Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Χαλβατζάκης: «Θέλω γεμάτα γήπεδα»

Πολύ αυστηρός είναι ο νέος αθλητικός νόμος και προβλέπει βαριές τιμωρίες για τις ομάδες, όπως υπενθύμισε ο Γιώργος Χαλβατζάκης.
Τα φαινόμενα βίας θέλει να εξαλείψει η ελληνική κυβέρνηση, που προβλέπει πλέον βαριές για τους συλλόγους που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τους αγώνες ΠΑΟΚ – Άρη που θα αναδείξουν την 3η και την 4η ομάδα της Basket League, αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε για τους τελικούς, ανάμεσα στο Σταύρο Κοντονή και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Εν όψει των τελικών έγινε η σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού με τη συμμετοχή των δύο ΚΑΕ και του αθλητικού εισαγγελέα, για να πέσουν οι τόνοι και να περάσει ένα μήνυμα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ αυστηρά. Ισχύει πλέον καινούριος αθλητικός νόμος, που είναι πολύ αυστηρός. Δυστυχώς ,υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στο γήπεδο για να δημιουργήσουν προβλήματα».
Προεκτείνοντας τη σκέψη του σχετικά με τους τελικούς και το πρόβλημα της βίας τόνισε αναφερόμενος και στη σειρά των «μικρών» τελικών, στη Θεσσαλονίκη: «Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα παιχνίδια με κόσμο; Τι προσφέρει η βία; Πόσο διαφορετική θα ήταν η σειρά αν και στα δύο γήπεδα υπήρχε κόσμος; Απευθύνομαι στους κυρίους που δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στις ομάδες τους. Το μπάσκετ θα προχωρήσει, δείχνουν ότι πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Βασική προϋπόθεση είναι να εξαλειφθεί πλήρως η βία από τα γήπεδα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω τα γήπεδα γεμάτα. Έρχονται νέοι επενδυτές που δίνουν διαφορετική προοπτική, αλλά εάν διατηρηθεί το φαινόμενο των άδειων γηπέδων λόγω τιμωριών μπορεί να τους χάσουμε». Θυμίζουμε πως οι αγώνες στο «Nick Galis Hall» θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας της γνωστής τιμωρίας της έδρας του Άρη.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: