Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Δεν ήταν αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός»

Πολύ καλό το πρώτο πρωτάθλημα της Ξάνθης Κ-17. Αλλά όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM o «αρχιτέκτονας», Κώστας Μπεδρελής, αυτοσκοπός δεν ήταν η κούπα, αλλά να δημιουργηθούν ικανοί παίκτες για… το αύριο!

«Δεν ήταν αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ακριτικού συλλόγου στους 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το πώς διεξάγεται το πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα που ήρθε: «Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους, βόρειο και νότιο. Ο πρώτος κάθε ομίλου πηγαίνει κατευθείαν στην τελική φάση, ενώ χιαστί μετά ο δεύτερος με τον τρίτο του άλλου γκρουπ, με τους νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για την τετράδα. Εμείς ήμασταν πρώτοι στον όμιλό μας, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ και βρεθήκαμε δίχως μπαράζ στα πλέι οφ. Αυτοσκοπός δεν ήταν ο πρωταθλητισμός. Στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών για να επανδρώσουν την Κ-20 και στη συνέχεια την ομάδα των ανδρών. Βέβαια πάντα θες να κερδίζεις όταν συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα κι αυτό κάναμε φέτος…».

Για τη δουλειά που γίνεται: «Στην Ξάνθη προσπαθούμε να δίνουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, θέλουμε να τους κάνουμε ικανούς ποδοσφαιριστές να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερο επίπεδο στο μέλλον. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, έχουμε πολύ καλές υποδομές. Η Ξάνθη στηρίζει τις ακαδημίες, επενδύει σε αυτές και εδώ και μια δεκαετία ο σύλλογος έχει κατακτήσει πρωταθλήματα σε μικρές κατηγορίες, έχει αναδείξει ταλέντα και δίνει πολύ βάση».

Για την πρώτη ομάδα που θα δώσει μπαράζ παραμονής: «Ελπίζω πως δώσαμε σπίθα να ξεσηκώσουμε τον κόσμο της Ξάνθης, που ναι μεν βοήθησε την πρώτη ομάδα στο φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά γενικά τα τελευταία 1-2 χρόνια δεν ήταν πολύ κοντά. Μακάρι να τα καταφέρει η ομάδα στα μπαράζ».

Για την παιδεία των νεαρών παικτών: «Η σκοπιμότητα και η ανάγκη για τους βαθμούς -που είναι πρωταρχικός στόχος αργότερα- φέρνουν πολλές φορές τα νεύρα και την ένταση σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα δικά μας πρωταθλήματα των παιδιών δεν υπάρχει τέτοια φιλοσοφία. Πάντως πιστεύω πως οι γενιές που έρχονται έχουν καλύτερη αθλητική παιδεία και θα μειωθούν αυτά τα περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: