Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κοκότοβιτς: «Θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά η νίκη»

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο για την ομάδα του Πανσερραϊκού και τη νίκη επί του Άρη. Αρχικά για την εμπειρία των… δύο ημιχρόνων σε δύο ημέρες είπε: «Ήταν κάτι που το αντιμετώπισα πρώτη φορά στην καριέρα μου όμως δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού είχε πολύ ομίχλη και μάλιστα ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν πάντως πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι ήταν πιο κακό για εμάς, αφού είχαμε βρει έναν ρυθμό και δεν μας βόλευε η διακοπή».
Για το… δεύτερο ημίχρονο του αγώνα είπε: «Προσωπικά δεν άλλαξα κάτι ούτε σε πρόσωπα, ούτε στην τακτική. Ο Άρης είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και τόνιζα στους παίκτες πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Πρόκειται για μία ομάδα που παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη και γι΄ αυτό λέω ότι είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς, που δεν μας βοηθήσει μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά».
Για τον Σουμπίνιο, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού είπε: «Ο Σουμπίνιο ουσιαστικά δεν έκανε προετοιμασία και γι΄ αυτό παρουσίασε αυτό το πρόσωπο στα πρώτα παιχνίδια. Θεωρώ ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια θα γίνεται όλο και καλύτερος. Έχει πολύ ποιότητα σαν παίκτης».
Για τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει φέτος η ομάδα του τόνισε: «Από το αρχικό ρόστερ, είχαμε 7-8 παίκτες που δεν υπολογίζαμε. Τώρα έχουμε έξι – επτά ποδοσφαιριστές που επίσης μπορούσαμε να θεωρούμε βασικούς, όμως δεν τους έχουμε στην διάθεση μας. Πάντως και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν ικανότητες και γι΄ αυτό δείχνουμε την εικόνα αυτή στον αγωνιστικό χώρο».
Σχολιάζοντας την ομάδα του Άρη, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς είπε: «Ο Άρης είναι μία πολύ σφιχτή ομάδα που ξέρεις ότι δύσκολα θα δεχθεί γκολ και δύσκολα ίσως θα βάλει. Τους είδα ζωντανά σε τρία παιχνίδια και είχα άποψη. Ο Άρης έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που θα παίξουν play-off. Ίσως οι υποχρεώσεις στο Europa League τους μπέρδεψαν λίγο και έχουν περισσότερο το μυαλό τους εκεί. Αξίζει όμως σαν ομάδα και εύχομαι να συνεχίσει και στην Ευρώπη».
Για την συγκομιδή του Πανσερραϊκού υπογράμμισε: «Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές όμως πάντα σκέφτεσαι ότι υπήρχαν παιχνίδια από τα οποία μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Με την Κέρκυρα στην έδρα μας χάσαμε από ερασιτεχνικά λάθη. Στην Ξάνθη έχουμε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 0-0. Γενικά όμως οι 14 βαθμοί είναι αρκετοί. Εμείς αργήσαμε να κάνουμε τις μεταγραφές και για μένα τα πρώτα τέσσερα – πέντε παιχνίδια ήταν σαν μία μικρή προετοιμασία. Μετά το παιχνίδι με την Λάρισα άρχισε να δένει η ομάδα και μπήκαμε σε σωστό δρόμο».
Για το γεγονός πως ήταν για πολλούς έτοιμος για… αποχώρηση μετά τις πρώτες αγωνιστικές σχολίασε: «Εδώ είναι Ελλάδα και αυτά είναι συνηθισμένα. Δεν μου φαινόταν παράξενα. Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος με την βαλίτσα στο χέρι και προετοιμασμένος για όλα. Είναι πιο εύκολο να αλλάζεις προπονητές παρά παίκτες. Όμως εγώ ήρθα στον Πανσερραϊκό γιατί ήξερα ότι ο Πέτρος Θεοδωρίδης είναι ένας σοβαρός και ισχυρός παράγοντας που δείχνει γενικά εμπιστοσύνη στους προπονητές και τους στηρίζει».
Για τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο κ. Κοκότοβιτς τόνισε: «Ειλικρινά δεν είδα τι συνέβη. Εκείνη την ώρα έδινε εντολές στον Αμπουμπακάρι που έμπαινε αλλαγή. Γενικά όμως όλα όσα συνέβησαν δεν είναι καθόλου καλά για το ποδόσφαιρο».
Για το γεγονός πως ουδέποτε δείχνει εκνευρισμένος απάντησε: «Όντως, ποτέ δεν εκνευρίζομαι. Δεν υπάρχει λόγος. Πάντα το μυαλό μου είναι στο τερέν και δεν ξεφεύγω από τον στόχο μου. Αν εκνευριστώ θα τον χάσω».
Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπογράμμισε: «Για μένα είναι πιο εύκολα αυτά τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, ειδικά στην έδρα τους. Δεν έχεις κάτι να χάσεις αλλά έχεις αρκετά να κερδίσεις αν πάρεις κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: