Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

37η αγ.: Αμετάβλητη η κορυφή, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική

Οι τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας συνέχισαν με νίκες στην 37η και προτελευταία αγωνιστική και έτσι τα πάντα θα κριθούν σε μία εβδομάδα με τη Φλουμινένσε να έχει τον πρώτο λόγο.
Η Φλουμινένσε έχει κερδίσει το μοναδικό της πρωτάθλημα πριν από 26 χρόνια (1984) υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα και η φετινή ευκαιρία φαντάζει μοναδική για να τα καταφέρει και πάλι.
Το βράδυ της Κυριακής (28/11) η Φλουμινένσε αντιμετώπισε στην Αρένα Μπαρουέρι την Παλμέιρας η οποία άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Ντινέι. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σχετικά γρήγορα ισοφαρίζοντας με τον Καρλίνιος στο 19' και πήραν το "χρυσό" τρίποντο με τον Ταρτά στο 58ο λεπτό. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος είχε μπει στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο μέρος αντικαθιστώντας τον τραυματία, Ντέκο.
Την ίδια ώρα η Κορίνθιανς επικρατούσε με 2-0 της Βάσκο Ντα Γκάμα με τον Μπρούνο Σέζαρ (έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα και είναι 3ος σκόρερ) να κάνει το 1-0 στο 40' και τον Ντανίλο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 57ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 72' λόγω αποβολής του Ζε Ρομπέρτο.
Πανομοιότυπη εξέλιξη με τον αγώνα της Φλουμινένσε είχε και αυτός μεταξύ της Φλαμένγκο με την Κρουζέιρο. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 9' από το γκολ του Ντιέγκο Μαουρίτσιο. Η Κρουζέιρο ισοφάρισε στο 16' με τον Ρότζερ και στο 68' ο Τιάγκο Ριμπέιρο της χάρισε το πολύτιμο διπλό.
Οι τρεις μονομάχοι θα ριχτούν στη μάχη της τελευταίας αγωνιστικής (05/12) με την Φλουμινένσε να έχει 68 βαθμούς, την Κορίνθιανς 67 και την Κρουζέιρο 66. Η πρώτη υποδέχεται την ήδη υποβιβασμένη, Γκουαρανί, η Κορίνθιανς παίζει στην έδρα της επίσης υποβιβασμένης, Γκοιάς και η Κρουζέιρο φιλοξενεί την αδιάφορη βαθμολογικά, Παλμέιρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: