Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η «απάντηση» του Χάμιλτον!!

Έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω για τη νίκη που του στέρησαν στο Μονακό έδειξε ο Λιούις Χάμιλτον κατακτώντας την pole position για το Grand Prix του Καναδά. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Η «απάντηση» του Χάμιλτον
Τι κι αν ήταν τελευταίος στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών; Εκεί που έπρεπε, ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε τα δόντια του κι εξασφαλίζοντας την pole position (44η στην καριέρα του) για το Grand Prix του Καναδά, φάνηκε αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω για το λάθος της Mercedes που του στοίχισε τη νίκη στο Μονακό προ δύο εβδομάδων.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε δεύτερος (+0,309’’) και θα συνεχίσει το… κυνηγητό στον ομόσταβλό του, ενώ τρίτος θα εκκινήσει ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και την τετράδα συμπληρώνει ο Βαλτέρι Μπότας με Williams. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Lotus, των Ρομάν Γκροζάν και Παστόρ Μαλδονάδο, που ωστόσο προκάλεσαν το… γέλιο, καθώς λίγο έλειψε τα δύο μονοθέσια να συγκρουστούν, όταν τους δόθηκε ταυτόχρονα άδεια να βγουν από τα πιτ.

Απογοητευτικά κύλησαν οι κατατακτήριες για τις δύο McLaren Honda, αφού ο μεν Τζένσον Μπάτον μετά το πρόβλημα στο ERS που αντιμετώπισε στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία αφού δεν λύθηκε εγκαίρως, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε εκτός στην Q2. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull και ο Φελίπε Μάσα με Williams έμειναν εκτός από την Q1! Σημειώνεται πως ποινή 15 θέσεων (λόγω παράβασης στο Μονακό και αλλαγής πέμπτου κινητήρα) θα εκτίσει ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι συνθέσεις του Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα!!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Θα πάει στα τρία Champions League η Γιουβέντους ή στα πέντε η Μπαρτσελόνα! Δείτε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων για τον τελικό του Βερολίνου!

Οι συνθέσεις του Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Όλα τα βαριά χαρτιά στο γήπεδο του Βερολίνου! Τόσο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι της Γιουβέντους (πρώτη ως τυπικά γηπεδούχος), όσο κι ο Λουίς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα θα ξεκινήσουν με τα αναμενόμενα πρόσωπα στις ομάδες του. Μοναδική απουσία ουσιαστικά είναι αυτή του Κιελίνι για τους Ιταλούς, με τη θέση του στο κέντρο της άμυνας να την παίρνει ο Μπαρτζάλι.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβεζ, Μοράτα

Στον πάγκο της Γιούβε: Στοράρι, Ογκμπόνα, Παντόιν, Στουράρο, Περέιρα, Κόμαν, Γιορέντε

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Στον πάγκο της Μπάρτσα: Μπράβο, Μπάρτρα, Ματιέ, Αντριάνο, Τσάβι, Ραφίνια, Πέδρο

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σωσίας του Μπουφόν ξεγέλασε τους πάντες και μπήκε στο ξενοδοχείο της ομαδας!! (vid)

Γίνεται να μπερδέψει κανείς τον Μπουφόν;; Κι όμως στο Βερολίνο έγινε!
Έιχε την κορμοστασία, είχε ίδιο μαλλί, είχε και την εμφάνιση της ομάδας!
ADVERTISEMENT
Ο σωσίας του Τζιανλουίτζι Μπουφόν είπε να δοκιμάσει την τύχη του και να προσπαθήσει να μπει στο ξενοδοχείο της ομάδας ως Τζίτζι.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο video, τα κατάφερε περίφημα.
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο πραγματικός Μπουφόν, που αποθεώθηκε από τα πλήθος.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ριβάλντο... σνομπάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο!!

Ο Βραζιλιάνος κλήθηκε να βγάλει την δική του καλύτερη 11άδα για το Champions League και στις επιλογές του δεν είχε θέση ο Κριστιάνο Ρονάλντο!  
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League με την Μίλαν, ενώ άφησε τη σφραγίδα του και στη Μπαρτσελόνα. Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Βερολίνου, έδωσε την δική του 11άδα. Δείτε τις επιλογές και την αιτιολόγησή τους από τον Ρίμπο.
ADVERTISEMENT
Ντίντα: Κατέκτησε τα πάντα με την Μίλαν και την Βραζιλία και στο peak του ήταν πολύ δύσκολο να του βάλεις γκολ.
Καφού: Ο αρχηγός μας (Βραζιλία) όταν κερδίσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω παίξει ποτέ.
Κάρλες Πουγιόλ: Καλός φίλος, καλός παίκτης και καλύτερος αρχηγός. Είχε το χαρακτήρα να ηγηθεί κάθε ομάδας.
Πάολο Μαλντίνι: Όταν έφτασα στη Μίλαν είχε μπει ήδη για τα καλά στα 30, αλλά η κλάση και η ψυχραιμία του ήταν ακόμα παρούσες. Ήταν τόσο ευφυής αμυντικός, που μπορούσε να διαβάσει το παιχνίδι καλύτερα από τον καθένα.
Ρομπέρτο Κάρλος: Εμείς (Βραζιλία) ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε δύο μπακ που ήξεραν πως να αμυνθούν αλλά ήταν και τόσο καλοί και στην επίθεση. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας.
Ροναλντίνιο: Μάστερ με την μπάλα, θα ήταν καταπληκτικό να τον βλέπαμε μαζί με τον Λιονέλ Μέσι για περισσότερο καιρό στην Μπαρτσελόνα.
Τσάβι: Καταπληκτικός παίκτης, αλλά ποτέ δεν ήθελε να γίνει ήρωας. Ό,τι έκανε ήταν για το καλό της Μπαρτσελόνα.
Ζινεντίν Ζιντάν: Υπήρχε πραγματικός αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά μας. Όταν είχε την μπάλα ήμουν στη σκιά του και το αντίθετο. Κανείς από εμάς δεν ήθελε να ντροπιαστεί από τον άλλον, ξέραμε και οι δύο τι μπορούσαμε να κάνουμε με την μπάλα.
Λουίς Φίγκο: Οι κούρσες του με την μπάλα ήταν ο εφιάλτης των αμυντικών, δεν μπορούσαν καν να τον πλησιάσουν.
Λιονέλ Μέσι: Είπα πριν από πέντε χρόνια ότι θα στεφθεί ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο πέντε-έξι φορές και θα το κάνει. Ήδη συγκρίνεται με τον Πελέ και τον Μαραντόνα.
Ρονάλντο (φαινόμενο): Έχω παίξει με μερικούς σπουδαίους παίκτες, αλλά αυτός είναι εκείνος με τον οποίο το διασκέδασα περισσότερο. Ο καλύτερος επιθετικός όλων των εποχών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κρούση» Ίντερ για Κασάμι!!

Ολοένα και πιο… χειροπιαστά γίνονται τα σενάρια για Κασάμι και Ίντερ. Ο Ελβετός συναντήθηκε με τον μάνατζέρ του στο Βερολίνο, ενώ στην Ιταλία γίνεται λόγος για τηλεφώνημα του Μαντσίνι στον Καρεμπέ.

«Κρούση» Ίντερ για Κασάμι
Υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά;

Ο Παϊτίμ Κασάμι βρίσκεται στο Βερολίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνάντηση που είχε με τον γνωστό και μη εξαιρετέο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Ιταλία ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ.

Αυτό υποστηρίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Λούκα Ντι Μάρτζιο, ο οποίος συμπληρώνει πως ο τεχνικός των «νερατζούρι», Ρομπέρτο Μαντσίνι επικοινώνησε με τον Κριστιάν Καρεμπέ ώστε να μεταφέρει στον στρατηγικό σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός το ενδιαφέρον για τον Ελβετό μέσο και να διερευνήσει το έδαφος για την μεταγραφή του.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Οχι» για Μπενάτια, δύσκολα ο Χαντάνοβιτς!!

Αρνητικές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις εξελίξεις στην Ιντερ, αφού εισέπραξε 'όχι' για τον Μεχντί Μπενάτια και η ανανέωση του Χαντάνοβιτς δυσκολεύει.
*Οι δύο ήταν συμπαίκτες στην Ουντινέζε.
ADVERTISEMENT
Οι Νερατζούρι είχαν στείλει τον Τζιοβάνι Μπρανκίνι στην Γερμανία για να μιλήσει με την Μπάγερν Μονάχου για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού από το Μαρόκο. Ο άνθρωπος της Ιντερ συναντήθηκε με τον παράγοντα των Βαυαρών, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος έκανε σαφές ότι η απάντηση για τον πρώην άσο της Ρόμα είναι αρνητική. Την ίδια στιγμή, τα πράγματα στο Meazza δεν κυλούν όπως θα τα ήθελε η διοίκηση της Ιντερ ούτε για τους δικούς της παίκτες. Ενώ η ανανέωση του συμβολαίου του πορτιέρε, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, φαινόταν να είναι θέμα χρόνου με 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο συν μπόνους, τελικά αυτό φαίνεται ότι δεν θα γίνει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπαίνει σφήνα. Ενα ακόμα σενάριο που έπαιξε, ήταν η ανταλλαγή με Παρί Σεν Ζερμέν με τον Σλοβένο να φεύγει και τον Σαλβατόρε Σιρίγκου να έρχεται στο Μιλάνο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκέφτεται σοβαρά Ολυμπιακό ο Γκράθια!!

Η προοπτική του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τα προβλήματα της Μάλαγα κάνουν τον Γκράθια στο να σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Παραμένει σε πρώτο πλάνο ο Μπερίσο.
Η ερυθρόλευκη κρούση στον τεχνικό της Μάλαγα έγινε και ο ίδιος την αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά. Αφενός μεν βλέπει πως έχει μπροστά του μία ομάδα με μεγάλο μέγεθος, τον Ολυμπιακό, που θα του δώσει την δυνατότητα να δουλέψει σε επίπεδο Champions League και αφετέρου δε τα διοικητικά προβλήματα στον σύλλογό του είναι τέτοια που τον βάζουν σε δεύτερες σκέψεις.
ADVERTISEMENT
Και μπορεί ο Χάβι Γκράθια να εξασφάλισε αυτόματα ένα νέο συμβόλαιο στην Μάλαγα λόγω της καλής του θέσης, όμως η ομάδα δεν θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Κατά τα άλλα σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr από το περιβάλλον του Γκράθια προκύπτει πως ο ίδιος ξέρει πολύ καλά για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και πως νιώθει κολακευμένος, πλην όμως θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάστασή του με την ισπανική ομάδα.
Θέλει να περιμένει λίγο ακόμα τις εξελίξεις στα διοικητικά της Μάλαγα. Ωστόσο σκέφτεται πολύ σοβαρά τον Ολυμπιακό... Εκτός των άλλων για τον Γκράθια παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι έχει δουλέψει ξανά στην Ελλάδα. Έχει θητεύσει στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και σε αυτόν της Κέρκυρας και γνωρίζει αρκετά καλά τις συνθήκες. Τα επόμενα άκρως καθοριστικά 24ωρα θα καταδείξουν το εάν τελικώς θα επιστρέψει για 3η φορά στην χώρα μας...
Για τoν Γκράθια πάντως -όπως σας μεταφέραμε πριν- κάποιες πηγές μιλούν για ρήτρα 3 εκατ. ευρώ... Πέραν τούτου πάντως το όνομα του προπονητή της Θέλτα, Εντουάρντο Μπερίσο, το οποίο σας αναφέραμε χθες, συνεχίζει να φιγουράρει αρκετά ψηλά στην λίστα του αντί-Περέιρα στο Λιμάνι. Όπως έχουμε τονίσει ξανά το βάρος έχει πέσει κυρίως στην Ιβηρική, όμως παράλληλα τσεκάρονται και άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα η γαλλική, στην οποία έχει ψαχτεί και φέτος για προπονητή ο Ολυμπιακός.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Είμαι με τη μεγάλη Μπάρτσα γιατί γουστάρω ψυχαγωγία...!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαι απόψε 100-0 με την Μπαρτσελόνα. Και οι λόγοι είναι απλοί:

**Θέλω να ανταμειφθεί η ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Που σε χορταίνει θέαμα. Που σε διασκεδάζει και σε ψυχαγωγεί. Που σε κάνει να χαμογελάς.

** Θέλω να ανταμειφθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Λιονέλ Μέσι. Που σε μαγεύει. Που βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σε εκπλήξει. Που σε υποχρεώνει να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι αληθινό.

** Θέλω να ανταμειφθεί το υποδειγματικό μοντέλο δουλειάς σε δημιουργία ποιοτικής ομάδας, σε ανάδειξη ταλέντων και σε αφοσίωση σε μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική σχολή, που αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

Τεράστιο όνομα η Γιουβέντους και σπουδαίος ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε μετά τη συμφορά που τη βρήκε. Αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχτώ ότι η καθαρά αγωνιστική ποιότητα της Γιουβέντους μπορεί να επικρατήσει σε βάρος της αγωνιστικής ποιότητας της Μπαρτσελόνα. Οσο κι αν στη διάρκεια ενός 90λέπτου και, μάλιστα, σε τελικό, κάλλιστα μπορεί να συμβεί η έκπληξη. Από τη στιγμή που η Ελλάδα κατέκτησε το Euro, δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτε πιο απίθανο για να δουν τα μάτια μας. Αρα, όλα είναι πιθανά.


Η απόλυτη κατάντια...

Προσέξτε τι έγραψε στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Ρόμπερτ Μακ: “Αν νικήσουμε στην έδρα του Αστέρα θα τερματίσουμε δεύτεροι, κάτι που σημαίνει πως θα συμμετάσχουμε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι, θα πρέπει να παίξουμε προκριματικά για να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση. Η θέση που θα τερματίσουμε επίσης παίζει ρόλο και στη διάρκεια των διακοπών μας. Αν βγούμε δεύτεροι, τότε θα έχουμε ένα μήνα ξεκούρασης. Διαφορετικά θα έχουμε μόνο 18 μέρες. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Στην έδρα του Αστέρα χάσαμε στους τρεις τελευταίους μεταξύ μας αγώνες. Πιστεύουμε πως το κακό σερί θα σταματήσει την Κυριακή”.


Κατ' αρχήν, είναι ντροπιαστικό για τον ΠΑΟΚ το... να μην ντρέπεται παίκτης του ΠΑΟΚ να αναφέρει ότι η ομάδα του έχασε και στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε με τον Αστέρα στην Τρίπολη, λες και και έπαιξε με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Αλλά εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πονάει τους παίκτες του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι κινδυνεύουν να έχουν στη διάθεσή τους για διακοπές μόνο 18 μέρες και όχι έναν μήνα. Πιστεύω, μάλιστα, ότι αυτός είναι και ο μεγαλύτερος νταλκάς τους, εάν βέβαια πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στον ΠΑΟΚ και δεν θα τους στείλουν από εκεί που ήρθαν αμέσως μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ. Μολονότι, όμως, “καίγονται” για την ξεκούρασή τους, ούτε γι' αυτόν τον λόγο μπορούν να αντιδράσουν. Ούτε για να χαρούν διπλάσιες διακοπές βρίσκουν τον τρόπο να παίξουν λίγη μπάλα, μπας και πάρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Χτυπάει» και Γκιντέτι η Έβερτον!!

Πήραν φόρα οι άνθρωποι της Έβερτον, αφού μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τομ Κλέβερλι, είναι έτοιμοι να «κλείσουν» και τον Τζον Γκιντέτι!
Ο Σουηδός επιθετικός ολοκλήρωσε το δανεισμό του στην Σέλτικ και εντός των επόμενων εβδομάδων μένει… free από τη Μάντσεστερ Σίτι. Το πεδίο, με λίγα λόγια, είναι ελεύθερο για τα «ζαχαρωτά» που αναζητούν λύσεις για την επιθετική τους τόνωση.
Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει επαφή της διοίκησης με τους εκπροσώπους του 23χρονου στράικερ, προκειμένου να προλάβουν τυχόν σφήνες των Γουότφορντ και Νόριτς που επίσης έχουν ψηλά στη λίστα τους τον ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: England365.gr*

«Ακριβός, αλλά αξίζει τα λεφτά του ο Σουάρες»

Την προσφορά του Λουίς Σουάρες στη Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν αναγνώρισε ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αποκάλυψε το «πικάρισμα» που κάνει στον Ουρουγουανό σχετικά με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά του από τη Λίβερπουλ.  
Με πολύ καλά λόγια μίλησε για τον Λουίς Σουάρες ο Ζεράρ Πικέ.
Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα αρίθμησε τα οφέλη που προσφέρει ο Ουρουγουανός τόσο σε επίθεση, όσο και άμυνα, σημειώνοντας πως έχει δικαιολογήσει και με το παραπάνω τα 75 εκ. λίρες που έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «μπλαουγκράνα» για την απόκτησή του.
«Από αμυντικής πλευράς, πιστεύω πως πιέζει πολύ και μας βοηθάει να ανεβάσουμε ψηλά την αμυντική μας γραμμή, επομένως είναι πιο εύκολο για εμάς να πιέσουμε. Από επιθετικής πλευράς, είναι απλά σκόρερ. Σκοράρει για την πλάκα του. Με κεφαλιά, με δεξί πόδι, με αριστερό, σε οποιαδήποτε θέση», υπογράμμισε σε πρώτο βαθμό, για να συμπληρώσει:
«Νομίζω πως είναι πραγματικά μία καλή μεταγραφή, ακόμα και αν ήταν πραγματικά ακριβός. Πάντα του λέω ότι είναι πραγματικά ακριβός! Αλλά φέτος έδειξε πως είναι αρκετά καλός για εμάς».
*Πηγή: England365.gr*

Μπέιλ: «Και εγώ μαζί με Μπενίτεθ»

Πόσες φορές να το πει ο άνθρωπος; Ο Γκάρεθ Μπέιλ ρωτήθηκε ξανά για το μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης και η απάντησή του ήταν ακριβώς η ίδια! «Θα αγωνίζομαι εδώ και του χρόνου»!
Προφανώς οι εκπρόσωποι Τύπου του έκαναν ξανά τη σχετική ερώτηση, αφού το «αφεντικό» των «μερένχες» άλλαξε και τα ηνία πέρασαν στα χέρια του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, επεσήμανε ότι η άφιξη του Ισπανού τεχνικού δεν πρόκειται να επηρεάσει το μέλλον του.
«Φυσικά και θα δουλέψω με τον  Μπενίτεθ. Είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και το θεωρώ δεδομένο. Απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ και νιώθω ότι έχω εγκλιματιστεί πλήρως. Ανυπομονώ να παίξω ξανά και να κατακτήσω τρόπαια. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι, να πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις και να κερδίσω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής σούπερ σταρ της «Βασίλισσας».
*Πηγή: England365.gr*

Παραμένει στο «σκοτάδι» ο Ερνάντες!!

Τι και αν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ολοκληρωθεί; Ο Χαβιέ Ερνάτες συνεχίζει να μην γνωρίζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του στο «Reuters».  
Άγνοια για το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν δήλωσε ο Χαβιέ Ερνάντες.
Μετά τον μονοετή δανεισμό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μεξικανός είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός και αν οι Μαδριλένοι αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του.
Το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους διαβόλους» λήγει το 2016, ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν φαίνεται να τον υπολογίζει, με τον ίδιο τον παίκτη να απολαμβάνει τις διακοπές του μέχρι να μάθε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
«Σίγουρα είναι στο μυαλό μου επειδή πρόκειται για το μέλλον μου. Δεν ξέρω που θα πάω, εάν θα είναι μία από τις δύο ομάδες ή κάποια άλλη. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τις διακοπές μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Ανησυχία για Φλααρ!!

Ο Γκους Χίντινκ αγχώνεται για την κατάσταση του Ρον Φλάαρ ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας με την αντίστοιχη της Λετονίας για τα προκριματικά του Euro 2016.  
Ο στόπερ της Άστον Βίλα έμεινε εκτός για το φιλικό της Παρασκευής απέναντι στις ΗΠΑ, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και οι «οράνιε» ηττήθηκαν με το τελικό 4-3 έχοντας προηγηθεί στο σκορ με 3-1!
Η εθνική ομάδα της Ολλανδίας φιλοξενείται από τη Λετονία την Παρασκευή για τα προκριματικά του Euro 2016 και ο Χίντινκ ακόμα δεν ξέρει αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φλάαρ, περιμένοντας πλέον να τον δει σήμερα και αύριο στις προπονήσεις ώστε να γίνει κάπως πιο σαφής η κατάσταση.
*Πηγή: England365.gr*

Χέντερσον: «Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε στο Στόουκ...»

Εφιάλτης δίχως τέλος ήταν εκείνος για τη Λίβερπουλ στο «Μπριτάνια» όπου και ηττήθηκε με σκορ 6-1 στην τελευταία αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. «Ό,τι μπορούσε να στραβώσει, στράβωσε» είπε ο διάδοχος του Τζέραρντ στην αρχηγία.  
«Ήταν εφιάλτης. Πραγματικά, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως αισθανόμασταν εκείνη τη στιγμή μέσα στον αγώνα. Όλα όσα μπορούσαν να στραβώσουν στο παιχνίδι, στράβωσαν.
Πρέπει να το ξεχάσουμε όμως και να διασφαλίσουμε ότι το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα είναι διαφορετικό. Μάθαμε πολλά και από τα άσχημα είναι η αλήθεια ότι μαθαίνεις πολλά. Ό,τι κι αν συνέβη στο Στόουκ, δεν έχει να κάνει με ελλιπή προσπάθεια γιατί προσπαθήσαμε όλοι» ήταν τα λόγια του Τζόρνταν Χέντερσον. 
*Πηγή: England365.gr*

Η… άρνηση περί ντόπινγκ και η παρουσία Γιαννακόπουλου!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υποδέχτηκε στο γραφείο του τους προέδρους του ΕΣΑΚΕ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με φόντο τους τελικούς του πρωταθλήματος.
Η συνάντηση είχε αρκετά θέματα προς συζήτηση. Από την ασφάλεια των τελικών, μέχρι την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και το θέμα του ντόπινγκ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Άπαντες συμφώνησαν, στη συνάντηση, πως είναι επιβεβλημένη η ομαλή διεξαγωγή των τελικών, αλλά και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, υπήρχε ταύτιση απόψεων στο θέμα της ασφάλειας των τελικών. Δεν έλειψαν, ωστόσο και οι διαφωνίες.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επέμεινε στη θέση της σχετικά με το θέμα του ελέγχου ντόπινγκ των τελικών. Οι «πράσινοι» θέλουν να γίνει έλεγχος και στους δώδεκα αθλητές των ομάδων. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους εμπλεκόμενους, με τον ΕΣΑΚΕ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός να είναι αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι, τρεις παίκτες θα ελέγχονται μετά το τέλος κάθε τελικού.
Κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην γίνει και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός επεσήμανε για μία ακόμα φορά πως δεν πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο, λόγω τιμωρίας, με την «πράσινη» ΚΑΕ να κρατά χαμηλούς τόνους και να επισημαίνει πως από τη στιγμή που πλέον δεν έχει κάποια θέση στο διοικητικό σχήμα της ομάδας, έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στο γήπεδο, ως φίλαθλος.
*Πηγή: superbasket.gr*

H θέση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη συνάντηση με Κοντονή!!

Το πρωί της Παρασκευής (06/05) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υποδέχτηκε τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ώστε να συζητήσουν για τους τελικούς.
Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν δηλώσεις τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Υφυπουργό, ωστόσο δεν έκαναν επιπλέον σχόλια περί των όσων ειπώθηκαν.
Η θέση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, άλλωστε ήταν ξεκάθαρη «Ισχύουν όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος της σύσκεψης».
*Πηγή: superbasket.gr*

Χαλβατζάκης: «Θέλω γεμάτα γήπεδα»

Πολύ αυστηρός είναι ο νέος αθλητικός νόμος και προβλέπει βαριές τιμωρίες για τις ομάδες, όπως υπενθύμισε ο Γιώργος Χαλβατζάκης.
Τα φαινόμενα βίας θέλει να εξαλείψει η ελληνική κυβέρνηση, που προβλέπει πλέον βαριές για τους συλλόγους που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τους αγώνες ΠΑΟΚ – Άρη που θα αναδείξουν την 3η και την 4η ομάδα της Basket League, αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε για τους τελικούς, ανάμεσα στο Σταύρο Κοντονή και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Εν όψει των τελικών έγινε η σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού με τη συμμετοχή των δύο ΚΑΕ και του αθλητικού εισαγγελέα, για να πέσουν οι τόνοι και να περάσει ένα μήνυμα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ αυστηρά. Ισχύει πλέον καινούριος αθλητικός νόμος, που είναι πολύ αυστηρός. Δυστυχώς ,υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στο γήπεδο για να δημιουργήσουν προβλήματα».
Προεκτείνοντας τη σκέψη του σχετικά με τους τελικούς και το πρόβλημα της βίας τόνισε αναφερόμενος και στη σειρά των «μικρών» τελικών, στη Θεσσαλονίκη: «Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα παιχνίδια με κόσμο; Τι προσφέρει η βία; Πόσο διαφορετική θα ήταν η σειρά αν και στα δύο γήπεδα υπήρχε κόσμος; Απευθύνομαι στους κυρίους που δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στις ομάδες τους. Το μπάσκετ θα προχωρήσει, δείχνουν ότι πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Βασική προϋπόθεση είναι να εξαλειφθεί πλήρως η βία από τα γήπεδα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω τα γήπεδα γεμάτα. Έρχονται νέοι επενδυτές που δίνουν διαφορετική προοπτική, αλλά εάν διατηρηθεί το φαινόμενο των άδειων γηπέδων λόγω τιμωριών μπορεί να τους χάσουμε». Θυμίζουμε πως οι αγώνες στο «Nick Galis Hall» θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας της γνωστής τιμωρίας της έδρας του Άρη.
*Πηγή: superbasket.gr*

Αποκλεισμός-κάζο για τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς!!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η πανάκριβη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διασύρθηκε στη Σμύρνη με 82-64 από την Καρσίγιακα στα ημιτελικά και αποκλείστηκε με 3-1.

Αποκλεισμός-κάζο για τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς
Με μια παταγώδη αποτυχία και με άδεια χέρια ολοκλήρωσε τη σεζόν η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της απίθανης Καρσίγιακα, γνώρισε τη συντριβή με 82-64 στο do or die παιχνίδι της Σμύρνης και αποκλείστηκε με 3-1.

Έτσι η πρωταθλήτρια μένοντας εκτός τελικών κι έχοντας χάσει το Κύπελλο από την Αναντολού Εφές (που διεκδικεί το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Καρσίγιακα), κρατά μόνο την παρουσία της στο Final Four από τη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι του Ούφουκ Σάριτσα, μιας ομάδας με μπάτζετ που δεν ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα 29 εκατ. της «Φενέρ», είχαν το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό και στην τέταρτη περίοδο το πράγμα… ξέφυγε, με τη διαφορά να φτάνει και στο 76-50 (!) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Χάρη κυρίως στο φιλότιμο του Νίκου Ζήση στο φινάλε περιορίστηκε η έκταση της καταστροφής.

Η Καρσίγιακα φτάνει σε τελικό μετά από 28 χρόνια και θα λάβει μέρος στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνοντας τη θέση της Γαλατάσαραϊ στους εκπροσώπους της Τουρκίας (Εφές και Φενέρ έχουν συμβόλαιο).

Δεκάλεπτα: 20-11, 41-30, 57-45, 82-64. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώνει και τον αντι-Τσάβι η Μπάρτσα!!

Κλεισμένος από την Μπαρτσελόνα είναι, σύμφωνα με την «Sport», ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Καθαρό το ιατρικό δελτίο του μέσου της Ντόρτμουντ, που ανακοινώνεται άμεσα για να πάρει την θέση του Τσάβι στο ρόστερ

Ανακοινώνει και τον αντι-Τσάβι η Μπάρτσα!

Σύμφωνα με την «Sport», οι Καταλανοί έχουν κλείσει και τον Ιλκάι Γκουντογκάν και θα ανακοινώσουν άμεσα την συμφωνία. Οι όποιες ενστάσεις υπήρχαν σχετικά με τα προβλήματα τραυματισμών του μέσου της Ντόρτμουντ καταρρίφθηκαν τους προηγούμενους μήνες, όταν το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» πήγε στην Γερμανία και πέρασε από κόσκινο τον παίκτη.

Το «deal» ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει σφραγιστεί και το σκεπτικό της προσθήκης του στο ρόστερ είναι για καλυφθεί το κενό του Τσάβι, που αποχωρεί το καλοκαίρι. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στις κινήσεις του προέδρου της ομάδας, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, που θέλει να κερδίσει το παιχνίδι εντυπώσεων με ουσιαστικές κινήσεις, πριν τις εκλογές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος ο Ρόσμπεργκ, τελευταίος ο Χάμιλτον!!

Επεισοδιακή η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix του Καναδά, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ πρώτο και τον Λιούις Χάμιλτον… τελευταίο!

Πρώτος ο Ρόσμπεργκ, τελευταίος ο Χάμιλτον

Οι δοκιμές και πάλι διακόπηκαν νωρίς, καθώς αρχικά υπήρχε ατύχημα του Φελίπε Νασρ με τη Sauber, ενώ δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η McLaren Honda του Τζένσον Μπάτον «έμεινε» στη στροφή 7. Ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari είχε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο και ο Ρομάν Γκροζάν τον με Lotus τον τρίτο.

Στις 20:00 αρχίζουν οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή στις 21:00 θα γίνει ο αγώνας. Σημειώνεται πως ο Μαξ Φερστάπεν έχει ποινή 15 θέσεων, αφού μετά την ποινή πέντε θέσεων που του επιβλήθηκε στο Μονακό για παράβαση, προχώρησε σε αλλαγή πέμπτου κινητήρα και τιμωρείται με άλλες δέκα θέσεις.

Αναλυτικά η κατάταξη στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Να ζεσταινόμαστε σιγά-σιγά…!! (pics/video)

Τικ-τακ, τικ-τακ! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, οι μπύρες παγώνουν κι όλοι ζεσταινόμαστε σιγά-σιγά για τη ματσάρα. Το sport-fm.gr σε ταξιδεύει στο Βερολίνο και σε βάζει σιγά-σιγά σε κλίμα τελικού!

Να ζεσταινόμαστε σιγά-σιγά… (pics/video)
Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα ήθελαν να βρίσκονται στο Βερολίνο.

Συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τις γράφουν, άπαντες θα προτιμούσαν να ζουν από κοντά τις στιγμές πριν τη ματσάρα.

Ακόμα κι αν δεν συμπεριλαμβάνεσαι όμως στους τυχερούς που μετρούν αντίστροφα για τον τελικό του Champions League πίνοντας μπύρες στη γερμανική πρωτεύουσα, το sport-fm.gr σε στέλνει -νοερώς έστω- εκεί.

Μεταφέροντας καρέ-καρέ τις ετοιμασίες, το γλέντι των οπαδών, τη διαδρομή της κούπας και ό,τι συμβαίνει εν αναμονή της σέντρας!

inner

inner

inner

inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκουπίδια» τα σενάρια για Φαν Πέρσι και Λάτσιο!!

Τα ξέκοψε όλα ο Λοτίτο. Ο πρόεδρος της Λάτσιο τα… έριξε στον μάνατζερ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, για τις φήμες που κυκλοφόρησαν και ήθελαν το ταξίδι του παίκτη στην Ρώμη σχετίζεται με τους «λατσιάλι».

«Σκουπίδια» τα σενάρια για Φαν Πέρσι και Λάτσιο
Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Ο πρόεδρος της Λάτσιο διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που συσχετίζουν την επίσκεψη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην Ρώμη για διαπραγματεύσεις με τους «λατσιάλι», τονίζοντας πως είναι… δουλειά του μάνατζερ του Ολλανδού.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι του Σαββάτου, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του φορ της Γιουνάιτεντ σε καφέ της ιταλικής πρωτεύουσας και αρκετές ιστοσελίδες έσπευσαν να μπλέξουν την υπόθεση με την Λάτσιο.

inner

Η αντίδραση του προέδρου της ομάδας ήταν άμεση: «Τι να πω για τον Φαν Πέρσι; Δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι όλα αυτά είναι σκουπίδια; Ο Βιντσέντζο Μοραμπίτο (μάνατζερ του παίκτη) έχει σπείρει αυτές τις φήμες», είπε χαρακτηριστικά στην «Corriere dello Sport, ο Κλαούντιο Λοτίτο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζεστός» για Μονακό ο Μιραλάς!!

Οι σχέσεις του Κέβιν Μιραλάς με την Έβερτον μοιάζουν οριακές. Ο ίδιος φαίνεται πως θέλει ν' αποχωρήσει από το «Γκούντισον Παρκ». Και σύμφωνα με δημοσίευμα στην πατρίδα του είναι ζεστός για τη Μονακό!

«Ζεστός» για Μονακό ο Μιραλάς!
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον, με τους συμπατριώτες του να υποστηρίζουν πως βλέπει με θετικό μάτι την μεταγραφή στη Μονακό!

Σύμφωνα με την "Het Laatste Nieuws" ο Βέλγος επιθετικός παρουσιάζεται «ζεστός» στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στους Μονεγάσκους, γνωρίζει το γαλλικό πρωτάθλημα μιας και έχει θητεύσει στο Σαμπιονά με την φανέλα της Λιλ και της Σεντ Ετιέν, ενώ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο δημοσίευμα πάντως ουδεμία αναφορά γίνεται σε τυχόν επίσημη κίνηση των Γάλλων ή οικονομικές λεπτομέρειες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόκλιση…!!

Το μεγαλείο της δεν έχει τελειωμό! Η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε 2-1 σετ της Λούσι Σαφάροβα κι ανέβηκε στον θρόνο του Roland Garros, φτάνοντας τα 20 grand slam. Επιχείρησε επική ανατροπή η ηττημένη.

Υπόκλιση…
Σαν… Σερένα, καμία! Αν και έκανε τα εύκολα, δύσκολα, εν τέλει η Γουίλιαμς απέφυγε το «εγκεφαλικό» και «ψήλωσε» ακόμα περισσότερο τον μύθο της.

Με ευκολία στο πρώτο, χάνοντας τη γη κάτω απ’ τα πόδια της στο δεύτερο και με… αντεπίθεση στο τρίτο, το νούμερο ένα στον κόσμο επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-2) της Λούσι Σαφάροβα, στον τελικό του Roland Garros. Έτσι, στο κατάμεστο «Philippe Chatrier», η Αμερικανίδα κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα της το γαλλικό Όπεν (2002, 2013 οι προηγούμενες).

Κι όχι μόνο δείχνει και φέτος ανίκητη (μετά και την κούπα στο Αυστραλιανό Όπεν τον Γενάρη), αλλά έφτασε και τα 20 grand slam στην φοβερή καριέρα της, ανεβαίνοντας μόνη στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας και απέχοντας δύο απ’ την σπουδαία Στέφι Γκραφ.

Χωρίς να παίξει στο φουλ, η Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην αρχή του ματς και κάνοντας το μπρέικ που χρειαζόταν, στη συνέχεια έκανε σωστή συντήρηση και μπήκε σε θέση ισχύος. Και στο δεύτερο η εικόνα ήταν παρόμοια, με την Τσέχα να μην δείχνει πως μπορεί να κάνει νέο «θαύμα» (μετά την πρόκρισή της στον τελικό). Η Αμερικανίδα, λοιπόν, προηγήθηκε 4-1 γκέιμ (με διπλό μπρέικ), πήγαινε... καρφί για τον τίτλο, αλλά συνέβη το απίστευτο! Η Σαφάροβα το πήρε απόφαση να παίξει πιο επιθετικά κι έριξε στα «σχοινιά» την μεγάλη της αντίπαλο.

Αφού λοιπόν ισοφάρισε σε 4-4, αφού έμεινε ζωντανή όταν κλήθηκε να «σπάσει» ξανά την Σερένα (που σέρβιρε στο 6-5 για το ματς), εν τέλει στο τάι μπρέικ ανάγκασε άπαντες να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν την επική της ισοφάριση.

Στο τρίτο, η Τσέχα προηγήθηκε με 2-0 (με σερί 8-2 γκέιμ)! Κι εκεί ήταν που… ξύπνησε το μεγάλο θηρίο! Η Γουίλιαμς είπε να μην αφήσει να της γλιστρήσει ακόμα μια κούπα, είπε να παίξει σαν πραγματικά κορυφαία, η αντίπαλός της έμεινε από δυνάμεις και με έξι σερί γκέιμ, έκανε την ολική επαναφορά, ανεβαίνοντας στον θρόνο του γαλλικού Όπεν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθαν για να… έρθει!!

Στο τελικό στάδιο της μεταγραφής του Ρόναλντ Βάργκας έχει μπει η ΑΕΚ. Όπως αναμενόταν, οι εκπρόσωποι του 28χρονου μεσοεπιθετικού ήρθαν στην Αθήνα, με σκοπό να κλείσει το θέμα και να πέσουν υπογραφές.

Ήρθαν για να… έρθει

Το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Σόφια για να συζητήσει με τον ατζέντη του 28χρονου μεσοεπιθετικού καλλιέργησε θετικότατο έδαφος στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του Νικολάι Ζεΐνοφ στη «Livesport», σύμφωνα με τις οποίες η μεταγραφή είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Αυτό το δρόμο ήρθαν να… καλύψουν οι εκπρόσωποι του παίκτη, φτάνοντας στην Αθήνα το Σάββατο μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης».

Στις τελικές επαφές που θα γίνουν λοιπόν αναμένεται να γεφυρωθούν οι μικρές διαφορές που υπάρχουν και μέσα στο Σ/Κ (δεδομένης και της διαφοράς ώρας με τη Βενεζουέλα όπου βρίσκεται ο παίκτης) να τελειώσει θετικά η υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέρει για Τσέλσι ο Φαλκάο!

Μπορεί να μην το λέει ανοιχτά, όμως ο Ραδαμέλ Φαλκάο παραδέχεται ότι είναι ενήμερος για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τσέλσι για την περίπτωσή του.

Ξέρει για Τσέλσι ο Φαλκάο
Τα βρετανικά σενάρια περί ενδιαφέροντος της Τσέλσι για τον Ραδαμέλ Φαλκάο έχουν «φουντώσει» τελευταία.

Από την μεριά του, ο Κολομβιανός μπορεί να μην ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ωστόσο, δηλώνει ενήμερος για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «μπλε».

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές φήμες για την Τσέλσι τώρα τελευταία. Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι όμως. Πλέον, με ενδιαφέρει να συγκεντρωθώ στις υποχρεώσεις μου με την Κολομβία. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει ο ατζέντης μου. Εγώ θα ήθελα να συνεχίσω στην Premier League, αλλά αυτό θα το ξέρουμε στις επόμενες εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Μονακό μιλώντας στην «El Tiempo».  *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Επί ίσοις όροις με ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης έδωσε το στίγμα του για τη σειρά του «μικρού τελικού» με τον ΠΑΟΚ όπου θα κρίνει και ευρωπαϊκή έξοδο. «Έχουμε ένα ελαφρύ μειονέκτημα, αλλά ως εκεί», πρόσθεσε.

Πρίφτης: «Επί ίσοις όροις με ΠΑΟΚ»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, η παρουσία μας σηματοδοτεί και τη συμμετοχή μας στην τελική φάση. Η φετινή χρονιά ήταν μεγάλη σε μάκρος. Ξέρουμε ότι οι αναμετρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη, αλλά και ότι ο νικητής θα πάρει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Υπάρχουν απουσίες και για τις δύο ομάδες. Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε και χωρίς τον κόσμο μας στα εντός έδρας παιχνίδια, όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον τραυματισμό του Νέιμικ: «Η φύση του τραυματισμού του είναι τέτοια που δε μας επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις. Είναι νευρολογικής φύσης σύμπτωμα. Με πάσα ειλικρίνεια σας λέω ότι μετά από τον τρίτο αγώνα με την ΑΕΚ δεν έχει κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Θα είναι στη 12άδα στον αυριανό αγώνα και θα κάνει ζέσταμα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τώρα κάτι υπεύθυνα. Θα δούμε την κατάσταση του παίκτη και τις ανάγκες της ομάδας στη διάρκεια του αγώνα και θα αποφασίσουμε».

Για το αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις εξαιτίας των αλλαγών στο ρόστερ αλλά και των τραυματισμών. Το θέμα δεν είναι οι αλλαγές στην τακτική. Εδώ που φτάσαμε το θέμα είναι να επιμείνεις στα πράγματα που κάνεις σωστά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί και από τη μέρα των παικτών. Είναι μία σειρά αγώνων και όχι ένα ματς, άρα θα παίξει ρόλο και η ψυχολογία αλλά και η κούραση».

Για το αν η θητεία του πέρυσι στον Παναθηναϊκό θα τον βοηθήσει σ’ αυτήν την τελική σειρά: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία η περσινή για μένα. Θα παίξει κάποιο ρόλο στη διαχείριση των καταστάσεων. Αυτή η σειρά πάντως έχει ξεχωριστή υπόσταση. Δεν έχει σχέση ούτε με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Δεν έχω όση εμπειρία έχει ο κ. Μαρκόπουλος, αλλά σίγουρα η περσινή χρονιά θα παίξει ρόλο.

Για το αν αποδέχεται τον όρο «αουτσάιντερ» για τον Άρη: «Πολλές φορές οι λέξεις φαβορί και αουτσάιντερ είναι ένα λογοπαίγνιο για να αποφορτιστούν οι παίκτες, ή να φορτιστεί με άγχος ο αντίπαλος. Θα παίξουμε επί ίσοις όροις. Έχουμε ένα μειονέκτημα που αφορά το αβαντάζ έδρας και την απουσία του κόσμου μας στο δικό μας γήπεδο, αλλά μέχρι εκεί».

Απ’ την πλευρά των παικτών, ο αρχηγός Σπύρος Μούρτος τόνισε: «Η σημασία των αγώνων αυτών είναι μεγάλη γιατί δίνει εισιτήριο στην Ευρώπη. Είναι ωραίο που σ’ αυτήν τη σειρά υπάρχει το ντέρμπι μεταξύ του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ και θα ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές του όπως και στο παρελθόν. Σίγουρα κάναμε κάποιες «υπερβάσεις» φέτος με σημαντικές νίκες και αυτό αποτελεί οδηγό μας γι’ αυτήν τη σειρά. Από την άλλη, κάναμε και κάποιες κακές εκτός έδρας εμφανίσεις που δε θέλουμε να επαναλάβουμε».

Γυρίζει στην… αγάπη του ο Σαβιόλα!!

Ύστερα από 14 χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπου μεταξύ άλλων έπαιξε σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ολυμπιακό, ο Χαβιέρ Σαβιόλα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγαπημένη του, Ρίβερ!

Γυρίζει στην… αγάπη του ο Σαβιόλα

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, δεν περνάει καλά στην Ιταλία και την Ελλάς Βερόνα κι όλα δείχνουν πως θα γυρίσει… σπίτι του, για να κλείσει σιγά-σιγά την καριέρα του.

Ο κόουτς των «μιγιονάριος», Μαρσέλο Γκαγιάρδο επιβεβαίωσε πως όντως υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ούτως ώστε μετά τον Αϊμάρ, να φορέσει εκ νέου την φανέλα της Ρίβερ και ο Σαβιόλα.

Το 2001, ο 33χρονος πλέον άσος άφησε τον αργεντίνικο σύλλογο (μετά από τρία χρόνια) για να ξεκινήσει το… ταξίδι του στη Γηραιά Ήπειρο, όπου αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα, Μονακό, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάλαγα, ενώ ήρθε και στα μέρη μας φυσικά για λογαριασμό των Πειραιωτών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα του Μέσι πριν τον τελικό!!

Έχει κατακτήσει τα πάντα. Έχει γευτεί όλες τις επιτυχίες. Αλλά παραμένει αχόρταγος! Ο Λιονέλ Μέσι στέλνει το δικό του μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους.

Το μήνυμα του Μέσι πριν τον τελικό
Έχει κατακτήσει ήδη τρία Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ακόμη όμως ο Λιονέλ Μέσι είναι διψασμένος για κούπες! Και λίγες ώρες πριν τη μάχη με τη Γιουβέντους δεν κρύβει την ανυπομονησία του.

«Θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μια ακόμη φορά και τα καταφέραμε. Τώρα έμεινε το πιο σημαντικό κομμάτι: να νικήσουμε. Πάμε Μπαρτσελόνα!», το μήνυμα του «Λίο» από το Βερολίνο.

Queríamos volver a estar en una final de la Champions y lo hemos conseguido. Ahora queda lo más importante: ganarla. ¡...
Posted by Leo Messi on Saturday, June 6, 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Φαν ντερ Φάαρτ η Μπέτις!!

Ακόμη και θέμα ωρών μπορεί να είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ από την Μπέτις, σύμφωνα με την «As». Διαφορά στο οικονομικό αλλά ο Ολλανδός θέλει να επιστρέψει στην Primera.

Κοντά σε Φαν ντερ Φάαρτ η Μπέτις
Μια… ανάσα απ’ την απόκτηση του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ παρουσιάζει η «As» την Μπέτις. Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν άμεσα οι ανακοινώσεις.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για προσπάθεια της ομάδας της Ανδαλουσίας να συνδυάσει την επιστροφή της στην Primera με το «μεγάλο» όνομα του Ολλανδού μέσου.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, τονίζεται πως αν κλείσει το deal ο παίκτης θα έχει ρίξει σημαντικά τις αποδοχές του, ωστόσο επιθυμεί πολύ την επιστροφή του στην Ισπανία έπειτα από την θητεία του στην Ρεάλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλε Μπουφόν!!

Μεταφορικά και κυριολεκτικά αφού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν θα γίνει απόψε ο 7ος γηραιότερος παίκτης που παίρνει μέρος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλε Μπουφόν
Ο αποψινός τελικός θα είναι για πολλούς λόγους ξεχωριστός για τη Γιουβέντους και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο «Τζίτζι» δεν αποχαιρέτησε ποτέ την «Κυρία», την ακολούθησε στην δεύτερη κατηγορία, τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της, να κυριαρχήσει εκ νέου στην Ιταλία και σήμερα απέναντι στην Μπαρτσελόνα να διεκδικεί την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Μεγάλη μορφή για τους «μπιανκονέρι», μεγάλος τερματοφύλακας, μεγάλος από… κάθε άποψη μιας και σε ηλικία 37 ετών και 129 ημερών θα γίνει ο 7ος γηραιότερος παίκτης που παίρνει μέρος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ!

Γηραιότερος όλων ο συμπατριώτης του και κορυφαίος πορτιέρε, Ντίνο Τζοφ. Στον τελικό Αμβούργο-Γιουβέντους (1-0) στην Αθήνα και στο νεόκτιστο ΟΑΚΑ ήταν 41 ετών και 86 ημερών.







«Κλείνει» Ανδρεόπουλο η ΑΕΚ!


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κυριάκου Ανδρεόπουλου βρίσκεται η ΑΕΚ. Παρόλο που η Κέρκυρα δεν επιβεβαιώνει, το deal για τον 21χρονο μπακ θεωρείται θέμα χρόνου. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει στην υπόθεση.

«Κλείνει» Ανδρεόπουλο η ΑΕΚ
Ένας στόχος που έχει εντοπιστεί από νωρίς θα είναι -εφόσον όλα ολοκληρωθούν ομαλά- η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά.

Παρόλο που η «Ένωση» είχε εκφράσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο, το θέμα του έμοιαζε να έχει παγώσει το τελευταίο διάστημα.

Μετά όμως και τον τραυματισμό του Μιχάλη Μπακάκη, οι «κιτρινόμαυροι» επανήλθαν στις συζητήσεις με τη διοίκηση της Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, σ’ αυτές υπήρξε μια μικρή οικονομική διαφορά (περίπου 100.000 ευρώ) ωστόσο δεν είναι τέτοια που να θεωρείται εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Άλλωστε, είναι δεδομένη η επιθυμία του 21χρονου δεξιού μπακ να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του -επιθυμία που γνωρίζουν οι διοικούντες τους «Φαίακες». Υπάρχουν, δε, και άλλοι τρόποι να κλείσει και τυπικά το θέμα, όπως το να συμπεριληφθεί στο deal και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα (με συγκεκριμένο όνομα να έχει πέσει ήδη στο τραπέζι).

Μπορεί λοιπόν επισήμως να διαψεύδεται από την Κέρκυρα, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να μην υπάρξει θετική κατάληξη και ο Ανδρεόπουλος να μη γίνει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ για φέτος μετά τους Σιμόες και Γκάλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατρόμητος στον… τελικό!!

Χωρίς απρόοπτα της τελευταίας στιγμής και με τους Λαζαρίδη και Δημούτσο να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητο για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ατρόμητος στον… τελικό!
Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για την τελευταία αναμέτρηση των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

Στην προπόνηση του Σαββάτου, ο Νίκος Νιόπλιας είδε τους Λαζαρίδη και Δημούτσο –αντιμετώπιζαν μικροτραυματισμούς- να προπονούνται κανονικά και τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι.

Αντίθετα, στους «εκλεκτούς» του τεχνικού της ομάδας του Περιστερίου δεν βρίσκεται ο Αγκουαζί, που είναι τιμωρημένος.

Αναλυτικά: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κιβρακίδης, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Δημούτσος, Μπάλλας, Κατσουράνης, Μαρσελίνιο, Νάστος, Καραμάνος, Καράσκο, Παπάζογλου, Ούμπιντες, Φυτανίδης, Γκαρσία, Ναπολεόνι, Μπρίτο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαντίστηκε με τη Rihanna ο ιδιοκτήτης των Γουόριορς!!

Οι φωνές της Rihanna στα… αυτιά του ιδιοκτήτη των Γουόριορς τον ανάγκασαν να λάβει δραστικά μέτρα.

Τσαντίστηκε με τη Rihanna ο ιδιοκτήτης των Γουόριορς

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζο Λακόμπ, βρέθηκε να παρακολουθεί το ματς δίπλα στην Rihanna, ωστόσο στην πορεία άλλαξε θέση και εκεί κάθισε η μνηστή του.

Αρχικά πολλοί απέδωσαν αυτή την αλλαγή σε κίνηση ζηλοτυπίας από την προσεχώς σύζυγό του, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ο ισχυρός άνδρας των Γουόριορς εκνευρίστηκε από το γεγονός ότι η ποπ σταρ από τα Μπαρμπέιντος υποστήριζε τους Καβαλίερς και μάλιστα ένθερμα, με φωνές και διαρκή σχόλια.

Αντί να της κάνει… παρατήρηση, προτίμησε να απομακρυνθεί για να μην την ακούει. Μάλιστα διευκρίνισε πως «… δεν της έδωσα εδώ αυτή τη θέση, εκείνη αγόρασε εισιτήρια».

Ρόκα: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Φόρμα, εμπειρία και κλάση της Μπαρτσελόνα δίνουν σε αυτή το προβάδισμα στον τελικό του Champions League με τη Γιουβέντους, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

Ρόκα: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Αναλυτικά, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μίλησε στον Λάμπρο Γκαραγκάνη για:

-τα προγνωστικά του για τον τελικό: «Μεγάλο φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά σε έναν τελικό όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή και η Γιουβέντους δεν μπορεί να υποτιμηθεί από κανέναν. Η συγκέντρωση και η εμπειρία μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο. Η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε και το υλικό της ο Λουίς Ενρίκε».

-τη φόρμα της Μπαρτσελόνα: «Ήμουν στις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά αναγνωρίζω πως η Μπαρτσελόνα παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Φέτος έχει μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της και στο τελευταίο διάστημα της σεζόν ήταν πολύ πιο φορμαρισμένη από τους υπόλοιπους αντιπάλους».

-το πώς μπορεί να αντιμετωπίζει την επιθετική τριάδα η Γιουβέντους: «Εγώ στη θέση του Αλέγκρι δεν θα άλλαζα το στυλ που οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ και μέχρι τον τελικό του Champions League. Ακόμη κι όταν έχεις μπροστά σου την Μπαρτσελόνα, με παίκτες σαν τον Μέσι που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα σε ένα δευτερόλεπτο, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις έναν πετυχημένο τρόπο παιχνιδιού και μια σωστή φιλοσοφία».

-την παραμονή του Πανθρακικού: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε μαζί του χρόνου, ο στόχος είναι πάντα η παραμονή και θα προσπαθήσουμε την επόμενη σεζόν, που σίγουρα θα είναι δύσκολη, να τα καταφέρουμε πιο νωρίς».

-τους δύο γκολκίπερ των ομάδων: «Η εμπειρία του Μπουφόν μπορεί να φανεί καθοριστική. Είναι ηγετική μορφή και δίνει ηρεμία και σιγουριά σε όλη την ομάδα. Ο Τερ Στέγκεν έχει πολλές δυνατότητες κι έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα με την Μπάγερν στο Μόναχο».

Pregame ανάλυση: Juventus - Barcelona!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση πριν από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μπαρτσελόνα, των αναλυτών - συνεργατών, κ.κ. Αθανάσιο Τερζή και Μιχαήλ Τσοκακτσίδη.
Των Αθανασίου Τερζή και Μιχαήλ Τσοκακτσίδη
ADVERTISEMENT
Οι δυο ομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στις εγχώριες διοργανώσεις, θα επιδιώξουν το treble μονομαχώντας στον τελικό του Champions League.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Του Μιχάλη Τσοκακτσίδη
Η Γιουβέντους έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ιταλία έφτασε μέχρι τον τελικό του CHL και ένα βήμα πριν το treble, με τον Allegri να χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δύο σχηματισμούς, το 4-3-1-2 και το 5-3-2. Δύο σχηματισμούς που τους έχει εφαρμόσει με εξαιρετική επιτυχία και αποτελεσματικότητα, τόσο ανάλογα με τον αντίπαλο και τον στόχο τον οποίο είχε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο πολλές φορές και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ανάλογα πάντα με τις συνθήκες και τις τακτικές καταστάσεις οι οποίες διαμορφώνονταν.
Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Έχοντας να αντιμετωπίσει το 4-3-3 της Μπαρτσελόνα με πιθανή αντίπαλη 3άδα μεσαίων τους Busquets, Rakitic, Iniesta και με το δυνατό σημείο του αντιπάλου να είναι η ταχύτητα και ποιότητα στα άκρα με Alves, Messi και J. Alba Neymar, το πιο πιθανό είναι να επιλέξει να ξεκινήσει με τον ρόμβο με στόχο να έχει την υπεραριθμία στο κέντρο με μία δυνατή 4αδα μέσων (Pirlo, Marchisio, Pogba, Vidal) και σε συνδυασμό με τους 2 επιθετικούς Morata και Tevez απέναντι σε Pique και Mascherano να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την αγωνιστική κατάσταση (4 v 3 + 2 v 2) από τον άξονα. 
Από την εικόνα που έχουμε για την φετινή Γιούβε, ειδικά στα παιχνίδια του Champions League, και σε συνδυασμό με τα δεδομένα της αναμέτρησης οι πιθανοί στόχοι της στο σημερινό παιχνίδι μπορεί να είναι:
Φάση Επίθεσης
1) η εκδήλωση άμεσης επίθεσης με γρήγορη κάθετη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των 2 επιθετικών στο χώρο στη σχέση 2 v 2 (καθώς και τα ανεβάσματα των Alves και J.Alba), με πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
2) η εκδήλωση γρήγορης κάθετης ανάπτυξης με εκμετάλλευση των 2 επιθετικών Tevez και Morata καθώς και των Vidal και Pogba με εφαρμογή συνδυαστικού παιχνιδιού (μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης μεσαίας γραμμής) με δημιουργία και εκμετάλλευση της υπεραριθμίας πάνω στην περιοχή. Με τους Pirlo και Marchisio (ειδικά σήμερα) να δίνουν ισορροπία. Η Γιουβέντους εκδηλώνει τις επιθέσεις της με αυτή την μορφή, με 3 χαρακτηριστικούς τρόπους.
α) όταν η πάσα πάει στον Morata ο Tevez κινείται πίσω του (φεύγοντας από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του για να τον υποστηρίξει και να πάρει την πίσω πάσα και στη συνέχεια να προκαλέσει τον αντίπαλο με τους Pogba Vidal και Morata να κινούνται στο χώρο.
β) όταν η μπάλα πάει στον Tevez η άμεση υποστήριξη δίνεται συνήθως από τον Vidal.
γ) ο Tevez χαμηλώνει φεύγοντας από το μαρκάρισμα του αντιπάλου για να ζητήσει και να πάρει την μπάλα στην πλάτη των αντίπαλων μέσων (στο μεσοδιάστημα) και στη συνέχεια να προκαλέσει τον αντίπαλο με τους Pogba Vidal και Morata να κινούνται στο χώρο.

3) Στις περιπτώσεις που δεν θα μπορεί να βγάλει τα παραπάνω η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό με κυκλοφορία και κράτημα μπάλας (οι παίκτες της είναι πολύ καλοί σε αυτό) και εκμετάλλευση της σχέσης 2 v 1 (Barzagli, Bonucci vs Suarez) από πίσω και 4 v 3 στον άξονα και εκεί να βρει τις λύσεις ανάλογα με την αμυντική συμπεριφορά και τις προσαρμογές του αντιπάλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δούμε τον Vidal να κινείται παράλληλα και προς τα πλάγια για να στηρίζει και να δίνει επιπλέον λύσεις αλλά και για να δημιουργήσει έξτρα πρόβλημα στους Alves και J. Alba
Ενώ αν o Marchisio δημιουργεί το πλάτος, ο Vidal θα έρχεται μέσα και πιο κοντά στον Pirlo, με τον Tevez επίσης να χαμηλώνει και να ζητάει μπάλα πιο πίσω για να διατηρείται η υπεραριθμία 4 v 3 στον άξονα.
Σε αυτή την περίπτωση εκεί που ελέγχει το ρυθμό και κτίζει την επίθεση, θα θελήσει (με απότομη αλλαγή ρυθμού) να παίξει κάθετα και με τις κινήσεις που αναφέραμε προηγουμένως ή όταν η μπάλα πάει στα πλάγια π.χ σε Lichsteiner ή Marchisio ή Vidal και ανεβεί ο Alves πάνω, να πραγματοποιήσει πάσες στην κίνηση του επιθετικού στην πλάτη του με τους υπόλοιπους παίκτες να πατάνε γρήγορα περιοχή.

Όλα αυτά βέβαια με πρωταρχικό γνώμονα για τον Allegri η ομάδα του να έχει ισορροπία, να μη θέλει να ανοίξει ο ρυθμός και να αφήσει ανοικτό γήπεδο στον αντίπαλο γενικά, αλλά και στην αρνητική μετάβαση (την στιγμή που χάνεται η μπάλα) ειδικότερα.
Φάση Άμυνας
Μεγάλη η απώλεια του Chiellini τόσο αγωνιστικά όσο και από άποψη προσωπικότητας.
Στην φάση άμυνας και για να αντιμετωπίσει την υπεραριθμία της Μπαρτσελόνα στα πλάγια και το πιθανό πρόβλημα με την επιθετικότητα των Alves και J.Alba, ο πιθανός στόχος θα είναι η εφαρμογή πίεσης στην μία πλευρά (με την μετατόπιση του ρόμβου) έτσι ώστε να δημιουργηθεί δυνατή πλευρά εκεί, να μην παίρνουν εύκολα μπάλες στα πόδια οι Messi, Neymar και παράλληλα να αποτρέψει την αλλαγή της κατεύθυνσης του παιχνιδιού από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα προς την άλλη (αδύνατη πλευρά για την Γιούβε).

Αν η Γιουβέντους καταφέρει σε τέτοια κατάσταση να κλέψει μπάλες, είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξει να εκδηλώσει άμεσα γρήγορη επίθεση για να εκμεταλλευθεί πιθανή ανισσοροπία της αντίπαλης άμυνας.
Ενώ στην περίπτωση που οι Ισπανοί καταφέρνουν και αλλάζουν το παιχνίδι από την μία πλευρά στην άλλη για να μην δημιουργηθούν χώροι και αποστάσεις ο σχηματισμός θα μετατρέπεται άμεσα σε ευθεία, με τον Vidal να έρχεται πίσω και τους 2 επιθετικούς επίσης να γυρίζουν και να μικραίνουν την απόσταση από τη μεσαία γραμμή.

Σίγουρα σε τόσο υψηλό επίπεδο όλοι οι παίκτες είναι ικανοί να έρθουν στο γκολ, αλλά εκτός από την επιθετική 3αδα της Μπαρτσα οι υπόλοιποι παίκτες της και ειδικά οι μεσαίοι δεν έρχονται στο γκολ. Χαρακτηριστικό ότι οι Neymar Messi και Suarez έχουν σκοράρει τα 25/28 γκολ στη διοργάνωση και μονό ο Rakitic σκόραρε από την φάση των νοκ άουτ αγώνων και μετά.
Ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 89% των γκολ της Μπαρτσα σημειωθήκαν μέσα από την περιοχή και μόλις 3 από αυτά με κεφαλιά εκεί όπου ούτος η άλλως η Γιουβέντους είναι πολύ αποτελεσματική.
Έχοντας αυτά υπόψη το κλειδί για τους Ιταλούς θα είναι να καταφέρουν να αποτρέψουν τον αντίπαλο από το να βγάλει ανάπτυξη στην πλάτη της άμυνας τους και μέσα στην περιοχή (είτε με ατομική ενέργεια είτε με συνεργασία) και να εγκλωβίσουν το παιχνίδι των Ισπανών γύρω και έξω από την περιοχή.
Η ομάδα του Enrique περισσότερο θα πάει σε παιχνίδι θέσεων και θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ατομική ικανότητα και ποιότητα των Messi, Neimar και Suarez και εκεί ο Allegri σίγουρα θα πάει σε βοήθειες με πιθανό ίσως στόχο όταν οι 2 πρώτοι έχουν την μπάλα να προσπαθεί να αποτρέψει την εσωτερική κίνηση τους με την μπάλα και να τους οδηγεί προς τα έξω στο αδύναμο πόδι και στη σέντρα

ενώ αν το αποτέλεσμα την ευνοεί πιθανόν ο σχηματισμός να αλλάξει σε 5-3-2 (αν και η έλλειψη του Chiellini είναι πολύ σημαντική), με την άμυνα να εφαρμόζεται πιο χαμηλά.
ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ
1) Η εκμετάλλευση της υπεραριθμίας στον άξονα με βάση την οποία
  • Να μπορέσει να εκδηλώσει γρήγορες και αποτελεσματικές επιθέσεις
  • Να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό με κράτημα και κυκλοφορία μπάλας και να εκδηλώσει τις επιθέσεις της τον κατάλληλο χρόνο και από τον κατάλληλο χώρο (π.χ στις πλάτες των Alves και J. Alba)
2) Να έχει ισορροπία την στιγμή της απώλειας μπάλας έτσι ώστε να μην δώσει χώρους και δεχτεί γρήγορες επιθέσεις δίνοντας το δικαίωμα στους 3 αντίπαλους επιθετικούς να εκμεταλλευτούν την ατομική ποιότητα και ικανότητα τους.
3) Να μπορέσει να αποφύγει την διάσπαση της άμυνας της με το πέρασμα της μπάλας μέσα στην περιοχή, περιορίζοντας το παιχνίδι των αντιπάλων γύρω και έξω από την περιοχή, δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα δεν έρχεται εύκολα στο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή ή με σέντρες από τα πλάγια.
4) Να εκμεταλλευθεί τις στατικές φάσεις
Συμπέρασμα: H Γιουβέντους σίγουρα είναι το αουτσάιντερ του τελικού. Απλά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι σε όλα τα παιχνίδια της στη διοργάνωση, μετά την φάση των ομίλων, παρουσιάστηκε καλύτερη τακτικά και πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει διαφορετικές αγωνιστικές καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι από όλους τους αντιπάλους της. Κάτι που την οδήγησε στο να βρει τις λύσεις για να φτάσει μέχρι εδώ και να αντιμετωπίζει σήμερα μία Μπαρτσελόνα, που ναι μεν έρχεται με φόρα και θεωρείται το φαβορί, αλλά δεν θα πρέπει κανένας να ξεχνάει ότι η ομάδα του Allegri στην πορεία της προς τον τελικό αντιμετώπισε και βρήκε λύσεις απέναντι σε γρήγορη ομάδα που πίεζε ψηλά, έβγαζε έντονη επιθετικότητα με συνδυαστική κάθετη ανάπτυξη και πολύ γρήγορο πέρασμα από την άμυνα στην επίθεση (Dortmund), απέναντι σε κλειστή άμυνα και ομάδα με έμφαση στην καλή αμυντική λειτουργία και τις αντεπιθέσεις (Monaco), αλλά και απέναντι σε ομάδα με μεγάλη ατομική ποιότητα και ικανότητα (Real).
Μπαρτσελόνα
Του Αθανασίου Τερζή
Η επιλογή της αρχικής ενδεκάδας όπως επίσης και του αρχικού σχηματισμού για την Barcelona δεν πρόκειται (εκτός εξαιρετικού απροόπτου) να προκαλέσει έκπληξη. Ο Enrique θα ξεκινήσει με 4-3-3 και τον Ter Stegen Τ/Φ, τους Pique, Marcherano, Alves και Alba στην άμυνα. Οι Busquets, Iniesta και Rakitic θα είναι στην μεσαία γραμμή και οι Neymar, Messi και Suarez στην επίθεση.
Φάση της επίθεσης
Στην φάση της επίθεσης η Barcelona θα επιδιώξει να πάρει τον έλεγχο και να ελέγξει τον ρυθμό χρησιμοποιώντας το γνωστό passing game της και ξεκινώντας την ανάπτυξη από την άμυνα. Κατά την διατήρηση της κατοχής οι Καταλανοί έχουν την ικανότητα να διαβάζουν το παιχνίδι να αναγνωρίζουν τις αδυναμίες του αντιπάλου και να προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν.
Συνδυαστικό παιχνίδι στα αριστερά: Στα τελευταία παιχνίδια η Barcelona έχει δείξει ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο συνδυαστικό παιχνίδι στα αριστερά μεταξύ των Alba, Iniesta και Neymar με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση του χώρου στην πλάτη του αντίπαλου πλάγιου αμυντικού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με εσωτερικές κινήσεις του Alba έπειτα από πάσα στον Neymar που βρίσκεται πάνω στην γραμμή.
Άλλη μια επιλογή είναι η διαγώνια κίνηση του Iniesta προς τον χώρο αυτόν με σκοπό να υποδεχτεί την πάσα του Neymar.
Τέλος όταν ο Alba ήταν πάνω στην γραμμή, ο χώρος πίσω από τον αντίπαλο μπακ (που δημιουργούνταν από το κατέβασμα χαμηλά του Neymar), γίνονταν εκμεταλλεύσιμος από τις κινήσεις overlap του αριστερού πλάγιου αμυντικού της Barcelona.
Εκμετάλλευση της ψηλά τοποθετημένης αμυντικής γραμμής με τις συγχρονισμένες κινήσεις των πλάγιων αμυντικών ή των επιθετικών μέσων που ξεκινούσαν από χαμηλές θέσεις: Είναι πολύ πιθανό η Juventus να επιδιώξει να αμυνθεί στο μεσαίο 1/3 ή χαμηλότερα. Κατά την φάση της άμυνας η ομάδα του Allegri θα προσπαθήσει να περιορίσει τον χώρο μεταξύ των γραμμών διατηρώντας ένα συμπαγή σχηματισμό και κρατώντας ψηλά την αμυντική γραμμή. Η Barcelona όταν αντιμετώπισε αυτήν την στρατηγική (π.χ. εναντίον της Bayern) χρησιμοποίησε καλά συγχρονισμένες κινήσεις των πλάγιων αμυντικών και των επιθετικών μέσων που ξεκινούσαν από χαμηλές θέσεις. Οι παίκτες αυτοί εκμεταλλεύονταν τις κινήσεις με την μπάλα προς τον άξονα, είτε του Messi είτε του Neymar και κάποιες φορές του Iniesta, καθώς επίσης και την ικανότητα των τελευταίων στο να πραγματοποιούν ποιοτικές τελικές πάσες.
Εκμετάλλευση της ψηλά τοποθετημένης αμυντικής γραμμής με τις συγχρονισμένες κινήσεις των επιθετικών: Επίσης η Barca χρησιμοποίησε τις καλά συγχρονισμένες κινήσεις των επιθετικών της που αφού κατάφεραν να αποφύγουν το οφσάιντ έκαναν την κατάλληλη διαγώνια κίνηση για να εκμεταλλευτούν την ικανότητα του Messi στο να βρίσκει τον τρόπο να πραγματοποιεί την τελική πάσα ακόμη και υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.
Ατομική ποιότητα: Οι τρεις επιθετικοί της Barcelona αλλά και ο Iniesta είναι παίκτες που μπορούν να καθορίσουν την μοίρα ενός αγώνα. Υπήρξαν άλλωστε αρκετά παιχνίδια στην διάρκεια της περιόδου που η αντίπαλη άμυνα διασπάστηκε από τις προσωπικές εμπνεύσεις ενός εκ των τεσσάρων.
Φάση της άμυνας
Η Barcelona κατά την φάση της άμυνας θα επιδιώξει να εμποδίσει την Juventus από το να αναπτυχθεί από την άμυνα, εφαρμόζοντας πίεση ψηλά. Σκοπός είναι να αναγκάσει τους αντίπαλους αμυντικούς να καταφύγουν σε μακρινές και χωρίς ακρίβεια μεταβιβάσεις οι οποίες θα όχι μόνο θα εξουδετερώνονται εύκολα από τους αμυντικούς της αλλά θα δίνει την δυνατότητα στους τελευταίους να ξεκινήσουν νέα επίθεση.
Αμυντική προσέγγιση εναντίον του 4-3-1-2 ή του 4-4-2 σε ρόμβο: Ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιημένους σχηματισμούς της Juventus αυτήν την περίοδο είναι το 4-3-1-2 ή 4-4-2 σε ρόμβο. Η Barcelona αντιμετώπισε τον εν λόγω σχηματισμό στους αγώνες της εναντίον της Bayern.
Κατά την αλληλεπίδραση του 4-3-1-2 με το 4-3-3 της Barca, μια κατάσταση 4 v 2 δημιουργείται στα μετόπισθεν της Καταλανικής ομάδας, ενώ η Juventus διατηρεί ένα πλεονέκτημα με 4 v 3 στην μεσαία γραμμή αλλά και στα μετόπισθεν της. Το πρόβλημα για την Barcelona όσον αφορά την παρεμπόδιση της ανάπτυξης της Juve από την άμυνα είναι η αντιμετώπιση του ελεύθερου από μαρκάρισμα Pirlo.
Για να περιορίσει τον Pirlo η Barca, πιθανότατα θα μετατρέπει τον σχηματισμό της σε 4-4-2 κατά την φάση της άμυνας. Ο Busquets θα ανεβεί ψηλότερα στην ίδια ευθεία με τους Iniesta και Rakitic ενώ ο Neymar θα κατεβεί λίγο χαμηλότερα. Η μετατροπή αυτή θα μειώσει την απόσταση του Busquets από τον Pirlo και ο αμυντικός μέσος της Barcelona θα μπορεί να περιορίσει τον διαθέσιμο χώρο και χρόνο του Pirlo. Καθώς ο Vidal θα είναι τοποθετημένος πίσω από τον Busquets, θα μπορεί να προωθείται και να δημιουργεί κατάσταση 4 v 3 στα μετόπισθεν των Καταλανών ή να κατεβαίνει χαμηλά και να δημιουργεί κατάσταση 4 v 4 στην μεσαία γραμμή.
Με δεδομένη την προωθημένη θέση του αμυντικού μέσου της Barca και την αδυναμία του να παρέχει βοήθειες στα μετόπισθεν και οι δύο πλάγιοι αμυντικοί της Barca θα είναι τοποθετημένοι σε χαμηλές θέσεις ώστε να διατηρούν την αριθμητική υπεροχή (4 v 3) όταν ο Vidal θα είναι ψηλά
Όταν αυτός θα είναι χαμηλά, τουλάχιστον ένας από τους δύο θα μένει κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς, ώστε να υπάρχει κατάσταση 3 v 2 εναντίον των δύο επιθετικών της Juventus.
Επιπλέον καθώς ο Rakitic θα είναι τοποθετημένος κοντά στην πλάγια γραμμή, θα είναι ευκολότερο για αυτόν να ακολουθεί και να περιορίζει τις προωθήσεις του Evra, καθώς ο Messi θα μένει πιθανόν σε προωθημένη θέση.
Αμυντική προσέγγιση εναντίον του 3-5-2: Στην περίπτωση που η Juventus χρησιμοποιήσει τον σχηματισμό 3-5-2 (είναι δύσκολο να συμβεί λόγω της απουσίας του Chiellini), θα υπάρχει κατάσταση 4 v 2 στα μετόπισθεν της Barca, 3 v 3 στην μεσαία γραμμή και 3 v 2 στα μετόπισθεν της Juventus. Ο Busquets θα μετατοπισθεί πιο μπροστά στην ευθεία των επιθετικών μέσων ώστε να είναι κοντά στον Pirlo, ενώ ο Neymar θα κατεβεί χαμηλότερα για να ελέγχει τον Licht/ner. Ο ελεύθερος παίκτης για την Juve θα είναι ο αριστερός μπακ –χαφ Evra. Το μαρκάρισμα του θα το αναλάβει είτε ο Rakitic που θα μετατοπίζεται προς τα πλάγια (αν ο Evra είναι χαμηλά) ή ο Alves (αν ο Evra είναι σε προωθημένη θέση). Η αντίδραση αυτή δεν θα επηρεάσει την διατήρηση της αριθμητικής υπεροχής στα μετόπισθεν της Barcelona καθώς μια κατάσταση 3 ν 2 διατηρείται.
Αμυντική προσέγγιση εναντίον του 4-4-2: Αν η Juventus χρησιμοποιήσει τον σχηματισμό 4-4-2, κάτι που έκανε εναντίον της Real, θα υπάρχει κατάσταση 4 v 2 στα μετόπισθεν της Barca, 2 v 2 στην μεσαία γραμμή και 3 v 4 στα μετόπισθεν της Juventus. Οι δύο πλάγιοι μέσοι της Ιταλικής ομάδας μπορούν να μετατρέπουν τους συσχετισμούς ανάλογα με την τοποθέτηση τους χαμηλά ή ψηλότερα και τον Busquets να αποτελεί τον παίκτη κλειδί για την ομάδα του Enrique καθώς θα είναι αυτός που θα διατηρεί την ασφάλεια για την ομάδα του.
Όταν οι δύο πλάγιοι μέσοι της Juve θα είναι σε προωθημένες θέσεις κοντά στους αντίπαλους πλάγιους μέσους, ο Busquets θα είναι τοποθετημένος κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς, ώστε να μπορεί να παράσχει βοήθεια και να εμποδίζει την δημιουργία κατάστασης 2 v 2 στο κέντρο της άμυνας.
Στην περίπτωση που και οι δύο αντίπαλοι πλάγιοι μέσοι βρίσκονται ψηλά, ο αμυντικός μέσος της Barca θα κατεβαίνει χαμηλά κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς δημιουργώντας κατάσταση 5 ν 4.
Η αντιμετώπιση του Evra θα επιτευχθεί με την μετατόπιση του Rakitic προς την πλάγια γραμμή
ή με το ανέβασμα ψηλά του Alves και την συγχρονισμένη κίνηση του Pique σε συνδυασμό με το κατέβασμα χαμηλά του Busquets.
Μεταβάσεις
Η Barcelona θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει άμεσες και αποτελεσματικές αρνητικές μεταβάσεις ώστε να ανακτήσει άμεσα την κατοχή της μπάλας. Η επιτυχία στην αρνητική μετάβαση αποτελεί σημείο κλειδί για τον έλεγχο του ρυθμού και την επίτευξη υψηλών ποσοστών κατοχής για την ομάδα του Enrique. Επιπλέον στόχος της θα είναι η διατήρηση της ασφάλειας στα μετόπισθεν οπότε θα επιδιώξει να έχει πάντα έναν παίκτη παραπάνω στην άμυνα. Αυτό θα επιτευχθεί είτε με την συμβολή του μπακ της αδύνατης πλευράς είτε με το κατέβασμα χαμηλά του Busquets.
Όσον αφορά την θετική μετάβαση είναι σίγουρο ότι αν ο Messi, ο Neymar και ο Suarez βρουν διαθέσιμο χώρο προς εκμετάλλευση στην κόντρα, είναι πολύ ικανοί στο 1 ν 1 και έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες τελικές μεταβιβάσεις κάτι που αποδείχτηκε στα πρώτα παιχνίδια εναντίον της PSG και της Bayern.  

*Πηγή: gazzetta.gr*