Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής πορείας του!!

Σταθερά σε πολύ υψηλή θέση, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη παγκόσμια κατάταξη συλλόγων σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που δημοσίευσε η διεθνής υπηρεσία στατιστικής του ποδοσφαίρου.
Επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής πορείας του
Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Ο Δικέφαλος κυρίως πιστώνεται τις δύο τελευταίες πολύ καλές σεζόν του στη Ευρώπη, όπου μέσα από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ (αρχικά) τη πορεία του στους ομίλους της διοργάνωσης (αμέσως μετά) και τη πρόκριση στους 32 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φιγουγάρει στη 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ αυτή η τιμητική διάκριση δεν έχει πιστωθεί από τη κατάκτηση ενός τίτλου που κακά τα ψέματα δικαιούται αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις.
Η υψηλή θέση στη οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει στη ουσία τη πολύ καλή ευρωπαϊκή του πορεία. Και τις προκρίσεις απέναντι σε ομάδες – μεγαθήρια που έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ σε σύγκριση με τον Δικέφαλο. Πλέον μπροστά του είναι μια άλλη πρόκληση. Οι διπλές αναμετρήσεις με την Ουντινέζε, στις 16 και στις 23 Φεβρουαρίου, από τις οποίες θα εξαρτηθεί, εάν ο ΠΑΟΚ «περάσει» και στους 16 της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ έχει και τη εμπειρία, αλλά και τη ικανότητα των παικτών του να ανταποκριθεί σε αυτά τα παιχνίδια. Άλλωστε η Ευρώπη από μόνη της, αποτελεί μια πρόκληση για τους παίκτες που θέλουν να διαφημιστούν περισσότερο και σαν προσωπικότητες αλλά και συνολικά να βοηθήσουν τη ομάδα. Από τη Ευρώπη έρχονται περισσότερα χρήματα, έρχεται η αναγνώριση που και στο ηθικό «κομμάτι» είναι απαραίτητη.
Δύο είναι οι προκλήσεις για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Μπόλονι από εδώ και στο εξής. Η διατήρηση της ομάδας στη τετράδα του πρωταθλήματος και η άνετη είσοδος στα πλέι οφ, εκεί όπου μπορούν να γίνουν πολλά, ανάλογα πάντα με τη αγωνιστική ετοιμότητα που θα βρίσκεται η κάθε ομάδα. Και κατά δεύτερον, η επίτευξη της πρόκρισης επί της Ουντινέζε.
Ειδικά στη Ευρώπη, δεν είναι εύκολη η προσπάθεια, ούτε όμως και ακατόρθωτη. Θα σας θυμίσω, πως πριν από ένα χρόνο όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και στις λεπτομέρειες έχασε τη πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.
Κίνητρο υπάρχει και είναι υψηλό, η επιθυμία είναι δεδομένη, αρκεί απλά να βοηθήσει και η τύχη σε χαρακτηριστικά σημεία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ και να μπορέσει να επιτύχει μια πρόκριση η οποία θα επιβραβεύσει τη εκπληκτική του ευρωπαϊκή πορεία των δύο τελευταίων ετών.
Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, πως ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης έχει κερδίσει τον σεβασμό και τη εκτίμηση των αντιπάλων του.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: