Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό το κάτι…!!

… που δεν είχε με τον Καραγεωργίου, το βρήκε στον Κεχαγιά η Ξάνθη. Οι Ακρίτες «απελευθερωμένοι» επικράτησαν 2-0 του Άρη, ο οποίος είχε δύο δοκάρια, αλλά παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία χωρίς νίκη.

Αυτό το κάτι…
Μια διαφορετική Ξάνθη, εντελώς «απελευθερωμένη» και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, επικράτησε 2-0 του Άρη, ο οποίος πίεσε στην αρχή κάθε ημιχρόνου και είχε και δύο δοκάρια. Ο Μάνταλος στο 23’ άνοιξε το σκορ, ο Σολάρι στο 62’, μετά από ωραίο συνδυασμό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πάλεψε στην αρχή κάθε ημιχρόνου ο Άρης, ο οποίος είχε δύο δοκάρια με τους Έλσνερ και Τριανταφυλλάκο. Λίγα πράγματα από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς, οι οποίοι παραμένουν τελευταίοι στη βαθμολογία, χωρίς να έχουν πάρει νίκη, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο τους για την συνέχεια, αλλά και για την «σωτηρία» τους.

Το ματς:


Όταν μόλις στο πρώτο λεπτό φτάνεις κοντά στο γκολ, αλλά δαπανάς την ευκαιρία, αν μη τι άλλο δείχνεις τις προθέσεις σου. Αυτό δεν συνέβη με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Σταυρόπουλο, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα είχαν μόνο παθητικό ρόλο. Είδαν την Ξάνθη, να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να φτάνει σε κάποιες φάσεις κοντά, στο γκολ, να έχει δοκάρι με τον Ντε Γκούζμαν και στο τέλος να σκοράρει με τον Μάνταλο.

Η Ξάνθη, με το Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο αντί του Καραγεωργίου, έκανε τα απλά. Είχε καλή και σταθερή κυκλοφορία, ανέβασε τα πλάγια μπακ της, δίνοντας επιπλέον επιθετικές επιλογές και έχοντας τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, άπλωνε το παιχνίδι στα άκρα. Το γκολ ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και έδωσε το προβάδισμα στους Ακρίτες, στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Άρη να φτάνει κοντά στο γκολ. Βέβαια, σε παραπάνω από μία περιπτώσεις. Ο Κυριακίδης, με σύμμαχους τα δοκάρια του, είδε την εστία του να μην παραβιάζεται ούτε στο σουτ του Έλσνερ, ούτε στου Τριανταφυλλάκου, τα οποία σταμάτησαν στα δοκάρια.

Κόντρα στην εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου η Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματά της, όταν οι Μάνταλος, Σολτάνι και Σολάρι συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να τελειώνει τη φάση σε κενή εστία και να κάνει το 2-0 που έδωσε στην ομάδα του, σαφέστατο προβάδισμα. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με την Ξάνθη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πάλι στην έδρα της.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μουκουάνα, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Μαρίν (59’ Φλίσκας), Κάλβο (46’ Σολτάνι), Σολάρι (87' Ράνος).

Στον πάγκο: Τσέμα, Μπέρτος, Χοσέμι, Σουάρες.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης, Ελσνερ, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος (46’ Αγγελούδης), Τάτος (65’ Σουνάς), Ιμπέ, Ουντότζι (76’ Μανιάς).

Στον πάγκο: Διούδης, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος, Καρασαλίδης.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Πηγάδια Πηγή: sport-fm.gr

Στο τμήμα ο Κάτσε!!

Μια μίνι περιπέτεια πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο Έργκους Κάτσε. Ο άσος του ΠΑΟΚ προσήχθη στο τμήμα, καθώς οδηγούσε χωρίς πινακίδες, έχοντας ωστόσο δηλώσει την απώλειά τους.

Στο τμήμα ο Κάτσε
Δεν του φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον ΠΑΟΚ (όπου περιμένει την τιμωρία του), την περασμένη Παρασκευή, ο Έργκους Κάτσε έβαλε ένα ακόμη μπελά στο κεφάλι του.

Πιο συγκεκριμένα, οδηγούσε το αυτοκίνητό του –χωρίς πινακίδες- μαζί με ένα φίλο του και φυσικά όταν έγινε αντιληπτό από την αστυνομία, τον σταμάτησε για έλεγχο. Εκεί, ναι μεν ο Αλβανός μέσος είπε στους αστυνομικούς πως έχει δηλώσει κανονικά την απώλειά τους και γι' αυτό οδηγούσε με αυτό τον τρόπο, ωστόσο ο παίκτης προσήχθη στο τμήμα για να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα.

Εν τέλει, η «περιπέτειά» του λύθηκε λίγο αργότερα, όταν στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ έφτασε ο υπεύθυνος ασφαλείας του «Δικεφάλου του βορρά», Ηλίας Γεροντίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός και ουσιαστικά διευκόλυνε την διαδικασία. Πηγή: sport-fm.gr

Βούκιτς: «Μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, εξέφρασε ο MVP του αγώνα, Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Βούκιτς: «Μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι»
Στη νίκη και στους τρεις βαθμούς που πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά αναφέρθηκε ο MVP του αγώνα, Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Ο 34χρονος μέσος τόνισε πως το πιο σημαντικό δεν ήταν ότι το γκολ που πέτυχε, αλλά η νίκη της ομάδας, η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μπορεί να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη.

Ακόμη, ο Σέρβος ζήτησε πίστωση χρόνου, καθώς του λείπουν παιχνίδια για να φτάσει το επίπεδο που θέλει.

«Σίγουρα μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ιδανικό είναι να παίρνουμε νίκες και βαθμούς, όπως κάναμε και κόντρα στον Πλατανιά. Δεν μπορώ να περιγράψω τη στιγμή του γκολ. Το πιο σημαντικό ήταν η νίκη της ομάδας. Έχω βάλει πολλά γκολ στην καριέρα μου, αλλά ποτέ σαν και αυτό. Ακόμη, πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου. Εγώ νιώθω καλά, αλλά ακόμη μου λείπουν παιχνίδια».



Την Παρασκευή η συνέχεια της δίκης για τα στημένα!!

 
Αναβολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή (27/09) πήρε η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη το καλοκαίρι του 2011.

Ο λόγος ήταν η παρουσία ενός των συνηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οποία αγόρευε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας ήταν αντίθετος στο περί αναβολής αίτημα που κατατέθηκε, ωστόσο, το δικαστήριο το έκανε δεκτό, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της ακροαματικής διαδικασίας και έκδοσης απόφασης ως τις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία στην οποία λήγει το διάστημα προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη.

Από πλευράς κατηγορουμένων απουσίασαν οι Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας (πρώην πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας) και Περικλής Αμανατίδης (πρώην προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας).

Αντιθέτως, κανονικά το παρόν έδωσε ο Μάκης Ψωμιάδης με τον γιο του Σταύρο, καθώς και οι Γιάννης Παπακώστας, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Ριαβόγλου (πρώην πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα), Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής και οι μπουκ Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.
Πηγή: metrosport.gr

«Να βάλει πρώτος γκολ ο Άρης»

venos
Ο Πρόεδρος των παλαιμάχων του Άρη, Γιάννης Βένος, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 για την σημερινή αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:
Αρχικά ανέφερε:
«Το θέμα είναι να πάρουμε ένα διπλό σήμερα και να αλλάξει ριζικά η ψυχολογία. Δεν ξεκίνησε καλά. Ένας βαθμός σε τέσσερα παιχνίδια είναι ότι χειρότερο και μάλιστα με ένα πρόγραμμα που μας έκανε όλους αισιόδοξους ότι θα ξεκινούσαμε καλά. Σε αυτό συνηγορούσαν και οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά όπως με την Ρόμα. Διαψευστήκαμε όλοι. Αυτή η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ διαφορετική από ότι την περίμενε ο κόσμος»
Θα αλλάξει η ψυχολογία με την αλλαγή προπονητή:
«Η αλλαγή πάντα βοηθάει. Ο κάθε παίκτης έχει κίνητρο και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο  προπονητής ψάχνει λύσεις και γενικά υπάρχει μία εγρήγορση που εντοπίζεται στην προπόνηση και στην ψυχολογία όπου δίνει έμφαση ένας νέος προπονητής. Σε αυτά τα κομμάτια έχει δουλέψει πάρα πολύ και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα»
Για την εμφάνιση του Μπουζάνη που όπως όλα δείχνουν θα πάρει θέση βασικού:
«Να τους δούμε. Είναι ένα καινούργιο πρόσωπο ο Μπουζάνης. Μακάρι να παίξει και να έχει πρωτεύονται ρόλο από εδώ και στο εξής»  ενώ για τον Έλσνερ: «Ναι ήταν καλύτερος στο προηγούμενο παιχνίδι. Περιμένουμε να τον δούμε ακόμη καλύτερο» για να καταλήξει με τον Σταυρόπουλο: «Είναι η ευχάριστη φετινή έκπληξη στο Άρη»
Για τον Ίμπε:
«Πρέπει να το δούμε. Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος σε εισαγωγικά να δίνει ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες. Ποντάρει και υπολογίζει πολλά στους ξένους. Θα τον βάλει αλλά το θέμα είναι να δείξει. Πιστεύω ό Μιλίνκοβιτς τον έχει δει και περιμένει να δείξει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο»
Για τον Ουντότζι:
«Είναι αλτικός. Σηκώνεται ψηλά. Μπορεί να είναι ψηλός ο αντίπαλος αλλά μπορεί να καλύπτει την διαφορά με το άλμα του. Άλλα εκεί μπροστά δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν θα σηκωθεί ο Ουντότζι το θέμα είναι  να ανοίξουν οι διάδρομοι και να δημιουργηθούν καταστάσεις. Και άλλωστε το σύγχρονο ποδόσφαιρο έτσι είναι. Σέντρες και κεφαλιές έχουν λιγοστέψει πάρα πολύ»
Για τα στημένα και τα γκολ που δέχεται ο Άρης:
«Δεν το συζητάμε. Αυτό είναι για να χτυπάμε τα κεφάλια μας. Έχουμε πληρώσει αρκετά πράγματα. Θέλει αυτοσυγκέντρωση να μιλάει ο ένας στο άλλο να βλέπει ο ένας τον άλλο. Δεν είναι δυνατόν ο αντίπαλος μέσα στην μικρή περιοχή να είναι αφύλακτος. Ο Άρης πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται να ξεκινήσει ένα παιχνίδι και να μην κυνηγάει το σκορ. Το θέμα είναι να βάλει γκολ και να προσπαθήσει να το κρατήσει» και πρόσθεσε: «Πάντα πρέπει και μέσα και έξω να πηγαίνει για να μην χάσει»
Για την σημερινή αναμέτρηση 23.9:
«Ένα γκολ πιστεύω θα το βάλει. Έχει τους παίκτες μπροστά. Θα έχει και κόσμο . Το θέμα είναι οι παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα. Είμαι επιφυλακτικός γιατί η ομάδα μας έχει κάνει έτσι με την απόδοση της»

«Να είναι η εξαίρεση ο Άρης»

pasiallisgh
Ο προπονητής της Κ20 του Άρη, Νίκος Πασσιαλής, μίλησε στον Arena 89.4 για το ανδρικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα για την αναμέτρηση με την Ξάνθη:
Αρχικά αναφέρθηκε στην ήττα της Κ20 από την αντίστοιχη της Ξάνθης και μάλιστα με γκολ στο τελευταίο λεπτό:
«Τι να κάνουμε όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αρκεί τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Στο 90+4 το δεχθήκαμε. Τα μικρά παιδιά πρέπει να μαθαίνουν και να είναι συγκεντρωμένα μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Είχαμε καλή παρουσία αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η Ξάνθης παραδοσιακά είναι μία δυνατή ομάδα στα τμήματα υποδομής»
Για να συνεχίσει αναφορικά με τον αγώνα στην Ξάνθη που δίνει το ανδρικό:
«Για την ανδρική ομάδα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είδαμε κάποια σημάδια ανάκαμψης και είμαι λίγο αισιόδοξος. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία όπως λένε και οι πολιτικοί. Είναι η αγωνιστική των γηπεδούχων και πιστεύω να είναι ο Άρης η εξαίρεση. Ένα γκολ μόνο ο Πανιώνιος πέτυχε. Ελπίζω ό Άρης ναι είναι η ομάδα που θα κάνει την διαφορά σε αυτή την αγωνιστική»
Τι τον κάνει να νιώθει αισιόδοξος:
«Όλα έχουν την σημασία τους. Είναι η αλλαγή προπονητή, η δύσκολη θέση και πιστεύω οι παίκτες θα υπερβάλουν. Επίσης είναι η κακή κατάσταση της Ξάνθης που έχει νέο προπονητή. Θα χρειαστεί λίγη τύχη αλλά πιστεύω ότι θα σταθεί καλά στο γήπεδο και θα πάρει την νίκη»
Που θα κριθεί το ματς:
«Διάθεση είμαι σίγουρος ότι θα έχουν οι παίκτες. Δεν μπορούν να παίξουν χωρίς διάθεση σε ένα τέτοιο παιχνίδι .Είναι το πως θα σε κάτσει το παιχνίδι. Μία κάρτα ένα γκολ από το πουθενά είναι πράγματα που μετράνε. Όλα είναι θετικά αυτή την στιγμή και το μόνο που λείπει είναι ένα τρίποντο και να πάμε με άλλο αέρα στον Παναιτωλικό»
Για τα γκολ που δέχεται ο Άρης και αναγκάζεται να κυνηγάει το σκορ:
«Και γρήγορο γκολ να φας θέλει να είσαι συγκεντρωμένος. Όταν λέγεσαι Άρης χρειάζεται υπομονή και όχι πανικός και έτσι πολλά μπορούν να αλλάξουν. Και στα δύο ματς που δέχθηκε πρώτος γκολ είχε χρόνο για την ανατροπή αλλά δεν το επιδίωξε. Δεν έκανε τις φάσεις για γκολ»
Για τον Μαρσελίνιο που αποτελεί παρελθόν από την Ξάνθη:
«Είναι λάθος ο Άρης να σταθεί σε αυτή την αποχώρηση. Δεν παίζει ο Μαρσελίνιο αλλά  μπορεί να παίξει ένας άλλος που να είναι σε καλύτερη μέρα. Πολλές ομάδες που πάνε με πέντε και έξι απουσίες είναι πολύ καλύτερες. Πρέπει να το παραβλέψει εντελώς αυτό ο Άρης και να πάρει το παιχνίδι»
Πηγή: arenafm.gr

Παντζιαράς στο Metropolis: «Μια νίκη θα αλλάξει τα πάντα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Γιώργος Παντζιαράς.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον Ντιν Μπουζάνη, ο οποίος αναμένεται να καθήσει κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά φέτος: «Δεν τον έχω δει. Δεν έχω εικόνα για να μιλήσω γι' αυτόν. Ο Διούδης σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν και πέρσι έδωσε πολύ καλά δείγματα της αξίας του βοηθώντας πολύ. Δεν ξέρω γιατί τώρα δεν είναι στα καλά του. Θα κάνει καλό η αλλαγή και στους δύο και στην ομάδα. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να το διορθώσει για να επανέλθει δριμύτερος».

Για την ως τώρα εικόνα του Άρη: «Αρχικά είχα απογοητευτεί, αλλά υπήρξε κάποια βελτίωση στο ματς με την Λειβαδιά. Είναι θέμα χρόνου να κάνουμε το ένα σκαλί παραπάνω και με μία νίκη μπορούμε να βρεθούμε και στην 8η θέση».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Μιλίνκοβιτς: «Στο ματς με το Λεβαδειακό η ομάδα παρουσιάστηκε με περισσότερο πάθος, ωστόσο, μας έλειψε η τελική προσπάθεια. Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι, άλλωστε μέσα σε μια εβδομάδα. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Για τους Έλσνερ και Ιμπέχ: «Δεν ξέρω ποιος έκανε τις επιλογές αυτές. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που δικαιώνουν τους ποδοσφαιριστές και αυτούς που τους εισηγήθηκε Δεν μας έδειξαν τίποτε. Μακάρι να προσαρμοστούν και να προσφέρουν και για την ομάδα και για τους ίδιους».

Για το τί μπορεί να κάνει ο Άρης: Μια νίκη θα ανατρέψει τα πάντα. Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα θα γυρίσει από την Ξάνθη με νίκη και καλή απόδοση. Είναι θέμα ψυχολογίας και σήμερα πιστεύω ότι και θα γίνει αυτό που θέλουμε όλοι».

Για το φτωχό, σύμφωνα με κάποιους, ρόστερ: «Μπορούμε με τα δεδομένα τα οικονομικά που υπάρχουν στην ομάδα να την ενισχύσουμε; Όχι. Αν όλα πάμε καλά και η ομάδα μπει στο άρθρο 99, ασφαλώς και χρειάζεται να υπάρξει τον Ιανουάριο ενίσχυση με καλύτερους και εμπειρότερους παίκτες».
Πηγή: metrosport.gr

Σέρνεται ο Σαβιόλα, παλαίμαχος ο Πράνιτς!!

Αγριεμένος ο Νίκος Αλέφαντος στο sportdog! Γιατί κράζει Μήτρογλου, Σάμαρη; Ποιος παίζει λες και τον τσίμπησε μύγα; Τι γνώμη έχει για Μπεργκ, Ατζαγκούν; Σχόλιο και για τον ΠΑΟΚ! Τι ήταν αυτό το πράγμα… Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω στον Ολυμπιακό είναι ότι ήταν κουρασμένος. Δεν λειτούργησε καμία γραμμή. Καλύτερος παίκτης ήταν ο Μανωλάς. Αν ο Μίτσελ έκανε τα τρελά του πάλι και κρατούσε ξανά στον πάγκο των Μανωλά, θα είχε φάει και γκολ από τον Παναιτωλικό.

Ο αντίπαλος προπονητής χτυπούσε συνεχώς από την πλευρά του Σιόβα και του Χολέμπας. Φιλότιμος ο Σιόβας, καλός παίκτης, αλλά έχει το μόνιμο μειονέκτημα ότι είναι αργός. Είχαν προβλήματα από εκεί με τον Καμαρά που είναι γρήγορος. Αν δεν ήταν ο Μανωλάς να σώσει φάσεις με την ταχύτητά του, μπορεί ακόμα και να έχανε ο Ολυμπιακός.

Ο Μανιάτης δεξί μπακ δεν μου αρέσει, τα έχουμε πει. Ο Σάμαρης επίσης θεωρώ ότι είναι επιλογή του Μίτσελ που μαζί με Μασάντο και Ντομίνγκες φτιάχνει ένα κέντρο μετριότατο. Για τον Ντομίνγκες όταν τον διαφημίζανε το καλοκαίρι οι δημοσιογράφοι, εγώ θυμάστε τι έλεγα. Βαρύς παίκτης, αργός, μπροστά δεν κάνει τη διαφορά και πίσω δεν μαρκάρει. Ο Σάμαρης δεν είναι ούτε ο κόφτης ο γρήγορος, ο σκύλος, ούτε ο μπαλαδόρος ο οργανωτής. Πολλά λάθη κάνει, κάτι μπαλιές αψυχολόγητες, δεν είναι ο χαφ που ονειρεύομαι στον Ολυμπιακό. Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν τραβάει. Δεν έβαζε τη μπάλα κάτω να παίξει γρήγορα, με συνδυασμούς.

Ο Βάις είναι καλός παίκτης αλλά παίζει για τον εαυτό του, κάθε ένα τέταρτο όταν τον τσιμπάει η μύγα κάνει μπούκες, αλλά μακριά από το γκολ. Όπως μακριά από το γκολ είναι ο Κάμπελ που μπήκε αλλαγή.

Ο Σαβιόλα τα έχω ξαναπεί, σέρνει το όνομά του, δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Ο Μήτρογλου πώς την είδε τη δουλειά, θύμισε Μήτρογλου από τα παλιά, τεμπέλη, και μπάστακα.

Οι δύο έγχρωμοι του Ολυμπιακού που μπήκαν, ο Γιαταμπαρέ δεν ξέρω σε τι θέση παίζει, για αμυντικό χαφ τον πήρανε; Για δεξιά τον πήρανε; Για οργανωτή τον πήρανε; Έχει προσόντα αλλά δεν ξέρω για ποια θέση τον πήραν. Ο Ντιγκά λίγα πράγματα έδειξε.

Δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό οι αλλαγές. Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ που στα τελευταία ματς μπαίνει αλλαγή ο Βούκιτς και καθαρίζει. Μέτριος ήταν ο ΠΑΟΚ, κουρασμένος και αυτός, μέτριο υλικό έχει, αλλά παίρνει πόντους από τις αλλαγές του προπονητή και προχωράει. Στον ένα βαθμό έφτασε τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερο υλικό αλλά δεν το βλέπω να αξιοποιείται. Και οι παίκτες του δεν τρέχουν. Βλέπω ξένα πρωταθλήματα, εκεί τρέχουν σαν σκυλιά, στον Ολυμπιακό πολλοί δεν τρέχουνε. Και δεν πιέζουν. Ούτε τον Παναιτωλικό δεν πίεζαν. Θέλει γερό ταρακούνημα ο Ολυμπιακός…

Ο Παναιτωλικός ήταν καλά οργανωμένος, καλός τερματοφύλακας αυτός, καθώς και ο μαύρος ο σέντερ μπακ που πήρανε πολύ δυνατός, τους οργάνωσε πίσω. Δεν έπαιζε όμως σαν ομάδα ο Ολυμπιακός. Και ο Μίτσελ σαν να ήταν συμβιβασμένος με την ισοπαλία, οι δηλώσεις του στο τέλος δεν μου άρεσαν.

Τέσσερα γκολ έφαγε τώρα η Άντερλεχτ από την Μπριζ, έχασε και από την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι καλά, πρέπει να μη χάσει ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο αλλιώς αντίο ζωή.

Ο Παναθηναϊκός μην ακούτε αυτά που λένε, ο ίδιος ήταν, ανύπαρκτος ξανά. Και μάλιστα με 10 παίκτες ο ΟΦΗ, με έναν ΟΦΗ που παραπαίει.

Τα μόνα θετικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό ήταν αυτά που θα πω: Πρώτον, ο Μπεργκ ανέβηκε, δεύτερον ο Αντζαγκούν είναι καλός παίκτης και νέος, τρίτον ο Τριανταφυλλόπουλος γι΄ αυτόν τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ καλός. Και τέταρτον, βγάζουν ένα σέντερ μπακ πιτσιρίκο που αν τον προσέξουν θα παίξει στην Εθνική Ελλάδας αργότερα. Ο Ρισβάνης. Πρέπει να τον βοηθήσουν ιατρικώς, επιστημονικώς, να δυναμώσει, να πάρει μυϊκό όγκο. Αυτός αν δυναμώσει και μάθει να πηδάει σωστά, έχει σπουδαίο μέλλον. Ψηλός αλλά όχι αργός, τεχνική σπουδαία, πάσα πολύ καλή, ωραίος σέντερ μπακ μπορεί να γίνει.

Ο Πράνιτς ο πολυδιαφημισμένος έπαιζε σαν παλαίμαχος ξανά και γι΄ αυτό τον έβγαλε.

Τη Νάπολη βλέπω τώρα που μιλάμε με τον Σινάνογλου, την έχει φτιάξει δυνατή ο Μπενίτεθ, κάνει πάρτι μέσα στο Μιλάνο, μπορεί να χτυπήσει και πρωτάθλημα.

Και η Γιουβέντους μου αρέσει με αυτό το 3-5-2, και η Ίντερ για την οποία έχω ξαναπεί ότι ο Ματσάρι την έχει φτιάξει εκπληκτική, επίσης με το 3-5-2, ο Ματσάρι που είναι ο δημιουργός της Νάπολη. Πέρσι η Ίντερ μην ξεχνάμε ότι ήταν άθλια, ούτε Ευρώπη δεν βγήκε.

Για τον Σιμεόνε έχω πει πολλές φορές τα καλύτερα λόγια, από το καλοκαίρι έλεγα ότι την περιμένω φέτος πολύ δυνατή την Ατλέτικο παρ΄ ότι πούλησε τον Φαλκάο. Πετάει λοιπόν στην Ισπανία με 5 στα 5, και στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε με νίκη, έριξε 3 γκολ στη Ζενίτ.

Σε δραματική κατάσταση είδα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Φαν Πέρσι, αυτός ο προπονητής ο Μόγιες δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Φέργκιουσον, τον βλέπω να πήζει, μην ξεχνάμε ότι η Έβερτον είναι ομαδούλα στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια που ήταν εκεί ο Μόγιες, εντελώς άλλο μέγεθος η Γιουνάιτεντ.
Η Σίτι με γρανιτένια άμυνα και με τον Αγκουέρο τους διέλυσε, 4 γκολ έφαγαν, ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο Ρούνεϊ.

Η Άρσεναλ έχω πει ότι μου αρέσει φέτος πάρα πολύ. Ο Μουρίνιο που του έχω αδυναμία, είχα βγει από το τέλος του καλοκαιριού εδώ και είπα ότι δεν θα πάει καλά φέτος με την Τσέλσι! Βλέποντας τις μεταγραφές που δεν έκανε. Για πρώτη φορά λοιπόν στην καριέρα του έκανε εντός έδρας ήττα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, και μάλιστα από τη Βασιλεία. Όμως σε αυτό το αγγλικό πρωτάθλημα πολλοί θα χωθούν φέτος για να το διεκδικήσουν, δεν υπάρχει ακλόνητο φαβορί.
Πηγή: sportdog.gr

Θα «πνίξουν» τα γήπεδα οι αεκτζήδες!!

Ο Αποδυτηριάκιας αναρωτιέται πώς θα βολευθεί ο κόσμος της ΑΕΚ στις έδρες της Γ’ εθνικής… Προβληματισμένος έφυγε από το γήπεδο της Φυλής ο Μελισσανίδης. Κάθε άλλο παρά για την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Αναμενόμενο. Ψιλοτρακ, όπως θα αισθανόταν αμήχανα ένας επισκέπτης σε πάρτυ, όπου δεν έχει καμμία σχέση μ’όσους κυκλοφορούσαν εκεί μέσα.

Τι δουλειά έχει η φανέλλα της ΑΕΚ στη γάμα εθνική; Ο κόσμος της, όμως, έχει δουλειά. Και ενδιαφέρον μέγα για την ομάδα. Και διάθεση να συσπειρωθεί ευρύτερα.

Αυτό είναι το βάσανο. Τι θα γίνει με τον λαό της ΑΕΚ; Με τους προσκυνητές της. Πώς θα βολευθούν στις έδρες που χρησιμοποιούν π.χ. η Θύελλα και η Τριγλία Ραφήνας, ο Περαμαϊκός και ο Αστέρας Βάρης;

Αν το ματς της πρεμιέρας με τον Μανδραϊκό γινόταν στο γήπεδό του, τότε με τον όγκο τους οι αεκτζήδες θα το είχαν «πνίξει».

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ για το οδοιπορικό της ΑΕΚ στην Γ’ εθνική, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τελείωσε το ματσάκι στη Φυλή, η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Μανδραϊκό, τα χτυποκάρδια τελειώσανε, ας μην κρυβόμαστε, και είσαι Μελισσανίδης. Είδες την ομάδα, είδες το παιχνίδι, άλλο αυτό, είναι δύο διαφορετικά πράγματα, και πήρες τις πρώτες γεύσεις από ένα πρωτάθλημα, από μια ποδοσφαιρική πραγματικότητα που για την ΑΕΚ σήμερα είναι, αύριο δεν θα υπάρχει ούτε στο παρελθόν, επί της ουσίας.

Αλλοίμονο. Να ‘σαι ΑΕΚ και να ασχολείσαι με την Γ’ Εθνική. Θα την ξεχάσεις κιόλας μετά από έναν χρόνο. Προς το παρόν, όμως, βιώνεις αυτή την κατηγορία. Είσαι σ’ ένα τόπο ξένο και δεν μπορείς να το παίξεις τουρίστας. Όχι, είσαι κάτοικος της Γ’ Εθνικής. Και όλοι σε βλέπουν για πρωταγωνιστή.

Αν, λοιπόν, ήμουν Μελισσανίδης, ο οποίος μάλιστα είδε το 0-2 στη Φυλή, θα πήγαινα αύριο, μεθαύριο στην προπόνηση και θα έλεγα σ’ όλο το team, Δέλλες, Δημητριάδηδες, όλους, τους πάντες, όχι μοναχά στους παίκτες, αυτές τις δύο κουβέντες: «Δεν είστε εσείς η ΑΕΚ. Να προσπαθήσετε, όμως, να φθάσετε στο ύψος της ΑΕΚ. Και για να το πετύχετε, θα πρέπει να νοιώθετε ότι είστε μαθητές της Γ’ Εθνικής. Όχι οι πρωταθλητές της. Η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που σήμερα κυκλοφορεί στις μάντρες και στα χωράφια. Στο οδοιπορικό σας σ’ αυτή την κατηγορία να ‘χετε τα μάτια ανοικτά και πεινασμένες ψυχές, για να αρπάζετε εμπειρίες. Φροντίστε, λοιπόν, να πάρετε μπόϊ απ’ αυτό το πρωτάθλημα, από το οποίο η ομάδα θα ‘ναι περαστική».

Πηγή: gazzetta.gr

Non sono europeo, non sono italiano, sono napoletano!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την Νάπολι, επισημαίνοντας ότι αν θέλει τον θρόνο, πρέπει να σκοτώσει εκείνον (Γιουβέντους) που είναι στον θρόνο…
Ντε Λαουρέντιις είναι, εν ολίγοις, το…άλλο όνομα του ιταλικού κινηματογράφου. Της ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής. Ενα όνομα περηφάνιας. Ενας μύθος, που χτίστηκε στην Ιταλία αλλ’ έφτασε ως τις Ηνωμένες Πολιτείες και έλαβε την παγκόσμια διάστασή του. Τον έχτισε ο Ντίνο Ντε Λαουρέντιις. Αυτός εδώ, ο Αουρέλιο, είναι ανιψιός του. Κάνει ταινίες, όπως ο μακαρίτης θείος. Δεκάδες ταινίες, δεκαετίες τώρα. Το αριστούργημά του είναι, νομίζω, η «Νάπολι».
Οπου η πρωταγωνίστρια, η ομάδα, όσο προχωρεί και εξελίσσεται, τόσο κάνει να ‘ναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, όχι η κατάληξη, η αρχή του έργου. Οσο πιο μακρυά φτάνει, τόσο ανατρέχει κανείς πίσω, στην αφετηρία. Η αφετηρία του αριστουργήματος τοποθετείται στο 2004. Πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας, C1, πρώτη προπόνηση στην οποία μια βασική λεπτομέρεια είναι ότι…δεν είχαν καν μπάλες, 3-3 στην πρεμιέρα με την Τσιταντέλα! Αλλά, Τσιταντέλα ή ό,τι άλλο, 60.000 λαός.
Πουθενά σ’ ολόκληρη την Ιταλία, ως Ελληνας, δεν έχω νιώσει τόσο οικεία όσο στη Νάπολι. Κατ’ αρχήν το σωστό μέρος για να καταλάβεις, καλύτερα να αισθανθείς, τι σημαίνει στ’ αλήθεια πίτσα. Η ζωντάνια της πόλης στην παραλία, τις καθημερινές, ως και πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Τα ασπρόρουχα, σαν κάτοπτρα αντίκρυ στον ήλιο, απλωμένα απ’ τις νοικοκυρές στα μπαλκόνια. Το γήπεδο που δεν γεμίζει όπως τα μοντέρνα παλάτια, πέντε λεπτά πριν τη σέντρα. Αλλά, δυόμισι ώρες πριν. Το γήπεδο που ακόμη είναι ξεσκέπαστο, στη βροχή. Που, ως την τελευταία φορά μου εκεί, δεν είχε ταμπλό. Οι UEFAίοι δεν ήξεραν, πού να προβάλλουν τα μηνύματα. Respect, Fair Play και τα ρέστα. Καλώδια κρέμονταν στον αέρα, μες από γυμνά τούβλα. Μια, άλλης εποχής, τρέλα!
Επειτα, οι ήχοι της πόλης. Η κόρνα στους δρόμους, οι βρισιές των οδηγών, φίλιο ντι πούτα απ’ το πρωί ως το βράδι, οι ταξιτζήδες-καμικάζι. Και χειμώνας να είναι, ντύνομαι κι αφήνω το παράθυρο του ξενοδοχείου ανοιχτό. Να μπαίνουν στο δωμάτιο οι φωνές. Θέλω ν’ ακούω. Να εισπνέω. Επίσης, η ελληνικότητα. Τη συναντάς παντού. Παρτενοπέι. Τι είναι; Οι γιοι της Παρθενόπης. Της Σειρήνας που δεν κατάφερε να σαγηνεύσει τον Οδυσσέα, αυτοκτόνησε, και το πτώμα της ξεβράστηκε στον κόλπο της Νάπολι. Εξ ου και, η παραλιακή λεωφόρος, Βία Παρτενόπε. ‘Η, το μαγευτικό Ποζίλιπο. Απ’ το ελληνικό, ελληνικότατο, Παυσίλυπον. Δηλαδή, το μέρος που σε κάνει να ξεχνάς τη λύπη. Η ίδια η Νάπολι. Σημαίνει Νεάπολη, νέα πόλη. ‘Η, ο αξιολάτρευτος τοπικισμός τους. Το περιβόητο non sono italiana, sono napoletana της Σοφία Λόρεν. Σήμερα, έχει εμπλουτιστεί. Εγινε non sono europeo, non sono italiano, sono napoletano. Το είδα στάμπα, στα τι-σερτ που πωλούν τα μαγαζιά με τα σουβενίρ.
Είχα παρακολουθήσει την ομάδα, με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και περίμενα τον αγώνα τους αυτή την Κυριακή, στο Σαν Σίρο, σαν μια νύξη, μια περαιτέρω ένδειξη, αν πράγματι απαιτούν απ’ τον εαυτό τους τον πρωταθλητισμό ή είναι, όπως ήταν την προηγούμενη χρονιά, ευχαριστημένοι δεύτεροι. Επεισαν. Ότι εννοούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Πώς μπήκαν. Με ποια προσωπικότητα. Το 0-1 νωρίς, πολύ νωρίς, κι όμως ήδη ήταν η τρίτη διαδοχική καθαρή ευκαιρία τους για γκολ. ‘Η πώς ανέβηκαν, σ’ αυτό το ταξίδι στον Βορρά. Με 12.000 κόσμο! Με τον Αουρέλιο, εκεί. Με τον γιο, τον Εντοάρντο, δίπλα. Και με τη σύζυγο Ζακλίν, μια πανύψηλη κυρία που ήλθε απ’ την Ελβετία αλλ’ έχει γίνει πια η mamma del Napoli, η μαμά, napoletana όσο η Λόρεν. Μικρά-μικρά σημάδια, από δω κι από κει.
Είδα ποδοσφαιριστές, χαρούμενους. Τον Χάμσικ, βασιλιά πλέον, μοναδικό τενόρο αφού οι άλλοι δύο (Λαβέτσι και Καβάνι) ζουν στο Παρίσι, να ηδονίζεται απ’ την ευθύνη που επωμίζεται. Τον Ιγουαίν και τον Καγεχόν, μακρυά απ’ ό,τι τους αρρώσταινε, ν’ απολαμβάνουν το ποδόσφαιρό τους. Να κάνουν, απλώς, αυτό που ξέρουν κι αυτό που προσλήφθηκαν να κάνουν. Να παίζουν. Τον Ινσίνιε, από μόνιμη πρώτη αλλαγή, έτοιμο πρωταγωνιστή. Τον Ρέινα, ξανά όπως παλιά. Όπως την πρώτη εποχή στη Λίβερπουλ. Είδα ποδοσφαιριστές, σε άρτια οργάνωση και υψηλό fitness. Δεν καταλάβαινες, αν δεν ήξερες, ότι ο προπονητής από Τετάρτη σε Κυριακή είχε ευλόγως επιχειρήσει ένα μικρό rotation. Δεν φαινόταν, διαφορά. Ξέρουν τους ρόλους τους, τη δουλειά τους, για πού είναι και τι έχει ο καθένας να κάνει. Ποδοσφαιριστές, ενώ αλλού συνάδελφοί τους ζορίζονται με τα καινά δαιμόνια, αυτοί να βιώνουν την εμπειρία μιας γρήγορης και βελούδινης μετάβασης. Απ’ το 3-4-2-1 στα χρόνια με τον Ματσάρι, στο 4-2-3-1 με τον Ράφα. Ενόσω ο Ματσάρι κάνει κιόλας την Ιντερ να μοιάζει Γιούβε στην εκκίνηση της αναγέννησής της, ο παραλήπτης της σκυτάλης Μπενίτεθ εμπνέει ότι μπορεί να πάει τη Νάπολι στο επόμενο επίπεδο.
Νίκησαν. Είχαν να νικήσουν, τη Μίλαν εκεί, απ’ την άνοιξη του ’86. Είκοσι επτά, και, χρόνια. Ενας αριθμός, 27. Μια στατιστική αναφορά. Δεν το πιάνεις, με το πρώτο. Σκεπτόμουν ότι, άνοιξη του ’86, ήμουν 22 ετών παιδί κι έκανα την πρώτη «μεταγραφή» από εφημερίδα σε εφημερίδα. Σήμερα πενηνταρίζω, κι οι 22χρονοι μου απευθύνονται, οι περισσότεροι, στον…πληθυντικό. Ανοιξη του ’86, έσκασε το Τσερνόμπιλ. Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η Στεάουα! Κυπελλούχος Ευρώπης, η Ντινάμο Κιέβου. Ετσι, συνειδητοποιείς πιο εύκολα τι γεφυρώθηκε. Μια γενιά.
Δύο-ένα, όπως τώρα, και τότε. Με Τζορντάνο και Μαραντόνα. Ενας οιωνός. Τότε, μία χρονιά μετά, εκτοξεύθηκαν στο πρώτο πρωτάθλημα. Τώρα; Δεν ξέρω, διότι και η Γιουβέντους είναι, κατά την εκτίμησή μου, πανίσχυρη. Πιο ισχυρή από πέρυσι. Με πολλαπλάσια επιθετική δυνατότητα. Αν πρόκειται οι οιωνοί να επιβεβαιωθούν και πάλι, η Νάπολι ένα τέτοιο κόλπο, σαν το κυριακάτικο, θα χρειαστεί να το επαναλάβει. Ακόμη πιο εμφατικό. Όταν επισκεφθεί, τον Νοέμβριο, την casa Juve. Στην πιο σφοδρή σύγκρουση.
Από αρχαιοτάτων χρόνων, αν θέλεις τον θρόνο, πρέπει να σκοτώσεις εκείνον που είναι στον θρόνο…
Πηγή: gazzetta.gr

Μέσα ο Σπυρόπουλος!

Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συμμετείχε ο Νίκος Σπυρόπουλος. Χαλάρωμα έκαναν όσοι παίκτες αγωνίστηκαν χτες (Κυριακή, 22/9).

Μέσα ο Σπυρόπουλος
Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ μία μέρα μετά την αγχωτική νίκη του κόντρα στον Πλατανιά (1-0).

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν χτες να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης με λίγο τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αύριο (Τρίτη, 24/9) ο τεχνικός της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, τους έχει δώσει ρεπό, ώστε να πάρουν ανάσες μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα τεχνικής και ασκήσεις μεταβίβασης της μπάλας, ενώ στο τέλος έπαιξαν οικογενειακό διπλό, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας (26/9), παιχνίδι που ο Ολλανδός τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει τον «Δικέφαλο του βορρά» με πολλές αλλαγές.

Πιθανώς να επανεμφανιστεί ο Σπυρόπουλος, αλλά και να παίξουν οι Γλύκος, Κατσικάς, Σκόνδρας, Λόρενς, Ολίσε και Νέτσιντ, ίσως ακόμη και οι Γκαρσία και Κάτσε.

Στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης συμμετείχαν ο Πάμπλο Γκαρσία και Νίκος Σπυρόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Όχι ΠΑΟΚάκια, ΠΑΟΚάρες!!

Από μικρά στα… βάσανα. Οι μικροί φίλοι του ΠΑΟΚ αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση.

Από υγεία κατακλύζεται η οικογενειακή κερκίδα της Τούμπας με τους μικρούς φίλους του ΠΑΟΚ να κλέβουν την παράσταση.

Βαμμένοι στα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας οι εκκολαπτόμενοι φίλαθλοι υποστηρίζουν το «Δικέφαλο του βορρά» σε κάθε του προσπάθεια.Πηγή: sport-fm.gr

Μπροστά του… Γολγοθάς!!

Δύσκολο πρόγραμμα έχει μπροστά του ο ΟΦΗ, ο οποίος ακόμη αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Μπροστά του… Γολγοθάς
Σαν να μην έφτανε στον ΟΦΗ το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσει μία νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, οι Κρητικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και το δύσκολο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις μέσα σε δέκα μέρες.

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ (29/9) στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο τρεις μέρες νωρίτερα θα έχουν αντιμετωπίσει την Καλλιθέα για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα των Κρητικών στη συνέχεια περιλαμβάνει ταξίδι στην Κομοτηνή για να φιλοξενηθούν στην έδρα του Πανθρακικού (6/10).

Στις επιστροφές των Γκαλέτι και Μονιάκη ελπίζει ο Έλληνας τεχνικός, καθώς και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Βαθμοί... αγνοούνται!!

Skoda Ξάνθη και Άρης συγκρούονται απόψε (19:30) στο τελευταίο ματς της πέμπτης αγωνιστικής με ζητούμενο κάτι που τους λείπει στο ξεκίνημα της περιόδου: βαθμούς.

Βαθμοί... αγνοούνται
Στην ανάγκη των βαθμών έχουν βρεθεί νωρίς-νωρίς Skoda Ξάνθη και Άρης, που αναμετρώνται σήμερα (19:30, Novasports 1) στο τελευταίο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Λεφτά πήρε. Βαθμούς;

Οι τέσσερις βαθμοί της Skoda Ξάνθης δεν αποτελούν ικανοποιητικό απολογισμό μέχρι στιγμής. Η προσπάθεια αντεπίθεσης αρχίζει με μία σημαντική απουσία, αφού ο Μαρσελίνιο πωλήθηκε στην Μπανί Γιας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο σύλλογος λέγεται πως θα βάλει στα ταμεία του 500.000 ευρώ από τη μεταγραφή, αλλά χάνει έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Τη θέση του διεκδικούν οι Σολτάνι και Κάλβο.

Ο Νίκος Κεχαγιάς, που άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Κομεσίδη, πιθανότατα θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους Κυριακίδη, Γούτα, Βάλλα, Μπέρτο, Παΐτο, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλο, Μαρίν, Κάλβο ή Σολτάνι και Σολάρι. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και οι Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Ράνο, Μπαρέτα, Σουάρες και Χοσέμι.

Ψάχνει σεφτέ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επιζητά ο Άρης για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Ο Αγκάνθο εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του και δεν υπολογίζεται, ενώ τραυματίες είναι Κύργιας, Ρένια και Παπαδόπουλος. Την επανεμφάνισή του μετά από τρεις αγωνιστικές στο… περιθώριο αναμένεται να κάνει ο Ίμπε. Η διάταξη της ομάδας, σε 4-3-3, αναμένεται να είναι η εξής: Μπουζάνης, Τσουμάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος, Έλσνερ, Τάτος, Ίμπε, Σταυρόπουλος και Ουντότζι. Τη 19μελή αποστολή συμπληρώνουν οι Διούδης, Αγγελούδης, Καραγκούνης, Καρασαλίδης, Μανιάς, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος και Σουνάς.

Στο πλευρό του Άρη, που έχει έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και έντεκα ήττες ως φιλοξενούμενος της Ξάνθης, θα υπάρχουν 1.200 φίλοι της ομάδας.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στέφανος Μαντάκης από την Ημαθία.Πηγή: sport-fm.gr

Βοσνιάδης: «Με το να κλαίμε δεν κερδίζουμε τίποτα»

Την ανάγκη να βρουν τρόπο για να φτάσουν στις νίκες επισήμανε ο Αλέκος Βοσνιάδης, ενόψει του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά και της έκτης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό.

Βοσνιάδης: «Με το να κλαίμε δεν κερδίζουμε τίποτα»
Ξεκάθαρες είναι οι προθέσεις του Αλέκου Βοσνιάδη μετά την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (2-0) η οποία ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα χρειάζεται ανασύνταξη και επανεκκίνηση μιας και μπροστά της έχει μια καθοριστική εβδομάδα με δύο αναμετρήσεις, στις οποίες πρέπει να δείξει σημάδια αντίδρασης.

«Με το να κλαίμε δεν κερδίζουμε τίποτα. Όλα μας πάνε στραβά, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε μία νίκη για να ηρεμήσουμε», τόνισε ο 51χρονος τεχνικός, του οποίου προτεραιότητα φαίνεται να είναι η αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό και ύστερα το ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά (26/9).

Τα… ευχάριστα έρχονται από το μέτωπο των τραυματιών και αυτό γιατί ο Ζουέλα αναμένεται να μπει σήμερα (Δεύτερα, 23/9) στο κανονικό πρόγραμμα και ο Κανακούδης να ξεκινήσει τρέξιμο.

«Καλές οι διαιτησίες…»

Ικανοποιημένος από τις διαιτησίες στην εκκίνηση του πρωταθλήματος και την πέμπτη αγωνιστική εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Καλές οι διαιτησίες…»
Καλό βαθμό στους διαιτητές βάζει ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League.

«Έχουμε ξεκινήσει καλά μέχρι στιγμής. Λαθάκια θα γίνονται πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές οι διαιτησίες είναι πολύ καλές. Δεν θα πρέπει να μένουμε σε μικρά λάθη, για να μην υπάρχει γκρίνια», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό»:
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή: Η τύχη ήταν αυτή τη φορά με το μέρος του Κουκουλάκη. Στο πρώτο γκολ υπάρχει πέναλτι, που πιστεύω ότι θα το έδινε, αλλά μπήκε ακαριαία γκολ. Πλεονέκτημα στο πέναλτι δεν υπάρχει. Οι βοηθοί ήταν σωστοί και ήταν μια καλή διαιτησία.

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης: Ο Ζαχαριάδης έχω πει στο παρελθόν πως έχει τσακωθεί με το γέλιο, αλλά βλέπω βελτίωση. Πρέπει να είσαι εκεί που χρειάζεται αυστηρός κι εκεί που χρειάζεται φιλικός με τους παίκτες. Πάντως πατά καλά στα πόδια του και κάνει καλές διαιτησίες.

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Ο Δασκαλόπουλος έκανε καλή διαιτησία. Υπάρχει μία φάση που δεν άφησε πλεονέκτημα υπέρ του ΟΦΗ. Δεν μπορούμε να τον κακίσουμε για ένα πλεονέκτημα και να πούμε ότι δεν ήταν καλός. Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν πολύ καλός, αφού οι δύο αποβολές ήταν σωστές.

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς: Ο Στυλιαράς έχει αρχίσει και πατά καλά στα πόδια του. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι. Δεν έκανε λάθος, ήταν καλός κι αυτός και οι βοηθοί του.

Εργοτέλης-Πανιώνιος: Ο Δημητρόπουλος είναι λίγο σφιγμένος. Πρέπει να αφήσει τον εαυτό του λίγο πιο ελεύθερο και πιστεύω πως θα τα πάει ακόμη καλύτερα. Σωστά υπέδειξε το πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ του Πανιωνίου.

Λεβαδειακός-ΠΑΣ: Ο Αμπάρκιολης δεν έδωσε κακώς ένα πέναλτι υπέρ του Ιωαννίνων.

Πανθρακικός-Βέροια: Ο Κύζας έκανε καλή διαιτησία, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί λίγο στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβαίνει και θα πάει καλά.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Ο Σιδηρόπουλος είχε καλή παρουσία. Έκανε κάποια μικρά λάθη, αλλά αυτά δεν έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση αποτελέσματος. Και οι βοηθοί του ήταν καλοί. Το γκολ του Μήτρογλου ήταν οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε.

Κίνδυνος τιμωρίας για Παναθηναϊκό!

Με τιμωρία που μπορεί να είναι βαρύ πρόστιμο μέχρι και κλείσιμο της έδρας απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο της Λεωφόρου μετά το ματς με τον ΟΦΗ.

Κίνδυνος τιμωρίας για Παναθηναϊκό
Απειλείται με τιμωρία ο Παναθηναϊκός μετά από όσα ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό Κώδικα της ομοσπονδίας ΚΑΙ ο περιβάλλων χώρος συμπεριλαμβάνεται στον θεωρούμενο «εν γένει χώρο του γηπέδου».

Αν τα επεισόδια κριθούν ως μεμονωμένα, τότε ο Παναθηναϊκός αναμένεται να τιμωρηθεί με ένα πρόστιμο από 5.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ αν κριθεί υπότροπος από άλλες πιθανές μεμονωμένες ενέργειες του παρελθόντος, το πρόστιμο διπλασιάζεται. Μόνο σε περίπτωση που κριθεί δις υπότροπη μια ομάδα σε μεμονωμένα επεισόδια, κινδυνεύει με τιμωρία έδρας. Σε περίπτωση που τα επεισόδια κριθούν εκτεταμένα, θα κινδυνεύει με τιμωρία έδρας για μία ή δύο αγωνιστικές.

Η έκθεση της ΕΛΑΣ που αναφέρει την επίθεση στο βαν της Nova και άλλα περιστατικά επιβαρύνει τη θέση του Παναθηναϊκού. Η πράσινη ΠΑΕ διαχωρίζει τη θέση της από όσα έγιναν και θεωρεί πως θα συνιστά σκάνδαλο ενδεχόμενη τιμωρία της έδρας, αφού τονίζει πως δεν φέρει καμία ευθύνη.Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος σε δύο σερί του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε μόνο δύο βαθμούς στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό (0-0). Έχασε και δύο μεγάλα σερί…

Τέλος σε δύο σερί του Ολυμπιακού
Η απώλεια δύο βαθμών είναι αυτή που μετρά, αλλά το χθεσινό 0-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό είχε και… παράπλευρες απώλειες για τον Ολυμπιακό, που είδε δύο μεγάλα του σερί να σταματούν.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 14 σερί νίκες στην επαρχία για το πρωτάθλημα, καθώς μετά την τελευταία τους ήττα, στις 22 Ιανουαρίου του 2012 από την Ξάνθη στα Πηγάδια (με γκολ του… Βλαχοδήμου) είχαν κερδίσει τα τρία εναπομείναντα ματς στην περιφέρεια εκείνης της σεζόν, ενώ πέρσι είχαν κάνει το 9/9 και φέτος μετρούσαν ήδη τις νίκες απέναντι σε Καλλονή (έστω και στο ΟΑΚΑ) και Λεβαδειακό.

Παράλληλα, μπήκε τέλος στο σερί δέκα εκτός έδρας νικών του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Μετά το 2-2 με τον Παναθηναϊκό την περασμένη περίοδο στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες είχαν μόνο νίκες μέχρι και χθες. Έτσι δεν κατάφεραν να διευρύνουν κι άλλο το σερί τους και να απειλήσουν το ρεκόρ των 14 σερί «διπλών» που είχαν από το τέλος της σεζόν 1998/1999 μέχρι τις αρχές της περιόδου 1999/2000.

Πάντως ο Ολυμπιακός κρατά «ζωντανά» δύο άλλα μεγάλα σερί. Συμπλήρωσαν 24 ματς αήττητοι εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (από το ματς στην Ξάνθη το 2012), αλλά και το απαραβίαστο της εστίας τους μακριά από το «Καραϊσκάκη», καθώς συμπλήρωσαν δέκα αγώνες και 965 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχουν δεχτεί εκτός έδρας γκολ στη Σούπερ Λίγκα. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει για Λαρεντζάκη ο Αγγέλου!

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί το μέλλον του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον Άρη, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου, θα αποφασίσει για το αν θα υπογράψει.

Αποφασίζει για Λαρεντζάκη ο Αγγέλου
Ο νεαρός γκαρντ που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ, συμμετέχει εδώ και αρκετό καιρό στις προπονήσεις, ενώ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και στα τρία ματς του τουρνουά της Μπάμπεργκ. Η παρουσία του κρίθηκε αρκετά καλή, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον Βαγγέλη Αγγέλου.

Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι με το μέρος του παίκτη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει παρθεί η θετική απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις μεταγραφές για Παναθηναϊκό!

Κερδίζει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Αποστολίδης που συμμετείχε στην προετοιμασία και θα αποτελέσει μία έξτρα λύση στα γκαρντ. Έρχονται Ούκιτς και Ματσιούλις από το Ευρωμπάσκετ.

Τρεις μεταγραφές για Παναθηναϊκό
Η έναρξη της σεζόν πλησιάζει και η προετοιμασία του Παναθηναϊκού κορυφώνεται, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις.

Όλα δείχνουν πως οι «πράσινοι» θα υπογράψουν με τον Γιώργο Αποστολίδη, ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας αρχικά για να καλύψει κενά από τους απόντες διεθνείς, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις. Ο 29χρονος γκαρντ (1,97μ.) θεωρείται πως μπορεί να προσφέρει κάποιες επιπλέον λύσεις στην Α1 και να δώσει ανάσες σε Διαμαντίδη, Ούκιτς και Κάρι. Την τελευταία διετία αγωνιζόταν στον Ηλυσιακό, με τον οποίο την περασμένη σεζόν είχε 5,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 21,4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει άλλες δύο «μεταγραφές» από το Ευρωμπάσκετ. Την Πέμπτη αναμένονται στην Αθήνα οι Γιόνας Ματσιούλις και Ρόκο Λένι Ούκιτς, ενώ την Παρασκευή θα ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα στη Μόσχα για το τουρνουά «Γκομέλσκι», όπου οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο την οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ και την Κυριακή το νικητή του Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Οι δύο παίκτες ολοκλήρωσαν χθες τις υποχρεώσεις τους στο Ευρωμπάσκετ με… απογοητεύσεις. Ο μεν Ματσιούλις, που περιορίστηκε τελικά στο αργυρό μετάλλιο με τη Λιθουανία, έκλεισε τη διοργάνωση έχοντας 8,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο, ο δε Ούκιτς, που έμεινε εκτός βάθρου με την Κροατία, είχε 8,7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ ανά αγώνα.

Εκτός μάχης παραμένουν ο Στεφάν Λάσμε (οστικό οίδημα στο γόνατο) και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), με τον πρώτο να έχει αρκετές πιθανότητες να προλάβει την πρεμιέρα της Α1 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε αντίθεση με τον δεύτερο. Πηγή: sport-fm.gr

Αγγέλου: «Κρατάμε την καλή εικόνα, αλλά…»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο τουρνουά της Μπάμπεργκ, Domreiter Cup, έμεινε ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου

Αγγέλου: «Κρατάμε την καλή εικόνα, αλλά…»
Οι «κίτρινοι» έμειναν δίχως νίκη, μιας και ηττήθηκαν και από την Μπάμπεργκ σε αυτό το τουρνουά. Ο προπονητής του Άρη, τόνισε πως κρατάει την θετική εικόνα, αλλά αναφέρει πως η ομάδα συνολικά, δεν επέμεινε ώστε να διορθώσει ορισμένες αδυναμίες.

Η δήλωση του Βαγγέλη Αγγέλου:

«Από αυτό το τουρνουά κρατάμε την καλή εικόνα που είχαμε σαν ομάδα, την προσπάθεια, αλλά και την αντίληψη που έχουν αποκτήσει οι παίκτες μας. Κρατάμε, όμως, και την μπασκετική ολιγωρία, η οποία μέχρι ένα σημείο είναι δικαιολογημένη, γιατί σε πολλά πράγματα πάνω στα οποία κάναμε λάθος δεν επιμείναμε στοχευμένα όσο θα έπρεπε, ώστε να τα διορθώσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Στη Μαδρίτη για το «NBA 2K14» ο Διαμαντίδης!

Για τη Μαδρίτη αναχώρησαν τη Δευτέρα (23/9) ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλίας Κατσογιάννης, για να δώσουν το παρών στη παρουσίαση του παιχνιδιού NBA 2K14.

Στη Μαδρίτη για το «NBA 2K14» ο Διαμαντίδης
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, όπως και ο ομόλογός του στον Ολυμπιακό, Βασίλης Σπανούλης, είναι καλεσμένος από την Ευρωλίγκα για να παρουσιάσουν μαζί με άλλους παίκτες το ηλεκτρονικό παιχνίδι, που για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητά σε όσους το αγοράσουν, να καθοδηγήσουν ευρωπαϊκές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι «αιώνιοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα:

«O Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ηλίας Κατσογιάννης αναχωρούν σήμερα το απόγευμα με προορισμό τη Μαδρίτη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΚΑΕ, θα παραβρεθούν στο Παγκόσμιο λανσάρισμα του παιχνιδιού 2Κ14 που θα διεξαχθεί στην ισπανική πρωτεύουσα την Τρίτη (24/9) το πρωί. Στην εκδήλωση θα δηλώσουν παρουσία οι εκπρόσωποι των ομάδων της Euroleague που συμμετέχουν στο παιχνίδι».

Έρχεται το… τέλος του κόσμου!!

Δεν έχουμε «πληροφορία» ότι θα καταστραφεί ο κόσμος. Ανησυχούμε βάσιμα όμως. Εκτός κι αν όλα αυτά που συνέβησαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στα γήπεδα της Ευρώπης το Σ/Κ δεν αγχώνουν κι εσένα ότι έρχεται η συντέλεια!

Έρχεται το… τέλος του κόσμου!
Όχι, δεν είμαστε σοφοί, ούτε διαβάζουμε τα χαρτιά, ούτε προβλέπουμε το μέλλον.

Αλλά, με όλα όσα συνέβησαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα μέσα στο σαββατοκύριακο, δεν μπορεί να μην πιστέψεις κι εσύ πως το... τέλος του κόσμου πλησιάζει!

Πάμε να τα δούμε ένα-ένα... (πάντα με διάθεση χιούμορ):

Ο Μπαλοτέλι, μετά από 26 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην καριέρα του, αστόχησε για πρώτη φορά από την άσπρη βούλα.

Ο Τζον Όμπι Μίκελ της Τσέλσι πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από 185 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Η Άρσεναλ, ναι, η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της... κούρσας (έστω και με συγκάτοικο την Τότεναμ).

Η Μπαρτσελόνα μετά από 316 παιχνίδια(!) όπου είχε πάντα την κατοχή υπέρ της (και με διαφορά προφανώς), την έχασε κόντρα στην Βαγεκάνο, όπου είχε μόλις 48%!

Ο Ράμσεϊ πέτυχε ακόμα ένα γκολ τη φετινή σεζόν (Σε κάποιον χτυπάει την πόρτα... ο χάρος).

Ο Βαλντές όχι μόνο δεν δέχεται γκολ, αλλά έπιασε ξανά πέναλτι. Τρεις ημέρες μετά το προηγούμενο που είχε βγάλει!

Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-1 από την Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Κι ας ήταν διαιτητής ο Χάουαρντ Γουέμπ (είπαμε, με δόση χιούμορ πάντα)!

Και τέλος, η Ίντερ επικράτησε 7-0 της Σασουόλο. Ναι, σε παιχνίδι των «νερατζούρι» μπήκαν επτά τέρματα, χωρίς αυτοί να δεχθούν κανένα!

Κάποια ανώτερη δύναμη μάλλον μας κάνει πλάκα. Ε, δεν συμφωνείτε;

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Αντίστροφη μέτρηση για το αντίτιμο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία!

Τι συζήτησαν Γεωργιάδης και τρόικα για τις ραγδαίες αλλαγές στην Υγεία.

Αντίστροφη μέτρηση για το αντίτιμο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία
Σημαντικές αποκαλύψεις για το υπάρχον καθεστώς στον τομέα της υγείας, αλλά και διάφορα μελλοντικά σχέδια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της τρόικας. Πιο συγκεκριμένα, κι ύστερα από ελέγχους, στο μικροσκόπιο του υπουργείου βρίσκονται ήδη 87 γιατροί λόγω ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης, οι πιο πολλοί από τους οποίους είναι καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί και παθολόγοι του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ελέγχου υπάρχουν γιατροί που έχουν συνταγογραφήσει φάρμακα ακόμα και σε νεκρούς!

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν, ενώ από ό,τι φαίνεται θα ισχύσει τελικά το αντίτιμο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, από το οποίο όμως φαίνεται πως θα γλιτώσουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εφαρμογή αυτού του αντιτίμου θα κατανεμηθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το σύστημα υγείας.

Εκείνο που συμφώνησε ο κ. Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι ότι η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 θα πρέπει να περιοριστεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να εφαρμοστεί καινούργιο σύστημα τιμολόγησης των γενόσημων φαρμάκων, καθώς ο στόχος είναι να μειωθεί η τιμή τους κατά περίπου 30-40%. Ένα ακόμα σημείο συμφωνίας των δυο πλευρών είναι η παροχή κινήτρων και αντικινήτρων σε γιατρούς, προκειμένου να συνταγογραφούν περισσότερα γενόσημα φάρμακα. Μάλιστα, οι γιατροί θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό σύστημα για το αν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο του 60% των γενοσήμων και θα τους δίνονται τρεις ευκαιρίες να καταφέρουν αυτό το στόχο. Με το πέρας αυτών των ευκαιριών και σε περίπτωση αποτυχίας, θα απομακρύνονται από τη θέση τους.

Τέλος, ο υπουργός ρωτήθηκε για το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η σκέψη της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει φορέας που να λειτουργεί και ως πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών υγείας ταυτόχρονα.

πηγή: newsbeast.gr

Brasileiro: Απώλεια βαθμών για τους πρωτοπόρους!! (videos)

Μακριά από τη νίκη έμειναν οι πρωτοπόροι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.
Η Κρουζέιρο δεν κατάφερε να περάσει από το «Pacaembu», μένοντας στο 0-0 με την Κορίνθιανς, αποτέλεσμα που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Μποταφόγκο για να μειώσει την απόσταση που τις χωρίζει, καθώς υπέστη εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Μπαΐα. Ο Εντίλσον άνοιξε το σκορ στο 30’, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές με γκολ του Φερναντάο στο 81’ και του Ομπίνα τέσσερα λεπτά αργότερα. Κερδισμένη αποδείχθηκε η Ατλέτικο Παραναένσε, που επικράτησε με 1-0 της Πόντε Πρέτα (1’ Πάουλο Μπαΐερ) και είδε, παράλληλα, την Ιντερνασιονάλ να χάνει στην έδρα της από την Πορτουγκέζα (85’ Ουάντερσον).
«Λευκή» ισοπαλία είχαμε και στο Ναούτικο - Φλαμένγκο, «μίλησε» η έδρα στα άλλα ματς. Το γκολ του Ροντρίγκο Ντα Κόστα αποδείχθηκε αρκετό για την Γκοΐας για να κερδίσει με 1-0 τη Σάο Πάολο, η Σάντος νίκησε με 2-1 την Κρισιούμα (20’ Τιάγκο, 41’ Ουίλιαν / 79’ Τόνι) και η Ατλέτικο Μινέιρο βοηθήθηκε από την τύχη και ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο της Βάσκα Ντα Γκάμα (2’ Φερνάντο, 18’ αυτογκόλ Ραφαέλ Βαζ / 73’ Ντάκσον).















Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Φτωχό» θέαμα!! (videos)

Σημαντική νίκη, με 1-0, επί της Ολ Μπόις πήρε η Ρίβερ Πλέιτ και την ξεπέρασε στη βαθμολογία της Inicial.
Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 80’, από το γκολ του Κάρλος Καρμπονέρο. «Φτωχά» αποδείχθηκαν και τα υπόλοιπα παιχνίδια του αργεντίνικου πρωταθλήματος, καθώς «λευκή» ισοπαλία είχαμε τόσο στο Αργεντίνος Τζούνιος - Μπόκα Τζούνιορς όσο και στο Κίλμες - Λανούς, ενώ από ένα βαθμό πήραν και οι Εστουδιάντες και Χιμνάσια στο ντέρμπι της Λα Πλάτα (1-1). Ο Χοσέ Κορέα Βιγέρο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 21’ και ο Ματίας Αγκουιρεγκάραϊ «απάντησε» στο 60’. Μοναδική νικήτρια της ημέρας, η Σαν Λορέντζο που πέρασε νικηφόρα από το «Estadio Brigadier General Estanislao Lopez», κερδίζοντας την Κολόν Σάντα Φε με γκολ των Ιγκνάσιο Πιάτι στο 65’ και Χουάν Ιγκνάσιο Καβαλάρο στο 71’.













Πηγή: onsports.gr

Δεν θα έβγαινε, ούτε με προεδρικό διάταγμα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ γράφει για τον δρόμο που έχει ακόμα η ομάδα και την ποιότητα του Βούκιτς, ενώ εξηγεί γιατί δεν γίνεται να παίζει συνέχεια. Το να κερδίζεις είναι επιστήμη και αφού το καταφέραμε και σήμερα πάλι καλά. Και ήμασταν κακοί σήμερα.
Ήμασταν κακοί για συγκεκριμένους πολλούς λόγους. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Στέφενς. Οι
τρεις αγώνες σε μία εβδομάδα είναι κάτι που ο παίκτης πρέπει να έχει συνηθίσει. Σήμερα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έχουν συνηθίσει τρεις αγώνες την εβδομάδα οι παίκτες που πέρυσι ήταν παροπλισμένοι, όπως οι  Χακόμπο, Κίτσιου, Βίτορ, Λούκας και Στοχ. Η μισή ομάδα ουσιαστικά. Αν σε αυτούς προσθέσεις και δύο που προέρχονται από τραυματισμό, τους Λίνο και Λάζαρ, πάμε στους επτά.
Επτά παίκτες που δεν μπορούσαν να είναι στο 100% σημαίνει πολλά για μία ομάδα, όμως υπάρχει και άλλο θέμα. Το δίδυμο Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη δεν θα πω πως δεν είναι αποδοτικό, αλλά θα πω πως δεν μου αρέσει. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ χάνει σε ταχύτητα στη δημιουργία, χάνει σε φαντασία και χάνει σε επιλογές.
Είναι γεγονός πως από μόνη της η ποιότητα του Βούκιτς, ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένη μίας αναμέτρησης που ο Πλατανιάς την είχε φέρει για τα καλά στα μέτρα του. Και δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει ο Σέρβος, αλλά ήταν ο τρόπος που κρατάει τη μπάλα, ο τρόπος που εκμεταλλεύεται την καλή του τεχνική, ο τρόπος που πλασάρεται στον χώρο. Δηλαδή, είναι ο τρόπος που συνδέει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Σάλπι, δεν μπορεί να το κάνει ο Κλάους, ίσως και να μην μπορεί να το κάνει κανένας άλλος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, απλά το κακό με τον Βούκιτς είναι πως πατάει τα 34. Αν ήταν πχ 30, δεν θα έβγαινε από την ενδεκάδα ούτε με προεδρικό διάταγμα.
Βγάζω το καπέλο στον Ουζουνίδη που ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά, που τοποθέτησε ψηλά τη ζώνη άμυνας στα στημένα, που πήρε αυτό που είχε να δώσει το υλικό του. Απλά όπως και ο ίδιος είπε, από τη στιγμή που δεν σκοράρει στη Τούμπα, γκολ θα δεχτείς. Δεν μπορείς να πας για το 0-0.
Στα συμπεράσματα του αγώνα είναι πως ο Βούκιτς θα πρέπει να αποκτήσει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την ομάδα, πως ο Νέσιντ αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και πως υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρέπει να πάρουν ανάσες αλλά ποιον να βάλεις στη θέση τους. Και ο Κατσουράνης και ο Τζιόλης και ο Λούκας κάνουν λάθη που με καθαρό μυαλό αποκλείεται να έκαναν.
Ο σημερινός αγώνας είναι άλλη μία απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ως ομάδα και πως δεν είναι μόνο η αλλαγή φιλοσοφίας που προσπαθεί να επιφέρει ο Στέφενς αλλά και το γεγονός πως πολλοί παίκτες δεν έχουν βρει ρυθμό.
Και για να βρεθεί ισορροπία υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά του.
Πηγή: sportdog.gr

Πήγαινε γυρεύοντας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει τις αιτίες που ο Ολυμπιακός έπρεπε ντε και καλά να... ρουφήξει τον καημό από ένα «σέρτικο αγρινιώτικο», παίζοντας με την τύχη του ύστερα από ένα χορό κλασικών ευκαιριών. Όταν η δημιουργικότητα παίρνει σάρκα και οστά και οι «καθαρές» ευκαιρίες μετουσιώνονται σε γκολ, η διαχείριση ενός αγώνα μετατρέπεται σε απλή διαδικασία.

Αυτοί ήταν, για τον Ολυμπιακό, οι άξονες των άνετων, ευρέων νικών του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, στη Λιβαδειά και με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη.

Στο Αγρίνιο το «έργο» ήταν αλλιώς. Οι... ερπίστριες των «ερυθρόλευκων» φάνηκαν από νωρίς... στομωμένες και όσο σημαντικές φάσεις από τα όρια της μικρής περιοχής για να γίνουν γκολ, όπως λ.χ. η κεφαλιά του Σιόβα ή το (εξωτερικό) δοκάρι του Σαβιόλα και μαζί τους κι άλλες τελικές προσπάθειες πεταγόντουσαν στον κάλαθο των αχρήστων από το πρώτο ημίχρονο, ήταν επόμενο να αυξανόταν ο δείκτης δυσκολίας για την συνέχιση του απόλυτου των νικών στη Λίγκα.

Με το πέρασμα του χρόνου ο Παναιτωλικός και κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ελλάδας καθώς δεν διαθέτει ιδιαίτερα όπλα για να τον κοντράρει, να τον σταματήσει, επιστρατεύει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Οι Αγρινιώτες ήταν σαφώς πολύ διαβασμένοι ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των Πειραιωτών και έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να πανηγυρίσουν στο τέλος μια ισοπαλία όσο... την κατάκτηση ενός τροπαίου!

Είχαν κοντά τις γραμμές τους, έπαιξαν πολύ κλειστά, με 9 ακόμα και 10 παίκτες πίσω από τη σέντρα, σε όλο σχεδόν το β’ μέρος που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε διάδρομο για την παραβίαση της εστίας και έτσι τους ενίσχυε την πίστη για και να του ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία στο πρωτάθλημα. Ώσπου το πέτυχαν, άσχετα αν άδραξαν την ευκαιρία να επιδοθούν ακόμα και σε «αντί-ποδόσφαιρο» κυρίως από το 70’ και μετά, σταματώντας με συνεχή φάουλ τους φιλοξενούμενους και κάνοντας φτηνές καθυστερήσεις στα σημεία που προσφέρονταν να τους κόψουν το ρυθμό.

Έδωσε δικαιώματα
Η απλή παρατήρηση δεν στοχεύει στο να «κακίσει» κάποιος επί της ουσίας την τακτική του Χάβου και των παικτών του Παναιτωλικού. Στο πρόγραμμα είναι όλο αυτό το σκηνικό, αναμενόμενο λίγο ως πολύ, αφού ο Ολυμπιακός πήγε γυρεύοντας.

Έκανε τα εύκολα δύσκολα αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει τη νίκη του από νωρίς και στο τέλος έμεινε και στο «Χι». Αποτέλεσμα το οποίο τιμά τους Αγρινιώτες, ωστόσο αδικεί τον Ολυμπιακό που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά. Ούτε για υποτίμηση των «κυανοκίτρινων», ούτε για τεμπελιά, αδιαφορία ή έλλειψη διάθεσης, ούτε για απόσπαση προσοχής με το μυαλό κολλημένο ακόμα στην πρεμιέρα με την Παρί για το Champions League.

Τίποτα από όλα αυτά δεν προέκυψαν από την εικόνα των πρωταθλητών στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Ολυμπιακός έβαλε κάτω την μπάλα στο μεγάλο διάστημα του αγώνα, την κυκλοφόρησε, την «έτρεξε», μόχθησε, ίδρωσε, δοκίμασε ποικίλες μεθόδους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη διάταξη του Παναιτωλικού, έφτιαξε – όχι καταιγισμό όπως συχνά συμβαίνει στα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα... - αρκετές φάσεις και είτε από ατυχία, κούραση κάποιων κυνηγών του (κυρίως του Μήτρογλου που δείχνει να χρειάζεται κάποιες ανάσες), έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, ίσως και μια δόση επιπολαιότητας, «κλότσησε» στο τέλος δύο βαθμούς από τα πόδια του.

Υ.Γ.: Ικανοποιητικά τα πρώτα «αποτυπώματα» του Εντινγκά στην ομάδα, σε ρόλο κλασικού κόφτη, όπως και η εικόνα του Γιαταμπαρέ στο 25άλεπτο που αγωνίστηκε. Φαίνεται πως όταν οι Αφρικανοί αφομοιωθούν (από και) στην ομάδα, ο Ολυμπιακός θα έχει προφανώς μια εντελώς διαφορετική δυναμική στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σοβαρές «υποθηκευτικές» μονάδες οι πρώην άσοι του Σαμπιονά.

Υ.Γ.1: Κρίμα για τον τραυματισμό του Μασάντο σε μια εποχή που βρίσκει ο Πορτογάλος τα πατήματα και τη θέση του στην 11άδα, αφού για τρίτο σερί παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, με ατέλειωτα τρεξίματα, μαρκαρίσματα σε όλα τα μήκη του γηπέδου και άριστη αλληλοκάλυψη με τον Σάμαρη.

Υ.Γ.2: Το «γκολ» του Μίτσελ: Εύγε παίρνει στην ψυχολογική διαχείριση του υλικού του, με τη χρησιμοποίηση του Ανδρέα Σάμαρη στο βασικό σχήμα ύστερα από τη «χρέωση» των δύο «δώρων»-γκολ στην Παρί. Ο νεαρός μέσος είναι παλικάρι, έχει αποθέματα και δυνάμεων και καρδιάς. Ήταν θαυμάσιος, ξεπέρασε με ευκολία την «άσκηση θάρρους» στη δύσκολη από πολλές πλευρές γι’ αυτόν, βραδιά με την Παρί... Ο Ολυμπιακός ολοένα και θα επενδύει πάνω του. Η ώρα Σάντος για την πρόσκληση στην Εθνική, προφανώς και δεν αργεί...

Υ.Γ.3: ... Αλλά και το «οφσάιντ» του Ισπανού τεχνικού: Ο Μανωλάς, με κύριο προσόν του την ταχύτητα – βγαίνει σχεδόν πάντα πρώτος στην μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο – συνθέτει με το πέρασμα του χρόνου «χημικό δίδυμο» με τον Σιόβα. Δέσποζε η μορφή του στην άμυνα και μ’ αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι εξέθεσε τον προπονητή του, που δείχνει ότι δεν το πολυσκέφτεται όταν είναι να τον αφήσει εκτός 11άδας!..

Υ.Γ.4: Ο Βάις ήταν ξανά δαιμόνιος. Τεράστιος παίκτης και μακράν στο Αγρίνιο ο πιο επικίνδυνος «ερυθρόλευκος» επιθετικός. Μοίραζε... σακούλες...

Υ.Γ.5: «Με τη μία» φεύγει η μπάλα από τα πόδια του Σαβιόλα, κάτι που μόνο ο Ιμπαγάσα το κάνει τα τελευταία χρόνια. Η κλάση είναι κλάση...

Υ.Γ.6: Ο Χολέβας έχει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του και τη φόρμα του για να «κατακτήσει» εκ νέου τη θέση βασικού στο αριστερό άκρο από τον Μπονγκ.
Πηγή: sportdog.gr

Τα κάνει όλα ο Ροναλντίνιο! (video)

Βάζει γκολ και μοιράζει «άρρωστες» πάσες. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνει ο Ροναλντίνιο;

Τα κάνει όλα ο Ροναλντίνιο (video)
Είναι ένας παίκτης, αλλά μοιάζει σαν... 100!

Γιατί μέσα σε 20 λεπτά κατάφερε να κάνει πράγματα που άλλοι χρειάζονται ολόκληρα ματς.

Αρχικά να βγάλει μια «άρρωστη» πάσα στον Φερναντίνιο για το 1-0 της Ατλέτικο Μινέιρο κόντρα στην Βάσκο Ντα Γκάμα (εν εξελίξει το ματς) και στη συνέχεια από δημιουργός να γίνει εκτελεστής.

Και το «κόλλησε» με ένα γνώριμό του τρόπο. Από εκτέλεση φάουλ.

Κι όλα αυτά με το νέο του χαμόγελο (ύστερα από την επέμβαση στα δόντια), που προφανώς είναι εντυπωσιακό!






Πηγή: sport-fm.gr

Κούπα για Δανιηλίδου!

Με το τίτλο στο διπλό στο τουρνουά των ΗΠΑ θα επιστρέψει στις αποσκευές της η Λένα Δανιηλίδου.

Κούπα για Δανιηλίδου
Το σήκωσε η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με συμπαίκτρια την Κόκο Φάντερβέγκε επικράτησαν στον τελικό του διπλού του τουρνουά των 75.000 δολαρίων, στις ΗΠΑ, των Μέλανι Ούντιν και Τέιλορ Τάουνσεντ.

Αυτός ήταν ο 14ος τίτλος της Κρητικής τενίστριας σε διοργάνωση ITF, που βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση όλη την εβδομάδα και γι' αυτό άλλωστε πέταξαν αρκετά φαβορί εκτός συνέχειας στον δρόμο προς τον τελικό.Πηγή: sport-fm.gr

Η Βαλένθια είναι εδώ! (video)

Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες, η Βαλένθια... σήκωσε κεφάλι! Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 3-1 της Σεβίλλης κι άφησαν τους ηττημένους στον πάτο της βαθμολογίας.

Η Βαλένθια είναι εδώ! (video)
Δεχόταν την μία τριάρα μετά την άλλη.

Έφαγε μέχρι και «κράξιμο» από τους φίλους της.

Αλλά, η Βαλένθια δεν τα παρατάει! Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν στο Μεστάγια 3-1 της Σεβίλλης και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ο Ζόνας στο 32’ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους κι ενώ φαινόταν πως τα πράγματα κυλούν ήρεμα, ο Γκαμεϊρό ισοφάρισε στο 52’ και ξύπνησε νέους «εφιάλτες» στους φίλους της Βαλένθια. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 73’, έδιωξε το άγχος κι απλώς ο Βίκτορ Ρουίθ διαμόρφωσε το τελικό σκορ οκτώ λεπτά πριν το φινάλε.

Ουσιαστικά, ο Τζούκιτς... έσωσε το κεφάλι του, την ώρα που στους Ανδαλουσιάνους τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, αφού παραμένουν στη τελευταία θέση της βαθμολογίας.



Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/09

Οσασούνα-Έλτσε 2-1
(16’ Αρμεντέρος, 48’ Ριέρα – 88’ πεν. Αλμπακάρ)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σάββατο 21/09
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα 0-0

Αλμερία-Λεβάντε 2-2
(45+3' Βερχά, 51' Σούσο - 55' πεν. Ελ Ζαρ, 60' Ντιόπ)

Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα 0-4
(33’, 47’, 72’ Πέδρο, 79’ Φάμπρεγας)

Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(56' Ραούλ Γκαρσία, 72' Ντιέγκο Κόστα)

Κυριακή 22/09

Μπέτις-Γρανάδα 0-0

Θέλτα-Βιγιαρεάλ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 4-1
(19’ Πέπε, 34’, 90’ πεν. Ρονάλντο, 59’ Ίσκο – 5’ Λαφίτα)

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1
(32', 73' Ζόνας, 82' Βίκτορ Ρουίθ - 52' Γκαμεϊρό)

Δευτέρα 23/09

Εσπανιόλ-Μπιλμπάο

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεβάντε-Βαγιαδολίδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα
Μάλαγα-Αλμερία
Γρανάδα-Βαλένθια
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπιλμπάο-Μπέτις
Χετάφε-Θέλτα
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ Πηγή: sport-fm.gr

«Γκέλαρε» η Πόρτο!!

Αν και προηγήθηκε δύο φορές, εν τέλει η Πόρτο δεν κατάφερε να νικήσει την Εστορίλ με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

«Γκέλαρε» η Πόρτο
Πρώτη φετινή απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές. Η Πόρτο έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Εστορίλ, ωστόσο ακόμα και έτσι παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +1 από την Μπράγκα.

Οι «δράκοι» προηγήθηκαν στο 26’ με τον Λίκα, όμως ένα πέναλτι με τον Ενβάρντο, έφερε το ματς στα ίσα στο 35’. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εκ νέου το δρόμο προς τα δίχτυα και το προβάδισμα, με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ, όμως δέκα λεπτά πριν το φινάλε η Εστορίλ βρήκε τις αντοχές να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά με τον Λεάλ και να «τσιμπήσει» τον ένα βαθμό με το τελικό 2-2.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/09
Αρούκα – Μπράγκα 0-1
(9’ Σάντος)

Σάββατο 21/09

Ζιλ Βιθέντε – Ολανένσε 1-1
(31’ Βιλέλα - 90’ Ντιακιτέ)

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας – Ριο Άβε 1-1
(25’ Εντουάρντο – 72’ Ταραντίνι)

Κυριακή 22/09

Νασιονάλ Μαδέιρα – Ακαδέμικα 1-0
(32’ Ρόντον)

Γκιμαράες – Μπενφίκα 0-1
(72’ Καρντόσο)

Εστορίλ – Πόρτο 2-2
(35’ πεν. Εβάντρο, 80’ Λεάλ – 26’ Λίκα, 67’ Τζάκσον Μαρτίνεζ)

Δευτέρα 23/09
Πάκος Φερέιρα - Σετουμπάλ Πηγή: sport-fm.gr

Θεοδωρίδης: «Δεν δόθηκαν σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού»

Παράπονα από την διαιτησία στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό είχε ο Σάββας Θεοδωρίδης, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Θεοδωρίδης: «Δεν δόθηκαν σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού»
Τα παράπονά του για τις διαιτητικές αποφάσεις στο Αγρίνιο εξέφρασε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, τόνισε πως δεν δόθηκαν σφυρίγματα υπέρ της ομάδας του στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Παίξαμε σε ένα πάρα πολύ άσχημο γήπεδο. Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε παράπονα για τη διαιτησία αλλά σήμερα θα αναγκαστώ να πω δύο λόγια. Δεν δόθηκαν σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού σε καίριες φάσεις που διαμορφώνουν αποτέλεσμα. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα ούτε να αμβλύνω τα πράγματα. Απλά εκφράζω το παράπονό μου».

Μίτσελ: «Δεν γίνεται να τα κερδίζουμε όλα»

Καθόλου ικανοποιημένος από την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου.

«Το ξαναλέω ότι δεν γίνεται να τα κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Παναιτωλικός ήταν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Τι ήταν αυτό κατά τη γνώμη σας για να χάσει τελικά βαθμούς ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο;
Το ξέραμε εξαρχής ότι θα παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα οργανωμένη και η οποία στηρίζει το παιχνίδι της στις αντεπιθέσεις. Γνωρίζαμε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δίνονταν. Ξέραμε ότι θα ήταν λίγες. Θέλαμε λοιπόν να τις εκμεταλλευτούμε.

Κάτι θετικό μπορείτε να βρείτε από την αποψινή αναμέτρηση ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας;
Θα θέλαμε κατ αρχήν να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν παρότι είμαστε Ολυμπιακός, να κερδίζουμε πάντα και σε όλες τις έδρες. Το ξαναλέω ότι δεν γίνεται να τα κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι φοβερά δύσκολο. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε τόσο εύκολα μέσα σε αυτό το γήπεδο, καθώς ο Παναιτωλικός έχει πολύ δυνατή έδρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε ένα λαμπρό παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, δεν είναι καλό για την ομάδα μας. Το ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο το βράδυ μας στο Αγρίνιο.

Μπασκετική δικαιοσύνη για Γαλλία!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τους λόγους που η Γαλλία είναι ΠΑΝΑΞΙΑ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μπασκετική δικαιοσύνη για Γαλλία
Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από τη Γαλλία αποτελεί μπασκετική δικαιοσύνη και πιστοποιεί πως στο συγκεκριμένο άθλημα σπανιότατα ως ποτέ ΔΕΝ κερδίζει ο καλύτερος.

Η Γαλλία δεν ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες στο Ευρωμπάσκετ. Δεν φόβισε κανέναν με την παρουσία της από τα… φιλικά μέχρι και τα νοκ άουτ παιχνίδια. Δεν πλεονεκτούσε των άλλων σε ταλέντο, βάθος, εμπειρία ή μυαλό. Ίσως να μην ήταν καν η ομάδα με τους καλύτερους αθλητές, τα μεγαλύτερα κορμιά και την περισσότερη ενέργεια. Όμως είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία από ικανοποιητικό μέχρι πολύ καλό βαθμό. Και η κατάλληλη ισορροπία που διέθετε σε όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη δίψα για την κατάκτηση του τίτλου και την κλάση παικτών όπως ο Πάρκερ, ο Μπατούμ και ο Ντιαό έκαναν τελικά τη διαφορά.

Οι «τρικολόρ» είχαν έναν μεγάλο ηγέτη, τον Τόνι Πάρκερ, που αψήφησε την εξουθένωση που φέρνουν 87 ματς στο ΝΒΑ (66 στην κανονική περίοδο και 21 στα play offs μέχρι και τους τελικούς) για να υπηρετήσει την πατρίδα του. Είχαν τον πληρέστερο παίκτη της διοργάνωσης, αν κι όχι πάντα σταθερό σε απόδοση, στο πρόσωπο του Νικολά Μπατούμ. Είχαν ισορροπία σε όλες τις γραμμές τους, αφού δίπλα στον… κοντό και μετριότατο αμυντικό Πάρκερ αναδείχθηκε στα γκαρντ ο ψηλός και ικανότατος σε αυτό το κομμάτι (κι όχι μόνο) Αντουάν Ντιό. Είχαν έναν πλέι μέικερ ρακέτας σαν τον πλέον βαρύ Μπορίς Ντιαό, αλλά και άριστους αθλητές όπως ο Αλεξί Αζανσά και ο Γιοάν Πετρό. Είχαν καταπληκτικούς σουτέρ, όπως ο Μικαέλ Ζελαμπάλ και ο Νάντο Ντε Κολό, αλλά και μετρ της «εγκεφαλικής» άμυνας όπως ο βετεράνος Φλοράν Πιετρούς. Και είχαν έναν προπονητή, που μπορεί να μην έχει τα γαλόνια ενός Ίβκοβιτς ή ενός Μάλκοβιτς, αλλά διαχειρίστηκε πολύ καλά το υλικό του, γιατί αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει ο Βενσάν Κολέ και τίποτα περισσότερο.

Οι Γάλλοι δεν κλάφτηκαν για τις σημαντικότατες απουσίες τους (Νοά, Σεραφέν, Μαϊνμί, Τουριάφ, Γκομπέρ, Τουριάφ κ.α.), δεν επέτρεψαν την ταμπέλα του λούζερ να βαρύνει τις πλάτες τους, δεν «μάσησαν» όταν αντιμετώπισαν 12.012 Σλοβένους στα προημιτελικά, δεν κατέθεσαν τα όπλα μετά το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού με την Ισπανία και αυτή τη φορά δεν επέτρεψαν την ευφορία της πρόκρισης στον τελικό ή της διαφοράς που εξασφάλισαν νωρίς να τους πάρει τα μυαλό. Είχαν, βλέπετε, πάρει το μάθημά τους από τον προπέρσινο τελικό και τον ημιτελικό του 2005.

Για όλα αυτά και ίσως ακόμη περισσότερα, η Γαλλία είναι ΠΑΝΑΞΙΑ πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πηγή: sport-fm.gr

Χάβος: «Σταθήκαμε καλά αμυντικά»

Χάβος: «Σταθήκαμε καλά αμυντικά»
Εν μέρει ικανοποιημένος από τη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μάκης Χάβος ο οποίος στάθηκε στην καλή αμυντική παρουσία του Παναιτωλικού…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου:

«Μπορεί συνολικά το ματς να μην είχε γκολ, αλλά το σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες το έψαξαν με ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά αμυντικά απέναντι σε μία καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες όπως και ο Ολυμπιακός. Το ενδιαφέρον του κόσμου το κρατήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που σήμερα γέμισε το γήπεδο και ήταν ο 12ος παίκτης μας. Χρειάζεται όμως υπομονή και δουλειά απ' όλους μας. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέα παιδιά για να αφήσουμε κάτι καλό στον Παναιτωλικό.

-Πώς θα διαχειριστείτε την εμφάνιση και το αποτέλεσμα; Και σας ρωτάμε γιατί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν ακολουθησαν καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα.
Έχετε δίκιο. Είδαμε το παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε το πάθημα και πρέπει να μας γίνει μάθημα. Θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα.

-Η εξέδρα εκνευρίστηκε με τον διαιτητή. Θεωρείτε ότι οι αποφάσεις του διαιτητή εκνεύρισαν και τους ποδοσφαιριστές;
Ό,τι είδατε παιδιά. Ό,τι είδα εγώ, είδατε και εσείς.

-Ένα σχόλιο για τον Μπικέ; Πώς τον είδατε;
Ο Μπικέι έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Σίγουρα ήταν το πρώτο του παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με αυτοιματισμούς. Κάποια πράγματα από το πρώτο ματς ίσως να μην ήταν όπως τα θέλουμε. Γενικότερα όμως δείχνει ότι στην άμυνα θα μας προσφέρει πολλά.

-Ο Θεοδωρίδης τι έχει; Γιατί αντικαταστάθηκε;
Η πρώτη εκτίμηση μιλάει για διάστρεμμα. Θα δούμε αύριο που θα τον εξετάσει ο γιατρός.

-Ο Παναιτωλικός φέτος απέναντι σε μεγάλες ομάδες παίζει σπουδαία μπάλα. Δεν κάνει το ίδιο όμως και στα υπόλοιπα ματς. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες από μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές δίνουν τα πάντα. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το καλό αποτέλεσμα που πήραμε και πρέπει να το ψάξουμε όλη την εβδομάδα για να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε μετά τον ΠΑΟΚ.

Με σπασμένα… φρένα η Νάπολι!!

Ούτε η εξαιρετική Μίλαν δεν κατάφερε να βάλει… φρένο στη Νάπολι, με τους «παρτενοπέι» να φεύγουν με το… διπλό από το Μιλάνο (2-1) και να κάνουν το 4Χ4 στο πρωτάθλημα.

Με σπασμένα… φρένα η Νάπολι (video)
Φέτος είναι η χρονιά της και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται.

Ούτε καν η εξαιρετική Μίλαν δεν μπόρεσε να… φρενάρει αυτή την εκπληκτική Νάπολι, η οποία έφυγε με το… διπλό από το Μιλάνο, επικρατώντας 2-1 των «ροσονέρι». Οι «παρτενοπέι» με αυτή τη νίκη έκαναν το 4Χ4 στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα, δείχνοντας πώς την φετινή σεζόν το… φρένο δεν είναι στις επιλογές τους.

Στον αντίποδα η Μίλαν, ίσως έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη σεζόν, αλλά ο Μπαλοτέλι δεν μπορούσε να σκοράρει σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι, με αποτέλεσμα το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νάπολι να μπαίνει δυνατά και να απειλεί με τον Ιγκουαΐν. Το γκολ για τους «παρτενοπέι» ήρθε στο 6ο λεπτό με τον Μπρίτος να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στη Μίλαν, που προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι ξεκίνησε και πάλι με γκολ, με τον Ιγκουαΐν αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-0.

Οι «ροσονέρι» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 61’, αλλά ο Μπαλοτέλι νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Πέπε Ρέινα, ενώ παράλληλα έχασε και το πρώτο του πέναλτι μετά από 26 (!) συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις. Η Μίλαν πίεσε, είχε δοκάρι και πάλι με τον Μπαλοτέλι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σούπερ Μάριο να σκοράρει, όταν όμως, ήταν πια αργά.



Αναλυτικά η τέταρτη αγωνιστική:

Σάββατο 21/9

Κάλιαρι-Σαμπντόρια 2-2
(26’ Έκνταλ, 90’+1’ Κόντι – 89’ Γκαμπιαντίνι, 90’+3’ Ντε Σιλβέστρι)

Κιέβο-Ουντινέζε 2-1
(13’ Πελισιέ, 40’ Ριγκόνι – 1’ Μαϊκοσούελ)

Τζένοα-Λιβόρνο 0-0

Κυριακή 22/9

Σασουόλο-Ίντερ 0-7
(7’ Παλάσιο, 23’ Ταϊντέρ, 33’ αυτ. Πουτσίνο, 53’ Άλβαρες, 63’, 83’ Μιλίτο, 75’ Καμπιάσο)

Αταλάντα-Φιορεντίνα 0-2
(41’ Φερνάντες, 69’ Ρόσι)

Μπολόνια-Τορίνο 1-2
(29’ Νατάλι-2’ Ντ’ Αμπρόζιο, 45+1 Τσέρτσι)

Κατάνια-Πάρμα 0-0

Γιουβέντους-Βερόνα 2-1
(40’ Τέβες, 45+3’ Γιορέντε-36’ Κατσιατόρε)

Ρόμα-Λάτσιο 2-0
(63’ Μπαλτσαρέτι, 94’ πεν. Λιάιτς)

Μίλαν-Νάπολι 1-2
(90+1’ Μπαλοτέλι- 6’ Μπρίτος, 53’ Ιγκουαΐν) Πηγή: sport-fm.gr

«Κανονιές» και μοιρασιά!!

Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του Championnat δεν είχε νικητή. Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό ήρθαν ισόπαλες 1-1 με τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ρανταμέλ Φαλκάο να βρίσκουν δίχτυα για τις ομάδες τους.

«Κανονιές» και μοιρασιά
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό να έρχονται ισόπαλες 1-1 στην έδρα της πρώτης. Οι περσινοί πρωταθλητές είχαν την υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει δίχτυα στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η απάντηση της ομάδας του Πριγκιπάτου ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο παραβίασε την εστία του Σιρίγκου κάνοντας το 1-1. Για το υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες του Μπλαν δημιούργησαν ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) όμως δεν κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Έτσι, η Παρί δεν κατάφερε να περάσει τη Μονακό, που διατηρήθηκε στην κορυφή με 14βαθμούς, έναντι 12 της ομάδας του Λοράν Μπλαν, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Σεντ Ετιέν.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/9

Σεντ Ετιέν-Τουλούζ 1-2 (18’ Χαμουμά- 63’ Μπρεθγουέιτ, 75’ Σιλά)

Σάββατο 21/9

Μπαστιά-Μαρσέιγ 0-0

Εβιάν-Μονπελιέ 2-2
(74’ Βας, 77’ Σουνγκού – 37’ Μοντάνο, 53’ Σαμπέλα)

Ρεμς-Γκινγκάμπ 1-1
(58’ Πρεβίλ – 5’ Γουέμπερ αυτ.)

Ρεν-Αζαξιό 2-0
(13’, 16’ Καντίρ)

Σοσό-Λιλ 0-2
(35’, 37’ Ρο)

Κυριακή 22/9

Λοριάν-Μπορντό 3-3
(23΄Αμπουμπακάρ, 44΄ Μονέ-Πακέ, 58΄ Ντιαλό-8΄ Ντιαμπατέ, 24΄ Σέρτιτς, 30΄ Σαϊβέ)

Λιόν-Ναντ 3-1
(26΄Γκομίς, 55΄ Γκρενιέ, 72΄ Μπριάν-24΄ Βερετούτ)

Νις-Βαλανσιέν 4-0 (32΄ Τσβίτανιτς (πεν.), 44΄ Μποτέ, 68’ Μπρουλ, 73΄ Μποσε)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό 1-1 (5' Ιμπραΐμοβιτς - 20' Φαλκάο)

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Τρίτη 24/09

Λιλ – Εβιάν (20.00)
Μαρσέιγ – Σεντ Ετιέν (22.00)

Τετάρτη 25/09

20.00

Αζιαξιό – Λιόν
Μπορντό – Ρεμς
Γκινγκάμπ – Σοσό
Ναντ – Νις
Τουλούζ – Λοριάν
Βαλενσιέν – Παρί Σεν Ζερμέν

Μονακό – Μπαστιά (22.00)

Πέμπτη 26/09

Μονπελιέ – Ρεν (22.00)Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο ντέρμπι της Τουρκίας!!

Απίστευτες σκηνές στην Κωνσταντινούπολη στο μεγάλο ντέρμπι της Μπεσίκτας με την Γαλατάσαραϊ.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο ντέρμπι της Τουρκίας
Ενώ απέμεναν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί το ματς, οι οπαδοί της Μπεσίκτας «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. 

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου:

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr