Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

"Ψυχή δεν έχετε;"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρώτη φορά από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού, αναμένεται να βρεθεί στην προπόνηση της ομάδας και να... βάλει γκάζια στους παίκτες για την ανόητη ήττα στο ΟΑΚΑ.Ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ είναι έξαλλος από την νοοτροπία ορισμένων παικτών και θέλει να τους αφυπνίσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Συγκεκριμένα, αυτό που ενόχλησε και προβληματίζει όχι μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τους φιλάθλους και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι η υπεροψία και η χαλαρότητα που έδειξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Καλή η ποιότητα και η ανωτερότητα σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σε παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό χρειάζεται και πάθος, αλλά και θέληση. Αυτά είναι δύο στοιχεία που δεν φάνηκε να έχουν κάποιοι παίκτες και η απορία του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα διατυπωθεί και στην προπόνηση της Δευτέρας είναι πως άραγε "δεν έχουν ψυχή;"!

Το αφεντικό των "ερυθρόλευκων" θέλει να τα... ψάλει στους ποδοσφαιριστές, που τα έχουν όλα και όμως δεν δείχνουν τον απαιτούμενο χαρακτήρα που αρμόζει όταν φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού και αγωνίζεσαι μάλιστα σ' ένα ντέρμπι.

Μάλιστα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν φανερό πως κάποιοι ποδοσφαιριστές σε ορισμένες περιπτώσεις έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, κάτι που εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το οποίο φυσικά και δεν θα μείνει ασχολίαστο.

Η φάση με τον Μιραλάς που ήθελε να τελειώσει με λόμπα το τετ α τετ με τον Αραμπατζή αντί να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και η ευκαιρία του Πάντελιτς στο τέλος είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η ομαδικότητα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πάνω απ' όλα και όλους σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη  κι αυτό είναι που θέλει να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η ακύρωση του ρεπό της Δευτέρας είναι το πρώτο μήνυμα του μεγαλομετόχου προς τους παίκτες που θέλει να τους θέσει προ των ευθυνών τους και η επίσκεψη στην προπόνηση το... κυρίως πιάτο.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλά για πρώτη φορά σε προπόνηση στους παίκτες και άπαντες ελπίζουν να μην επαναληφθεί. Βέβαια θα πείτε νωρίτερα δεν υπήρχε και λόγος επίσκεψης, αφού όλα πήγαιναν καλά. Σωστό κι αυτό!

Να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην ομάδα, αφού το αφεντικό των Πειραιωτών, αναγνωρίζει την αξία των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ, όμως και τα... γκάζια ορισμένες φορές είναι απαραίτητα για να αφυπνιστούν μερικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: