης. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αν αντί για το δοκάρι η μπάλα στο σουτ του Λόπεθ στο 65' είχε καταλήξει στα δίχτυα.
Οι «ερυθρόλευκοι» εν όψει του ματς της Πέμπτης στην Ουκρανία έπαιξαν όσο έπρεπε για να κερδίσουν. Η ποιότητα και η αξιοπιστία τους μετέτρεψαν την έξοδο στο Ηράκλειο σε ευχάριστη εκδρομή.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: