Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Υπόκλιση…!!

Το μεγαλείο της δεν έχει τελειωμό! Η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε 2-1 σετ της Λούσι Σαφάροβα κι ανέβηκε στον θρόνο του Roland Garros, φτάνοντας τα 20 grand slam. Επιχείρησε επική ανατροπή η ηττημένη.

Υπόκλιση…
Σαν… Σερένα, καμία! Αν και έκανε τα εύκολα, δύσκολα, εν τέλει η Γουίλιαμς απέφυγε το «εγκεφαλικό» και «ψήλωσε» ακόμα περισσότερο τον μύθο της.

Με ευκολία στο πρώτο, χάνοντας τη γη κάτω απ’ τα πόδια της στο δεύτερο και με… αντεπίθεση στο τρίτο, το νούμερο ένα στον κόσμο επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-2) της Λούσι Σαφάροβα, στον τελικό του Roland Garros. Έτσι, στο κατάμεστο «Philippe Chatrier», η Αμερικανίδα κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα της το γαλλικό Όπεν (2002, 2013 οι προηγούμενες).

Κι όχι μόνο δείχνει και φέτος ανίκητη (μετά και την κούπα στο Αυστραλιανό Όπεν τον Γενάρη), αλλά έφτασε και τα 20 grand slam στην φοβερή καριέρα της, ανεβαίνοντας μόνη στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας και απέχοντας δύο απ’ την σπουδαία Στέφι Γκραφ.

Χωρίς να παίξει στο φουλ, η Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην αρχή του ματς και κάνοντας το μπρέικ που χρειαζόταν, στη συνέχεια έκανε σωστή συντήρηση και μπήκε σε θέση ισχύος. Και στο δεύτερο η εικόνα ήταν παρόμοια, με την Τσέχα να μην δείχνει πως μπορεί να κάνει νέο «θαύμα» (μετά την πρόκρισή της στον τελικό). Η Αμερικανίδα, λοιπόν, προηγήθηκε 4-1 γκέιμ (με διπλό μπρέικ), πήγαινε... καρφί για τον τίτλο, αλλά συνέβη το απίστευτο! Η Σαφάροβα το πήρε απόφαση να παίξει πιο επιθετικά κι έριξε στα «σχοινιά» την μεγάλη της αντίπαλο.

Αφού λοιπόν ισοφάρισε σε 4-4, αφού έμεινε ζωντανή όταν κλήθηκε να «σπάσει» ξανά την Σερένα (που σέρβιρε στο 6-5 για το ματς), εν τέλει στο τάι μπρέικ ανάγκασε άπαντες να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν την επική της ισοφάριση.

Στο τρίτο, η Τσέχα προηγήθηκε με 2-0 (με σερί 8-2 γκέιμ)! Κι εκεί ήταν που… ξύπνησε το μεγάλο θηρίο! Η Γουίλιαμς είπε να μην αφήσει να της γλιστρήσει ακόμα μια κούπα, είπε να παίξει σαν πραγματικά κορυφαία, η αντίπαλός της έμεινε από δυνάμεις και με έξι σερί γκέιμ, έκανε την ολική επαναφορά, ανεβαίνοντας στον θρόνο του γαλλικού Όπεν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: