Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο επιμένων, νικά!! (video)

Αν δεν σφυρίξει, τίποτα δεν τελειώνει! Η τρομερή έμπνευση του Παουλίνιο με το «τακούνι» λύτρωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την Τότεναμ, χαρίζοντας της σπουδαία νίκη επί της Κάρντιφ εκτός έδρας (1-0)!

Τρομερή ψυχή από τους ποδοσφαιριστές του Αντρέ Βίλας- Μπόας, που δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στη νίκη, παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών κατά τη διάρκεια του ματς.
Από τη μεριά τους, οι Ουαλοί προτίμησαν ξανά το... ταμπούρι, από το να κυνηγήσουν ένα γκολ και όπως δείχνει το αποτέλεσμα, το πλήρωσαν ακριβά!
Το ματς
Όπως στα περισσότερα φετινά της παιχνίδια, έτσι και στο σημερινό, η βασική επιδίωξη της Κάρντιφ ήταν να... διαλύσει το παιχνίδι της αντιπάλου ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Τότεναμ, ο «στόχος» επετεύχθη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν σε κανένα σημείο του 45λεπτου το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η συντριπτική κατοχή υπέρ της Τότεναμ (63% έναντι 37% των Ουαλών) δεν μετουσιώθηκε σε κάτι καλό. Ορισμένες από τις εμπνεύσεις του Έρικσεν ενδεχομένως να προβλημάτιζαν την αντίπαλη εστία, όμως η πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων απομάκρυνε κάθε κίνδυνο. Επιθετικά η Κάρντιφ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Μόλις ένα σουτ, έναντι 14 της Τότεναμ, το οποίο μάλιστα λίγο έλειψε να της δώσει το προβάδισμα! Το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, χωρίς σκορ και τον Αντρέ Βίλας- Μπόας σκεπτικό για το νέο πλάνο «επίθεσης» που χρειαζόταν η ομάδα του για να ξεφύγει με το «διπλό»!
Η πίεση στο δεύτερο ημίχρονο αυξήθηκε από πλευράς Λονδρέζων. Από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν την «πολιορκία» στα καρέ της Κάρντιφ, όμως καμία από τις επιλογές τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη! Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 57’, όταν το πολύ καλό σουτ του Παουλίνιο, από πλεονεκτική θέση, έπεσε και απομάκρυνε σωτήρια ο αντίπαλος πορτιέρο. Τα λεπτά περνούσαν και τα «σπιρούνια» έμοιαζαν να εγκαταλείπουν το ματς. Από το 65’ και μετά, η Κάρντιφ αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» της και γρήγορα- γρήγορα δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γιορίς, αρχικά με τον Μπέλαμι και στη συνέχεια με τον Οντεμβίγκι. Τα εναπομείναντα λεπτά δεν έκρυψαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Με την συμπλήρωση των 90’ τα πάντα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει. Όλοι το πίστευαν αυτό, εκτός του Παουλίνιο! Ο Βραζιλιάνος κρατούσε το καλυτερο για το φινάλε, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν έχασε την ευκαιρία να τιμωρήσει τον Μάρσαλ. Έστω και στο 93’ η Τότεναμ βρήκε τη λύση, πήρε το διπλό και το σημαντικότερο; Βρίσκεται, μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής, στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με την Άρσεναλ.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κάρντιφ: Μάρσαλ, Τέιλορ, Κόκερ, Τέρνερ, Τεοφίλ, Γουίτινχαμ, Μεδέλ, Κάμπελ (65’ Οντεμβίγκι), Κιμ, Γκούναρσον, Μπέλαμι (77' Κόουι).
Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Νιούτον, Ντεμπελέ, Παουλίνιο, Τάουνσεντ (82' Κέιν), Έρικσεν (89' Xόλτμπι), Σίγκουρντσον (71’ Λαμέλα), Σολδάδο.
 Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: