Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίο Σλοβενία, προσεχώς… Ουκρανία!

Την ημέρα που πέφτει η αυλαία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας η επόμενη διοργανώτρια του θεσμού, Ουκρανία, παρουσίασε το σήμα και τα σχέδιά της.

Αντίο Σλοβενία, προσεχώς… Ουκρανία
Η Ουκρανία παίρνει από απόψε τη σκυτάλη για το Ευρωμπάσκετ διαδεχόμενη τη Σλοβενία που έφερε σε πέρας την αποστολή να διοργανώσει ένα πετυχημένο τουρνουά.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, γνωστός στην Ελλάδα και από τη θητεία τους στους «αιώνιους», ο Σάσα Βολκόφ, παρουσίασε το νέο σήμα της διοργάνωσης τονίζοντας τη σημασία που θα έχει αυτή για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ουκρανία.

Η διοργάνωση του 2015 θα διεξαχθεί και πάλι με 24 ομάδες με ακριβώς την ίδια μορφή με τις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Από το 2017, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί η δεύτερη φάση των ομίλων και μετά την πρώτη φάση με τους τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων να ακολουθούν κατευθείαν νοκ άουτ γύροι, των «16», των «8», προημιτελικά και ημιτελικά.

Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015 θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις, σε Λβιβ, Ντνιπροπετρόφσκ, Οδησσό και Χάρκοβο, η δεύτερη θα γίνει σε Κίεβο και Ντόνετσκ και η τελική φάση (προημιτελικά, ημιτελικά και τελικοί) επίσης στην πρωτεύουσα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: