Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η αγανάκτηση γίνεται πανό (ΦΩΤΟ)

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και αρκετό καιρό για την τραγική κατάσταση της χώρας. Δείτε μια αναδρομή για τους αγανακτισμένους των γηπέδων.
Όταν η αγανάκτηση γίνεται πανό (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή το πανό που αναρτήθηκε στην αναμέτρηση μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ στο ΟΑΚΑ το gazzetta.gr θυμίζει τα πανό που έχουν σηκωθεί φέτος στα ελληνικά γήπεδα και είναι πολιτικού περιεχομένου.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει φέρει σε όλους τους Ελληνας οργή και αγανάκτηση και τώρα με το νέο μνημόνιο υπάρχουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Άλλωστε την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν το... σύνθημα για τη νίκη με το πανό που έγραφε: «Για να σωθούν οι τράπεζες από χρεωκοπία μας έριξαν στη φτώχεια και την ανεργία. Ξεπούλησαν την χώρα μας και ότι μας ανήκει κλείστε την τηλεόραση στο δρόμο είναι η νίκη»!

«Βουλή των βολεμένων»
Οι πράσινοι οπαδοί είναι και αυτοί που προκάλεσαν τον μεγαλύτερο σάλο πριν σχεδόν τέσσερις μήνες στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη με το ΟΑΚΑ. «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων», έγραφε το πανό που αναρτήθηκε από τους οργανωμένους της Θύρας 13 και εκτός από την διακοπή από τον διαιτητή Μήτσιο, υπήρξε στο τέλος του αγώνα και έλεγχος από την Αστυνομία σε αυτοκίνητα για να βρεθεί το πανό. Μάλιστα, προσήχθησαν και δύο άτομα στην ΓΑΔΑ!

«Ετσι... νικάνε όσοι σας χρωστάνε»!
Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί και νωρίτερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και μάλιστα σε ευρωπαϊκό ματς. Στη Θύρα 7 στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ σηκώθηκε ένα πανό που απεικόνιζε έναν ιππότη με ερυθρόλευκη σημαία να καρφώνει το δόρυ του στη Γερμανία. Προς το τέλος του αγώνα και ενώ οι Πειραιώτες είχαν εξασφαλίσει τη νίκη ακούστηκε το σύνθημα: «Ετσι... νικάνε όσοι σας χρωστάνε»!

«50% κούρεμα να κάνετε σε κάνα γίδι, από εμάς θα πάρετε ένα αρ...»!
Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι δεν σταμάτησαν εκεί αφού και σε αγώνα για τη Super League, αυτό με τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκης» πέρασαν το μήνυμα τους για την κυβέρνηση.
Στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού έκαναν την εμφάνισή τους τρία πανό, τα οποία έγραφαν: «Αλήτες, προδότες πολιτικοί, θα κάψουμε εσάς και τη Βουλή», «Κανείς βουλευτής ξανά στο Καραϊσκάκη. Είστε ανεπιθύμητοι...» και το καλύτερο: «50% κούρεμα να κάνετε σε κάνα γίδι, από εμάς θα πάρετε ένα αρ...»!

Σε ακόμη μια αναμέτρηση του Ολυμπιακού υπήρξε πανό, αλλά ήταν από τους φίλους της αντίπαλης ομάδας. Στη Νέα Σμύρνη και στο ματς του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό υπήρξε πανό από τους γηπεδούχους που ανέφερε: «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ».

«Δεν σε θέλει ο λαός, παρ´ την τρόικα και μπρος»
Για το ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαμαρτυρία και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Στο «Γεντί Κουλέ» οι οπαδοί του ΟΦΗ στο ματς με την ΑΕΚ σήκωσαν πανό στη Θύρα 4 που έγραφε: «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ´ την τρόικα και μπρος», ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο νομός είναι βαμμένος πολιτικά στα πράσινα! Ο διαιτητής Στυλιάρας ζήτησε να κατέβει το πανό διακόπτοντας τον αγώνα για ένα με δύο λεπτά κάτι που συνέβη μετά από λίγο, για να πάρουν σειρά τα συνθήματα κατά της Βουλής.

«Μετά το κούρεμα, έρχεται η φάπα»
Μια εβδομάδα αργότερα η ΑΕΚ ήταν γηπεδούχος στον αγώνα με τον Αρη και οι φίλαθλοι της ανάρτησαν εμπνευσμένα πανό στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί παρά τις σχετικές εντολές που υπήρχαν από τα γεγονότα στα άλλα παιχνίδια πέρασαν τα μηνύματα που ήθελαν με τον διαιτητή Κάκο να μην ασχολείται με την εξέδρα.
«160 ώρες, 592 ευρώ. Μπουνίδια και κλοτσίδια σε κάθε πολιτικό», «Μετά το κούρεμα, έρχεται η φάπα», «Ξεπουλήσατε την Ελλάδα. Ταπεινώσατε το λαό. Προδότες, κρυφτείτε!», «Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους. Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους», ήταν μερικά από τα πανό των φίλων της Ενωσης.

«Για μας ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο μπάλα, πολιτικοί προδότες έρχεται κρεμάλα»
Πανό πολιτικού περιεχομένου που ανάρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στη Super League 2011-2012, στη Θύρα 4 υπήρξε πανό που έγραφε: «Για μας ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο μπάλα, πολιτικοί προδότες έρχεται κρεμάλα». Επίσης υπήρξε πανό που ανέφερε: «Σκοτώστε τους προδότες πολιτικούς». Ο «δικέφαλος» έστειλε το μήνυμα του και σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στην Ιρλανδία στις 3 Νοεμβρίου του 2011 για τον αγώνα με την Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League σήκωσαν πανό γραμμένο στα αγγλικά που ανέφερε: «steal from the rich, give to the poor», δηλαδή να κλέβουν από τους πλούσιους και να δίνουν στους φτωχούς. Επίσης υπήρξε και ένα πιο... βαρύ για να ξεκουμπιστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα (Get the fuck out of here)

«Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι»
Μπορεί να υπήρξαν διαμαρτυρίες για την κατάσταση της χώρας και τα οικονομικά μέτρα που υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, όμως, δεν έλειψαν και στο Αγρίνιο. Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού ανάρτησαν σε ένα παιχνίδι στη Θύρα 6 πανό που δεν είχαν υβριστικό περιεχόμενο, αλλά πολιτικό. Το ένα έγραφε: «Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι» και το άλλο: «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά»!

Πανό και στο βόλεϊ
Μηνύματα δεν πέρασαν μόνο σε γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και βόλεϊ από τους φίλους του Ηρακλή. Ο «γηραιός» στα μέσα Δεκέμβρη φιλοξένησε την τουρκική Αρκάς στο κλειστό του ΕΑΚ Εύοσμου και σήκωσαν δύο πανό στα οποία αναγράφονταν, στα ελληνικά και στα τουρκικά, το σύνθημα: «Σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία».

«Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μη λυγάτε!»
Στην Κύπρο γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα και συμπαραστέκονται στους φιλάθλους της Super League και όχι μόνο. Oι οπαδοί του Απόλλωνα, στο ματς με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Λαμόγια πολιτικοί, τι φταίνε οι οπαδοί; Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μη λυγάτε!»
 

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: