Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αντσελότι: «Μη με ρωτάτε για Γκουαρντιόλα»

Ο Κάρλο Αντσελότι παραδέχτηκε ότι έχει ακούσει και ο ίδιος τη φημολογία για την επιθυμία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να τον αντικαταστήσει με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ωστόσο δεν θέλησε να πάρει θέση στο ζήτημα τονίζοντας ότι εστιάζει μόνο στην επάνοδο της ομάδας στις επιτυχίες.

Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα, τα αγγλικά δημοσιεύματα που μιλούν για αντικατάσταση του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο των «μπλε» όλο και πληθαίνουν. Ο ίδιος όμως δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα και δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά:

«Για να είμαι ειλικρινής έχω ακούσει κι εγώ για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Αλλά μη ρωτάτε εμένα. Ο προπονητής είναι πάντα ο τελευταίος που μαθαίνει κάτι τέτοιο. Μη με ρωτάτε. Δεν με ενδιαφέρει. Μένουμε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και στους αγώνες μας».

Xειρουργείται την Τρίτη ο Μουσλίμοβιτς

Ξανά το κατώφλι του χειρουργείου θα περάσει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός, συνοδευόμενος από το γιατρό του ΠΑΟΚ Γιάννη Ράλλη, υποβλήθηκε σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις στους κοιλιακούς στην κλινική στην οποία είχε χειρουργηθεί πριν από μερικούς μήνες. Οι γιατροί διέγνωσαν εκ νέου πρόβλημα, σε άλλο σημείο αυτή τη φορά, και πήραν την απόφαση για νέα επέμβαση η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη. Μετά από λίγα 24ωρα ο Μουσλίμοβιτς θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να αρχίσει πρόγραμμα αποθεραπείας. Στα γήπεδα θα γυρίσει περίπου στις αρχές του Ιανουαρίου.

Κατά τ' άλλα, στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ πήρε κανονικά μέρος κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του είναι θέμα ημερών. Ο Μπουσαϊντί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα φανεί την Τρίτη. Οι Σαβίνι και Μαλεζάς τέλος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Όλα μηδέν στη Ρόδο!

Διαγόρας και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο μηδέν και έτσι οι Ηπειρώτες μένουν μόλις με έναν βαθμό διαφορά στην κορυφή. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι και οι δυο ομάδες φέρνουν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το ίδιο αποτέλεσμα (0-0). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Διαγόρας λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη, του Σαλαμαστράκη. Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Παναιτωλικός, ο οποίος μίλησε στον έναν βαθμό την διαφορά από την κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγες, Ζουρούδης, Γκούτμαν, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Προβατίδης, Ταραχούλσκι (81' Καμινιώτης), Πουλόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Κεϊτά, Τζημόπουλος (60' Κυριακός), Ντε Βινσέντι (60' Ανδράλας), Σιαλμάς (70' Φουρτάδο), Τζάνης, Μπακαγιόκο.

Διαιτητής: Βατσιός (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Κουτσόγιαννος (Αθηνών), Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής)

Χίλια Χρόνια Ηρακλής!

Τα 102 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα ο Ηρακλής και η «κυανόλευκη» ΠΑΕ με επιστολή της που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα έσπευσε να στείλει το μήνυμα και στον κόσμο. «Ημέρα των γενεθλίων για τα 102 χρόνια ιστορίας, του ιστορικότερου Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου, η 29η Νοεμβρίου. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ μας, εξακολουθεί να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στα αθλητικά πράγματα της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα αγωνιστικής έκφρασης, με κύριο όπλο την δυναμική του κόσμου του.
Στη δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η κοινωνία μας, η αισιοδοξία για την πρόοδο του Συλλόγου μας, μέσα και από την εκπλήρωση των ονείρων, αλλά και της προσπάθειας για κατασκευή ‘κυανόλευκων’ γηπέδων σε Μίκρα και Χορτατζήδες, βρίσκεται πάντοτε στην επικαιρότητα. Απαντες στον Ποδοσφαιρικό ΗΡΑΚΛΗ ενώνουν τις ευχές τους, με τους απανταχού Ηρακλειδείς. ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ… «

Περέα μέχρι το 2012

Τη συνεργασία του με την Ατλέτικο Μαδρίτης ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο Λουίς Περέα. Ο Κολομβιανός διεθνής αμυντικός παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο των «ροχιμπλάνκος», Ενρίκε Σερέθο, σε μια εκδήλωση που έγινε στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έληγε το καλοκαίρι του 2011 και η διοίκηση της Ατλέτικο αποφάσισε να ανανεώσει την συνεργασία της για ένα ακόμα χρόνο επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την προσφορά του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

Πάτησε χορτάρι ο Μπάλακ

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μετά από αποχή δέκα εβδομάδων επέστρεψε ο Μίκαελ Μπάλακ.

Ο 34χρονος μέσος της Λεβερκούζεν πέρασε μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν καθώς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Μουντιάλ λόγω τραυματισμού, ενώ και στη Bundesliga αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές, αφού τραυματίστηκε στην κνήμη.

Πλέον όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και ο Γερμανός μέσος είναι έτοιμος να ενισχύσει την ομάδα του.

« Ήταν έκπληξη ακόμη και για εμένα τον ίδιο να μπω κανονικά στην προπόνηση τόσο γρήγορα. Ωστόσο, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα κλωτσήσω ξανά μπάλα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής».

Τρίποντο κορυφής ο Παναιτωλικός, 2-1 τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Μία πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη, στο κυνήγι τής πρώτης θέσης τού βαθμολογικού πίνακα, πήρε ο Παναιτωλικός με 2-1 εναντίον του ΟΦΗ.Οι παίκτες τού Γιάννη Νταλακούρα μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, και παρότι ισοφαρίστηκαν εννιά λεπτά πριν από το τέλος τού πρώτου μέρους (1-1), πήραν τελικά το τρίποντο χάρη στο αυτογκόλ τού Μηνά Πίτσου στο 47΄. Τρεις βαθμούς που οδηγούν τα «καναρίνια» στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος φιλοξενείται στις 18.00 στη Ρόδο, από τον Διαγόρα.

Καούνος, Γιακούμπου και… Πίτσος

Το σκορ άνοιξε στο 23ο λεπτό ο Βαγγέλης Καούνος για λογαριασμό των γηπεδούχων με γυριστό σουτ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (1-0). Στο 36΄, όμως, ο Γιακούμπου ισοφάρισε για τους Κρητικούς σε 1-1 με σουτ, σκορ με το οποίο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 47ο λεπτό προηγήθηκαν εκ νέου. Ο Καούνος πασάρει από αριστερά, με τον Πίτσο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ στην προσπάθειά του να την διώξει (2-1).

Μία φάση για την οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για φάουλ τού Γκούρμα πάνω στον αμυντικό των Κρητικών, παρόλα αυτά έμελλε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή φάση στο 84΄ με τον Γκουεΐ για να ισοφαρίσουν, ο Τζενάμο όμως έδιωξε εντυπωσιακά.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Ρότσα (69' λ.τ Παλαιολόγος), Γκόλιας, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Παππάς (62' Μπαϊκαρά), Γκούρμα (66' Γκούνκελ), Καούνος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπερτίν, Κιάσσος, Λιαπάκης (58' Μπούρμπος), Κάλαϊτζιτς, Μπούρμπος, Ψωμάς, Αγρίτης (46' Νικλητσιώτης), Γκουέϊ, Γιακούμπου (78' λ.τ Ουκάρ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Νακόπουλος, Κοσμάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουμίν, Μπαϊκαρά - Πίτσος, Μπούρμπος, Μπερτίν, Κιάσσος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Καταγγελία στον οργανισμό F.A.R.E. από τη Λ.Φ. Άρη, για ρατσιστική επίθεση Θεοδωρίδη σε Βαγγέλη

Τη φραστική και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Κρίστι Βαγγέλη από τον Πέτρο Θεοδωρίδη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, κατάγγειλε η Λέσχη Φίλων Άρη στον οργανισμό 'FARE'.
Οι 'κίτρινοι' ζήτησαν την επίσημη παρέμβαση του οργανισμού 'Ποδόσφαιρο Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη', σχολιάζοντας μάλιστα στη σχετική ανακοίνωσή τους ότι αναμένουν με ενδιαφέρον την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Αναλυτικά:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τη φραστική και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο παίκτης του ΑΡΗ και μέλος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ Κρίστι Βαγγέλη από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ προχώρησε σε καταγγελία του συμβάντος στον οργανισμό Football Against Racism in Europe (FARE) ζητώντας την επίσημη παρέμβασή του.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων ελληνικών αρχών ώστε να προστατευθεί το ποδόσφαιρο και η προσωπικότητα του αθλητή μας.

«Αξίζει μια θέση στην Εθνική Ιταλίας ο Μότα»

Πεπεισμένος πως ο Τιάγκο Μότα της Ίντερ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, δήλωσε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Ντάριο Κανόβι, στα ιταλικά μέσα.Ο γεννημένος στην Βραζιλία, παίχτης, έχει την ιταλική υπηκοότητα εδώ και 10 χρόνια, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Με την Ίντερ φέτος δεν αγωνίζεται πολύ, αλλά πέρσι, όταν ήρθε στους
«νερατζούρι» μαζί με τον Μιλίτο, από τη Τζένοα, έπαιζε αρκετά, ειδικά στην αρχή της χρονιάς. Ο ατζέντης του παίχτη δήλωσε στην tuttomercatoweb.com: «Νομίζω πως ο Μότα είναι πολύ σημαντικό μέλος της Ίντερ. Δείτε τη διαφορά στην ομάδα όταν λείπει και όταν παίζει». Ο 28χρονος άσος, περιμένει την κλήση στη «σκουάντρα ατζούρα» εδώ και δυο χρόνια, ενώ γύρισε πρόσφατα από τραυματισμό και σκόραρε στη νίκη της Ίντερ επί της Πάρμα με 5-2, χθες το μεσημέρι.

Ανέλαβε και επίσημα ο Βαζάκας

Την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων ανέλαβε και επίσημα ο Γιώργος Βαζάκας, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος είχε λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Ηλιούπολης, αντικατέστησε τον Γιώργο Μπένο στον πάγκο του ΑΟΤ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Τρικάλων:

«Η ΠΑΕ Τρίκαλα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τεχνικό Γιώργο Βαζάκα».

Ο κ. Βαζάκας έχει δουλέψει ως προπονητής σε Ορέστη Ορεστιάδας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τύρναβο, Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Αθηνών, Χαλκηδόνα, Εθνικό Αστέρα, Κέρκυρα, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Πανιώνιο, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πιερικό, Ιωνικό, Φωστήρα, Καλαμάτα και Ηλιούπολη.

Άσχημα τα νέα για Ριέρα

Θλάση δευτέρου βαθμού στον μακρύ προσαγωγό δεξιά έχει υποστεί ο Άλμπερτ Ριέρα, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε στο Θεραπευτήριο “Metropolitan” τη Δευτέρα ο ποδοσφαιριστής. Αυτό σημαίνει πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσεις για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Από τους υπόλοιπους τραυματίες, ο Βασίλης Τοροσίδης θα υποβληθεί την Τρίτη σε υπερηχογράφημα για να ελεγχθεί η πορεία της αποκατάστασής του. Ατομικό έκανε για άλλη μια μέρα ο Όλοφ Μέλμπεργκ με αποτέλεσμα να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή του στον αγώνα με την Καβάλα. Τέλος θεραπεία έκαναν οι Μπράβο και Γκαλίτσιος.

Στο Μόναχο ο Μουσλίμοβιτς

Στο Μόναχο βρίσκεται πάλι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, προκειμένου να εξεταστεί από τη γιατρό που τον είχε εγχειρίσει στους κοιλιακούς τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Βόσνιος επιθετικός εξετάστηκε από τη γιατρό, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μία πρώτη εκτίμηση για την κατάστασή του. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από το γιατρό του «δικέφαλου του βορρά», Γιάννη Ράλλη και θα ξεκαθαρίσει εάν ο παίκτης θα υποχρεωθεί να περάσει και πάλι την πόρτα του χειρουργείου ή αν το πρόβλημά του θα αντιμετωπιστεί με θεραπευτική αγωγή.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και έτσι θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Ο Μάκης Χάβος θα επιλέξει σε ποιο από τα παιχνίδια που ακολουθούν, δηλαδή με Λάρισα (εκτός), Ηρακλή (εντός), Κέρκυρα (εκτός) και Πανσερραϊκός (εκτός) δεν θα έχει στην διάθεση του τον Πορτογάλο επιθετικό. .

Κόκκινη κάρτα αξίας πενήντα χιλιάδων ευρώ

Πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ επέβαλε στον Τσίπριαν Μαρικά η Στουτγκάρδη, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στο Αμβούργο.

Ο επιθετικός των Σουηβών διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης για μία απόφασή του με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

«Με αυτή τη συμπεριφορά δεν πλήττει μόνο τον εαυτό του αλλά και την ομάδα. Έχει καλά τρεξίματα, έχει την αίσθηση του γκολ και μάλιστα πέτυχε ένα σημαντικό την περασμένη εβδομάδα, αλλά πηγαίνει ένα βήμα πίσω με αυτή τη χαζή συμπεριφορά και είναι πολύ απογοητευτικό» τόνισε ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Γενς Κέλερ.

Ελπίδες για Τέρι, Λάμπαρντ από Αντσελότι

Tην αισιοδοξία του για συμμετοχή των Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ στον επόμενο αγώνα της Τσέλσι για το αγγλικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Κάρλος Αντσελότι. Ο αρχηγός των «μπλε» απουσιάζει από τους τρεις τελευταίους αγώνες της ομάδας του Λονδίνου εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στα νεύρα του ποδιού του, ενώ ο Άγγλος μέσος βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου 20 ημέρες, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στους προσαγωγούς.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ σημαντική για τους Λάμπαρντ, Τέρι. Θα ξεκινήσουν να προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Έχουμε μια εβδομάδα να αξιολογήσουμε την κατάστασή τους και ελπίζω και οι δύο, περισσότερο όμως ο Τέρι παρά ο Λάμπαρντ, να είναι σε θέση να αγωνιστούν με την Έβερτον» είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής, προσθέτοντας: «και οι δύο τους είναι σημαντικοί παίκτες, όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά επειδή έχουν την προσωπικότητα και χαρακτήρα, κάτι που αυτή τη χρονική περίοδο χρειαζόμαστε».

«Μην μας ξεγράφετε τόσο εύκολα»

Αν για κάποια ομάδα στην Αγγλία αξίζει να πεις πως παλεύει όλα τα παιχνίδια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτή είναι σίγουρα η Τότεναμ. Το 2-1 απέναντι στη Λίβερπουλ ήρθε με ανατροπή του σκορ, την 5η φέτος στο πρωτάθλημα, με τον Χάρι Ρέντναπ να είναι υπεραισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Ακόμη κι όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο δεν το βάζουμε κάτω. Πάντα έχουμε ευκαιρίες για γκολ και έτσι είναι θέμα χρόνου να σκοράρουμε. Η Τότεναμ δεν είναι από τις ομάδες που μπορείς να ξεγράψεις εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «σπιρουνιών».

«Έχω καλό προαίσθημα. Από εκεί που δεν μας περιμένει κανείς μπορεί στο τέλος να κάνουμε την έκπληξη», πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον τίτλο. Για την ώρα πάντως, η Τότεναμ είναι 5η, σε απόσταση ενός πόντου από την τετράδα και έξι από την κορυφή.

Έτοιμη για διπλό!

Καλές οι νίκες στα ντέρμπι, αλλά υπάρχει και η Ευρώπη. Έτοιμη για τη μάχη με την Χάιντουκ -από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω πορεία της στο Europa League- είναι η ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα, πλην φυσικά των γνωστών, αφού Καφές, Τζεμπούρ και Πατσατζόγλου είναι ανέτοιμοι.

Την Τρίτη το πρωί (11:00) θα πετάξει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Σπλιτ η αποστολή της «Ενωσης», αφού η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Οι 20 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Κροατία: Σάχα, Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Γκέντσογλου, Φροξυλιάς.

Δώνης: «Φταίμε εμείς»



«Η ευθύνη για τους βαθμούς που έχουμε χάσει είναι καθαρά πάνω σε εμάς», τόνισε ο Γιώργος Δώνης στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 σχολιάζοντας για τα αποτελέσματα του Ατρόμητου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει το «αγαπημένο» του 4-4-2 και έπλεξε το εγκώμιο στους Σφακιανάκη, Νεμπεγλέρα και Μπάλλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Μιχάλη Τσόχο:
-Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και τις εμφανίσεις του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα:
«Εμείς ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματά μας που έχουμε από την αρχή της σεζόν. Δεν μας θέλει η τύχη. Έχουμε θέματα που δεν τα έχουμε λύσει. Προσφέρουμε στους αντιπάλους πολλά. Χθες δεν κλέψαμε τη νίκη. Την πήραμε γιατί ήμασταν καλοί. Είχαμε αυτοπεποίθηση και τη μπάλα στα πόδια μας. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να επιβάλει ρυθμό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ευθύνη για τη συμμετοχή στα λάθη και στους βαθμούς που έχουμε χάσει είναι καθαρά σε εμάς και όχι στο γεγονός ότι κάποιος αντίπαλος ήταν τόσο καλύτερος από εμάς.

-Γιατί επέλεξε να διαφοροποιήσει το σύστημα της ομάδας, αφήνοντας στο 4-4-2:
«Η φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε είναι ανεξάρτητη από τον σχηματισμό που χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να δημιουργούμε φάσεις. Η στατιστική μπορεί να λέει πολλά και άλλες φορές λίγα. Μέχρι τώρα είμαστε στην τέταρτη θέση στη δημιουργία φάσεων.
Το άλλο κομμάτι είναι ότι δεχόμαστε λίγες επιθέσεις αλλά σε σχέση με τις επιθέσεις δεχόμαστε γκολ. Φέτος αλλάξαμε το 4-4-2 για να είμαστε περισσότερο συμπαγείς. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδι είμαστε και εξακολουθούμε να είμαστε καλοί στη δημιουργία φάσεων. Όχι όμως αποτελεσματικοί».

-Για τις εμφανίσεις των Σφακιανάνη και Νεμπεγλέρα:
«Και ο Σφακιανάκης και ο Νεμπεγλέρας μπορούν να βάλουν 10 20ρηδες κάτω. Μιλάμε καθαρά για χαρακτηριστικά παικτών. Λέμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Γίνεται ένας προγραμματισμός και ένα πλάνο. Έχεις έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς βάζουμε και στο πρόγραμμα πως πρέπει να φέρουμε παιδιά από πίσω. Ένα από τα παιδιά αυτά, είναι ο Μπάλλας, ο οποίος σύντομα θα είναι ένα από τα χαφ της ομάδας. Δεν θέλω να εγκλωβίσω την ομάδα και ούτε να πάει χαμένο ένα ταλέντο που φαίνεται πως μπορεί να ξεχωρίζει και να προσφέρει.

-Που εστιάζει τα προβλήματα της ομάδας του:
«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αμυντική γραμμή. Δεν είναι σταθερή η απόδοσή της, Σε κάποια παιχνίδια λες ότι είναι φοβερή και σε άλλα γίνονται λάθη.


-Που –κατά την γνώμη του- άξιζε να είναι ο Ατρόμητος στον βαθμολογικό πίνακα:
«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι είμαστε για τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μπορούμε να είμαστε για κάπου παραπάνω. Δεν εθελοτυφλούμε. Η δικιά μας ομάδα δεν δείχνει έτοιμη για το κάτι παραπάνω, αυτή τη στιγμή, βάσει των όσων βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρω πότε θα μπορέσει να είναι έτοιμη».

-Για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα και αρκετές εκπλήξεις που υπάρχουν:
Υπάρχουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες και τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Για τον λόγο αυτό από εβδομάδα σε εβδομάδα μπορεί μια ομάδα να κερδίσει την οποιαδήποτε, εξαιρώντας τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Κοκότοβιτς: «Θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά η νίκη»

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο για την ομάδα του Πανσερραϊκού και τη νίκη επί του Άρη. Αρχικά για την εμπειρία των… δύο ημιχρόνων σε δύο ημέρες είπε: «Ήταν κάτι που το αντιμετώπισα πρώτη φορά στην καριέρα μου όμως δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού είχε πολύ ομίχλη και μάλιστα ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν πάντως πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι ήταν πιο κακό για εμάς, αφού είχαμε βρει έναν ρυθμό και δεν μας βόλευε η διακοπή».
Για το… δεύτερο ημίχρονο του αγώνα είπε: «Προσωπικά δεν άλλαξα κάτι ούτε σε πρόσωπα, ούτε στην τακτική. Ο Άρης είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και τόνιζα στους παίκτες πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Πρόκειται για μία ομάδα που παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη και γι΄ αυτό λέω ότι είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς, που δεν μας βοηθήσει μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά».
Για τον Σουμπίνιο, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού είπε: «Ο Σουμπίνιο ουσιαστικά δεν έκανε προετοιμασία και γι΄ αυτό παρουσίασε αυτό το πρόσωπο στα πρώτα παιχνίδια. Θεωρώ ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια θα γίνεται όλο και καλύτερος. Έχει πολύ ποιότητα σαν παίκτης».
Για τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει φέτος η ομάδα του τόνισε: «Από το αρχικό ρόστερ, είχαμε 7-8 παίκτες που δεν υπολογίζαμε. Τώρα έχουμε έξι – επτά ποδοσφαιριστές που επίσης μπορούσαμε να θεωρούμε βασικούς, όμως δεν τους έχουμε στην διάθεση μας. Πάντως και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν ικανότητες και γι΄ αυτό δείχνουμε την εικόνα αυτή στον αγωνιστικό χώρο».
Σχολιάζοντας την ομάδα του Άρη, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς είπε: «Ο Άρης είναι μία πολύ σφιχτή ομάδα που ξέρεις ότι δύσκολα θα δεχθεί γκολ και δύσκολα ίσως θα βάλει. Τους είδα ζωντανά σε τρία παιχνίδια και είχα άποψη. Ο Άρης έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που θα παίξουν play-off. Ίσως οι υποχρεώσεις στο Europa League τους μπέρδεψαν λίγο και έχουν περισσότερο το μυαλό τους εκεί. Αξίζει όμως σαν ομάδα και εύχομαι να συνεχίσει και στην Ευρώπη».
Για την συγκομιδή του Πανσερραϊκού υπογράμμισε: «Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές όμως πάντα σκέφτεσαι ότι υπήρχαν παιχνίδια από τα οποία μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Με την Κέρκυρα στην έδρα μας χάσαμε από ερασιτεχνικά λάθη. Στην Ξάνθη έχουμε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 0-0. Γενικά όμως οι 14 βαθμοί είναι αρκετοί. Εμείς αργήσαμε να κάνουμε τις μεταγραφές και για μένα τα πρώτα τέσσερα – πέντε παιχνίδια ήταν σαν μία μικρή προετοιμασία. Μετά το παιχνίδι με την Λάρισα άρχισε να δένει η ομάδα και μπήκαμε σε σωστό δρόμο».
Για το γεγονός πως ήταν για πολλούς έτοιμος για… αποχώρηση μετά τις πρώτες αγωνιστικές σχολίασε: «Εδώ είναι Ελλάδα και αυτά είναι συνηθισμένα. Δεν μου φαινόταν παράξενα. Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος με την βαλίτσα στο χέρι και προετοιμασμένος για όλα. Είναι πιο εύκολο να αλλάζεις προπονητές παρά παίκτες. Όμως εγώ ήρθα στον Πανσερραϊκό γιατί ήξερα ότι ο Πέτρος Θεοδωρίδης είναι ένας σοβαρός και ισχυρός παράγοντας που δείχνει γενικά εμπιστοσύνη στους προπονητές και τους στηρίζει».
Για τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο κ. Κοκότοβιτς τόνισε: «Ειλικρινά δεν είδα τι συνέβη. Εκείνη την ώρα έδινε εντολές στον Αμπουμπακάρι που έμπαινε αλλαγή. Γενικά όμως όλα όσα συνέβησαν δεν είναι καθόλου καλά για το ποδόσφαιρο».
Για το γεγονός πως ουδέποτε δείχνει εκνευρισμένος απάντησε: «Όντως, ποτέ δεν εκνευρίζομαι. Δεν υπάρχει λόγος. Πάντα το μυαλό μου είναι στο τερέν και δεν ξεφεύγω από τον στόχο μου. Αν εκνευριστώ θα τον χάσω».
Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπογράμμισε: «Για μένα είναι πιο εύκολα αυτά τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, ειδικά στην έδρα τους. Δεν έχεις κάτι να χάσεις αλλά έχεις αρκετά να κερδίσεις αν πάρεις κάτι».

Κοντά στην Αλκή ο Φερνάντεζ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντάριο Φερνάντεζ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο βρίσκεται η Αλκή. Ο 32χρονος Αργεντινός παίκτης της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ο οποίος πέρασε από τα ελληνικά γήπεδά με τη φανέλα του Πανιωνίου και του Άρη, αναμένεται εντός της ημέρας στην Κύπρο προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να διαπραγματευτεί τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του.

Ελ Ζαρ: «Στόχος το Champions League»

Θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ υποστήριξε πως είναι ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έθεσε ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μέσω πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γαλλομαροκινός χαφ στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”:

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για το μέλλον, αλλά είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνω στην ομάδα. Δεν είναι μόνο τι γίνεται στο γήπεδο, αλλά και γενικότερα η ζωή εδώ, οι λεπτομέρειες. Νιώθω καλά μέχρι τώρα. Η σύζυγός μου είναι εδώ και της αρέσει. Τα πράγματα πάνε καλά στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτό είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε στα πρώτα παιχνίδια και κάναμε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος. Έχουμε βελτιωθεί πολύ και εξακολουθούμε να βελτιωνόμαστε. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Europa League και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό».

Για τους στόχους της ομάδας φέτος: «Είναι εμφανές ότι βελτιώνουμε το αγωνιστικό μας πρόσωπο παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό ελπίζω να συνεχιστεί. Κοντινός -χρονικά- στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League. Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολα να μιλήσουμε αυτήν τη στιγμή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ποτέ όμως δεν ξέρεις, γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ και εκεί να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League».

Για το αν έχει παίξει ρόλο η αλλαγή προπονητή: «Φυσικά υπάρχει διαφορά, άλλωστε ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ο κ. Χάβος άλλαξε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο, όπως και έξω από αυτό, από πλευράς ψυχολογίας δηλαδή. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής αυτήν τη στιγμή για την ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια, ώστε να παραμείνει και στη συνέχεια στον πάγκο. Προσωπικά, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον προηγούμενο προπονητή. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά στο όλο θέμα. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε και ίσως αυτό έπαιξε καθοριστικό λόγο».

Για την απόδοσή του: «Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα έχω πάει καλά μέχρι τώρα. Πάντα, βέβαια, μπορείς να δώσεις περισσότερα. Μου αρέσει να παίζω σαν δεύτερος επιθετικός. Όταν πήγα στη Λίβερπουλ έπαιζα περισσότερο στο αριστερό και δεξί άκρο της επίθεσης».

ΑΡΗΣ: Εκτός αποστολής έμεινε ο Κάλβο

Τα πρώτα μηνύματα φαίνεται πως πέρασε σε κάποιους παίκτες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντίνος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Τόνι Κάλβο, η παρουσία του οποίου ήταν απογοητευτική στα τελευταία παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή αποτελείται από τους : Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Θέμη Κουλουχέρη, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα, Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Κάρλος Τόχα Βέγκα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Κάλβο, Τσεζνάουσκις, Ρονάλντο, Χουάνμα από τους δηλωμένους στην λίστα και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί για τους ευρωπαικούς αγώνες.

Ο Ροναλντίνιο «νίντζα»

Η απραξία φαίνεται πως έχει «παγώσει» τον Ροναλντίνιο. Στο ματς της Μίλαν με τη Σαμπντόρια το Σάββατο αγωνίστηκε για τρίτη συνεχή φορά στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή.

Μέχρι τότε, παρακολουθούσε κουκουλωμένος από τον πάγκο το παιχνίδι για να προφυλαχθεί από το κρύο, μιας και η θερμοκρασία ήταν ελάχιστα πάνω από το μηδέν στη Γένοβα.

Πλήγμα με Κάραγκερ στη Λίβερπουλ

Τραυματισμένος στον ώμο αποχώρησε ο Τζέιμι Κάραγκερ από τον αγώνα της Λίβερπουλ την Κυριακή κόντρα στην Τότεναμ. Ο Άγγλος αμυντικός συγκρούσθηκε με τον Πίτερ Κράουτς και υπέστη εξάρθρωση στην ωμοπλάτη, η οποία σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, θα τον αφήσει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες.

«Στάθηκε πραγματικά άτυχος, αφού τραυματίσθηκε στον 450ο αγώνα του με την ομάδα. Είναι ένα σκληρό χτύπημα για μας, αφού πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό παίκτη», δήλωσε ο προπονητής της “κόκκινων”, Ρόι Χότζον σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Τιάγκο: «Νίκη με Άρη, να τελειώνουμε»

Το πάθημα του «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε μάθημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Τετάρτη θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Άρη στο «Βιθέντε Καλντερόν», προκειμένου να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League. Η εντός έδρας ήττα από την Εσπανιόλ το Σάββατο (2-3) πλήγωσε τους «ροχιμπλάνκος», αλλά σύμφωνα με τον Τιάγκο Μέντες, δεν τους πτοεί.

«Ό,τι έγινε με την Εσπανιόλ δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά στον αγώνα με τον Άρη. Πρόκειται για μία διαφορετική διοργάνωση. Θέλουμε την Τετάρτη να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι 100% η νίκη. Δεν έπρεπε να χάναμε στη Θεσσαλονίκη και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το εισιτήριο για τους ‘32’ και δεν θέλουμε να αφήσουμε εκκρεμότητες για την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Λεβερκούζεν, όπου το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο. Πρέπει να νικήσουμε και για τους οπαδούς μας», δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος.

Ομάδα ειδικών… ανατροπών

Η Τότεναμ επέστρεψε από το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και πήρε τη νίκη 2-1 επί της Λίβερπουλ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Λονδρέζοι κάνουν ανατροπή στο πρωτάθλημα.
Είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους στο πρωτάθλημα από μειονεκτική θέση. Στις πρώτες δεκαπέντε αγωνιστικές της σεζόν η Τότεναμ έχει πάρει επτά νίκες και οι πέντε έχουν έρθει με ανατροπή στο σκορ.
18/9/2010 Τότεναμ – Γουλβς 3-1
Ο Στίβεν Φλέτσερ έβαλε τη Γουλβς μπροστά στο σκορ από το 44ο λεπτό. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Φαν ντερ Φαρτ 77’, Παβλουτσένκο 87’ και Χάτον 90’ υπέγραψαν την πρώτη ανατροπή της Τότεναμ στο πρωτάθλημα.
2/10/2010 Τότεναμ – Αστον Βίλα 2-1
Για μια ακόμα αγωνιστική η Τότεναμ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Ο Αλμπράιτον την έβαλε πίσω στο σκορ μόλις στο 16ο λεπτό, αλλά δύο γκολ του Φαν ντερ Φαρτ στο 45’ και 75’ διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 υπέρ των Λονδρέζων.
16/10/2010 Φούλαμ – Τότεναμ 1-2
Το σκηνικό γνώριμο για τους φίλους της Τότεναμ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Καμαρά έδωσε προβάδισμα στη Φούλαμ. Η αντίδραση για την ομάδα του Ρέντναπ ήταν άμεση. Στο 31’ ο Παβλουτσένκο και στο 63’ ο Χάντλστόουν έδωσαν τρεις ακόμα βαθμούς στην Τότεναμ με ανατροπή.
20/11/2010 Αρσεναλ – Τότεναμ 2-3
Η πιο δύσκολη και ίσως πιο σημαντική ανατροπή ήρθε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι στο Εμιρέιτς έδειχνε χαμένο. Νασρί στο 9 και Σαμάκ στο 27’ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Αρσεναλ. Στην επανάληψη όμως η Τότεναμ είχε το δικό της πάρτυ. Μπέιλ (50’), Φαν ντερ Φαρτ (67’), Καμπούλ (86’) έδωσαν την σπουδαία νίκη.
28/11/2010 Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-1
Φτάνουμε και στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής για να δούμε την 5η ανατροπή της Τότεναμ. Ο Σκρτέλ στο 42’ έβαλε τη Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που αγχώθηκαν. Το έργο το έχουν ξαναδεί εξάλλου. Αν και χάθηκε πέναλτι για το 1-1, ο Σκρτελ με αυτογκόλ ισοφάρισε για την Τότεναμ και ο Λένον στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

37η αγ.: Αμετάβλητη η κορυφή, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική

Οι τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας συνέχισαν με νίκες στην 37η και προτελευταία αγωνιστική και έτσι τα πάντα θα κριθούν σε μία εβδομάδα με τη Φλουμινένσε να έχει τον πρώτο λόγο.
Η Φλουμινένσε έχει κερδίσει το μοναδικό της πρωτάθλημα πριν από 26 χρόνια (1984) υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα και η φετινή ευκαιρία φαντάζει μοναδική για να τα καταφέρει και πάλι.
Το βράδυ της Κυριακής (28/11) η Φλουμινένσε αντιμετώπισε στην Αρένα Μπαρουέρι την Παλμέιρας η οποία άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Ντινέι. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σχετικά γρήγορα ισοφαρίζοντας με τον Καρλίνιος στο 19' και πήραν το "χρυσό" τρίποντο με τον Ταρτά στο 58ο λεπτό. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος είχε μπει στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο μέρος αντικαθιστώντας τον τραυματία, Ντέκο.
Την ίδια ώρα η Κορίνθιανς επικρατούσε με 2-0 της Βάσκο Ντα Γκάμα με τον Μπρούνο Σέζαρ (έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα και είναι 3ος σκόρερ) να κάνει το 1-0 στο 40' και τον Ντανίλο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 57ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 72' λόγω αποβολής του Ζε Ρομπέρτο.
Πανομοιότυπη εξέλιξη με τον αγώνα της Φλουμινένσε είχε και αυτός μεταξύ της Φλαμένγκο με την Κρουζέιρο. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 9' από το γκολ του Ντιέγκο Μαουρίτσιο. Η Κρουζέιρο ισοφάρισε στο 16' με τον Ρότζερ και στο 68' ο Τιάγκο Ριμπέιρο της χάρισε το πολύτιμο διπλό.
Οι τρεις μονομάχοι θα ριχτούν στη μάχη της τελευταίας αγωνιστικής (05/12) με την Φλουμινένσε να έχει 68 βαθμούς, την Κορίνθιανς 67 και την Κρουζέιρο 66. Η πρώτη υποδέχεται την ήδη υποβιβασμένη, Γκουαρανί, η Κορίνθιανς παίζει στην έδρα της επίσης υποβιβασμένης, Γκοιάς και η Κρουζέιρο φιλοξενεί την αδιάφορη βαθμολογικά, Παλμέιρας.

Τα γκάλοπ δείχνουν Ρεάλ!

Λίγες μόλις ώρες απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή του κατά πολλούς πιο συναρπαστικού «κλάσικο» της ιστορίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με τα γκάλοπ στην Ισπανία να δίνουν και να παίρνουν. Πιο πρόσφατο της «Marca», το οποίο αναδεικνύει τη «βασίλισσα» νικήτρια σε όλα τα μέτωπα…

Τα τρία ερωτήματα που τέθηκαν «άπλωσαν» την κόντρα σε όλα τα επίπεδα: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, Γκουαρντιόλα - Μουρίνιο και Μέσι - Ρονάλντο, τα τρία διλλήματα στα οποία κλήθηκαν να πάρουν θέση οι 234.000 των συμμετεχόντων στο γκάλοπ. Νικητές και στα τρία οι Μαδριλένοι, οι οποίοι θα κατέβουν στο χορτάρι του «Καμπ Νου» έχοντας την «αυτοδυναμία» με 53,1% έναντι 46,9% των «μπλαουγκράνα». Ο Ζοζέ Μουρίνιο συγκεντρώνει το 60,4% των ψήφων και υπερέχει σημαντικά του Πέπε Γκουρντιόλα, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο διατηρεί «βραχεία κεφαλή» απέναντι στον Μέσι με ποσοστό 50,8%.

Πρόταση Λιανού

Λύση Ηλία Λιανού ενόψει στο ιδιοκτησιακό αδιέξοδο του Πανιώνιου.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Λιανός πρόκειται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανιωνίου. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ομάδα να παραμείνει σε χέρια Πανιώνιων. Σήμερα λήγει η σχετική προθεσμία που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Το ενδιαφέρον από τον κ. Λιανό για την απόκτηση των μετοχών έχει εκδηλωθεί από την πρώτη ημέρα που τέθηκε ιδιοκτησιακό ζήτημα στον Πανιώνιο. Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει για το θέμα και πλέον ο Τσακίρης περιμένει την επίσημη πρόταση.

Τιμωρία για Σιδηρόπουλο

Έχασε το... χρόνο, θα «χάσει» και την σφυρίχτρα του ο διαιτητής του ντέρμπι, Τάσος Σιδηρόπουλος. Το 7λεπτο των καθυστερήσεων που κράτησε στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού ενώ αρχικά είχε υποδείξει τέσσερα λεπτά στέλνει τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο σπίτι του για μερικές αγωνιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δωδεκανήσιος ρέφερι θα τιμωρηθεί σιωπηρά γι αυτό του το λάθος. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μετά το γκολ του Μπλάνκο το παιχνίδι άργησε να αρχίσει λόγω των πανηγυρισμών και έτσι κράτησε επιπλέον καθυστερήσεις στον αγώνα. Ο ισχυρισμός του όμως δεν φαίνεται να πείθει την ΚΕΔ.

Στηρίζουν Αδαμίδη, Παππάς και Νοτιάς

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ, Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά και τον πρόεδρο της εταιρείας, Σταύρο Αδαμίδη. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τους μεγαλομετόχους να δίνουν το ελεύθερο στον Αδαμίδη να... τρέξει καταστάσεις, όπως ο ίδιος νομίζει καλύτερα.

Τα όσα έχει καταφέρει ο κ. Αδαμίδης στο διάστημα της παρουσίας του έχουν ικανοποιήσει τους βασικούς χρηματοδότες της "Ένωσης", οι οποίοι τον συνεχάρησαν για τον χειρισμό του στην υπόθεση του Νάτσο Σκόκο και της ανανέωσης του συμβολαίου του, τον στήριξαν για την επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και τις όποιες κινήσεις έχει κάνει προκειμένου να πσοστατέψει την ομάδα από τη διαιτησία και τους "αιώνιους".

Νοτιάς και Παππάς τόνισαν στον κ. Αδαμίδη ότι θα κάνουν ότι πρέπει προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα, ενώ τον διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεισφέροντας και οικονομική βοήθεια.

Ντουντού: "Φταίει ο καπνός"

Ο Ντουντού αποδίδει στον... καπνό την ολιγωρία του στη φάση του γκολ της ΑΕΚ στο σαββατιάτικο ντέρμπι. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος ήταν ο μοιραίος παίκτης καθώς πρωταγωνίστησε στις δυο πιο σημαντικές φάσεις του αγώνα, ανέλαβε τις ευθύνες του για την ήττα με 1-0.

«Ναι, συμφωνώ ότι θα ήταν άλλη η εξέλιξη αν έβαζα το πέναλτι», φέρεται να είπε ο Βραζιλιάνος στο στενό του περιβάλλον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής». Και συνέχισε. «Θεωρώ ότι θα ήμασταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Σούταρα ψηλά για να μην έχει καμιά πιθανότητα ο τερματοφύλακας, αλλά την έστειλα στο δοκάρι. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, όμως δεν δέχομαι ότι δεν προσπάθησα και τις κριτικές περί αδιαφορίας μου». Όσο για την κακό μαρκάρισμα στον Ντιοπ στη φάση του γκολ, εκεί ο Ντουντού ισχυρίζεται πως τον εμπόδισε τον καπνογόνο, που είχε ριχτεί στο τερέν.

Ο Λαπόρτα στη βουλή!

Εξελέγη βουλευτής στις χθεσινές εκλογές της Καταλονίας ο Χουάν Λαπόρτα. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, θα συμμετέχει στο κοινοβούλιο της περιφέρειας ως αντιπολίτευση με το νεοσύστατο κόμμα του «Αλληλεγγύη για την Ανεξαρτησία (SI)».

Μεγάλος νικητής και των φετινών εκλογών αναδείχθηκε ο Αρτούρ Μας, με την παράταξη «Δημοκρατική σύγκλιση για την Καταλονία (CiU)», η οποία θα εκπροσωπηθεί από 62 βουλευτές στο κοινοβούλιο των 135. Ο Λαπόρτα είχε ιδρύσει το κόμμα του πριν από μερικούς μήνες και το γεγονός ότι εξέλεξε τέσσερις βουλευτές αποτελεί την έκπληξη αυτών των εκλογών.

Σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2006 οι νικητές αύξησαν κατά 14 τις έδρες τους, ενώ με την είσοδο της «Αλληλεγγύης για την Ανεξαρτησία», του Λαπόρτα, τα κόμματα έγιναν επτά από έξι που ήταν.

Κοκότοβιτς: «Εύκολο ματς με Παναθηναϊκό»

Χωρίς άγχος υποστήριξε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς πως θα αγωνιστεί ο Πανσερραϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των «λιονταριών», μιλώντας αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 υποστήριξε πως θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές του την επιθετική του φιλοσοφία, ενώ αναφερόμενος στη νίκη επί του Άρη επεσήμανε πως είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που παίζει έναν αγώνα σε δύο μέρες.

«Είναι ειλικρινά η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν άλλαξε και τίποτα αφού το άγχος παραμένει και το αποτέλεσμα είναι πάντα ανοιχτό. Στην ουσία το βλέπω σαν δύο ημίχρονα» δήλωσε σχετικά με τη νίκη της ομάδας του επί του Άρη, για να συμπληρώσει: «Το φοβήθηκα ότι θα διακοπεί όταν είδα την ομίχλη. Είχαμε ρυθμό και δεν ήθελα να διακοπεί, αφού θεώρησα ότι δεν ήταν καλό για εμάς».

Ερωτηθείς για το αν διαφοροποίησε την φιλοσοφία του τόνισε: «Δεν άλλαξα τα πλάνα μου. Τα τελευταία 36 λεπτά τα παίξαμε όπως και πριν. Κάναμε το παιχνίδι μας. Μόνο στις καθυστερήσεις άλλαξα δύο παίκτες, αλλά αυτό ήταν για να κερδίσουμε χρόνο».

Για την άνοδο του Πανσεραϊκού στη 10η θέση της Σούπερ Λίγκας πρόσθεσε: «Η βαθμολογία είναι καθρέπτης του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, είναι σαν ασανσέρ, με τρεις σερί νίκες πας Ευρώπη και με τρεις ήττες παλεύεις για να σωθείς».

Για τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ υπογράμμισε: «Τέτοια ματς είναι πιο εύκολα για μας. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα και φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Θα πάμε να παίξουμε χωρίς φόβο, ούτε άγχος και ό,τι βγει».

Για το επιθετικό παιχνίδι του Πανσερραϊκού ανέφερε: «Δεν έχω μετανιώσει τη φιλοσοφία μας, έτσι παίζουμε. Προσπαθώ να την περάσω στους παίκτες και αυτοί προσπαθούν να την ακολουθήσουν στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε και άτυχοι γιατί από τις μεταγραφές που κάναμε μας λείπουν πέντε βασικοί παίκτες. Αν γυρίσουν οι τραυματίες και κάνουμε 3-4 μεταγραφές ακόμα θα είμαστε καλύτεροι».

Φωτο ημερας

Ομορφιές της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Νίκη η Ρίβερ, ήττα η Μπόκα, +5 η Εστουντιάντες

Με γκολάρες στο 86' πήραν μεγάλες νίκες Εστουντιάντες και Νιούελς Ολντ Μπόις επί των Ιντεπεντιέντε και Μπόκα Τζούνιορς, αντίστοιχα, ενώ νίκησε και η Ρίβερ Πλέιτ την Ολίμπο.Η εντυπωσιακή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκαστόν Φερνάντες ήταν αυτή που χάρισε στην Εστουντιάντες την νίκη με 2-1 επί της Ιντεπεντιέντε και την έφερε να έχει 5 βαθμούς περισσότερους από την Βέλες Σάρσφιλντ.
Επίσης στο 86' η Νιούελς Ολντ Μπόις πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση με την Μπόκα, έχοντας λυτρωτή τον Λουΐς Ροντρίγκες με φανταστικό πλασέ έξω από την περιοχή.

Μαζί με την Νιούελς και την Ράσινγκ βρίσκεται στην 5η θέση η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία νίκησε με 1-0 την Ολίμπο στο "Μονουμεντάλ", χάρη στην κεφαλιά του Ανταλμπέρτο Ρομάν από εκτέλεση κόρνερ του Έρικ Λαμέλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Χιμνάσια Λα Πλάτα - Γοδόι Κρους 1-3 (32' Αντόνιο Ροχάνο / 12' Νικολάς Σάντσες, 68' Νταβίντ Ραμίρες, 73' αυτ. Αμπέλ Μασουέρο)
Αρσενάλ Σαραντί - Σαν Λορένσο 2-1 (63' Μάουρο Όμπολο, 94' Κλαούντιο Μόσκα / 38' Γκονσάλο Ροβίρα)

Σάββατο
Κίλμες - Ολ Μπόις 2-1 (75' Χουάν Μοράλες, 80' Μπερνάρντο Ρομέο / 11' Μάουρο Μάτος)
Μπάνφιλντ - Ράσινγκ Κλουμπ 1-2 (25' Μαρσέλο Καρούσκα / 22' Γκαμπριέλ Άουτσε, 26' Κλαούντιο Μπιέλερ)

Κυριακή
Ιντεπεντιέντε - Εστουντιάντες 1-2 (46' Νικολάς Μαρτίνες / 12' Χουάν Περέιρα, 86' Γκαστόν Φερνάντες)
Νιούελς Ολντ Μπόις - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (86' Λουΐς Ροντρίγκες)
Ρίβερ Πλέιτ - Ολίμπο 1-0 (32' Ανταλμπέρτο Ρομάν)

Δευτέρα
Ουρακάν - Λανούς (00:10)
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Κολόν Σάντα Φε (02:15)

Τρίτη
Βέλες Σάρσφιλντ - Τίγκρε (00:10)

Η βαθμολογία

1. Εστουντιάντες 36
2. Βέλες Σάρσφιλντ 31
3. Αρσενάλ Σαραντί 28
4. Γοδόι Κρους 27
5. Ράσινγκ Κλουμπ 25
6. Ρίβερ Πλέιτ 25
7. Νιούελς Ολντ Μπόις 25
8. Κολόν Σάντα Φε 23
9. Ολ Μπόις 22
10. Λανούς 21
11. Αρχεντίνος Τζούνιορς 20
12. Μπόκα Τζούνιορς 20
13. Σαν Λορένσο 20
14. Μπάνφιλντ 19
15. Τίγκρε 18
16. Ολίμπο 14
17. Κίλμες 13
18. Ιντεπεντιέντε 13
19. Ουρακάν 13
20. Χιμνάσια Λα Πλάτα 11

Απίστευτο και όμως ελληνικό-60 κίτρινες και 9 κόκκινες!

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Σε 8 ματς για την 12η αγωνιστική είχαμε 60 (!!) κίτρινες και 9 κόκκινες κάρτες. Μόνο ποδόσφαιρο δεν θυμίζει πια το πρωτάθλημα της Superleague...Αυτό που συμβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει προηγούμενο, αφού πλέον το φαινόμενο με τις αποβολές και τις κίτρινες κάρτες έχει ξεπεράσει τα όρια. Αποκορύφωμα η 12η αγωνιστική όπου οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί...
 
Σε οκτώ συνολικά αναμετρήσεις, οι διαιτητές απέβαλαν εννέα ποδοσφαιριστές, ενώ έδειξαν συνολικά 60 φορές την κίτρινη κάρτα. Μιλάμε για αριθμούς που αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσουν τους διοργανωτές.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική φορά που είχαμε τόσες κάρτες, αφού και σε άλλες αγωνιστικές φέτος, ειδικά οι αποβολές, είναι συχνό φαινόμενο.

Εκτός των άλλων φέρνουν και σε δύσκολη θέση τους διαιτητές που καλούνται να σφυρίξουν στα παιχνίδια, οι οποίοι είναι λογικό πλέον να σκέφτονται δυο φορές το αν θα τιμωρήσουν μια παράβαση.

Ας δούμε όμως ένα ένα τα ματς:

Εργοτέλης - Λάρισα: Στο συγκεκριμένο ματς είχαμε μία κόκκινη στον Ταλ στο 26' και 11 κίτρινες κάρτες!

Πανσερραϊκός - Άρης: Εδώ είχαμε μία κόκκινη στον Μίσελ στο 92' και 7 κίτρινες κάρτες.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μόλις επτά κίτρινες κάρτες...

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη: Εδώ έγινε πάρτι... Δυο κόκκινες (Τζάγκι 53', Αργυρόπουλος 54') και 9 κίτρινες!

Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα: Και όμως... Τρεις κόκκινες (Μόνχε 45', Καρντόσο 46', Ονουάτσι 92') και 9 κίτρινες.

Πανιώνιος - Ηρακλής: Μία κόκκινη στον Γιάκομπ στο 93' και 6 κίτρινες κάρτες.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Μία κόκκινη στον Φωτάκη στο 85' και 7 κίτρινες.

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός: Τέλος το πιο σοφτ παιχνίδι... Τέσσερις κίτρινες.

"Ψυχή δεν έχετε;"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρώτη φορά από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού, αναμένεται να βρεθεί στην προπόνηση της ομάδας και να... βάλει γκάζια στους παίκτες για την ανόητη ήττα στο ΟΑΚΑ.Ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ είναι έξαλλος από την νοοτροπία ορισμένων παικτών και θέλει να τους αφυπνίσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Συγκεκριμένα, αυτό που ενόχλησε και προβληματίζει όχι μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τους φιλάθλους και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι η υπεροψία και η χαλαρότητα που έδειξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Καλή η ποιότητα και η ανωτερότητα σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σε παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό χρειάζεται και πάθος, αλλά και θέληση. Αυτά είναι δύο στοιχεία που δεν φάνηκε να έχουν κάποιοι παίκτες και η απορία του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα διατυπωθεί και στην προπόνηση της Δευτέρας είναι πως άραγε "δεν έχουν ψυχή;"!

Το αφεντικό των "ερυθρόλευκων" θέλει να τα... ψάλει στους ποδοσφαιριστές, που τα έχουν όλα και όμως δεν δείχνουν τον απαιτούμενο χαρακτήρα που αρμόζει όταν φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού και αγωνίζεσαι μάλιστα σ' ένα ντέρμπι.

Μάλιστα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν φανερό πως κάποιοι ποδοσφαιριστές σε ορισμένες περιπτώσεις έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, κάτι που εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το οποίο φυσικά και δεν θα μείνει ασχολίαστο.

Η φάση με τον Μιραλάς που ήθελε να τελειώσει με λόμπα το τετ α τετ με τον Αραμπατζή αντί να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και η ευκαιρία του Πάντελιτς στο τέλος είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η ομαδικότητα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πάνω απ' όλα και όλους σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη  κι αυτό είναι που θέλει να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η ακύρωση του ρεπό της Δευτέρας είναι το πρώτο μήνυμα του μεγαλομετόχου προς τους παίκτες που θέλει να τους θέσει προ των ευθυνών τους και η επίσκεψη στην προπόνηση το... κυρίως πιάτο.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλά για πρώτη φορά σε προπόνηση στους παίκτες και άπαντες ελπίζουν να μην επαναληφθεί. Βέβαια θα πείτε νωρίτερα δεν υπήρχε και λόγος επίσκεψης, αφού όλα πήγαιναν καλά. Σωστό κι αυτό!

Να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην ομάδα, αφού το αφεντικό των Πειραιωτών, αναγνωρίζει την αξία των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ, όμως και τα... γκάζια ορισμένες φορές είναι απαραίτητα για να αφυπνιστούν μερικοί.

«Μια μέρα χωρίς ποδόσφαιρο, είναι μια χαμένη μέρα»

Άνθρωπος των έργων κι όχι των λόγων. Διακεκριμένος ως ποδοσφαιριστής, αλλά εξαιρετικός ως προπονητής, ο Έρνστ Χάπελ ήταν ένας θρύλος των πάγκων. Μετά από μια καριέρα ως αμυντικός (1942-1959) που είχε ως αποκορύφωμα την τρίτη θέση με την εθνική Αυστρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1954, πήρε την μπαγκέτα του και άρχισε να διευθύνει σαν μαέστρος τις ομάδες που ανέλαβε. Γεννηθηκε στις 29 Νοεμβρίου το 1925 και απεβίωσε 66 χρόνια αργότερα στις 14 Νοεμβρίου το 1992.

Λάτρευε τη ζώνη στην άμυνα, αφού θεωρούσε ότι το μαν του μαν είναι για γαϊδούρια, όπως και το επιθετικό ποδόσφαιρο, αφού προτιμούσε ένα σκορ 5-4 όπως έλεγε παρά 1-0. Δεν ήθελε πολλούς ανθρώπους γύρω του, παρά μόνον τους απολύτως απαραίτητους, ενώ οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές του ήταν καθαρά επαγγελματικές, ποτέ φιλικές.

Ο Έρνστ Χάπελ ήταν άνθρωπος που θα έπαιρνε ρίσκο, που δοκίμαζε, που άλλαζε, που διόρθωνε. Η αγαπημένη του ατάκα έλεγε τόσα λίγα, αλλά σήμαινε τόσα πολλά: «Μια μέρα χωρίς ποδόσφαιρο, είναι μια χαμένη μέρα»

Η αμυντική του καριέρα

Διακόσιες σαράντα φορές φόρεσε τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, η οποία ήταν η μία από τις δύο(!) ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Μπακ με αίσθηση της μπάλας, με καλή τεχνική και ωριμότητα στο παιχνίδι του, έγινε γρήγορα το αγαπημένο «παιδί» της εξέδρας. Τις χρονιές 1955 και 1956 αγωνίστηκε με την Ρασίνγκ Κλαμπ του Παρισιού και σε 49 συμμετοχές είχε 9 γκολ. Τα τρόπαιά του, έξι πρωταθλήματα (1946, 1948, 1951, 1952, 1954, 1957) και ένα κύπελλο Αυστρίας (1946).

Ο καλύτερος προπονητής της Αυστρίας

Μετά απογειώθηκε! Ως προπονητής πήρε πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, δύο Τσάμπιονς Λιγκ (τότε Πρωταθλητριών) με διαφορετικές ομάδες, ενώ οδήγησε την Ολλανδία στην δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1978.

Όλα ξεκίνησαν με την Άντο Ντεν Χάαγκ το 1962 και το Κύπελλο Ολλανδίας, από την οποία έφυγε και πήγε στην Φέγενορντ. Με την ομάδα του Ρότερνταμ σάρωσε. Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και Διηπειρωτικό. Το κατόρθωμά του αυτό επανέλαβε και με το Αμβούργο το 1982, όταν πήρε για δεύτερη φορά το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο συλλόγων, πράγμα που έχουν πετύχει μόλις άλλοι δύο προπονητές, ο Ότμαρ Χίτζφελντ (Ντόρτμουντ και Μπάγερν) και ο Ζοσέ Μουρίνιο (Πόρτο και Ίντερ). Το πέρασμά του από τις Σεβίλλη, Κλαμπ Μπριζ και Τιρόλ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και τη νοοτροπία του εκεί.

Ο τελευταίος του σταθμός ήταν η εθνική Αυστρίας, αφού στις 14 Νοεμβρίου 1992 απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών, έχοντας καρκίνο στον πνεύμονα. Προς τιμήν του η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστρίας έδωσε το όνομά του στο μεγαλύτερο στάδιο, το “Πράτερσταντιον” της Βιέννης.

Επαφή με τον μάνατζερ του Μιραλάς

Επαφή με τον ατζέντη τού Κέβιν Μιραλάς αναμένεται να έχουν εντός τής ημέρας άνθρωποι του Ολυμπιακού, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το ραντεβού για την παραμονή τού παίκτη στο Λιμάνι.Οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον εκπρόσωπο του Γάλλου κυνηγού, με την πιθανότατη ημερομηνία για την τελική τους συνάντηση να είναι στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε, από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο ότι θέλουν να διατηρήσουν τον παίκτη στο ρόστερ τους, ενώ και ο Μιραλάς πολλές φορές στο (πρόσφατο) παρελθόν έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα.

Τιτανομαχία στο Αγρίνιο

Ματς για γερά νεύρα είναι τα δύο εναπομείναντα σημερινά για την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Β' εθνικής. Παναιτωλικός-ΟΦΗ (15.00, CONN-X), και Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννενα (18.00, ΕΤ3) ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Η αρχή θα γίνει στο Αγρίνιο όπου υπάρχει το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ (15.00, CONN-X). Αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας με 23 βαθμούς και βρίσκονται τρεια βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι αήττητη στην έδρα της, καθώς μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και θέλει τη νίκη ενώπιον του κοινού της, μια και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από κόσμο.
Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου είναι αήττητος τις τελευταίες 7 αγωνιστικές, αφού μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία. Οι Κρητικοί θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η αποστολή του Παναιτωλικού την οποία επέλεξε ο Γιάννης Νταλακούρας:
Τζενάμο, Μπαμπανιώτης, Δέντσας, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Γκούνκελ, Καούνος, Καραμαλίκης, Μπαϊκαρά, Ετζενγκέλε, Μπουμάλ, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παππάς, Κούσας, Μπελεβώνης και Γκούρμα.
 Η αποστολή του ΟΦΗ την οποία επέλεξε ο Νίκος Αναστόπουλος:
Βεζυρίδης, Ξενοδόχωφ, Ψωμάς, Μονιάκης, Λιαπάκης, Γκουέϊ, Γιακούμπου, Πίτσος, Μπερτίν, Αγρίτης, Νικλητσιώτης, Ουκάρ, Κιάσσος, Ζορμπάς, Κάλαϊτζιτς, Βλόνταρτσικ, Βερόν, Μανούσος, Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης και Μπούρμπος.

Αυλαία στη Ρόδο
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο πρωτοπόρος ΠΑΣ δοκιμάζεται στη Ρόδο απέναντι στον Διαγόρα. Οι Ηπειρώτες θέλουν να παραμείνουν στην πρώτη θέση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή κούρσα είναι αήττητοι, μεετρώντας οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες.
Ο Διαγόρας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και επιθυμεί να σημειώσει τη νίκη που τον φέρει σε τροχιά κορυφής και συγκεκριμένα κοντά στη δεύτερη θέση.
Η αποστολή του Διαγόρα, την οποία επέλεξε ο Πέτρος Ρουτζιέρης
Ταμπάσης, Τύρελλης, Προβατίδης, Σκόνδρας, Πλάτανος, Ζλάτκοβιτς, Εξουζίδης, Πουλόπουλος, Χατζόπουλος, Αγκιρίμπα, Γκούτμαν, Σαλαμαστράκης, Καμινιώτης, Σπάρταλης, Γεωργίου, Ταραχούλσκι, Τριανταφύλλου, Ζουρούδης και Ρέγιες.
Η αποστολή του ΠΑΣ την οποία επέλεξε ο Στέφαν Ντε Μολ
Κηπουρός, Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Στάθης, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Κειτά, Ανδράλας, Βαγγελής, Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Νικολόπουλος, Μπακαγιόκο, Φουρτάδο, Τζάνης και Σιαλμάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο (27/11)

Ιωνικός-Βέροια 0-0

Τρίκαλα-Πιερικός 1-2
(41’ Μανουσάκης – 45’, 52’ Γκουγκουλιάς)

Κυριακή (28/11)

Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(63’ Ζουμπουλάκης, 76’ Κισκαμπάνης - 45’ Ραονέ)

Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας 1-2
(32’ Ρομπέρ – 1’ Παλάσκας, 45’ Φραντζεσκί)

Αγροτικός Αστέρας-Λεβαδειακός 0-1
(66’ Πόποβιτς)

Ηλιούπολη-Θρασύβουλος 1-0
(78’ Νατσέφσκι)

Εθνικός-Δόξα Δράμας 2-2
(27’ Ουατάρα, 77’ πεν. Κορακάκης – 11’ Γελαδάρης, 48’ Μαρκόφσκι)

Δευτέρα (29/11)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ (15:00)
Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννενα (18:00)

Η βαθμολογία:

1. ΠΑΣ Γιάννενα   26*
2. ΟΦΗ   23*
3. Παναιτωλικός   23*
4. Διαγόρας   18*
5. Αγροτικός Αστέρας   16
6. Ηλιούπολη   15
7. Δόξα Δράμας   14
8. Πανθρακικός   14
9. Λεβαδειακός   14
10. Θρασύβουλος   13
11. Βέροια   13
12. Ιωνικός   13
13. Εθνικός Αστέρας   13
14. Πιερικός   13
15. Τρίκαλα   11
16. Αναγέννηση Καρδίτσας   10
17. Καλλιθέα   9
18. Εθνικός   8

* Οι ομάδες έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική:

Καλλιθέα-Παναιτωλικός
ΟΦΗ-Πανθρακικός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός
Εθνικός Αστέρας-Εθνικός
Βέροια-Διαγόρας
Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη
ΠΑΣ Γιάννενα-Τρίκαλα
Θρασύβουλος-Αγροτικός Αστέρας
Λεβαδειακός-Πιερικός

Νέα σενάρια για Φούλαμ

Ο Σισέ έχει ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα και ολοένα και αυξάνονται οι αγγλικές ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Νέος μνηστήρας η Φούλαμ, όπως αναφέρουν οι Βρετανοί.Ο Τζιμπρίλ έχει πετύχει 12 γκολ σε 11 εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι Αγγλοι ξεκίνησαν νέα σενάρια για επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ. Μετά την Αστον Βίλα και η Φούλαμ φέρεται να γλυκοκοιτάζει τον Γάλλο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής των Λονδρέζων, Μαρκ Χιουζ θέλει τον Σισέ τον Γενάρη, όπως αναφέρουν ΜΜΕ από το «Νησί».

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ!

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τρίτη (30/11) οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας «λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, με κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μαζικές απολύσεις».

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους (Sites), σε 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων κυριαρχεί το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, το αίτημα για κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, ο σεβασμός στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Ο καθρέπτης του “clasico”

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης! Γκουαρντιόλα – Μουρίνιο! Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο! Θέλετε κάτι περισσότερο… Το ντέρμπι του Ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν αποκλείεται να κονταροχτυπηθούν και για το… Άγιο Δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεξάγεται σήμερα.
Στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν ο Κακά είχε βγάλει μάτια, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε πάρει τη νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Ζλάνταν Ιμπραίμοβιτς.

Τη Δευτέρα κανένας από τους δύο παίκτες δεν θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου. Ο Βραζιλιάνος είναι τραυματίας και εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απέχει από τις υποχρεώσεις της «βασίλισσας», ενώ ο «Ιμπρα» το καλοκαίρι πήρε τις βαλίτζες του για την Ιταλία και τη Μίλαν.

Οι αλλαγές!

Από τον αγώνα της περασμένης περιόδου, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Το πρώτο που πρέπει να αναφέρουμε –φυσικά- είναι η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο, του -κατά πολλούς- νούμερο προπονητή στον κόσμο.

Ο Πορτογάλος το καλοκαίρι πήγε από το Μιλάνο στη Μαδρίτη με τους διοικούντες την Ρεάλ να τον βλέπουν να οδηγεί την Ίντερ στο «τριπλ-κράουν» και να ονειρεύονται πως θα ζήσουν τις ίδιες σκηνές με αυτόν στην ηγεσία της ομάδας τους.

Μόνο και μόνο αυτές ήταν… ικανές να τους πείσουν να πληρώσουν για να σπάσουν το συμβόλαιο που είχε ο Μουρίνιο με την Ίντερ.

Η παρουσίασή του δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αυτή που είχε γίνει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου ήθελαν να βρεθούν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για να τον δουν από κοντά να μιλά για την νέα πρόκληση στην καριέρα του…

Ο Πορτογάλος αλλάζει τακτική στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιλέγει παίκτες που θα συνθέσουν το παζλ της ομάδας που είχε στο μυαλό του και όχι μόνο μεγάλα ονόματα.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο Σάμι Κεντίρα και ο Μεσούτ Οζίλ πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ… Ο Special One τους ήθελε και η διοίκηση της Ρεάλ τους απέκτησε. Τρεις παίκτες που έχουν δικαιώσει ήδη τον Πορτογάλο. Μαζί με αυτούς και ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο οποίος ξέρει να ικανοποιεί όλα όσα θέλει ο Μουρίνιο.

Την ίδια στιγμή, στην Μπαρτσελόνα πονοκεφάλιαζαν τι πρέπει να αλλάξουν. Και πώς να μην το κάνουν όταν στόχος τους είναι να βελτιώσουν κάτι που μέχρι πέρσι φάνταζε -και ακόμη φαντάζει- το τέλειο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη κι έτσι το βρήκαν. Απογοητευμένοι από την επιλογή του Ιμπραίμοβιτς οι διοικούντες την «Μπάρτσα» αποδεσμεύουν τον Σουηδό, έχοντας ήδη μεριμνήσει να ντύσουν στα χρώματά τους τον αντικαταστάτη του.

Ποιος ήταν αυτός; Ο Νταβίντ Βίγια, τον οποίο η Βαλένθια προσπαθούσε να τον πουλήσει για να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Οι Καταλανοί θεωρούν πως ο Βίγια θα δώσει αυτό που είχε η ομάδα με τον Ετό και όχι με τον Ιμπραίμοβιτς.

Την ευκαιρία για ένα περισσότερο «εύπλαστο» σχήμα στην επίθεση. Με τον Γκουαρντιόλα –πλέον- να μπορεί να εφαρμόζει ένα πλάνο στο οποίο όλοι οι επιθετικοί να μπορούν να αλλάζουν θέσεις.

Στο πρόσωπο του Βίγια ο Γκουαρντιόλα βλέπει τον ιδανικό, καθώς ο Ισπανός συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία και με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τους άλλους παίκτες της Μπαρτσελόνα (κυρίως της μεσαίας γραμμής) στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Σημαντικά στοιχεία:

Το πρώτο “clasico” στο οποίο δεν θα δώσει το «παρών» ο Ραούλ. Ο «βασιλιάς»… της «βασίλισσας» αποτέλεσε παρελθόν το καλοκαίρι και πλέον φοράει τη φανέλα της Σάλκε. Μαζί με αυτόν και ο Γκούτι, ο οποίος άφησε την Ρεάλ, η οποία δεν τον χρειαζόταν για να παίξει στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Μπεσίκτας.

Ο Κριστιανό Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ σε παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Είναι το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ αλλά όταν παίζει με τους Καταλανούς κάτι παθαίνει…

…Όπως και ο Μέσι, όταν αντιμετωπίζει ομάδα που κοουτσάρει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει βρει τρόπο να μπορεί να σταματά τον μεγάλο Αργεντινό. Πάντως, ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ και ο μοναδικός εν ενεργεία από τη σχετική λίστα των ντέρμπι. Έχει επτά συμμετοχές σε “clasico” και έχει σκοράρει ισάριθμες φορές.

Το μέσο όρο του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μικρότερο από τις «μεγάλες» Ευρωπαϊκές ομάδες.

Αντίστοιχα, αυτό της Μπαρτσελόνα δεν φημίζεται για την ηλικία του, αλλά για την ποιότητά του. Επτά παίκτες από τους έντεκα είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με την εθνική Ισπανίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει δώσει στη φετινή αγωνιστική σεζόν. Έχει την καλύτερη άμυνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Τις πταίει;

Η «αύρα» που φέρνει ο κάθε νέος προπονητής ή οι σημαντικές απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει το διπλό του Ατρόμητου 1-0 μέσα στην Τούμπα σήμανε «καμπανάκια» στις τάξεις του «Δικέφαλου του Βορρά», ενόψει κιόλας του κρίσιμου αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ για το Europa League.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει επειδή δεν έμπαινε η μπάλα μέσα θα ήταν αλλιώς, αλλά ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια, παίζοντας ποδόσφαιρο κι όχι κλέβοντας το αποτέλεσμα. Ο Μάκης Χάβος είναι ο ορισμός του ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αλλά αν οι Θεσσαλονικείς συνεχίσουν να μην κερδίζουν τότε ίσως υπάρξει διάδοχος στον πάγκο της ομάδας.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Έλληνας τεχνικός είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς με τους Περιστεριώτες και να βγουν στην επίθεση. Σε ένα ποσοστό αυτό επετεύχθη την Κυριακή, πλέον ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας έχει δείξει πως δεν μπορεί πλέον να σκοράρει με μία μόνο ή δύο ευκαιρίες, όπως έκανε πέρσι.

Από την άλλη υπήρχαν και πολύ σημαντικές απουσίες παικτών, όπως του Ίβιτς και του Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως ξέρουν να καθαρίζουν ματς με «μικρότερες» ομάδες. Συν τοις άλλοις ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και το ντεφορμάρισμα του Σαλπιγγίδη με αποτέλεσμα τα προβλήματά του να μοιάζουν με βουνό.

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να μείνουν στην άκρη, τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μπριζ, από τον οποίο μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Υποδοχή με αποθέωση και… πέτρες

Στο αεροδρόμιο γνώρισαν την αποθέωση και έξω από το ξενοδοχείο είδαν τα παράθυρα του πούλμαν να σπάνε από πέτρες… Μέσα σε λίγη ώρα οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έζησαν την απόλυτη αντίθεση.

Στο αεροδρόμιο «Ελ Πρατ» της Βαρκελώνης, περίπου 2.000 άτομα περίμεναν την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις αυτοί αντίκρισαν τον Ζοζέ Μουρίνιο και τους παίκτες του τους αποθέωσαν ενόψει του σημερινού μεγάλου ντέρμπι, προκαλώντας –μάλιστα- την έκπληξη των μελών της μαδριλένικης αποστολής και αρκετά χαμόγελα.

Λίγα λεπτά αργότερα, το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό. Όπως μεταδίδουν τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης, όταν το πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε κοντά στο ξενοδοχείο, μια ομάδα αγνώστων εμφανίστηκε από το πουθενά και πέταξαν πέτρες προς το πούλμαν.

Μία από αυτές έσπασε το τζάμι δίπλα στις θέσεις που ήταν καθισμένοι οι Αρμπελόα και Αλμπιόλ. Οι δύο παίκτες δεν έπαθαν τίποτα, όμως, ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας της αποστολής των μαδριλένων τραυματίστηκε ελαφρά .

Εκεί τελείωσαν όλα καθώς η δύναμη της αστυνομίας έγινε μεγαλύτερη και οι παίκτες του Μουρίνιο μεταφέρθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο χωρίς να υπάρξει κανένα άλλο… παρατράγουδο.

«Βόμβα» στο Λος Άντζελες

Μεγάλη έκπληξη από τους Πέισερς, που νίκησαν με 95-92 τους Λέικερς στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για την πρώτη τους νίκη επί των «λιμνανθρώπων» στο «Staples Center», το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1999. Η προηγούμενη νίκη είχε καταγραφεί στις 14 Φεβρουαρίου του 1999 κι έκτοτε οι Λέικερς μετρούσαν 11 σερί νίκες στην κανονική περίοδο και 3 στους τελικούς του 2000 ως γηπεδούχοι. Ο Ρόι Χίμπερτ με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, που έξι βράδια νωρίτερα είχαν νικήσει και στο Μαϊάμι, ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε 41 για τους πρωταθλητές, αλλά αστόχησε σε δύο τρίποντα που θα μπορούσαν να στείλουν το ματς στην παράταση.

Οι Νάγκετς επικράτησαν 138-133 των Σανς στο πιο παραγωγικό ματς της σεζόν μέχρι τώρα. Ο Καρμέλο Άντονι ήταν άρρωστος κι έπαιξε μόλις 3 λεπτά, αλλά ο Τζέι Αρ Σμιθ και ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς με 30 και 25 πόντους αντίστοιχα ηγήθηκαν των «σβόλων», που έφτασαν τις τέσσερις συνεχείς νίκες. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζέισον Ρίτσαρντσον με 39 πόντους, ενώ ο Τζος Τσίλντρες είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Οι Ρόκετς επιβλήθηκαν 99-98 της Θάντερ έχοντας 10/17 τρίποντα και περιορίζοντας τον Κέβιν Ντουράντ στους 18 πόντους με 7/18 σουτ. Αυτή ήταν η ενδέκατη συνεχής εντός έδρας νίκη των «ρουκετών» επί της Θάντερ, που με τη σειρά της έχασε μετά από πέντε συνεχείς νίκες μακριά από την Οκλαχόμα.

Τέλος, με ηγέτη τον Ντέβιν Χάρις που σημείωσε 25 πόντους κι ένα καθοριστικό τρίποντο 71’’ πριν το τέλος, οι Νετς νίκησαν τους Μπλέιζερς με 98-96.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ιντιάνα Πέισερς 92-95
Μπράιαντ 41, Όντομ 15 (11 ριμπ.), Γκασόλ 13 (12 ριμπ.), Μπαρνς 7, Φίσερ 6-Χίμπερτ 24 (12 ριμπ., 6 ασίστ), Γκρέιντζερ 18, Κόλισον 14, Ρας 11, Τζόουνς 9, Φορντ 5.

Ντένβερ Νάγκετς-Φίνιξ Σανς 138-133
Σμιθ 30 (8 ριμπ.), Μπίλαπς 25 (8 ασίστ), Αφλάλο 15, Λόσον 15, Φορμπς 15, Ουίλιαμς 14, Ιλάριο 12 (9 ριμπ.)-Ρίτσαρντσον 39 (10 ριμπ.), Νας 17 (11 ασίστ), Τσίλντρες 15 (5 ριμπ.), Τούρκογλου 13, Χιλ 11, Φράι 10, Ντάντλεϊ 9.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 98-96
Χάρις 25 (8 ασίστ), Μόροου 16, Λόπεζ 13, Χάμφρις 10, Φέιβορς 8, Άουτλο 7-Μάθιους 25, Ρόι 21, Όλντριτζ 20, Μίλερ 13, Κάμπι 6 (10 ριμπ.), Φερνάντεθ 6.

Χιούστον Ρόκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 99-98
Μάρτιν 23, Μπατίερ 18, Λόουρι 14 (8 ασίστ, 6 ριμπ.), Σκόλα 13, Χιλ 12, Μίλερ 11-Γουέστμπρουκ 23 (10 ασίστ), Ντουράντ 18, Ιμπάκα 16 (8 ριμπ.), Γκριν 15 (7 ριμπ.), Χάρντεν 10.

Μαγικός Κόμπι, απίθανος Γουέστμπρουκ

Ένας μεγάλος σκόρερ της παλιάς φρουράς κι ένας της νέας γενιάς του ΝΒΑ κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στο Top 10 του ΝΒΑ. Στη δεύτερη θέση ο Κόμπι Μπράιαντ με μία πιρουέτα διεισδύει στη ρακέτα των Πέισερς και χωρίς να βλέπει αφήνει την μπάλα στο ταμπλό κι εν συνεχεία στο αντίπαλο καλάθι.

Τι θα μπορούσε να ξεπεράσει τη μαγική ενέργεια του σούπερ σταρ των Λέικερς; Μα το φοβερό κάρφωμα του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ο ύψους μόλις 1,91μ. γκαρντ της Θάντερ πήρε... παραμάζωμα την άμυνα των Ρόκετς και κάρφωσε εντυπωσιακά αψηφώντας το νόμο της βαρύτητας

"Καθάρισε" ο Σολδάδο

Με 2-1 και σκόρερ τον Σολδάδο επικράτησε η Βαλένθια της Αλμερία στο "Μεστάγια". Τον καλό της εαυτό φαίνεται ότι βρίσκει η Μαγιόρκα. Οι νησιώτες δυσκολεύτηκαν, αλλά νίκησαν 2-0 τη Μάλαγα, παρέμειναν αήττητοι για τέταρτη αγωνιστική και άφησαν οριστικά πίσω το κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Βεμπό και Γκονσάλο Κάστρο πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Μίκαελ Λάουντρουπ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ η έδρα "μίλησε" και στις αναμετρήσεις Χέρκουλες-Λεβάντε 3-1 και Σανταντέρ-Λα Κορούνια 1-0. Αντίθετα, μεγάλη εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Σοσιεδάδ που επιβλήθηκε με 3-1 της Χιχόν στο "Μολινό".

Τέλος με γκολ του Κάρλος Γκουρπέγκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αθλέτικ έκαμψε την αντίσταση της Οσασούνα μέσα στο Μπλιμπάο και τη νίκησε 1-0.

Η 13η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, ολοκληρώνεται με το πολυαναμενόμενο el clasico ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:


  • Μαγιόρκα-Μάλαγα 2-0
    (50' Βεμπό, 55' Γκονσάλο Κάστρο)


  • Χέρκουλες-Λεβάντε 3-1
    (40', 67' Βαλντές, 62' Τρεζεγκέ  41' Ρουμπέν Σουάρεθ)


  • Σανταντέρ-Λα Κορούνια 1-0
    (61' Ρόζενμπεργκ)


  • Χιχόν-Σοσιεδάδ 1-3
    (3' Αρνολίν  11' Τσάμπι Πριέτο, 45' Θουρουτούθα, 90' Αρανμπούρου)


  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 1-0
    (90'+2' Γκουρπέγκι)


  • Βαλένθια-Αλμερία 2-1
    (26', 62' Σολδάδο - 90' Ουλόα)

  • Την Τετάρτη έρχεται ο Ροτέν

    Την Τετάρτη η ΑΕΚ δίνει ένα κρισιμότατο παιχνίδι στην Κροατία κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και την ίδια μέρα θα έρθει στην Αθήνα, ο αριστεροπόδαρος Γάλλος μεσοεπιθετικός, Ζερόμ Ροτέν, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Μανόλο Χιμένεθ.

    Ο 32χρονος πρώην παίκτης της Ανκαραγκουτσού, από την Πέμπτη και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα προπονείται με τους "κιτρινόμαυρους" προκειμένου, ο 46χρονος τεχνικός του "δικεφάλου" να διαπιστώσει σε ποιά αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στις μελλοντικές της υποχρεώσεις.

    Ο Ροτέν αποτελεί εισήγηση του τεχνικού διευθυντή, της "Ενωσης", Αρναρ Γκρέταρσον...