Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"Η χαρτορίχτρα, ο περιπατητής και ο γεννημένος γκολτζής"

Mε τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την "ερυθρόλευξη" ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας.
"Η χαρτορίχτρα, ο περιπατητής και ο γεννημένος γκολτζής"
Ούτε άκουγα αυτά που έλεγαν για ΠΑΟΚ που θα έρθει να «κάτσει», Αλέφαντος μίλησε στην προηγούμενη στήλη. Είχα πει τα εξής: «Αυτή είναι η πιο κρίσιμη αγωνιστική και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί εύκολα να σκαλώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, χωρίς Σιμάο και χωρίς Λέτο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κόψει ούτε τώρα βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό, τι ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ας το κόψουνε. Τι τον πληρώνουν τον Μπόλονι τόσα λεφτά;
Ο ΠΑΟΚ αν είναι σοβαρός στο ΟΑΚΑ μπορεί να κόψει βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό. Από αυτόν τον Παναθηναϊκό που είναι λαβωμένος, του λείπουν παίκτες, του λείπουν λεφτά, έχει απλήρωτους ποδοσφαιριστές και διαλυμένη διοίκηση. Κάτι πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. 0-3 έχασε από την Ουντινέζε στην Τούμπα και χωρίς τον Ντι Νατάλε, απ’ το Κύπελλο αποκλείστηκε απ’ τον Ατρόμητο, τι θα του απομείνει φέτος; Να βγει… πέμπτος; Πρέπει να χτυπήσει τους βαθμούς στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν χάσει και αυτό το ματς, κύριε Βρύζα πες στον Μπόλονι «τι σου χρωστάω, άντε γεια».
Το πίστευα λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ άνετα μπορεί να κάνει τη ζημιά, ο λόγος ήταν ότι έβλεπα τον Παναθηναϊκό να είναι ερείπιο! Ερείπιο ρε, πόσες φορές έχω πει ότι θα είναι η αυτοκτονία του αιώνος άμα χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός απ’ τους Σπυρόπουλους και τους Σαριέγκηδες, απ’ τους Τοτσέ και τους Μαυρίες.
Έκανε και εγκληματική διαχείριση ο Φερέιρα, δεν βγαίνει ο Κλέιτον για να μπει ο Μαυρίας, ανύπαρκτος να είναι ο Κλέιτον μπορεί να σου βγάλει δύο φάσεις. Δεν βάζεις χαφ τον Ζέκα και τον Κατσουράνη να βγαίνει σαν ακριανός!
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε αυτό το ματς άμυνα για σεμινάριο. Και ο Χαλκιάς ήταν πολύ καλός. Αν ξεθάρρευε πιο γρήγορα ο ΠΑΟΚ και χτυπούσε τον Παναθηναϊκό με αντεπιθέσεις, θα είχε κάνει πιο γρήγορα το 0-2. Μπίερσμιρ λέει… Περιπατητής στη φάση του 2ου γκολ. Και ο Σαριέγκι τι πέναλτι έκανε ρε! Δεν είναι σέντερ μπακ αυτά. Ούτε ακραία μπακ είναι αυτά που έχει ο Παναθηναϊκός. Αποδείχτηκε αυτό που έχω πει αρκετές φορές ότι ο Λέτο ήταν ο μισός Παναθηναϊκός.
Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το μεγάλο ματς, αλλά ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στην Κρήτη. Ο Καζίμ θέλει δουλειά, του Μιραλάς δεν του βγήκαν τα σουτ, ο Αμπντούν δεν έχει το γκολ, για να μάθεις πότε θα σκοράρει ο Αμπντούν πρέπει να πας σε… χαρτορίχτρα. «Πότε θα βάλει γκολ» θα τη ρωτήσεις και θα σου απαντήσει «το 2014»!
Ήταν καλός πάντως ο Αλγερινός στην Κρήτη, αλλά πρέπει και να σκοράρει. Καλός ήταν και ο Χολέβας. Ο Τοροσίδης πρέπει να συνέλθει, ήταν χάλια.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτή τη νίκη και να επαναπαυτεί, περισσότερα δεν θέλω να πω για αυτό το ματς, η Μέταλιστ θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από τον ΟΦΗ και θα σκυλιάσει…
Ο Μήτρογλου είναι αυτό που συνηθίζω να λέω «γεννημένος γκολτζής». Αυτό που έχει δεν μαθαίνεται, αυτό το έχει από τη γέννα. Μάνα καημένη μέσα στην περιοχή, με φοβερή απαλλαγή, ξέρει πολύ καλή μπάλα. Επειδή όμως θέλω να γίνει παικταράς, θα του τονίζω πάντα ότι πρέπει να μην είναι τεμπέλης, πρέπει να αυξήσει την αντοχή του μέσα στο παιχνίδι, να τον δω να μπορεί να κάνει αλλεπάλληλα σπριντ και κίνηση στο χώρο. Να δουλέψει την έκρηξη.
Ο Σάντος τον αδικεί που δεν τον παίρνει στην Εθνική και παίρνει κάτι άλλους ανύπαρκτους. Δεν είναι και λίγο πράγμα να πηγαίνει σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος και να σκίζει τα δίχτυα. Ολόκληρος Παναθηναϊκός και δεν έχει Μήτρογλου.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: