Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Από τον ΠΑΟΚ στο Μαρούσι κι αντίστροφα...!!

Διαβάστε ποιοι παίκτες, αλλά και προπονητές έχουν εργαστεί σε ΠΑΟΚ-Μαρούσι και ποιοι πανηγύρισαν τίτλους με τους δύο συλλόγους.
Από τον ΠΑΟΚ στο Μαρούσι κι αντίστροφα...
Συγκεκριμένα αυτοί είναι 25, εκ των οποίων 23 δούλεψαν στις δύο ομάδες ως παίκτες και δύο ως προπονητές.
Σχετικά με τους καλαθοσφαιριστές που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες είναι οι εξής: Μπουντούρης, Παπαχρόνης, Νικολαΐδης, Σέκουλιτς, Δέσπος, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης, Κόμματος, Κόρφας, Παντελιάδης, Μασλαρινός, Τσιάκος, Αγαδάκος, Μαρμαρινός, Κορωνιός, Δεμερτζής, Κυρίτσης, Νόλαν, Γκργκατ, Μαυροκεφαλίδης, Μιλισάβλιεβιτς, Κογιαντίνοβιτς και Πάρκερ.
Όσο για τους προπονητές που έχουν κάτσει στον πάγκο των δύο ομάδων; Είναι δύο. Ο ένας είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο άλλος ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Αυτοί που πανηγύρισαν τίτλους...
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στα πρόσωπα που συνδέουν τον ΠΑΟΚ με το Μαρούσι έχει το γεγονός πως αρκετοί εξ αυτών πανηγύρισαν τίτλους με τον "δικέφαλο". Αυτοί ήταν οχτώ...
Αναφορικά με τους προπονητές, ο Μαρκόπουλος είχε οδηγήσει τους "ασπρόμαυρους" στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994, ενώ ο Αλεξανδρής ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ στο τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών (1984) απέναντι στον Άρη.
Σχετικά με τους παίκτες, ο Τζον Κόρφας φορούσε τα ασπρόμαυρα στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1991), στο πρωτάθλημα του 1992, στο Κύπελλο Ελλάδας το 1995, αλλά και στο Κύπελλο Κόρατς, ενώ ο Νίκος Μπουντούρης πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων (1991), το Πρωτάθλημα (1992), το Κύπελλο Κόρατς (1994) και το Κύπελλο Ελλάδας (1995).
Ο Πιτ Παπαχρόνης ήταν στον ΠΑΟΚ όταν εκείνος κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και το πρωτάθλημα, ο Σωτήρης Νικολαΐδης συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδας το 1999, ενώ σε εκείνη την ομάδα ήταν και ο Δημήτρης Δέσπος. Τον συγκεκριμένο τίτλο πανηγύρισε και ο Γιώργος Μασλαρινός.
Να αναφερθεί ακόμη πως τόσο ο τελευταίος, όσο και οι Νικολαίδης-Μαρμαρινός ανήκαν στο εκπληκτικό Μαρούσι του 2001, όταν και κατέκτησε το Κυπέλλο Σαπόρτα. Προπονητής ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Επί της ουσίας ο τελευταίος μαζί με τους Νικολαΐδη-Μασλαρινό ήταν τροπαιούχοι και στις δύο ομάδες.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: