Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η «απάντηση» του Χάμιλτον!!

Έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω για τη νίκη που του στέρησαν στο Μονακό έδειξε ο Λιούις Χάμιλτον κατακτώντας την pole position για το Grand Prix του Καναδά. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Η «απάντηση» του Χάμιλτον
Τι κι αν ήταν τελευταίος στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών; Εκεί που έπρεπε, ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε τα δόντια του κι εξασφαλίζοντας την pole position (44η στην καριέρα του) για το Grand Prix του Καναδά, φάνηκε αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω για το λάθος της Mercedes που του στοίχισε τη νίκη στο Μονακό προ δύο εβδομάδων.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε δεύτερος (+0,309’’) και θα συνεχίσει το… κυνηγητό στον ομόσταβλό του, ενώ τρίτος θα εκκινήσει ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και την τετράδα συμπληρώνει ο Βαλτέρι Μπότας με Williams. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Lotus, των Ρομάν Γκροζάν και Παστόρ Μαλδονάδο, που ωστόσο προκάλεσαν το… γέλιο, καθώς λίγο έλειψε τα δύο μονοθέσια να συγκρουστούν, όταν τους δόθηκε ταυτόχρονα άδεια να βγουν από τα πιτ.

Απογοητευτικά κύλησαν οι κατατακτήριες για τις δύο McLaren Honda, αφού ο μεν Τζένσον Μπάτον μετά το πρόβλημα στο ERS που αντιμετώπισε στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία αφού δεν λύθηκε εγκαίρως, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε εκτός στην Q2. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull και ο Φελίπε Μάσα με Williams έμειναν εκτός από την Q1! Σημειώνεται πως ποινή 15 θέσεων (λόγω παράβασης στο Μονακό και αλλαγής πέμπτου κινητήρα) θα εκτίσει ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: