Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Την έπιασε στον ύπνο!

Η ΚΑΒΑΛΑ ΠΕΤΥΧΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣE ΚΑΘΕ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-1. ΜΕΙΩΣΕ Ο ΣΚΟΚΟ ΣΤΟ 85’. ΣΟΥΠΕΡ ΟΙ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Η ΕΝΩΣΗ.-Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Καβάλα το βράδυ της Κυριακής, καθώς επικράτησε εντός έδρας για την ενδέκατη αγωνιστική της ΑΕΚ με 2-1 και έφτασε τους 18 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ένωση.

Οι «Αργοναύτες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο 14’ με τον Βουτσίτσεβιτς, ενώ στη συνέχεια είχαν και ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ. Στην επανάληψη ξεκίνησαν ιδανικά και κατάφεραν να βρουν δίχτυα μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ονουάτσι. Ο Χιμένεθ στο β’ μέρος έριξε στο ματς τους Σκόκο και Λυμπερόπουλο, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν να μειώσουν στο 85’ σε 2-1 με ένα πολύ ωραίο γκολ του «υδραυλικού». Η ΑΕΚ μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Καφές τραυματίστηκε στο 70’, ενώ η ομάδα του είχε ήδη ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Παρόμοιο σύστημα…

Οι δύο προπονητές κατέβασαν τις ομάδες τους με σύστημα 4-2-3-1, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μεσαία γραμμή. Ο Χένρικ Κάσπερτσακ χρησιμοποίησε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Πετκάκη, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο και Τόμασιτς στην άμυνα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Ντιέ με τον Καρντόσο, δεξιά έπαιζε ο Ονουάτσι, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ογκμπέτσε. Σε ρόλο βοηθητικού επιθετικού έβγαινε ο Βουτσίτσεβιτς, ο οποίoς όμως άλλαζε πολλές φορές θέσεις με τους πλάγιους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Πατσατζόγλου στα δεξιά της άμυνας, τον Λαγό αριστερά και τους Νασούτι – Γιάχιτς στον άξονα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Καφές με τον Μάκο, αριστερά έπαιζε ο Λεονάρντο, δεξιά ο Μπερνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο. Πίσω από τον Αργεντινό έπαιζε ο Έντερ.

Γκολ η Καβάλα, αμυντικά προβλήματα η ΑΕΚ

Η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο είχε την πρώτη της ευκαιρία. Ο Βουτσίτσεβιτς έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Σάχα, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ευκαιρία αυτή ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι «αργοναύτες» κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της Ένωσης, έμπαιναν πολύ εύκολα στην περιοχή της. Στο 14’ μάλιστα έφτασαν και στο γκολ. Ο Αμπτούν έκανε τη σέντρα από αριστερά, τα σέντερ μπακ έχασαν τον Βουτσίσεβιτς, αυτός πήδηξε πιο ψηλά από τον Λαγό και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αυτό… ξύπνησε κάπως τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να βγουν στην επίθεση, ωστόσο η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε και πάλι πιο κοντά στο γκολ στο 22’. Δράστης ήταν και πάλι ο Βουτσίτσεβιτς, ο οποίος ελευθερώθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως ο Σάχα έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μίνι «πολιορκία» και ισορροπία

Μετά το πέρας του πρώτου 25λεπτου η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να επιβάλει, έστω για ένα δεκάλεπτο, τον ρυθμό της. Στο 34’ μάλιστα η Ένωση έφτασε πολύ κοντά και στο γκολ, όταν ο Λαγός γύρισε ωραία τη μπάλα για τον Έντερ, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως σημάδεψε τον Μπλάνκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Λεονάρντο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, καθώς στο επόμενο δεκάλεπτο το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Η Καβάλα πάντως θα μπορούσε στο φινάλε να έχει κάνει και το 2-0, καθώς στο 46’ ο Ονουάτσι έφυγε στην αντεπίθεση, όμως ο Σάχα βγήκε γρήγορα και απέκρουσε το πλασέ του έξω από την περιοχή.

Σέντρα στη σέντρα…

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε δύο αλλαγές, καθώς στη θέση των Πατσατζόγλου και Έντερ πέρασε τους Γκέντσογλου και Σκόκο. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν αποδείχθηκαν…γούρικες, καθώς στο 46’ η Καβάλα έκανε και το 2-0. Οι «Αργοναύτες» έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Αμπντούν έβγαλε πολύ ωραία τη σέντρα από δεξιά και ο Ονουάτσι με προβολή από κοντά πρόλαβε τους Νασούτι και Γιάχιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα. Το γκολ αυτό…αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με αποτέλεσμα στο 50’ και στο 51’η Καβάλα να χάσει άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Αμπντούν, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της Ένωσης.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 52΄, όταν ο Σκόκο έκανε πολύ ωραία τη σέντρα από αριστερά, ο Μπερνς πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ολομόναχος, αλλά κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ! Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 55’, ο Χιμένεθ έκανε πολύ γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Λυμπερόπουλο αντί του Λεονάρντο και αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-1-1 με τον Μπλάνκο στην κορυφή. Η κίνηση αυτή πάντως δεν βοήθησε ιδιαίτερα την Ένωση, αφού στα επόμενα λεπτά η Καβάλα συνέχισε να κρατάει με άνεση το υπέρ της σκορ. Στο 61’ μάλιστα έχασε και μία εξαιρετική ευκαιρία, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, ο Σάχα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η ΑΕΚ τη μόνη καλή στιγμή που έχασε ήταν στο 66’, όταν από κόντρα σε σουτ του Λυμπερόπουλου, η μπάλα πήγε στον Μπλάνκο, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

Μείωσε με δέκα…

Από το 70’ και μετά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ, καθώς ο Παντελής Καφές τραυματίστηκε και έφυγε εκτός παιχνιδιού, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, αφού ο Χιμένεθ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Η Καβάλα στα επόμενα λεπτά έπαιξε συντηρητικά με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι», με καλύτερό τους παίκτη τον Σκόκο, προσπάθησαν να κυνηγήσουν το ματς, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 85’ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Αργεντινού.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (56' Σιόντης), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι (90'+1' Αλεξάντροβιτς), Βουτσίτσεβιτς (76' Ντικρόκ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς, Πατσατζόγλου (46' Γκέντσογλου), Κάφες, Μάκος, Λεονάρντο (55' Λυμπερόπουλος), Μπερνς, Έντερ (46' Σκόκο), Μπλάνκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: