Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αισιόδοξος ο Κόντης...!!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, μιλώντας στον "Libero" αναφέρθηκε στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό με θέμα το επενδυτικό ενδιαφέρον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη για τον Αρη...
Αισιόδοξος ο Κόντης...
Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: "Ήμασταν στο εξωτερικό με άτομα της διοίκησης αλλά δε θέλω να πω που ακριβώς. Νόμιζω υπάρχουν πράγματα που αν καταλήξουν όπως τα θέλουμε θα είναι καλά για τον ΑΡΗ.
Αυτή η ιστορία καμιά φορά παίρνει τα όρια του αστείου. Επειδή βλέπω πως αντιμετωπίζονται από τους δημοσιογράφους. Το προχθεσινό ταξίδι αναβλήθηκε λόγω προβλήματος στη μέση και αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συζητήσαμε με κάποιους ανθρώπους και γρήγορα θα ανακοινωθεί η κατάσταση στην οποία καταλήξαμε και είναι αρκετά ευχάριστη για τον ΑΡΗ. Δίνω έναν χρονικό ορίζοντα δέκα ημερών" και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας:
"Υπάρχουν ορισμένοι που τους ενδιαφέρει να δημιουργείται σύγχυση. Θυμίζω ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει κληθεί από την ΟΥΕΦΑ να απολογηθεί. Παρ’ όλο που έχουμε αποχή ποδοσφαιριστών τα διαστήματα καθυστέρησης των πληρωμών δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλα όσο ακούγονται. Δεν οφείλονται χρήματα σε όλους, απλά συμπαραστέκονται στους υπόλοιπους. Μαζί τους είμαι, όμως δεν είμαι μαζί τους όταν ο τρόπος διεκδίκησης ξεπερνάει τα όρια.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και στο ποδόσφαιρο παραγνωρίζουμε το περιβάλλον που ζούμε, το αφαιρούμε από τη σκέψη μας και νομίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια άλλη κατάσταση. Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχουν κι εκεί προβλήματα. Θυμίζω ότι υπάρχουν 1.100.000 από τον ΟΠΑΠ που δεν τα πήραμε και κάναμε βάσει αυτού τον προγραμματισμό".
Για τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΠ: "Το επόμενο βήμα είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα, το έχουμε συζητήσει στη Λίγκα και το επόμενο βήμα είναι αυτό. Υπάρχουν ομάδες με πρόβλημα και αυτά τα χρήματα είναι μάννα εξ ουρανού. Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να είμαστε πιο άνετοι οικονομικά".
Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στα όσα ακούγονται από ανθρώπους εκτός της ομάδας, ανέφερε: "Δυστυχώς ορισμένοι, είναι πάντα συγκεκριμένοι αυτοί, θέλουν να περνάνε ότι η κατάσταση είναι αόριστα κακή, από την άλλη περνάνε ότι ο κόσμος είναι ο μεγαλομέτοχος και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντύπωση και ότι ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει μια κατάσταση σε όποιο μέγεθος και να είναι. Δυστυχώς όσο μεγάλη και να είναι η Λέσχη με τις ανάγκες που έχουν οι ομάδες χρειάζεται σίγουρα εξωτερική βοήθεια. Ο κόσμος δεν μπορεί να ενισχύσει δεδομένων των άσχημων συνθηκών που βιώνουμε".
Για την φορολογική ενημερότητα, υποστήριξε: "Ο Αρης θα πάρει και την ενημερότητα, η οποία δεν είναι τόσο σημαντική γιατί δε χρωστάει εκατομμύρια όπως άλλες ομάδες και ο Αρης, θα παίξει και στην Ευρώπη και θα πληρώσει και τους ποδοσφαιριστές του και θα πάρει και την άδεια. Ξέρω πως έχει η κατάσταση και γι’αυτό το λέω με σιγουριά.
Οικονομική ανάγκη ενίσχυσης υπάρχει, το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι. Καλώ όλους αυτούς που βγάζουν ανακοινώσεις να φέρουν τα εκατομμύριά τους και να τα βάλουν στον Αρη. Μιλάω για τον κάθε ανεύθυνο που δεν είναι κοντά στον Αρη και μιλάει για πράγματα χωρίς να ξέρει, επικαλείται τον Αρη ότι πάει για διάλυση χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.
Ακόμα και αν μία στις χίλιες δεν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι θα γίνει, και πάλι ο Αρης δεν θα έχει πρόβλημα. Θα είναι δύσκολα αλλά και πάλι με συσπείρωση δεν θα είναι τόσο τραγική η κατάσταση όσο σε άλλες ομάδες".
Για το είδος της συνεργασίας της ΠΑΕ με τους υποψήφιους επενδυτές: "Αν καταλήξουμε εκεί που έχουμε προσανατολιστεί και συμβούν αυτά που πρέπει για να υπάρξει εισροή χρημάτων, τότε προσδιοριζόμαστε για τις επόμενες δέκα μέρες να πούμε πράγματα. Όλοι οι υπόλοιποι που ανησυχούν και δημιουργούν εντυπώσεις δεν βοηθάνε σε τίποτα.
Για το είδος της συνεργασίας δεν θα ήθελα να πω κάτι, γιατί δεν είμαι αξιολογημένος να κάνω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να είναι «συμπαίκτης» με προοπτική για το μέλλον, δεν έχει αποσαφηνιστεί το πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει στο τέλος".
Για το γεγονός ότι ο Αρης δεν έκανε μεταγραφές αλλά και την περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία: "Μεταγραφές δεν κάναμε όχι γιατί δεν είχαμε ενημερότητα. Ο νόμος είναι σαφής δεν το απαγορεύει, απλά χωρίς ενημερότητα δεν μπορείς να βγάλεις το δελτίο του παίκτη. Ο Νάτσο δεν είχε θέμα ενημερότητας, είναι διαδικαστικό από τα έγγραφά του από την ομάδα της Βολιβίας. Δεν έχει εγγραφεί σωστά ΤΜS, όπως είχε γίνει με τον Χαβίτο. Βρισκόμαστε σε φάση που προσπαθεί να λυθεί αυτό το θέμα για να χρησιμοποιηθεί ο παίκτης" και συνέχισε:
"Ο Αρης περίμενε να γίνει η ρύθμιση για τις δόσεις και αναγκαστικά αν δεν γίνει θα δώσει τα χρήματα. Πολλές ομάδες το περίμεναν αυτό.
Ο Κόκε δεν ήταν θέμα ενημερότητας. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, όπως το θέμα της διευθέτησης κάποιας οφειλής. Ο ΑΡΗΣ χρωστάει στην εφορία 4-5 εκατομμύρια στην Εφορία, μαζί με το 44 και όλα τα άλλα που είναι ρυθμισμένα".
Ερωτηθείς για την αναγέννηση του Αρη και την καλή εικόνα που παρουσιάζει: "Η ομάδα έπαθε αυτό που έπρεπε να πάθει από την αρχή και παίζει καλά. Μπήκαν οι παίκτες εκεί που έπρεπε να μπουν και τώρα το σύστημα δουλεύει. Παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο. Ή έχεις μάτι και βλέπεις ή δεν έχει μάτι. Πιστεύω ήταν και θέμα θέσεων και θέμα σχέσεων και θέμα γκρουπ. Έπρεπε να υπάρχει μια ομοιογένεια".
Κλείνοντας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ζήτημα του επενδυτικού ενδιαφέροντος, λέγοντας: "Είμαστε κοντά στο να μπουν χρήματα στην ομάδα. Πολύ κοντά. Αν δεν μπουν τότε θα χρειατεί να στριμωχτούν κόσμος και παράγοντες για να μην έχουμε πρόβλημα στο τέλος. Η κατάσταση δεν είναι δραματική όπως είναι σε άλλες ομάδες".

To καλύτερο του κόσμου αλλά, ασχολείται κανείς;

To ελληνικό ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι το κορυφαίο μπασκετικό στον κόσμο (πλην ΝΒΑ), αλλά πόσοι έχουν την ηρεμία και τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτό, μπροστά σε τόσο σημαντικές πολιτικές εξελίξεις; Ο Θανάσης Ασπρούλιας και ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζουν
To καλύτερο του κόσμου αλλά, ασχολείται κανείς;
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Ακόμα κι έτσι, το καλύτερο
Ευτυχώς υπάρχει και μια Ελλάδα που συνεχίζει να αντιστέκεται, έστω κι αν πρόκειται για κάτι δευτερεύων. Διότι ο αθλητισμός είναι ωραίος, χαρίζει σπάνιες συγκινήσεις, όμως δεν μπορεί να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια κοινωνία.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, λοιπόν δίνουν στιγμές χαράς στην Ευρωλίγκα και παραμένουν στην ελίτ, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά τους. Γιατί στην Ελλάδα βρίσκονται και τα όποια προβλήματα, δεν μπορούν να μην τους επηρεάσουν. Η μείωση του μπάτζετ έγινε από την αρχή της σεζόν, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι και με λιγότερα χρήματα γίνεται καλά η δουλειά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά και δύο για να πάρει πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός μία νίκη επί της Γαλατά για να περάσει και ένα... θαύμα για να βγει πρώτος. Αν τον Μάιο βρεθεί η Ελλάδα με δύο ομάδες στο φάιναλ φορ, θα μιλάμε για το θαύμα των... θαυμάτων.
Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι δύο αιώνιοι βγάζουν υγεία. Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που ήθελε από την ημέρα που επέστρεψαν Περπέρογλου και Τσαρτσαρής και γι αυτό έχει ρεκόρ 3-1. Αν ήταν πιο προσκεκτικός με την Ουνίξ στο ΟΑΚΑ, η πρωτιά δεν θα του ξέφευγε με τίποτα. Τώρα πρέπει να κερδίσει και στη Ρωσία. Οχι ότι δεν μπορεί, αλλά δεν είναι και εύκολο. Οι 14.000 οπαδοί του που βρέθηκαν στις εξέδρες δείχνουν πόσο σταθερή είναι η αγάπη τους για την ομάδα μπάσκετ, σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Από την άλλη πλευρά, αρχίζουν να ζεσταίνονται και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που από την αρχή της σεζόν γύρισαν την πλάτη. Οι 22χρονοι Ελληνες πρωταγωνιστούν και ο κόσμος ψάχνει για νέα πρόσωπα, για ελληνόπουλα που δεν φοβούνται. Συν τοις άλλοις, Σπανούλης και Πρίντεζης είναι σταθερές αξίες κι όλη αυτή η ταυτότητα που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός, αρέσει στο κοινό. Προστέθηκε και ο Ντόρσεϊ που ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα, η εικόνα είναι πολύ καλή, η πρόκριση είναι στα χέρια του Ολυμπιακού. Χρειάζονται και αποτελέσματα, βέβαια, για να γεμίσει το ΣΕΦ, αλλά ήδη αλλάζει η ψυχολογία.
Πλέον οι δυο τους, ετοιμάζονται για τη δεύτερη φετινή τους σύγκρουση στην Α1. Θα κρίνει και την πρωτιά στην κανονική περίοδο, άρα και το πλεονέκτημα έδρας. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο και οι δύο ομάδες είναι βελτιωμένες, ειδικά ο Ολυμπιακός που άλλαξε εντελώς εικόνα και είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικός. Με το ρόστερ του πρώτου γύρου, οι ερυθρόλευκοι δύσκολα θα είχαν τύχη και στο ΣΕΦ, αλλά τώρα πείθουν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους πράσινους. Ο δε Παναθηναϊκός, πατάει ακόμα καλύτερα στα πόδια του και εμπνέουν εμπιστοσύνη, δίχως να βρίσκονται σε φουλ φόρμα.
Γι αυτό και το ματς της Κυριακής είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απολαύσουμε μπάσκετ. Ακόμα και τώρα, η ταλαιπωρημένη Ελλάδα, φιλοξενεί το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη. Στην αρχή της σεζόν όλα έδειχναν διαφορετικά. Στην πράξη, αποδεικνύεται πως χρειάζεται να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο οι Ευρωπαίοι, για να ξεπεράσουν την αναμέτρηση των αιωνίων...
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ
 
Σκέψεις ανησυχίας!
 
Διακατέχομαι από ενοχική συμπεριφορά και το παραδέχομαι ωμά... Την Κυριακή, που όλη η Ελλάδα θα είναι στους δρόμους και τη Βουλή θα ψηφίζεται (αν φτάσουμε έως εκεί) η δανειακή σύμβαση, εμείς θα ασχολούμαστε με το δικό μας μικρόκοσμο, το ομορφότερο μεν, αλλά επουσιώδες ζήτημα για τη ζωή και την ευημερία ενός ανθρώπου, το μπάσκετ.
Ειλικρινά, στροβιλίζομαι γύρω από έναν αόρατο άξονα... Αυτή τη στιγμή, που γράφω τούτες τις κουβέντες, ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης ανακοινώνουν ότι παραιτούνται μεν, αλλά υπερψηφίζουν τους όρους της δανειακής σύμβασης... Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ είχαν παραιτηθεί. Οι Ευρωπαίοι εταίροι (αλήθεια δε ντρεπόμαστε να τους αποκαλούμε έτσι ακόμα, δεν έχουμε τη στοιχειώδη ευθιξία να καθιερώσουμε -έστω και για τους τύπους- μία άλλη λέξη;) πιέζουν, η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας κι εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο κτλ κτλ... Ο αθλητισμός είναι διαφυγή ναι, δεν είναι όμως λύση. Και δεν είμαι σίγουρος, μα καθόλου σίγουρος, αν ως λαός οφείλουμε, τούτη τη στιγμή, να ασχολούμαστε με τη διαφυγή, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ...αποφυγή! Αν υπάρχει! Ομολογώ ότι ανησυχώ! Οχι γιατί φοβάμαι μήπως γίνουμε Αίγυπτος με την οποία μπορεί να υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, αλλά εντελώς διαφορετικές προσλαμβάνουσες... Από την ημέρα εκείνη που για λογαριασμό του DOWNΤΟWN είχα την τιμή να μιλήσω με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, τον άνθρωπο που ουσιαστικά άναψε τη σπίθα του εμφυλίου στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβία, μέσα από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, στη διάρκεια ενός μεγάλο ντέρμπι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ερυθρός Αστέρας, έχω διαρκώς στο μυαλό μου την ανησυχία ότι οι μεγαλύτερες κοινωνικές εκρήξεις είναι δυνατόν να έρθουν μέσα από έναν αθλητικό χώρο. Εκεί όπου η μαζικότητα και ο όχλος κυριεύουν ακόμα και τους πιο νηφάλιους (πλην βασανισμένους) εγκεφάλους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τον Ιανουάριο του 2011, η κλωτσιά του Μπόμπαν σε έναν αστυνομικό, τη στιγμή που προσπαθούσε να “αιχμαλωτίσει” έναν οπαδό της Ντιναμό, συγκαταλέγεται από το CNN στα πέντε κορυφαία γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε.
Υπό κανονικές συνθήκες, η προσοχή όλων θα έπρεπε να είναι στραμμένη στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, όπου δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα μονομαχήσουν στο κορυφαίο -με διαφορά ετών φωτός από το επόμενο- ντέρμπι της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου ολόκληρου, πλην ΝΒΑ. Με τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ γελάει ο κόσμος εδώ και χρόνια πια, η Μπολόνια και οι ομάδες της δεν υπάρχουν στο χάρτη, μακριά από την Ευρώπη το επίπεδο δε μπορεί να συγκριθεί με το δικό μας (το ευρωπαϊκό), άρα κυρίες και κύριοι, αναμφίβολα είναι το κορυφαίο μπασκετικό ντέρμπι στον κόσμο (πλην ΝΒΑ επαναλαμβάνω).
Κι όμως, η αγωνία μας, το ενδιαφέρον μας, το άγχος μας δεν αφορά σε αυτόν τον αγώνα, ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα το παρουσιάσουμε από τα Μέσα στα οποία εργαζόμαστε... Ισως -πια- να μην μας απασχολεί καν το αποτέλεσμα. Διότι όποιο κι αν είναι αυτό, οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν... Κι όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, ουδείς, μα ουδείς, ούτε καν οι ...Μερκοζί, μπορούν να προβλέψουν πόσο ίδια, ή πόσο αλλαγμένη θα είναι η χώρα μας.
Δεν κινδυνολογώ, ίσα ίσα το απεχθάνομαι. Είναι όμως, η σκληρή πραγματικότητα. Από τη στιγμή μάλιστα, που το μέλλον όλων μας έχει παραδοθεί στα χέρια μερικών ανθρώπων, ανίκανων, άσχετων και υπόδουλων των προσωπικών συμφερόντων τους.
Αυτά για τώρα... Πριν τον αγώνα θα τα ξαναπούμε... Μπασκετικά εκείνη τη φορά... Απλά ελπίζω να έχουμε το κουράγιο (χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα βεβαίως) να ασχοληθούμε με το άθλημα που αγαπάμε, τις δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και τους δύο κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Ναι, αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα της μιζέριας, της απαξίωσης, της φτώχειας και της ανέχειας... Θα μπορούσαν αμφότεροι να βγάζουν πολλαπλάσια χρήματα οπουδήποτε αλλού... Και να μην δεχτούν την καλοκαιρινή μείωση των μπάτζετ. Κι όμως, οι δυο τους, επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα, γυρνώντας την πλάτη στα εκατομμύρια των “μνηστήρων” και ιδιαίτερα των γειτόνων, των Τούρκων. Ε, αυτός είναι ένας μικρός λόγος για να αισθανόμαστε, ως λαός (κι όχι μόνο ως μπασκετική κοινότητα) περήφανοι.
 
Υ.Γ. Διαβάζω παντού για την αποτυχία των Τούρκων, για την ανοησία που τους διακατέχει, για την άγνοιά τους σχετικά με τον τρόπο που χτίζονται οι ομάδες. Σωστά είναι όλα αυτά! Ερωτώ όμως: Αν εσείς ήσασταν πρόεδρος της Εφές, η της Φενέρ και είχατε όλα τα εκατομμύρια του κόσμου να ξοδέψετε, ποιον θα προσλαμβάνατε ως προπονητή; Αν μου βρείτε έστω μία καλύτερη -ρεαλιστική- επιλογή, θα σας βγάλω το καπέλο... Διότι κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και πιο δύσκολο απ'οσο φαίνονται. Εστω κι αν είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου!

πηγή: gazzetta.gr

Ποδοσφαιριστής καρφώνει πάνω από κάμεραμαν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το να δεις έναν μπασκετμπολίστα να περνά πάνω απ’ ένα άνθρωπο και να καρφώνει είναι εντυπωσιακό. Το να βλέπεις όμως έναν αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου να το κάνει είναι αν μη τι άλλο κάτι που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Ποδοσφαιριστής καρφώνει πάνω από κάμεραμαν! (ΒΙΝΤΕΟ)
Κατά τη διάρκεια του Super Bowl έγιναν διάφορες εκδηλώσεις και μια εξ’ αυτών ήταν και ένας διαγωνισμός καρφωμάτων με διάσημους. Ο Dez Bryant των Dallas Cowboys που δεν κατάφερε να φτάσει με την ομάδα του στον τελικό, έκλεψε την παράσταση με άλλο τρόπο.
Δείτε πως πέρασε πάνω από τον κάμεραμαν του TMZ και κάρφωσε…

ΠΗΓΗ: Superbasket.gr



«Ο Πελέ μπερδεύει τα χάπια του και κάνει βλακείες»!!

Δεν έχει σταματημό η κόντρα ανάμεσα στον Μαραντόνα και τον Πελέ, καθώς ο Αργεντινός προπονητής της Αλ Γουάσλ, μίλησε ξανά με τα... χειρότερα λόγια για τον Βραζιλιάνο.
«Ο Πελέ μπερδεύει τα χάπια του και κάνει βλακείες»!
«Ο Πελέ δεν μπορεί να κάνει λάθος στα φάρμακα και να κάνει βλακείες. Αυτό συμβαίνει όταν μπερδεύει το λευκό χάπι με το κόκκινο. Εμφανίζεται μόνο για βραβεύσεις και δεν δουλεύει εδώ και 20 χρόνια», είπε αρχικά ο «Πίμπε Ντ'Όρο».
«Προτιμώ να πιω μία μπύρα με τον Ρονάλντο, να είμαι φίλος του Ζίκο, να μπορώ να μιλήσω με τον Ριβελίνο. Από το να ανήκω στην οικογένεια της FIFA προτιμώ να είμαι ορφανός», συμπλήρωσε ο «Ντιεγκίτο».

«Να γίνονται τα κοντρόλ όπως πρέπει»!!

Άμεση κινητοποίηση στην Superleague προκάλεσε το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του gazzetta για τους ελέγχους ντόπινγκ που γίνονται μόνο στο λεκανοπέδιο, και ποτέ εκτός Αττικής, τις πρώτες 20 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
«Να γίνονται τα κοντρόλ όπως πρέπει»!
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Superleague, οι άνθρωποι της διοργανώτριας ήταν σαφείς και ξεκάθαροι προς τις προθέσεις τους για το αντιντόπινγκ, δίχως φυσικά να αμφισβητούν το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κανένας έλεγχος εκτός λεκανοπεδίου, αφού οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:
«Η Superleague είναι απολύτως διατεθειμένη και πρόθυμη να εφαρμόσει το πλέον αυστηρό πλαίσιο ελέγχων ντόπινγκ, κάτι που έχει ήδη ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ εδώ και καιρό. Έχουμε επίσης ζητήσει από την επιτροπή αντιντόπινγκ να μας πει πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό το πλάνο, που θα είναι, βέβαια, συμβατό με τους κανονισμούς της WADA».
Τι λεφτά έχει δώσει η λίγκα από το καλοκαίρι
Από την διοργανώτρια επαναλαμβάνουν κάτι που είναι ήδη γνωστό και το έχουμε αναφέρει κι εμείς. Ότι, δηλαδή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλέον καμία οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στους δειγματολήπτες, όπως συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.
Από την Superleague, μάλιστα, λένε ότι έχουν δώσει από τον Ιούνιο και μετά 170.000 ευρώ στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ για ανάλυση δειγμάτων, 98.000 ευρώ (μαζί με παλιότερα οφειλόμενα) στους δειγματολήπτες ως αμοιβή και 20.000 για εξοδολόγια των ελεγκτών (βενζίνες, εισιτήρια κλπ.). Τα εξοδολόγια, φυσικά, υποβάλλονται πάντα μέσω ΕΣΚΑΝ, έτσι ώστε να μην πληρώνεται απευθείας από την λίγκα ο κάθε δειγματολήπτης. Κι αυτό γίνεται σωστά και για ευνόητους λόγους.
Η διάθεση της Superleague, λοιπόν, είναι να υπάρχει – και υπάρχει, όπως λένε - μια καλή συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ έτσι ώστε να γίνονται οι πιο αυστηροί έλεγχοι στο πρωτάθλημα. Κι όπως είχαμε σωστά προβλέψει στο ρεπορτάζ μας, δεν υπάρχει από την λίγκα κάποια σχετική γραπτή εντολή για να μην γίνονται τα τεστ εκτός Αττικής.
Το μπαλάκι και η προτεραιότητα!
Ουσιαστικά, δηλαδή, η διοργανώτρια πετάει το μπαλάκι στο ΕΣΚΑΝ, όχι με την έννοια των ευθυνών, αλλά για να κάνει η επιτροπή αντιντόπινγκ όσα πρέπει έτσι ώστε να αυξηθούν κι άλλο οι έλεγχοι.
Και τι προβλέπεται να γίνει από εδώ και πέρα; Να υπάρχει πάντα μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας λίγκας – ΕΣΚΑΝ, όπως μας είπαν από την Superleague.
Η διοργανώτρια, μάλιστα, προτίθεται να ρωτήσει αν και τι παραπάνω χρειάζεται η επιτροπή αντιντόπινγκ, ώστε να γίνονται πιο σκληροί έλεγχοι. «Για εμάς δεν υπάρχει μέση λύση, το αντιντόπινγκ είναι προτεραιότητα και είμαστε απόλυτοι στο να ζητάμε το πιο υψηλό επίπεδο ελέγχων», ξεκαθαρίζουν στην Superleague.
Και μια, δυο ερωτήσεις…
Αυτή, λοιπόν, είναι η θέση της λίγκας για το ρεπορτάζ μας και την παρουσιάζουμε ως έχει. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι κι εκτός λεκανοπεδίου; Και πότε; Ήδη μπήκαμε στην 21η αγωνιστική. Έχουμε πάρει στροφή για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος! Τελειώνει σιγά – σιγά η σεζόν!
Επίσης, θα πρέπει να κινητοποιηθεί και το ΕΣΚΑΝ. Όπως είδαμε στο πρόσφατο θέμα με τους ελέγχους στο μπάσκετ βρέθηκε αμέσως λύση, με λίγη καλή θέληση κι από τις δυο πλευρές.
Το ίδιο, υποθέτουμε, ότι μπορεί να γίνει και τώρα, ειδικά από την στιγμή που η Superleague επιζητά την καλύτερη δυνατή συνεργασία, όπως λέει, ενώ δεν οφείλει κιόλας σε κανέναν χρήματα. Μήπως, λοιπόν, και το ΕΣΚΑΝ πρέπει, παρά τα όποια προβλήματα έχει κι αυτό να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, να δει πιο ζεστά το θέμα;
Κάπου, δηλαδή, φαίνεται ότι υπάρχει ένα έλλειμμα συνεννόησης, πέρα από τα όποια οικονομικά ζητήματα υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σε διάφορες ομοσπονδίες και διοργανώτριες. Ε, ας συνεννοηθούν όλοι μεταξύ τους, λοιπόν. Έτσι ώστε να μην πέφτουν από τα σύννεφα, όταν κάνουμε τα ρεπορτάζ μας για το π.χ. μπάσκετ ή για το π.χ. ποδόσφαιρο.
Η λύση…
Όπως και να έχει, το αντιντόπινγκ είναι κάτι σοβαρό που έχει να κάνει με την υγεία αθλητών, με τον αποτρεπτικό χαρακτήρα για την χρήση ουσιών, όπως και με την αξιοπιστία του αποτελέσματος.
Ας βρεθεί μια λύση, λοιπόν, έστω και τώρα για να τελειώνουμε. Δεν γίνεται επί 20 αγωνιστικές τα ματς στην περιφέρεια να περνάνε μπάι από ελέγχους ντόπινγκ! Το ζήτημα δεν είναι τόσο να πούμε ποιος φταίει, αλλά κυρίως ότι η λίγκα και το ΕΣΚΑΝ πρέπει άμεσα να λύσουν το πρόβλημα, αφού δεν το έχουν κάνει τόσο καιρό, έτσι ώστε να μην διαιωνίζεται μια παρωδία!
Γιατί παρωδία είναι αν κάνεις ελέγχους συνέχεια στα 5 από τα 16 γήπεδα και μόνο σε μια πόλη… 

  πηγή: gazzetta.gr

«Αποτυχία αν δεν ανέβει ο Ηρακλής»

Η άνοδος στη Football League είναι αυτοσκοπός για τον Ηρακλή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρόεδρου των «κυανόλευκων» Θόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος παρουσίασε και τον νέο προπονητή της ομάδας, Σούλη Παπαδόπουλο.
Πηγή φωτό: bluearena.gr
«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι οικονομική υγεία. Το πλάνο που υπήρχε στην ΑΕ Ποντίων, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια, θα το εφαρμόσουμε και στον Ηρακλή μας. Στόχος μας αγωνιστικά, σε πρώτη φάση, είναι η Φούτμπολ Λιγκ. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η συσπείρωση, η παρουσία όλων των Ηρακλειδέων στην προσπάθεια που κάνουμε εμείς και παιδιά από ΑΣ.
Γι' αυτό καλούμε όλο τον κόσμο του Ηρακλή κοντά μας, διότι ο Ηρακλής είναι η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδα. Να αρχίσει η αναγέννηση από σήμερα για να οδηγήσουμε τον Ηρακλή στη Super League, όπου θέλουμε να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό, γιατί μόνο αυτό του αξίζει. Είναι τιμή να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, πρώτος μεταξύ ίσων για το μεγαλείο του Ηρακλή μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα, με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε, τα αντανακλαστικά μας, όμως, λειτουργούν άμεσα. Δεν δέχομαι ο Ηρακλής να μην είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οτιδήποτε άλλο από άνοδο στη Football League θα το θεωρήσω αποτυχία. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο Ηρακλή.
Είμαι ενθουσιασμένος με τον κόσμο, ανταποκρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι μας με τον Τυληκράτη. Το ρόστερ και η ομάδα μας άνετα θα ήτανε στη Super League. Αν υλοποιηθεί ο στόχος της ανόδου, η μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ θεωρείται δεδομένη. Εκεί θα έχω και πάλι το δικαίωμα να ηγηθώ. Στη νέα ΠΑΕ, εγώ θα έχω το 51% των μετοχών και το υπόλοιπο 49%, θα πάει στον κόσμο του Ηρακλή. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε καμιά άλλη ομάδα.»
Ο Σούλης Παπαδόπουλος, με τη σειρά του, που αντικαθιστά στον πάγκο τον Λεωνίδα Μπίλη, τόνισε: «Αν δεν ήταν ο Ηρακλής, δε θα δεχόμουν τη πρόταση. Δεν "έχτισα" εγώ την ομάδα, με τη βοήθεια του κόσμου, όμως, της διοίκησης και πάνω απ' όλα των παικτών, θα φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που αξίζει.
Είμαστε ο Ηρακλής και αυτό πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να είναι στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε με την πρόταση συνεργασίας, πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον Ηρακλή».

Όταν θα πάρεις αυτό το γράμμα!!

Ο Κώστας Καίσαρης σκύβει ευλαβικά, μπροστά στο μεγαλείο του Χρήστου Παπουτσή. Ο άνθρωπος που σαν Υπουργός Ναυτιλίας, έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο σχετικά με το Σάμινα, κόβει σαν δεύτερος Μεγαλέξανδρος το γόρδιο δεσμό της βίας στα γήπεδα.
Όταν θα πάρεις αυτό το γράμμα
Aν με κουράζει κάτι σ΄αυτή την δουλειά, είναι να γράφω για το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός δηλαδή ενόψει του ματς με την ΑΕΚ είναι το γκραν φαβορί. Έχει καλύτερο υλικό, έχει καλύτερο προπονητή, παίζει εντός έδρας κι έχει το κίνητρο, να περάσει έστω και για 48 ώρες πρώτος στην βαθμολογία. Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ντέρμπι, κι ότι ακολουθεί για τους κόκκινους τη Τρίτη το ματς με τη Ρουμπίν στη Μόσχα.

Πολύ περισσότερο όταν την ίδια ώρα η παρτίδα κινδυνεύει και κρέμεται σε μία κλωστή. Μ΄αυτούς τους κερατάδες τους Τροικανούς να μην έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Κόκκινο από τις σφαλιάρες τον κάνανε τον σβέρκο του Ευάγγελου.
Με άδεια χέρια γύρισε ο Βενιζέλος από τας Ευρώπας. Πρώτα θα ψηφίσει η Βουλή το νέο Μνημόνιο, πρώτα θα υπογράψουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κι ύστερα θα πάρετε τα λεφτά. Έτσι πάει. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι λακαμάδες σαν τους Έλληνες να εμπιστεύονται Παπανδρέου, Σαμαράδες και λοιπούς αρχηγούς κομμάτων.

Υπογραφές θέλουνε πρώτα. Ταυτόχρονα, όμως να περάσει απαρατήρητη η κινητικότητα των Γερουλάνου-Παπουτσή. Κάποιος θα μπορούσε να έλεγε ότι "εδώ ο κόσμος καίγεται το νιμού, χτενίζεται", αλλά σίγουρα θα πρόκειται για κακοήθη.

Η ζωή δεν σταματάει στα 400 ευρώ του μισθού των νέων. Γι΄αυτό και ο Γερουλάνος θέλει να περάσει άντε και καλά το αθλητικό Νομοσχέδιο. Πριν γίνουν σου λέει οι εκλογές και μας σφουγγαρίσουν όλους μαζί, να έχω αφήσει και κάτι. Να έχω να λέω στις επόμενες γενιές ότι εγώ άνοιξα τον δρόμο στον Τσάκα για τον Παναθηναϊκό.

Και για να έχει επιχειρήματα περιφέρεται από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της βίας: "Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε Αίγυπτος". Εκεί ήταν λοιπόν που χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές του ευθυτενούς σα να έχει καταπιεί μπαστούνι Χρήστου Παπουτσή.

Τη γκόμενα να πηδήξεις πολιτικού, δεν τρέχει κάστανο. Βάρδα μην πατήσεις μέσα στα χωράφια του. Άγριο θηρίο θα γίνει να σε φάει. Η βία στα γήπεδα είναι αρμοδιότητα του Υπουργού του ΠΡΟ-ΠΟ, της προστασίας του Πολίτη. Τα αντανακλαστικά του Παπουτσή, λειτούργησαν άμεσα.

Στο φτερό, εξέδωσε ανοιχτή επιστολή σε παράγοντες και φιλάθλους: Ότι "είναι καιρός να πρυτανεύσει η λογική... Ότι η έννοια του αθλητισμού πρέπει να επανέλθει στη σωστή της διάσταση... κι ότι σε τελική ανάλυση, "όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους": "Ο καθένας και όλοι μαζί να προστατεύσουμε την χώρα". Για να μάθει ο Γερουλάνος να μιλάει για Αίγυπτο και την Αλ Αχλί.

Και πάλι θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος κακοήθης ότι ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται. Δεν είναι έτσι. Άλλωστε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπουτσή, αναμένονται εντός των προσεχών ημερών, κι άλλες ανάλογες ανοιχτές επιστολές.

Η αμέσως επόμενη θα είναι προς τους διακινητές λαθρομεταναστών: "Είναι καιρός να πρυτανεύσει η λογική. Η πτωχή πλέον Ελλάς δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες".

Η τρίτη επιστολή θα είναι προς τους εμπόρους ναρκωτικών: "Είναι ανάγκη όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά να προστατεύσουμε τη χώρα". Και δεν θα σταματήσει εκεί. Γράμμα θα λάβουν και οι ληστές τραπεζών όπως και οι πάσης φύσεως κακοποιοί".

Πρέπει κάποια στιγμή κι εσείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όλους του Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η επί των Οικονομικών να στείλει ανοιχτή επιστολή στους φοροφυγάδες.

Η Διαμαντοπούλου σε φοιτητές-μαθητές να είναι επιμελείς να κοιτάνε τα μαθήματα τους και να σταματήσουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Ο επί της Υγείας , στους γιατρούς να μην παίρνουν φακελάκια. Ο επί της Γεωργίας Ροντούλης, στους αγρότες πως θα προστατευθούν από τον δάκο και τον περονόσπορο.

Με είκοσι-τριάντα τέτοιες ανοιχτές επιστολές, όλα τα προβλήματα θα λυθούν μέσα σε πέντε λεπτά. Αρκεί και οι άλλοι Υπουργού να μιμηθούν το παράδειγμα του πρωτοπόρου, Χρήστου Παπουτσή. που αν βάλεις τα είχε στείλει ανάλογη επιστολή ως Υπουργός Ναυτιλίας στους πλοιοκτήτες θα είχε προλάβει το ναυάγιο του Σάμινα.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

"Πρώτα ο ΟΦΗ μετά η Ουντινέζε"

Ο Απόστολος Γιάννου σε δηλώσεις του στη NOVA μίλησε για την ήττα από τον Ολυμπιακό, καθώς επίσης και για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Κρήτη.
"Πρώτα ο ΟΦΗ μετά η Ουντινέζε"
Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;
«Εντάξει ... είμαστε στεναχωρημένοι επειδή δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό, δεν μπορέσαμε να δείξουμε τον καλό μας αγωνιστικό εαυτό και θέλουμε αυτό το Σάββατο να ξαναγυρίσουμε στις νίκες»
Με πιο «καθαρό» μυαλό πλέον, τί πιστεύεις πως δεν πήγε καλά;
«Ηταν δύσκολο ματς ... Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός, μας πρέσαρε, μπήκε πιο δυνατά και δεν μπορέσαμε ν' αντεπεξέλθουμε στην πίεσή τους ...»
Ο ΠΑΟΚ είχε την προοπτική μ' ένα θετικό αποτέλεσμα να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις προπορευόμενες ομάδες. Ωστόσο μετά την ήττα και με δέκα αγωνιστικές ν' απομένουν ... περιορίστηκε. Τί συνέπειες μπορεί να έχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για την ομάδα;
«Εμείς συνεχίζουμε και προσπαθούμε να ξαναμπούμε στις νίκες. Ηταν ένα κακό ματς. Σίγουρα μας άφησε πίσω, θα μπορούσαμε να είχαμε μικρύνει τη διαφορά παραμένοντας τρίτοι αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε, θέλουμε τη νίκη και το Σάββατο και στο επόμενο ματς με την Ουντινέζε».
Ο ΟΦΗ ήταν μια από τις ομάδες που πήραν βαθμό στον πρώτο γύρο μέσα στην Τούμπα κι επιβεβαίωσε την αξία και την ποιότητά του όντας μια από τις μέχρι τώρα θετικές εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Ποια είναι η εκτίμησή σου για την επικείμενη αναμέτρησή σας;
«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς. Οπως είχαμε δει και στο πρώτο ματς μέσα στην Τούμπα, ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους κι ακόμη πιο δύσκολο θα είναι μέσα στην έδρα του. Εχουμε δει πως είναι καλή ομάδα, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε το ματς. Και μπορούμε ... το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά, συγκεντρωμένοι και να παίξουμε όπως μπορούμε».
Εκ νέου η ομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας δύσκολης περιόδου με αγώνες στο Ηράκλειο, στο Ούντινε, στην Τούμπα με τον Αρη κ.ο.κ. Μπορεί ο αγώνας του Σαββάτου ν' αποτελέσει την απαρχή για κάτι καλύτερο;
«Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ξεκινάμε με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, θέλουμε τη νίκη για να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο ματς με την Ουντινέζε κ.ο.κ. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα του Σαββάτου, μετά θ' ασχοληθούμε με τους Ιταλούς, όπως είπα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε η συγκέντρωσή μας να μην αποσπάται από τον κάθε αντίπαλο».
Σε προσωπικό επίπεδο, είσαι έτοιμος για το ενδεχόμενο να πάρεις την πρώτη σου συμμετοχή ως βασικός, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την τεχνική ηγεσία;
«Ναι, πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Είτε ξεκινήσω είτε όχι εγώ θέλω να μπω και να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό βοηθώντας την ομάδα».

Και... Δόξα και βραβεία!!

Οι Χρήστος Αραβίδης και Ντίνο Σέρεμετ της Δόξας Δράμας κατέκτησαν τα βραβεία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για το Best Goal και τον MVP.
Και... Δόξα και βραβεία!
Ο Έλληνας επιθετικός θα πάρει το βραβείου του καλύτερου γκολ, ενώ ο τερματοφύλακας των «μαυραετών» θα πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League: «Η Σούπερ Λιγκ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:
τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Ντίνο Σέρεμετ (Δόξα Δράμας) 70,98%
Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός) 18,32%
Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ) 10,70%
τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Χρήστος Αραβίδης (Δόξα Δράμας) 65,67%
Κουίνσι Οβούσου-Αμπέγιε (Παναθηναϊκός) 18,80%
Κέβιν Μιραλλάς (Ολυμπιακός) 15,53%».

«Να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις»

Eκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Άρη, ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Λαζαρίδης, σε δηλώσεις του στη NOVA ξεκαθάρισε οτι περιμένουν να γίνει πράξη οι υποσχέσεις της διοίκησης περί πληρωμών μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ...
«Να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις»
«Ηταν μια απόφαση όλων των ποδοσφαιριστών. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα. Αποφασίσαμε από κοινού την αποχή. Μιλήσαμε με τη διοίκηση, έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον και περιμένουμε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Και αυτή τη στιγμή μιλώ εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών».
Και εν συνεχεία, έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος: «Η υπόσχεση της διοίκησης (για πληρωμές) είναι για μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είμαστε μια ομάδα, λειτουργούμε σαν ομάδα, δίνουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς επιστρέψαμε στις προπονήσεις, γιατί θέλουμε το καλό της ομάδας και γι αυτό το λόγο θα δώσουμε τα πάντα για να πάει ο Αρης στα play offs».
Για τη στήριξη που φαίνεται πως τους παρείχε ο κόσμος στις κινητοποιήσεις τους, είπε: «Το να έχεις τον κόσμο μαζί σου, σημαίνει πάρα πολλά. Νομίζω ο κόσμος καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Πάνω απ΄ όλα εμείς είμαστε άνθρωποι και επαγγελματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες, κάποιοι είναι μόνοι τους και χρειάζονται στήριξη απ΄ όλους μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχεις τον κόσμο μαζί σου και γι αυτόν τον κόσμο θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».
Για τον κίνδυνο να έχει επηρεαστεί, αγωνιστικά, η ομάδα από τη διήμερη αποχή, δήλωσε: «Η ομάδα δεν νομίζω να έχει επηρεαστεί αγωνιστικά από την αποχή. Το να χάσεις μια-δύο προπονήσεις, δεν είναι και πολύ σημαντικό. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να πάμε στο παιχνίδι της Κυριακής, όσο πιο έτοιμοι γίνεται».
Κι όσο για το περιεχόμενο της συζήτησης με τους διοικούντες; «Η συζήτηση με τους διοικούντες έγινε μέσα σ΄ ένα ήρεμο κλίμα. Συζητήσαμε κάποια πράγματα που μας αφορούν και περιμένουμε η υπόσχεση να γίνει πράξη»

Επιτέλους γήπεδο για Σηφάκη!!

Επιτέλους γήπεδο για Σηφάκη
Αυτήν τη στιγμή την περίμενε πολύ καιρό ο Μιχάλης Σηφάκης. Για την ακρίβεια, πέντε μήνες, όσο τον κράτησε ο τραυματισμός του μακριά από τα γήπεδα.

Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας προπονήθηκε για πρώτη φορά από τότε, χωρίς μάλιστα να νοιώσει οποιαδήποτε ενόχληση και ελπίζει σύντομα να αρχίσει να βρίσκει και αγωνιστικό ρυθμό.

Αντίθετα, μια ίωση που ταλαιπωρεί τον Κάρλος Τόχα δεν του επέτρεψε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ μόνος του γυμνάστηκε και ο Παπαστεριανός, ο οποίος όμως, δείχνει πως είναι πολύ πιθανό να προλάβει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μανουέλ Μασάδο θα τεστάρει ακόμη μία φορά τους ποδοσφαιριστές του με μία προπόνηση το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την αποστολή για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

πηγή: sportfm.gr

Αν ήμουν η Μέρκελ, η Ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου…!!

Αν ήμουν η Μέρκελ, η Ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου…
Θα πιαστώ από τη δήλωση, η οποία αναπαράγεται στο Βήμα Online, της Χρύσας Αράπογλου, βουλευτoύ του ΠΑΣΟΚ και προέδρου (!) της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία δήλωσε λίγες ώρες πριν από την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και μερικά 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ότι «καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα κείμενο το οποίο δεν μας έδωσαν να διαβάσουμε…»
Άρθρο της Κλειούς Νικολάου
Και ερωτώ, το ενδεχόμενο η αξιότιμη βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να μπει στο Ίντερνετ το σκέφτηκε;
Η θα μας πει μετά κι αυτή ότι «είχε δουλειά», όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;
Η βουλευτής συνεχίζει: «Αυτό που πάνε να περάσουνε δεν είναι ο εξευρωπαϊσμός της χώρας αλλά η πλήρης βαλκανιοποίηση της Ελλάδας. Στην ουσία μας καλούν να εκδικηθούμε τους αγέννητους της πατρίδας μας, μας καλούν να διώξουμε ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, τους νέους, να τους διώξουμε στο εξωτερικό, να τους κάνουμε μετανάστες».
Η κυρία Αράπογλου, μεταδίδει πάντα το έγκυρο Βήμα Online, πρόκειται να πάρει το λόγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και «θα πει «σε κομματικό όργανο» τα πράγματα με το όνομά τους, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα εάν θα ψηφίσει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση.
Άρα τι κάνει η Χρύσα Αράπογλου;
Αφού αποποιείται κάθε ευθύνης, καθότι δε διάβασε το νέο Μνημόνιο (το οποίο, να σημειώσουμε, ότι έχει διαρρεύσει πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και έχουμε διαβάσει όλοι οι δημοσιογράφοι και κατά πάσα πιθανότητα, τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ανοίγουν μία εφημερίδα, βλέπουν ειδήσεις κτλ.), μας ενημερώνει στη συνέχεια ότι «εκδικούμαστε τους αγέννητους» και οδεύουμε στην «πλήρη βαλκανιοποίηση της Ελλάδας», εκφράζοντας ασφαλώς σειρά αντιρρήσεων… μιας που έρχονται και εκλογές.
Win win situation, το λένε οι οικονομολόγοι: Και ευθύνη για την καταστροφή δεν έχω και θα σώσω και την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, σε περίπτωση που βγει η εξίσωση…
Αντίστοιχες δηλώσεις και υπονοούμενα έχουν αφήσει και άλλοι βουλευτές και -να είστε σίγουροι ότι – θα ακούσουμε κι άλλους έως την Κυριακή… όπως έχουμε ακούσει από τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι «εγώ τα έλεγα, αλλά τότε… ψήφιζα το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο για να σωθεί, τι άλλο, η πατρίδα από τη χρεοκοπία. Όχι βέβαια η βουλευτική μου έδρα, ποτέ δε μ’ενδιέφεραν οι καρέκλες».
Σημαντικότατο ποσοστό των κυβερνώντων δεν έχει κάνει ποτέ άλλη δουλειά, πλην του πολιτικού. Και σε αυτούς, λυπάμαι, αλλά πρέπει να κατατάξω και τους συνδικαλιστές που από την καρέκλα της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ- πήγαν απ’ευθείας στο βουλευτικό έδρανο.
Στην ίδια λογική που ακούω τον κάθε υπάλληλο σε δημόσια ή μη υπηρεσία να λέει τη γνώριμη ατάκα «δεν είναι δική μου ευθύνη», αλλά παράλληλα ζητάει αυξήσεις (παρότι, βρε αδερφέ, δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τίποτα, άρα γιατί να παίρνει περισσότερα από τον ανειδίκευτο εργάτη;) στην ίδια λογική οι άρχοντες αυτού του τόπου δεν έχουν καμία ευθύνη για τίποτα… εκτός βέβαια αν κάτι πάει καλά!
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με χθεσινό διάγγελμα στον ελληνικό λαό και αποδέκτη των μηνυμάτων τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αντίπαλό του δηλαδή στις επερχόμενες εκλογές, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έσωσε τη διαπραγμάτευση. Κι ας μη δέχτηκε να συμμετάσχει η τρόικα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών…
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε διαπραγμάτευση – με το αντίπαλο κόμμα – και ο Πρόεδρος της ΝΔ βγήκε νικητής! Στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου που «έσωσε την Ελλάδα», κατά τη διετία που θα γραφεί στην ιστορία με πιο μελανά χρώματα και από την επταετία, ακόμη και από την οθωμανική κατοχή!
Οπότε, με αυτό το πολιτικό προσωπικό, πλέον, βρισκόμαστε όλοι εμείς στο έλεος των ευρωπαίων «εταίρων» μας, που τρέμουν τη χρεοκοπία περισσότερο από μας, αλλά τους έχουμε επιτρέψει να μας φέρονται σα μαθητούδια στο δημοτικό που αντέγραψαν στην ορθογραφία ή που δεν έμαθαν την προπαίδεια!
Κύριοι ένα θα σας πω: Αν ήμουν η Μέρκελ, η Ακρόπολη θα ήταν το εξοχικό μου…

πηγή: aixmi.gr.

Οριστική αναβολή στο Εβιάν-Μαρσέιγ!!

Οριστική αναβολή στο Εβιάν-Μαρσέιγ
Αφού πέρασε από… χίλια κύματα η αναμέτρηση της Εβιάν κόντρα στη Μαρσέιγ για την 23η αγωνιστική της Ligue 1, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/2) την οριστική αναβολή της, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί στην περιοχή.

Αρχικά, το ματς ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (11/2), στη συνέχεια μετατέθηκε για μία μέρα αργότερα, αλλά την Παρασκευή (10/2) αποφασίστηκε η οριστική αναβολή του, με τη νέα ημερομηνία να ανακοινώνεται εντός των προσεχών ημερών.

πηγή: sportfm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Προχθές δεν καταφέραμε να πάμε ταμείο (είχαμε 2/3 επιλογές) αφού η Βαλένθια δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα στο «Καμπ Νου»!!
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε λίγους αγώνες γι’αυτό και θα πάμε χαλαρά με μια τριάδα. Γελάνε και οι πέτρες με την απόδοση του άσου στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1,30). Εντάξει είναι φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά και οι μπουκ παίζουν το δικό τους παιχνίδι και δε θέλουν να έχουν μεγάλη χασούρα!! Σε αυτό το ματς το μόνο που μπορεί κανείς να ασχοληθεί είναι το over σε καλή απόδοση το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί, αφού και οι 2 άμυνες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.  Από Bundesliga θα πάω με τον άσο της Βόλφσμπουργκ που εντός είναι σοβαρή, στην άμυνα σφιχτή, έχει ενισχυθεί σημαντικά τον Ιανουάριο απέναντι σε μια Φράϊμπουργκ που πούλησε τον πρώτο σκόρερ της (Σισέ) οπότε μάλλον είναι η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Τέλος από Πορτογάλια θα πάω με το over στο ματς Μπράγκα-Σετούμπαλ (μικρός ο άσος), μπορεί να πετύχει μόνη της 3 γκολ η Μπράγκα απέναντι σε μια ομάδα με πολλά αμυντικά κενά και στο πάτο της βαθμολογίας, υποψήφια για υποβιβασμό.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):    

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ    OVER(2,5) (1,95)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ     1(1,65)
ΜΠΡΑΓΚΑ-ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ   OVER(2,5) (1,66)


Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Sara Tommasi)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Μαρκόπουλος: «Να μην αποπροσανατολιστούμε»

Μαρκόπουλος: «Να μην αποπροσανατολιστούμε»
Κάθε άλλο παρά εύκολη θεωρεί την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στο Μαρούσι (17:00), για τη 18η αγωνιστική, ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως το ματς κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων κρύβει αρκετούς κινδύνους, γι' αυτό οι παίκτες του θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος:

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει σημαντικά προβλήματα και πολλές απουσίες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας, να παίξουμε δηλαδή καλό μπάσκετ και να πάρουμε τη νίκη. Το Μαρούσι άλλωστε, με όποια σύνθεση κι αν έχει παίξει, παλεύει όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί όλα τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους, πολύ περισσότερο εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος, να βάλουμε και όλα τα νέα παιδιά για να βρούμε έναν καλύτερο ρυθμό από εδώ και πέρα».

Από την πλευρά των παικτών ο Άαρον Πέτγουεϊ δήλωσε: «Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, νομίζω ότι και θέλουμε, αλλά και έχουμε ανάγκη μία νίκη. Και θέλουμε και μία μεγάλη νίκη κι από αυτό το παιχνίδι θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας για την συνέχεια. Είμαστε αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και θέλουμε τον χρόνο μας, αλλά νομίζω ότι δουλεύουμε πολύ καλά και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει στη συνέχεια».

Το επόμενο «εννιάρι» της Ολλανδίας!!

Το επόμενο «εννιάρι» της Ολλανδίας
Την άποψη ότι το επόμενο αστέρι της εθνικής Ολλανδίας είναι ο Λουκ Ντε Γιονγκ, όπως δήλωσε ο Πάτρικ Κλάιφερτ στην ιστοσελίδα «Nusport.nl.».

Ο παλαίμαχος επιθετικός των «οράνιε» τόνισε ότι ο 21χρονος ποδοσφαιριστής της Τβέντε θα γίνει ο επόμενος σπουδαίος επιθετικός της ομάδας.

«Στην Τβέντε έχει πάρει τις σωστές αρχές για να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό αστέρι της Ευρώπης. Θεωρώ ότι είναι ο μελλοντικός επιθετικός στην εθνική Ολλανδίας», τόνισε ο Κλάιφερτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ντε Γιονγκ έχουν εκδηλώσει αρκετές αγγλικές ομάδες, όπως η Λίβερπουλ και η Νιούκαστλ. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να παίξει στην Premier League.

πηγή: sportfm.gr

Ανανέωσε με Γκλάντμπαχ ο Αράνγκο!!

Ανανέωσε με Γκλάντμπαχ ο Αράνγκο
Παίκτης της Γκλάντμπαχ θα παραμείνει ο Χουάν Αράνγκο. Ο αρχηγός της εθνικής Βενεζουέλας συμφώνησε για την επέκταση της συνεργασίας του με την Μπορούσια κατά δύο χρόνια, μέχρι το 2014. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε αποκτηθεί από τη Μαγιόρκα το 2009 και έκτοτε έχει 79 συμμετοχές και 9 γκολ στην Bundesliga.

Φέτος με 23 εμφανίσεις και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έχει καθοριστική συμβολή στην καλή πορεία της Γκλάντμπαχ, που είναι τέταρτη στην Bundesliga και στο -3 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, ενώ έχει προκριθεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

πηγή: sportfm.gr

Εντός έδρας οι πρωτοπόροι!!

Εντός έδρας οι πρωτοπόροι
Εντός έδρας αποστολές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η αυλαία ανοίγει σήμερα Παρασκευή (10/2) με το Τβέντε-Χέρακλες, ενώ αύριο Σάββατο (11/2) αναμετρώνται η Άλκμααρ με την Εξέλσιορ. Σε ότι αφορά την Αϊντχόφεν, υποδέχεται την Ντε Γκράαφτσαπ την Κυριακή. Αναμέτρηση «παγίδα» για τον Άγιαξ εκτός έδρας με την Μπρέντα.

Την ανοδική τους πορεία θέλουν να συνεχίσει η Φέγενορντ που κοντράρεται στο Ρότερνταμ την Φίτεσε.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Τβέντε-Χέρκαλες (21:00)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Άλκμααρ-Εξέλσιορ (19:45)
Ρόντα-Ναιμέγκεν (20:45)
Φένλο-Γκρόνιγκεν (20:45)
Μπρέντα-Άγιαξ (21:45)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Ουτρέχτη-Ντεν Χάαγκ (13:30)
Αίντχόφεν-Ντε Γκράαφτσαπ (15:30)
Βάαλβικ-Χέρενφεν (15:30)
Φέγενορντ-Φίτεσε (17:30)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Μπρέντα (21:00)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Φέγενορντ-Βάαλβικ (19:45)
Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ (20:45)
Ντε Γκράαφτσαπ-Φένλο (20:45)
Χέρακλες-Ρόντα (21:45)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Γκρόνιγκεν-Αϊντχόφεν (13:30)
Άγιαξ-Ναιμέγκεν (15:30)
Ουτρέχτη-Άλκμααρ (15:30)
Φίτεσε-Τβέντε (17:30)


πηγή: sportfm.gr

Στον πάγκο της Χόφενχαϊμ ο Μπάμπελ!!

Στον πάγκο της Χόφενχαϊμ ο Μπάμπελ
O Mάρκους Μπάμπελ είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος προπονητής της Χόφενχαϊμ. Ο 39χρονος πρώην διεθνής άσος αντικαθιστά τον απολυθέντα Χόλγκερ Στανισλάβσκι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Προηγουμένως είχε εργαστεί σε Στουτγκάρδη και Χέρτα, αποχωρώντας από την τελευταία το Δεκέμβριο μετά από διαμάχη με τη διοίκηση.

H Χόφενχαϊμ είναι όγδοη μετά από 20 αγωνιστικές με 24 βαθμούς, μόλις έξι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ την Τετάρτη αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάνοντας με 1-0 από τη Γκρόιτερ Φορτ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, μέσα στην έδρα της.

πηγή: sportfm.gr

«Έτοιμος να δείξω τι αξίζω»

«Έτοιμος να δείξω τι αξίζω»
Χαρούμενος και έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στην ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε ο Ξερντάν Σακιρί. Ο 20χρονος Ελβετός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους «Βαυαρούς», το οποίο θα έχει ισχύ από το καλοκαίρι.

«Δεν είναι συνηθισμένο κάποιος να αφήνει το πρωτάθλημα της Ελβετίας για να πάρει μεταγραφή σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Είμαι αποφασισμένος να αποδείξω την αξία μου στην Μπάγερν και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για μία θέση», ανέφερε ο 20χρονος μέσος, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε.

«Η μισή Ευρώπη φαίνεται να ενδιαφερόταν για να με αποκτήσει, επίσης αρκετά είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Πολλά είχαν γραφτεί για μία πιθανή μεταγραφή και είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην Μπάγερν», πρόσθεσε.

πηγή: sportfm.gr

Οπαδός του Αντσελότι ο Καναβάρο!!

Οπαδός του Αντσελότι ο Καναβάρο!
Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε ο Φάμπιο Καναβάρο για τον Κάρλο Αντσελότι. Οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στην Πάρμα, τις σεζόν 96’-98’, με τον Ιταλό αμυντικό να δηλώνει… οπαδός της δουλειάς του Ιταλού τεχνικού.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, μεγάλη μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αντσελότι είναι ένας προπονητής, με διεθνή φήμη.

Επίσης, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ο οποίος έκανε την προσπάθεια του να μιλήσει Γαλλικά, μόλις έπιασε δουλειά
» , ήταν τα λόγια του Καναβάρο.

πηγή: sportfm.gr

«Έχει αλλάξει η Γιουβέντους»

«Έχει αλλάξει η Γιουβέντους»
Ικανοποιημένος από την απόδοσή του αλλά και της Γιουβέντους, δήλωσε ο Μάρτιν Κάσερες. Ο 24χρονος αμυντικός τόνισε πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής, επισημαίνοντας πως το κλίμα στην ομάδα είναι τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη του «θητεία» στους «μπιανκονέρι».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από το προσωπικό μου επίπεδο και από την ομάδα. Συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι τελείως διαφορετικό.

Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα προσαρμογής, παίζουμε πολύ καλά και είμαι πολύ σίγουρος για τις ιδέες του Αντόνιο Κόντε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάντα προσπαθούμε να παίρνουμε τη νίκη
», ήταν τα λόγια του Κάσερες.

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, διατηρώντας το αήττητο σερί.

πηγή: sportfm.gr

Δεν έχει ξεχάσει τον Κολάροφ…!!

Δεν έχει ξεχάσει τον Κολάροφ…
Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για την απόκτηση του Αλεξάντερ Κολάροφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «calciomercato» αναφέρει ότι ο Σέρβος μπακ της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Αντόνιο Κόντε.

Μάλιστα, η «Γηραιά Κυρία» παρουσιάζεται έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 9 εκατ. ευρώ για να πάρει τον αμυντικό, ο οποίος πήγε στους «πολίτες» το περσινό καλοκαίρι έναντι 18 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο διεθνής παίκτης έχει χάσει τη θέση του στην αγγλική ομάδα, αφού πρώτος στις επιλογές του Ρομπέρτο Μαντσίνι παραμένει ο Γκαέλ Κλισί.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του «insidefutbol.com» υποστηρίζει ότι η Σίτι φέρεται να αξιώνει 16 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Κολάροφ.

Τη φετινή σεζόν ο Σέρβος έχει παίξει σε 22 ματς (1480 λεπτά συμμετοχής), έχοντας 3 γκολ και 4 ασίστ στο ενεργητικό του.


πηγή: sportfm.gr

Ισπανικός τελικός στο... «Γουέμπλεϊ»!!

Ισπανικός τελικός στο... «Γουέμπλεϊ»!
Το απόλυτο σκηνικό τρόμου. Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 20 Μαΐου. Πάνω από 40.000 Βάσκοι, πάνω από 40.000 Καταλανοί ταυτόχρονα στην Μαδρίτη, την πόλη που έμαθαν να μισούν από γενιά σε γενιά! Για να μπει λίγο ακόμα ένταση στην συνεύρεση, στην υπόθεση εργασίας μπαίνει και μία πιθανή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ρεάλ Μαδρίτης (19/5) που μπορεί να φέρει όλη την Μαδρίτη μεθυσμένη στους δρόμους! Για να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο χαμός, προσθέστε στην εξίσωση και την συναυλία των Coldplay στο «Βιθέντε Καλντερόν» το ίδιο βράδυ! Χαμός! Αυτός είναι ο λόγος που η Μαδρίτη εξαιρέθηκε σαν τόπος διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ναι, αλλά που θα γίνει το ματς; Κανείς δεν ξέρει. Κι όμως συμβαίνουν ακόμα και στα καλύτερα σπίτια.

Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι το ζευγάρι του τελικού. Όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα. Αν η Μπαρτσελόνα προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτός του Κυπέλλου μετατίθεται στις 25 Μαΐου. Διαφορετικά η στέψη θα γίνει στις 20 Μαΐου. Το γήπεδο είναι ακόμα υπό συζήτηση. Από την στιγμή που η Μαδρίτη εξαιρέθηκε υπάρχουν δύο λογικές επιλογές και μία έκπληξη.

Πρώτα πρώτα η Σεβίλλη. Ωραίο γήπεδο το Ολυμπιακό Στάδιο της Καρτούχα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Μεγάλη δυσκολία στην μετακίνηση τόσων οπαδών, αφού η Σεβίλλη απέχει 1054 χιλιόμετρα από την Μαδρίτη και 701 από το Μπιλμπάο.

Επόμενη λύση, η Βαλένθια. Βολικό γήπεδο το «Μεστάγια» το οποίο εξάλλου φιλοξένησε τον τελευταίο τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν από τρία χρόνια. Ναι, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Είναι μικρό για να ικανοποιήσει την τρελή ζήτηση που υπάρχει σε εισιτήρια.
Κάπου εκεί πετάχτηκε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου που έριξε την φαεινή ιδέα: «Γιατί να μην παίξουμε στην Βαρκελώνη;». Το «Καμπ Νου» μπορεί να χωρέσει τον περισσότερο κόσμο και μπορεί να αποτελέσει εξτρά κίνητρο στους πεισματάρηδες Βάσκους να πάρουν την κούπα σε εχθρικό έδαφος.

Η τελική απόφαση θα παρθεί την Δευτέρα σε σύσκεψη ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων και της ισπανικής ομοσπονδίας. Κανείς δεν ξέρει ποιο γήπεδο θα πάρει το τελικό χρίσμα. Κι αν ο φετινός τελικός του ισπανικού κυπέλλου γίνει φέτος στο «Γουέμπλεϊ»; Θα ήταν κι αυτό μία κάποια λύσις...

πηγή: sday.gr

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;
Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Λεβάντε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και η Μπαρτσελόνα την Οσασούνα εκτός έδρας για την 23η αγωνιστική που διεξάγεται στην Ισπανία από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα.

Η πρωτοπόρος, Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στη Λεβάντε, η οποία μπορεί να εντυπωσιάζει φέτος βρισκόμενη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής λοιπόν, πέφτει σε αυτό το μέρος του πίνακα καθώς ενδεχόμενη ήττα της Λεβάντε θα δώσει την ευκαιρία σε Εσπανιόλ, Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης να την προσπεράσουν στη βαθμολογία. Φυσικά ο στόχος των ομάδων αυτών δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Οσασούνα εκτός έδρας θέλοντας να μην χάσει άλλους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να μειώσει τη διαφορά που έχει με την πρώτη θέση.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου

Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου

Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Σάββατο, 18/02
Χετάφε – Εσπανιόλ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Σανταντέρ (21:00)
Σεβίλλη – Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 19/02
Γρανάδα – Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα (17:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02
Σαραγόσα – Μπέτις (22:00)

πηγή: sportfm.gr

«Ελπίζω να ανανεώσει ο Γκουαρντιόλα»

«Ελπίζω να ανανεώσει ο Γκουαρντιόλα»
Την ελπίδα ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Σάντρο Ροσέλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η συνεργασία των δύο πλευρών λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τον πείσουμε να μείνει, όμως η απόφαση είναι δική του. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, επειδή αυτό είναι κάτι που κάνει κάθε χρόνο και ελπίζω να συνεχίσει να είναι μέλος αυτής της ομάδας για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτό, άλλωστε, θέλουν και οι οπαδοί μας», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του καταλανικού συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο Ροσέλ μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι: «Είναι ένα στολίδι. Όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος. Είναι αναντικατάστατος».

πηγή: sportfm.gr

Ετοιμάζει τη νέα Ρεάλ ο Μουρίνιο!!

Ετοιμάζει τη νέα Ρεάλ ο Μουρίνιο!
Ανατροπή δεδομένων σημειώνεται στην φημολογούμενη αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η «AS» υποστηρίζει ότι ο Πορτογάλος προπονητής έχει καταρτίσει ήδη το πλάνο της ομάδας για το ερχόμενο καλοκαίρι και έχει ενημερώσει σχετικά τους παίκτες του.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 16 Ιουλίου. Αυτή η ημερομηνία αφορά όσους παίκτες δεν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Euro 2012.

Όσων οι ομάδες αποκλειστούν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης θα γυρίσουν στις 23 Ιουλίου, όσοι μείνουν εκτός από την προημιτελική φάση θα επιστρέψουν στις 26 του μήνα, στις 28 όσοι φτάσουν στα ημιτελικά και δύο μέρες αργότερα οι φιναλίστ.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε γνωστό ότι ο Μουρίνιο σκοπεύει να φύγει από τη Ρεάλ στις 30 Ιουνίου, δύο χρόνια νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του. Αφορμή για τη συγκεκριμένη σκέψη στάθηκαν τα γιουχαΐσματα μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μετά από μερικές ημέρες ο Χοσέ Καγιεχόν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι ισχύουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τον Μουρίνιο, επειδή τον βλέπω πολύ χαρούμενο. Θέλει να μείνει εδώ, να κερδίσει πολλούς τίτλους και τα πάει αρκετά καλά».

πηγή: sportfm.gr

Θέλει Ρεάλ ο Φαν Πέρσι!!

Θέλει Ρεάλ ο Φαν Πέρσι!
Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Χθες η «Marca» αποκάλυψε ότι ο Ολλανδός επιθετικός της Άρσεναλ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της πρωτοπόρου της Primera Division.

Από την πλευρά του, ο διεθνής παίκτης δηλώνει ενθουσιασμένος για να παίξει στους «μερένχες».

«Είμαι ενθουσιασμένος για να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης», αναφέρει ο Φαν Πέρσι και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Άρσεναλ δεν θέλει να διαπραγματευτεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος φορ έχει πετύχει 22 γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2013 και έχει απαντήσει αρνητικά να ανανεώσει με τους «κανονιέρηδες».

πηγή: sportfm.gr

Ταχύτερος ο Αλόνσο, πρόβλημα ο Φέτελ!!

Ταχύτερος ο Αλόνσο, πρόβλημα ο Φέτελ
Οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης ολοκληρώνονται σήμερα (10/2) στην πίστα της Χερέθ, εκεί όπου βρίσκονται έντεκα από τις δώδεκα ομάδες του γκριντ. Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις πρωινές δοκιμές, την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να κάνει μόνο δύο γύρους.

Για πρώτη φορά στο τετραήμερο της Χερέθ η σκουντερία πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση, με τον Αλόνσο να κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο όλων των ημερών. Στον αντίποδα βρέθηκε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος λόγο ενός ηλεκτρικού προβλήματος κατάφερε να κάνει μόλις δύο γύρους.

Πίσω από τον Ισπανό πιλότο πλασαρίστηκε ο Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον με McLaren.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Ρομάν Γκροσεάν με τη Lotus , ενώ ο Μπρούνο Σένα με Williams πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση.

Αναλυτικά οι χρόνοι των πρωινών δοκιμών:

1. Αλόνσο, Ferrari, 1:18.877
2. Βερνιέ, Toro Rosso, 1:19.597
3. Χάμιλτον, McLaren, 1:19.640
4. Γκροσεάν, Lotus, 1:19.729
5. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:19.834
6. Χούλκενμπεργκ, Force India, 1:19.977
7. Σένα, Williams, 1:20.132
8. Τρούλι, Caterham, 1:22.214


πηγή: sportfm.gr

Ψήφος ή χρεοκοπία!!

Ψήφος ή χρεοκοπία
Να στεγανοποιήσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες από πιθανές διαρροές στην επικείμενη ψηφοφορία για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης θα επιχειρήσουν σήμερα οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, του βουλευτή Άρτας Παύλου Στασινού αλλά και του γαλάζιου συνδικαλιστή Γιάννη Μανώλη (παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής), έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες κινδύνου στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Ενδεχόμενο domino effect στο ΠΑΣΟΚ

Το φαινόμενο του «ντόμινο» πλανάται πάνω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές του κόμματος καλούνται αύριο στις 10 το πρωί να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν το πακέτο της νέων συμφωνίας με την τρόικα, που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα για την ελληνική κοινωνία. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και οι πιέσεις άνευ προηγουμένου, αφού η στάση των ευρωπαίων σηματοδοτεί και απειλή του τύπου «αποδέχεστε τη συμφωνία ή χρεοκοπείτε άτακτα και ίσως μένετε εκτός ευρώ».

Ο αριθμός των βουλευτών που εμφανίζονται απρόθυμοι να ψηφίσουν μέτρα, όπως η αλλαγή στα εργασιακά με την μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξάνει διαρκώς. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι εφόσον οι αντιδράσεις δεν περιοριστούν τότε θα «μεταδοθεί» ο ιός της διαφωνίας σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα. «Όταν κάποιος βλέπει τον διπλανό του να εμφανίζεται πιο ευαίσθητος, τότε είναι πιθανό να επαναστατήσει και ο ίδιος και να μην ψηφίσει» λένε έμπειροι κοινοβουλευτικοί.

Ανεξάρτητα από το εάν η διαδικασία στη Βουλή θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ένα γενικό περίγραμμα των δεσμεύσεων της χώρας, οι αντιδράσεις των βουλευτών δεν φαίνεται να κάμπτονται. Η προειδοποίηση της ηγεσίας θα είναι πιθανότατα ότι εάν κάποιος διαφωνεί με την κεντρική επιλογή του ΠΑΣΟΚ τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και από βουλευτής. Εναλλακτική ή και συμπληρωματικά η Ιπποκράτους φέρεται να εξετάζει και το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, την επιβολή της οποίας ζητούν όλο και περισσότεροι βουλευτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στον κύκλο των διαφωνούντων βουλευτών ανήκουν, περισσότεροι από είκοσι εθνοπατέρες, μεταξύ άλλων οι Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Κουτσούκος, Οδυσσέας Βουδούρης, Δημήτρης Κουσελάς, Τάκης Αντωνακόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Χρήστος Κατσούρας, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Θόδωρος Παραστατίδης, Σοφία Γιαννακά και άλλοι.

Βαρύ κλίμα και μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα το βράδυ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην σκιά της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών και ενόψει της ψήφισης από την Βουλή του σκληρού πακέτου των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.

Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα το βράδυ στις 8.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και μετά την ομιλία του  κ. Σαμαρά θα υπάρξουν τοποθετήσεις των βουλευτών. Η συμφωνία για το σκληρό πακέτο μέτρων προκαλεί κραδασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα και απειλεί την συνοχή του κομματικού μηχανισμού. Καθώς την Κυριακή αναμένεται η ψήφιση των μέτρων πολλοί βουλευτές ζητούν από τον κ. Σαμαρά να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να τους βγάλει από την δύσκολη θέση και να μπορούν να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους τους.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει δυσαρέσκεια λόγω της συνολικής στροφής του κόμματος. Επιπλέον η αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι αντιδράσεις των πράσινων βουλευτών έχουν αντανάκλαση και στους συναδέλφους τους της ΝΔ. Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που εξαρτούν την στάση τους από το τι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους του άλλου κόμματος στην ίδια περιφέρεια.

 Το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους γαλάζιους βουλευτές όμως είναι το θέμα των εκλογών όπου διαμορφώνονται δύο τάσεις. Η μία θέλει εκλογές το συντομότερο όσο ακόμη το κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του και πριν φανούν οι συνέπειες από την υποχώρηση του κ. Σαμαρά.

Η δεύτερη υποστηρίζει ότι οι εκλογές πρέπει να καθυστερήσουν για να αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να διαχυθεί η ευθύνη που σε διαφορετική περίπτωση αμέσως μετά τις εκλογές θα βαρύνει μόνο τη ΝΔ.

Το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα δείχνει η χθεσινή παραίτηση του κ. Γιάννη Μανώλη από την θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος. Υπάρχουν κι άλλοι που σκέπτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και δεν είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν τους τόνους της κριτικής.
πηγή: protothema.gr

Λεμονής: «Ο Παναιτωλικός είναι για πιο ψηλά»

Λεμονής: «Ο Παναιτωλικός είναι για πιο ψηλά»
Την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ του Παναιτωλικού και την άποψη ότι η ομάδα αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία από ότι είναι τώρα, εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου τόνισε ότι θα δουλέψει στον ψυχολογικό τομέα και ότι ανυπομονεί για το πρώτο του ματς. Διαβάστε όσα είπε για τον Ολυμπιακό.

«Έρχομαι σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου λόγω τριών κρίσιμων ματς που έρχονται δύσκολα θα έχω χρόνο για επικοινωνία με σας και με τον κόσμο. Δεν κρύβω ότι με καλύπτει ο Παναιτωλικός. Οι σχέσεις με τους παίκτες δυναμώνουν μέσα από τις δυσκολίες και τώρα το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το ματς με τη Δράμα. Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ και στην υποδομή της ομάδας. Σαν ομάδα είναι φανερό ότι είναι για πιο ψηλά στη βαθμολογία», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα προπονητή.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Είναι ίδιες όπως πριν, μιας και έχω ξαναβρεθεί εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε τα θετικά και εγώ όταν είχα ξαναβρεθεί στο Αγρίνιο θυμόμουν τη στήριξη του κόσμου».

Για το αν έχει άποψη για την ομάδα: «Όλοι ξέρουν τον Παναιτωλικό. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλάμε μεταξύ μας και ξέρουμε τις συνθήκες, τις υποδομές. Ξέρω τους πιο πολλούς παίκτες και έχω άποψη για το πώς πρέπει να παίζουμε. Θα δουλέψω πολύ στην ψυχολογία και στο μυαλό των παικτών γιατί δεν φτάνουν τα συστήματα όταν πρέπει να τρέξεις για να τα κάνεις πράξη».

Για το πόσο γρήγορα πήρε την απόφαση να πάει στο Αγρίνιο: «Ήμουν θετικά προδιατεθειμένος και άρα δεν μου πήρε πολύ. Απλά συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες για πολλή ώρα».

Για το πόσοι βαθμοί φτάνουν για τη σωτηρία: «Αυτό είναι λάθος νοοτροπία. Δεν θα είμαι με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι, θα κοιτάμε όλοι μόνο το επόμενο ματς. Όλοι θέλουν να κερδίζουν».

Για το αν χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας: «Το μόνο που ίσως πρέπει να συζητήσω με τους παίκτες μου είναι ότι ίσως πρέπει να ξεχάσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην άλλη κατηγορία και να σκεφτούν πιο πρακτικά. Με τη Δράμα αν δεν τους είχε πιάσει το άγχος μήπως και κάτι στραβώσει θα είχαν κερδίσει με ευρύ σκορ».

Οι εκπρόσωποι του Τύπου σχολίασαν τις σχέσεις που έχει ο Λεμονής με τον Ολυμπιακό και τότε εκείνος απάντησε :
«Έχω πάρει τίτλους με τον Ολυμπιακό και σαν παίκτης και σαν προπονητής αλλά αν δείτε τα στατιστικά μου έχω κόψει πιο πολλούς βαθμούς με άλλες ομάδες από τον Ολυμπιακό παρά από τον Παναθηναϊκό».

Από την δική του μεριά, ο Θανάσης Κωστούλας, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι ζήτησε από τον Μπάμπη Τεννέ να παραμείνει στην ομάδα, πρόσθεσε: «Είχαμε καλές αποδόσεις αλλά όχι ανάλογα αποτελέσματα. Πολύ καλύτερες από άλλες ομάδες με ποιο πολλούς βαθμούς. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μόλις χτες ήρθε ο κ. Τεννές και μας είπε ότι για το καλό της ομάδας και για να υπάρξει μια επανεκκίνηση καλό είναι να πάψει να είναι προπονητής. Ξεκαθαρίζω ότι εγώ του ζήτησα να μείνει… Παρόλα ταύτα δέχομαι ότι πολλές φορές οι βαθμοί δεν συμβαδίζουν με την απόδοση».

Για το αν υπήρχε θέμα στα αποδυτήρια και τι του μετέφερε ο πρώην προπονητήςΌλα έγιναν για το καλό της ομάδας. Στα αποδυτήρια δεν είχαμε και δεν έχουμε πρόβλημα».

Για το αν θεωρεί ότι παρείχε όση στήριξη έπρεπε η ομάδα: «Είμαστε καθημερινά εδώ και έχουμε φέρει τα γραφεία μας κοντά στη ομάδα. Λύνουμε κάθε πρόβλημα μόλις ξεκινάει. Τι άλλη απόδειξη υπάρχει για το πόσο ασχολούμαστε από το ότι φέραμε τον καλύτερο διαθέσιμο προπονητή αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Για το αν συμμερίζεται την αγωνία του κόσμου: «Βεβαίως και τη συμμεριζόμαστε όλοι. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα».

Για το πόσο θα ήθελε να παραμείνει στο τιμόνι ο νέος προπονητής: «Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια και να χτίσει μια μεγάλη ομάδα».

Για το αν έκανε ο ίδιος κάτι λανθασμένο: «Βεβαίως, όλοι κάνουμε λάθη. Σε προπονητές, παίκτες, ακόμα και στις εγκαταστάσεις μπορεί να έχουν υπάρξει αστοχίες. Αλλά λάθος στρατηγικό που να πω μετά ότι αν δεν είχα κάνει αυτό θα ήμασταν σήμερα αλλιώς όχι δεν πιστεύω ότι έκανα».

Στην Ελβετία ο Δημητρέλος!!

Στην Ελβετία ο Δημητρέλος!
Επιτέλους… άγχος στην ΑΕΚ!

Δείχνοντας συναίσθηση του καταστροφικού κινδύνου (που δεν έμοιαζε να χαρακτηρίζει γενικώς απερχόμενη διοίκηση και μετόχους) ο Ανδρέας Δημητρέλος βρίσκεται κιόλας στην Ελβετία για να συζητήσει με τον Αντρέα Τραβέρσο.

Σε επιβεβαίωση της «Sportday» που αποκάλυψε το ραντεβού, ο πρόεδρος της «Ένωσης» συνομιλεί ήδη με τον επικεφαλής της επιτροπής «Financial Fair Play» της UEFA.

Εκεί θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να πείσει τον αξιωματούχο της ομοσπονδίας ότι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου δεν είναι τόσο ανέφικτη όσο μοιάζει σήμερα.

Θα ζητήσει, δε, κατευθυντήριες γραμμές για τις βασικές κινήσεις που απαιτούνται για την αδειοδότηση και θα επιδιώξει να καλλιεργήσει όσο πιο πρόσφορο έδαφος γίνεται ενόψει της παρουσίας της ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή στις 16 Φλεβάρη.

Όλα αυτά εν αναμονή των εξελίξεων που προανήγγειλε για σήμερα ο Πέτρος Παππάς στην απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν νόημα συναντήσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις: Τη χρηματοδότηση της ΑΕΚ από τους μετόχους.

πηγή: sportfm.gr

Εύκολο έργο για τους «μεγάλους»

Εύκολο έργο για τους «μεγάλους»
Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται η 23η αγωνιστική του Σαμπιονά, η οποία ωστόσο περιλαμβάνει «πονηρές» εξόδους για τις Παρί και Μαρσέιγ. Οι Παριζιάνοι αγωνίζονται στην έδρα της Νις και οι Μασσαλοί σε αυτήν της Εβιάν. Ευκολότερο αναμένεται να είναι το έργο της 2ης του βαθμολογικού πίνακα, Μονπελιέ, που φιλοξενεί την Αζαξιό.

Με στόχο την 5η συνεχόμενη νίκη η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν ταξιδεύει για να αγωνιστεί στην έδρα της Νις, η οποία με την σειρά της δίνει μάχη παραμονής, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 19 βαθμούς. Την περασμένη αγωνιστική οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 εκτός έδρας με την Αζαξιό, ενώ η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε 3-1 στο Παρίσι την Εβιάν.

Παγίδες κρύβει για την Μαρσέιγ η επίσκεψη της το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της Εβιάν, που είναι στην 12η θέση, απέχοντας όμως μόλις 4 βαθμούς απο τη γραμμή του υποβιβασμού. Ευκολότερα θεωρητικά είναι τα πράγματα για τη Λιόν που φιλοξενεί την Καέν και θέλει μόνο νίκη, ενω ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση της Λιλ με την Μπορντό, η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική στο Σαμπιονα

Σάββατο 11/2 16.00

Εβιάν-Μαρσέιγ
Μονπελιέ-Αζαξιό
Λιόν-Καέν
Οσέρ-Λοριάν
Βαλενσιέν-Νανσί

20.00 Μπρεστ-Ντιζόν
22.00 Ρεν-Σοσό

Κυριακή 12/2

16.00 Λιλ-Μπορντό
18.00 Νις-Παρί Σεν Ζερμέν
22.00 Τουλούζ-Σεντ Ετιέν

πηγή: sportfm.gr

Ετορί: «Θέλει να επιστρέψει ο Σκιλασί»

Ετορί: «Θέλει να επιστρέψει ο Σκιλασί»
Την επιθυμία του Σεμπαστιάν Σκιλασί να επιστρέψει στη Μονακό, αποκάλυψε ο Ζαν-Λουκ Ετορί μιλώντας στην «Le Parisien», όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις εννιά προσθήκες ξένων παικτών που έκαναν οι Μονεγάσκοι, κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

«Η διοίκηση της ομάδας έχει πάρει αρκετά ρίσκα, ενώ θεωρούν πως η ομάδα αυτή θα είναι ανταγωνιστική. Εγώ θα έπαιρνα παίκτες που αγωνίζονται στην Ligue 2 και θα τους πλαισίωνα με έμπειρους, όπως ο Σεμπαστιάν Σκιλασί, ο οποίος θέλει να επιστρέψει», δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Le Parisien» ο πρώην τερματοφύλακας της Μονακό, Ζαν-Λουκ Ετορί.

πηγή: sportfm.gr

Επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής πορείας του!!

Σταθερά σε πολύ υψηλή θέση, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη παγκόσμια κατάταξη συλλόγων σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που δημοσίευσε η διεθνής υπηρεσία στατιστικής του ποδοσφαίρου.
Επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής πορείας του
Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Ο Δικέφαλος κυρίως πιστώνεται τις δύο τελευταίες πολύ καλές σεζόν του στη Ευρώπη, όπου μέσα από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ (αρχικά) τη πορεία του στους ομίλους της διοργάνωσης (αμέσως μετά) και τη πρόκριση στους 32 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φιγουγάρει στη 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ αυτή η τιμητική διάκριση δεν έχει πιστωθεί από τη κατάκτηση ενός τίτλου που κακά τα ψέματα δικαιούται αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις.
Η υψηλή θέση στη οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει στη ουσία τη πολύ καλή ευρωπαϊκή του πορεία. Και τις προκρίσεις απέναντι σε ομάδες – μεγαθήρια που έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ σε σύγκριση με τον Δικέφαλο. Πλέον μπροστά του είναι μια άλλη πρόκληση. Οι διπλές αναμετρήσεις με την Ουντινέζε, στις 16 και στις 23 Φεβρουαρίου, από τις οποίες θα εξαρτηθεί, εάν ο ΠΑΟΚ «περάσει» και στους 16 της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ έχει και τη εμπειρία, αλλά και τη ικανότητα των παικτών του να ανταποκριθεί σε αυτά τα παιχνίδια. Άλλωστε η Ευρώπη από μόνη της, αποτελεί μια πρόκληση για τους παίκτες που θέλουν να διαφημιστούν περισσότερο και σαν προσωπικότητες αλλά και συνολικά να βοηθήσουν τη ομάδα. Από τη Ευρώπη έρχονται περισσότερα χρήματα, έρχεται η αναγνώριση που και στο ηθικό «κομμάτι» είναι απαραίτητη.
Δύο είναι οι προκλήσεις για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Μπόλονι από εδώ και στο εξής. Η διατήρηση της ομάδας στη τετράδα του πρωταθλήματος και η άνετη είσοδος στα πλέι οφ, εκεί όπου μπορούν να γίνουν πολλά, ανάλογα πάντα με τη αγωνιστική ετοιμότητα που θα βρίσκεται η κάθε ομάδα. Και κατά δεύτερον, η επίτευξη της πρόκρισης επί της Ουντινέζε.
Ειδικά στη Ευρώπη, δεν είναι εύκολη η προσπάθεια, ούτε όμως και ακατόρθωτη. Θα σας θυμίσω, πως πριν από ένα χρόνο όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και στις λεπτομέρειες έχασε τη πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.
Κίνητρο υπάρχει και είναι υψηλό, η επιθυμία είναι δεδομένη, αρκεί απλά να βοηθήσει και η τύχη σε χαρακτηριστικά σημεία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ και να μπορέσει να επιτύχει μια πρόκριση η οποία θα επιβραβεύσει τη εκπληκτική του ευρωπαϊκή πορεία των δύο τελευταίων ετών.
Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, πως ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης έχει κερδίσει τον σεβασμό και τη εκτίμηση των αντιπάλων του.
Πηγή: pamesports.gr

Εξώδικο Κούγια: "Nα αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα!"

Ο Αλέξης Κούγιας με εξώδικο που έστειλε, ζητάει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2.
Εξώδικο Κούγια: "Nα αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα!"
Το εξώδικο αναφέρει:
"ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005», που εδρεύει στην Πάτρα, οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κιτίου, αρ. 1, νομίμως εκπροσωπουμένης.
ΠΡΟΣ
Την διοργανώτρια αρχή Football League – Football League 2 που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Θεμιστοκλέους, αρ. 42.
Η «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ» διαμαρτύρεται εντονότατα, διότι σήμερα αποφασίσατε την παράνομη συνέχιση της διακοπής των πρωταθλημάτων της football league και football league 2 με την ψευδή αιτιολογία ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ανασφάλιστοι.
Η «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ» σήμερα δια του Προέδρου της στο Συμβούλιο της Ένωσής μας σας έκανε γνωστά τα άρθρα της αθλητικής νομοθεσίας, από τα οποία προκύπτει ότι, εφόσον οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς το Ι.Κ.Α., δεν δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές να ισχυρίζονται ότι είναι ανασφάλιστοι.
Η «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ, ενόψει των ως άνω, να αρχίσουν τα πρωταθλήματα τηςfootball league και της football league 2 την ερχόμενη Κυριακή, 12/2/2012, και ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ, αφενός ανακαλεί με επαρκές υπόλοιπο την πληρωμή της υπ' αρ. 05891337/8 επιταγής της PROBANK, με ημερομηνία 3/2/2012, εις διαταγήν Ε.Ε.ΠΟΔ. Β΄και Γ΄Εθνικής, η οποία έχει παραδοθεί, όπως δηλώσατε, στην ασφαλιστική εταιρία «LAVIE», αφετέρου ότι σε περίπτωση μη αμέσου ενάρξεως του πρωταθλήματος θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα και θα ζητήσει την ακύρωση του πρωταθλήματος.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.
Αθήνα, 9/2/2012
Η εξωδίκως διαμαρτυρόμενη
- προσκαλούσα - δηλούσα
Π.Α.Ε ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δια του Προέδρου της".