Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα έβγαινε, ούτε με προεδρικό διάταγμα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ γράφει για τον δρόμο που έχει ακόμα η ομάδα και την ποιότητα του Βούκιτς, ενώ εξηγεί γιατί δεν γίνεται να παίζει συνέχεια. Το να κερδίζεις είναι επιστήμη και αφού το καταφέραμε και σήμερα πάλι καλά. Και ήμασταν κακοί σήμερα.
Ήμασταν κακοί για συγκεκριμένους πολλούς λόγους. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Στέφενς. Οι
τρεις αγώνες σε μία εβδομάδα είναι κάτι που ο παίκτης πρέπει να έχει συνηθίσει. Σήμερα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έχουν συνηθίσει τρεις αγώνες την εβδομάδα οι παίκτες που πέρυσι ήταν παροπλισμένοι, όπως οι  Χακόμπο, Κίτσιου, Βίτορ, Λούκας και Στοχ. Η μισή ομάδα ουσιαστικά. Αν σε αυτούς προσθέσεις και δύο που προέρχονται από τραυματισμό, τους Λίνο και Λάζαρ, πάμε στους επτά.
Επτά παίκτες που δεν μπορούσαν να είναι στο 100% σημαίνει πολλά για μία ομάδα, όμως υπάρχει και άλλο θέμα. Το δίδυμο Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη δεν θα πω πως δεν είναι αποδοτικό, αλλά θα πω πως δεν μου αρέσει. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ χάνει σε ταχύτητα στη δημιουργία, χάνει σε φαντασία και χάνει σε επιλογές.
Είναι γεγονός πως από μόνη της η ποιότητα του Βούκιτς, ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένη μίας αναμέτρησης που ο Πλατανιάς την είχε φέρει για τα καλά στα μέτρα του. Και δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει ο Σέρβος, αλλά ήταν ο τρόπος που κρατάει τη μπάλα, ο τρόπος που εκμεταλλεύεται την καλή του τεχνική, ο τρόπος που πλασάρεται στον χώρο. Δηλαδή, είναι ο τρόπος που συνδέει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Σάλπι, δεν μπορεί να το κάνει ο Κλάους, ίσως και να μην μπορεί να το κάνει κανένας άλλος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, απλά το κακό με τον Βούκιτς είναι πως πατάει τα 34. Αν ήταν πχ 30, δεν θα έβγαινε από την ενδεκάδα ούτε με προεδρικό διάταγμα.
Βγάζω το καπέλο στον Ουζουνίδη που ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά, που τοποθέτησε ψηλά τη ζώνη άμυνας στα στημένα, που πήρε αυτό που είχε να δώσει το υλικό του. Απλά όπως και ο ίδιος είπε, από τη στιγμή που δεν σκοράρει στη Τούμπα, γκολ θα δεχτείς. Δεν μπορείς να πας για το 0-0.
Στα συμπεράσματα του αγώνα είναι πως ο Βούκιτς θα πρέπει να αποκτήσει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την ομάδα, πως ο Νέσιντ αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και πως υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρέπει να πάρουν ανάσες αλλά ποιον να βάλεις στη θέση τους. Και ο Κατσουράνης και ο Τζιόλης και ο Λούκας κάνουν λάθη που με καθαρό μυαλό αποκλείεται να έκαναν.
Ο σημερινός αγώνας είναι άλλη μία απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ως ομάδα και πως δεν είναι μόνο η αλλαγή φιλοσοφίας που προσπαθεί να επιφέρει ο Στέφενς αλλά και το γεγονός πως πολλοί παίκτες δεν έχουν βρει ρυθμό.
Και για να βρεθεί ισορροπία υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά του.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: