Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τις πταίει;

Η «αύρα» που φέρνει ο κάθε νέος προπονητής ή οι σημαντικές απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει το διπλό του Ατρόμητου 1-0 μέσα στην Τούμπα σήμανε «καμπανάκια» στις τάξεις του «Δικέφαλου του Βορρά», ενόψει κιόλας του κρίσιμου αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ για το Europa League.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει επειδή δεν έμπαινε η μπάλα μέσα θα ήταν αλλιώς, αλλά ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια, παίζοντας ποδόσφαιρο κι όχι κλέβοντας το αποτέλεσμα. Ο Μάκης Χάβος είναι ο ορισμός του ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αλλά αν οι Θεσσαλονικείς συνεχίσουν να μην κερδίζουν τότε ίσως υπάρξει διάδοχος στον πάγκο της ομάδας.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Έλληνας τεχνικός είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς με τους Περιστεριώτες και να βγουν στην επίθεση. Σε ένα ποσοστό αυτό επετεύχθη την Κυριακή, πλέον ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας έχει δείξει πως δεν μπορεί πλέον να σκοράρει με μία μόνο ή δύο ευκαιρίες, όπως έκανε πέρσι.

Από την άλλη υπήρχαν και πολύ σημαντικές απουσίες παικτών, όπως του Ίβιτς και του Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως ξέρουν να καθαρίζουν ματς με «μικρότερες» ομάδες. Συν τοις άλλοις ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και το ντεφορμάρισμα του Σαλπιγγίδη με αποτέλεσμα τα προβλήματά του να μοιάζουν με βουνό.

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να μείνουν στην άκρη, τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μπριζ, από τον οποίο μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: