Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τόσο κοντά, όσο και μακριά!!

Τόσο κοντά, όσο και μακριά
Η στιγμή που όλοι περίμεναν στον Ολυμπιακό. Να «λυγίσει» ο Παναθηναϊκός από την πίεση της κορυφής και να χάσει έδαφος, δίνοντάς του την ευκαιρία να τον πλησιάσει σε απόσταση βολής. Στοίχημα για Βαλβέρδε και παίκτες το «διπλό» στην Τούμπα που θα τους φέρει στο -2 από τον αιώνιο αντίπαλο.

Παρά τη συνηθισμένη ατάκα πριν από ένα ντέρμπι -όπως το αυριανό με τον ΠΑΟΚ- «είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι» πολλά «ερυθρόλευκα» μάτια ήταν στραμμένα στη Λιβαδειά. Κι αυτό που φαινόταν τον τελευταίο καιρό, ότι κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα σταματούσε να κερδίζει με χίλια ζόρια και κάπου θα σκόνταφτε... συνέβη.

Μια εξέλιξη που την υποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση, γνωρίζοντας, όμως ότι δεν θα έχει αντίκρισμα αν δεν φύγουν νικητές από την Τούμπα. Εύκολο; Σε καμία περίπτωση. Το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον «Δικέφαλο» φαίνεται ξεκάθαρα, αφού παρότι αποχώρησαν παίκτες πρώτης γραμμής τα αποτελέσματα συνεχίζουν να έρχονται.

Παρόλα αυτά από το κλίμα που διαρρέεται φαίνεται ότι ο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του είναι πανέτοιμοι. Και τακτικά και σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας. Ο Βάσκος τεχνικός, πάντως εξέπληξε με τις επιλογές του. Όχι γιατί δεν δίστασε να πάρει με το… καλημέρα τον Καζίμ Ρίτσαρντς σε αποστολή (και γιατί όχι βασικός). Αλλά κυρίως με την απόφασή του να αφήσει εκτός τον Ντιόγκο που άρχιζε να παίρνει τα πάνω του (MVP με τον Εργοτέλη) όπως επίσης και τον Φετφατζίδη. Από αυτό μπορεί κανείς να συμπεράνει πως τόσο ο Μιραλάς, όσο και ο Τζεμπούρ θα είναι στην 11άδα. Και πώς να τους αφήσει εκτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: