Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σεμινάριο χρήσιμο σε όλους μας!!

Πολύ ωραία και χρήσιμη ήταν η ιδέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου να διοργανώσει σεμινάριο διαιτησίας, αλλά δυστυχώς λίγοι την εκτίμησαν. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Σεμινάριο χρήσιμο σε όλους μας
Περίπου τρεις ώρες μιλούσε ο Κύρος Βασάρας, υπεύθυνος εκπαίδευσης των διαιτητών, και στο τέλος συμφώνησαν ότι άλλες τόσες δεν θα ήταν ίσως αρκετές για να ρωτάμε και να παίρνουμε απαντήσεις για τους κανονισμούς, την ερμηνεία και την εφαρμογή τους.
Δυστυχώς το ακροατήριο του σεμιναρίου δεν ήταν ιδιαίτερα πυκνό και απαρτιζόταν κατά τα τρία πέμπτα από τους μαθητές σχολών δημοσιογραφίας, αρκετούς μεγάλους σε ηλικία ή συνταξιούχους συναδέλφους και από ελάχιστους (όχι περισσότερους από τέσσερις πέντε) από τους εν ενεργεία σχολιαστές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή και τον γραπτό Τύπο.
Κι όμως ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά που δεν γνωρίζουμε γύρω από τους κανονισμούς, αλλά και να διαπιστώσουμε ότι ακόμη περισσότερο νομίζουμε ότι τα ξέρουμε. Ο Κύρος Βασάρας ήταν άριστα προετοιμασμένος κι εφοδιασμένος με πλούσιο οπτικό υλικό από βίντεο με πάρα πολλές περιπτώσεις δύσκολων ή αμφισβητούμενων φάσεων.
Το πιο σημαντικό ήταν ότι είχαμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε διάλογο και να κάνουμε πολλές ερωτήσεις. Σαφής, λιτός και απόλυτος γνώστης των μυστικών αλλά και των τελευταίων εξελίξεων στη διαιτησία, ο Βασάρας δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις τηρώντας αυστηρά όμως μια αρχή. Να μην αναφερθεί σε ονόματα ομάδων ή παικτών, αλλά μόνο στις περιπτώσεις εφαρμογής ή ερμηνείας των κανονισμών.
Σίγουρα από το σεμινάριο αυτό βγήκαμε σοφότεροι αλλά και... ταπεινότεροι. Καταλάβαμε πόσο δύσκολο είναι το έργο του διαιτητή και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν τον κρίνουμε. Παράλληλα διαπιστώσαμε πόσο σημαντική αλλά και αποτελεσματική δουλειά κάνει ο Κύρος Βασάρας στον τομέα της εκπαίδευσης των διαιτητών, μια δουλειά που χρειάζεται όμως κάποιο χρόνο για να φανεί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: