Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τα πλάνα του Ερνέστο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αυριανό (19:30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να μείνουν πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε «ψάχνεται» ιδιαίτερα για το αρχικό σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται ότι έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα από αυτά που θα ξεκινήσει στο αυριανό ματς.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή προπόνηση έδειξε ότι ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης θα είναι δύο εκ των τριών παικτών που θα βάλει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η θέση για τον τρίτο παίζεται ανάμεσα στον Μακούν (λιγότερες πιθανότητες), τον Ιμπαγάσα (τις περισσότερες πιθανότητες) και τον Φουστέρ.

Στην άμυνα δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, αφού θα παίξουν οι Μέγιερι, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Ωστόσο, ίσως χρησιμοποιηθεί ο Μοντέστο (έτσι έδειξε στη χθεσινή προπόνηση) αντί του Τοροσίδη.

Ο… κακός χαμός γίνεται για τις τρεις θέσεις στην επίθεση. Αν και μέχρι χθες φαινόταν ότι ο Πάντελιτς θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ανάμεσα στους Καζίμ και Μιραλάς, στη χθεσινή προπόνηση ο Τζεμπούρ πήρες μέρες στις στημένες φάσεις με τους βασικούς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Βαλβέρδε επέστησε την προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού στη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, χτύπησε «καμπανάκι» για τις ανούσιες κάρτες, αφού δεν θέλει οι ποδοσφαιριστές του να απουσιάσουν σε κάποιο από τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.

«Μείνετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σας. Δεν θέλω να παρασυρθείτε και δεν θέλω να απαντήσετε στις προκλήσεις που θα δεχθείτε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην δεχθείτε ανόητες κάρτες. Επίσης, δεν χρειάζεται να βοηθήσουμε να αυξηθεί η ένταση. Να αφήσουμε τον διαιτητή να κάνει τη δουλειά του και να τιμωρήσει όποιον προκαλέσει», τόνισε ο Ισπανός προπονητής.

Όσον αφορά την αποστολή, οι σίγουροι είναι οι Μέγιερι, Κάρολ, Χολέμπας, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φουστέρ, Καζίμ, Ντιόγο, Πάντελιτς και Τζεμπούρ. Έτσι απομένουν δύο θέσεις για την 18αδα που θα είναι στον πάγκο της ομάδας. Θέση διεκδικούν οι Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Φετφατζίδης και Αμπντούν.

  Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι έξω από τη Θύρα 7 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα τελεστεί το μνημόσυνο για τους 21 φιλάθλους του Ολυμπιακού που έχασαν τη ζωή τους μετά το 6-0 επί της ΑΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Το «παρών» στο μνημόσυνο θα δώσει σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα των Πειραιωτών και φυσικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: