Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Καταστροφές στη Λιβαδειά!!

Καταστροφές στη Λιβαδειά
Φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και βιτρίνες καταστημάτων προκάλεσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο της Λιβαδειάς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο κύριος όγκος των οπαδών του «τριφυλλιού» έφυγε από το γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό (1-0) και κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκονταν τα πούλμαν που θα τους μετέφεραν πίσω στην Αθήνα.

Κατά την αποχώρησή τους, όμως, κάποιοι ξέσπασαν για την ήττα της ομάδας τους πάνω σε αμάξια και καταστήματα αμαυρώνοντας έτσι την παρουσία των περίπου 3.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

πηγή: sportfm.gr

«Πληρώσαμε τα λάθη μας»

«Πληρώσαμε τα λάθη μας»
Αισιόδοξος πως η ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0) θα λειτουργήσει θετικά για τον Παναθηναϊκό, όπως κι εκείνη παλιότερα με τον Άρη, εμφανίσθηκε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα στη Λιβαδειά πλήρωσε τα δικά της λάθη καθώς όφειλε να έχει καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο κιόλας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Φερέιρα:


«Αυτό που δεν πήγε καλά είναι ότι δεν σημειώσαμε γκολ. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν σκοράραμε στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και όταν αυτό συμβαίνει μπορεί να δεχτείς γκολ. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι για να τους κερδίζεις στο πρώτο ημίχρονο. Όπως έλεγα λοιπόν είναι ένας αγώνας στον οποίο έπρεπε να είχαμε βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Όταν πηγαίνεις στα αποδυτήρια με ένα 0-0 ο αντίπαλος παίρνει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Σήμερα πληρώσαμε τα λάθη μας. Αν και ελέγχαμε τον αγώνα δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί. Έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί καθώς ο αντίπαλος έπαιξε αμυντικά αλλά κάποια στιγμή βγήκε στην επίθεση και μας απείλησε».

Για τη συνέχεια της μάχης του τίτλου:

«Υπολείπονται βεβαίως δέκα αγώνες. Παραμένουμε διεκδικητές του τίτλου. Σήμερα γνωρίσαμε την ήττα αλλά όταν παίζαμε και με τον Άρη γνωρίσαμε την ήττα και αυτό μας ώθησε ώστε να κερδίσουμε τους υπόλοιπους αγώνες. Δεν πρέπει βέβαια να αφήνουμε τα παιχνίδια έτσι και όποιος διεκδικεί το πρωτάθλημα πρέπει να καθαρίζει από την αρχή τέτοια ματς».

Για τη διαιτησία:


«Όπως είδατε για την σημερινή μας ήττα δεν έφταιγαν οι διαιτητές αλλά τα δικά μας τα λάθη».

Για τον κόσμο:

«Λυπάμαι που τόσοι φίλαθλοι ήρθαν εδώ και στεναχωρήθηκαν από αυτό το αποτέλεσμα όπως έχω στεναχωρηθεί και εγώ και οι παίκτες μου. Υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών όπως και του Κουίνσι αλλά με πνεύμα φιλοδοξίας και ανταγωνιστικότητας θα προχωρήσουμε για να κατορθώσουμε τον τελικό μας στόχο. Έτσι λοιπόν θα συνεχίσουμε για να κάνουμε αυτό που είναι το χρέος μας».

Παράσχος: «Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά η νίκη»

Παράσχος: «Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά η νίκη»
Στη ψυχολογική και όχι τόσο στη βαθμολογική σημασία της νίκης επί του Παναθηναϊκού (1-0), στάθηκε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο προπονητής του Λεβαδειακού τόνισε πως η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους των «πρασίνων» και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό που αποσκοπούσε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα.

«Καταρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη που πέτυχαν. Εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογία. Δώσαμε χώρο στον Παναθηναϊκό αλλά δεν μας έκανε ευκαιρίες. Ξέραμε ότι όσο περνάει ο χρόνος θα ρίσκαρε και θα βρίσκαμε χώρους. Από εδώ και πέρα παίζουμε και πάλι Τετάρτη-Κυριακή και θα χρειαστεί να έχουμε ένα πολύ καλό ροτέισον για να πάρουμε τα παιχνίδια που θα έχουμε μπροστά μας και να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Παράσχος.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για την είσοδο του Πασχάλη Μελισσά στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν και ο «χρυσός σκόρερ»: «Σίγουρα. Θέλαμε μόνο να εξασφαλίσουμε το μηδέν. Και σε κόρνερ και στημένα που θα γινόταν να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Αλλά επειδή μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα ο Βύντρα από τα δεξιά προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι».

Τόσο κοντά, όσο και μακριά!!

Τόσο κοντά, όσο και μακριά
Η στιγμή που όλοι περίμεναν στον Ολυμπιακό. Να «λυγίσει» ο Παναθηναϊκός από την πίεση της κορυφής και να χάσει έδαφος, δίνοντάς του την ευκαιρία να τον πλησιάσει σε απόσταση βολής. Στοίχημα για Βαλβέρδε και παίκτες το «διπλό» στην Τούμπα που θα τους φέρει στο -2 από τον αιώνιο αντίπαλο.

Παρά τη συνηθισμένη ατάκα πριν από ένα ντέρμπι -όπως το αυριανό με τον ΠΑΟΚ- «είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι» πολλά «ερυθρόλευκα» μάτια ήταν στραμμένα στη Λιβαδειά. Κι αυτό που φαινόταν τον τελευταίο καιρό, ότι κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα σταματούσε να κερδίζει με χίλια ζόρια και κάπου θα σκόνταφτε... συνέβη.

Μια εξέλιξη που την υποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση, γνωρίζοντας, όμως ότι δεν θα έχει αντίκρισμα αν δεν φύγουν νικητές από την Τούμπα. Εύκολο; Σε καμία περίπτωση. Το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον «Δικέφαλο» φαίνεται ξεκάθαρα, αφού παρότι αποχώρησαν παίκτες πρώτης γραμμής τα αποτελέσματα συνεχίζουν να έρχονται.

Παρόλα αυτά από το κλίμα που διαρρέεται φαίνεται ότι ο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του είναι πανέτοιμοι. Και τακτικά και σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας. Ο Βάσκος τεχνικός, πάντως εξέπληξε με τις επιλογές του. Όχι γιατί δεν δίστασε να πάρει με το… καλημέρα τον Καζίμ Ρίτσαρντς σε αποστολή (και γιατί όχι βασικός). Αλλά κυρίως με την απόφασή του να αφήσει εκτός τον Ντιόγκο που άρχιζε να παίρνει τα πάνω του (MVP με τον Εργοτέλη) όπως επίσης και τον Φετφατζίδη. Από αυτό μπορεί κανείς να συμπεράνει πως τόσο ο Μιραλάς, όσο και ο Τζεμπούρ θα είναι στην 11άδα. Και πώς να τους αφήσει εκτός;

Γκράθια: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια»

Γκράθια: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια»
Μπορεί η Κέρκυρα να έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ο Χάβι Γκράθια φάνηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Συνεχίζουμε με την καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια. Θεωρώ πως ο αντίπαλός μας ήταν πολύ αποτελεσματικός, αφού σε τέσσερα σουτ που έκανε πέτυχε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι.

Αυτό μας συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Σήμερα αν και ήμασταν πίσω στο σκορ, κυνηγήσαμε τη νίκη.

Χάσαμε ένα πέναλτι και πολλές ευκαιρίες. Ακόμα και οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν εναντίον μας όταν είχαμε παίκτη παραπάνω.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Υπάρχουν άλλοι 30 βαθμοί που θα διεκδικήσουμε. Μπορούμε να καλύψουμε την απόσταση».

Τσιώλης: «Χρειάζεται υπομονή»

Τσιώλης: «Χρειάζεται υπομονή»
Υπομονή είναι το στοιχείο που θέλει ο Σάκης Τσιώλης από τους παίκτες του για την αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, όμως οι Αρκάδες θα πρέπει να παρουσιαστούν δυνατοί και επιθετικοί καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

«Είναι ένα παιχνίδι που έχει τρεις βαθμούς, έναν ή κανέναν. Εμείς στοχεύουμε πάντα στους τρεις βαθμούς. Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να βγούμε στο γήπεδο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ανέφερε αρχικά.

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι σημείωσε: «Ο Αστέρας βρίσκεται ίσως στην καλύτερη περίοδο της σεζόν. Είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είπα και στους ποδοσφαιριστές μου, ότι χαίρομαι να τους βλέπω στην προπόνηση. Αυτό που χρειάζεται το παιχνίδι είναι υπομονή και ηρεμία και να κοντρολάρουμε το ματς. Υπάρχουν βέβαια στιγμές μέσα στο παιχνίδι που είναι απρόβλεπτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί όταν παίρνει την μπάλα η Δράμα και όταν έχουμε την μπάλα εμείς να παίξουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε και να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις φάσεις».

Για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν πριν λίγες ημέρες, επισήμανε: «Είναι θετικό ότι γνωριζόμαστε, παίξαμε πριν από δέκα μέρες. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά. Δεν μπορούμε να σταθούμε ότι χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι, καθώς στατιστικά είχαμε τις διπλάσιες ευκαιρίες και φάσεις».

Για το αν ο Αστέρας θα προσέξει κάποιους παίκτες της Δόξας, υπογράμμισε: «Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η επιθετική γραμμή της Δόξας. Δεν στεκόμαστε σε κάτι συγκεκριμένο, θα αντιμετωπίσουμε τη Δόξα σαν ομάδα».

«Ο Αστέρας μέσα από το ρόστερ που έχει, δεν μπορεί να βλέπει κλειστά και αμυντικά το παιχνίδι. Πρέπει να βλέπουμε επιθετικά το παιχνίδι. Το να κοντρολάρουμε το ματς, διαβάζοντας τον αντίπαλο είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, κάνοντας ένα σχόλιο για τον κόσμο, είπε: «Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια των παικτών, θα πρέπει να έρθει περισσότερο στο γήπεδο. Την εκτίμησή τους την απολαμβάνουμε μέσα στην πόλη. Ελπίζω να έρθουν την Κυριακή για να στηρίξουν τους παίκτες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια».

Επίθεση στο σπίτι του Κάρολου Παπούλια!!

Επίθεση στο σπίτι του Κάρολου Παπούλια!
Στόχος αγνώστων έγινε πριν από λίγο το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, επί της οδού Ασκληπιού, στο Κολωνάκι. Ομάδα νεαρών πέταξε ξύλα και πέτρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι του κ. Παπούλια καθώς και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: newsbeast.gr

Ευχή και… κατάρα!!

Ευχή και… κατάρα
Το… άγιο 1-0 το οποίο αποδείχτηκε πέντε φορές ευχή για τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του πολύτιμους βαθμούς, κόντρα στο Λέβαδειακό έγινε κατάρα για το «τριφύλλι» που ηττήθηκε με το μέχρι πρόσφατα αγαπημένο του σκορ. Το γκολ του Μελισσά στο 83’ έδωσε πανάξια νίκη στους Βοιωτούς που πήραν βαθμολογική ανάσα, ενώ έθεσε το +5 των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό σε αμφισβήτηση.

Εξαιρετική τακτική από τους γηπεδούχους που με διπλή ζώνη άμυνας έδωσαν χώρο στους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Αρνητικοί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιον διακριθέντα. Άλλωστε, όλη η αλήθεια αποτυυπώνεται στα λόγια του Φερέιρα μετά το ματς που είπε: "αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι".



Από την αρχή του αγώνα ήταν ολοφάνερο πως αυτός ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν μπορούσε να πάρει αυτό που έψαχνε στο ματς. Με μοναδικούς… ζωηρούς τους Κλέιτον και Κουΐνσι (κατά διαστήματα) δεν είχε λύσεις στα προβλήματα που έβαζε η αμυντική τακτική των παικτών του Παράσχου.

Κόρμπος και Ζησόπουλος αλληλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά με τους Σιμάο και Βιτόλο, γεγονός που οδήγησε την προσπάθεια ανάπτυξης του Παναθηναϊκού στα… άκρα όπου, όμως, επικρατούσε το αδιαχώρητο, όπως άλλωστε και στις κερκίδες που φιλοξένησαν περισσότερους από 3.000 οπαδούς του «τριφυλλιού». Ο φανερά εκτός παιχνιδιού (ίσως και πολύ κουρασμένος) Ζέκα και ο με εκλάμψεις στην απόδοσή του Κουΐνσι μπλέχτηκαν από την ταυτόχρονη παρουσία στα πλάγια των Μουλόπουλου-Φαβάλι και Μεντί-Βασιλείου, γεγονός που σήμαινε πως η συντριπτική κατοχή μπάλας υπέρ του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε μόνο σε κάποιες επιθετικές εξάρσεις του Σίλβα Κλέιτον.

Οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος όχι μόνο δεν άλλαξαν κάτι προς το καλύτερο, αλλά στο 57’ είδαν τους γηπεδούχους να τους στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως είχαν τη δυνατότητα να τους κόψουν περισσότερους από δύο βαθμούς. Στη συγκεκριμένη φάση όσοι απορούσαν γιατί ο Φερέιρα δεν είχε δώσει εντολή στον Κατσουράνη να αφήσει την άμυνα και να προωθηθεί στα χαφ, στιγμιαία το μετάνιωσαν, αφού ο Έλληνας μέσος έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή το σουτ του Φαβάλι και κράτησε τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της νίκης και του +8 από τον Ολυμπιακό.

Η… ανακούφιση όμως αποδείχθηκε πρόσκαιρη αφού τελικά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ούτε το +6 στο οποίο θα τους έφερνε η ισοπαλία -που έτσι κι αλλιώς θα ήταν κακό αποτέλεσμα- μιας και ο Πασχάλης Μελισσάς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Καρνέζη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Οι "πράσινοι" στη Λιβαδειά έχασαν για πρώτη φορά από το 1989, σταμάτησε το σερί των 27 συνεχόμενων αγώνων που σκόραραν σε ματς πρωταθλήματος και δέχτηκαν γκολ μετά από επτά αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επί της ουσίας όμως, έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν ακόμη ένα -ενδεχομένως καθοριστικό- βήμα προς τον τίτλο...




ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Τομάς, Αλεξίου, Μουλόπουλος, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (63’ Πόποβιτς), Ναπολεόνι (80’ Μελισσάς), Σουμπίνιο, Βασιλείου (73’ Κουτσόπουλος).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωάννου,Κοιλιάρας, Ζαουΐ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (74’ Μαυρίας), Κουίνσι (64’ Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ, Κλέιτον.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μπιέρσμιρ, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Λαγός.

Διαιτητής: Καμίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Μαγιάνης (Άρτας).

πηγή: sportfm.gr

Κανείς παλιόφιλος δεν γέλασε... (video)

Κανείς παλιόφιλος δεν γέλασε... (video)
Αμβούργο και Μπάγερν έμειναν στο 1-1 στο πιο σημαντικό ματς της 20ης αγωνιστικής της Bundesliga. Ο Τόρστεν Φινκ, που ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν είχε κατακτήσει μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα και το Champions League, δεν κατάφερε να οδηγήσει από τον πάγκο τη HSV στη νίκη, αφού ένα πρώην παιδί του Αμβούργου, ο Ίβιτσα Όλιτς, ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 23’ από το γύρισμα του Πάολο Γκερέρο, ο Τζάκοπο Σάλα με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ.












Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 71’ με έναν παλιό γνώριμο των γηπεδούχων. Ο Ίβιτσα Όλιτς επωφελήθηκε από την αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει και με σουτ από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε. Ο Κροάτης επιθετικός δεν πανηγύρισε το τέρμα από σεβασμό στο κοινό της παλιάς του ομάδας.






Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος και οι Βαυαροί έφτασαν τους 41 βαθμούς, όσους και η Σάλκε, αλλά πλέον δύο λιγότερους από τη μόνη πρώτη Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 0-2
(47' Κελ, 82' Μπάριος)

Σάββατο 4/2 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο 0-1
(68’ Αμπντελαουέ)

Σάλκε-Μάιντς 1-1
(59’ Ομπάσι-15’ Ζιντάν)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-2
(11’ Κίσλινγκ, 47’ πεν. Ρόλφες-23’ Σίμπερ, 89’ Χάρνικ)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 0-0

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-2
(38’ Εμλάπα, 51’ πεν. Σαλίχοβιτς-31’ Μόλντερς, 72’ Λάνγκαμπ)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(23’ Σάλα-71’ Όλιτς)

Κυριακή 5/2

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 21:30

Σάββατο 11/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Ανόβερο
Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 12/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Αμβούργο 18:30

 πηγή: sportfm.gr

«Χτίζει» σερί η Σταντάρ!!

«Χτίζει» σερί η Σταντάρ
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Σταντάρ Λιέγης στο βελγικό πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, νίκησε με σκορ 2-0 (33’ Μπατσουαγί, 80’ πεν. Σιριάκ) εκτός έδρας την Λιρς.

Τουλάχιστον προσωρινά στην δεύτερη θέση με 44 πόντους.

Ένταση στο φινάλε με τρεις αποβολές (89' Γκρνκάροφ - 89' Φελίπε, 90+3' Βενκέρ).

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 4/2

Λιρς-Σταντάρ Λιέγης 0-2
(33’ Μπατσουαγί, 80’ πεν. Σιριάκ)

Σιντ Τρούιντεν-Σερκλ Μπριζ (21:00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο
Λέουβεν-Γάνδη
Λόκερεν-Μονς
Μαλίν-Κορτράικ

Κυριακή, 5/2

Άντερλεχτ-Γκενκ (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Γκέρμιναλ (19:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 11/2

Γκενκ-Λόκερεν (19:00)
Γκέρμιναλ-Σιντ Τρούιντεν (21:00)
Κορτράικ-Μονς
Λιρς-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο-Λέουβεν
Σερκλ Μπριζ-Μαλίν

Κυριακή, 12/2

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ (15:30)
Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Γκολ ναι, νικητής όχι…!!

Γκολ ναι, νικητής όχι…
Ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με πολλά γκολ, αλλά χωρίς νικητή απήλαυσαν οι θεατές στο Σαν Μαμές, όπου η Μπιλμπάο με την Εσπανιόλ ήρθαν ισόπαλες 3-3!

Οι Βάσκοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το τέλος, αλλά ένα γκολ του Αλμπίν στο 90+2’ χάρισε ένα βαθμό στους Καταλανούς, που «απέδρασαν» από το Μπιλμπάο.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα άνοιξε το σκορ στο 26’ με τον Ντε Μάρκος, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και να κάνουν την ανατροπή με γκολ του Ρομαρίκ και του Βάις στο 33’ και το 48’. Κάπου εκεί ήταν η σειρά των Βάσκων να κάνουν ανατροπή με τον Γιορέντε στο 58’ και τον Μαρτίνεθ στο 65’, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό της Εσπανιόλ που στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Μαγιόρκα πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπέτις, με γκολ του Κάστρο στο 24’, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Ραμίς και Κασαντέσους, ενώ και για τους βερδιμπλάνκος είχε αποβληθεί νωρίτερα ο Μάριο και η Λεβάντε έμεινε στο 1-1 με την Σανταντέρ με γκολ των Κονέ και Αράνα.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου
Μαγιόρκα – Μπέτις 1-0
(24’ Κάστρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-3
(26’ Ντε Μάρκος, 58’ Γιορέντε, 65’ Μαρτίνεθ – 33’ Ρομαρίκ, 48’ Βάις, 90+2’ Αλμπίν)

Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1
(23’ Κονέ – 61’ Αράνα)

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα (13:00)
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ (19:00)
Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου
Γρανάδα – Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Η Παναγία και τα… δανεικά!!

Η Παναγία και τα… δανεικά
Την Παναγία ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Κέρκυρας. Ο Έλληνας τεχνικός ευχαρίστησε για τα… δανεικά, ενώ δεν θέλει ούτε να κάνει λόγο για παραμονή στην κατηγορία.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές αμυντικές επιλογές, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιθετικά.

Πετύχαμε δύο καλά και εύκολα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι παίζαμε με δέκα παίκτες και πολλά παιδιά είχαν φορτωθεί με κίτρινες κάρτες.

Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια, αλλά ευχαριστώ και την Παναγιά για τα δανεικά. Σε πολλά παιχνίδια είχαμε καλή απόδοση αλλά δεν καταφέρναμε να σκοράρουμε.

Σε ερώτηση για το αν η νίκη αυτή ήταν νίκη παραμονής, απάντησε: «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για παραμονή, είπα ότι η ομάδα θα σωθεί. Συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη, αλλά θα τα βελτιώσουμε στη συνέχεια».

πηγή: sportfm.gr

Ό, τι έπρεπε…!!

Ό, τι έπρεπε…
Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ κόντρα στο Περιστέρι, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν. Άνετη νίκη με σκορ 87-55 για τους «ερυθρόλευκους» με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεκουράζει βασικά του «όπλα» και να δίνει χρόνο στους νεοαποκτηθέντες Λο και Ντόρσεϊ ώστε να μπουν ακόμα καλύτερα στην ομάδα εν όψει των αγώνων με Εφές Αναντολού και Παναθηναϊκό.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 20 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ενώ ο Σλούκας πρόλαβε σε 15΄ συμμετοχής να πετύχει 11 πόντους με 3/5 τρίποντα και να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε στον πάγκο για να ξεκουραστεί ο Βασίλης Σπανούλης (σ.σ αγωνίστηκε μόλις 10΄) ενώ Άντιτς και Ντόρσεϊ που είχαν από δέκα πόντους, έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση εν όψει της εξαιρετικά δύσκολης και κρίσιμης συνέχειας της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Από την μεριά του Περιστερίου, εξαιρετική απόδοση είχε ξανά ο Χάρης Γιαννόπουλος με 20 πόντους (3/6 τρ) αλλά με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο εκμεταλλεύτηκε την "κοιλιά' του Ολυμπιακού και μείωσε, δεν κατάφερε να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε μόνο 8 παίκτες, απόδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 24-43, 33-63, 55-87

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής 3, Ψαρόπουλος 5, Γιαννόπουλος 20 (3 τρ.), Μανωλόπουλος 12, Έντουαρντς 7, Πρέκας 4

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Λο 7, Άντιτς 10, Σπανούλης 4, Ντόρσεϊ 10, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 8, Σλούκας 11

πηγή: sportfm.gr

Ομάδα για τίτλο!!

Ομάδα για τίτλο
Εξακολουθεί να αποδεικνύει πως δεν είναι «φωτοβολίδα» στο φετινό Copa Africa η Ζάμπια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη χώρα της νότιας Αφρικής σάρωσε με 3-0 το Σουδάν στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Γκάνα-Τυνησία.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος και νίκησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Σούνζου στο 15’, Κρις Κατόνγκο στο 66’και Τσαμάνγκα στο 86’. Το Σουδάν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Αμπντ Αλραχμαν στο 65’, που βοήθησε τους νικητές να «καθαρίσουν».


ΖΑΜΠΙΑ: Λούνγκου (56’ Κασόντε), Μουσόντα, Χιμόντε, Νκαούσου, Τσάνσα, Κρις Κατόνγκο (89’ Σακουβάχα) Σούνζου, Μούενε, Καλάμπα, Σινκάλα, Μαγιούκα (64’ Τσαμάνγκα)

ΣΟΥΔΑΝ: Μουάβια, Αλά Αλντίν (30’ Αμέρ), Μουσάμπ, Χάιταμ (68’ Αμπντ Αλραχμαν), Σαίφ Ελντίν, Ταχίρ, Καλίφα, Μούνταντερ, Αχμέντ, Ακράμ, Ναζάρ (42’ Ραμαντάμ)


πηγή: sportfm.gr

"Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αξίζαμε τη νίκη"...!!

Την πεποίθηση του πως ο Εργοτέλης άξιζε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ εξέφρασε στην συνέντευξη τύπου ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” Νίκος Καραγεωργίου.
"Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αξίζαμε τη νίκη"...
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργίου στην συνέντευξη τύπου:
“Είμαστε οπωσδήποτε στενοχωρημένοι που χάθηκε αυτή η νίκη. Πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε και θα ανεβαίναμε ψηλότερα στην βαθμολογία. Όμως στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν κατανοούνται όπως ο αντίπαλος να κερδίζει με μια ευκαιρία. Φεύγουμε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι επειδή δεν πήραμε τίποτα από πλευράς βαθμών. Μας συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτό στο 90′ όπου χάσαμε έναν παίκτη που δεν θα τον έχουμε την επόμενη Κυριακή.
Ο αντίπαλος έκανε άμυνα με 11 παίκτες με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πιστεύω ότι πάθαμε μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Η κόκκινη κάρτα είναι πέρα ως πέρα άδικη γιατί η πρώτη κίτρινη βγαίνει επειδή έγινε ένα τζαρτζάρισμα με τον Μπούρμπο. Όταν φτάσαμε στο 90′ έγινε ένα παράμπτωμα και αποβλήθηκε. Πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε και δεν ξέρω τι λέτε εσείς”.

Ξύλο στη Λιβαδειά...!!

Στο 25` του αγώνα στη Λιβαδειά, ο διαιτητής Κομίνης, αναγκάστηκε να διακόψει για περίπου ένα τρίλεπτο το παιχνίδι, καθώς για αρκετά λεπτά στις θέσεις μπροστά από τα δημοσιογραφικά έπεφτε πολύ ξύλο!
Ξύλο στη Λιβαδειά...
Για άγνωστή αιτία μέχρι στιγμής, οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας και αρκετή ώρα επικράτησε μεγάλη ένταση. Μάχες σώμα με σώμα και ρίψη αντικειμένων, συνέθεσαν ένα «σκηνικό πολέμου» ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις Αρχές να κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς.
Τελικά, μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Θέλουμε τη νίκη και παίζουμε γι` αυτή"

Στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για το “μηδέν” στην άμυνα.
"Θέλουμε τη νίκη και παίζουμε γι` αυτή"
Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στην συνέχεια. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και πάντα από το χέρι μας εξαρτάται η νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καταπληκτικοί και ο Εργοτέλης δεν έκανε ούτε μια φάση. Εμείς θέλουμε και στόχος μας είναι να παίζουμε και να έχουμε ζητούμενο τη νίκη. Δεν μπορούμε να λέμε ψέμματα στον κόσμο.
Από την αρχή έχουμε πει και συνεχίζουμε να το λέμε ότι θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα. Θέλουμε να κερδίζουμε και να προσφέρουμε θέαμα. Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε και τα δύο, τότε θέλουμε μόνο το τρίποντο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν ξανά στο πλευρό μας και μας βοήθησε πάρα πολύ ώστε να φτάσουμε σε μια σημαντική νίκη”, είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Δικαιολόγησε τον Σισέ ο Χιούζ!!

Ο προπονητής της ΚΠΡ, Μαρκ Χιούζ δήλωσε πως κατανοεί τον τρόπο που αντέδρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά το μαρκάρισμα που του έκανε ο αμυντικός της Γουλβς, Ρότζερ Τζόνσον.
Δικαιολόγησε τον Σισέ ο Χιούζ
Ο Ουαλός τεχνικός της ΚΠΡ απέδωσε την αντίδραση του Σισέ στο χρονικό των σοβαρών τραυματισμών που είχε στο παρελθόν: «Προφανώς και η αποβολή του έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο και μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι πριν την αποβολή.
Ο Τζιμπρίλ σήκωσε αρχικά το χέρι του γιατί ήταν απογοητευμένος από το μαρκάρισμα, όπως όλοι μας. Εχοντας στο παρελθόν σπάσει τα πόδια του από τέτοια τάκλιν, καταλαβαίνω την αντίδρασή του. Όμως δεν αποβλήθηκε για αυτό, αποβλήθηκε επειδή σήκωσε ξανά τα χέρια του στην συνέχεια».

Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ!!

Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ!
Πένθος σκόρπισε στην «οικογένεια» της Νότιγχαμ Φόρεστ ο θάνατος του Νάιτζελ Ντότι. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου άφησε την τελευταία του πνοή, στα 54 του χρόνια, στο γυμναστήριο του σπιτιού του, με τη διοίκηση της ομάδας να εκφράζει τη θλίψη της.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ντάουτι βρέθηκε νεκρός νωρίς το απόγευμα στο χώρο του γυμναστηρίου της οικίας του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του τραγικού του χαμού.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του συλλόγου ζητά να γίνει σεβαστό το πένθος της οικογένειάς του και τόνισε ότι «δεν θα γίνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό του θανάτου του».

Ο Ντάουτι είχε παραιτηθεί από την προεδρεία της Φόρεστ, τον περασμένο Οκτώβριο, αφού είχε συμπληρώσει μια δεκαετία στο συγκεκριμένο πόστο. Ο 54χρονος Άγγλος είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, το 1999, όταν είχε δαπανήσει περισσότερα από 11 εκατ. λίρες, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια, όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: www.england365.gr

«Έχουμε μείνει λίγοι»

«Έχουμε μείνει λίγοι»
Στο ότι έχουν μείνει λίγοι παίκτες στον Άρη στάθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του ΚΑΟΔ. Ο «τίγρης» τόνισε πως υπήρχε δυσκολία στο ματς, λόγω του αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τη Βιλερμπάν για το Euro Cup και παραπονέθηκε για την εμφάνιση και την άμυνα των παικτών του.

Θεωρεί πως η ζώνη του ΚΑΟΔ εμπόδισε το εύκολο σουτ και τα έβαλε με τα δημοσιεύματα που αφορούν τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, με αφορμή τον Μποχωρίδη. Επισήμανε πως στόχος κόντρα στη Βιλερμπάν είναι η νίκη με οποιαδήποτε διαφορά.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί και το μυαλό και όλη μας η σκέψη είναι στο παιχνίδι της Τρίτης. Είναι τα ευρωπαϊκά μας όνειρα και θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο.

Έχουμε μείνει λίγοι και είναι και άπειρα τα παιδιά και λογικό να έχουμε ‘σκαμπανεβάσματα’... Δεν ήμασταν καλοί σήμερα, δεν παίξαμε καλή άμυνα, δεν ακολουθήσαμε το πλάνο. Έπαιξε καλά ο ΚΑΟΔ, ξέραμε ότι θα μας παίξει ζώνη, δεν είχαμε σουτ, αλλά το ότι νικήσαμε είναι θετικό.

Για σας που ξέρω ότι αγαπάτε τον Άρη, κάποια δημοσιεύματα μπορούν να κάνουν κακό στους μικρούς μας παίκτες. Τους δίνουμε την ευκαιρία να παίξουν και να δείχνουν το ταλέντο τους, αλλά μετά είναι δύσκολο να βρουν ισορροπίες... Το να παίζει 10 λεπτά σε ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό και να είναι πολύ καλός, τέλειος, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε βάθος χρόνου και να παίζει Τρίτη και Σάββατο. Εδώ μεγαλύτερα παιδιά που έχω και τους λέω ότι θα γίνουν καλοί παίκτες όταν τα στάνταρ μιας κακής βραδιάς θα είναι πάνω από το μέτριο.

Είμαστε λίγοι, δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε όλο αυτό και να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε με το σωματείο. Αν μας πει ο πρόεδρος να συνεχίσουμε έτσι, θα συνεχίσουμε έτσι, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι με αυτά τα παιδιά. Και οι τραυματισμοί θα έρθουν και το ξέρουμε και δεν έχουμε βάθος πάγκου.

Στόχος μας κόντρα στη Βιλερμπάν είναι να πάμε να παλέψουμε για 40 λεπτά και να πάρουμε τη νίκη, έστω και με έναν πόντο. Είμαστε σίγουροι ότι, σε όποια μέρα κι αν βρεθούμε, από πλευράς προσπάθειας θα είναι όλοι Ινδιάνοι μέσα στο γήπεδο.

Τα καλά λόγια τα χρειάζονται για να συνεχίσουν να δουλεύουν οι νέοι παίκτες. Δεν θέλω να κάνετε συγκρίσεις με έναν έμπειρο παίκτη που έχει προσφέρει. Όταν γίνονται συγκρίσεις, είναι καλό. Ο Μποχωρίδης, ο Βεζένκοφ, ο Βασιλειάδης είναι παιδιά που τα έχουμε από την προετοιμασία. Δεν θέλουμε να τα χάσουμε. Θέλουμε να καθιερωθούν. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να μπουν και να είναι πρότυπο και κίνητρο για τους μικρότερους αθλητές στις ακαδημίες για να έχει μια συνέχεια ο Άρης, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα ήδη κι, αν δεν έχουμε παραγωγική διαδικασία, θα είναι ακόμα δυσκολότερα».

Νέα γκέλα για Ανόρθωση!!

Νέα γκέλα για Ανόρθωση!
Μετά το 0-0 της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΛΚΗ, η Ανόρθωση ηττήθηκε και από τον Άρη με 1-0, χάνοντας ακόμη περισσότερο έδαφος από την κορυφή στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Η «Κυρία» έμεινε με δέκα παίκτες στο 67’, όταν ο Λαβόρδε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα χτύπημα εκτός φάσης στον Ιωάννου και ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, όταν στο 71’ ο Βασιλείου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ντεμπούτο για τον Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος μπήκε στο 84’, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

Ήττα και για την ΑΕΚ Λάρνακας, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Παραλίμνι και υποτάχθηκε χάρη σε ένα γκολ του Μιχαήλ στο 22’.

Στο τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου, Εθνικός Άχνας και Απόλλων Λεμεσού έμειναν στο 0-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/2
Άρης-Ανόρθωση 1-0
(71’ Βασιλείου)

Παραλίμνι-ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
(22’ Μιχαήλ)

Εθνικός Άχνας-Απόλλων Λεμεσού 0-0

Κυριακή 5/2
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια-Αναγέννηση Δερυνίας

Δευτέρα 6/2
ΑΛΚΗ-Ερμής

πηγή: sportfm.gr

Θα πάνε σκεπασμένοι στο Καμπ Νου;

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, προέτρεψε τους οπαδούς της ομάδας του που θα πάνε να την υποστηρίξουν στον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να πάρουν μαζί τους κουβέρτες!
Θα πάνε σκεπασμένοι στο Καμπ Νου;
Ο λόγος είναι ότι τα δελτία καιρού προβλέπουν -4 βαθμούς Κελσίου στο γήπεδο και ο Ροσέλ μάλλον το παράκανε με την προστασία που πρότεινε στους οπαδούς των “Μπλαουγκράνα”.
Σχετικά με τη συγκεκριμένη δήλωση τοποθετήθηκε και ο προπονητής των πρωταθλητών Ισπανίας, Πεπ Γκουαρντιόλα, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, λέγοντας: “Αν έρθουν, καλό θα ήταν να φορέσουν παλτό. Ελπίζω να έρθουν, αλλά το καταλαβαίνω (αν δεν έρθουν), τα δελτία καιρού λένε ότι θα κάνει πολύ κρύο”.

πηγή: sportdog.gr

Είσαι… κοπέλι ακόμα!!

Είσαι… κοπέλι ακόμα!
Τι κι αν έλειψε δυο χρόνια.

Αφεντικό στο Ηράκλειο παραμένει ο ΟΦΗ!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι λύγισαν για δεύτερη φορά φέτος τον Εργοτέλη και με το 1-0 στο Παγκρήτιο, του υπενθύμισαν πως έχει… ψωμιά ακόμα μέχρι να φτάσει τις δικές τους φιλοδοξίες.

Ένα ακόμα γκολ του Παπουλή και μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση του Βεζυρίδη κράτησαν μόνη πέμπτη την ομάδα του Αναστόπουλου και ολοζώντανα τα όνειρά της για Ευρώπη!

Διαμαρτύρονται για τη διαιτησία οι γηπεδούχοι, που τελείωσαν με δέκα παίκτες το ντέρμπι, λόγω αποβολής του Κουτσιανικούλη στις καθυστερήσεις.



Η διαφορά στον άσο!

Τα λεπτά που χρειάστηκαν οι φίλοι του ΟΦΗ για να πάνε ως… φιλοξενούμενοι στο Παγκρήτιο ήταν περισσότερα απ’ αυτά που χρειάστηκε η ομάδα τους για να τους ξεσηκώσει! Ήταν αρκετή η διασταύρωση μιας απαράμιλλης μετωπικής των Δάρλα-Γιοβάνοβιτς, ενός άψογου κοντρόλ και σουτ από τον Παπουλή και μιας υποψίας ότι ο Πίρσον είχε… βουτήξει τα γάντια του σε κρητικό ελαιόλαδο για να πάρει ο ΟΦΗ το κουμάντο.

Χρειάστηκε, ωστόσο κι ένας (εκ νέου) εκπληκτικός Βεζυρίδης για να το διατηρήσει στην κατοχή του. Δημιουργώντας καινούργιες υποψίες… μήπως ήταν καλύτερα που έφυγε ο Κάρολ, ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν ο βασικός λόγος που δεν καρποφόρησε η υπεροχή του Εργοτέλη μετά το γκολ. Είτε αποκρούοντας με υπερένταση κοντινή κεφαλιά του Κουτσιανικούλη (!) είτε απαγορεύοντάς του -σε τετ α τετ- να εξαργυρώσει υπέροχη κάθετη του Λεάλ.

Ευρώπη… ολοταχώς!

Σαν να μην πέρασε το τέταρτο του ημιχρόνου επέστρεψαν οι ομάδες από τ’ αποδυτήρια. Όπως, λοιπόν, ο ΟΦΗ συνέχιζε να αμύνεται και να ψάχνει μεθοδικά τις αντεπιθέσεις, έτσι και ο Εργοτέλης συνέχιζε να… αγχώνεται και να ψάχνει σωστό τελείωμα στις φάσεις που εξακολουθούσε να δημιουργεί. Και κάπου εκεί ο Καραγεωργίου σκέφτηκε μήπως του το δώσει ο Κατσικοκέρης (βάζοντάς τον αντί του Κυριακίδη). Μάταια…

Το πιο αποδοτικό «χαρτί» των κιτρινόμαυρων κάηκε (κι εκείνο) στην γνώριμα… πύρινη άμυνα του ΟΦΗ. Είδε κι από κοντά, δε, τις σπασμωδικές προσπάθειες των συμπαικτών του να μεταφράζονται σε ημιτελείς ενέργειες και προοδευτικά σπασμένα νεύρα. Αυτά που ξέσπασαν στο τέλος Κουτσιανικούλης και Καραγεωργίου (αμφότεροι αποβλήθηκαν) πριν ο ΟΦΗ πανηγυρίσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, που του επιτρέπει να συνεχίσει να… εξασκεί τα αγγλικά του!





ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Δάρλας (83’ Χαλκιαδάκης), Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ολίσε (70’ Μπέτο), Κυριακίδης (61’ Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Μπούντιμιρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Καρέλης, Χαλκιαδάκης, Κανδηλάκης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν (62’ Γαλανόπουλος), Ζόρντι Λόπεθ, Σίσιτς, Παπουλής (86’ Πίτσος), Καμπάνταης (73’ Χόρχε Λόπεθ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σαχσανίδης, Ουκάρ, Σόουζα, Ζορμπάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

πηγή: sportfm.gr

Έβαλε και ο… Κηπουρός το χέρι του!!

Έβαλε και ο… Κηπουρός το χέρι του!
Μπορεί η Παναγία να άκουσε τον Άγγελο Αναστασιάδη και να… γύρισε το κουμπί, όμως για να φύγει νικητής ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Κέρκυρα με 2-1 το χέρι του έβαλε και ο Φώτης Κηπουρός, ο οποίος έπιασε πέναλτι του Γραμμόζη στο 76’.

Δύο πανέμορφα γκολ από Ζαραδούκα και Μπεσέρα, έβαλαν μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ, ενώ ο Καλατζής μείωσε.

Με δέκα τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα της Ηπείρου, λόγω αποβολής του Λίλα.



Φαίνεται πως η συνεχής επίκληση στην Παναγιά από τον Άγγελο Αναστασιάδη έκανε δουλειά για τον ΠΑΣ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Κέρκυρα και χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο βρέθηκε να είναι μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα.

Αρχικά το εκπληκτικό γκολ του Ζαραδούκα και στη συνέχεια ένα εξίσου όμορφο από τον Μπεσέρα, έφεραν τον ΠΑΣ με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα προσπαθούσε κυρίως με στημένες μπάλες από τον Γραμμόζη να απειλήσει χωρίς όμως να μπορεί να το κάνει ουσιαστικά. Μελανό σημείο από το πρώτο ημίχρονο ο τραυματισμός του Βάντερσον, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να έχει οπισθοχωρήσει και την Κέρκυρα να πιέζει περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Ο Χάβι Γκράθια προσπάθησε, και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Ιωάννου και Μπάρκογλου, ενώ το γκολ του Καλατζή έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ, ο οποίος έχασε μέτρα στο γήπεδο, περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο, παρά το γεγονός πως ο Αναστασιάδης έκανε τα πάντα (πέρασε δύο επιθετικούς) προκειμένου η πίεση της ομάδας του να ξεκινάει από ψηλά.

Εκεί που ο ΠΑΣ θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με το δοκάρι του Μπεσέρα, σε μια φάση αργότερα ο Λίλα έκανε φάουλ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές καθώς τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία. Η… χαλαζόπτωση ήταν έντονη στο νησί των Φαιάκων.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει όμως ο Κηπουρός είπε «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Γραμμόζη, το οποίο «κέρδισε» ο Μαρτίν από τον Πάντο. Ο Φώτης Κηπουρός κράτησε σε αυτή την φάση ζωντανή την ομάδα του, η οποία έφυγε με μια σπουδαίας σημασίας νίκη από το νησί των Φαιάκων.





Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλατζής, Μίχος (85’ Καραλής), Γιάντσης (55’ Μπάρκογλου), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν (46’ Ιωάννου), Μαρτίν.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Ηλιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι (46’ Ανδράλας), Γεωργίου, Σκούφαλης (72’ Μιχαήλ), Ζαραδούκας, Πατσατζόγλου, Βάντερσον (43’ Ζαμπρέλα).

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Ντάσιος, Μπακαγιόκο, Τζάνης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Γουργιώτης, Σταθόπουλος


πηγή: sportfm.gr

Ούτε τώρα!!

Ούτε τώρα!
Έβαλε τα χέρια του και… έβγαλε τα μάτια του.

Την ήττα με σκορ 89-81, γνώρισε από τον Ηλυσιακό στο -άδειο λόγω τιμωρίας- κλειστό του Αγίου Θωμά, το Μαρούσι, μένοντας χωρίς νίκη ύστερα από 17 αγωνιστικές.

Η ομάδα των βορείων προαστίων προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο τα λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα της κόστισαν το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς, με την Α2 να πλησιάζει ακόμη περισσότερο.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νάνα με 24 πόντους (14 ριμπάουντ) και Χατζής με 23. Σε άλλο ένα παιχνίδι, πρωταγωνιστής για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Κόμματος με 22 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γκαγκαλούδης με 16.


Το ματς

Μόνο για δύο λεπτά άντεξε το καλό ξεκίνημα του Ηλυσιακού (0-4), καθώς το Μαρούσι με τους Κόμματο, Γκαγκαλούδη και Νικολαΐδη «απάντησε» με ένα επιμέρους σκορ 11-2, κάνοντας το 11-6. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν επέτρεψε να ξεφύγει το σκορ, ωστόσο από την άλλη δεν κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα (16-14). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν εκ νέου το ρυθμό τους, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 26-18.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο έτσι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ηλυσιακός έκανε ένα σερί 4-0 (26-22). Όμως, το Μαρούσι χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να αντεπιτεθεί -χτυπώντας στον αιφνιδιασμό- και να πάει τη διαφορά στο +13 (35-22). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων αποσυντόνισε την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, καθώς υπέπεσε σε αρκετά λάθη (7 έναντι 1) με το σκορ να είναι στο 44-34, τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 49-43 και αυτό χάρη στην ευστοχία των φιλοξενούμενων έξω από τα 6,75μ.

Σε άλλο ένα δεκάλεπτο το ξεκίνημα ανήκε στον Ηλυσιακό, με τη διαφορά να μειώνεται στο καλάθι (52-50) μέσα σε τρία λεπτά. Το Μαρούσι αντέδρασε πηγαίνοντας τη διαφορά στο +8 (58-50), ωστόσο με ένα νέο σερί 7-0, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μείωσε τον πόντο, τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (58-59), όμως προσωρινά, καθώς η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν αυτή που πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 65-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Αμαρουσίου να ξεκινήσει δυνατά, καθώς με ένα επιμέρους σκορ 11-3, στα τρία πρώτα λεπτά, έκανε το 76-67. Όμως, η απάντηση του Ηλυσιακού ήταν ένα σερί 5-0, με το οποίο μείωσε στους τέσσερις, τους πόντους της διαφοράς (76-72), με πρωταγωνιστή τον Νάνα. Δύο λεπτά πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα πέντε πόντων (81-76), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Το τρίποντο του Κασελάκη (81-79) ήταν αρχή της αντεπίθεσης για τους Ιλισιώτες, οι οποίοι με πόντους των Νάνα και Χατζή, πέρασαν ξανά μπροστά (81-85). Στα 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Γκαγκαλούδης έκανε λάθος και στη συνέχεια δέχθηκε τεχνική ποινή. Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή ήταν καταδικαστική για την ομάδα του, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 89-81.

* Μετά τις δύο εύστοχες βολές του Νίκου Χατζή, οι οποίες έκαναν το 89-81, ένας φίλαθλος έριξε νερό στους διαιτητές. Το αποτέλεσμα ήταν οι τελευταίοι να αποσυρθούν στα αποδυτήρια και να υπάρξει διακοπή, στα 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 49-43, 65-64, 81-89

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου 6, Δεμερτζής 7(1), Νικολαϊδης 11(2), Ακεψεμαϊδης 12(1), Γκαγκαλούδης 16, Τσόντζος 4, Κόμματος 22(4), Καλογιάννης, Αγραβάνης 3.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 11(1), Παπανικολόπουλος 2, Στεφάνοφ, Νάνα 24(2), Χατζής 23, Τόμπσον 12(4), Κοχαντάρεβιτς 6, Μπέμπης, Κασελάκης 7(1), Τσιάκος 4, Τσαπρούνης.

πηγή: sportfm.gr

Πλήρωσαν το τίμημα...!!

Πλήρωσαν το τίμημα...
Τόσο η ΚΠΡ, όσο και η Στόουκ πλήρωσαν ακριβά το τίμημα των αποβολών! Έμειναν με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος και ηττήθηκαν από τις Γουλβς (2-1) και Σάντερλαντ (1-0) αντίστοιχα! Οι «λύκοι» βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη, κόκκινη για τον Σισέ στη δεύτερη συμμετοχή του, στον πάγκο έμεινε ο Κυργιάκος! Επιστροφή στις επιτυχίες για Νόριτς, ένα μόνο βαθμό πήρε η Γουίγκαν κόντρα στην Έβερτον. «Εφτάρα» η Άρσεναλ!

Η 24η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος είχε να παρουσιάσει πολύ χιόνι, ελάχιστα γκολ, αλλά σημαντικά αποτελέσματα!

Πιο αναλυτικά τα παιχνίδια της 24ης «στροφής» της Πρέμιερ Λιγκ:

ΚΠΡ - Γουλβς 1-2

Άφησε την ΚΠΡ με το προβάδισμα και μέχρι τη λήξη, όλα πήγαν στραβά… Ο Τζιμπρίλ Σισέ στη δεύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΚΠΡ «κρέμασε» τους Ρέιντζερς με την αποβολή του στο 34ο λεπτό και επέτρεψε στη Γουλβς να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη έπειτα από εννέα ματς, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ για το τελικό 2-1!

Στόουκ - Σάντερλαντ 0-1

Συνέχεια στην εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα έδωσε η Σάντερλαντ, η οποία πέρασε νικηφόρα από το… κατάλευκο λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, «Μπριτάνια» και με το γκολ του ΜακΛίν στο 60’ επικράτησε 1-0 της Στόουκ.

Νόριτς - Μπόλτον 2-0

Άμεση ήταν η επιστροφή στις νίκες για τη Νόριτς! Τα «καναρίνια» επικράτησαν 2-0 της Μπόλτον στο παγωμένο «Κάροου Ρόουντ» και έδειξαν να ξεπερνούν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της περασμένης Τετάρτης από τη Σάντερλαντ.
Γουέστ Μπρομ - Σουόνσι 1-2

Όπως και την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί, πριν από δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η Σουόνσι πέρασε νικηφόρα από το «Χόθορνς»! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ με σκορ 2-1 για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ αυξάνοντας την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη!

Γουίγκαν - Έβερτον 1-1

Η Έβερτον λίγο έλειψε να βρεθεί προ μεγάλης εκπλήξεως στην αναμέτρηση με τη Γουίγκαν! Oι «λάτικς» βρέθηκαν να προηγούνται με αυτογκόλ του Νέβιλ, ωστόσο, ο Ανιτσέμπε με γκολ στο 83’ «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και τον κράτησε αήττητο για πέμπτο σερί ματς!

πηγή: sportfm.gr

To γούρικο 13άρι του Κολοσσού!!

Ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε 78-64 τον Ίκαρο Καλλιθέας και έφτασε τις 13 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 17 αγωνιστικές. Παραμένει στην τρίτη θέση η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά.
To γούρικο 13άρι του Κολοσσού!
Μεγάλο παιχνίδι για ακόμη μια φορά από Χάτεν (13π, 6κλεψ), Τσάμη (11π, 5ασ), και Χόπσον (20π, 6ριμπ). Πλην του Παναθηναϊκού καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να περάσει από το Βενετόκλειο, εκεί όπου ο Κολοσσός είναι πραγματικά εντυπωσικός.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κάνει πορεία... πρωταθλητισμού από την αρχή της σεζόν και τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζει σχετικά εύκολα. Ο Κολοσσός είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο καλύτερος από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν ανταγωνιστική (35-30), αλλά στο δεύτερο οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και τελείωσαν το ματς.

MVP: Ο τίτλος... κόβεται στη μέση και πηγαίνει στος Χόπσον και Χάτεν. Οι δύο Αμερικανοί της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά ήταν για ακόμη ένα παιχνιδι εξαιρετικοί και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Ο Χόπσον ήταν φανταστικός στην επίθεση, ο Χάτεν έκλεβε τη μία μπάλα μετά την άλλη και έτσι πήραν την ομάδα τους από το χέρι και την οδήγησαν σε μια εύκολη νίκη.
ΑΦΑΝΤΟΣ: O Ρόμελ Mπεκ μάλλον έμεινε στην Αθήνα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμφάνιση του 30χρονου γκαρντ του Ικάρου Καλλιθέας, ο οποίος αποκτήθηκε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου, αλλά σήμερα στη Ρόδο μάλλον δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα του και όχι της έλυσε. 


KEY POINT: Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 35-30. Ο Ίκαρος έδειχνε πως μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και να προβληματίσει τον Κολοσσό. Το πρώτο 11λεπτο, όμως, του δευτέρου ημιχρόνου ήταν... καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους και ονειρεμένο για τους γηπεδούχους. Η διαφορά έφτασ στο +17 (56-39) με τους Χόπσον και Χάτεν να κάνουν πάρτι και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για ακόμη μια φορά το Βενετόκλειο ήταν γεμάτο. Η ατμόσφαιρα απόλυτα μπασκετική και όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Ρόδου απόλαυσαν ακόμη ένα ωραίο παιχνίδι. 

Δεκάλεπτα: 20-14, 35-30, 56-43, 78-64
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιας): Λιακόπουλος 11 (3ασ), Χάτεν 13 (1τριπ, 6κλεψ), Πάνος 2, Γεωργαλής 6 (2τριπ), Ασημακόπουλος 3, Μπόικιν 6, Χαρίσης 6, Τσάμης 11, Χόπσον 20, Κομποδιέτας.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 6, Μπάξτερ 15 (1τριπ, 4ριμπ, 4κλεψ), Κουμπούρας 4, Καράμπουλας 10 (2), Τσιάρας 3 (1), Βασίλιεβιτς 3 (1), Μπέινς 17 (12ριμπ), Μπεκ, Λιούμπισιτς 5 (1).
Πηγή: gazzetta.gr

Από την αποθέωση στην... αποβολή!!

Στο ντεμπούτο του με την ΚΠΡ ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε σκοράρει κόντρα στην Άστον Βίλα, όμως σήμερα στον αγώνα με τη Γουλβς ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 34`!
Από την αποθέωση στην... αποβολή!
Ο Ρότζερ Τζόνσον έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Γάλλο, ο οποίος αντέδρασε πιάνοντάς τον στόπερ της Γουλβς από τον λαιμό (!) κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει πρόωρα την άγουσα προς τα αποδυτήρια, ενώ ο Τζόνσον στη συνέχεια έσπρωξε τον Σισέ για να πάρει κίτρινη κάρτα.

Έσπασε το σερί, πήρε και νίκη και διαφορά!!

Μετά από τρεις σερί ήττες, ο Αρης επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον ΚΑΟΔ (στο Αλεξάνδρειο) με 77-70, ενώ παράλληλα κάλυψε και την διαφορά των τριών πόντων (84-81) με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς της Δράμας.
Έσπασε το σερί, πήρε και νίκη και διαφορά!
Οι δύο ομάδες δεν δούλεψαν όπως θα ήθελαν την βδομάδα που μας πέρασε αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, αφού ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τον θέλει πανέτοιμο για το ματς με τη Βιλερμπάν, ωστόσο ο Χρήστος Ταπούτος δήλωσε παρών και βοήθησε σε κρίσιμα σημεία.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τόσο ο ΚΑΟΔ όσο κι ο Άρης δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη διαφορά που έχτιζαν με τους γηπεδούχους να είναι πιο συγκεντρωμένος στο τέλος και τελικά να φτάνουν στη νίκη.
ΚΕΥ POINT: Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο όταν ο Κερούς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (62-58, 33') και στη συνέχεια Ταπούτος και Μαυροειδής ανέβασαν τη διαφορά στους έξι (66-60, 36'). Οι Δραμινοί έκαναν λάθη σε κρίσιμα σημεία, με τον Άρη να επιστρέφει στις εντός έδρας νίκες.
MVP: O Xρήστος Ταπούτος (12π., 6ριμπ., 2ασ.) μπορεί να ήταν αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή ωστόσο αγωνίστηκε για 26 λεπτά και βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του. Μάλιστα πέτυχε τους δέκα από τους 23 πόντους της ομάδας του στην τέταρτη περίοδο!
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Χαραλαμπίδης δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Δραμινούς όσο θα ήθελε., αφού αποχώρησε τρία λεπτά πριν τη λήξη λόγω ενοχλήσεων, ενώ στη συνέχεια φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Στο Αλεξάνδρειο υπήρχαν αρκετές άδειες θέσεις, με το κοινό όμως μετά τη μεγάλη επικράτηση επί της Βιλερμπάν την περασμένη Τρίτη (31/01), να μένει ευχαριστημένο από τη νέα νίκη στο πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-30, 54-54, 77-70
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 12 (1), Κερούς 11 (1), Ταπούτος 12 (1), Τσαϊρέλης 4, Ντέιβις 11, Κρούσιτς 3, Μποχωρίδης, Μπόγρης 8, Μάλντροου 6(1), Βεργίνης 10(2), Δήμας, Βεζένκοφ
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 10 (1), Καρύδας 1, Χαρακαμπίδης 4, Αθηναίου 13 (4), Ιωακειμίδης, Μισέλ 11, Κιτσούλης, Τσέρανιτς, Ζάρας 6, Μπάβτσιτς 7, Κακαρούδης 12( 2), Μπένας 6

πηγή: gazzetta.gr

Της... Μιχαλούς χρωστάνε στο ΟΑΚΑ!!

O πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΚΑ, Χρήστος Χρηστακίδης, μίλησε στο SENTRA 103,3 για το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα, σχετικά με υπέρογκους μισθούς των εργαζομένων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου κι όχι μόνο τους αιτιολόγησε, αλλά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε όσους διαδίδουν ψευδείς φήμες, αλλά και σε όσους χρωστάνε στο ΟΑΚΑ για τις χρήσεις του
Της... Μιχαλούς χρωστάνε στο ΟΑΚΑ!
Για το πώς προέκυψαν τα δημοσιεύματα: «Κάποιοι δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και ασχολούνται με ψέματα. Βγάζουν νούμερα, χωρίς να έχουν ιδέα. Κάποιους μισθούς υπέρογκους και δεν έχουν ιδέα.
Στο ΟΑΚΑ έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες, τελικοί Champions League, αγώνες στίβου, μεγάλες συναυλίες κι άλλες διοργανώσεις. Βγάζουν στον αέρα κάτι μισθούς 4200 ευρώ, αλλά ξεχνάνε να πουν ότι κάποιοι εργαζόμενοι δούλευαν 24, 36 και 48 ώρες ακατάπαυστα. Βράδια αξημέρωτα, από ανθρώπους που ούτε η ειδικότητά τους ήταν αυτή με πολύ κόπο και ιδρώτα».
Για τον μισθό του: «Τεχνικός είμαι στο ΟΑΚΑ έχω 32 χρόνια προϋπηρεσίας στα δομικά έργα και παίρνω 1200 ευρώ ακριβώς στο πορτοφόλι μου. Το μήνα Δεκέμβριο του 2011 είναι αυτή η πληρωμή που σας αναφέρω. Αν νομίζουν ότι παίρνουμε πολλά και ένα ΟΑΚΑ μπορεί να στηριχτεί σε έναν άνθρωπο, αυτά είναι για γέλια».
Για το αν τα δημοσιεύματα έχουν να κάνουν με τις εποχές των Ολυμπιακών Αγώνων που κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια: «Ο,τι παίρναμε ήταν νόμιμο. Προσωπικά έφτασα τις 4200 μικτά και καμιά φορά και παραπάνω αλλά με πολύ πολύ μεγάλες υπερωρίες. Αν θέλουν κάποιοι να ψάξουν να δουν τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν θα αρνηθούμε».
Για το πως είναι τα οικονομικά του ΟΑΚΑ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ας μας πουν τι μας χρωστάνε και γιατί δεν εισπράττουμε; Χρωστάνε πολλοί φορείς. Κι αθλητικοί φορείς και ιδιώτες και εταιρίες. Τα χρήματα έρχονται πολύ λίγα… Το χρέος είναι άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ! Χρωστούν ακόμα και υπουργεία! Και το αθλητισμού μεταξύ αυτών…
Ερχεται η ΔΕΗ και μας κόβει το ρεύμα, μας απειλούν και για το αέριο. Κάποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ πληρώνουν, κάποιες άλλες χρωστάνε εδώ και χρόνια».

Απο τα Χανιά στην Μίλαν ο 15χρονος Πατάς!!

Mε προορισμό το Μιλάνο θα αναχωρήσει την δευτέρα ο νεαρός ποδοσφαιριστής Νίκος Πατάς ο οποίος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Milan Junior Creta 2011 και πήρε το ''εισιτήριο'' για να τεστάρει τις δυνάμεις του στην Μίλαν.
Απο τα Χανιά στην Μίλαν ο 15χρονος Πατάς
Ο Gian Andrea Garancini ο οποίος είναι πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου και υπεύθυνος του camp,θα συνοδέψει τον νεαρό άσο στο ταξίδι του προς την ιταλική πόλη.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με πληροφορίες θα δοκιμαστεί στο παιδικό τμήμα των Ροσονέρι Κ15 ( γεν. '97),θα περάσει τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο 11/2 θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη.
Ανάλογες ευκαιρίες θα δοθούν και εφέτος από την κορυφαία Ιταλική ομάδα, στο Milan Junior Camp Creta 2012!
Όσα από τα παιδιά επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αξιολογημένη πρωτοβουλία της Milan, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν στο νέο Milan Junior Camp Creta 2012 που θα διεξαχθεί το διάστημα 18-23 και 25-30 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α., τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.
ΠΗΓΗ: sports-academies.gr

Η Τούμπα βγάζει πρωταθλητή!!

Η στρατηγική Μαρινάκη – Βαλβέρδε για την κατάκτηση της νίκης και η απάντηση του Μπόλονι. Διαβάστε την... προανάλυση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.
Η Τούμπα βγάζει πρωταθλητή!
Το πρωτάθλημα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Τεστάρεται η αντοχή των ομάδων στο χρόνο και όχι οι αγωνιστικές εξάρσεις. Ορισμένες «στροφές» είναι, ωστόσο, σημαντικές για τον καθορισμό του τελικού νικητή. Η αναμέτρηση στην Τούμπα θα αποτελέσει τη «μητέρα των μαχών» και αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Είναι, επομένως, λογικό να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγιση του παιχνιδιού τόσο από τους γηπεδούχους όσο και από τους φιλοξενούμενους. Το overlap.gr θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τις κινήσεις των προπονητών και της διοίκησης του Ολυμπιακού ενόψει μίας αναμέτρησης «χωρίς αύριο».
«Σβηστά φώτα» πριν την αναμέτρηση
Το επικοινωνιακό τμήμα του Ολυμπιακού επέλεξε να μην «πολώσει» το κλίμα πριν το ντέρμπι, ώστε να μειώσει τον φανατισμό του κοινού που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι. Η ιστορία έχει αποδείξει πως η συντονισμένη προπαγάνδα πριν τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός «ντοπάρει» τους οπαδούς του δικέφαλου, προωθεί την «αφόρητη πίεση» της κερκίδας, οδηγεί σε βίαιες αντιδράσεις και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ερυθρόλευκων. Αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές μειωμένη απόδοση, απόσπαση προσοχής από το τακτικό πλάνο του προπονητή, έλλειψη συγκέντρωσης και ψυχικό αποπροσανατολισμό. Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει ο Μαρινάκης, επιδιώκοντας να «σβήσει τους προβολείς» καθώς πιστεύει ότι η ομάδα του διαθέτει μεγαλύτερη αγωνιστική ποιότητα από τον αντίπαλο και έχει τη δυνατότητα να τον κερδίσει μία «καθαρή ποδοσφαιρική μάχη». Επομένως, πάσης φύσεως εξωαγωνιστικό αίτιο που ενδέχεται να επηρεάσει την αναμέτρηση δεν είναι προς όφελος του Ολυμπιακού.
«Υψηλές στροφές» στις προπονήσεις
Ο Βαλβέρδε γνωρίζει τη σημασία της κυριακάτικης αναμέτρησης και προσπαθεί να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του. Δεδομένου ότι διαθέτει «πλήρες roster» χωρίς απουσίες, δίνει έντονο ρυθμό στις προπονήσεις και προωθεί τον υγιή ανταγωνισμό για την κατάρτιση της 11άδας. Ως αποτέλεσμα, θα παρατάξει ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές με αυξημένο κίνητρο και διάθεση να κερδίσουν τις προσωπικές μονομαχίες και να αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Τέλος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική και την «υπομονή» καθώς γνωρίζει ότι οι αντίπαλοι ενδέχεται να παρουσιάσουν σημάδια κόπωσης λόγω του μέσου όρου ηλικίας, της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων και του βεβαρημένου αγωνιστικού τους προγράμματος.
«Πίεση ψηλά» και έμφαση στην ανάπτυξη από αριστερά
Το μυρμήγκι γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει ευάλωτη αμυντική γραμμή, δεδομένης της απουσίας των Ετό-Σνάουτσνερ, της ανετοιμότητας του Τσιρίλο και της απειρίας των Γλύκου-Κατσικά-Σταφυλίδη. Ως εκ τούτου, αναμένεται να δώσει εντολή για πίεση των επιθετικών του ώστε να «κρατήσουν πίσω» τον δικέφαλο και να οδηγήσουν τους αμυντικούς σε λάθη που θα προσφέρουν την ευκαιρία επίτευξης γκολ.
Δεδομένου ότι ο δικέφαλος διαθέτει συμπαγές κεντρικό άξονα με έμπειρους σκληροτράχηλους ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός αναμένεται να «απλώσει το παιχνίδι» και να εστιάσει στην ανάπτυξη «με τη μπάλα κάτω» από τις πτέρυγες. Η επικείμενη χρησιμοποίηση του 21χρονου rookie Αποστολόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας δίνει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για «ιδιαίτερο φόρτωμα» της αριστερής πτέρυγας με στόχο τη δημιουργία «ρηγμάτων» λόγω της δυσανάλογης τακτικής παιδείας, εμπειρίας και ποδοσφαιρικής ποιότητας.
Τέλος, ο Βαλβέρδε θα προσπαθήσει να «βγάλει από το παιχνίδι» το βαρόμετρο του δικέφαλου. Τον φυσικό του ηγέτη, τον Πάμπλο Γκαρσία. Αυτό θα επιτευχθεί με δύο τρόπους: την πίεση που θα τον καταστήσει «αγωνιστικά ανενεργό» και τον εκνευρισμό που ενδέχεται να τον οδηγήσει σε ακραίες αψυχολόγητες αντιδράσεις που θα του «κοστίσουν».
Οι «άσσοι στο μανίκι» του Μπόλονι
Ο Ρουμάνος τεχνικός θα επιδιώξει να καλύψει τα «κενά» της ομάδας του μέσω της ομαδικής λειτουργίας και των αλληλοκαλύψεων. Θα προσπαθήσει να «ρίξει το tempo» της αναμέτρησης, να «κρατήσει μπάλα» στο κέντρο και να «ροκανίσει» το χρόνο ώστε να μεταφέρει την πίεση στην πλευρά του Ολυμπιακού. Αναμένεται, τέλος, να δώσει ειδική εντολή στον Σαλπιγγίδη να συμμετέχει ενεργά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας «ντουμπλάροντας» τον Αποστολόπουλο. Τέλος, θα παρατάξει οπισθοχωρημένη διάταξη με έμφαση στη συνοχή μεταξύ των γραμμών και την «καταστροφή» του παιχνιδιού του αντιπάλου.
Ο βαθμός ανταπόκρισης του Σάλπι στον πολυσύνθετο ρόλο που θα του αποδόσει ο Μπόλονι θα καθορίσει την εξέλιξη του παιχνιδιού
Ο βαθμός ανταπόκρισης του Σάλπι στον πολυσύνθετο ρόλο που θα του αποδόσει ο Μπόλονι θα καθορίσει την εξέλιξη του παιχνιδιού
Ο Μπόλονι γνωρίζει ότι αποκλειστικός στόχος των πρωταθλητών είναι η επίτευξη της νίκης, επομένως θα προσπαθήσει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το μηδέν στην άμυνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σταδιακό «ανέβασμα των γραμμών» από τον Βαλβέρδε προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στα «καρέ» του δικέφαλου. Εκεί ακριβώς ποντάρει ο Ρουμάνος, καθώς γνωρίζει πως οι επιτελικοί του διαθέτουν ταχύτητα και ικανότητα στο «παιχνίδι αντεπιθέσεων». Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα εξαντλήσει τις πιθανότητες επίτευξης τέρματος με «κόντρα στον ελεύθερο χώρο».
Σχόλιο: Ο Μπόλονι σχεδιάζει να «παρασύρει» τον Ολυμπιακό σε επιθετικό παιχνίδι, γεγονός που θα επιτρέψει στους ποιοτικούς αμυντικούς χαφ να τροφοδοτήσουν με «μακρινή μεταβίβαση» τους ταχείς εξτρέμ οι οποίοι θα «κλέψουν» το παιχνίδι λόγω του ταλέντου που διαθέτουν «στον κενό χώρο».
Συμπέρασμα
Ο Ολυμπιακός διαθέτει πληρέστερο και ποιοτικότερο roster από τον δικέφαλο, καθώς και αυξημένο βαθμό ετοιμότητας κατά τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως οι πρωταθλητές διαθέτουν μεγαλύτερο κίνητρο και αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ ως «ρυθμιστή τίτλου». Ο Μπόλονι γνωρίζει ότι η ομάδα του θα «αναρριχηθεί βαθμολογικά» με ενδεχόμενη νίκη, ενώ θα αποκτήσει εξαιρετική ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επομένως, οι γηπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν «τελικό» και δε θα επιτρέψουν τον Ολυμπιακό να το «κλέψει» χωρίς να «ματώσει».
ΥΓ. Οι «στημένες φάσεις» αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας σε κάθε ντέρμπι. Λογικό είναι, λοιπόν, να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό τον τομέα από αμφότερους.
 πηγή: overlap.gr

Λαζαρίδης: «Πάμε σε τελικό»

Λαζαρίδης: «Πάμε σε τελικό»
Ο Μανουέλ Μασάδο μπορεί να εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, όμως ο Νίκος Λαζαρίδης δεν κρατήθηκε. «Πάμε σ’ ένα τελικό», παραδέχθηκε αυθόρμητα ο αρχηγός των «κίτρινων» για το ματς με την Ξάνθη, αφού με νίκη οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν στο κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης στην πεντάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης:

Για τη σημασία του αυριανού παιχνιδιού στην Ξάνθη: « Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Η ομάδα έχει δείξει μεγάλα σημάδια βελτίωσης, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε ομάδα και πάμε σ΄ αυτό το παιχνίδι σαν να πάμε σε έναν τελικό! Νομίζω ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, θα είμαστε γερά στο κόλπο των πλέι οφ. Η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Φέτος έχει μια πετυχημένη συνταγή, εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, πρέπει να δούμε πως θα είμαστε εμείς, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Δεν θα έλεγα πως όποιος χάσει, χάνεται. Είναι όμως ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς όμως το θέλουμε περισσότερο, πρέπει να το πάρουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Άρη: «Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα με την έλευση του καινούριου προπονητή. Νομίζω πως γίναμε πιο ομάδα. Ο κάθε παίκτης παίζει για τον συμπαίκτη του, παίζει για την ομάδα, βοηθάει ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και πειθαρχημένοι μέσα στο γήπεδο».

Για την συμβολή του Μασάδο στην πρόοδο των «κίτρινων»: «Είναι μεταδοτική η ηρεμία του. Οντως έχουμε ηρεμία σαν ομάδα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και δεν δείξαμε να σαστίζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πατήσαμε τη μπάλα κάτω και καταφέραμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Αυτό είναι ένα δείγμα της ομάδας που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του: «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Αρη. Δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλω η ομάδα να μπει στα πλέι οφ και να βγει στην Ευρώπη. Εχουμε ακόμη χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. Στόχος δικός μου είναι να παραμείνω στην ομάδα. Περνάω πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη και εγώ και η οικογένειά μου. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν όλα».

Μασάδο: «Όχι τελικός, δοκιμασία»

Μασάδο: «Όχι τελικός, δοκιμασία»
Ο Μανουέλ Μασάδο αναγνώρισε τη δυναμική της Ξάνθης, ωστόσο τόνισε ότι ο Άρης δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι στα «Πηγάδια», προκειμένου να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση που ξεκίνησε (έπειτα από την έλευση του Πορτογάλου τεχνικού στους «κίτρινους»).

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην συνδρομητική τηλεόραση:

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Είχαμε τονίσει πως η ομάδα προερχόταν από ένα σχετικά θετικό σερί αποτελεσμάτων το οποίο είχε γίνει όμως με ομάδες οι οποίες βρισκόταν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και προς τα κάτω. Τώρα, ξεκινά μια διαφορετική διαδικασία, με ομάδες που είναι στη μέση του πίνακα και ψηλότερα. Έχουν διαφορετική ποιότητα και διαφορετικές δυνατότητες από τις ομάδες που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Εγώ δεν θα πω, ότι είναι ένας τελικός, αλλά σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δοκιμασία για να αρχίσουμε να μετράμε δυνάμεις με τις ομάδες που θα διεκδικήσουμε το στόχο.

Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και σκληρό. Η Ξάνθη αυτή τη στιγμή προπορεύεται του Άρη κατά τέσσερις βαθμούς, επομένως σε μια ενδεχόμενη νίκη δική της, θα μεγαλώσει τη διαφορά σε ασφαλείας από τη δική μας την ομάδα. Από κει και πέρα, βλέποντας τη δική μας ομάδα, θεωρώ πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Και έχουν να κάνουν με τα δύο εξτρέμ της Ξάνθης, οι οποίοι είναι πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Έχει να κάνει με τον παράγοντα έδρα που σίγουρα η Ξάνθη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και έχει να κάνει και με τον κόσμο της, ο οποίος θα προσπαθήσει να την ωθήσει προς μια νέα νίκη γιατί ο στόχος τους είναι αρκετά υψηλός. Από κει και πέρα είναι ένα τεστ με μια δυνατότερη ομάδα, τεστ που εξακολουθούμε να έχουμε στις επόμενες αγωνιστικές, αλλά με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο και ο Άρης στα τελευταία ματς έχει τη δική του εξέλιξη, τη δική του πρόοδο, είναι μια ομάδα η οποία βρίσκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, που κάνει πολλές ευκαιρίες. Θεωρώ πως και τα τακτικά μας πλάνα, έχουνε μια εξέλιξη, μια πρόοδο που θέλουμε να δώσουμε στην ταυτότητα της ομάδας, επομένως και η δικιά μου ομάδα, έχει τα δικά της όπλα. Θα κατέβουμε, λοιπόν, με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε τις δυνατότητες».

Για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και κατά πόσο επηρέασαν την προετοιμασία των «κίτρινων»: «Η ομάδα κατάφερε να δουλέψει αυτά που είχαμε κατά νου και αυτό έχει να κάνει με τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν μεγάλη θέληση και όρεξη. Έτσι περάσαμε τον σκόπελο των κλιματολογικών συνθηκών που αυτή την εβδομάδα, μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Από κει και πέρα για να το τονίσω λίγο παραπάνω, θα πω , πως οι παίκτες τη διάθεση και την αυτοθυσία την οποία έδειξαν στα τελευταία παιχνίδια, ακριβώς την ίδια έδειξαν και μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ, ώστε να δουλέψουμε αυτά τα οποία είχαμε κατά νου. Θα συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, ώστε να είναι προοδευτική η εξέλιξη της ομάδας. Όσο δείχνουν αυτή τη διάθεση οι ποδοσφαιριστές, θα μπορούμε να ξεπερνάμε είτε τις κλιματολογικές συνθήκες, είτε οποιονδήποτε άλλον παράγοντα, μπορεί να δυσκολέψει τη δουλειά μας».

Για τα θλιβερά επεισόδια στην Αίγυπτο με περισσότερους από 70 νεκρούς: «Είναι κάτι πολύ λυπηρό, κάτι το οποίο με στενοχώρησε πάρα πολύ. Είναι εικόνες που έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που βλέπεις τέτοιες εικόνες, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να λυπάσαι και να σκέφτεσαι πως μπορείς να αποτρέψεις τέτοιες καταστάσεις. Από κει και πέρα ο αθλητισμός είναι χαρά, ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μπαίνουν άλλοι παράγοντες και να τον επηρεάζουν. Διότι, καθώς άκουγα την είδηση, διαπίστωσα πως δεν ήταν κάτι το οποίο είχε να κάνει με το παιχνίδι, αλλά με κάποιες πολιτικές πεποιθήσεις και αυτό κάνει το όλο γεγονός, ακόμα πιο λυπηρό. Τέτοιες πράξεις είναι ανεπίτρεπτες, πόσο μάλλον όταν οι παράγοντες που τις επηρεάζουν δεν έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να συλλυπηθείς τις οικογένειες που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους, να εύχεσαι να μην ξανασυμβεί αυτό, πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Αίγυπτο, ούτε στην Ευρώπη και ερχόμενοι στα του οίκου μας, αφού εργάζομαι εδώ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητισμός είναι χαρά, πρέπει να μας ενώνει και πρέπει να τον ζούμε σαν κάτι δευτερεύων το οποίο μας δίνει χαρά και τέτοιες εικόνες να μένουν απ' έξω. Τέτοιοι άνθρωποι, θα έλεγα, οι οποίοι έχουν ανόητη σκέψη, να βρούμε τον τρόπο να τους απομονώσουμε από τον αθλητισμό».

Συνεχίζει απτόητος…!!

Συνεχίζει απτόητος…
Δε σταματάει πουθενά ο φετινός Ηρακλής στην Α1 βόλεϊ των ανδρών. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και βρέθηκαν στο +7 στην κορυφή από τη δεύτερη θέση και τον Παμβοχαϊκό και στο +8 από τον τρίτο Ολυμπιακό, με τους δυο τελευταίους να έχουν ένα αγώνα λιγότερο. Αντίθετα, οι ακρίτες παρέμειναn στην πέμπτη θέση και περιμένουν το αποτέλεσμα ΕΑΠ-Άρης.


Τα σετ: 19-25, 25-27, 18-25

Γκέλες για Σάλκε και Γκλάντμπαχ!!


Γκέλες για Σάλκε και Γκλάντμπαχ
Έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου Σάλκε και Γκλάντμπαχ με τις βαθμολογικές απώλειες που είχαν για την 20η αγωνιστική της Bundesliga, που διεξήχθη σε πολικές θερμοκρασίες, αλλά δίχως προβλήματα λόγω της εξαιρετικής υποδομής των Γερμανών στην αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών.

Οι «βασιλικοί μπλε» έμειναν στο 1-1 στην έδρα τους απέναντι στη Μάιντς κι έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν στην κορυφή τη Ντόρτμουντ, που χθες πέρασε με 2-0 από τη Νυρεμβέργη. Δύο νεοαποκτηθέντες ήταν οι σκόρερ των ομάδων, με τον Μοχάμεντ Ζιντάν να δίνει προβάδισμα στη Μάιντς στο 15’ και τον Τσινέντου Ομπάσι να ισοφαρίζει στο 59’ για τους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που είχαν. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Η Γκλάντμπαχ έμεινε στο 0-0 με τη Βόλφσμπουργκ στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» και το -1 από την κορυφή έγινε -3. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις. Αυτή τη φορά πέταξε δύο βαθμούς απέναντι στη Στουτγκάρδη στην «Μπάι Αρένα», δεχόμενη μάλιστα την ισοφάριση, 2-2, στο 89ο λεπτό από τον Μάρτιν Χάρνικ κι ενώ αγωνιζόταν από το 63’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μίχαλ Κάντλετς με δεύτερη κίτρινη. Ο Κριστιάν Μολινάρο τον ακολούθησε για τους φιλοξενούμενους με απευθείας κόκκινη στο 92’.

Ίδιο το σκορ και μεταξύ Χόφενχαϊμ και Άουγκσμπουργκ, που τους νεοφώτιστους να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν να σωθούν.

Τέλος, το Ανόβερο με το ενδέκατο φετινό γκολ του Μοχάμεντ Αμπντελαουέ πέρασε με 1-0 από το Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 0-2
(47' Κελ, 82' Μπάριος)

Σάββατο 4/2 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο 0-1
(68’ Αμπντελαουέ)

Σάλκε-Μάιντς 1-1
(59’ Ομπάσι-15’ Ζιντάν)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-2
(11’ Κίσλινγκ, 47’ πεν. Ρόλφες-23’ Σίμπερ, 89’ Χάρνικ)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 0-0

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-2
(38’ Εμλάπα, 51’ πεν. Σαλίχοβιτς-31’ Μόλντερς, 72’ Λάνγκαμπ)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 5/2

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 21:30

Σάββατο 28/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Ανόβερο
Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/1

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Αμβούργο 18:30

πηγή: sportfm.gr

"Ιστορικά οι ομάδες της Αθήνας επωφελούνται"

O Λίνο σε δηλώσεις του στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ προσπάθησε να εξηγήσει την αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, λέγοντας ουσιαστικά οτι πρόκειται για μία αναμέτρηση που δεν έχει να κάνει μόνο με δύο ομάδες…
"Ιστορικά οι ομάδες της Αθήνας επωφελούνται"
«Η κόντρα αυτή δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο πόλεων. Ιστορικά θα μπορούσα να πω ότι οι ομάδες της Αθήνας επωφελούνται και έτσι ο λαός της Θεσσαλονίκης προσπαθεί για την αποπληρωμή του».
Οσο για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην Τούμπα, είπε: «Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να παίξει εδώ στο γήπεδο μας. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά μας και η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρηθεί η συγκέντρωση. Για μας θα είναι και στο ματς που έρχεται αναμφίβολα ένας θετικός παράγοντας για να φτάσουμε στη νίκη».
Ο Βραζιλιάνος μίλησε και για τη μάχη που γίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος… «Είναι σε μία κρίσιμη καμπή το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη δείξει ότι είναι οι ομάδες που είναι πιο πλήρεις και βρίσκονται μπροστά από τους άλλους. Αυτό το παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον τίτλο».

"Έδωσε" τον Κωνσταντινέα ο Βασσάρας!!

Με αφορμή το "κόψιμο" του Πέτρου Κωνσταντινέα στις εξετάσεις για να πάρει το σήμα της FIFA για διεθνής διατητής λόγω μη γνώσης... αγγλικών, ο Κύρος Βασσάρας δήλωσε οτι δεν είχε προτείνει για διεθνή τον Μεσσήνιο ρέφερι, καθώς είχε αποτύχει στα τεστ...
"Έδωσε" τον Κωνσταντινέα ο Βασσάρας!
«Εγώ συμμετείχα στην διαδικασία του τεστ αγγλικής γλώσσας στο οποίο πήραν μέρος τέσσερις διαιτητές. Παππάς, Γιάχος, Κωνσταντινέας και Βοσκάκης. Όμως δεν ήμουν σε αυτούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά. Αυτοί που βαθμολόγησαν (!) ήταν οι Δούρος, Μπριάκος και Κουρίδης.
Αν λάβουμε υπόψη ότι η βάση ήταν το πέντε, το γραπτό του Κωνσταντινέα ήταν πολύ κάτω από τη βάση. Όταν ήρθε η ώρα να προτείνουμε διαιτητές για γίνουν διεθνείς, εγώ πρότεινα τους Γιάχο και Παππά και όχι τον Κωνσταντινέα», είπε ο πρώην πλέον υπεύθυνος διαιτησίας στη Σούπερ Λίγκα...