Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Όταν θα πάρεις αυτό το γράμμα!!

Ο Κώστας Καίσαρης σκύβει ευλαβικά, μπροστά στο μεγαλείο του Χρήστου Παπουτσή. Ο άνθρωπος που σαν Υπουργός Ναυτιλίας, έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο σχετικά με το Σάμινα, κόβει σαν δεύτερος Μεγαλέξανδρος το γόρδιο δεσμό της βίας στα γήπεδα.
Όταν θα πάρεις αυτό το γράμμα
Aν με κουράζει κάτι σ΄αυτή την δουλειά, είναι να γράφω για το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός δηλαδή ενόψει του ματς με την ΑΕΚ είναι το γκραν φαβορί. Έχει καλύτερο υλικό, έχει καλύτερο προπονητή, παίζει εντός έδρας κι έχει το κίνητρο, να περάσει έστω και για 48 ώρες πρώτος στην βαθμολογία. Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ντέρμπι, κι ότι ακολουθεί για τους κόκκινους τη Τρίτη το ματς με τη Ρουμπίν στη Μόσχα.

Πολύ περισσότερο όταν την ίδια ώρα η παρτίδα κινδυνεύει και κρέμεται σε μία κλωστή. Μ΄αυτούς τους κερατάδες τους Τροικανούς να μην έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Κόκκινο από τις σφαλιάρες τον κάνανε τον σβέρκο του Ευάγγελου.
Με άδεια χέρια γύρισε ο Βενιζέλος από τας Ευρώπας. Πρώτα θα ψηφίσει η Βουλή το νέο Μνημόνιο, πρώτα θα υπογράψουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κι ύστερα θα πάρετε τα λεφτά. Έτσι πάει. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι λακαμάδες σαν τους Έλληνες να εμπιστεύονται Παπανδρέου, Σαμαράδες και λοιπούς αρχηγούς κομμάτων.

Υπογραφές θέλουνε πρώτα. Ταυτόχρονα, όμως να περάσει απαρατήρητη η κινητικότητα των Γερουλάνου-Παπουτσή. Κάποιος θα μπορούσε να έλεγε ότι "εδώ ο κόσμος καίγεται το νιμού, χτενίζεται", αλλά σίγουρα θα πρόκειται για κακοήθη.

Η ζωή δεν σταματάει στα 400 ευρώ του μισθού των νέων. Γι΄αυτό και ο Γερουλάνος θέλει να περάσει άντε και καλά το αθλητικό Νομοσχέδιο. Πριν γίνουν σου λέει οι εκλογές και μας σφουγγαρίσουν όλους μαζί, να έχω αφήσει και κάτι. Να έχω να λέω στις επόμενες γενιές ότι εγώ άνοιξα τον δρόμο στον Τσάκα για τον Παναθηναϊκό.

Και για να έχει επιχειρήματα περιφέρεται από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της βίας: "Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε Αίγυπτος". Εκεί ήταν λοιπόν που χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές του ευθυτενούς σα να έχει καταπιεί μπαστούνι Χρήστου Παπουτσή.

Τη γκόμενα να πηδήξεις πολιτικού, δεν τρέχει κάστανο. Βάρδα μην πατήσεις μέσα στα χωράφια του. Άγριο θηρίο θα γίνει να σε φάει. Η βία στα γήπεδα είναι αρμοδιότητα του Υπουργού του ΠΡΟ-ΠΟ, της προστασίας του Πολίτη. Τα αντανακλαστικά του Παπουτσή, λειτούργησαν άμεσα.

Στο φτερό, εξέδωσε ανοιχτή επιστολή σε παράγοντες και φιλάθλους: Ότι "είναι καιρός να πρυτανεύσει η λογική... Ότι η έννοια του αθλητισμού πρέπει να επανέλθει στη σωστή της διάσταση... κι ότι σε τελική ανάλυση, "όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους": "Ο καθένας και όλοι μαζί να προστατεύσουμε την χώρα". Για να μάθει ο Γερουλάνος να μιλάει για Αίγυπτο και την Αλ Αχλί.

Και πάλι θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος κακοήθης ότι ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται. Δεν είναι έτσι. Άλλωστε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπουτσή, αναμένονται εντός των προσεχών ημερών, κι άλλες ανάλογες ανοιχτές επιστολές.

Η αμέσως επόμενη θα είναι προς τους διακινητές λαθρομεταναστών: "Είναι καιρός να πρυτανεύσει η λογική. Η πτωχή πλέον Ελλάς δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες".

Η τρίτη επιστολή θα είναι προς τους εμπόρους ναρκωτικών: "Είναι ανάγκη όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά να προστατεύσουμε τη χώρα". Και δεν θα σταματήσει εκεί. Γράμμα θα λάβουν και οι ληστές τραπεζών όπως και οι πάσης φύσεως κακοποιοί".

Πρέπει κάποια στιγμή κι εσείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όλους του Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η επί των Οικονομικών να στείλει ανοιχτή επιστολή στους φοροφυγάδες.

Η Διαμαντοπούλου σε φοιτητές-μαθητές να είναι επιμελείς να κοιτάνε τα μαθήματα τους και να σταματήσουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Ο επί της Υγείας , στους γιατρούς να μην παίρνουν φακελάκια. Ο επί της Γεωργίας Ροντούλης, στους αγρότες πως θα προστατευθούν από τον δάκο και τον περονόσπορο.

Με είκοσι-τριάντα τέτοιες ανοιχτές επιστολές, όλα τα προβλήματα θα λυθούν μέσα σε πέντε λεπτά. Αρκεί και οι άλλοι Υπουργού να μιμηθούν το παράδειγμα του πρωτοπόρου, Χρήστου Παπουτσή. που αν βάλεις τα είχε στείλει ανάλογη επιστολή ως Υπουργός Ναυτιλίας στους πλοιοκτήτες θα είχε προλάβει το ναυάγιο του Σάμινα.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: