Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Όλα στραβά πήγαν για τον ΠΑΟΚ, 3-0 από τον Ολυμπιακό

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να ηττηθεί με το βαρύ 3-0, με το αποτέλεσμα να είναι πλασμαστικό. Ο δικέφαλος έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Φωτάκη και δέχθηκε γκολ από ένα δικό του λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Μιραλάς που στο 36΄ έκανε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, αν ο Παμπορίδης δεν έκλεινε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Κιλκισιώτης ρέφερι, λίγα λεπτά μετά απέβαλλε με δεύτερη κάρτα τον Βλάνταν Ίβιτς με αποτέλεσμα να κριθεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Όλα τέλειωσαν όταν ο Μιραλάς στο 72΄ έκανε το 2-0, μετά από πάσα του Ρόμενταλ που έφυγε πάντως από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόμενταλ. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς ο Μαλεζάς υπέστη θλάση, όμως ο Μάκης Χάβος είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές. Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από έναν πολύ μέτριο Ολυμπιακό, πληρώνοντας τα δικά του λάθη, αλλά ασφαλώς και το μεγάλο λάθος του κ. Παμπορίδη στην φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε.
Τα πλάνα των προπονητών...

Με σύστημα 4-2-3-1 και άμυνες… ανάγκης παρατάχθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Συγκεκριμένα οι δύο προπονητές επιφύλασσαν εκπλήξεις στον καταρτισμό της αρχικής του ενδεκάδας, καθώς ο μεν Βαλβέρδε έβαλε τον Μοϊσές Ουρτάδο δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ ο δε Χάβος προτίμησε τον Ζουέλα ως δεξί μπακ αντί του ανέτοιμου Μπουσαϊντί. Ο Φρανσουά Μοδέστο πήρε την θέση του τραυματία Τοροσίδη για τους Πειραιώτες, ενώ ο Γιάννης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο πλάι του Ντουντού Σεαρένσε.

Εντυπωσιακός ο κόσμος

Παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο τους, που δημιούργησε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα με συνθήματα, καπνογόνα κι εντυπωσιακές «χορογραφίες» στα σέρβικα, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τα κατάφεραν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πετύχουν το γρήγορο γκολ.

Πήρε το κέντρο ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι, λεπτό με το λεπτό ανέβαζαν την απόδοση τους και από το 10’ και ύστερα, κατάφεραν να ελέγξουν εκείνοι των ρυθμό, βάζοντας πλέον τους γηπεδούχους σε ρόλο… κομπάρσου. Στο μεταξύ και συγκεκριμένα στο 6’ ο Ριέρα δεν είχε καταφέρει να κάνει σωστά την προβολή μετά την σέντρα του Μοδέστο, ενώ στο 7’ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν τις ευκαιρίες, όταν και ο Πάρντο εξουδετέρωσε το πλασέ του Σαλπιγγίδη.

Κόντρα Πάρντο-Κρέσιτς

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αναλάβει πλέον την πρωτοβουλία, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να ανοίγει. Ο Δικέφαλος κατάφερε να «πάρει» το κέντρο με τους Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο να υπερτερούν των Ντουντού και Παπαδόπουλου, την ώρα που ο Βιεϊρίνια δημιουργούσε ουκ ολίγα προβλήματα στον Μοδεστό. Στο 17’ μάλιστα ο Πορτογάλος πραγματοποίησε από τα αριστερά μία σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Φωτάκη με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντάριο Κρέσιτς να αποδείξει την αξία του, καθώς κατέφερε να αποκρούσει εξ’ επαφής το πλασέ του Χολέμπας, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φεύγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, Αβραάμ και Ζουέλα, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να τους χωρίζουν.

Όταν μιλάει ο Μιραλάς…

Οι φιλοξενούμενοι, στα επόμενα λεπτά, άρχισαν να εντείνουν την πίεση τους στην εστία των Πειραιωτών, ωστόσο ο Ολυμπιακός με αιχμή του δόρατος τον Κέβιν Μιραλάς, προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Ο Βέλγος στο 31’ δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 37’ δέχτηκε μία εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που είχε εκμεταλλευτεί τα λάθη των Βιτόλο και Ζουέλα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

Το γκολ προήλθε ουσιαστικά, κόντρα στην ροή του αγώνα, ενώ το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Δικέφαλο να συνεχίζει να πιέζει και να χάνει δύο ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία. Στο 38’ ο Ίβιτς σούταρε άουτ, ενώ στο Πάρντο είπε «όχι» στην προσπάθεια του Γκαρσία.

Ουρτάδο στα χαφ και νεύρα…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Γιάννη Παπαδόπουλο με τον Γιάννη Ποτουρίδη, προωθώντας τον Ουρτάδο στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε μία προσπάθεια να επανακτήσει το κέντρο. Ωστόσο σε αντίθεση με το γρήγορο παιχνίδι που είδαμε στο Α’ 45λεπτο, το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με νεύρα και διαπληκτισμούς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στο 53’ Ντουντού και Γκαρσία πιάστηκαν στα χέρια με τον Παμπορίδη να δείχνει από μία κίτρινη στους δύο παίκτες. Τα αίματα πλέον είχαν «ανάψει» με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ένα καθαρό μαρκάρισμα του Αβραάμ στον Σαλπιγγίδη.

Με δέκα ο Δικέφαλος, γκολ ο Μιραλάς

Στο 58’ έγινε η φάση του ματς, όταν και ο Βλάνταν Ίβιτς μάρκαρε βίαια από πίσω τον Μοϊσές Ουρτάδο αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες πλέον έδωσε χώρους στους «ερυθρόλευκους», με τον Βαλβέρδε να περνάει στο παιχνίδι τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη στο 66’. Η παρουσία του Δανού ήταν καταλυτική στην δεξιά πτέρυγα των Πειραιωτών, καθώς με τα τρεξίματα του και την φρεσκάδα του έδωσε πνοή στην ομάδα του. Ο έμπειρος μέσος ήταν εκείνος που έστρωσε τη μπάλα στον Μιραλάς στο 72’, με τον Βέλγο να μην δυσκολεύεται να κάνει το 2-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Όλα για όλα και… 3-0

Ο Χάβος πέρασε στο παιχνίδι και τον Μουσλίμοβιτς, βγάζοντας εκτός τον Σαλπιγγίδη, ενώ στο 72’ είχε βάλει στο γήπεδο και τον Ελ Ζαρ αντί του Φωτάκη. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα, αφήνοντας «γυμνή» την άμυνα τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν σε αρκετές περιπτώσεις να δεχτούν κι ένα τρίτο γκολ, κάτι που τελικά πέτυχε ο Ρόμενταλ με σουτ στο 87’. Στην ίδια φάση τραυματίστηκε και ο Στέλιος Μαλεζάς που αποχώρησε αφήνοντας την ομάδα του να τελειώσει με την αναμέτρηση εννιά παίκτες.

Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν περαιτέρω την αριθμητική τους υπεροχή, χάνοντας άλλη μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Νταβίντ Φουστέρ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του ματς, με τον Παμπορίδη να σφυρίζει για την λήξη η οποία βρήκε τον κόσμο και την ομάδα του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη που διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντεστό, Ντουντού, Μιραλάς, Φετφατζίδης (66` Ρόμενταλ), Φουστέρ, Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Γ.Παπαδόπουλος (46` Ποτουρίδης), Ριέρα.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77` Μουσλίμοβιτς), Μαλεζάς, Φωτάκης (74` Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σακελλαρίου, Ζουέλα (68` Μπουσαϊντί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: