Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Έργα και ημέρες» Αμπράμοβιτς!!

«Έργα και ημέρες» Αμπράμοβιτς
Πάρτε χαρτί και μολύβι γιατί δεν θα τα θυμάστε όλα. Και ένα …ηρεμιστικό, γιατί τα ποσά δεν είναι μικρά. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι, με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να συνεχίζει την παράδοση ...ανυπομονησίας και το england365.gr σας παρουσιάζει την «ηλεκτρική καρέκλα» του «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Ο ιδιοκτήτης των «μπλε» φημίζεται για πολλά, σίγουρα όχι, όμως, για την υπομονή του. Ο Αμπράμοβιτς έφτασε στους έξι «φαγωμένους» προπονητές και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι για να παραμείνει κάποιος στον πάγκο της ομάδας πρέπει να φέρει άμεσα επιτυχίας.

Ωστόσο, αυτή είναι η φορά που ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε περισσότερο δίκιο από κάθε άλλη περίπτωση. Ο Βίλας-Μπόας δεν βοήθησε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και τα ποσοστά του ήταν το καλύτερο …άλλοθι για τους επίδοξους «δολοφόνους».

Και όπου «δολοφόνοι» μην νομίζετε ότι πρόκειται μόνο για τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Αυτός μπορεί να ήταν ο …φυσικός αυτουργός. Σύσσωμος ο αγγλικός Τύπος μιλά ξεκάθαρα για τους παίκτες της Τσέλσι, οι οποίοι δεν στήριξαν τον –πρώην- προπονητή τους, κάνοντας λόγο για …ηθική αυτουργία.

Αλλά είπαμε. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας είχε τα χειρότερα ποσοστά από την στιγμή που το τζετ του Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στο Λονδίνο. Ήταν ο μοναδικός που είχε λιγότερο από 50% σε νίκες. Επί ημερών του σημειώθηκαν τα λιγότερα γκολ. Η ομάδα του δέχθηκε τα περισσότερα. Δείτε:
Προπονητής
Ποσοστό νικών
Χίντινκ
72,7 %
Μουρίνιο
67,6 %
Γκραντ
66,7 %
Αντσελότι
62,6 %
Ρανιέρι
61,0 %
Σκολάρι
55,6 %
Βίλας-Μπόας
47,5 %

Προπονητής
Γκολ υπέρ (μ..ο)
Αντσελότι
2,22
Χίντινκ
1,86
Σκολάρι
1,83
Γκραντ
1,80
Μουρίνιο
1,79
Ρανιέρι
1,79
Βίλας-Μπόας
1,73

Προπονητής
Γκολ κατά (μ..ο)
Μουρίνιο
0,63
Γκραντ
0,67
Σκολάρι
0,67
Αντσελότι
0,83
Χίντινκ
0,86
Ρανιέρι
1,0
Βίλας-Μπόας
1,08

Προπονητής
Βαθμοί/Αγώνα
Χίντινκ
2,62
Μουρίνιο
2,33
Γκραντ
2,31
Αντσελότι
2,07
Σκολάρι
1,96
Ρανιέρι
1,82
Βίλας-Μπόας
1,70
Οι παίκτες δεν τον ήθελαν. Ήταν ξεκάθαρο. Ο ίδιος εξάλλου προσπάθησε να «ξηλώσει» όλη την παλιά φρουρά. Τα αποτελέσματα, όπως είδατε, δεν ήταν τα ιδανικά. Ο –διαφαινόμενος- αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν ήταν αυτός, πάνω στον οποίο ο Αμπράμοβιτς εξάντλησε την υπομονή του. Δείτε:
Προπονητής
Ημέρες πριν απολυθεί
Μουρίνιο
1.205
Αντσελότι
601
Ρανιέρι
334
Βίλας-Μπόας
256
Γκραντ
237
Σκολάρι
223
Show me the money
Τι και αν μένουν στην ανεργία; Όσοι προπονητές απομακρύνθηκαν από τον πάγκο της Τσέλσι, όχι μόνο δεν έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν». Βλέπετε, ο Αμπράμοβιτς είναι «κύριος» και πληρώνει τις επιλογές του (και τα λάθη του, ενίοτε). Συνολικά, από το 2003 και μετά, ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων έχει ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατ. λίρες για τις αποδεσμεύσεις προπονητών! Σε αυτά προσθέστε και τη ρήτρα που «έσπασαν» οι «μπλε» για να αποκτήσουν από την Πόρτο τον Βίλας-Μπόας…
Προπονητής
Ποσό αποδέσμευσης
Μουρίνιο
18 εκατ. λίρες
Σκολάρι
12 εκατ. λίρες
Βίλας-Μπόας
9 εκατ. λίρες
Αντσελότι
6 εκατ. λίρες
Ρανιέρι
6 εκατ. λίρες
Γκραντ
5 εκατ. λίρες
Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κέρδισε πολλά εντός αγωνιστικών χώρων. Το έκανε, όμως, εκτός. Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Με βάση τα ποσά, η κάθε νίκη που σημείωσε η Τσέλσι επί Βίλας-Μπόας κόστισε 1,4 εκατ. λίρες! Ο πιο ακριβός «γάμος» συλλόγου-προπονητή έληξε με ένα εξίσου …τσουχτερό «διαζύγιο».

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: