Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πρίφτης: «Επί ίσοις όροις με ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης έδωσε το στίγμα του για τη σειρά του «μικρού τελικού» με τον ΠΑΟΚ όπου θα κρίνει και ευρωπαϊκή έξοδο. «Έχουμε ένα ελαφρύ μειονέκτημα, αλλά ως εκεί», πρόσθεσε.

Πρίφτης: «Επί ίσοις όροις με ΠΑΟΚ»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, η παρουσία μας σηματοδοτεί και τη συμμετοχή μας στην τελική φάση. Η φετινή χρονιά ήταν μεγάλη σε μάκρος. Ξέρουμε ότι οι αναμετρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη, αλλά και ότι ο νικητής θα πάρει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Υπάρχουν απουσίες και για τις δύο ομάδες. Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε και χωρίς τον κόσμο μας στα εντός έδρας παιχνίδια, όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον τραυματισμό του Νέιμικ: «Η φύση του τραυματισμού του είναι τέτοια που δε μας επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις. Είναι νευρολογικής φύσης σύμπτωμα. Με πάσα ειλικρίνεια σας λέω ότι μετά από τον τρίτο αγώνα με την ΑΕΚ δεν έχει κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Θα είναι στη 12άδα στον αυριανό αγώνα και θα κάνει ζέσταμα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τώρα κάτι υπεύθυνα. Θα δούμε την κατάσταση του παίκτη και τις ανάγκες της ομάδας στη διάρκεια του αγώνα και θα αποφασίσουμε».

Για το αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις εξαιτίας των αλλαγών στο ρόστερ αλλά και των τραυματισμών. Το θέμα δεν είναι οι αλλαγές στην τακτική. Εδώ που φτάσαμε το θέμα είναι να επιμείνεις στα πράγματα που κάνεις σωστά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί και από τη μέρα των παικτών. Είναι μία σειρά αγώνων και όχι ένα ματς, άρα θα παίξει ρόλο και η ψυχολογία αλλά και η κούραση».

Για το αν η θητεία του πέρυσι στον Παναθηναϊκό θα τον βοηθήσει σ’ αυτήν την τελική σειρά: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία η περσινή για μένα. Θα παίξει κάποιο ρόλο στη διαχείριση των καταστάσεων. Αυτή η σειρά πάντως έχει ξεχωριστή υπόσταση. Δεν έχει σχέση ούτε με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Δεν έχω όση εμπειρία έχει ο κ. Μαρκόπουλος, αλλά σίγουρα η περσινή χρονιά θα παίξει ρόλο.

Για το αν αποδέχεται τον όρο «αουτσάιντερ» για τον Άρη: «Πολλές φορές οι λέξεις φαβορί και αουτσάιντερ είναι ένα λογοπαίγνιο για να αποφορτιστούν οι παίκτες, ή να φορτιστεί με άγχος ο αντίπαλος. Θα παίξουμε επί ίσοις όροις. Έχουμε ένα μειονέκτημα που αφορά το αβαντάζ έδρας και την απουσία του κόσμου μας στο δικό μας γήπεδο, αλλά μέχρι εκεί».

Απ’ την πλευρά των παικτών, ο αρχηγός Σπύρος Μούρτος τόνισε: «Η σημασία των αγώνων αυτών είναι μεγάλη γιατί δίνει εισιτήριο στην Ευρώπη. Είναι ωραίο που σ’ αυτήν τη σειρά υπάρχει το ντέρμπι μεταξύ του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ και θα ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές του όπως και στο παρελθόν. Σίγουρα κάναμε κάποιες «υπερβάσεις» φέτος με σημαντικές νίκες και αυτό αποτελεί οδηγό μας γι’ αυτήν τη σειρά. Από την άλλη, κάναμε και κάποιες κακές εκτός έδρας εμφανίσεις που δε θέλουμε να επαναλάβουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: