Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ!

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τρίτη (30/11) οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας «λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, με κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μαζικές απολύσεις».

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους (Sites), σε 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων κυριαρχεί το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, το αίτημα για κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, ο σεβασμός στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Δεν υπάρχουν σχόλια: