Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μαντζουράκης: «Πιο δύσκολα του χρόνου»

Την άποψη πως η Καλλονή, παρότι θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα θα έχει δυσκολότερο έργο τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, εξέφρασε ο προπονητής της, Γιάννης Μαντζουράκης, στον NovaΣπορFm 94,6.

Μαντζουράκης: «Πιο δύσκολα του χρόνου»
Σίγουρος πως η Καλλονή παρότι είναι σε άριστο επίπεδο προετοιμασίας οργανωτικά και αγωνιστικά θα συναντήσει περισσότερες δυσκολίες στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, εμφανίστηκε στον NovaΣπορ Fm 94,6 ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο προπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης, μίλησε για τα όσα πέρασε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και τον προγραμματισμό της ομάδας στις μεταγραφές και τη προετοιμασία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, τονίζοντας πως όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μαντζουράκης, μίλησε στον NovaΣπορFm 94,6, για:

-την σεζόν που πέρασε για την Καλλονή:

«Ήταν από τις δυσκολότερες σεζόν της καριέρας μου. Δύσκολα θα συναντήσει κάποιος προπονητής ανάλογη κατάσταση. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν το έχω δει ποτέ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις 34 παιχνίδια εκτός έδρας με μία νεοφώτιστη ομάδα».

-την ανανέωση του συμβολαίου του:

«Πέραν της σχέσης προπονητή-προέδρου, έχω και πολύ καλή φιλική και οικογενειακή σχέση με τον κ. Μιχαλάκη, οπότε ήταν δεδομένο πως θα προχωρήσουμε μαζί».

-το θέμα του γηπέδου στην Μυτιλήνη:

«Ήδη έχει μπει το μισό κομμάτι του χόρτου. Οι εργασίες προχωρούν και το γήπεδο θα είναι έτοιμο για τη νέα σεζόν. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και από τη στιγμή που λύθηκε, όλα τα άλλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο».

-τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την απόκτηση του Καμαρά:

«Είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει πολλά. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία του. Είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας, με καλή υποδομή. Η πορεία του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα λέει όλα. Είμαστε σε καλό δρόμο και για τον Μανούσο. Ο σχεδιασμός έχει γίνει ενδοοικογενειακά, όταν έρθει η ώρα θα τον μάθετε και εσείς. Θα πρέπει πάντως να κάνουμε μία ποιοτική ανανέωση του αγωνιστικού κυττάρου, αφού οι απαιτήσεις θα είναι υψηλότερες».

-τη μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησε φέτος:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να συνηθίσουμε στο υψηλό επίπεδο της Λίγκας. Για αυτό και είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Αυτή, είναι η «παιδική» ασθένεια των νεοφώτιστων. Όλοι το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και αντιδράσαμε θετικά. Ήμασταν σταθεροί στην αγωνιστική και βαθμολογική μας πορεία. Δεν πέσαμε ποτέ κάτω από τη 12η θέση και αυτό κράτησε τη ψυχολογία μας σε καλά επίπεδα. Ήταν το «κλειδί» για να αντέξουμε ακόμα και στο ότι παίξαμε 34 παιχνίδια εκτός έδρας».

-τους στόχους της νέας σεζόν:

«Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Ακόμα και για την Καλλονή που δεν θα είναι πλέον νεοφώτιστη θα έχει μεγαλύτερες δυσκολίες. Απαιτούνται καλύτερες κινήσεις και πιο σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα».

-την προετοιμασία της ομάδας στην Ιταλία:

«Έχουμε ήδη προγραμματίσει το προπονητικό κέντρο αλλά και 4-5 δυνατά φιλικά παιχνίδια. Και πέρυσι μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα και ευχαρίστησα τον πρόεδρο για αυτό. Με εξαίρεση 4-5 ομάδες, οι υπόλοιπες προετοιμάστηκαν στην Ελλάδα, αλλά εμείς κάναμε την υπέρβαση. Είναι πολύ θετικό αυτό για μας, γιατί αντιμετωπίζεις πολύ δυνατές ομάδες και μπαίνουν σε δοκιμασία όλα σου τα πλάνα. Ομαδικά και ατομικά».

-τη μέχρι τώρα πορεία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας:

«Φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει βελτιωθεί, βρίσκοντας ρυθμό και αποτελεσματικότητα. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός παρότι νικάει, έχει μείνει λίγο πίσω σε απόδοση. Θεωρώ πως όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ματς έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: