Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους, «κανονιές»!!

Επιτέλους, «κανονιές»!
Η Άρσεναλ έπρεπε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί. Δεν επέλεξε απλό τρόπο για να το κάνει. Διέλυσε ό,τι βρήκε απέναντί της! Κόντρα στην ανήμπορη Μπλάκμπερν που από το πρώτο μέρος αγωνιζόταν με δέκα, οι «κανονιέρηδες» με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να πετυχαίνει χατ-τρικ έφτασαν στο 7-1 και επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τέσσερα ματς!

Ήταν όλα ιδανικά. Η Άρσεναλ «ζέστανε» τους οπαδούς της που βρέθηκαν στο «Έμιρείτς» για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τους «ρόβερς» και με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ, η ομάδα του Βενγκέρ βρήκε το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα έξι φορές! Εκπληκτική εμφάνιση από τους Αρτέτα, Γουόλκοτ και Τσάμπερλεϊν με τους δύο τελευταίους να πετούν «φωτιές»!

Α’ ημίχρονο:

Ρόλο οδηγού από το πρώτο λεπτό του αγώνα απέκτησε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα με την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Μπαν, αφού άνοιξαν το σκορ! Από πανέξυπνη κάθετη του Κοκελέν στον Γουόλκοτ και «σερβίρισμα» του τελευταίου στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο αρχηγός των Λονδρέζων έγραψε το 1-0! Η κυριαρχία των γηπεδούχων, στη συνέχεια, δεν απέφερε άμεσα το δεύτερο γκολ αλλά αντιθέτως, η Μπλάκμπερν έφτασε στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου! Ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν με εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Σέζνι έφερε το ματς στα ίσια, αλλά οι «ρόβερς» δεν είχαν καμία τύχη!

Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και με τον Φαν Πέρσι απέκτησαν ξανά προβάδισμα στο 38ο λεπτό! Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τσάμπερλεϊν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 αποφεύγοντας τα μαρκαρίσματα, εξουδετερώνοντας τον Μπαν και σκοράροντας σε κενή εστία, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους που είδαν τον Γκαέλ Ζιβέ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Ολλανδό αρχηγό των Λονδρέζων.

Β’ ημίχρονο:

Με αριθμητικό μειονέκτημα και με την ψυχολογία πλέον στο ναδίρ, η Μπλάκμπερν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αντισταθεί και αναγκάστηκε να πάρει ρόλο… καλεσμένου στο πάρτι. Το πάρτι που είχε στήσει η Άρσεναλ και δεν ήθελε να το σταματήσει! Έτσι, στο 50ο λεπτό ο Αρτέτα σημείωσε το τέταρτο γκολ των «κανονιέρηδων» με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Τσάμπερλεϊν διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 53’ έπειτα από «σλάλομ» του Θίο Γουόλκοτ από δεξιά και ασίστ στον νεαρό φορ, ενώ ο Φαν Πέρσι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα για το 6-1!

Στόχος των «ρόβερς» ήταν πλέον η αποφυγή του απόλυτου διασυρμού που ερχόταν, αν και τα έξι γκολ ασφαλώς και δεν μπορούν να θεωρηθούν ελαφρύ σκορ… Ο Στιβ Κιν έμεινε για ακόμη μια φορά με τα χέρια «δεμένα» χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας δει την ομάδα του να μένει με δέκα από πολύ πρώιμο στάδιο και με… τρία γκολ στην πλάτη από το ημίχρονο. Για την Άρσεναλ, ρίχτηκαν στο παιχνίδι και οι Ανρί και Σανιά, αλλά ο Γάλλος «Killer»… ζήλεψε και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κοντινό πλασέ για το 7-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί (68’ Σανιά), Ροσίτσκι, Αρτέτα, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν (68’ Ανρί), Σονγκ (72’ Μπεναγιούν), Κοκελέν, Φαν Πέρσι

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Όλσον, Ζιβέ, Νταν, Νταν (45’ Χάνλεϊ), Πέντερσεν, Πέτροβιτς, Ενζονζί, Λόου (36’ Ορ), Μοντέστ, Χόιλετ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: