Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ισπανικός τελικός στο... «Γουέμπλεϊ»!!

Ισπανικός τελικός στο... «Γουέμπλεϊ»!
Το απόλυτο σκηνικό τρόμου. Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 20 Μαΐου. Πάνω από 40.000 Βάσκοι, πάνω από 40.000 Καταλανοί ταυτόχρονα στην Μαδρίτη, την πόλη που έμαθαν να μισούν από γενιά σε γενιά! Για να μπει λίγο ακόμα ένταση στην συνεύρεση, στην υπόθεση εργασίας μπαίνει και μία πιθανή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ρεάλ Μαδρίτης (19/5) που μπορεί να φέρει όλη την Μαδρίτη μεθυσμένη στους δρόμους! Για να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο χαμός, προσθέστε στην εξίσωση και την συναυλία των Coldplay στο «Βιθέντε Καλντερόν» το ίδιο βράδυ! Χαμός! Αυτός είναι ο λόγος που η Μαδρίτη εξαιρέθηκε σαν τόπος διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ναι, αλλά που θα γίνει το ματς; Κανείς δεν ξέρει. Κι όμως συμβαίνουν ακόμα και στα καλύτερα σπίτια.

Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι το ζευγάρι του τελικού. Όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα. Αν η Μπαρτσελόνα προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτός του Κυπέλλου μετατίθεται στις 25 Μαΐου. Διαφορετικά η στέψη θα γίνει στις 20 Μαΐου. Το γήπεδο είναι ακόμα υπό συζήτηση. Από την στιγμή που η Μαδρίτη εξαιρέθηκε υπάρχουν δύο λογικές επιλογές και μία έκπληξη.

Πρώτα πρώτα η Σεβίλλη. Ωραίο γήπεδο το Ολυμπιακό Στάδιο της Καρτούχα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Μεγάλη δυσκολία στην μετακίνηση τόσων οπαδών, αφού η Σεβίλλη απέχει 1054 χιλιόμετρα από την Μαδρίτη και 701 από το Μπιλμπάο.

Επόμενη λύση, η Βαλένθια. Βολικό γήπεδο το «Μεστάγια» το οποίο εξάλλου φιλοξένησε τον τελευταίο τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν από τρία χρόνια. Ναι, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Είναι μικρό για να ικανοποιήσει την τρελή ζήτηση που υπάρχει σε εισιτήρια.
Κάπου εκεί πετάχτηκε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου που έριξε την φαεινή ιδέα: «Γιατί να μην παίξουμε στην Βαρκελώνη;». Το «Καμπ Νου» μπορεί να χωρέσει τον περισσότερο κόσμο και μπορεί να αποτελέσει εξτρά κίνητρο στους πεισματάρηδες Βάσκους να πάρουν την κούπα σε εχθρικό έδαφος.

Η τελική απόφαση θα παρθεί την Δευτέρα σε σύσκεψη ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων και της ισπανικής ομοσπονδίας. Κανείς δεν ξέρει ποιο γήπεδο θα πάρει το τελικό χρίσμα. Κι αν ο φετινός τελικός του ισπανικού κυπέλλου γίνει φέτος στο «Γουέμπλεϊ»; Θα ήταν κι αυτό μία κάποια λύσις...

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: