Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μασμανίδης: «Δεν θα έλεγα όχι σε ελληνική ομάδα»

Μασμανίδης: «Δεν θα έλεγα όχι σε ελληνική ομάδα»
Θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει και να αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Γιάννης Μασμανίδης, μιλώντας στη SportDay. «Αν υπήρχε μια ομάδα με προοπτική, με σχέδιο, με καλό κλίμα, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ήταν, ακόμα και με λίγα χρήματα δεν θα έλεγα "όχι"», τόνισε ο 28χρονος μέσος της Οϊπεν

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μασμανίδης στη SportDay

Πώς προέκυψε η Οϊπεν αλήθεια;

«Τυχαία. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι από το Λεβερκούζεν και με γνώριζε. Οπως και ο προπονητής της (Βόλφγκανγκ Φρανκ), που είναι επίσης Γερμανός, με είχε παρακολουθήσει και ήθελε να είμαι στην ομάδα του. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός πως το Οϊπεν είναι μια γερμανόφωνη πόλη, στα σύνορα με τη Γερμανία και κοντά στο Λεβερκούζεν, όπου μένει και η οικογένειά μου. Να φανταστείς κι εγώ μένω στο Ααχεν, το οποίο απέχει 15 χλμ.».

Ποιο είναι το μυστικό που σας έχει φέρει στην κορυφή;

«Θα ακουστεί τετριμμένο, αλλά είμαστε μια παρέα. Κάνουμε προπόνηση το πρωί, τρώμε το μεσημέρι όλοι μαζί και στη συνέχεια έχουμε κι άλλη προπόνηση. Οι άλλες ομάδες έχουν μία. Αυτό μας έχει βοηθήσει να... δέσουμε γρήγορα. Ούτε στην Μπουντεσλίγκα δεν είχα συναντήσει τέτοια οργάνωση. Ο κόσμος επίσης έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Μας ακολουθεί και στα εκτός έδρας ματς».

Πού αποδίδεις τη δική σου «αναγέννηση»;

«Ο προπονητής με εμπιστεύεται πολύ, ενώ αγωνίζομαι σε μια θέση που δεν έπαιζα παλιά και μου ταιριάζει. Παίζουμε με 4-4-2 και εγώ είμαι μπροστά μαζί με τον Σάντος (10 γκολ έως τώρα). Ωστόσο έχω ελεύθερο και πιο δημιουργικό ρόλο, βγαίνοντας ως κρυφός κυνηγός (σ.σ.: έτσι εξηγούνται τα εννιά γκολ και οι πέντε ασίστ)».

Θα γύριζες ξανά στην Ελλάδα να αγωνιστείς;

«Σαφώς και θα γύριζα. Αν υπήρχε μια ομάδα με προοπτική, με σχέδιο, με καλό κλίμα, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ήταν, ακόμα και με λίγα χρήματα δεν θα έλεγα "όχι". Ακούω καθημερινά πολλά άσχημα πράγματα για την πατρίδα μου, που με κάνουν να θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι να μείνω μακριά από αυτή».

Παρακολουθείς την Εθνική Ελλάδας; Εχει πιθανότητες διάκρισης στο Euro 2012;

«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η κλήρωση ήταν ευνοϊκή και μας δίνει την ευκαιρία να προκριθούμε στους προημιτελικούς. Υπάρχει ταλέντο στην Εθνική. Παρακολουθώ τους Ελληνες του εξωτερικού. Είναι καλοί παίκτες. Η αδυναμία μου ήταν ο Γιάννης Αμανατίδης. Θεωρώ όμως ότι και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κώστας Φορτούνης θα έχουν καλή εξέλιξη και λαμπρό μέλλον».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σημερινό (04/02) φύλλο της SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: