Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΑΟΚ: Η «θεραπεία» των τριών απαξιωμένων!

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Ζαχαριάδη στο www.sport-fm.gr για τους τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν απαξιωθεί για λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά είναι οι ηγέτες της στα πλέι-οφ.

ΠΑΟΚ: Η «θεραπεία» των τριών απαξιωμένων
Μην ψάχνετε να βρείτε άκρη. Είναι θέμα. αντίληψης: ο Άνθιμος είχε τα κέφια του και σκέφτηκε ότι εφόσον οι οπαδοί δεν μπορούν να μπουν στην Τούμπα, το ερχόμενο Σάββατο, στον «τελικό» με τον ΠΑΟ, καλύτερα να πάνε μια βόλτα από τα όμορα νοσοκομεία.


Να πάνε μέχρι το Αχέπα, το Ιπποκράτειο και το Θεαγένειο, να στηρίξουν τους ασθενείς. Διότι αν τα περιμένουν από τον Άδωνι, θα παραμείνουν αβοήθητοι στο γολγοθά τους.

"Δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι τρία νοσοκομεία. Χιλιάδες κόσμου πάνε στο γήπεδο και κανείς στους ανθρώπους που νοσηλεύονται", σχολίασε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στον Ι.Ν. Αγίου Κυρίλλου & Μεθοδίου. Κάτι ανέφερε για τη βία στα γήπεδα.

Ίσως είχε στο μυαλό του: αντί να δέρνονται, ας πάνε μια βόλτα από τα νοσοκομεία, να δουν τι περνούν οι ασθενείς. Με τι κουράγιο να πετάξουν το καρεκλάκι, όσο θα έχει σφηνωθεί στον εγκέφαλό τους η θλιβερή εικόνα του καρκινοπαθή που παλεύει να ζήσει;

Κάπως έτσι πρέπει να το σκέφτηκε.

Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει λόγος να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία για να δεχθούν όσο κόσμο θα χωρούσε η Τούμπα στον αγώνα που (ίσως) θα κρίνει την πρώτη θέση των πλέι-οφ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν δρόμο.

Οι ΠΑΟΚτσήδες θα γεμίσουν τις καφετερίες και θα απολαύσουν ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι κι ας είναι. μαρτύριο για πολλούς, πιο βάναυσο από ότι για τον Ανθιμο που νομίζει χάνουν την ώρα τους με τον ΠΑΟΚ, αντί να σταθούν στο πλευρό των ασθενών.

Μαρτύριο περνούν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όχι όλοι. Γνωρίζουν ότι τρεις άνθρωποι που έχουν αποδοκιμάσει περισσότερο ακόμη κι από τις χειρότερες διοικήσεις, έχουν επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση της κορυφής: Ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης κι ο Γλύκος. Κι αυτό δεν αλλάζει. Δεν είναι πυρετός να τον ρίξεις.

Στις κρίσιμες στιγμές των πλέι-οφ, τρεις άνθρωποι που έχουν απαξιωθεί για τα πιο απλά και συνηθισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο (για λάθη και αστοχία), όπως συμβαίνει ακόμη και για τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα, είναι οι ηγέτες της ομάδας.

Γελάω με την ψυχή μου όταν παρακολουθώ την εξέλιξη ενός αγώνα μέσα από το facebook, με τη συμμετοχή των οπαδών. «Έλουσαν» τον Γλύκο για το γκολ που δέχθηκε, στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Το πέρασαν ένα. λούστρο και τον Σαλπιγγίδη, μόλις έγινε αλλαγή και μπήκε μέσα. Και μετά, την κυβίστηση θα την ζήλευαν οι πρωταθλήτριες γυμναστικής με τα περισσότερα δεκάρια στην ιστορία του αθλήματος.

Όλα αυτά είναι θέμα παιδείας. Είναι πως αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Κι αν χρειάζεται τελικά να πάνε στα νοσοκομεία, δεν θα είναι για να συμπαρασταθούμε στους ασθενείς, αλλά, για να θεραπευτούμε.

Αν, βέβαια, υπάρχει θεραπεία για όλους εμάς, που μάθαμε να μην ανεχόμαστε τίποτε λιγότερο από τη νίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: