Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κοντά σε Μπουμπένκο ο Πανιώνιος

Στη λύση ενός παλιού γνώριμου φαίνεται πως στρέφεται η διοίκηση του Πανιωνίου για τη θέση του νέου τεχνικού. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο μοιάζει το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Σμύρνης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Σλοβάκος τεχνικός θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συζητήσεις με τη διοίκηση των "κυανέρυθρων" και φαίνεται να κερδίζει τη "μάχη" από τους Ντουμιτρέσκου, Νιόπλια και Μπάντοβιτς, οι οποίοι ήταν στην σχετική λίστα του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Ο 59χρονος τεχνικός εργάστηκε πέρυσι στον Ηρακλή και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ ένα από τα στοιχεία που τον καθιστούν φαβορί είναι η γνώση των αποδυτηρίων του Πανιωνίου, αφού έχει εργαστεί σε αυτά και κατά το παρελθόν.

Στα αγωνιστικά, μόνο τη νίκη θέλει ο Πανιώνιο στην αναμέτρηση του "Αλκαζάρ" απέναντι στη Λάρισα. Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του και να τους τονίσει πως οι τρεις βαθμοί είναι "μονόδρομος" στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Πανιώνιος αναμένεται να παραταχθεί με 4-4-1-1 και τους Μάχο, Μανιάτη, Λάτκα, Σιόβα, Κοντοέ, Σάμαρη, Αναστασόπουλο, Οκπάκο, Κούκετς, Γουνδουλάκη και Ριέρα.

Βαλβέρδε: «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, καλύτεροι εμείς στο δεύτερο»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δηλώνει μετά το ματς ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.Παράλληλα, ο Βάσκος τεχνικός υπογράμμισε πως η αποβολή του Ίβιτς βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

«Μετά την αποβολή ήταν σαφές πως είχαμε τον έλεγχο, όπως ήταν ξεκάθαρο ότι στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ πιο δυνατά, ήμασταν καλύτερα τοποθετημένοι, ενώ στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δυνατός.

Στην άμυνα ήμασταν αρκετά καλοί, ανταπεξήλθαμε όπως πρέπει, ωστόσο δεν θέλω να διαχωρίσω την ομάδα σε άμυνα και επίθεση.
Θα ξαναπώ πως στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός», είπε ο Βαλβέρδε.

Όλα στραβά πήγαν για τον ΠΑΟΚ, 3-0 από τον Ολυμπιακό

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να ηττηθεί με το βαρύ 3-0, με το αποτέλεσμα να είναι πλασμαστικό. Ο δικέφαλος έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Φωτάκη και δέχθηκε γκολ από ένα δικό του λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Μιραλάς που στο 36΄ έκανε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, αν ο Παμπορίδης δεν έκλεινε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Κιλκισιώτης ρέφερι, λίγα λεπτά μετά απέβαλλε με δεύτερη κάρτα τον Βλάνταν Ίβιτς με αποτέλεσμα να κριθεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Όλα τέλειωσαν όταν ο Μιραλάς στο 72΄ έκανε το 2-0, μετά από πάσα του Ρόμενταλ που έφυγε πάντως από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόμενταλ. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς ο Μαλεζάς υπέστη θλάση, όμως ο Μάκης Χάβος είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές. Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από έναν πολύ μέτριο Ολυμπιακό, πληρώνοντας τα δικά του λάθη, αλλά ασφαλώς και το μεγάλο λάθος του κ. Παμπορίδη στην φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε.
Τα πλάνα των προπονητών...

Με σύστημα 4-2-3-1 και άμυνες… ανάγκης παρατάχθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Συγκεκριμένα οι δύο προπονητές επιφύλασσαν εκπλήξεις στον καταρτισμό της αρχικής του ενδεκάδας, καθώς ο μεν Βαλβέρδε έβαλε τον Μοϊσές Ουρτάδο δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ ο δε Χάβος προτίμησε τον Ζουέλα ως δεξί μπακ αντί του ανέτοιμου Μπουσαϊντί. Ο Φρανσουά Μοδέστο πήρε την θέση του τραυματία Τοροσίδη για τους Πειραιώτες, ενώ ο Γιάννης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο πλάι του Ντουντού Σεαρένσε.

Εντυπωσιακός ο κόσμος

Παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο τους, που δημιούργησε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα με συνθήματα, καπνογόνα κι εντυπωσιακές «χορογραφίες» στα σέρβικα, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τα κατάφεραν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πετύχουν το γρήγορο γκολ.

Πήρε το κέντρο ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι, λεπτό με το λεπτό ανέβαζαν την απόδοση τους και από το 10’ και ύστερα, κατάφεραν να ελέγξουν εκείνοι των ρυθμό, βάζοντας πλέον τους γηπεδούχους σε ρόλο… κομπάρσου. Στο μεταξύ και συγκεκριμένα στο 6’ ο Ριέρα δεν είχε καταφέρει να κάνει σωστά την προβολή μετά την σέντρα του Μοδέστο, ενώ στο 7’ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν τις ευκαιρίες, όταν και ο Πάρντο εξουδετέρωσε το πλασέ του Σαλπιγγίδη.

Κόντρα Πάρντο-Κρέσιτς

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αναλάβει πλέον την πρωτοβουλία, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να ανοίγει. Ο Δικέφαλος κατάφερε να «πάρει» το κέντρο με τους Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο να υπερτερούν των Ντουντού και Παπαδόπουλου, την ώρα που ο Βιεϊρίνια δημιουργούσε ουκ ολίγα προβλήματα στον Μοδεστό. Στο 17’ μάλιστα ο Πορτογάλος πραγματοποίησε από τα αριστερά μία σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Φωτάκη με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντάριο Κρέσιτς να αποδείξει την αξία του, καθώς κατέφερε να αποκρούσει εξ’ επαφής το πλασέ του Χολέμπας, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φεύγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, Αβραάμ και Ζουέλα, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να τους χωρίζουν.

Όταν μιλάει ο Μιραλάς…

Οι φιλοξενούμενοι, στα επόμενα λεπτά, άρχισαν να εντείνουν την πίεση τους στην εστία των Πειραιωτών, ωστόσο ο Ολυμπιακός με αιχμή του δόρατος τον Κέβιν Μιραλάς, προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Ο Βέλγος στο 31’ δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 37’ δέχτηκε μία εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που είχε εκμεταλλευτεί τα λάθη των Βιτόλο και Ζουέλα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

Το γκολ προήλθε ουσιαστικά, κόντρα στην ροή του αγώνα, ενώ το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Δικέφαλο να συνεχίζει να πιέζει και να χάνει δύο ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία. Στο 38’ ο Ίβιτς σούταρε άουτ, ενώ στο Πάρντο είπε «όχι» στην προσπάθεια του Γκαρσία.

Ουρτάδο στα χαφ και νεύρα…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Γιάννη Παπαδόπουλο με τον Γιάννη Ποτουρίδη, προωθώντας τον Ουρτάδο στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε μία προσπάθεια να επανακτήσει το κέντρο. Ωστόσο σε αντίθεση με το γρήγορο παιχνίδι που είδαμε στο Α’ 45λεπτο, το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με νεύρα και διαπληκτισμούς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στο 53’ Ντουντού και Γκαρσία πιάστηκαν στα χέρια με τον Παμπορίδη να δείχνει από μία κίτρινη στους δύο παίκτες. Τα αίματα πλέον είχαν «ανάψει» με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ένα καθαρό μαρκάρισμα του Αβραάμ στον Σαλπιγγίδη.

Με δέκα ο Δικέφαλος, γκολ ο Μιραλάς

Στο 58’ έγινε η φάση του ματς, όταν και ο Βλάνταν Ίβιτς μάρκαρε βίαια από πίσω τον Μοϊσές Ουρτάδο αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες πλέον έδωσε χώρους στους «ερυθρόλευκους», με τον Βαλβέρδε να περνάει στο παιχνίδι τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη στο 66’. Η παρουσία του Δανού ήταν καταλυτική στην δεξιά πτέρυγα των Πειραιωτών, καθώς με τα τρεξίματα του και την φρεσκάδα του έδωσε πνοή στην ομάδα του. Ο έμπειρος μέσος ήταν εκείνος που έστρωσε τη μπάλα στον Μιραλάς στο 72’, με τον Βέλγο να μην δυσκολεύεται να κάνει το 2-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Όλα για όλα και… 3-0

Ο Χάβος πέρασε στο παιχνίδι και τον Μουσλίμοβιτς, βγάζοντας εκτός τον Σαλπιγγίδη, ενώ στο 72’ είχε βάλει στο γήπεδο και τον Ελ Ζαρ αντί του Φωτάκη. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα, αφήνοντας «γυμνή» την άμυνα τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν σε αρκετές περιπτώσεις να δεχτούν κι ένα τρίτο γκολ, κάτι που τελικά πέτυχε ο Ρόμενταλ με σουτ στο 87’. Στην ίδια φάση τραυματίστηκε και ο Στέλιος Μαλεζάς που αποχώρησε αφήνοντας την ομάδα του να τελειώσει με την αναμέτρηση εννιά παίκτες.

Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν περαιτέρω την αριθμητική τους υπεροχή, χάνοντας άλλη μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Νταβίντ Φουστέρ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του ματς, με τον Παμπορίδη να σφυρίζει για την λήξη η οποία βρήκε τον κόσμο και την ομάδα του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη που διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντεστό, Ντουντού, Μιραλάς, Φετφατζίδης (66` Ρόμενταλ), Φουστέρ, Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Γ.Παπαδόπουλος (46` Ποτουρίδης), Ριέρα.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77` Μουσλίμοβιτς), Μαλεζάς, Φωτάκης (74` Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σακελλαρίου, Ζουέλα (68` Μπουσαϊντί).

Την έπιασε στον ύπνο!

Η ΚΑΒΑΛΑ ΠΕΤΥΧΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣE ΚΑΘΕ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-1. ΜΕΙΩΣΕ Ο ΣΚΟΚΟ ΣΤΟ 85’. ΣΟΥΠΕΡ ΟΙ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Η ΕΝΩΣΗ.-Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Καβάλα το βράδυ της Κυριακής, καθώς επικράτησε εντός έδρας για την ενδέκατη αγωνιστική της ΑΕΚ με 2-1 και έφτασε τους 18 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ένωση.

Οι «Αργοναύτες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο 14’ με τον Βουτσίτσεβιτς, ενώ στη συνέχεια είχαν και ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ. Στην επανάληψη ξεκίνησαν ιδανικά και κατάφεραν να βρουν δίχτυα μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ονουάτσι. Ο Χιμένεθ στο β’ μέρος έριξε στο ματς τους Σκόκο και Λυμπερόπουλο, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν να μειώσουν στο 85’ σε 2-1 με ένα πολύ ωραίο γκολ του «υδραυλικού». Η ΑΕΚ μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Καφές τραυματίστηκε στο 70’, ενώ η ομάδα του είχε ήδη ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Παρόμοιο σύστημα…

Οι δύο προπονητές κατέβασαν τις ομάδες τους με σύστημα 4-2-3-1, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μεσαία γραμμή. Ο Χένρικ Κάσπερτσακ χρησιμοποίησε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Πετκάκη, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο και Τόμασιτς στην άμυνα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Ντιέ με τον Καρντόσο, δεξιά έπαιζε ο Ονουάτσι, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ογκμπέτσε. Σε ρόλο βοηθητικού επιθετικού έβγαινε ο Βουτσίτσεβιτς, ο οποίoς όμως άλλαζε πολλές φορές θέσεις με τους πλάγιους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Πατσατζόγλου στα δεξιά της άμυνας, τον Λαγό αριστερά και τους Νασούτι – Γιάχιτς στον άξονα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Καφές με τον Μάκο, αριστερά έπαιζε ο Λεονάρντο, δεξιά ο Μπερνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο. Πίσω από τον Αργεντινό έπαιζε ο Έντερ.

Γκολ η Καβάλα, αμυντικά προβλήματα η ΑΕΚ

Η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο είχε την πρώτη της ευκαιρία. Ο Βουτσίτσεβιτς έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Σάχα, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ευκαιρία αυτή ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι «αργοναύτες» κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της Ένωσης, έμπαιναν πολύ εύκολα στην περιοχή της. Στο 14’ μάλιστα έφτασαν και στο γκολ. Ο Αμπτούν έκανε τη σέντρα από αριστερά, τα σέντερ μπακ έχασαν τον Βουτσίσεβιτς, αυτός πήδηξε πιο ψηλά από τον Λαγό και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αυτό… ξύπνησε κάπως τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να βγουν στην επίθεση, ωστόσο η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε και πάλι πιο κοντά στο γκολ στο 22’. Δράστης ήταν και πάλι ο Βουτσίτσεβιτς, ο οποίος ελευθερώθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως ο Σάχα έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μίνι «πολιορκία» και ισορροπία

Μετά το πέρας του πρώτου 25λεπτου η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να επιβάλει, έστω για ένα δεκάλεπτο, τον ρυθμό της. Στο 34’ μάλιστα η Ένωση έφτασε πολύ κοντά και στο γκολ, όταν ο Λαγός γύρισε ωραία τη μπάλα για τον Έντερ, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως σημάδεψε τον Μπλάνκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Λεονάρντο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, καθώς στο επόμενο δεκάλεπτο το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Η Καβάλα πάντως θα μπορούσε στο φινάλε να έχει κάνει και το 2-0, καθώς στο 46’ ο Ονουάτσι έφυγε στην αντεπίθεση, όμως ο Σάχα βγήκε γρήγορα και απέκρουσε το πλασέ του έξω από την περιοχή.

Σέντρα στη σέντρα…

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε δύο αλλαγές, καθώς στη θέση των Πατσατζόγλου και Έντερ πέρασε τους Γκέντσογλου και Σκόκο. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν αποδείχθηκαν…γούρικες, καθώς στο 46’ η Καβάλα έκανε και το 2-0. Οι «Αργοναύτες» έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Αμπντούν έβγαλε πολύ ωραία τη σέντρα από δεξιά και ο Ονουάτσι με προβολή από κοντά πρόλαβε τους Νασούτι και Γιάχιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα. Το γκολ αυτό…αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με αποτέλεσμα στο 50’ και στο 51’η Καβάλα να χάσει άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Αμπντούν, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της Ένωσης.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 52΄, όταν ο Σκόκο έκανε πολύ ωραία τη σέντρα από αριστερά, ο Μπερνς πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ολομόναχος, αλλά κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ! Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 55’, ο Χιμένεθ έκανε πολύ γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Λυμπερόπουλο αντί του Λεονάρντο και αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-1-1 με τον Μπλάνκο στην κορυφή. Η κίνηση αυτή πάντως δεν βοήθησε ιδιαίτερα την Ένωση, αφού στα επόμενα λεπτά η Καβάλα συνέχισε να κρατάει με άνεση το υπέρ της σκορ. Στο 61’ μάλιστα έχασε και μία εξαιρετική ευκαιρία, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, ο Σάχα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η ΑΕΚ τη μόνη καλή στιγμή που έχασε ήταν στο 66’, όταν από κόντρα σε σουτ του Λυμπερόπουλου, η μπάλα πήγε στον Μπλάνκο, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

Μείωσε με δέκα…

Από το 70’ και μετά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ, καθώς ο Παντελής Καφές τραυματίστηκε και έφυγε εκτός παιχνιδιού, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, αφού ο Χιμένεθ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Η Καβάλα στα επόμενα λεπτά έπαιξε συντηρητικά με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι», με καλύτερό τους παίκτη τον Σκόκο, προσπάθησαν να κυνηγήσουν το ματς, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 85’ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Αργεντινού.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (56' Σιόντης), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι (90'+1' Αλεξάντροβιτς), Βουτσίτσεβιτς (76' Ντικρόκ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς, Πατσατζόγλου (46' Γκέντσογλου), Κάφες, Μάκος, Λεονάρντο (55' Λυμπερόπουλος), Μπερνς, Έντερ (46' Σκόκο), Μπλάνκο

Ραούλ Κούπερ-Αυτό που μου άρεσε όμως ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί .

Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Υπήρχε μεγάλη θέληση από τους ποδοσφαιριστές μου και αυτοθυσία. Σίγουρα δεν παίξαμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Σίγουρα υπήρχε μία νευρικότητα που φάνηκε με το μόνο που θέλω να πω είναι μνα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε".

Για την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο υποστήριξε: "Η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο μου άρεσε σε αντίθεση με την νευρικότητα στο δεύτερο ημίχρονο. Χάναμε τις μπάλες και δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες αντεπιθέσεις όπου θα μπορούσαμε να είχαμε κλειδώσει το παιχνίδι νωρίτερα.

Δεν μου άρεσε ειδικότερα το τελευταίο δεκάλεπτο όπου η ομάδα μου έπαιξε αρκετά πίσω με τους ποδοσφαιριστές μου να θέλανε να κρατήσουν το υπέρ τους γκολ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως μπορεί να έρθει κάποιο γκολ και να χάσεις το αποτέλεσμα που έχεις σε εκείνο το σημείο. Αυτό που μου άρεσε όμως ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί που κατεβάζει την πίεση που είχαμε και μας επιτρέπει να αναπνέουν πιο αισιόδοξα
".

Για την σημασία της νίκης σημείωσε: "Μας βοηθάει για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να σκέφτεσαι καθαρά και μόνο ποδοσφαιρικά το παιχνίδι. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ξεκινάς την εβδομάδα σου σκεπτόμενος να διορθώσεις τα λάθη σου. Σήμερα είδαμε να υπάρχει εκνευρισμός σε αντίθεση με το αν θα υπήρχε ηρεμία. Με το σημερινό αποτέλεσμα μπορούμε να επανέλθουμε σε αυτήν για να δείξουμε και πάλι την ομάδα που είμαστε".

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο Άρης χρειάζεται δύο καλά εξτρέμ εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου απάντησε: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ξαναβρούμε την αίσθηση που είχαμε για το παιχνίδι με ισορροπίες σε όλες τις γραμμές όπως ίσχυε στην αρχή της χρονιάς. Καμία φορά όμως βλέπετε ότι μπορεί να πέσει η απόδοση ατομικά κάποιων ποδοσφαιριστών και της ομάδας χάνοντας σήμερα δύο ευκαιρίες που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα είχαμε χάσει. Τώρα στο μέλλον αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τον καιρό να πλησιάζει".

Για την εμφάνιση του Πορτίγια τόνισε: "Είχε καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Και το λέω γιατί υπήρχε αυτός ο εκνευρισμός αλλά θα μπορούσε να δώσει παραπάνω".

Για την αλλαγή του Κάλβο είπε: "Δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα και στα μάτια μου φάνηκε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει σε ένα σημείο όπου χρειαζόμαστε το 100% από όλους τους ποδοσφαιριστές μου

Κέρκυρα: - Τεννές: «αλλοίωση αποτελέσματος»

Για αλλοίωση αποτελέσματος μίλησε ο Μπάμπης Τεννές μετά το τέλος του αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο προπονητής της Κέρκυρας, τόνισε ότι από ότι του έχουν πει το γκολ του Παρασκευαΐδη ήταν κανονικό, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην προσπάθεια των μικρομεσαίων ομάδων.Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του . Από αυτά που μου έχουν πει είναι αλλοίωση αποτελέσματος το γκολ είναι καθαρό. Σεβασμό στην προσπάθεια των μικρομεσαίων ομάδων. Οι μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Άρης δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σφυρίγματα».Στη συνέχεια τόνισε ότι παρά την ήττα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του: «Το δεύτερο γκολ είναι για μας μικρή σημασία. Εάν πράγματι είναι καθαρό νομίζω ότι μια προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά δεν είχε την ανταπόκριση που είχε. Το κυριότερο είναι η φάση αυτή. Τους έδωσα συγχαρητήρια παρότι φεύγουμε ηττημένοι».

Ανέβηκε τέταρτη η Εσπανιόλ

Την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο «Κορνέγια Ελ Πρατ» πήρε το απόγευμα της Κυριακής η Εσπανιόλ.
Οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα με 3-0 της Χέρκουλες και με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης και συνεχίζουν ακάθεκτοι την εντυπωσιακή τους πορεία.

Συνολικά, η Κυριακή εξελίσσεται σε μέρα των γηπεδούχων στην Ισπανία αφού και οι τέσσερις ομάδες που έπαιξαν στην έδρα τους πήραν αυτό που ήθελαν. Με 3-0 νίκησε και η Λα Κορούνια την Μάλαγα στο «Ριαθόρ» και πλέον οι Ανδαλουσιανοί βρέθηκαν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό συνέβη διότι η Λεβάντε επιβλήθηκε με 3-1 της Σανταντέρ και τους ξεπέρασε ενώ την νίκη με 1-0 πανηγύρισε και η Οσασούνα στο ματς της Παμπλόνα με την Σπόρτινγκ Χιχόν.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 20/11

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 1-1
73’ Ρόσι/ 21’ Αντούριθ
*Στο 81’ αποβλήθηκε ο Στανκεβίτσιους της Βαλένθια

Αλμερία–Μπαρτσελόνα 0-8
17’, 37’, 67’ Μέσι, 19’ Ινιέστα, 27’ αυτ. Σάντι, 35’ Πέδρο, 62’, 73’ Μπόγιαν

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1
19’ Ιγκουαΐν, 30’, 62’, 92’ πεν. Ρονάλντο, 57’ πεν. Σέρχιο Ράμος/ 40’ Γιορέντε

Κυριακή 21/11

Εσπανιόλ-Χέρκουλες 3-0
15’ Βερντού, 82’ πεν. Οσβάλντο, 90’ πεν. Λουίς Γκαρσία
* Στο 79’ αποβλήθηκε ο Καλαταγιούδ της Χέρκουλες

Λα Κορούνια-Μάλαγα 3-0
22’ πεν. Άντριαν, 30’ Κολότο, 80’ Πάμπλο Αλβάρεθ

Λεβάντε-Σανταντέρ 3-1
25’, 27’ Καίσέδο, 44’ Στουανί/ 88’ Λασέν
* Στο 29’ αποβλήθηκε ο Θίσμα της Σανταντέρ

Οσασούνα-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0
54’ Μασούντ

«Λύκοι» σαν... αρνάκια

Μακριά από τη νίκη για τέταρτη συνεχή αγωνιστική έμεινε η Βόλφσμπουργκ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ζανκτ Πάουλι στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Bundesliga.

Οι «λύκοι» έφτασαν έτσι τους 15 βαθμούς, πολύ μακριά από τους 34 που έχει η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ και τους 25 της Λεβερκούζεν στην τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν στο 28’ με κεφαλιά του Τόραντ, αλλά στο 54’ μετά από βολέ του Μπενάλιο και ασίστ του Ντιέγκο ο Τζέκο με το ένατο φετινό του γκολ έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του Στιβ ΜακΚλάρεν.
Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 20/11

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 4-0
(22’ Μέτσελντερ, 45+2, 56’, 71’ Ραούλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 0-4
(31’ Βούκτσεβιτς, 69’, 70’ Ιμπίσεβιτς, 90’ Εμλάπα)

Γκλάντμπαχ-Μάιντς 2-3
(53’, 69’ Ρόις-64’ Σούρλε, 76’, 88’ Αλαγκουί)

Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-2
(26’ αυτ. Χούμελς-75’ Λεβαντόφσκι, 78’ αυτ. Μούιτζα)

Ανόβερο-Αμβούργο 3-2
31’ Στιντλ, 59’ Σουλτς, 91’ Χάνκε-40’, 54’ Σον)

Νυρεμβέργη-Καϊζερσλάουτερν 1-3
(68’ Μακ-4’ Ρίβιτς, 12’ Ιλίτσεβιτς, 33’ Λάκιτς)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(45+2 πεν. Βιδάλ-34’ Γκόμεζ)

Κυριακή 22/11

Στουτγκάρδη-Κολωνία 0-1
(82’ πεν. Ποντόλσκι)

Ζανκτ Πάουλι-Βόλφσμπουργκ 1-1
(28’ Τόραντ-54’ Τζέκο)

Με την δύναμη της έδρας ο ΑΠΟΕΛ

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Γκουστάβο Μαντούκα να πετυχαίνει το γκολ που έδωσε προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ, ο πρωτοπόρος επικράτησε με 3-1 της Δόξας και αύξησε την διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ στους 5 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο 18΄ με τον Ενρίκε κόντρα στην ροή του αγώνα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αντέδρασε και στο 39΄ ο Μποαβεντούρα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μαντούκα με εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους και το 83΄ο Τρικόφσκι πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αυτή ήταν η έκτη εντός έδρας νίκη για τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος διαθέτει την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 23 φορές.

Στο ντέρμπι των ουραγών η ΑΕΛ νίκησε στο «Τσίρειο» την Αλκή 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Κέρκεζ στο 7ο λεπτό. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους που ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής


Σάββατο 20/11

Ένωση Νέων Παραλιμνίου – ΑΕΚ 0-2
(20΄Κίνγκσλεϊ, 86΄Χόφλαντ )

Ανόρθωση – Απόλλων 1-2
(84΄Μιχαήλ- 76΄ Μερκής, 80΄Σεμέδο)

Ερμής - Εθνικός Άχνας 1-1
(60' Βέντερσον- 70' Ιγκνάτοφ)

Πάφος – Ομόνοια 1-1
(35' Σιέλης- 15'πεν. Κωνσταντίνου)

Κυριακή 21 /11

ΑΠΟΕΛ-Δόξα 3-1
( 39΄Μποαβεντούρα, 58΄Μαντούκα πεν. , 83΄Τρικόφσκι - 18΄ Ενρίκε)

ΑΕΛ-Αλκή 1-0
(7΄Κέρκεζ)

Δευτέρα 22/11

Ολυμπιακός-ΑΠΟΠ Κινύρας (19:00)

Ανάσα για την Κολονία

Βαθμολογική ανάσα πήρε η Κολονία, περνώντας νικηφόρα, 1-0, από τη Στουτγκάρδη, στο ντέρμπι ουραγών της Μπούντεσλιγκα για τη 13η αγωνιστική. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Ποντόλσκι χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους που έπιασαν την αντίπαλό τους με 11 βαθμούς, στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πάνω από την Γκλάντμπαχ.

"Καθάρισαν" Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε άνετα εκτός έδρας της Φούλαμ με 4-1 και μείωσε αισθητά την διαφορά που την χωρίζει από την κουρφή της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 14 αγωνιστικές. Δύο γκολ πέτυχε ο Κάρλος Τέβες για τους πολίτες στο 6' και το 56' και πλέον είναι πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ με εννέα τέρματα. Στο 32' έκανε το 2-0 ο Πάμπλο Σαμπαλέτα και στο 35' το 3-0 ο Γιαγιά Τουρέ, ενώ ο Γκέρα μείωσε στο 70' για το τελικό 1-4.

Στο μεταξύ, με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Πέντερσεν, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (45', 66'), η Μπλάκμπερν έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Αστον Βίλα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι με τη σημερινή επιτυχία πέρασαν πάνω από την Αστον Βίλα στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις

ΦΟΥΛΑΜ:
Σβάρτσερ, Χιούτζις, Χάνγκελαντ, Μπέιρντ, Σαλσίδο, Μέρφι, Νταφ (46' Γκέρα), Ετούχου (64' Ντιομανσί Καμαρά), Ντέμπσεϊ, Σάιμον Ντέιβις, ’ντριου Τζόνσον.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Κολό Τουρέ, Κολάροβ, Ντε Γιονγκ, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι (89' Βιεϊρά), Σίλβα (89' Μίλνερ), Τέβες (77' ’νταμ Τζόνσον), Ζο.


ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Ρόμπινσον, Σαλγκάδο, Σαμπά, Νέλσεν, Ζιβέ (46' Τσιμποντά), Τζόουνς, Νταν, Πέντερσεν (72' Γκούλον), Ελ-Χαντζί Ντιούφ, Χόιλετ (64' Μαμ Μπιράμ Ντιούφ), Ρόμπερτς.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Φρίντελ, Λουκ Γιανγκ, Ρίτσαρντ Νταν, Κλαρκ, Γουόρνοκ, ’ιρλαντ (69' Πιρές), Μπάναν, Ντάουνινγκ, ’σλεϊ Γιανγκ, Χογκ (81' Χερντ), Αγκμπονλαχόρ (78' Ντελφουνέσο).

Κορυφή για Λιλ, άνετα η Μπορντό

Δύσκολα θα αποχωριστεί την κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος η Λιλ. Η ομάδα της Βόρειας Αγγλίας νίκησε, έστω κα δύσκολα, τη Μονακό με 2-1 στο «Μετροπόλ», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Championnat και «έπιασε» ξανά στην κορυφή την Μονπελιέ, εξακολουθώντας να διεκδικεί τον τίτλο. Αντίθετα, οι Μονεγάσκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας και να κινδυνεύουν. Ο Φρο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ισοφάρισε ο Αντριάνο και ο Ομπρανιάκ χάρισε τη νίκη στους «λιλουά».

Εξακολουθεί να διεκδικεί τον τίτλο η Μπορντό. Οι «γιρονδίνοι» νίκησαν άνετα με 4-2 την ουραγό και σχεδόν καταδικασμένη Αρλ στην έδρα της και βρέθηκε δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή, δείχνοντας πως έχει συνέλθει από το άσχημο ξεκίνημα. Οι προπέρσινοι πρωταθλητές μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως έφτασαν στο 4-1, με το χατ τρικ του Μοντέστ και το τέρμα του Γκουφράν, ενώ ευνοήθηκαν και από την αποβολή του Λορεντί στο 35’.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:


Σάββατο, 20/11 (20:00)

Νανσί-Βαλανσιέν 2-0
(28' Λουίζ, 73' Βαϊρουά)

Σοσό-Λοριάν 2-0
(43' Μαΐγκα, 59' Ιντέγιε)

Παρί ΣΖ-Καέν 2-1
(40' Ορό, 50' Ερντίνγκ-85' Αλ Αράμπι)

Ρεν-Μπρεστ 2-1
(39' Εκόκο, 82' Λιρόι-90' Γκρουγκί)

Σεντ Ετιέν-Οσέρ 1-1
(54' Περέν-27' Μινιό)

Τουλούζ-Μαρσέιγ 0-1
(88' Αγιου)

Νις-Μονπελιέ 0-1
(83' Ζιρού)

Κυριακή, 21/11 (18:00)

Αρλ-Μπορντό 2-4
(22` Μεριέμ, 89` Μπουαζά - 35` Μοντεστ πέν, 59`, 88` Μοντεστ, 39` Γκουφράν)

Λιλ-Μονακό 2-1
(39` Φρο, 78` Ομπρανιάκ - 57` Αντριάνο)

Λανς-Λιόν 22:00

Αντίο με ήττα

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ. Ο ΣΑΜΑΡΗΣ ΣΤΟ 42’ ΤΟ ΓΚΟΛ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ «ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΥΣ» (ΒΙΝΤΕΟ).-
Δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει με νίκη η Λάρισα το Αλκαζάρ, στο τελευταίο της παιχνίδι στην ιστορική της έδρα. Οι «βυσσινί» αν και ήταν καλύτεροι, γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σάμαρης στο 42’.

Σπουδαίο ήταν το τρίποντο για τον Πανιώνιο ο οποίος συγκατοικεί στην 15η θέση με τον Εργοτέλη, συλλέγοντας 10 βαθμούς.

Φόρος τιμής σε Ντε Νίγκρις - Αλκαζάρ

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ φόρεσαν μπλουζάκια προς τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή πριν από ένα χρόνο. Στο ημίχρονο δε έκαναν την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο αρκετές δόξας, που φόρεσαν τη βυσσινί φανέλα κατά το παρελθόν, προκειμένου να τιμήσουν το Αλκαζάρ. Οι παλαίμαχοι της Λάρισας είχαν 5 σημαίες οι οποίες ανέγραφαν πέντε ημερομηνίες σταθμούς για την ιστορία της ομάδας του κάμπου.

Ανούσια υπεροχή

Η Λάρισα ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα, αναλαμβάνοντας εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 12’ με την κεφαλιά του Κανόμπιο, ενώ έξι λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μετίν πέρασε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάχο. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το δυνατό μακρινό σουτ του Μανιάτη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αμπάρης, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις, αφού οι «βυσσινί» αύξησαν την πίεση τους προς τα «κυανέρυθρα» καρέ.

Η ΑΕΛ της ευκαιρίες, ο Πανιώνιος το γκολ

Οι γηπεδούχοι, με τη μπάλα στην κατοχή για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, είχαν αρκετές καλές στιγμές, με τον Σίμιτς (30’) και Κανόμπιο (36’), αλλά η υπεροχή τους δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάποιο γκολ. Στο 42’ μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, αφού οι φιλοξενούμενοι με μόνο μία ευκαιρία στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, αιφνιδιάζοντας τους Θεσσαλούς. Το γκολ πέτυχε ο Σάμαρης με σουτ εκτός περιοχής.

Ίδια εικόνα

Στην επανάληψη οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έψαξαν για διαδρόμους προκειμένου να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να σφραγίσουν τη νίκη τους. Στο 53’ ο Σαλαλί έπιασε ένα πολύ καλό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη. Σταδιακά οι «βυσσινί» ανέλαβαν ξανά κυρίαρχο ρόλο, χωρίς ωστόσο να προσθέσουν στο παιχνίδι τους ρυθμό και ουσία, δηλαδή να πετύχουν το γκολ. Βέβαια οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Παπακώστα πραγματοποίησαν και λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αφού οι προσπάθειες του Μετίν (56’) και του Κουζέν (63’) ήταν πολύ λίγες για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Μοιραίος ο Μετίν

Στο 84’ μάλιστα οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Αμπάρης είπε όχι «ΟΧΙ» στο τετ α τετ με τον νεοεισελθόντα Χίκα. Στην εκπνοή του αγώνα βέβαια η Λάρισα θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Μετίν έχασε μοναδική ευκαιρία από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ το γκολ του Νταμπίζα ακυρώθηκε δίκαια ως οφσάιντ.

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ(74’ Βελάσκο), Σίμιτς (59’ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (65’ Μπλάζεκ)

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδούλάκης(82’ Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (64’ Οκπάκο), Ριέρα (90’ Γιόνσον)

«Ξεκόλλησε» με Τσέζαρεκ και Πορτίγια, φωνάζει η Κέρκυρα. 2-0 o Άρης

Μετά από δυο αγωνιστικές έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα ο Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Κέρκυρας με γκολ των Τσέζαρεκ και Πορτίγια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Οι δυο ομάδες δικαίωσαν το ντεφορμάρισμα που διανύουν, σε ένα κακό ματς που τελικά επικράτησε ο «μονόφθαλμος» Άρης απέναντι σε μια «καχεκτική» Κέρκυρα που βάσει εμφάνισης πάντως δεν εδικαιούτο κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να ακυρωθεί το κανονικό γκολ του Παρασκευαΐδη στο 90`, που δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ, αφού λίγο μετά ο Άρης έκανε και το 2-0…

Η ομάδα του Κούπερ λοιπόν δεν έθελξε και αυτή αλλά τουλάχιστον στο πρώτο μέρος είχε κάποιες ευκαιρίες και σε μία από αυτές πέτυχε ένα γκολ με τον Τσέζαρεκ. Ο Κόκε στην επιστροφή του –όσο αγωνίστηκε ήταν από τους πλέον δραστήριους των γηπεδούχων, χάνοντας και μια ευκαιρία για γκολ.

Τσέζαρεκ και Κόκε στην επίθεση σε 4-4-2 παρέταξε ο Κούπερ τους γηπεδούχους, ενώ ο Μπάμπης Τεννές κατέβασε την Κέρκυρα με 4-3-3 με τον Σάκη Τσίγκα στην κορυφή και τους Επστάιν, Καλαντζή στα άκρα.

Ισορροπημένο ματς

Μια κεφαλιά του Μίσελ στο 9` από κόρνερ ήταν ό,τι είδαμε στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια το ματς «ζεστάθηκε» κάπως με τη μεγάλη ευκαιρία του Επστάιν στο 11`, που προέκυψε από το κλέψιμο του Τσίγκα στη μεσαία γραμμή, ενώ στο επόμενο λεπτό το επικίνδυνο γύρισμα του Νέτο πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους συμπαίκτες του.

… αλλά χωρίς φάσεις

Το «τείχος» της Κέρκυρας μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο επέτρεπε στους γηπεδούχους να φτάνουν ως την περιοχή αλλά μέχρις εκεί. Ο Άρης είχε την κατοχή όχι όμως και τις ευκαιρίες, με τον Κόκε να αναγκάζεται πολλές φορές να τραβιέται αρκετά προς τα έξω για να πάρει μπάλα.

Το έκανε ο Τσέζαρεκ, το `χασε ο Κόκε

Στο 34` από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Νέτο γύρισε με κεφαλιά την μπάλα και ο Τσέζαρεκ με τον ίδιο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ δυο λεπτά μετά ο Κόκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Παρά το 1-0 ο Κούπερ έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο περνώντας τον Πορτίγια αντί του αρνητικού Κάλβο. Ένα καλό σουτ του Τσέζαρεκ στο 43` πέρασε λίγο άουτ, κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος.

Ελπιδοφόρα αρχή

Η Κέρκυρα προσπάθησε να βγει από το καβούκι της μπαίνοντας κάπως πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τη σειρά του ο Άρης βρήκε περισσότερους χώρους, δίχως πάντως να υπάρχουν εκατέρωθεν μεγάλες φάσεις.

Βλέποντας αυτά ο Κούπερ έβαλε τον Ρουίζ στη θέση του Τσέζαρεκ, αλλά οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι αντιπαραγωγικοί.

Χασμουρητά…

Μετά το κινητικό πρώτο 10λεπτο και παρά τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε… απελπιστικά. Παιχνίδι κέντρου, λάθη, λες και οι δυο ομάδες περίμεναν να λήξει το ματς. Ήταν τόσο… συναρπαστικό το ματς που το τελευταίο σουτ, όχι ευκαιρία- καταγράφηκε στο 50` κι ήταν του Κοντοδήμου…

Ευκαιρία, άκυρο γκολ και… 2-0

Μ` αυτά και μ` αυτά και με το κοινό στο «Βικελίδης» να σφυρίζει από το 85` δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αφού και στο 89` ο Ρουίς σπατάλησε πολύ εύκολα το τετ-α-τετ στέλνοντας την μπάλα στον Κωνσταντόπουλο.

Πάντως στο 90` ο Αρετόπουλος κακώς ακύρωσε το κανονικό γκολ του Παρασκευαΐδη και στις καθυστερήσεις ο Πορτίγια σημείωσε με πλασέ το τελικό 2-0.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Ναφτί, Τόνι Κάλβο (35` Πορτίγια), Τόχα, Τσέζαρεκ (59` Ρουίζ), Κόκε (75` Φατί), Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης (72` Γιάντσης), Καλαντζής, Τσίγκας (65` Τσίγκας), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Μακρής (85` Δεινόπαππας)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Βανγκέλι, Σηφάκης/Παρασκευαΐδης, Γκουστάβο

*Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύθηκε ο δις χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελευθέρα πάλη, Γιάννης Αρζουμανίδης, που προέρχεται από την οικογένεια του Άρη

Νέα ήττα για Ίντερ

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η πρωταθλήτρια Ίντερ καθώς μετά την ήττα της στο ντέρμπι του Μιλάνου έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι και από το αποψινό ματς της Βερόνα.Η Κιέβο επικράτησε με 2-1 των «νερατζούρι» και τους έβαλε σε βαθιά περισυλλογή, με τους Πελισιέρ και Μοσκαρντέλι να πετυχαίνουν τα δύο γκολ της νίκης τους. Οι Μιλανέζοι αγωνίστηκαν με πλήθος απουσιών και μετά και από αυτό το αποτέλεσμα που τους αφήνει εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στην ομάδα κρέμεται από μια κλωστή. Το γκολ της παρηγοριάς για την Ίντερ πέτυχε στην εκπνοή ο Σάμουελ Ετό που έφτασε τα 9 γκολ και προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερ.

Ούτε η Λάτσιο κατάφερε να νικήσει την Κυριακή και έτσι η διαφορά της από την πρωτοπόρο Μίλαν αυξήθηκε στους 3 βαθμούς. Οι «λατσιάλι» υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 με την Πάρμα στο «Ένιο Ταρντίνι», με τον Κρέσπο να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του στο 23’ και τον Φλοκάρι να ανταποδίδει για τους Ρωμαίους στο 45’.

Στο «Βία Ντελ Μάρε» έλαμψε το άστρο του Τζιαμπάολο Πατσίνι. Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός πέτυχε χατ τρικ στην νίκη της Σαμπντόρια επί της Λέτσε με 3-2, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα στο 88’ και δίνοντας έτσι το «τρίποντο» στους «μπλουτσερκιάτι». Η Κάλιαρι έφυγε με το «διπλό» από το «Μάριο Ριγκαμόντι» (1-2 την Μπρέσια) ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Παλέρμο μέσα στην έδρα της Τσεζένα και έφτασε την Ίντερ στους 20 βαθμούς. Στο «Άντζελο Μασιμίνο», συνεχίστηκε ο κατήφορος της Μπάρι που ηττήθηκε με 1-0 από την Κατάνια και παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 20/11

Ρόμα-Ουντινέζε 2-0
24’ Μενέζ, 56’ Μποριέλο

Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0
45’ Ιμπραΐμοβιτς
* Στο 93’ αποβλήθηκε ο Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα

Κυριακή 21/11

Τζένοα-Γιουβέντους 0-2
18’ αυτ. Εντουάρντο, 23’ Κράσιτς

Μπρέσια-Κάλιαρι 1-2
20’ πεν. Καράτσιολο/ 63’ Μάτρι, 66’ Κόντι

Κατάνια-Μπάρι 1-0
84’ Τερλίτσι
* Στο 79’ αποβλήθηκε ο Μάξι Λόπεζ της Κατάνια

Τσεζένα-Παλέρμο 1-2
24’ Μπογκντάνι/ 11’ Ίλιτσιτς, 51’ Μίκολι

Κιέβο-Ίντερ 2-1
29’ Πελισιέρ, 82’ Μοσκαρντέλι/ 90’ Ετό

Λέτσε-Σαμπντόρια 2-3
72’ Ντι Μικέλε, 83’ Ντιαμουτενέ/ 8’, 41’ πεν. 88’ Πατσίνι
* Στο 37’ αποβλήθηκε ο Σεβαντόν της Λέτσε

Πάρμα-Λάτσιο 1-1
23’ Κρέσπο/ 45’ Φλοκάρι

21:45 Νάπολι-Μπολόνια

Ο Πέντερσεν "καθάρισε" για την Μπλάκμπερν

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Πέντερσεν, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (45', 66'), η Μπλάκμπερν έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Αστον Βίλα, σε αγώνα για την 14η ημέρα της πρέμιερσιπ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι με τη σημερινή επιτυχία πέρασαν πάνω από την Αστον Βίλα στον βαθμολογικό πίνακα.

Football League 1

Αυτά τα «αφεντικό» και «παντοδύναμος» δεν ακούγονται καλά στη Νίκαια!

Με μαγκιά ανάλογη της… προέλευσής του, ο Ιωνικός στάθηκε όρθιος στα Γιάννενα (0-0), προκάλεσε την πρώτη απώλεια στο γήπεδο του ΠΑΣ (και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα) και κλόνισε την εντύπωση πως ο πρωτοπόρος είναι… άτρωτος!

Αντίθετα, την εντύπωση πως επιστρέφει δυναμικά επιβεβαίωσε ο Παναιτωλικός, που έφυγε με μεγάλο διπλό (0-1) από την Καρδίτσα και πλησίασε την κορυφή!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, καταγράφηκε ο… αστρονομικός αριθμός των τριών (3) γκολ, με τα δύο από αυτά να σημειώνονται στη δραματική ισοπαλία των Τρικάλων με τον Αγροτικό Αστέρα (1-1) και την ισοφάριση των γηπεδούχων να προέρχεται στις καθυστερήσεις από τον γκολκίπερ Πουρή!

Κατά τ’ άλλα, τεράστια νίκη (με την οποία βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη) πέτυχε ο Λεβαδειακός επί της Ηλιούπολης (1-0), ενώ… «κάγκελο» (0-0) παρέμειναν τόσο το Βέροια-Καλλιθέα (σημαντικός πόντος για τους Αθηναίους), όσο και το Πιερικός-Διαγόρας.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική

Σάββατο 20/11

Δόξα Δράμας-Πανθρακικός 2-2
(18’ Χλωρός, 79’ Καπέλ - 33’ πεν. Ρομπέρ, 55’ Μαρσέλο)

Κυριακή 21/11 (15:00)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναιτωλικός 0-1
(13’ Καούνος)

Βέροια-Καλλιθέα 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός 0-0

Πιερικός-Διαγόρας 0-0

Λεβαδειακός-Ηλιούπολη 1-0
(67’ Ναπολεόνι)

Τρίκαλα-Αγροτικός Αστέρας 1-1
(90’+4’ Πουρής - 45’ Τσούκλης)

Δευτέρα 22/11

Εθνικός Αστέρας-ΟΦΗ (18:00)
Θρασύβουλος-Εθνικός (19:00)


Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ
Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας
Ιωνικός-Βέροια
Εθνικός-Δόξα Δράμας
Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Ηλιούπολη-Θρασύβουλος
Τρίκαλα-Πιερικός
Αγροτικός Αστέρας-Λεβαδειακός

Football League 2

Επιστροφή στις νίκες για την Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε 2-0 της Ρόδου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Football League 2, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αειθαλή Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Δύο γκολ πέτυχε ο Βραζιλιάνος άσος, με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι, στο 63’ και στο 67’.

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή στον 2ο όμιλο. Η Καλλονή, η οποία νίκησε με σκορ 2-0 τη Δόξα Κρανούλας οδηγεί την κούρσα με 19 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

ΝΟΤΟΣ

Κυριακή, 21/11

Παναχαϊκή-Ρόδος 2-0
Βύζας Μεγάρων-Κεραυνός Κερατέας 1-0
Κόρινθος-ΠΑΟ Ρουφ 0-0
Ασπρόπυργος-Χανιά 0-2
Ηρακλής Ψαχνών-Αγία Παρασκευή 4-1
Πλατανιάς Χανίων-Πανηλειακός 1-0
Αίας Σαλαμίνας-Απόλλων Σμύρνης 1-2
Ολυμπιακός Χερσονήσου-Παναιγιάλειος 0-1

ΒΟΡΡΑΣ

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Φωκικός 3-1
Εθνικός Φιλιππιάδας-Ζάκυνθος 0-0
Καλλονή-Δόξα Κρανούλας 2-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Νίκη Βόλου 0-1
Αετός Σκύδρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0
Μακεδονικός-Τύρναβος 1-2
Αναγέννηση Επανωμής-Οδυσσέας Αναγέννησης 1-0
Πόντιοι Κατερίνης-Κοζάνη 22/11 (15:00)
Ρεπό: Εορδαϊκός

Στιγμιαίο λάθος…

Ένα «στιγμιαίο λάθος» του… Πασχάλη Μελισσά, στέρησε από τον Ατρόμητο τη νίκη και προσέφερε έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του Εργοτέλη.

Καλύτερη η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με τον Σαγκανόφσκι ,με τον Εργοτέλη να παίρνει τα ηνία στο δεύτερο μέρος, να ισοφαρίζει με τον Λεάλ και να χάνει την ευκαιρία του αγώνα στο 85’ με βολίδα του Μπουντιμιρ.

Πρώτη ισοπαλία για τον Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα, πέταξε στα «σκουπίδια» το σπουδαίο διπλό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο η ομάδα του Γιώργου Δώνη, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Απολαυστικός Γκμοχ: «Ήθελα και Mπάρτσα»

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ σε μια απολαυστική (αλλά και γεμάτη αλήθειες) συνέντευξη -μία ημέρα μετά την επιστροφή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού έστω και για ένα παιχνίδι- δήλωσε πετυχημένος.
«Πέτυχε τον στόχο μου», είπε ο Πολωνός για τη νίκη επί του Ηρακλή, ωστόσο ο εξέφρασε την επιθυμία να ήταν στον πάγκο της ομάδας και στο προσεχές παιχνίδι με την !Μπαρτσελόνα!

«Λυπάμαι γιατί ήμουν προετοιμασμένος να είμαι στον πάγκο στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεν έχω καμία πίκρα, γιατί ο πρόεδρος μού έδωσε την ευκαιρία να ξανανιώσω τόσο όμορφα. Νιώθω δέκα χρόνια πιο μικρός μετά από αυτά που έζησα και να προσέξουν οι νεότεροι προπονητές, γιατί αν επιστρέψω θα τους νικήσω όλους», το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γιάτσεκ Γκμοχ στο ραδιόφωνο του «Novasport FM».

Παράλληλα, ο πολύπειρος τεχνικός εξήγησε πώς κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή σε βάρος του «γηραιού», αποκάλυψε τι οδηγίες έδωσε στους παίκτες του, ενώ ανέλυσε τα προσόντα, αλλά και τις αδυναμίες του κάθε παίκτη.

Eπίσης, μίλησε για τον διάδοχό του Ζεσουάλντο Φερέιρα, τον Κώστα Αντωνίου και επισήμαινε ότι η ομάδα θέλει μεταγραφές.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Τα συναισθήματά του για την αποθέωση που γνώρισε χθες: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πιστεύω όλοι οι Παναθηναϊκοί είναι πολύ χαρούμενοι, παρότι στην αρχή του χθεσινού αγώνα ήταν σαν να περνάγαμε… σεισμό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που μπορεί να έχει ένας προπονητής. Σημαίνει πως εκτιμάνε τη δουλειά σου. Είναι κάτι αξέχαστο για μένα. Διαπίστωσα ότι ο κόσμος με αγαπά, αλλά αυτό είναι αμοιβαίο. Όταν αγαπάς, ο κόσμος σε αγαπά. Έχει δική του κρίση και τα ΜΜΕ μπορούν να επηρεάσουν μόνο για λίγο την κρίση του. Λυπάμαι γιατί ήμουν προετοιμασμένος να είμαι στον πάγκο στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεν έχω καμία πίκρα, γιατί ο πρόεδρος μού έδωσε την ευκαιρία να ξανανιώσω τόσο όμορφα. Νιώθω δέκα χρόνια πιο μικρός μετά από αυτά που έζησα και να προσέξουν οι νεότεροι προπονητές, γιατί αν επιστρέψω θα τους νικήσω όλους».

«Πέτυχα στην αποστολή μου»

- Τι άλλαξε στη διάρκεια του αγώνα ώστε να έρθει η ανατροπή: «Οι παίκτες ξέρουν πολλή μπάλα όχι μόνο για το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνουν λάθη, αλλά πρέπει να τους δίνεις χρόνο, γιατί ξέρουν και μόνοι τους ότι δεν αξίζουν αυτά τα λάθη στο δικό τους επίπεδο. Τρόμαξα με αυτό που έγινε, αλλά είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν λίγο υπερβολικές, αλλά ήμουν βέβαιος πως θα έδιναν το 200% για να ανατρέψουν το σκορ. Δουλέψαμε στην τακτική και στο πρέσινγκ. Πιστεύω πως σε μία εβδομάδα που είχα την ομάδα, πέτυχα στην αποστολή μου. Ό,τι μπορούσα έκανα, δεν μπορούσα και περισσότερα σε μία εβδομάδα και με τους διεθνείς να απουσιάζουν για πολλές ημέρες».

«Τους είπα ότι είναι πέντε φορές καλύτεροι»

-Τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες: «Έγινε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως ο Ηρακλής, που διαθέτει σχέδιο ανάπτυξης. Το μυστικό είναι απλό. Εγώ έχω πάνω από 50 χρόνια στο κουρμπέτι του ποδοσφαίρου και πάντα ήμουν νικητής. Δεν κάνω παρέα με χαμένους. Ο Παναθηναϊκός είναι πέντε φορές καλύτερος από τον Ηρακλή και είπα στους παίκτες μου να το δείξουν».

«Έτσι ήρθε η ανατροπή»

- Το πώς διαχειρίστηκε το υλικό του: «Ο Σισέ είναι πολύ σπουδαίος παίκτης, αλλά χρειάζεται τροφοδότηση. Έχει τρομερή ταχύτητα και αλτικότητα. Πηδά με τρία πόδια. Πρέπει να αξιοποιεί η ομάδα τις δυνατότητές του. Μίλησα μαζί του και του είπα τι θέλω από εκείνον, όπως και από τους άλλους παίκτες. Ο Μπουμσόνγκ ήταν εξαιρετικός χθες, κανένας δεν μπορούσε να περάσει. Ο Γκαρσία μιλά στην μπάλα. Πόσος καιρός πέρασε που είχαμε να βάλουμε γκολ από στημένες φάσεις; Πρέπει να έχεις υπομονή με τους παίκτες.

Ο Ζιλμπέρτο ξεκινά σχεδόν πάντα λιγότερο φρέσκος, αλλά ανεβαίνει και στο δεύτερο μέρος ήταν τανκ. Ο Σπυρόπουλος στο πρώτο μέρος ήταν καρφωμένος και στην επανάληψη ανέβαινε συνέχεια. Ο Μαρίνος μού ζητούσε να μην τον βγάλω. Με την παρουσία του Πλεσί κυριαρχούσαμε στον αέρα. Ο Κατσουράνης θέλει να κουμαντάρει την ομάδα. Θα ήταν καλύτερος σαν χαφ, αλλά όταν υπάρχει πολύ πρέσινγκ από την αντίπαλη ομάδα και παίρνει την μπάλα με πλάτη, δυσκολεύεται. Με αυτά τα λίγα που διορθώθηκαν και με τους άξιους παίκτες που έχουμε ήρθε το αποτέλεσμα».


«Χρειάζονται μεταγραφές»

- Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Χρειάζεται ακόμη βελτίωση η ομάδα και ελπίζω να τα καταφέρει ο Φερέιρα. Του έχω εμπιστοσύνη κι έχει αποδείξει την αξία του. Η παρουσία του Κάρλος Φρέιτας θα τον βοηθήσει. Ο Φερέιρα έχει μπροστά του ενάμιση χρόνο για να τα καταφέρει. Η ομάδα έχει καλό υλικό, αλλά χρειάζεται σίγουρα κάποιες μεταγραφικές κινήσεις».

- Τον Κώστα Αντωνίου: «Ο Κώστας είναι πολύ καλός τεχνικός διευθυντής. Έχει μόρφωση και γνώσεις. Δεν το λέω επειδή είναι δικό μου παιδί. Έχει δεχτεί κριτική, αλλά στο ποδόσφαιρο ή δέχεσαι την κριτική ή φεύγεις. Ή είσαι ήρωας ή σκουπιδιάρης».

- Το πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο: «Όλος ο κόσμος λέει για τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης που έκανα τότε στην ομάδα, αλλά ξεχνάει πως ο Παναθηναϊκός εκείνος δούλευε από άποψη τακτικής σαν ρολόι. Έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες και χώρες, αλλά η καλύτερη πάστα ποδοσφαιριστών που είχα ήταν οι Έλληνες. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Υπάρχουν δύο είδη ποδοσφαίρου πια, αυτό με το passing game, που παίζει η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ, και το progress game, που παίζουν οι ομάδες του Μουρίνιο. Το θέμα είναι τι ταιριάζει περισσότερο στον Παναθηναϊκό».

Μενέζ: «Ζιζού, για σένα»!

Στον Ζινεντίν Ζιντάν αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Ουντινέζε ο άσος της Ρόμα, Ζερεμί Μενέζ. Ο Γάλλος εξτρέμ των Ρωμαίων σημείωσε για το τέρμα που πέτυχε και το αφιέρωσε στον συμπατριώτη του παλαίμαχο Γάλλο άσο:

«Πέτυχα ένα γκολ με την Ουντινέζε και το αφιερώνω στον Ζινεντίν Ζιντάν. Ελπίζω ο Λοράν Μπλαν να το είδε. Ήταν ένα γκολ σαν αυτά που έβαζε ο "Ζιζού"!  Είμαι χαρούμενος με τη νίκη που πήραμε αλλά και με το γεγονός ότι σκόραρα. Η Ρόμα είναι το σπίτι μου, εδώ είμαι ελεύθερος και είμαι πολύ χαρούμενος.

Παίζω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά εάν θέλω να βρεθώ στην Εθνική Γαλλίας που είναι το όνειρό μου, πρέπει να βελτιωθω», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τα «πήρε» με Ράμος ο Μουρίνιο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτός που έχει επωμιστεί την εκτέλεση των πέναλτι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Σάββατο ο Σέρχιο Ράμος πήρε την πρωτοβουλία να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, προκαλώντας την δυσφορία του Ζοσέ Μουρίνιο. Δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του ο Ζοσέ Μουρίνιο για το γεγονός ότι ο Σέρχιο Ράμος εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ κατά την διάρκεια του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η «βασίλισσα» επικράτησε με το ευρύ 5-1, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν έντονα δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δεν εκτέλεσε το πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που τιμωρημένος ων παρακολούθησε το ματς από μία θέση στην κερκίδα δίπλα από τον πάγκο της «βασίλισσας», φάνηκε να μονολογεί «γιατί εκτελεί το πέναλτι ο Ράμος;».

Ο Γκέι νίκησε τον ΛεΜπρόν στην εκπνοή!

Μεγάλη «ζημιά» έκανε ο Ρούντι Γκέι στους Χιτ και στον ΛεΜπρόν Τζέιμς!Ο Αμερικανός φόργουορντ κατάφερε να «διαγράψει» από το μυαλό των θεατών το λάθος που είχε κάνει πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και να δώσει στους Γκρίζλις τη νίκη επί των Χιτ με 97-95 στην εκπνοή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, και ενώ το χρονόμετρο έγραφε 5,5’’, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξέφυγε εύκολα από τον Γκέι, και έφερε το ματς στα ίσια (95-95). Όμως, ο 26χρονος άσος της ομάδας του Μέμφις δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε το νικητήριο καλάθι πάνω σε άμυνα του «βασιλιά»!

Αυτή είναι η τρίτη ήττα σε πέντε εκτός έδρας αγώνες για τους Χιτ, οι οποίοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ, χάνοντας στην τρίτη περίοδο και τον Ουντόνις Χάσλεμ, ενώ από την πλευρά τους, οι Γκρίζλις έβαλαν τέλος στο σερί πέντε ηττών που μετρούσαν.

Κορυφαίος για τους Γκρίζλις ήταν οι Ράντολφ (21 πόντους και 13 ριμπάουντ), Κόνλεϊ (16 πόντους) και Γκέι (15 πόντους). Για τους ηττημένους, μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που τελείωσε το ματς με 29 πόντους και 11 ασίστ, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των Μπος (20 πόντους και 10 ριμπάουντ) και Χάουζ (20 πόντους).

«Διώξτε τον, είναι πιο εύκολο από ότι να κλείσουν όλα τα μπαρ»!

Τη λύση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την στάση που πρέπει να κρατήσουν με την περίπτωση του Σίνδεϊ Γκοβού δίνουν οι επισκέπτες της γαλλικής ιστοσελίδας «le10sport.com».Το εν λόγω σάιτ ζήτησε τη γνώμη των Γάλλων φιλάθλων για τα νυχτοπερπατήματα και την μεγάλη κατανάλωση του αλκοόλ από τον διεθνή επιθετικό του «τριφυλλιού», αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «πριν από λίγες ημέρες, ο Γκοβού πιάστηκε για άλλη μία φορά με ένα μπουκάλι στο χέρι…».

Το μεγαλύτερο ποσοστό (32%) είναι την άποψης πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να προχωρήσουν στη λύση της συνεργασίας τους με τον έμπειρο άσο, καθώς για να αλλάξει συμπεριφορά ο παίκτης και να συνετιστεί με τους κανονισμούς, θα χρειασθεί να κλείσουν όλα τα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας!

Το 18% πιστεύει ότι ο Γκοβού χρειάζεται άμεσα γιατρό, ο οποίος θα τον παρακολουθεί συνέχεια, το 17% συνιστά στέρηση μισθού για έξι μήνες, ενώ το 12% σκέφτεται ότι η τοποθέτηση ειδικού ηλεκτρονικού μηχανισμού που θα εντοπίζει την ποσότητα αλκοόλ που θα υπάρχει στο αίμα του θα είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό.

Γκουαρντιόλα: «Μόνο το παιχνίδι με τον ΠΑΟ σκεφτόμαστε»

Μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης (24/11) με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει στο μυαλό του ο Πεπ Γκουαρντιόλα και όχι το ντέρμπι με την Ρεάλ στο «Καμπ Νόου» (29/11).Ο Καταλανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως η Μπαρτσελόνα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρωτιά στον όμιλό της, γι’ αυτό και θα τα δώσει όλα για την νίκη στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

«Όλοι μιλάτε για το ματς με τη Ρεάλ, αλλά εμείς βλέπουμε μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη. Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τον αγώνα αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα μετά τον θρίαμβο των «μπλαουγκράνα» επί της Αλμερίας με 8-0.

Διαπραγματεύτηκε και με Τερίμ, σύμφωνα με τους Τούρκους

Στην αποκάλυψη πως ο Παναθηναϊκός χτύπησε την πόρτα και του Φατίχ Τερίμ πριν φτάσει σε συμφωνία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, προέβη η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet»!Ο Τούρκος τεχνικός, που εδώ και ένα χρόνο είναι «άνεργος», είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν προτίμηση στο πρόσωπο του Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος όμως, τελικά αντικαταστάθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Μετά τον Ολυμπιακό, το όνομα του Φατίχ Τερίμ ακούστηκε και για τον Παναθηναϊκό. Αφού αποχώρησε από την Εθνική ομάδα λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, δέχθηκε πρόταση για την αντικατάσταση του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Και στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι: «Τα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα οδήγησαν στην απομάκρυνση του Νιόπλια και οι ιθύνοντες του συλλόγου κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Τερίμ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους».

Χόγκντσον: «Επαγγελματική νίκη»

Η νίκη της Λίβερπουλ με 3-0 επί της Γουέστ Χαμ άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή της πρώτης, Ρόι Χόγκντσον.«Είναι σημαντικό να νικάς και νομίζω ότι το κάναμε με στυλ. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε βέβαια τις απουσίες των Τζέραρντ και Λούκας, όμως οι παίκτες που αγωνίστηκαν, τα πήγαν εξαιρετικά.

Πήραμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε όχι μόνο με μία καλή εμφάνιση, αλλά με μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση. Ξέρω ότι δεν συνηθίζεται να βλέπετε προπονητές να μιλούν τόσο ήρεμοι και ανακουφισμένοι, όμως αν δεν είμαι ευχαριστημένος με το 3-0 που είχαμε στο ημίχρονο, τότε δεν θα είμαι ποτέ».

«Το "παιδί" του Μαντσίνι ο Μπαλοτέλι»

Το κλίμα στη Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι καθόλου καλό κι ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί. Συγκεκριμένα ένα γκρουπ πιακτών (Αντεμπαγιόρ, Λέσκοτ, Ράιτ-Φίλιπς, Μπριτζ) κατηγορούν τον προπονητή τους για ιδιαίτερη μεταχείριση προς τον Μάριο Μπαλοτέλι. «Τα παιδιά δεν είναι χαρούμενα επειδή δεν αγωνίζονται όσο θα ήθελαν, ενώ προπονούνται τόσο σκληρά. Ο Μπαλοτέλι είναι το "παιδί" του Μαντσίνι επειδή προέρχεται από την Ίντερ», ανέφερε άνθρωπος κοντά στους ποδοσφαιριστές.

Οι τέσσερις παίκτες δεν μπορούσαν να κρύψουν τη δυσφορία τους όταν την επομένη του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι ο Μπαλοτέλι αποχώρησε από την προπόνηση νωρίτερα παρότι δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι ελέω τιμωρίας.

Ο Μαντσίνι, ο οποίος κατηγόρησε πρόσφατα τους παίκτες του ότι είναι τεμπέληδες, φαίνεται πως αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τον Ιταλό επιθετικό, αφού τον έχει στα όπα-όπα, κάτι που δεν μπορούν να δεχτούν οι υπόλοιποι παίκτες της Σίτι.

Ξεκαθαρίζει το θέμα Μιραλάς

Η πολυαναμενόμενη στιγμή για τους φίλους του Ολυμπιακού ήρθε, αφού ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς θα συναντηθεί μέσα στην Κυριακή με τους ανθρώπους των Πειραιωτών και θα κριθούν πολλά αναφορικά με την παραμονή του Βέλγου στο Λιμάνι! Ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί το πιο... πολυσυζητημένο πρόσωπο που σχετίζεται με την καθημερινότητα του Ολυμπιακού και η παραμονή του στο Λιμάνι με τη μορφή κανονικής μεταγραφής από τους «ερυθρόλευκους» τείνει να γίνει σίριαλ της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας!
Ο Βέλγος άσος έχει δηλώσει επανηλειμμένα ότι θέλει να μείνει στον Πειραιά και άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού θέλουν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προς τη διοίκηση της Σεντ Ετιέν, όπου ανήκουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, και να «κλείσει» η μεταγραφή.

Η μεγάλη στιγμή ή μία από τις... μεγαλύτερες στην υπόθεση Μιραλάς έφτασε, αφού ο Κριστιάν Ενροτό θα βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής, όπου θα παρακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ θα έχει συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την παραμονή του Βέλγου άσου στους Πειραιώτες.

Το θέμα πάντως κρύβει αρκετές δυσκολίες και δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» θα κάνουν λεπτούς χειρισμούς στην όλη υπόθεση. Πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού πάντως είναι να πέσει η τιμή της ρήτρας από 2,5 εκατομμύρια στο 1,8 ή λιγότερο και στη συνέχεια να είναι οι απόλυτοι δικαιούχοι στα δικαιώματα του Βέλγου άσου. Από τη διοίκηση της Σεντ Ετιέν, πάντως, προκύπτει το μήνυμα: «Βρείτε τα πρώτα με τον ατζέντη και ελάτε να τα πούμε στη συνέχεια...»