Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αντίο με ήττα

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ. Ο ΣΑΜΑΡΗΣ ΣΤΟ 42’ ΤΟ ΓΚΟΛ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ «ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΥΣ» (ΒΙΝΤΕΟ).-
Δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει με νίκη η Λάρισα το Αλκαζάρ, στο τελευταίο της παιχνίδι στην ιστορική της έδρα. Οι «βυσσινί» αν και ήταν καλύτεροι, γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σάμαρης στο 42’.

Σπουδαίο ήταν το τρίποντο για τον Πανιώνιο ο οποίος συγκατοικεί στην 15η θέση με τον Εργοτέλη, συλλέγοντας 10 βαθμούς.

Φόρος τιμής σε Ντε Νίγκρις - Αλκαζάρ

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ φόρεσαν μπλουζάκια προς τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή πριν από ένα χρόνο. Στο ημίχρονο δε έκαναν την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο αρκετές δόξας, που φόρεσαν τη βυσσινί φανέλα κατά το παρελθόν, προκειμένου να τιμήσουν το Αλκαζάρ. Οι παλαίμαχοι της Λάρισας είχαν 5 σημαίες οι οποίες ανέγραφαν πέντε ημερομηνίες σταθμούς για την ιστορία της ομάδας του κάμπου.

Ανούσια υπεροχή

Η Λάρισα ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα, αναλαμβάνοντας εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 12’ με την κεφαλιά του Κανόμπιο, ενώ έξι λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μετίν πέρασε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάχο. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το δυνατό μακρινό σουτ του Μανιάτη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αμπάρης, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις, αφού οι «βυσσινί» αύξησαν την πίεση τους προς τα «κυανέρυθρα» καρέ.

Η ΑΕΛ της ευκαιρίες, ο Πανιώνιος το γκολ

Οι γηπεδούχοι, με τη μπάλα στην κατοχή για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, είχαν αρκετές καλές στιγμές, με τον Σίμιτς (30’) και Κανόμπιο (36’), αλλά η υπεροχή τους δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάποιο γκολ. Στο 42’ μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, αφού οι φιλοξενούμενοι με μόνο μία ευκαιρία στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, αιφνιδιάζοντας τους Θεσσαλούς. Το γκολ πέτυχε ο Σάμαρης με σουτ εκτός περιοχής.

Ίδια εικόνα

Στην επανάληψη οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έψαξαν για διαδρόμους προκειμένου να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να σφραγίσουν τη νίκη τους. Στο 53’ ο Σαλαλί έπιασε ένα πολύ καλό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη. Σταδιακά οι «βυσσινί» ανέλαβαν ξανά κυρίαρχο ρόλο, χωρίς ωστόσο να προσθέσουν στο παιχνίδι τους ρυθμό και ουσία, δηλαδή να πετύχουν το γκολ. Βέβαια οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Παπακώστα πραγματοποίησαν και λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αφού οι προσπάθειες του Μετίν (56’) και του Κουζέν (63’) ήταν πολύ λίγες για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Μοιραίος ο Μετίν

Στο 84’ μάλιστα οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Αμπάρης είπε όχι «ΟΧΙ» στο τετ α τετ με τον νεοεισελθόντα Χίκα. Στην εκπνοή του αγώνα βέβαια η Λάρισα θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Μετίν έχασε μοναδική ευκαιρία από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ το γκολ του Νταμπίζα ακυρώθηκε δίκαια ως οφσάιντ.

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ(74’ Βελάσκο), Σίμιτς (59’ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (65’ Μπλάζεκ)

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδούλάκης(82’ Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (64’ Οκπάκο), Ριέρα (90’ Γιόνσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια: