Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Ξεκόλλησε» με Τσέζαρεκ και Πορτίγια, φωνάζει η Κέρκυρα. 2-0 o Άρης

Μετά από δυο αγωνιστικές έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα ο Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Κέρκυρας με γκολ των Τσέζαρεκ και Πορτίγια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Οι δυο ομάδες δικαίωσαν το ντεφορμάρισμα που διανύουν, σε ένα κακό ματς που τελικά επικράτησε ο «μονόφθαλμος» Άρης απέναντι σε μια «καχεκτική» Κέρκυρα που βάσει εμφάνισης πάντως δεν εδικαιούτο κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να ακυρωθεί το κανονικό γκολ του Παρασκευαΐδη στο 90`, που δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ, αφού λίγο μετά ο Άρης έκανε και το 2-0…

Η ομάδα του Κούπερ λοιπόν δεν έθελξε και αυτή αλλά τουλάχιστον στο πρώτο μέρος είχε κάποιες ευκαιρίες και σε μία από αυτές πέτυχε ένα γκολ με τον Τσέζαρεκ. Ο Κόκε στην επιστροφή του –όσο αγωνίστηκε ήταν από τους πλέον δραστήριους των γηπεδούχων, χάνοντας και μια ευκαιρία για γκολ.

Τσέζαρεκ και Κόκε στην επίθεση σε 4-4-2 παρέταξε ο Κούπερ τους γηπεδούχους, ενώ ο Μπάμπης Τεννές κατέβασε την Κέρκυρα με 4-3-3 με τον Σάκη Τσίγκα στην κορυφή και τους Επστάιν, Καλαντζή στα άκρα.

Ισορροπημένο ματς

Μια κεφαλιά του Μίσελ στο 9` από κόρνερ ήταν ό,τι είδαμε στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια το ματς «ζεστάθηκε» κάπως με τη μεγάλη ευκαιρία του Επστάιν στο 11`, που προέκυψε από το κλέψιμο του Τσίγκα στη μεσαία γραμμή, ενώ στο επόμενο λεπτό το επικίνδυνο γύρισμα του Νέτο πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους συμπαίκτες του.

… αλλά χωρίς φάσεις

Το «τείχος» της Κέρκυρας μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο επέτρεπε στους γηπεδούχους να φτάνουν ως την περιοχή αλλά μέχρις εκεί. Ο Άρης είχε την κατοχή όχι όμως και τις ευκαιρίες, με τον Κόκε να αναγκάζεται πολλές φορές να τραβιέται αρκετά προς τα έξω για να πάρει μπάλα.

Το έκανε ο Τσέζαρεκ, το `χασε ο Κόκε

Στο 34` από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Νέτο γύρισε με κεφαλιά την μπάλα και ο Τσέζαρεκ με τον ίδιο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ δυο λεπτά μετά ο Κόκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Παρά το 1-0 ο Κούπερ έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο περνώντας τον Πορτίγια αντί του αρνητικού Κάλβο. Ένα καλό σουτ του Τσέζαρεκ στο 43` πέρασε λίγο άουτ, κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος.

Ελπιδοφόρα αρχή

Η Κέρκυρα προσπάθησε να βγει από το καβούκι της μπαίνοντας κάπως πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τη σειρά του ο Άρης βρήκε περισσότερους χώρους, δίχως πάντως να υπάρχουν εκατέρωθεν μεγάλες φάσεις.

Βλέποντας αυτά ο Κούπερ έβαλε τον Ρουίζ στη θέση του Τσέζαρεκ, αλλά οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι αντιπαραγωγικοί.

Χασμουρητά…

Μετά το κινητικό πρώτο 10λεπτο και παρά τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε… απελπιστικά. Παιχνίδι κέντρου, λάθη, λες και οι δυο ομάδες περίμεναν να λήξει το ματς. Ήταν τόσο… συναρπαστικό το ματς που το τελευταίο σουτ, όχι ευκαιρία- καταγράφηκε στο 50` κι ήταν του Κοντοδήμου…

Ευκαιρία, άκυρο γκολ και… 2-0

Μ` αυτά και μ` αυτά και με το κοινό στο «Βικελίδης» να σφυρίζει από το 85` δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αφού και στο 89` ο Ρουίς σπατάλησε πολύ εύκολα το τετ-α-τετ στέλνοντας την μπάλα στον Κωνσταντόπουλο.

Πάντως στο 90` ο Αρετόπουλος κακώς ακύρωσε το κανονικό γκολ του Παρασκευαΐδη και στις καθυστερήσεις ο Πορτίγια σημείωσε με πλασέ το τελικό 2-0.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Ναφτί, Τόνι Κάλβο (35` Πορτίγια), Τόχα, Τσέζαρεκ (59` Ρουίζ), Κόκε (75` Φατί), Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης (72` Γιάντσης), Καλαντζής, Τσίγκας (65` Τσίγκας), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Μακρής (85` Δεινόπαππας)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Βανγκέλι, Σηφάκης/Παρασκευαΐδης, Γκουστάβο

*Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύθηκε ο δις χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελευθέρα πάλη, Γιάννης Αρζουμανίδης, που προέρχεται από την οικογένεια του Άρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: