Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αυτοί που υπήρξαν «μπλαουγκράνα» και «μπιανκονέρι»

Λίγες ώρες απέμειναν για τη σέντρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο της Γιουβέντους, όσο και της Μπαρτσελόνα.
Ότι η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν είναι κάτι άγνωστο, ούτε χρειαζόταν να φτάσουν στον τελικό του Βερολίνου για να το επιβεβαιώσουν. Αυτό δεν το μαρτυρούν μόνο τα δεκάδες τρόπαια που έχουν στο παλμαρέ τους, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα τους. Κάποιοι εξ’ αυτών, μάλιστα, αγωνίστηκαν τόσο στους «μπλαουγκράνα», όσο και στους «μπιανκονέρι».
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς

Το καλοκαίρι του 2004 ο Ιμπραΐμοβιτς πήρε μεταγραφή από τον Άγιαξ στη Γιουβέντους έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Στην «Κυρία» ο Σουηδός έμεινε για δύο χρόνια και μετά από μια τριετία στην Ίντερ, το 2009 πήγε στην Μπαρτσελόνα, όπου έμεινε για μια σεζόν.
Τιερί Ανρί

Μόλις για έξι μήνες υπήρξε ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, παρά το γεγονός πως η «Κυρία» τον Ιανουάριο του 1999 έδωσε 10 εκατομμύρια λίρες στη Μονακό για να τον αποκτήσει. Ακολούθησε η οκταετία στην Άρσεναλ και το 2007 πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, με την οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια.
Λιλιάν Τουράμ

Από το 2001 και για πέντε χρόνια ο Γάλλος ήταν ο ηγέτης στην άμυνα της Γιουβέντους, όμως λόγω του σκανδάλου «Calciopoli» αποχώρησε από το Τορίνο το καλοκαίρι του 2006, με την Μπαρτσελόνα να τον αποκτά έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Στη Βαρκελώνη έμεινε μέχρι το 2008.
Τζιανλούκα Ζαμπρότα
Υπήρξε παίκτης της Γιουβέντους από το 1999 έως το 2006. Αμέσως μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Ιταλίας, ο Ζαμπρότα ακολούθησε τον συμπαίκτη του, Λιλιάν Τουράμ, στην Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, έφυγαν και μαζί από το Καμπ Νου το 2008.
Έντγκαρ Ντάβιντς
Από το καλοκαίρι του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2004 ήταν κάτοικος Τορίνο, αγωνιζόμενος στη Γιουβέντους. Τότε, μετακόμισε στη Βαρκελώνη, καθώς η Μπαρτσελόνα πήρε για έξι μήνες δανεικό τον Ολλανδό μέσο από τους «μπιανκονέρι».
Μίκαελ Λάουντρουπ
Στη Γιουβέντους πήγε το 1985 και έμεινε για τέσσερα χρόνια. Ο Λάουντρουπ αποφάσισε το 1989 να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του με τον Γιόχαν Κρόιφ να έχει καθοριστική συμβολή στη μεταγραφή του, ο Δανός φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία αγωνιστήκε για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Μάρτιν Κάσερες
Ο Ουρουγουανός από το 2012 μέχρι σήμερα ανήκει στη Γιουβέντους, στην οποία είχε αγωνιστεί ως δανεικός και τη σεζόν 2009-10. Τότε, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που τον είχε παραχωρήσει στην ιταλική ομάδα, καθώς από το 2008 έως το 2011 ήταν παίκτης των «μπλαουγκράνα».
Χουάν Πάμπλο Σορίν

Το 1995 η Γιουβέντους απέκτησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή νέων, Χουάν Πάμπλο Σορίν. Μόλις 19 ετών, τότε, ο Αργεντινός δεν έπιασε στην «Κυρία» και επέστρεψε στην πατρίδα του, έπειτα από ένα χρόνο. Το 2002 ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να τον πάρει, ως δανεικό, από την Κρουζέιρο, όμως ο Σορίν έμεινε μόλις έξι μήνες στο Καμπ Νου.
Υ.Γ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει και ο Ιάγκο Φαλκέ, όμως ο Ισπανός αγωνίστηκε μόνο στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ για τρία χρόνια στη Γιουβέντους (2008-2011) δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: