Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Είμαι με τη μεγάλη Μπάρτσα γιατί γουστάρω ψυχαγωγία...!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαι απόψε 100-0 με την Μπαρτσελόνα. Και οι λόγοι είναι απλοί:

**Θέλω να ανταμειφθεί η ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Που σε χορταίνει θέαμα. Που σε διασκεδάζει και σε ψυχαγωγεί. Που σε κάνει να χαμογελάς.

** Θέλω να ανταμειφθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Λιονέλ Μέσι. Που σε μαγεύει. Που βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σε εκπλήξει. Που σε υποχρεώνει να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι αληθινό.

** Θέλω να ανταμειφθεί το υποδειγματικό μοντέλο δουλειάς σε δημιουργία ποιοτικής ομάδας, σε ανάδειξη ταλέντων και σε αφοσίωση σε μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική σχολή, που αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

Τεράστιο όνομα η Γιουβέντους και σπουδαίος ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε μετά τη συμφορά που τη βρήκε. Αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχτώ ότι η καθαρά αγωνιστική ποιότητα της Γιουβέντους μπορεί να επικρατήσει σε βάρος της αγωνιστικής ποιότητας της Μπαρτσελόνα. Οσο κι αν στη διάρκεια ενός 90λέπτου και, μάλιστα, σε τελικό, κάλλιστα μπορεί να συμβεί η έκπληξη. Από τη στιγμή που η Ελλάδα κατέκτησε το Euro, δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτε πιο απίθανο για να δουν τα μάτια μας. Αρα, όλα είναι πιθανά.


Η απόλυτη κατάντια...

Προσέξτε τι έγραψε στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Ρόμπερτ Μακ: “Αν νικήσουμε στην έδρα του Αστέρα θα τερματίσουμε δεύτεροι, κάτι που σημαίνει πως θα συμμετάσχουμε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι, θα πρέπει να παίξουμε προκριματικά για να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση. Η θέση που θα τερματίσουμε επίσης παίζει ρόλο και στη διάρκεια των διακοπών μας. Αν βγούμε δεύτεροι, τότε θα έχουμε ένα μήνα ξεκούρασης. Διαφορετικά θα έχουμε μόνο 18 μέρες. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Στην έδρα του Αστέρα χάσαμε στους τρεις τελευταίους μεταξύ μας αγώνες. Πιστεύουμε πως το κακό σερί θα σταματήσει την Κυριακή”.


Κατ' αρχήν, είναι ντροπιαστικό για τον ΠΑΟΚ το... να μην ντρέπεται παίκτης του ΠΑΟΚ να αναφέρει ότι η ομάδα του έχασε και στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε με τον Αστέρα στην Τρίπολη, λες και και έπαιξε με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Αλλά εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πονάει τους παίκτες του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι κινδυνεύουν να έχουν στη διάθεσή τους για διακοπές μόνο 18 μέρες και όχι έναν μήνα. Πιστεύω, μάλιστα, ότι αυτός είναι και ο μεγαλύτερος νταλκάς τους, εάν βέβαια πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στον ΠΑΟΚ και δεν θα τους στείλουν από εκεί που ήρθαν αμέσως μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ. Μολονότι, όμως, “καίγονται” για την ξεκούρασή τους, ούτε γι' αυτόν τον λόγο μπορούν να αντιδράσουν. Ούτε για να χαρούν διπλάσιες διακοπές βρίσκουν τον τρόπο να παίξουν λίγη μπάλα, μπας και πάρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: