Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Στέψη ή… επανάληψη;

Στο Τορίνο, Σεβίλλη και Μπενφίκα διεκδικούν το πρώτο Europa League της ιστορίας τους, με τους «αετούς» να προβάλουν ως φαβορί της αναμέτρησης και να καλούνται να σπάσουν την… κατάρα του Γκούτμαν.Το πρώτο Europa League, όπως λέγεται πλέον η δεύτερη τάξει διοργάνωση της UEFA, της ιστορίας τους διεκδικούν απόψε η Σεβίλλη και η Μπενφίκα στο Τορίνο της Ιταλίας (21:45, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).
Για τους «αετούς» είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στον τελικό του θεσμού, καθώς την περσινή σεζόν έχασαν τον τίτλο από την Τσέλσι στο 90 +3’ από το γκολ του Ιβάνοβιτς.

Τους Πορτογάλους «ακολουθεί» μια… κατάρα, εκείνη του Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος μετά την κατάκτηση του δεύτερου σερί Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962 είχε επαφές με την τότε διοίκηση του συλλόγου και είχε ζητήσει αύξηση στις αποδοχές του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Κατά την αποχώρησή του από την Μπενφίκα φέρεται να καταράστηκε την ομάδα «να μην καταφέρει στα επόμενα 100 χρόνια από τώρα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης»!

Από τότε, παρότι υπήρξε επτά φορές φιναλίστ (1963, 1965, 1968, 1983, 1988, 1990 και πέρυσι) δεν κατάφερε να σηκώσει κάποιο τρόπαιο! Μάλιστα, το 1990 ο Εουσέμπιο βρέθηκε στον τάφο του Ούγγρου τεχνικού για να προσευχηθεί για να σπάσει η συγκεκριμένη «κατάρα», όμως τελικά οι «αετοί» ηττήθηκαν στον τελικό της Βιέννης από τη Μίλαν (με σκορ 1-0).

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Ανδαλουσιανοί έχουν να λένε για την τρομερή ομάδα – υπό τις οδηγίες του Χουάντε Ράμος – της διετίας 2005 – 2007, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο UEFA. Από τότε η ισπανική ομάδα δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν στην Ευρώπη, έχοντας μέτριες ή άσχημες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η φετινή ποερία της Σεβίλλης ξεκίνησε από τα πλέι οφ του Europa League, στον όμιλο κατέλαβαν την πρώτη θέση και στους «32» απέκλεισαν την Μάριμπορ, στους «16» τη συμπολίτισσα Μπέτις και στα προημιτελικά την Πόρτο.

Στην ημιτελική φάση άφησαν εκτός της Βαλένθια, χάρη στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν στο «Μεστάγια», και τώρα διεκδικούν το τρίτο ευρωπαϊκό τους τίτλο, τον πρώτο με την συγκεκριμένη ονομασία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σαμπέιρο, ενώ εκτός είναι ο Κριστοφόρο και ο Τσερνίσεφ. Ο Ζόρζε Ζέσους δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Πέρεζ και Μάρκοβιτς, ενώ κάρτες συμπλήρωσε κάρτες και ο Σάλβιο. Επίσης, ο Πορτογάλος προπονητής δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον Σίλβιο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φέισα.
Διαιτητής του φετινού τελικού του Europa League θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποια αστέρια; Αστεράκια…!

Απόλυτη «ψυχρολουσία» για τον ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν κακό πρόσωπο, ηττήθηκαν απ’ τον Αστέρα, στην Τρίπολη (1-0) κι αν ο Παναθηναϊκός πάρει έστω ένα βαθμό, τους αφήνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ!

«Κόπηκαν»… απότομα τα πόδια του ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται μια… ανάσα απ’ την απώλεια (και) της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετά από κακή εμφάνιση ηττήθηκαν απ’ τον Αστέρα με σκορ 1-0.
Ένα αποτέλεσμα που δίνει την ευκαιρία στον… Παναθηναϊκό να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό απέναντι στον Ατρόμητο (19:15) και να «καπαρώσει» και μαθηματικά την πρωτιά στα πλέι οφ.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Αρκάδες ο Καράσκο στο 44’ που όχι μόνο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά την ανέβασε στη δεύτερη θέση (έχει σε ισοβαθμία τον ΠΑΟΚ) και απειλεί τον «Δικέφαλο του βορρά» με απώλεια και του «καλού» εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία (5 αγώνες):

1. Παναθηναϊκός 10*
2. Αστέρας Τρίπολης 7
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ατρόμητος 3*
*Ματς λιγότερο Παναθηναϊκός και Ατρόμητος

Η επόμενη (6η) και τελευταία αγωνιστική (17/5):

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (20:30, Novasports2)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30, Novasports1)

Το ματς

Η πρόθεση των δύο ομάδων ήταν σαφής. Ο μεν ΠΑΟΚ να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και ο δε Αστέρας να δώσει χώρο και να «χτυπήσει» ενδεχομένως στην κόντρα. Στοχ και Νάτχο κυρίως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά ο Σανκαρέ έμοιαζε να παίζει σαν… δέκα και να είναι πραγματικά απροσπέλαστος. Φάσεις δεν υπήρχαν, με τον Αστέρα να είναι ακίνδυνος μπροστά, αλλά να είναι και ουσιαστικά αυτός που έκανε την πρώτη υποψία ευκαιρίας (ψηλά άουτ το σουτ του Καράσκο).

Σιγά-σιγά οι Αρκάδες έδειχναν να ισορροπούν την αναμέτρηση και τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να προβληματίζει καθώς είχε δεδομένα πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Στοχ απ’ την μία και Σκόνδρας απ’ την άλλη (άφαντος ο Μάρτενς) πάλευαν να κάνουν… κάτι, αλλά μάταια. Και στην μοναδική στιγμή που ο γκολκίπερ του Άστερα χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε μια χαρά, στο σουτ του Κάτσε, ενώ λίγο αργότερα ο Σκόνδρας σημάδεψε από κοντά άουτ. Και σα να μην έφταναν τα «θέματα» του «Δικεφάλου του βορρά», ήρθε στο 44’ ο Καράσκο να αφήσει… κάγκελο τους Θεσσαλονικείς με κεφαλιά-ψαράκι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Ο Γεωργιάδης έπρεπε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Γι’ αυτό και πέρασε στον αγώνα τους Σαλπιγγίδη-Λίνο (που στο Περιστέρι είχαν οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην ανατροπή). Και προς στιγμήν οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να «ξυπνούν» και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ισοφαρίσει στο 64’. Ο Αθανασιάδης, όμως, από κοντά πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία που του δόθηκε και από εκείνο το σημείο, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να παίρνουν… την κάτω βόλτα. Πολλά κενά στην άμυνα, ασύνδετοι επιθετικά και χωρίς «φαντασία» στο παιχνίδι τους.

Κι όσο κι αν περνούσαν τα λεπτά, η εικόνα του «Δικεφάλου του βορρά» όχι μόνο δεν άλλαζε, αλλά χειροτέρευε. Οι «ασπρόμαυροι» φαινόταν σα να ‘χουν παραδώσει πνεύμα και δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν την εστία του Αστέρα. Ένας Αστέρας που την ίδια ώρα έφευγε… σφαίρα στις κόντρες κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» πιο άνετα το ματς. Ενδεικτικό της κακής κατάστασης του ΠΑΟΚ, το γεγονός πως μετά την κλασική ευκαιρία του Κλάους, δεν είχε άλλη φάση(!) για γκολ, χάνοντας εν τέλει με σκορ 1-0 και (σχεδόν) παραδίδοντας τα… όπλα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Σέτι, Μουνάφο (87’ Κουρμπέλης), Ουσέρο, Μπαράλες (79’ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (71’ Ναβάρο)

Στον πάγκο: Μπαντής, Λισγάρας, Βάλντο, Παπαχρήστος

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (58’ Λίνο), Κάτσε (67’ Κουλούρης), Κατσουράνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Σαλπιγγίδης)



Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Γεωργιάδης, Πόζογλου, Κίτσιου
Πηγή: sport-fm.gr

Με εκπλήξεις στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ!

Ενδεκάδα χωρίς Λίνο και Σαλπιγγίδη παρατάσσει ο Γιώργος Γεωργιάδης για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Με εκπλήξεις στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ
Αρκετές απουσίες και εκπλήξεις έχει η ενδεκάδα με την οποία παρατάσσεται ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την πέμπτη αγωνιστική των play offs (17:00).

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Λίνο και Σαλπιγγίδη επιλέγοντας για το αρχικό σχήμα τους Μάρτενς και Σπυρόπουλο, ενώ στο βασικό σχήμα ελλείψει των τιμωρημένων Ινσαουράλδε, Βίτορ και Τζαβέλλα το κέντρο άμυνας συνθέτουν οι Κατσουράνης και Κατσικάς.

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ, Μάρτενς, Στοχ, Αθανασιάδης. Πηγή: sport-fm.gr

Υπό το φόβο νέων προσφυγών!

Το ενδεχόμενο να καταθέσουν και άλλοι παίκτες του Άρη προσφυγή κατά της ΠΑΕ, όπως έπραξε ο Νίκος Τσουμάνης, φοβούνται οι διοικούντες τον σύλλογο.

Υπό το φόβο νέων προσφυγών
Αρκετά είναι τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει η νέα διοίκηση του Άρη, με τελευταίο την προσφυγή που κατέθεσε ο Νίκος Τσουμάνης (φώτο).

Ο 23χρονος αμυντικός παραδέχθηκε πως αυτό το έκανε για να μπορεί να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος με κάποια άλλη ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως είχε επαφές με τον Πανθρακικό.

Το θέμα είναι πως στο «κίτρινο» στρατόπεδο φοβούνται μήπως ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο του Έλληνα άσου, καθώς όλοι σχεδόν οι παίκτες έχουν δικαίωμα προσφυγής.

Όλοι εκτός πλην του Μανιά, του Διούδη που παραμένουν στην ομάδα και των Αγάνθο, Πουλίδο, Τάτου που έχουν φύγει από την ομάδα.

Για αυτό τον λόγο οι διοικούντες τον σύλλογο φοβούνται μήπως αποχωρήσουν και άλλοι παίκτες, εφόσον αν λάβουν την απόφαση να συνεχίσουν αλλού τις καριέρες τους.

Παράλληλα, επιδικάστηκε το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς για την αντίστοιχη περίπτωση του Μανόλη Παπατεριανού και αυτό ανέρχεται στα 160.000 ευρώ και θα υπάρξει νέα επαφή μαζί του για να συζητήσουν πώς θα καταβάλουν αυτά τα χρήματα.

Από εκεί και πέρα, όσο δεν σημειώνεται εξέλιξη στο θέμα του επενδυτή, παρά τις φήμες των τελευταίων ημερών για ομογενή Ρώσο επιχειρηματία με καταγωγή τη Μεσσηνία, τόσο αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό της διοίκησης η λύση του άρθρου 106ια που είχε προτείνει ο νομικός Αργύρης Αργυριάδης.

Δηλαδή, την ειδική εκκαθάριση μεγάλων εταιριών που έχουν πάνω από 2.5 εκ ευρώ ενεργητικό, 5 εκ ευρώ τζίρο και περίπου 50 εργαζομένους, εν λειτουργία, όπως προβλέπει το «άρθρο 106».Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι η προεπιλογή της Εθνικής!

Αν κι αρχικά δεν υπήρχε πρόθεση να ανακοινωθεί η προεπιλογή της Εθνικής για το Μουντιάλ, τελικώς αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα. Δείτε ποιοι είναι οι 30 υποψήφιοι.

Αυτή είναι η προεπιλογή της Εθνικής
Ο Φερνάντο Σάντος είχε ανακοινώσει εξ αρχής την πρόθεσή του να ανακοινώσει απευθείας τους 23 παίκτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως να επιλέγει περισσότερους.

Τελικώς απεστάλη στη FIFA μία λίστα προεπιλογής και παρότι η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας δημοσίευσε 29 ονόματα, τελικά λίγη ώρα μετά η ΕΠΟ ανακοίνωσε τους 30.

Στη λίστα υπάρχουν εκπλήξεις με παίκτες όπως οι Μόρας, Καράμπελας και Καρέλης. Εκτός είναι ο Δημήτρης Σιόβας, που έχασε το δεύτερο μισό της σεζόν με τραυματισμό.

Από τους 30 θα κοπεί ένας τερματοφύλακας, 2-3 αμυντικοί, 1-2 μέσοι και 1-2 επιθετικοί.

Αναλυτικά η λίστα:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ). Πηγή: sport-fm.gr

Είναι τρελός ο πρόεδρος!!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα τρομερό γεγονός για τον πρόεδρο της δημοκρατίας που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Ήταν 14 Μαϊου 1957 όταν, σαν σήμερα, η Εθνική Ελλάδας στο βόλεϊ έδινε τον πρώτο της, σε εθνικό επίπεδο, μεταπολεμικό αγώνα εναντίον της Ρουμανίας.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Πανελληνίου, με την Εθνική μας να γνωρίζει την ήττα με 3-0.
Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε και ο Κάρολος Παπούλιας, που ήταν τότε αθλητής του Εθνικού ΓΣ στον στίβο και στο βόλεϊ.
Ως γνωστόν, στα νεανικά του χρόνια ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν αθλητής του βόλεϊ, ενώ αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος του Εθνικού.
Επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ το 1947 και το 1948 και αθλητής των 110 μ. εμπόδια και του ακοντισμού.
Πηγή: sportdog.gr

Κι αν το γυρίσει με -3 β.;

«Ντου από Παντού» για την 5η και πλέον καθοριστική αγωνιστική των πλέι οφ. Η αγωνία στο κατακόρυφο για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Κι αν καταφέρει και μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρωτιάς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, τότε στην Τούμπα, την έστω και άδεια Τούμπα…, όλα γίνονται.
Όλα ή τίποτα
Για τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, το παιχνίδι της Τρίπολης είναι «όλα ή τίποτα». Αν ο Παναθηναϊκός πάρει αύριο καλύτερο αποτέλεσμα απ’ αυτόν, τότε η 6η αγωνιστική δεν θα έχει κανένα νόημα, αφού η διαφορά θα έχει γίνει μεγαλύτερη από τους 3 β. που είναι τώρα.
Δύσκολο έργο και ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε αυτός εύκολο έργο. Ο Ατρόμητος θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να μην βγει 4ος στα πλέι οφ και ξεκινήσει επίσημους αγώνες από πολύ νωρίς στα μέσα Ιουλίου.
Μην ξεχνάμε ότι η Λεωφόρος θα είναι άδεια, ενώ πλέον παίζει ρόλο και η κούραση.
Μπορεί να το γυρίσει;
Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός είναι αναμφισβήτητα το φαβορί, όμως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να το γυρίσει. Κι ας έχει -3 β. από την τιμωρία.
Εντελώς απρόβλεπτα
Τα φετινά πλέι οφ με όλα όσα έχουν γίνει είναι εντελώς απρόβλεπτα. Για να δούμε, λοιπόν, τι μας επιφυλάσσουν οι δυο τελευταίες αγωνιστικές. 
Πηγή: sportdog.gr

Η αντιπαράθεση του Ζήση Βρύζα με τον Σαρρή!

Ένα από τα πρώτα επεισόδια της κόντρας που έχει η ΕΠΟ με τον ΠΑΟΚ «παίχτηκε» στο ΔΣ του περασμένου Μαρτίου με την αντιπαράθεση του Γιώργου Σαρρή με τον Ζήση Βρύζα.

Παρότι η ΕΠΟ με αφορμή τα δημοσιεύματα που υπήρξαν ενημέρωσε τα ΜΜΕ και μέσω αυτών τους φιλάθλους και τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας ότι «θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ακριβείς και πλήρεις διάλογοι που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ στις 21/3/2014», ουδέποτε το έπραξε, κάτι που συνιστά παραπληροφόρηση από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Το SoccerPlus έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την υποπληροφόρηση όσον αφορά την επίσημη ενημέρωση για όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο ΔΣ, έχοντας στη διάθεσή του τα πρακτικά του ΔΣ και δημοσιεύοντας τα κυριότερα σημεία της αντιπαράθεσης της ΕΠΟ με τον ΠΑΟΚ η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κλιμακωθεί.

Βρύζας: Πιστεύουμε ότι η δομή του ποδοσφαίρου είναι συντήρηση μιας διαβρωμένης κατάστασης… Στόχος είναι τα όρια του θεμιτού ανταγωνισμού να είναι κρυστάλλινα και ξεκάθαρα, ενώ τώρα βοά όλος ο κόσμος ότι δεν είναι...

Σαρρής: Καλό θα είναι να κάνετε αυτοκριτική. Μετά από δύο χρόνια που είστε εδώ κάνατε μια ανακοίνωση μετά από ένα παιχνίδι και λέτε ότι σας αηδιάζουμε εγώ, ο κ. Μώραλης και το διαβρωμένο σύστημα. Ουδέποτε εκφράσατε εδώ αυτές τις απόψεις…

Β: Για άλλη μια φορά ο διαιτητής έκανε διαχείριση αγώνα (σ.σ. εννοεί τον αγώνα με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»)… Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Η συντήρηση αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σ: Τι εννοείτε; Δεν καταλαβαίνω...

Β: Η αντίληψη του βρίσκω λύσεις σε όλα χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες από την αρχή.

Σ: Δεν καταλαβαίνω…

Β: Δώσατε συνέντευξη Τύπου την ημέρα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε ένα πολύ σημαντικό ματς...

Σ: Δεν απάντησα στο θέμα που μου έβαλαν για το αυτοδιοίκητο και γιατί δεν επιβάλουμε μέτρα κατά του ΠΑΟΚ και του Άρη που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτή ήταν η ερώτηση που μου έκαναν και δεν απάντησα… Μπορείτε να πείτε τι έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ όταν παίξατε στην Ευρώπη;

B. Δηλαδή το αυτονόητο θα μας το περάσετε ως υποχρέωση;

Σ. Αυτονόητο αλλά δεν άκουσα ευχαριστώ… Τον Πλατινί στην Τούμπα ποιος τον έφερε;

Β: Εσείς τον φέρατε;

Σ: Δεν το ξέρατε; Ένα χρόνο μου έλεγε να έρθει στην Ελλάδα και στην Χίο και εγώ του είπα να πάμε στην Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα και εσείς με αφορμή μια διαιτησία πηγαίνετε και λέτε σε όλο τον κόσμο ότι σας αηδιάζουμε.

Β: Βοά όλη η Ελλάδα και εσείς βγαίνετε και λέτε ότι όλα είναι καλά. Δεν υπάρχετε πουθενά!

Σ: Δεν το είπα…

Β: Δεν έχουμε καθαρά πρόσωπα να βγουν μπροστά και να διοικήσουν…

Σ: Δεν είμαστε καθαρά πρόσωπα εμείς;

Β: Καθαρά εννοώ με σωστή ιδεολογία. Συντηρούμε μια κατάσταση η οποία είναι άρρωστη.

Σ: Εκλέχθηκα με την πλειοψηφία αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΟ. Δεν έχετε δικαίωμα να με χαρακτηρίζεται έτσι.

Β: Μπορούμε γιατί συντηρείτε αυτή την κατάσταση…

Στη συζήτηση μετείχε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο συμφωνεί με τον κ. Βρύζα σε τηλεοπτικό debate για τα θέματα του ποδοσφαίρου

Πηγή: soccerplus.gr

Μποροβήλος στο Metropolis: «Ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για το σημερινό ματς του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα ματς στο οποίο και οι δύο θέλουν τη νίκη και ευελπιστούμε να γίνει ένα καλό ματς. Θεωρώ πως είναι ένας αγώνας που δεν υπάρχει φαβορί και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά».

Για τον ΠΑΟΚ: «Αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα, ικανή να φέρει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Παράλληλα είναι και σε εξαιρετική κατάσταση, την οποία πιστοποίησε ανατρέποντας το σκορ στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο».

Για την διοργάνωση των πλέι οφ: «Είναι ένας χρήσιμος θεσμός με την έννοια ότι μπορεί να ξεπηδήσει κάποιο απρόοπτο, κάποια έκπληξη. Ενδεχομένως χρειάζεται βελτιώσεις, ωστόσο, θα κριθεί σαν διοργάνωση σε βάθος χρόνου. Πάντως είναι γεγονός πως τα πλέι οφ γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα όσο περνούν τα χρόνια. Απόδειξη το ότι φέτος έχουμε τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ».

Για το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ και το αίτημα για ισονομία στο πρωτάθλημα: «Κάθε φορά ζητούμε από τις ομάδες να καταθέτουν προτάσεις προκειμένου να βελτιώνεται το προϊόν. Θέλουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί ένα απαξιωμένο προϊόν δεν το θέλει κανείς. Όχι μόνο ο χορηγός για να βάλει τα χρήματά του, αλλά και ο φίλαθλος».

Για την διαδοχή του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας: «Θα το συζητήσουμε τις τελευταίες μέρες αφού διαπιστώσουμε ποιοι ενδιαφέρονται. Από την στιγμή που η Σούπερ Λίγκα είναι ένας φορέας που δεν έχει υπό τον έλεγχό της κύρια ζητήματα, όπως η διαιτησία ή η αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να υπάρξει συναίνεση σε ένα πρόσωπο, έτσι ώστε να βγει πρόεδρος κοινής αποδοχής. Το καλύτερο θα είναι να πρόκειται για πρόεδρο ή εκπρόσωπο ομάδας και όχι για τεχνοκράτη γιατί αυτό το μοντέλο ταιριάζει περισσότερο». Πηγή: metrosport.gr

Αστέρας-ΠΑΟΚ, η στατιστική ματιά!

infographics_featured_tripoli_right
Επτά φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία φορά στα πλέι οφ έχουν αναμετρηθεί στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει προβάδισμα στις νίκες με τέσσερις έναντι δύο του ΠΑΟΚ, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
Η μοναδική αναμέτρηση για τα πλέι οφ πραγματοποιήθηκε την περασμένη σεζόν κι ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 χάρη σε γκολ των Στέφανου Αθανασιάδη, Κώστα Κατσουράνη. Η παρθενική νίκη του Δικέφαλου επί του Αστέρα Τρίπολης σημειώθηκε τη σεζόν 2008-09 με σκορ 2-0. Δίχτυα είχε βρει και πάλι ο Κλάους με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.
Η σημερινή ημέρα δεν είναι κι από τις πλέον… γουρλίδικες για τον ΠΑΟΚ, αφού σε σύνολο πέντε αγώνων στις 14.05 έχει δύο νίκες και τρεις ήττες. Συγκεκριμένα τα ματς που έχει δώσει ο Δικέφαλος σαν σήμερα είναι:
1961 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2
1972 ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 3-2
1978 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
1995 ΠΑΟΚ-Εδεσσαϊκός 2-1
2006 ΠΑΟΚ-Απόλλων Καλαμαρίας 1-2
Τέλος, δείτε την στατιστική σύγκριση  των δύο αντιπάλων όπως την ετοίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πριν τον αγώνα στην Τρίπολη μέσα από Ιnfographics. Διαβάστε για την γενική παρουσία των δύο ομάδων στα πλέι οφ, αλλά και μία σύγκριση μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών “κλειδιά” για τις δύο ομάδες. Του Μίροσλαβ Στοχ και του Πάμπλο Ντε Μπλάσις.
tripoli_vs_paok_infographics
de_blasis_vs_Stoch_right
Πηγή: arenafm.gr

Τα 40 γκολ και ο 30αρης Λίνο!

VERV1522
Ο αήττητος στα Play Off της Super League ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης στην προσπάθειά του να τερματίσει στην πρώτη θέση της διαδικασίας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία  από την παράδοση του αναμετρήσεων του Δικεφάλου. 40 γκολ συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ στην διαδικασία των Play Off του πρωταθλήματος στην έκτη συμμετοχή του στην διοργάνωση, αφού έχει απουσιάσει μόνο στην παρθενική για την Super League, την σεζόν 2007-08. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ αριθμός 40.
3 αγώνες για την διαδικασία των Play Off  έχει δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης μαζί με αυτό του πρώτου γύρου στην Τούμπα που τελείωσε ισόπαλος με 1-1. Ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει και στα δύο περσινά παιχνίδια, αρχικά στην Τρίπολη για την 3η αγωνιστική με 2-1 (77′ Αθανασιάδης, 80′ Κατσουράνης – 89′ πεν. Περόνε) και στην 4η αγωνιστική στην Τούμπα με 1-0 χάρη στο γκολ του Ολίσε.
30 ασίστ σε αγώνες για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ έφτασε ο Λίνο με τις δύο που “σέρβιρε” στους επιθετικούς της ομάδας στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αυτή τη σεζόν μετρά 10 πλέον μαζί με τα ματς της κανονικής διάρκειας και είναι οι περισσότερες σε μια χρονιά, αφού μέχρι τώρα είχε φτάσει μέχρι τις πέντε σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Παράλληλα έχει σημειώσει 11 γκολ στα 160 συνολικά ματς που έχει αγωνιστεί για το πρωτάθλημα.

6 συμμετοχές έχει ο ΠΑΟΚ στην διαδικασία των play off μαζί με την φετινή και μπορεί να μην έχει καταφέρει να κλείσει αήττητος τον κύκλο των έξι αγώνων, αλλά έχει φτάσει χωρίς ήττα μέχρι και την 5η αγωνιστική της διαδικασίας την σεζόν 2009-10 που πήρε με μεγάλη ευκολία την πρώτη θέση και ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από τον Άρη εκτός έδρας σε ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Πηγή: arenafm.gr

«Διεκδικούμε το δίκιο»

MPEKIARIS+AKIS
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Μάκης Μπεκιάρης, μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Αναφέρθηκε στο προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου (17/05) συλλαλητήριο και τόνισε ότι θα είναι παρούσα σύσσωμη η οικογένεια του “Δικεφάλου”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Άκης Μπεκιάρης:
Για την προετοιμασία μέχρι το Σάββατο που θα γίνει το συλλαλητήριο: ” Ο Ερασιτέχνης του ΠΑΟΚ ως κεφαλή του συλλόγου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος από το προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Ο Ερασιτέχνης είναι κοντά και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. Την προηγούμενη βδομάδα με ανακοίνωση εξέφρασε την απόλυτη δυσφορία σχετικά με τα τρέχοντα θέματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχουν να κάνουν με την πολιτεία και δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην κινητοποίηση του κόσμου του ΠΑΟΚ. Των κινητοποιήσεων του Σαββάτου προηγούνται δύο εκδηλώσεις, η συνάντηση με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης αύριο στο γήπεδο της Τούμπας και η συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή”.
Για το τι εκτιμάει πως θα βγει από το συλλαλητήριο: “Θα συμμετέχει σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θα διεκδικηθεί αυτό που θεωρείται δίκαιο για τον ΠΑΟΚ και την συνέχεια της δραστηριότητας του. Ο ΠΑΟΚ εκτός από ένας πολύ μεγάλος σύλλογος είναι και ένας τεράστιος κοινωικός και οικονομικός πυλώνας της Μακεδονίας και της χώρας γενικότερα. Το τι θα φέρει η το συλλαλητήριο θα μας το δείξει η συνέχεια. Στο παρελθόν διεκδικούσαμε κάποια πράγματα όμως λύση δεν είδαμε. Από την πλευρά του Ερασιτέχνη πιστεύουμε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα βοηθήσει ώστε μέσα σε κόσμια πλαίσια να ακουστεί η φωνή του συλλόγου”.
Για την μετάθεση ψήφισης όλων των εκκρεμών θεμάτων μετά τις εκλογές: ”Να μην ξεχάσουμε να δηλώσουμε πως την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ερασιτέχνης συμπαραστέκεται ομόψυχα και ολόθερμα στην πρωτοβουλία της ΠΑΕ. Το τάιμινγκ με την κλειστή βουλή δημιουργεί ένα σκεπτικό γιατί αυτό μας έχει διδάξει το παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να δει τι θα ακούσει από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και από εκεί και πέρα θα αξιολογήσει τον καθένα”.
Για το αν το συλλαλητήριο θα έχει μεγάλη συμμετοχή: “Πιστεύω, ναι. Την οργάνωση την έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι σύνδεσμοι της ομάδας όμως οι πληροφορίες που έχω και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λένε πως θα έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή”.
Για το τι θέλει να πει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Αυτό που θέλω να ζητήσω από τους φίλους και οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι να παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα και να κρίνουν σύμφωνα με το αλάνθαστο κριτήριο που έχει πάντα η κοινή γνώμη” .
Πηγή: arenafm.gr

«Δόθηκε η εντολή και προχωράμε…»

Kleanthis_Vikelidis_Stadium_2011-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Ιδιοκτήτης της εταιρείας “Σαμαράς και συνεργάτες”, Δημήτρης Σαμαράς. Μίλησε για την εισήγηση που έκανε στην σύσκεψη του Άρη, σχετικά με την αξιοποίηση του γηπέδου της ομάδας για εμπορικούς σκοπούς.
«Δόθηκε αυτή η εντολή γιατί εμείς ήμασταν εκείνο το βράδυ σε εκείνο το άτυπο συμβούλιο, όπου ως εταιρεία αναλύσαμε το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο όπου δίνει την δυνατότητα σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στην Α’ και την Β’ Εθνική να αξιοποιήσουν τα γήπεδα τους, έτσι ώστε μέσο αυτής της διαδικασίας να έχουνε έσοδα. Δόθηκε αυτή η εντολή προς εμάς να μιλήσουμε με κάποιους επενδυτές για να δουν αυτή την αξιοποίηση του γηπέδου».
Για το αν θα ψάξουν και οι ίδιοι για τον επενδυτή: «Εμείς θα δώσουμε αυτόν τον φάκελο στην διοίκηση του Άρη αλλά φυσικά και εμείς είμαστε στην αναζήτηση επενδυτών, προσώπων που να θέλουν και να μπορούν να επενδύσουν σε αυτό το πρότζεκτ».
Πηγή: arenafm.gr

«Μας βαρέθηκαν τα δικαστήρια»

xristoforidis-610x350
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 και σχολίασε τις συνεχιζόμενες δικαστικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ. Ανέφερε στο τι έγινε στο σημερινό(13/5) δικαστήριο αλλά και στο άρθρο 106.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Μας έχουν βαρεθεί στα δικαστήρια, η σημερινή(13/5) διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και κανένας δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση. Το δια ταύτα είναι ότι παραμένουν διοίκηση Στεφανίδης, Ψηφίδης και οι λοιποί τρεις μέχρι εκδόσεως αποφάσεως.
Ο κανόνας λέει ότι οι αποφάσεις των ασφαλιστικών βγαίνουν στον μήνα. Πάντως ο μήνας που ακολουθεί 15 μέρες είναι κλειστά τα δικαστήρια λόγω των εκλογών, οπότε υπάρχει περίπτωση η όλη διαδικασία να τραβήξει λίγο περισσότερο».
Αναφορικά με τις πολλές εκκρεμότητες και αν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Άρη: « «Δεν υπάρχει πλέον η προστασία του 99 και δεν ληφθεί απόφαση για κάποια εναλλακτική διαδικασία προστασίας, οπότε τα όποια έσοδο, τωρινά και μελλοντικά του συλλόγου, βρίσκονται σε κίνδυνο».
Για το άρθρο 106: «Καταρχήν να πούμε ότι δεν υπάρχει καμία κατανομή, όλα τα χρήματα θα πάνε στο δημόσιο. Ζητείτε ως προαπαιτούμενο μια εγγυητική, βεβαίωση τραπεζικού υδρώματος με την οποία δηλώνεται ότι ο «Χ» είναι αξιόχρεος προκειμένου να αγοράσει το ενεργητικό της εκκαθάριση ομάδας. Κατατίθεται μια αίτηση στο δικαστήριο, ορίζεται η μέρα «πλειστηριασμού» , καλείτε ο αξιόχρεος να καταβάλει το τίμημα και να πάρει τα …κλειδιά του σωματείου, το 90% των μετοχών».
Για την περίπτωση να πάει ο Άρης στην Γ’ Εθνική και τι θα γίνει με τα χρέη: «Δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη, παρόλο τα πολλά χρέη που έχει. Θα μπορεί να παίξει Γ’ Εθνική, τα χρέη είναι κάτι διαφορετικό».
Πηγή: arenafm.gr

«Στηρίξτε τα παιδιά»

KARAISKOS1
Κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλή για μαζική προσέλευση στο Καυτατζόγλειο έκανε, μέσω του Arena FM 89,4, ο Γιώργος Καραΐσκος. Ύστερα από μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, ο βετεράνος άσος του Ηρακλή μίλησε για πρώτη φορά σε ΜΜΕ, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάλι στο γήπεδο, κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.
Αναλυτικά, όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για την περιπέτεια που πέρασε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά είχα πολλή δύναμη και με βοήθησε να το ξεπεράσω. Είμαι καλά πλέον, με πατερίτσες τριγυρνάω εδώ κι εκεί, αλλά σιγά-σιγά θα το ξεπεράσω κι αυτό».
Για τον Ηρακλή και τον κόσμο του: «Η αγάπη είναι πραγματικά μεγάλη, να προσέχουν τα παιδιά γιατί μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Θα πάω και αύριο (14/05) και στο γήπεδο για το παιχνίδι με τα Χανιά. Ξεκινήσαμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε».
Πηγή: arenafm.gr

Αποκαλυπτικός Βάσια!

vasia
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής εμφανίστηκε σήμερα (13/05) καλεσμένος των… Ηρακλειδέων, Γρηγόρη Αρναούτογλου /Δημήτρη Σταρόβα στην εκπομπή “Καρντάσιανς” του ΑΝΤ1 και μίλησε για το ένδοξο ποδοσφαιρικό παρελθόν του.
Ο “Βάσια” αποκάλυψε προτάσεις που δέχθηκε η επί 15 χρόνια ομάδα και ο ίδιος προκειμένου να αλλάξει φανέλα: “Το 1981 ήρθε ο Βαρδινογιάννης και έδωσε -τότε- 90 εκατομμύρια στον Ηρακλή και 30 σε μένα. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν έπαιξε στην Μεικτή Κόσμου οι Αμερικανοί που είχαν την ομάδα ‘Κόσμος’ Νέας Υόρκης πρόσφεραν 300 εκατομμύρια δραχμές στον Ηρακλή, που απάντησε πάλι αρνητικά…”.

Ο Χατζηπαναγής συνέχισε: “Όλοι οι πρόεδροι του Ηρακλή μου ζήτησαν μετά συγνώμη, αλλά τι να το κάνω…”. Παραδέχθηκε ότι “όλη μου η ζωή ήταν… μπάλα” και τόνισε: “Στην Τασκένδη είχε έρθει πρώτος ο Ολυμπιακός με τον Γουλανδρή, αλλά ήθελαν να με αγοράσουν και αυτό δεν μπορούσε να γίνει τότε στην Σοβιετική Ένωση. Πήγα στον Ηρακλή με επαναπατρισμό, άλλωστε η γιαγιά μου που έβαλε τις υπογραφές έμενε στην Θεσσαλονίκη”. Εξήγησε γιατί δεν έγινε προπονητής: “Δεν μου πήγαινε! Είχα κάνει ένα όνομα ως ποδοσφαιριστής και θα μπορούσα να το χάσω σε 5 λεπτά. Στην Ελλάδα όχι, ίσως στο εξωτερικό…”.
Συνεχίζοντας, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, είπε ότι “ο Ηρακλής άξιζε τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα στην δεκαετία του ’80, ειδικότερα στην περίοδο 1983-84″. Και παραδέχθηκε ότι “δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα αν γύιζε ο χρόνος πίσω και εννοώ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα για να μην παρεξηγηθώ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ»

toursounidis2-610x400
Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η δεύτερη θέση δήλωσε στον Arena FM 89,4 ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Τουρσουνίδης. Αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά και στο αυριανό(14/5) με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ μίλησε και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει δυο νίκες και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα τις κάνει. Η εικόνα που δείχνει η ομάδα μετά τον τελικό είναι πάρα πολύ καλή, είναι στο χέρι των παιδιών πλέον να κερδίσουν τα δυο παιχνίδια και να πάρουν την δεύτερη θέση».
Για τα παιχνίδι στο Περιστέρι και την ανατροπή του ΠΑΟΚ: «Έδειξαν χαρακτήρα τα παιδιά, παρά το εις βάρος τους σκορ, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο γύρο και με μια ακόμα ανατροπή πήραν μια σπουδαία νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν ήταν καλή, αλλά στο δεύτερο παρουσιάστηκε πολύ διαφορετική και πήρε την νίκη που τον κρατάει μέσα στο κόλπο για την δεύτερη θέση».
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τις αποδοκιμασίες που ακούγονται: «Η είσοδος του Δημήτρη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Βοήθησε πάρα πολύ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό και τραβάει μαζί του και τα υπόλοιπα παιδιά.
Υπάρχει μια δυσφορία και για μένα κακώς υπάρχει. Έχουν γίνει κάποια γεγονότα πριν από χρόνια, κάποιοι το έχουν κρατήσει από τότε, αλλά ο Δημήτρης είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό».
Για το αυριανό(14/5)παιχνίδι στην Τρίπολη: «Εξαρτάται μόνο από μας. Άμα δείξουμε χαρακτήρα και πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, θα το πάρουμε. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα, κερδίσουμε τον Αστέρα και πάμε να παίξουμε τον τελικό μας με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα».
Πηγή: arenafm.gr

Ο θρίαμβος και ο Γολγοθάς!

1005946
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (13/05) ο πρώην αρχηγός και νυν τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών της Skoda Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου. Αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα η Κ17, που κατέκτησε η ομάδα της Ξάνθης, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, αλλά σχολίασε και την κατάσταση στην “μεγάλη” ομάδα περίπου ένα μήνα πριν το μπαράζ για την παραμονή στην Σούπερ λιγκ.
Αναλυτικά, δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου:
Για το πρωτάθλημα Κ17 της Ξάνθης: “Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο τίτλος  για τα νέα παιδιά, που απαρτίζουν την ομάδα. Είναι σημαντικό γιατί έφτασαν δεύτερη συνεχόμενη φορά σε φάιναλ φορ, αλλά και γιατί κατέκτησαν τον τίτλο, φτάνοντας στον τελικό. Η ομάδα έδειξε σε όλη την χρονιά πως έχει δυνατότητες. Βγήκε πρωταθλήτρια στον Βόρειο όμιλο, μετά από δυνατές μονομαχίες με τον ΠΑΟΚ και κέρδισε τον πρωταθλητή του Νότιου ομίλου, Ολυμπιακό”.
Για το αν μπορούν να βγουν από την ίδια ομάδα τα νέα αστέρια της Ξάνθης: “Αυτή η φουρνιά είναι ξεχωριστή. Μια φουρνιά παικτών, που ήρθαν πριν 10 χρόνια σχεδόν και ήταν τότε… μωρά. Περιμέναμε κάτι καλό, επειδή έχουν πολύ καλό δέσιμο, είναι πολλά χρόνια στην ακαδημία. Απώτερος σκοπός είναι αυτά τα παιδιά να παίξουν στην επαγγελματική ομάδα. Για εμάς ούτε άρχισε τώρα, ούτε σταματάει η δουλειά που γίνεται. Το τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και αυτές τις παραστάσεις δεν τις δημιουργείς μέσα από προπονήσεις. Όταν διεκδικείς τρόπαια, δημιουργείς νικητές και φτιάχνεις νοοτροπίες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει πως δουλεύει η Ξάνθη, έχουν βγει πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές  που έχουν μεταγραφεί σε μεγάλα κλαμπ. Έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε”.
Για το γεγονός ότι η Ξάνθη κέρδισε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα στις Ακαδημίες: “Μια τέτοια νίκη αυξάνει τον δείκτη της επιτυχίας, όπως θα ήταν επιτυχία και μια νίκη επί του ΠΑΟΚ.  Ήταν πολύ πιθανό να παίζαμε και με τον ΠΑΟΚ, που έχασε στα πέναλτι και είναι επίσης μια μεγάλη ομάδα, που δίνει προσοχή στις ακαδημίες. Εμείς είμαστε μια διαχρονική δύναμη στο επίπεδο των ακαδημιών, όπως και ο Πανιώνιος, που παρά τα οικονομικά του προβλήματα δουλεύει πολύ καλά σε θέματα ακαδημιών. Θεωρώ πως ναι μεν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά πρωταθλητής ήταν και ο ΠΑΟΚ”.
Για το αν υπάρχουν νέοι… Παπαδημητρίου: “Υπάρχουν καλύτεροι από τον Παπαδημητρίου! Έπαιξα 15 χρόνια στην Ξάνθη και δεν άλλαξα ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια”.
Για τα μπαράζ που περιμένει η Ξάνθη: “Αυτό που περνάμε είναι Γολγοθάς. Προετοιμάζεται η ομάδα για ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχει οριστεί. Θεωρώ πως θα είναι έτοιμη. Η περσινή σεζόν είχε τελειώσει στις 10 Μαίου, όταν και παίξαμε με τον Παναθηναϊκό το μπαράζ για την Ευρώπη. Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 17 Ιουνίου του 2013. Και κοντεύουμε να κλείσουμε έναν χρόνο στα γήπεδα! Δεν γίνονται αυτά…”.
Για το αν έχει προτίμηση ως προς τον αντίπαλο στο μπαράζ: “Εμείς παρακολουθούμε όλες τις ομάδες. Όμως, μας αφορά περισσότερο πώς θα παρατάξουμε την δική μας ομάδα. Κατασκοπεύουμε όλους τους πιθανούς αντιπάλους, έτσι πρέπει να γίνει. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Μέρος της προετοιμασίας είναι να παρακολουθείς όλους τους πιθανούς αντιπάλους. Σε μία – δύο αγωνιστικές ελπίζω να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα πλέι οφ της Φούτμπολ λιγκ”.
Για τις δηλώσεις του  Φάνη Τουτζιάρη πως η Ξάνθη θα είναι άτυχη αν συναντήσει τον Ηρακλή: ” Ο Φάνης είναι Ηρακλής, υποστηρίζει την ομάδα του και καλά κάνει. Εγώ θεωρώ ότι άτυχος θα είναι ο Ηρακλής, αν παίξει με την Ξάνθη. Οι ομάδες κάνουν την προσπάθεια τους και έχουν έναν στόχο”.
Για το πώς το αντιμετωπίζουν το μπαράζ οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης: “Δεν τους είναι ότι πιο ευχάριστο, γιατί έχουν μάθει πως αν δεν συμμετέχουν τέτοια εποχή στα πλέι οφ να κάνουν συντήρηση και να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Εμείς είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Όλοι στο τιμ της ομάδας βρίσκονται σε εγρήγορση. Για εμάς η χρονιά δεν έχει τελειώσει”.
Για το αν το αποτέλεσμα του μπαράζ θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας: “Αυτήν την στιγμή δεν γίνεται καμία κουβέντα για οτιδήποτε! Αμέσως μόλις πετύχουμε τον στόχο μας θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα δούμε την επόμενη μέρα. Μετά το μπαράζ θα γίνουν συζητήσεις. Τα έχουμε δει… όλα και είμαστε έτοιμοι να δούμε και άλλα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει… Η ομάδα έχει πάρα πολλούς λόγους να παραμείνει  στην Σούπερ Λιγκ, όμως άλλος ένας και βασικός είναι η ευθύνη προς τα παιδιά των ακαδημιών. Να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ξεχνάμε στον ΠΑΟΚ»!

λεο-610x3501
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης. Μίλησε για την πορεία του “Δικεφάλου” στα πλέι οφ και τόνισε πως πρέπει να η ομάδα να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης και να περιμένει στην συνέχεια τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όπου θα υπάρχουν απ’ έξω… 35.000 χιλιάδες φίλαθλοι! Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Θοδωρή Ζαγοράκη και υπογράμμισε πως ο κόσμος εύκολα ξεχνά τα όσα έχει προσφέρει στον “Δικέφαλο του Βορρά” και την συσπείρωση που έφερε στην ομάδα όταν κινδύνευε ακόμα και να υποβιβαστεί.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μιχάλης Λεοντιάδης:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο: “Εγώ θα σταθώ αλλού. Αυτό που έγινε προχθές δεν έγινε πουθενά. Τι πέναλτι ήταν αυτό  και τι να πω; Έπεσα από τα σύννεφα. Στο 93 θα δώσει πέναλτι; Για να με εκτελέσει; Στον Αστέρα Τρίπολης με τι ψυχολογία να πάω; Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Γλύκο που όμως έφταιγε στο πρώτο γκολ. Κανείς βέβαια, δεν είναι αλάνθαστος. Ας πάνε έτσι στην Τρίπολη να παίξουν όπως έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο, να πάρουν το ματς αν και ας έχουν κόντρα διαιτησία. Είμαι 95% σίγουρος πως θα είναι κόντρα διαιτησία. Μετά ας έρθει ο Παναθηναϊκός και θα το πάρουμε εμείς. Εδώ και θα έχουμε 35.0000 από έξω που θα φωνάζουν και θα ακούγεται σαν να είναι μέσα. 100% θα έχει τόσο κόσμο έξω. Αν δεν γίνεται θα το κάνω εγώ να γίνει. Θα τους ξεσηκώσω όλους να πάνε έξω από το γήπεδο να φωνάζουνε”.
Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης: “Το αριστερό το μπακ της Τρίπολης ξέρει να μαρκάρει; Είδα έξι φάσεις από το αριστερό μπακ της Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό λες και ήθελε να το δώσει το ματς. Η Τρίπολης αν ήθελε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα έβαζε τρία γκολ. Δεν το ήθελε όμως η Τρίπολη το παιχνίδι. Επίσης το γκολ φάουλ ήταν αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Λες και ήθελε να χάσει η Τρίπολη. Όσο για τον Αλαφούζο και τις δηλώσεις ας μην φάμε πρόλογο. Η διοίκηση πρέπει να μην φάει πρόλογο”.
Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη: ” Τελευταίες μέρες έχω τρελαθεί μ’ αυτά εδώ πέρα. Ξεχνάμε εμείς τα ΠΑΟΚτσάκια. Αν δεν ήταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα ήμασταν Γ’ εθνική. Αυτός μας έφερε μας συσπείρωσε και εμείς τον διώξαμε αντί να ανάβουμε λαμπάδες. Ξεχνάμε πολύ εύκολα. Βοήθησε στον ΠΑΟΚ ο Θόδωρος, έφερε τον κόσμο και από εκεί που θα πέφταμε πήγαμε και ΟΥΕΦΑ για να μην πω και άλλα. Υπάρχει αδικία προς τον Ζαγοράκη 100%. Είναι ΠΑΟΚτσάκη ο Θόδωρος, δεν θέλουμε κάποιο ΠΑΟΚτσάκι στην Βουλή; Εκτός και αν άλλαξε ομάδα και δεν το ξέρω. Με δύο χέρια θα τον ψηφίσω και δεν με ενδιαφέρει τι θα λένε. Ας σκεφτούμε όλοι που θα ήμασταν και ας πάνε να ψηφίσουν τον Θόδωρο”.
Για το τι θα γίνει μετά το τέλος των πλέι οφ: “Μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε μεταγραφές. Τώρα δεν μπορώ να μιλήσω θα πω περισσότερα μετά τα πλέι οφ”.
Για την στήριξη του στον Νίκο Μαραγκόπουλο: “Τρέχω συνεχώς για το φιλαράκι μου τον Νίκο που είναι και ΠΑΟΚτσάκι. Μαραγκόπουλος Νικόλαος λέγεται, είναι αδελφός, ΠΑΟΚτσάκη και θέλω και να τον στηρίξουν σαν να ψηφίζουν εμένα. Όσοι μπορούνε. Κατεβαίνει με τον Ιωαννίδη, τι να κάνουμε και όσοι μπορούνε να τον ψηφίσουν. Είναι αδερφός, ΠΑΟΚτσάκι και τον στηρίζω”.
Πηγή: arenafm.gr

Ενθουσιασμένος από τον ΠΑΟ ο Χένρικσεν!

Τεράστια αλλαγή προς το καλύτερο έκανε ο Παναθηναϊκός όπως επεσήμανε ο Ρενέ Χένρικσεν σε συνέντευξή του.

Ενθουσιασμένος από τον ΠΑΟ ο Χένρικσεν
Στην εικόνα του Παναθηναϊκού του Γιάννη Αναστασίου στάθηκε ο Ρενέ Χένρικσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Livesport.

Ο Δανός παλαίμαχος άσος ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση του τριφυλλιού με τον Αστέρα Τρίπολης υπογράμμισε την αλλαγή προς το καλύτερο συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.

«Μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε πολύ. Είδα αγάπη κι ενθουσιασμό, αλλά το σημαντικότερο είναι για τους φίλους των ομάδων να βρίσκονται κοντά στις αποτυχίες κι έχω μάθει πόσο και πώς στήριξαν τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρενέ Χένρικσεν στη Livesport:

Για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό:

"Συζητήσαμε για αρκετά θέματα με τους ανθρώπους της ομάδας. Ξέρω το status του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή και τι αναζητεί στην καινούργια προσπάθεια του. Θα δούμε. Σίγουρα θα ξαναέρθω μέσα στους επόμενους μήνες".

Για την ομάδα όπως την είδε κόντρα στον Αστέρα:

"Πάντα σε όλες τις ομάδες υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για άτομα. Είδα ένα νεανικό σύνολο που θέλει και μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο το σημαντικότερο ήταν η νίκη Γι' αυτό και ήταν σωστά ισορροπημένος και προσεκτικός αμυντικά. Ωραίο ματς, ανταγωνιστικό".

Για την εμπειρία του στη Λεωφόρο:

"Είναι πολύ τιμητικό το χειροκρότημα ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά και το συναίσθημα έξω από το γήπεδο, όταν σε αγκαλιάζουν όλοι και σου σφίγγουν το χέρι και θέλουν μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί σου".

Όσο για την ατμόσφαιρα στην κερκίδα:

"Τεράστια αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν! Είχα παρακολουθήσει ένα παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο πέρυσι, όταν είχα έρθει με την οικογένειά μου για διακοπές. Μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε πολύ. Είδα αγάπη κι ενθουσιασμό, αλλά το σημαντικότερο είναι για τους φίλους των ομάδων να βρίσκονται κοντά στις αποτυχίες κι έχω μάθει πόσο και πώς στήριξαν τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι ήταν πολύ όμορφο αυτό που έγινε στο τέλος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Είχαμε κι εμείς όλε-όλε, μα έπρεπε να ήταν ακόμα πιο θερμή η σχέση οπαδών-αθλητών. Ήταν γιορτή".

Ξεκουράζει παίκτες ο Παράσχος!

Ανάσες σε παίκτες αναμένεται να δώσει σήμερα ο Γιώργος Παράσχος στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό.

Ξεκουράζει παίκτες ο Παράσχος
Ανάσες σε παίκτες αναμένεται να δώσει σήμερα ο Γιώργος Παράσχος στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου θα ξεκουράσει παίκτες – κλειδιά έτσι ώστε να τους έχει όλους έτοιμους για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ στην οποία δεν αποκλείεται να κριθούν το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League.

Φυσικά κάτι τέτοιο εξαρτάται από τα αποτελέσματα στα ματς που γίνονται σήμερα καθώς σε περίπτωση που σήμερα ο Ατρόμητος ηττηθεί και ο Αστέρας νικήσει τον ΠΑΟΚ τότε μένει οριστικά τελευταίος και δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία το τελευταίο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Η «θεραπεία» των τριών απαξιωμένων!

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Ζαχαριάδη στο www.sport-fm.gr για τους τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν απαξιωθεί για λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά είναι οι ηγέτες της στα πλέι-οφ.

ΠΑΟΚ: Η «θεραπεία» των τριών απαξιωμένων
Μην ψάχνετε να βρείτε άκρη. Είναι θέμα. αντίληψης: ο Άνθιμος είχε τα κέφια του και σκέφτηκε ότι εφόσον οι οπαδοί δεν μπορούν να μπουν στην Τούμπα, το ερχόμενο Σάββατο, στον «τελικό» με τον ΠΑΟ, καλύτερα να πάνε μια βόλτα από τα όμορα νοσοκομεία.


Να πάνε μέχρι το Αχέπα, το Ιπποκράτειο και το Θεαγένειο, να στηρίξουν τους ασθενείς. Διότι αν τα περιμένουν από τον Άδωνι, θα παραμείνουν αβοήθητοι στο γολγοθά τους.

"Δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι τρία νοσοκομεία. Χιλιάδες κόσμου πάνε στο γήπεδο και κανείς στους ανθρώπους που νοσηλεύονται", σχολίασε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στον Ι.Ν. Αγίου Κυρίλλου & Μεθοδίου. Κάτι ανέφερε για τη βία στα γήπεδα.

Ίσως είχε στο μυαλό του: αντί να δέρνονται, ας πάνε μια βόλτα από τα νοσοκομεία, να δουν τι περνούν οι ασθενείς. Με τι κουράγιο να πετάξουν το καρεκλάκι, όσο θα έχει σφηνωθεί στον εγκέφαλό τους η θλιβερή εικόνα του καρκινοπαθή που παλεύει να ζήσει;

Κάπως έτσι πρέπει να το σκέφτηκε.

Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει λόγος να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία για να δεχθούν όσο κόσμο θα χωρούσε η Τούμπα στον αγώνα που (ίσως) θα κρίνει την πρώτη θέση των πλέι-οφ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν δρόμο.

Οι ΠΑΟΚτσήδες θα γεμίσουν τις καφετερίες και θα απολαύσουν ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι κι ας είναι. μαρτύριο για πολλούς, πιο βάναυσο από ότι για τον Ανθιμο που νομίζει χάνουν την ώρα τους με τον ΠΑΟΚ, αντί να σταθούν στο πλευρό των ασθενών.

Μαρτύριο περνούν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όχι όλοι. Γνωρίζουν ότι τρεις άνθρωποι που έχουν αποδοκιμάσει περισσότερο ακόμη κι από τις χειρότερες διοικήσεις, έχουν επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση της κορυφής: Ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης κι ο Γλύκος. Κι αυτό δεν αλλάζει. Δεν είναι πυρετός να τον ρίξεις.

Στις κρίσιμες στιγμές των πλέι-οφ, τρεις άνθρωποι που έχουν απαξιωθεί για τα πιο απλά και συνηθισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο (για λάθη και αστοχία), όπως συμβαίνει ακόμη και για τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα, είναι οι ηγέτες της ομάδας.

Γελάω με την ψυχή μου όταν παρακολουθώ την εξέλιξη ενός αγώνα μέσα από το facebook, με τη συμμετοχή των οπαδών. «Έλουσαν» τον Γλύκο για το γκολ που δέχθηκε, στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Το πέρασαν ένα. λούστρο και τον Σαλπιγγίδη, μόλις έγινε αλλαγή και μπήκε μέσα. Και μετά, την κυβίστηση θα την ζήλευαν οι πρωταθλήτριες γυμναστικής με τα περισσότερα δεκάρια στην ιστορία του αθλήματος.

Όλα αυτά είναι θέμα παιδείας. Είναι πως αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Κι αν χρειάζεται τελικά να πάνε στα νοσοκομεία, δεν θα είναι για να συμπαρασταθούμε στους ασθενείς, αλλά, για να θεραπευτούμε.

Αν, βέβαια, υπάρχει θεραπεία για όλους εμάς, που μάθαμε να μην ανεχόμαστε τίποτε λιγότερο από τη νίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Ο εκνευρισμός του Παράσχου!

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο Γιώργος Παράσχος για την εμφάνιση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη χθεσινή ομιλία του στους παίκτες του Ατρόμητου.

Ο εκνευρισμός του Παράσχου
Εκνευρισμένος ο Γιώργος Παράσχος στη χθεσινή προπόνηση του Ατρόμητου εξέφρασε τα παράπονά του στους παίκτες της ομάδας για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Στη χθεσινή ομιλία του ο έμπειρος προπονητής δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.

Και μάλιστα δεν τα είχε με έναν ποδοσφαιριστή, αφού όλοι θεωρούσαν πως ο μοναδικός που θα τα... άκουγε θα ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο «Παπ» δεν ήταν μπροστά στην ομιλία του προπονητή, αφού έμεινε μέσα στο προπονητικό λόγω ενός προβλήματος, αλλά ο Παράσχος αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πρωτοβουλία του να πάρει την εκτέλεση του πέναλτι και να αστοχήσει.

«Αυτό που έγινε, δεν θα περάσει έτσι», είπε ο Παράσχος, εννοώντας την κίνηση του Παπαδόπουλου.

Δεν τα είχε όμως μόνο μαζί του για το χαμένο πέναλτι, αλλά και με τον Χαβιέ Ουμπίντες, στον οποίο έδωσε εντολή για την εκτέλεση.

«Εχεις κι εσύ ευθύνη, γιατί έπρεπε να εκτελέσεις το πέναλτι, όπως είπαμε», είπε στον Αργεντινό, ενώ ήταν εκνευρισμένος και με τον Στέφανο Ναπολεόνι, για τη δυσαρέσκεια που έδειξε ο Ιταλός τη στιγμή της αλλαγής του.

Ο Παράσχος αναμένεται να απευθυνθεί και στη διοίκηση για όλα όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, κάτι πάντως που θα γίνει αφού τελειώσουν τα πλέι οφ. Είναι δεδομένο πάντως πως ειδικά με τον Παπαδόπουλο δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής... Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Λεάντρο!

Την απόφαση να κινηθούν για να κρατήσουν τον Λεάντρο έχουν λάβει στον ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτό τον λόγο θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό για το ενδεχόμενο πώλησής του.

Προχωράει για Λεάντρο
Προτεραιότητα φαίνεται πως αποτελεί για τον ΠΑΣ Γιάννινα η παραμονή του Λεάντρο.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στην παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και ο Γιάννης Πετράκης θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τον παίκτη και την επόμενη σεζόν.

Για αυτό τον λόγο αναμένεται σύντομα να υπάρξει επαφή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, στον οποίο και ανήκει ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, αλλά όχι με τη μορφή δανεισμού.

Εν τω μεταξύ, χθες οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις προπονήσεις, με τον Λεάντρο να απουσιάζει με άδεια. Ατομικό ακολούθησε ο Σονκό, που έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλεις «σεντόνι»; Απόδειξέ το!!

Το «2 στα 2» καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να κερδίσει το… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Για αυτό μοιάζει με μονόδρομο η νίκη στην Τρίπολη (17:00, NovaΣΠΟΡ 94,6).

Θέλεις «σεντόνι»; Απόδειξέ το!
Το σημαντικότερο παιχνίδι του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής (17:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να φύγουν με το «διπλό» από την έδρα των Αρκάδων, αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες του για να βρεθούν εκείνοι του χρόνου στα προκριματικά του Champions League.

Παρότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε με το… δεξί στη διαδικασία και τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών για τα όσα είχαν γίνει στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να επιστρέψει στο «κόλπο» της διεκδίκησης της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης πηγαίνει με σύνθεση ανάγκης στην άμυνα, καθώς δεν υπολογίζονται οι Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλας.

Οι επιλογές του Έλληνα προπονητή δεν είναι πολλές και μέσα από αλλεπάλληλα τετ-α-τετ που είχε με τους παίκτες προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Γλύκος θα είναι στο τέρμα και ο Κατσουράνης με έναν εκ των Κατσικά-Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα παίξει ο Σκόνδρας ή ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο ή ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο οι Κάτσε-Λάζαρ-Νάτχο έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στην επίθεση είναι διαθέσιμοι οι Αθανασιάδης-Στοχ-Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρινγκ, Κουλούρης, Γεωργιάδης, Πόζογλου, Σπυρόπουλος και Μάρτενς.

Εκτός έμειναν με ενοχλήσεις και οι Μαντούρο, Χούσεν, Ολίσε, ενώ μόνιμα έξω παραμένει το τελευταίο διάστημα ο Σωτήρης Νίνης. Τιμωρημένοι είναι οι Τζαβέλλας και Ινσαουράλντε. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση σε Δερμιτζάκη!

Την «πόρτα» του Παύλου Δερμιτζάκη χτύπησε ο Εργοτέλης για να αποτελέσει τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πρόταση σε Δερμιτζάκη
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη και οι υπεύθυνοι της ομάδας αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Sportday, χτύπησαν ήδη την… πόρτα του πρώτου υποψηφίου, του Παύλου Δερμιτζάκη.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι Κρητικοί πέφτουν αποκλειστικά στον Δερμιτζάκη, αδιαφορώντας για άλλες περιπτώσεις που κυκλοφορούν στην αγορά.

Θα εξετάσουν όλα τα ονόματα προτού καταλήξουν σε συμφωνία, χωρίς πάντως να σπαταλήσουν χρόνο, αφού πρέπει ν' αρχίσουν να οργανώνονται για τη νέα σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Μικρή διαφορά με Λάζοβιτς!

Τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση του Ντάνκο Λάζοβιτς για την ΑΕΚ επιβεβαιώνουν τα σερβικά Μέσα.

Μικρή διαφορά με Λάζοβιτς
Ψηλά στα αθλητικά σάιτ είναι η επιθυμία της ΑΕΚ να κάνει το «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Ντάνκο Λάζοβιτς.

Συγκεκριμένα, οι Σέρβοι επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν γίνει γνωστά, καθώς αναφέρουν πως έχει γίνει πρόταση με 250.000 ευρώ στον διεθνή επιθετικό και εκείνος ζητεί 50.000 ευρώ περισσότερα για να πει το μεγάλο «ναι».

Όπως γράφει η SportDay, στη συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον Νίκο Λυμπερόπουλου και τον 31χρονο παίκτη στο Βελιγράφει τόσα ήταν τα χρήματα που πρότεινε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου στον παίκτη.

Ωστόσο, εκείνος ζητάει 100.000 περισσότερα, αλλά αυτά καλύπτονται με τα μπόνους που είναι εφικτά (της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και εκείνο του πρώτου σκόρερ).

Μάλιστα, ο Λάζοβιτς μπορεί να φύγει ως ελεύθερος και η «Ενωση» δεν θα δώσει χρήματα στην Παρτίζαν, αν και το συμβόλαιό του λήγει το 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η μεταγραφή φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και με μία υποχώρηση από την πλευρά του Λάζοβιτς, η ΑΕΚ θα κατορθώσει να κάνει το «μπαμ» της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου.
Πηγή: sport-fm.gr

Με αλλαγές για τη νίκη!

Παίκτες που έχουν πολλά σερί παιχνίδια στα πόδια τους θα ξεκουράσει ο Γιάννης Αναστασίου στο σημερινό ματς (19:15 / Novasports 1) με τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Με αλλαγές για τη νίκη
Ένας Παναθηναϊκός με αρκετές αλλαγές στην 11άδα του θα υποδεχθεί σήμερα τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποφασίσει να ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες που έχουν πολλά παιχνίδια σερί στα πόδια τους.

Πρώτος από τους παίκτες που αναμένεται να μείνει εκτός είναι ο Μπεργκ. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Ατζαγκούν, πιθανότατα μετά από καιρό θα παίξει και ο Ντίνας, ενώ ο Μέντες προορίζεται για παρτενέρ του Κουτρουμπή με τον Σπυρόπουλο δεξιά. Πιθανότατα ανάσες θα πάρει και ο Ζέκα.

Ο Τριανταφυλλόπουλος προπονήθηκε χθες, αλλά μάλλον θα είναι στον πάγκο και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα είναι στον πάγκο και ο Σίλντενφελντ, που έκανε χθες ατομικό, λόγω των ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Χουχούμης λόγω ενοχλήσεων και ο Πέτριτς λόγω της διάτασης.

Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, την πρώτη από τις δύο που αναζητούν για να «κλειδώσουν» την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι-οφ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρει ο ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Θάντερ… η εκδίκηση!

Ανατρέποντας διαφορά 13 πόντων στα τελευταία τέσσερα λεπτά, η Θάντερ επιβλήθηκε 105-104 των Κλίπερς στην Οκλαχόμα και έκανε το 3-2 στα ημιτελικά της Δύσης. Ζωντανοί οι Ουίζαρντς.

Θάντερ… η εκδίκηση
Το βράδυ της Κυριακής ήταν οι Κλίπερς που με μία τρομερή ανατροπή είχαν επικρατήσει της Θάντερ στο Λος Άντζελες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των αντιπάλων τους να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Τους νίκησαν με 105-104 στην Οκλαχόμα ανατρέποντας διαφορά 13 πόντων (88-101) στα τελευταία 4:13. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, κορυφαίος των γηπεδούχων με 38 πόντους, που στο προηγούμενο παιχνίδι είχε αστοχήσει σε τρίποντο στο τέλος, αυτή τη φορά ευστόχησε σε τρεις βολές στα 6,4’’ πριν τη λήξη μετά από φάουλ του Κρις Πολ, ο οποίος δεν πρόλαβε καν να εκδηλώσει επίθεση στη συνέχεια, καθώς έχασε την μπάλα. Μετά το ματς ο προπονητής των ηττημένων εξέφρασε έντονα παράπονα για το φάουλ. «Αυτό το σφύριγμα έκρινε τον αγώνα και πιθανώς τη σειρά. Δεν υπήρχε κανένα φάουλ και όλοι το είδατε. Μας έκλεψαν», τόνισε.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους αν και άστοχος (6/22 σουτ) για τους νικητές, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν ξεχώρισε με 24 πόντους και 17 ριμπάουντ για τους φιλοξενούμενους, που θα υποδεχτούν τη Θάντερ στο LA τα ξημερώματα της Παρασκευής με στόχο το 3-3.

Δωδεκάλεπτα: 25-34, 52-58, 80-86, 105-104.

Θάντερ (Μπρουκς): Γουέστμπρουκ 38, Ντουράντ 27 (10 ριμπ.), Άνταμς 9, Ιμπάκα 8, Σεφολόσα 8, Τζάκσον 8, Μπάτλερ 3, Κόλισον 2, Πέρκινς 2, Φίσερ, Τζόουνς.

Κλίπερς (Ρίβερς): Γκρίφιν 24 (17 ριμπ.), Κρόφορντ 19, Πολ 17 (14 ασίστ), Μπαρνς 16 (10 ριμπ.), Ρέντικ 16, Γκρέιντζερ 7, Ντέιβις 4, Κόλισον 1, Τζόρνταν, Ντάντλεϊ, Χόλινς.

Οι Πέισερς έχασαν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στο «σπίτι» τους, καθώς οι αποφασισμένοι Ουίζαρντς επικράτησαν άνετα με 102-79 στην Ιντιανάπολις και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά έχοντας τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ουάσινγκτον. Ο Μάρτσιν Γκορτάτ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στα play offs με 31 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Τζον Γουόλ πρόσθεσε 27 πόντους και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι κάτω από τα καλάθια με 62-23 στα ριμπάουντ. Ο Ντέιβιντ Γουέστ διασώθηκε για τους γηπεδούχους, που έχασαν τον έλεγχο στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 31-14.

Δωδεκάλεπτα: 19-25, 38-45, 52-76, 79-102.

Πέισερς (Φόγκελ): Γουέστ 17, Τζορτζ 15, Στίβενσον 9, Κόουπλαντ 9, Γουότσον 7, Σκόλα 5, Χίμπερτ 4, Χιλ 3, Μαϊνμί 2, Άλεν 2, Τέρνερ 2, Μπάτλερ 2, Σλόαν 2.

Ουίζαρντς (Γουίτμαν): Γκορτάτ 31 (16 ριμπ.), Γουόλ 27, Μπιλ 18, Αρίζα 10 (10 ριμπ.), Νενέ 4, Χάρινγκτον 4, Γουέμπστερ 2, Πόρτερ 2, Μίλερ 2, Τεμπλ 2, Γκούντεν, Μπούκερ, Σεραφέν. Πηγή: sport-fm.gr

Νέες ευκαιρίες από Δέλλα!!

Στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, κόντρα στον Ερμή Ζωνιανών, ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να δοκιμάσει νέα πρόσωπα για να δείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν στην ομάδα.

Νέες ευκαιρίες από Δέλλα
Δύο παιχνίδια έχουν απομείνει στην ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί η περιπέτειά της στη Γ’ Εθνική.

Στα εναπομείναντα ματς ο Τραϊανός Δέλλας θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της «Ένωσης» την νέα σεζόν.

Ο 37χρονος προπονητής έχει δώσει σε κάποιους ευκαιρίες, όμως οι περισσότεροι εξ’ αυτών που έπαιξαν στους αγώνες με Αιγάλεω και Περαμαϊκό την πέταξαν στα σκουπίδια.

Ωστόσο, ο νεαρός τεχνικός παρουσιάζεται διατεθειμένος να επιμείνει σε κάποια πρόσωπα και, κυρίως σε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν δείξει διάθεση, στο σημερινό παιχνίδι με την Ερμή Ζωνιανών στην Κρήτη (16:00).

Συγκεκριμένα, την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ντούνης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αργυρίου, Τζανετόπουλο, Τσιρίλο και Τσουμάγκα.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ρόβας, με τους Παληαρούτα και Γροντή εσωτερικούς μέσους.

Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν ο Ράμα, με τους Πλατέλλα και Πεταυράκη. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει μόνο μαζί του!

Απευθείας με τον Άλαν Πουλίδο μιλάει πλέον ο Ολυμπιακός, στον οποίο περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνήσει με τον Μεξικανό φορ. «Ερυθρόλευκος» ο Καθάριος, τελειώνει και του Φορτούνη.

Μιλάει μόνο μαζί του
Η… μεξικάνικη σαπουνόπερα του Άλαν Πουλίδο συνεχίζεται, με τον Ολυμπιακό να μην έχει αποσυρθεί για την διεκδίκησή του (όπως μεταδίδουν στην πατρίδα του) και να μην μιλάει με κανέναν από τους δύο μάνατζέρ του.

Όπως γράφει η SportDay, οι Πειραιώτες εξακολουθούν να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον 23χρονο φορ και πλέον έχουν επικοινωνία μόνο μαζί του και ένα συγγενικό του πρόσωπό.

Εκείνο που περιμένουν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνήσει με τον διεθνή άσου, δηλαδή ότι έχει μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες και να υπογράψει στη συνέχεια το τετραετές συμβόλαιό του (με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως την προηγούμενη εβδομάδα στο ραντεβού που έγινε στη Ρώμη ήταν παρών ο Χουάνχο Λορένθο. Πάντως, στο Μεξικό «αποκάλυπταν» νέα συμφωνία ανάμεσα στην Τίγκρες και τον Πουλίδο.

Δηλαδή, ο παίκτης θα μείνει στην ομάδα για ακόμη έξι μήνες και αν θέλει να αποχωρήσει θα πρέπει να καλυφθεί η ρήτρα των 7,5 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Δικός του ο Καθάριος, τελειώνει του Φορτούνη

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Νίκος Καθάριος, καθώς απομένει μόνο η ανακοίνωση της απόκτησής του 20χρονου μέσου από τον Πανθρακικό.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ο παίκτης βρέθηκε στην Αθήνα και υπέγραψε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, και θα συνεχίσει για έναν χρόνο ως δανεικός στον σύλλογο της Κομοτηνής (που θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό 200.000 ευρώ).

Παράλληλα, υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα του Κώστα Φορτούνη. Ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, είναι στην Αθήνα και είναι κοντά σε συμφωνία για την μεταγραφή του διεθνούς μεσοεπιθετικούς στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα, για την ολοκλήρωση της απόκτησης φέρεται να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και ο Μίτσελ, με την μεταγραφή να τελειώνει άμεσα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα!!

Την ώρα να μετακομίσει στην Ελλάδα δεν βλέπει η σύζυγος του Ντιόπ, με τον Σενεγαλέζο μέσο να ανυπομονεί να ακούσει τον ύμνο του Champions League φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα!
Στον Ολυμπιακό τονίζουν ότι η μεταγραφή του Πάπε Ντιόπ είναι ανοιχτή και δεν έχει κλείσει ακόμα, όμως η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει σήμερα πως η γυναίκα του Σενεγαλέζου μέσου έχει αρχίσει ήδη το πακετάρισμα!

Η σύζυγος του διεθνούς άσου δεν κρατιέται να γνωρίσει την όμορφη Ελλάδα, όπως θα την έχουν ενημερώσει προφανώς οι σύντροφοι των Ελλήνων παικτών (Βύντρα-Καράμπελας) που αγωνίζονται στη Λεβάντε ή άλλων που έχουν περάσει από τη χώρα μας (Ελ Ζαρ, Χουάνφραν, Ίβανσιτς και Σιμάο).

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως η οικογένεια του Ντιόπ έχει ενημερώσει τον σπιτονοικοκύρη του πως δεν θα φύγουν στις 30 Ιουνίου, όταν και λήγει το συμβόλαιο για το σπίτι στη Βαλένθια, αλλά θα του έχουν αδειάσει τη γωνιά μέχρι τα τέλη Μαΐου!

Από την πλευρά του, ο Ντιόπ ανυπομονεί να αγωνιστεί στο Champions League και οι Πειραιώτες του δίνουν την προοπτική που έψαχνε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Για αυτό τον λόγο ο 28χρονος παίκτης φέρεται να πιέζει την Λεβάντε να συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας και να μην χαλάσει και τώρα η μεταγραφή του.

Σε πρώτη φάση οι Ισπανοί φέρονται να αξιώνουν ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο η «δουλειά» να γίνει στα 2,5 εκατ. ευρώ και ίσως προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να ρίξει και άλλο την τιμή. Πηγή: sport-fm.gr

Με όλα τα ευρωπαϊκά αστέρια η Χιλή!

Όλα τα αστέρια της Χιλής συμπεριλήφθηκαν στη 30μελή προεπιλογή της λατινοαμερικανικής χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Με όλα τα ευρωπαϊκά αστέρια η Χιλή
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χόρχε Σαμπάολι, κάλεσε όλα τα αστέρια της ομάδας που αγωνίζονται στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έκτος έμεινε ο Πάμπλο Κοντρέρας που αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Από τα ονόματα ξεχωρίζουν αυτά των Μπράβο, Μεδέλ, Ισλα, Βιδάλ, Καρμόνα, Σάντσες, Βάργκας, Πινίγια, Μποσενζούρ και Ορεγιάνα.


Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Μπράβο (Ρεάλ Σοθιεδάδ), Ερέρα (Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε), Τοσέγι (Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα), Γκαρσές (Ο’ Χίγκινς)

Αμυντικοί: Μεδέλ (Κάρντιφ), Χάρα (Νότιγχαμ), Γκονσάλες (Ουνιόν Εσπανιόλα), Αντρία (Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα), Ρόχας (Ο’ Χίγκινς), Μένα (Σάντος), Ίσλα (Γιουβέντους)

Μέσοι: Βαλντίβια (Παλμέιρας), Γκουτιέρες (Τβέντε), Μιγιάρ (Άτλας), Φουενσαλίδα (Κόλο Κόλο), Πάμπλο Φερνάντες (Ο’ Χίγκινς), Ματίας Φερνάντες (Φιορεντίνα), Σίλβα (Οσασούνα), Βιδάλ (Γιουβέντους), Αρανγκίς (Ιντερνασιονάλ), Ντίας (Βασιλεία), Καρμόνα (Ατλάντα), Αλμπορνός (Μάλμε)

Επιθετικοί: Σάντσες (Μπαρσελόνα), Παρέδες (Κόλο Κόλο), Βάργκας (Βαλένθια), Κανάλες (Ουνιόν Εσπανιόλα), Μποσενζούρ (Γουίγκαν), Πινίγια (Κάλιαρι), Ορεγιάνα (Θέλτα) Πηγή: sport-fm.gr

Με νέο «αίμα» στην επίθεση η Ελβετία!

Με νέους παίκτες στην επίθεση θα παραταθεί η Ελβετία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως φαίνεται από την 23μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Οτμαρ Χίτσφελντ την Τρίτη.

Με νέο «αίμα» στην επίθεση η Ελβετία
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός των Κεντροευρωπαίων άφησε εκτός αποστολής τον Ντερντιγιόκ, όπως και τους βετεράνους Φρέι και Στρέλερ.

Στην αποστολή ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μπενάλιο, Τζουρού, Λιχστάινερ, Σεντέρος, Ζίγκλερ, Μπαρνέτα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Σακίρι και Σεφέροβιτς.


Αναλυτικά:


Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Μπενάλιο (Βόλφσμπουργκ), Ρομάν Μπιρκί (Γκράσχοπερ), Γιαν Ζόμερ (Βασιλεία)

Αμυντικοί: Γιοάν Τζουρού (Αμβούργο), Μίχαελ Λανγκ (Γκρασχόπερ), Στέφαν Λιχτστάινερ (Γιουβέντους), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Βόλφσμπουργκ), Φαμπιάν Σαρ (Βασιλεία), Φίλιπ Σεντέρος (Βαλένθια), Στιβ φον Μπέργκεν (Γιουνγκ Μπόις), Ρέτο Ζίγκλερ (Σασουόλο).

Μέσοι: Τρανκουίλο Μπαρνέτα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Βαλόν Μπεχράμι (Νάπολι), Μπλερίμ Τζεμαϊλί (Νάπολι), Ζέλσον Φερνάντες (Φράιμπουργκ), Γιοκάν Ινλέρ (Νάπολι), Τζερντάν Σακίρι (Μπάγερν Μονάχου), Βάλεντιν Στόκερ (Βασιλεία), Γκρανίτ Τσάκα (Γκλάντμπαχ)

Επιθετικοί: Γιόσιπ Ντέρμιτς (Νυρεμβέργη), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Ζυρίχη), Αντμίρ Μεχμεντί (Φράιμπουργκ), Χάρις Σεφέροβιτς (Ρεάλ Σοσιεδάδ) Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Μπάγερν, Ντόρτμουντ δεν έχει θέαμα…!

Χωρίς τους διεθνείς της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ στη σύνθεσή της, η Γερμανία παραχώρησε 0-0 στην Πολωνία σε φιλικό ματς προετοιμασίας, ενόψει της συμμετοχής των «πάντσερ» στο Μουντιάλ.

Χωρίς Μπάγερν, Ντόρτμουντ δεν έχει θέαμα…
Η Γερμανία ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Πολωνία σε φιλικό ματς προετοιμασίας που διεξήχθη στο Αμβούργο, χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τους παίκτες της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ, που προετοιμάζονται για τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο, όπως και τον Μίροσλαβ Κλοζε της Λάτσιο, και με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της, αφού ο Γιάακιμ Λεβ ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα.

Όμως, δε θα είδε αυτά που περίμενε από τους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που παρέταξε στη «Νόρτμπανκ Αρίνα», με τις δυο ομάδες να μην προσφέρουν και το καλύτερο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση, κάτι το οποίο επηρέασαν και οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο τεχνικοί.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ζέλερ (46’ Τερ Στέγκεν), Ρούντιγκερ (46’ Χέβεντες), Μουστάφι, Γκίντερ, Σονγκ (82’ Γκίντερ), Ρούντι, Κράμερ, Γκορέτσκα (46’ Χαν), Μ. Μέγερ (77’ Αρνολντ), Ντράξλερ, Φόλαντ (71’ Γιανγκ)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μπόρουτς, Ολκόφσκι, Τσιόνεκ (77’ Βλουζ), Σούκαλα, Βαβρζίνιακ, Κριτσόβιακ, Κλιτς (81’ Βλτσόλεκ), Πέτσκο (53’ Ζάιρο), Ομπρανιάκ (53’ Λίνετι), Ράιμπους, Ρόμπακ (53’ Μίλικ) Πηγή: sport-fm.gr

«Δε σταματήσαμε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη ρακέτα»

Στα προβλήματα που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός μέσα στη ρακέτα οφείλεται τελικά η ήττα του ΠΑΟΚ από τους «πράσινους», σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

«Δε σταματήσαμε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη ρακέτα»
Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως οι παίκτες του είχαν τόλμη και πήραν αυτοπεποίθηση από τα μεγάλα σουτ που έβαλαν στην αρχή, όμως τα φάουλ που χρεώθηκαν τους αποδιοργάνωσαν και έγιναν πιο αδύνατα τα μαρκαρίσματα στους αντιπάλους. Θεωρεί πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για μια νίκη κόντρα σε ένα πολύ ανώτερο αντίπαλο, ο οποίος δεν έπαιξε όπως τον περίμενε και πιστεύει πως στο δεύτερο ματς θα βγει η κούραση.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και στον Μαυροκεφαλίδη για την καταπληκτική δουλειά που έκανε. Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου μέσα στη ρακέτα με πολύ υψηλό ποσοστό. Εάν λέγαμε πριν το παιχνίδι ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, πολλοί δεν θα το πίστευαν.

Είχαμε τόλμη, τα παιδιά το πίστεψαν, μπήκαν μεγάλα σουτ στην αρχή και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση. "Φορτώθηκαν" με φάουλ οι ψηλοί μας και αδυνατίσαμε περισσότερο. Ήταν ευκαιρία να κάνουμε μία σημαντική νίκη, να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτό δεν σήμαινε ότι θα περνούσαμε. Αλλά, δύσκολα βρίσκεις αυτές τις ευκαιρίες απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Δεν ήταν μόνο καλή η δική μας προσπάθεια, αλλά και ο αντίπαλος δεν βρήκε τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που του βάλαμε.

Σήμερα, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ορισμένες κακές στιγμές του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε την ίδια απόδοση και στο επόμενο παιχνίδι, υπάρχει κούραση, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

Αλβέρτης: «Μάθημα για τη συνέχεια»

Ως μάθημα για τη δύσκολη συνέχεια βλέπει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης την μετά κόπων νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

Αλβέρτης: «Μάθημα για τη συνέχεια»
Δεν είδε την απαιτούμενη συγκέντρωση -στην άμυνα- που απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει μάθημα για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

«Ένα παιχνίδι ξεκινάει στο 1’ και τελειώνει στο 40’. Οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος πάντα σε άμυνα και επίθεση. Μας έλειψε πολύ αυτό αμυντικά, κάναμε λάθη σε αυτά που είχαμε πει και στη συνέχεια οι ισορροπίες άλλαξαν. Πρέπει να πάρουμε το σημερινό σαν μάθημα και να εμφανιστούμε καλύτεροι την Πέμπτη. Τα σοβαρά παιχνίδια τώρα ξεκινούν και έχουμε μπροστά μας αρκετά δύσκολα στη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Φράγκι».

Οι... 30 του Φαν Χάαλ για την Ολλανδία!

Ο τραυματίας Στρούτμαν και ο Φαν Ντερ Βιλ έμειναν εκτός προεπιλογής της Ολλανδίας για το Μουντιάλ.

Οι... 30 του Φαν Χάαλ για την Ολλανδία
Δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις η προεπιλογή της Ολλανδίας για το Μουντιάλ. Ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν επέλεξε τον μέσο της Ρόμα Κέβιν Στρούτμαν λόγω τραυματισμού και τον δεξιό μπακ της Παρί Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ για λόγους τακτικής.

H Ολλανδία είναι στον πρώτο όμιλο μαζί με Ισπανία, Χιλή και Αυστραλία.

Τερματοφύλακες: Γιάσπερ Σίλεσεν (Άγιαξ), Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ), Μίχελ Φορμ (Σουόνσι), Γέρουν Ζουτ (Αϊντχόφεν)

Αμυντικοί: Πάτρικ φαν Άαχολτ (Φιτέσε), Ντάλεϊ Μπλιντ και Γιόελ Φέλτμαν (Άγιαξ), Ντάριλ Γιάνμαατ, Τέρενς Κονγκόλο, Μπρούνο Μάρτινς Ίντι και Στέφαν ντε Φράι (Φέγενοορντ), Καρίμ Ρεκίκ (Αϊντχόφεν), Πολ Φέρχαχ (Άουγκσμπουργκ), Ρον Φλάαρ (Άστον Βίλα)

Μέσοι: Γιόρντι Κλάσι και Τόνι Βιλένα (Φέγενοορντ), Λίροϊ Φερ (Νόριτς), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Σουόνσι), Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (Μίλαν), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Γαλατάσαράι), Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ (Αμβούργο), Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Αϊντχόφεν)

Επιθετικοί: Zαν-Πολ Μπουτιούς (Φέγενοορντ), Μέμφις Ντεπάι (Αϊντχόφεν), Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε), Ντιρκ Κάιτ (Φενέρμπαχτσε), Γέρεμαϊν Λενς (Ντινάμο Κιέβου), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γ.), Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν), Κουίνσι Πρόμες (Τβέντε)Πηγή: sport-fm.gr

Νέο πρόβλημα με FIBA ο Κολοσσός!

Νέα προβλήματα στον Κολοσσό από τη FIBA, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία καλεί τους «θαλασσί» να πληρώσουν τα χρωστούμενα στον Λερόν Ντέντι.

Νέο πρόβλημα με FIBA ο Κολοσσός
Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε προσφύγει τον Ιούλιο του 2013 στο ΒΑΤ της FIBA για οφειλές, όμως οι Ροδίτες δεν έχουν τακτοποιήσει μέχρι στιγμής τις εκκρεμότητες απέναντί του και, έτσι, πρέπει να του καταβληθούν 24.900 δολάρια και επιπλέον 7.100 ευρώ για δικαστικά και άλλα έξοδα.

Ο Κολοσσός έχει απαγόρευση από τη FIBA από τον Απρίλιο του 2014, οπότε δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές παικτών εκτός Ελλάδος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ημιτελικός και ΠΑΟΚ… από τα παλιά!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΟΚ, που βροντοφώναξε στο ΟΑΚΑ-έστω κι αν ηττήθηκε-πως υπάρχει… μπάσκετ και πέρα από τους «αιώνιους».

Ημιτελικός και ΠΑΟΚ… από τα παλιά
Καιρό είχαμε να δούμε ομάδα να προβάλει τόσο σθεναρή αντίσταση σε κάποιον εκ των δύο «αιωνίων» εκτός έδρας στα play offs.

Μετά το απογοητευτικό πρόσωπο του Πανιωνίου απέναντι στον σοβαρό Ολυμπιακό το απόγευμα (78-53), η εξαιρετική παρουσία του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού μάς πρόσφεραν το βράδυ έναν ημιτελικό από τα παλιά στο ΟΑΚΑ.

Κι αν δεν «μιλούσε» το επιθετικό ταλέντο του Μαυροκεφαλίδη, η κλάση του Διαμαντίδη, η έλλειψη βάθους του ΠΑΟΚ αλλά και τα διαιτητικά λάθη, ίσως τώρα να κάναμε κουβέντα για το 0-1.

Πιθανότατα δεν θα άλλαζε κάτι στην τελική έκβαση της σειράς, αφού ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθούσε να είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά ασφαλώς τα ημιτελικά των play offs που τόσα χρόνια αντιμετωπίζονται ως αναγκαίο κακό μέχρι τους τελικούς, μεγάλο και μικρό, θα αποκτούσαν ξαφνικά ένα άλλο χρώμα που τόση ανάγκη έχει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός θαρρείς κανείς πως… παρασύρθηκε από την ευκολία με την οποία έγινε το 1-0 στο ΣΕΦ και θεώρησε πως θα είχε εξίσου εύκολο έργο δείχνοντας να σκέφτεται τους τελικούς πριν καν πάρει προβάδισμα στους ημιτελικούς των play offs. Οι παίκτες του έμοιαζαν χωρίς συγκέντρωση, διάθεση και πάθος, παρά μόνο όταν ένιωσαν για τα καλά τον κίνδυνο του στραπάτσου. Χρειάστηκε ο Μαυροκεφαλίδης να ξεδιπλώσει όλο του το επιθετικό ρεπερτόριο και ο Διαμαντίδης να αφήσει σε αρκετές περιπτώσεις κατά μέρους το ομαδικό παιχνίδι και να πάρει την ευθύνη πάνω του για να αφυπνιστεί η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως η φετινή του πορεία δεν είναι τυχαία. Οπλίστηκε με θάρρος από τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας που είχε στην αρχή, αλλά το γεγονός ότι έμεινε στο ματς μέχρι τέλους δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, καθώς εμφάνισε στο παρκέ αρετές μεγάλης ομάδας. Έπαιξε χωρίς γιουρούσια και ηρωικές προσπάθειες, αλλά σωστό και ορθολογικό μπάσκετ. Μια ομάδα με δύο Αμερικανούς που παίζουν για το σύνολο κι όχι τους αριθμούς τους, νεαρούς Έλληνες με ταλέντο και τσαγανό όπως οι Τσαϊρέλης, Μπόγρης και Κασελάκης, άλλους μεγαλύτερους που δικαιολογούν την παρουσία τους στην ομάδα όπως οι Τσόχλας και Μαργαρίτης, αλλά και τον πιθανώς πιο αδικημένο Έλληνα παίκτη των τελευταίων ετών, τον Κώστα Χαραλαμπίδη που στα 38 του βάζει τα γυαλιά σε πολλούς νεότερους με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό του. Μα πάνω από όλα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, που στα 65 του πλέον συνεχίζει να καταθέτει με σύγχρονες μεθόδους, ήθος και χαμηλούς τόνους αποδείξεις για την εξαιρετική δουλειά του.

Ο αγώνας αυτός βγάζει δύο κερδισμένους. Αφενός τον Παναθηναϊκό, όχι για το 1-0 στη σειρά αλλά γιατί έμαθε δίχως να το πληρώσει πως δεν θα του χαριστεί τίποτα αν δεν το κερδίσει με την απόδοσή του μέσα στο παρκέ. Κι αφετέρου τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να έφτασε στην πηγή και να γεύτηκε το… λαστιχάκι, αλλά ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του για τη συνέχεια, τόσο για το εγγύς όσο και στο απώτερο μέλλον. Αλλά παράλληλα έστειλε το μήνυμα και προς τις υπόλοιπες ομάδες πως με μεθοδική δουλειά, σοβαρή διοίκηση και φιλόδοξους παίκτες κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο και κανένας αντίπαλος ανίκητος.

ΥΓ: Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο δεν χρειάζεται σχόλια. Σημείο αναφοράς είναι η ραγδαία άνοδος του Μάρντι Κόλινς, που ναι μεν δεν είναι Λο, αλλά ούτε και για… Α2. Πάντως αυτό δεν σημαίνει πως όσοι άσκησαν/ασκήσαμε κριτική για την επιλογή του και τη μη αντικατάστασή του στο Top 16 είχαν/είχαμε λάθος. Ο Ολυμπιακός ΤΟΤΕ είχε περισσότερη ανάγκη έναν ικανό γκαρντ και δεν είχε την πολυτέλεια να περιμένει την προσαρμογή του.
Πηγή: sport-fm.gr

Στη Ριέκα το Κύπελλο!

Η Ριέκα αναδείχτηκε κυπελλούχος Κροατίας τη φετινή περίοδο, αφού εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του 1-0 της πρώτης αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ, επικρατώντας της Ντιναμό με 2-0 και στον δεύτερο τελικό.

Στη Ριέκα το Κύπελλο
Η Ριέκα επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην έδρα της, στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό του κροατικού Κυπέλλου και, σε συνδυασμό με το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης στην πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη, κατέκτησε πανηγυρικά το τρίτο τρόπαιό της στον θεσμό και πρώτο μετά από οκτώ χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League μέσω του πρωταθλήματος.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και νίκησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Μίτροβιτς στο 35’ και Κρβζιτς στο 82’. Πηγή: sport-fm.gr