Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δώνης: «Φταίμε εμείς»



«Η ευθύνη για τους βαθμούς που έχουμε χάσει είναι καθαρά πάνω σε εμάς», τόνισε ο Γιώργος Δώνης στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 σχολιάζοντας για τα αποτελέσματα του Ατρόμητου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει το «αγαπημένο» του 4-4-2 και έπλεξε το εγκώμιο στους Σφακιανάκη, Νεμπεγλέρα και Μπάλλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Μιχάλη Τσόχο:
-Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και τις εμφανίσεις του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα:
«Εμείς ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματά μας που έχουμε από την αρχή της σεζόν. Δεν μας θέλει η τύχη. Έχουμε θέματα που δεν τα έχουμε λύσει. Προσφέρουμε στους αντιπάλους πολλά. Χθες δεν κλέψαμε τη νίκη. Την πήραμε γιατί ήμασταν καλοί. Είχαμε αυτοπεποίθηση και τη μπάλα στα πόδια μας. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να επιβάλει ρυθμό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ευθύνη για τη συμμετοχή στα λάθη και στους βαθμούς που έχουμε χάσει είναι καθαρά σε εμάς και όχι στο γεγονός ότι κάποιος αντίπαλος ήταν τόσο καλύτερος από εμάς.

-Γιατί επέλεξε να διαφοροποιήσει το σύστημα της ομάδας, αφήνοντας στο 4-4-2:
«Η φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε είναι ανεξάρτητη από τον σχηματισμό που χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να δημιουργούμε φάσεις. Η στατιστική μπορεί να λέει πολλά και άλλες φορές λίγα. Μέχρι τώρα είμαστε στην τέταρτη θέση στη δημιουργία φάσεων.
Το άλλο κομμάτι είναι ότι δεχόμαστε λίγες επιθέσεις αλλά σε σχέση με τις επιθέσεις δεχόμαστε γκολ. Φέτος αλλάξαμε το 4-4-2 για να είμαστε περισσότερο συμπαγείς. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδι είμαστε και εξακολουθούμε να είμαστε καλοί στη δημιουργία φάσεων. Όχι όμως αποτελεσματικοί».

-Για τις εμφανίσεις των Σφακιανάνη και Νεμπεγλέρα:
«Και ο Σφακιανάκης και ο Νεμπεγλέρας μπορούν να βάλουν 10 20ρηδες κάτω. Μιλάμε καθαρά για χαρακτηριστικά παικτών. Λέμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Γίνεται ένας προγραμματισμός και ένα πλάνο. Έχεις έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς βάζουμε και στο πρόγραμμα πως πρέπει να φέρουμε παιδιά από πίσω. Ένα από τα παιδιά αυτά, είναι ο Μπάλλας, ο οποίος σύντομα θα είναι ένα από τα χαφ της ομάδας. Δεν θέλω να εγκλωβίσω την ομάδα και ούτε να πάει χαμένο ένα ταλέντο που φαίνεται πως μπορεί να ξεχωρίζει και να προσφέρει.

-Που εστιάζει τα προβλήματα της ομάδας του:
«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αμυντική γραμμή. Δεν είναι σταθερή η απόδοσή της, Σε κάποια παιχνίδια λες ότι είναι φοβερή και σε άλλα γίνονται λάθη.


-Που –κατά την γνώμη του- άξιζε να είναι ο Ατρόμητος στον βαθμολογικό πίνακα:
«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι είμαστε για τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μπορούμε να είμαστε για κάπου παραπάνω. Δεν εθελοτυφλούμε. Η δικιά μας ομάδα δεν δείχνει έτοιμη για το κάτι παραπάνω, αυτή τη στιγμή, βάσει των όσων βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρω πότε θα μπορέσει να είναι έτοιμη».

-Για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα και αρκετές εκπλήξεις που υπάρχουν:
Υπάρχουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες και τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Για τον λόγο αυτό από εβδομάδα σε εβδομάδα μπορεί μια ομάδα να κερδίσει την οποιαδήποτε, εξαιρώντας τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: