Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μεγάλος ΠΑΟΚ!!

Βούλωσε στόματα ο ΠΑΟΚ με την εμφάνιση και τη μεγαλειώδη νίκη του επί του πρώην πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Μεγάλος ΠΑΟΚ
Και έκλεισε στόματα, γιατί παρά τις ελλείψεις πολλών βασικών παικτών, τους τραυματισμούς από τις συνεχόμενες θλάσεις που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα, έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Κέρδισε καθαρά και δίκαια τον αντίπαλο του, γιατί ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές και αξιοποίησε τις αδυναμίες του αντιπάλου του.
Αυτό το 0-2 στο Ολυμπιακό στάδιο επί του Παναθηναϊκού αποδεικνύει και τις μεγάλες δυνατότητες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Δυνατότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότερο, όμως η παράλληλη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμπόδισε κατά την άποψη μας τον ΠΑΟΚ να κερδίσει βαθμούς που θα του ήταν απαραίτητοι ακόμη και για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ μεγάλος στο Ολυμπιακό στάδιο. Και είχε φύλακα – άγγελο τον Κώστα Χαλκιά. Έκανε “παπάδες” ο διεθνής πορτιέρο και στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, έδειξε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία σε ένα τερματοφύλακα για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Χαλκιάς που δέχθηκε ποικίλες επικρίσεις τους τελευταίους μήνες, απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να … “πεθάνει”. Όπως και ο ΠΑΟΚ βεβαίως.

Φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά, “μετρά” δύο νίκες στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Αυτό το …καταραμένο, τα προηγούμενα χρόνια για τον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό στάδιο. Νίκη επί της ΑΕΚ με 0-2, επικράτηση και επί του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ. Με καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης από τον Σαριέγκι και εκτέλεσε εύστοχα ο Αλβες Λίνο και με γκόλ εξαιρετικό από τον Σαλπιγγίδη που σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ. Παρεπιμπτόντως ο Σαλπιγγίδης δεν πανηγύρισε το γκόλ, γιατί σεβάστηκε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας είναι μεταμορφωμένος.

Ο Δικέφαλος είναι αήττητος εκτός έδρας το 2012. Έχει να χάσει από τις 6 Νοεμβρίου του 2011 στο ματς με τον Αστέρα στη Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό δέκα χρόνια ! Σε αυτό το παιχνίδι, έσπασε και αυτή η αρνητική παράδοση.

Ο Μπόλονι με τις επιλογές του, για τις οποίες σας είχαμε προϊδεάσει μέσα από το αναλυτικό ρεπορτάζ του pamesports.gr κέρδισε κατά κράτος τον Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ με τους νεαρούς έλληνες παίκτες, αλλά και την εμπειρία των Φωτάκη, Γκαρσία, Λίνο, Λάζαρ, Σαλπιγγίδη και με σούπερ τον Χαλκιά πέρασε “αέρας” από το ΟΑΚΑ.

Με 42 βαθμούς στο ενεργητικό του, ο ΠΑΟΚ βάζει πλέον πλώρη για τα πλέι οφ. Και αυτή η ομάδα, με παίκτες ξεκούραστους, που δεν θα έχουν συνεχόμενες υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, είναι ικανή να κερδίσει τη 2η προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος (την 1η στα πλέι οφ) που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλος στο ΟΑΚΑ, έκλεισε τα στόματα των κακόπιστων που αμφισβητούσαν τις προθέσεις της ομάδας και των παικτών και απέδειξε ότι παραμένει μέσα στους στόχους του στο πρωτάθλημα. Αν είχε και οκτώ βαθμούς περισσότερους, αυτούς που έχασε μέσα στη Τούμπα (ακόμη και από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), τώρα θα μιλούσαμε για μια ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και το πρωτάθλημα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: