Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα μηδέν στον Παναιγιάλειο!!


Ώρα μηδέν στον Παναιγιάλειο

Δραματική η κατάσταση στον Παναγιάλειο, ο πρόεδρος Αντώνης Ρέλλας έκανε λόγο για εξαπάτηση της ομάδας, ενώ ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μορσέντι, που ήταν έτοιμος μπει στην ομάδα, απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον Παναιγιαλείου, αφού υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Μοχάμεντ Μορσέντι, που ήταν έτοιμος να αναλάβει την ομάδα, απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης με την Αναγέννηση Καρδίτσα (0-0), ο πρόεδρος Αντώνης Ρέλλας, έκανε λόγο για «εξαπάτηση», και έριξε… βολές στη γνωστή νομικό, Ελένη Μαρούπα, η οποία είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο Παναιγιάλειος θα αποβληθεί από το κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ, διότι εμπλεκόταν σε παιχνίδι που ήταν ύποπτο προς χειραγώγηση (με τον Αχαρναϊκό). Πράγμα που εν τέλει έγινε, αφού πριν από λίγες ημέρες η ΕΕΑ αποφάσισε να βγάλει από το κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ τόσο την ομάδα του Αιγίου όσο και τον Αχαρναϊκό.

Πλέον, το μέλλον του Παναιγιάλειο στο πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται στον αέρα, από τη στιγμή που ο Μοχάμεντ Μορσέντι, αποφάσισε να μην εμπλακεί στα διοικητικά της ομάδας και οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλοπ όπως λέμε Ρότζερς!!


Κλοπ όπως λέμε Ρότζερς

Μπορεί οι οπαδοί της Λίβερπουλ να… γουστάρουν που ο Γιούργκεν Κλοπ είναι στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο τα στατιστικά του είναι ίδια με αυτά του πρώην τεχνικού, Μπρένταν Ρότζερς.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στατιστικό παρουσίασε το Sky Sports λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκτός έδρας αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Γουότφορντ. Συγκεκριμένα, ο πρώην τεχνικός των «Reds» Μπρένταν Ρότζερς, είχε προλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ πριν από αυτό με την Γουότφορντ, τον ίδιο αριθμό αγώνων είχε και ο Γιούργκεν Κλόπ.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των δύο προπονητών είναι ίδια. Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Απολογισμός 12 βαθμοί, ενώ στο μόνο στατιστικό που είναι καλύτερος ο Κλοπ είναι η διαφορά των γκολ (-2 με Ρότζερς, +3 με Κλοπ). Βέβαια, μετά την ήττα από την Γουότφορντ, η διαφορά των γκολ με τον Κλοπ είναι στο... μηδέν, ενώ έχει και μια ήττα παραπάνω από τον Ρότζερς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άργησε να δείξει την ανωτερότητά της!!


Άργησε να δείξει την ανωτερότητά της
Η SKODA Ξάνθη έπρεπε να δεχθεί γκολ με πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρεται από τον ΠΑΣ για να δείξει την αγωνιστική ανωτερότητά της και δεν πρόλαβε να πάρει τίποτα παραπάνω από την ισοπαλία με 1-1.


Αγωνιστικά ανώτερη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η SKODA Ξάνθη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κι έμεινε στο 1-1.

Με πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς και αμφισβητήθηκε έντονα προηγήθηκαν οι Γιαννιώτες στο 49’, ισοφάρισε ο Χερέα (μία από τις αλλαγές του Λουτσέσκου που άλλαξαν το ματς) στο 82’. Δοκάρι με τον Καρυπίδη είχαν οι φιλοξενούμενοι που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Πετράκη.


Το ματς


Είναι πιθανό οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και της SKODA Ξάνθης να μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» με την πρόθεση να παίξουν δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ίσως μάλιστα αντίστοιχα να ήταν και τα σχέδια των προπονητών, αν και η εικόνα του αγώνα μαρτύρησε ακριβώς το αντίθετο. Το χορτάρι λειτούργησε μάλλον ως «καθρέφτης» των πλάνων, των επιθυμιών αλλά και των δυνατοτήτων των δύο ομάδων.

Το μέτριο θέαμα και η ανυπαρξία φάσεων ήταν το αποτέλεσμα των απουσιών μονάδων όπως οι Τσάβες, Λίλα και της επόμενης αδυναμίας των γηπεδούχων να αποφύγουν το προβλέψιμο (βαθιές μπαλιές) παιχνίδι και να τροφοδοτήσουν με κάποιον τρόπο τον Μανιά ή τον Γιάκο. Την ίδια στιγμή η SKODA παρουσίασε το γνωστό, σφιχτό –σε βαθμό… δυσκοιλιότητας- φετινό πρόσωπό της. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έπαιζαν για να μην δεχτούν γκολ, μπλόκαραν στο κέντρο τους αντιπάλους τους και τελικά ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο να πετύχουν ένα. Σε ένα από τα αρκετά κόρνερ που κέρδισαν, ο Καρυπίδης θα έτρεχε πανηγυρίζοντας αν ο Βελλίδης δεν απέκρουε κεφαλιά του κι έστελνε την μπάλα στο δοκάρι στο 34’.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 49’ για τους Γιαννιώτες με την εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά το οποίο υποδείχθηκε από τον Σπάθα και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για την απόφασή του. Τα πόδια των Γουάλας και Ηλιάδη μπλέχτηκαν, ο παίκτης των Ιωαννίνων βρέθηκε στην περιοχή, ακολούθησε το αμφισβητούμενο σφύριγμα, οι φωνές της μιας πλευράς και οι πανηγυρισμοί της άλλης.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τη SKODA να ψάξει ένα εναλλακτικό στυλ παιχνιδιού, με μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση και τα κατάφερε. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος έφτασε στην ισοφάριση με τον Χερέα (που είχε περάσει ως αλλαγή) και νίκησε σε δεύτερο χρόνο τον Βελλίδη ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αποκρούσει εντυπωσιακά σουτ από κοντά του Ορφανίδη.

Στο διάστημα μετά το 60’ οι «Ακρίτες»… μεταλλάχθηκαν και ήταν αρκετά πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους, αλλά όχι τόσο ώστε να φτάσουν και σ’ ένα δεύτερο τέρμα που θα πιστοποιούσε την ανωτερότητά τους και θα τους έδινε μια νίκη που ίσως άξιζαν περισσότερο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Παρακολουθήσατε την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό από το control room του sport-fm.gr:



Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γιάκος (82’ Σαπαλίδης), Μανιάς, Ηλιάδης (74’ Ηλιάδης), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (90’+1 Κοζορώνης).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Φερφελής, Μπέριος, Σκόνδρας.

SKODA Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (54’ Χερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Λισγάρας, Καρυπίδης (78’ Ορφανίδης), Ράνος (67’ Καπετάνος).

Στον πάγκο
: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Φάρκας, Ντιμιτρόφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παναιτωλικός είναι… αλλιώς!!


Ο Παναιτωλικός είναι… αλλιώς
Μεγάλη ανάσα για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Μαντζουράκη, με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη την αποβολή-δώρο του Ζιαμπάρη, νίκησε άνετα 2-0 τον Ηρακλή στο Αγρίνιο. Σόου από Ουάρντα.


Τη νίκη, που εδώ και τέσσερα ματς κυνηγούσε πέτυχε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Ηρακλή στο Αγρίνιο.

Παρά το προβληματικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη «λύθηκε» μετά το πρώτο 20λεπτο κι πίεσε πολύ τον «Γηραιό», που προδόθηκε από τις απουσίες στην άμυνα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έμεινε με δέκα παίκτες στο 39’ λόγω ανόητης, αλλά σωστής, αποβολής του Ζιαμπάρη, που έδωσε την ευκαιρία στον Ουάρντα να ανοίξει το σκορ από την «άσπρη βούλα». Το ματς τελείωσε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Μαρκόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (48’), τελειώνοντας σωστά εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Έτσι, οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 16 βαθμούς, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Πρώτη ήττα μετά από τέσσερα ματς για την ομάδα του Παπαδόπουλου, που έμεινε στους 18.

Το ματς:



Πολύ κακό παιχνίδι στο Αγρίνιο. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετέρωσαν η μία την άλλη και στο ματς κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Παναιτωλικός παρότι είχε την πρωτοβουλία, ο Ηρακλής δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός, ενώ τον κρατούσε σε αμυντική εγρήγορση καθώς έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

inner

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται πιο ουσιαστικοί, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Χουάντερσον. Έτσι δοκίμασαν αρκετές φορές σουτ από μακρινή απόσταση, όμως μόνο ο Βιγιαφάνες έγινε επικίνδυνος. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Θεσσαλονικείς να χάνουν την ηρεμία τους στην άμυνα και το λάθος έγινε. Ο Ζιαμπάρης λειτούργησε αδικαιολόγητα ως τερματοφύλακας, έκοψε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και στο 39’ ο Ουάρντα άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το ημίχρονο έκλεισε με τους Αγρινιώτες να προηγούνται δίκαια 1-0.

Νωρίς-νωρίς «καθάρισε» την υπόθεση νίκης η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Με φοβερό συνδυασμό των μεσοεπιθετικών της, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόφσκι, που έγραψε εύκολα το 2-0 στο 48’. Ο Παναιτωλικός παρέμεινε με το πόδι καρφωμένο στο… γκάζι και ο «Γηραιός» άντεξε χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Χουάντερσον.

inner

Πάντως, παρότι όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί, ο Ηρακλής δεν παράτησε το παιχνίδι κι έφτιαξε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, που πάντως είχε σχετικά ένα άνετο απόγευμα. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, κάτι που βόλεψε και τον Ηρακλή. Έτσι, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παναιτωλικό να φτάνει εύκολα στο «τρίποντο».

Οι συνθέσεις:


Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριάκιδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (81’ Καμαρά), Βιγιαφάνες, Παπάζογλου (81’ Κουτρομάνος), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα (90+1’ Κωνσταντινόπουλος)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κάπελ, Ρομέρο, Χαντάκιας

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καρασαλίδης (40’ Στάμου), Ιντζόγλου, Περόνε (79’ Λουκίνας), Πασάς (60’ Πουρτουλίδης), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Μπουλούτ

Στον πάγκο: Περνίς, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Πουρτουλίδης

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Παράσχος!


Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Παράσχος

Ο βοηθός του Γιώργου Παράσχου στο τεχνικό τιμ του Πλατανιά, Παναγιώτης Γκουτσίδης έδωσε το «παρών» στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ (1-0), λόγω αδιαθεσίας του έμπειρου τεχνικού.

Ο Γιώργος Παράσχος δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά με 1-0. Ο άμεσος συνεργάτης του, Παναγιώτης Γκουτσίδης, εκπροσώπησε την ομάδα των Χανίων.

«Ζητάω συγνώμη εκ μέρους του Γιώργου Παράσχου ο οποίος δεν θα έρθει. Ένα θέμα υγείας και το γεγονός ότι δεν αισθάνεται καλά δεν τον αφήνουν να έρθει και να μιλήσει για το παιχνίδι. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Εκ μέρους και του κ. Παράσχου χρόνια πολλά με υγεία για όλους», ανέφερε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μύρισε… αίμα και ξεσάλωσε η Ρεάλ!! (video)


Μύρισε… αίμα και ξεσάλωσε η Ρεάλ (video)

Η Ράγιο Βαγεκάνο είχε βάλει δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο έμεινε με εννιά στο 2-2 (ανύπαρκτο πέναλτι-αποβολή) και η βασίλισσα… ξεσάλωσε φτάνοντας στο ευρύ 10-2! Καρέ ο Μπέιλ, χατ-τρικ ο Μπενζεμά.

Είναι από τις περιπτώσεις που το σκορ δεν λέει ακριβώς την… αλήθεια του ματς. Διότι το απίστευτο 10-2(!) της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο δεν ήρθε όσο εύκολα ή εντυπωσιακά θα πιστεύει κάποιος.

Μπορεί ο Ντανίλο να άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω. Οι τρομεροί φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το Μπερναμπέου, κάνοντας την ανατροπή μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (12-14’) και παίρνοντας προβάδισμα (1-2).

Όμως λίγο αργότερα «πάγωσαν» τα δικά τους χαμόγελα. Διότι ορθώς ο Τίτο αποβλήθηκε στο 14’ κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, προτού ο Μπέιλ (από εξαιρετική ασίστ Ντανίλο) ισοφαρίσει.

Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, είχαμε την εξέλιξη που καθόρισε το εύρος του σκορ. Ο διαιτητής καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Μαδριλένων στο 28’, απέβαλε τον Μπαένα, αφήνοντας τη Ράγιο με εννιά και ο Κριστιάνο έγραψε από την άσπρη βούλα το 3-2.

Τα πάντα πλέον είχαν τελειώσει, αλλά η Ρεάλ δεν είχε… σταματημό, μην κάνοντας ένα τυπικό Fair Play απέναντι στην αντίπαλό της που είχε μείνει «αποδεκατισμένη». Μπέιλ στο 41’, Μπενζεμά στο 48’, Ρονάλντο στο 53’, Μπέιλ στο 61’, ξανά ο Ουαλός δέκα λεπτά αργότερα και δις εκ νέου ο Γάλλος φορ (79’, 90’) υπέγραψαν το ευρύ 10-2, που έφερε τη Ρεάλ στο -2 από την Μπάρτσα και την Ατλέτικο οι οποίες έχουν ματς λιγότερο.



Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Βαλένθια – Χετάφε 2-2

Εσπανιόλ – Λας Πάλμας 1-0

Μπέτις – Σεβίλλη 0-0

Λα Κορούνια – Εϊμπάρ 2-0

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 10-2

Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα (έχει αναβληθεί λόγω της συμμετοχής των Καταλανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Μπιλμπάο-Λεβάντε (19:15)

Γρανάδα – Θέλτα (19:15)

Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (19:15)

Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλαρή… έξοδος για Ζαλγκίρις!!


Χαλαρή… έξοδος για Ζαλγκίρις

Στο… ρελαντί έπαιξε η Ζαλγκίρις στην έδρα της Βιτάουτας, ωστόσο κατάφερε να φύγει με τη νίκη, επικρατώντας 79-71 για το πρωτάθλημα Λιθουανίας.

Δίχως να εντυπωσιάσει, η Ζαλγκίρις επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της και έτσι πήρε τη νίκη με 79-71 στην έδρα της Βιτάουτας, για το πρωτάθλημα Λιθουανίας.

Κορυφαίοι για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ήταν οι Πότσιους, Μότουμ και Γιανκούνας με 15 πόντους ο καθένας, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας κινήθηκε σε… ρηχά νερά έχοντας μόλις 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 33-42, 45-54, 71-79
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άριστα δέκα για Παναθηναϊκό!!


Άριστα δέκα για Παναθηναϊκό

Διεύρυνε το απόλυτό του στην Α1 ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε κόντρα στον Κόροιβο, επικρατώντας 75-57 και κάνοντας το 10x10. Πρώτοι σκόρερ Φελντέιν-Γιάνκοβιτς.
Το 10 στα 10 στη φετινή Α1 έκανε ο Παναθηναϊκός, φεύγοντας με διπλό από την Αμαλιάδα.

Δίχως να εντυπωσιάσει και κάνοντας τα βασικά, το τριφύλλι επικράτησε εύκολα του τοπικού Κοροίβου με 75-57 και οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα.

Το 50-59 έγινε 50-73 στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου και ουσιαστικά εκεί «τελείωσε» η αναμέτρηση. Κορυφαίος των πρασίνων (6/25 τρίποντα, 15 λάθη) ο Φελντέιν με 25 πόντους, 16 πρόσθεσε ο Γιάνκοβιτς, διψήφιος ο Γκιστ (10π., 7ρ.), 9 πόντους και 7 «σκουπίδια» (5 επιθετικά) ο Κούζμιτς. Για τους ηττημένους από 15 είχαν οι Χάρις και Ντέιβις.

Το ματς

Με «ζεστούς» τους Πάβλοβιτς (5π.), Γκιστ (4π.) και την άμυνα σε καλά επίπεδα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 9-2 στο 4’. Δίχως να εντυπωσιάζει και παρά την προσπάθεια του Χάρις να κρατήσει κοντά τον Κόροιβο, ο Φελντέιν πήρε το «όπλο» του και οδήγησε τους πράσινους στο 15-6. Οι πράσινοι «κόλλησαν» στο τελευταίο τετράλεπτο, πέτυχαν μόλις πέντε πόντους (λόγω αστοχίας και λαθών) και η ομάδα της Αμαλιάδας βρήκε τον τρόπο –χάρη στο καλό passing game της- να πλησιάσει και να κρατηθεί κοντά στο σκορ, 14-20.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση και μοιραία το τρίποντο του Τρότερ μείωσε τη διαφορά στο καλάθι, 21-23, αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς σε τάιμ-άουτ και αλλαγές. Οι πράσινοι ήταν… εντυπωσιακά άστοχοι από την περιφέρεια (κυρίως) και η «βόμβα» του Πουλιανίτη από τα 6,75 έφερε τον Κόροιβο σε θέση ισχύος, 29-28, προκαλώντας ενθουσιασμό στο κλειστό. Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους, ο Γιάνκοβιτς… βγήκε μπροστά. Χάρη στον Έλληνα φόργουορντ, ο Εξάστερος έτρεξε σερί 11-0 και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 29-39, αποτέλεσμα που ουσιαστικά «έσβησε» την… ανησυχία για το πού θα καταλήξει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το τριφύλλι δεν ήταν σε καλό βράδυ και ο Κόροιβος –με Ντέιβις και Χάρις- βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 35-42, κρατώντας το ενδιαφέρον του αγώνα. Η διαφορά όμως «έφυγε» για πρώτη φορά στους 15 (35-50), χάρη στο «ξεφάντωμα» του Φελντέιν που ήταν η βασική απειλή για τους φιλοξενούμενους. Ακόμα κι έτσι όμως οι γηπεδούχοι φρόντισαν εκ νέου να περιορίσουν τη «ζημιά», λόγω της κακής απόδοσης των πρασίνων, με τους Γεωργάκη-Βασιλόπουλο να πλαισιώνουν τον «ζεστό» Ντέιβις και να διαμορφώνουν το 45-53. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος με το 47-57, με τον Παναθηναϊκό «σβηστά» και στο ρελαντί να πηγαίνει καρφί για τη νίκη.

Προς στιγμήν ο Ντέιβις μείωσε στους 9 (50-59), αλλά εκεί τα πάντα τελείωσαν. Με Φελντέιν-Γιάνκοβιτς να παίρνουν προσπάθειες, με τον Καλάθη να οργανώνει σωστά και με τον Κόροιβο να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά, το τριφύλλι έτρεξε σερί 13-0 και ξέφυγε για τα καλά για το 50-72 στο 36’! Τυπική διαδικασία το τελευταίο τετράλεπτο, δίχως κάτι άξιο αναφοράς, με τον Σάλε να ρίχνει στο παρκέ τους «μικρούς» αλλά να μην βρίσκουν ρυθμό (όπως γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ο Κυπελλούχος Ελλάδας) και να διαμορφώνεται εν τέλει το τελικό 57-75.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-39, 47-57, 57-75

Κόροιβος (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (2), Χάρντινγκ, Βασιλόπουλος 4, Κάουνσιλ 2, Χάρις 15, Συνετός, Πουλιανίτης 3 (1), Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 5 (1), Βαρδακαστάνης, Γεωργάκης 6, Μπατής

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3 (1), Φελντέιν 25 (3), Γκιστ 10, Καλάθης 2, Κούζμιτς 9, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 16 (2), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Όταν παίζαμε καλά, δεν κερδίζαμε» (video)


Τούντορ: «Όταν παίζαμε καλά, δεν κερδίζαμε» (video)

Δεν έδειξε να ανησυχεί ο Ιγκόρ Τούντορ για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πλατανιά και μίλησε για τις κλασικές ευκαιρίες που είχε η ομάδα του.


Ο Ιγκόρ Τούντορ στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πλατανιά (1-0) και σχολίασε ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε βαθμούς σε ματς που είχε καλή απόδοση.

«Κερδίσαμε τα τρία από τα τελευταία παιχνίδια, οπότε δεν έχω λόγο να ανησυχώ...», σχολίασε αρχικά.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο στην Τούμπα: «Είναι λογικό όταν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος να εκφράζει τα συναισθήματα του, για αυτό έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Είχα πει στους παίκτες μου ότι ο Πλατανιάς είναι μία πολύ καλή ομάδα, που παίζει ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο στο οποίο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν στις προσωπικές μονομαχίες γιατί και η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με το ίδιο σύστημα.

Είχαμε και οι δύο τρεις παίκτες στην άμυνα, τρεις στο κέντρο και δύο μπροστά και το παιχνίδι πήγε σε προσωπικές μονομαχίες. Σε τέτοια παιχνίδια η ομάδα που έχει τους καλύτερους παίκτες κυριαρχεί. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την κατοχή και την κυριαρχία, ήταν ένα μοιρασμένο το παιχνίδι. Εμείς πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει άλλα τρία και εκείνοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει πάντα κάτι περισσότερο, αλλά μερικές φορές η εμφάνιση έχει να κάνει και με τον αντίπαλο.

Αξίζαμε να κερδίσουμε και τελειώνουμε το πρώτο μισό της σεζόν με καλό τρόπο. Θυμάμαι και μία περίοδο φέτος που παίζαμε καλά, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Τώρα οι εμφανίσεις μας δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν αξίζαμε τη νίκη. Ο Πλατανιάς είναι μία καλή ομάδα, αλλά εμείς αξίζαμε τη νίκη».

-το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ με το οποίο επικράτησε: «Δεν μιλήσαμε μετά το τέλος του αγώνα, γιατί υπήρχε μία αναστάτωση μετά το τέλος του αγώνα έξω από τα αποδυτήρια των δύο ομάδων. Εγώ από τη θέση που βρισκόμουν δεν έχω καλή οπτική γωνία για να έχω καθαρή εικόνα για τη φάση».

-τους πολλούς τραυματισμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα: «Σήμερα δεν είναι μυϊκά τα προβλήματα μας, αλλά έχουμε συζητήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο μέσος όρος των τραυματισμών που έχουμε δεν είναι πάνω από τα αναμενόμενα και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που έχουν προβλήματα. Από εκεί και πέρα είχαμε προβλήματα παικτών που ενσωματώθηκαν αργότερα στην ομάδα και δεν έκαναν προετοιμασία μαζί μας, όπως είναι ο Αντόνις, ο Τσίμιροτ ή ο Μπερμπάτοφ...».

-τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του: «Δεν έχω δώσει τέτοια οδηγία, αν έγινε, έγινε γιατί οι ποδοσφαιριστές το έκαναν εκείνη την ώρα μέσα στον αγώνα. Υπάρχει μία μεγάλη υποτίμηση των παικτών που έρχονται να παίξουν εδώ, δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τις ομάδες που έρχονται να παίξουν εδώ. Επειδή είμαστε ο ΠΑΟΚ, εσείς θεωρείτε ότι θα πρέπει να κερδίζουμε ομάδες όπως είναι ο Πλατανιάς με 5-0 ή 6-0. Δε γίνεται αυτό...

Όπως είπα και πριν, εμείς θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να κάνει κάτι, δεν είχε κλασσικές ευκαιρίες. Αν θέλετε να σας δώσω ένα στοιχείο από την παρουσία μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στον αριθμό των μεταβιβάσεων που καταλήγουν στην μεγάλη περιοχή, είναι πρώτος στα σουτ, είναι δεύτερος στις τελικές και αυτό δείχνει πολλά για τον τρόπο που αγωνιζόμαστε στον αγωνιστικό χώρο».

- την οπισθοχώρηση των παικτών του μετά το 1-0: «Συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο, είναι λογικό και λίγο ψυχολογικό όταν είσαι μπροστά στο σκορ και δέχεσαι πίεση. Αμυνθήκαμε σωστά στο καλό διάστημα του Πλατανιά και αυτό μου άρεσε εμένα προσωπικά".

- το τι δεν του άρεσε μέχρι στιγμής στην ομάδα του: «Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα και επικίνδυνη ερώτηση γιατί μπορεί να πω κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον...».

Δείτε από το 37:40 και μετά τα όσα δήλωσε ο Ιγκόρ Τούντορ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαπέτρου: «Τώρα αρχίζει το καλό»!


Παπαπέτρου: «Τώρα αρχίζει το καλό»!

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γυρίσει τον… διακόπτη κόντρα στην Κηφισιά, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα από την Αναντολού Εφές, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Οι επόμενες 40 ημέρες είναι… φωτιά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε αυτό το διάστημα θα δώσει 12 ματς αρχής γενομένης με αυτό κόντρα στην Κηφισιά, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αναλυτικά το blog του Ιωάννη Παπαπέτρου στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Φίλες και φίλοι μου καλησπέρα,

Μετά από αρκετό καιρό τα λέμε και πάλι. Βλέπετε, την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχε αγώνας για το ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε.

Μετά από ένα σερί 14 νικών, ήρθε η στιγμή που χάσαμε. Στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές δεν παίξαμε σωστά. Δεν κάναμε τίποτα από όσα μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας και έτσι ηττηθήκαμε. Η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και θα πρέπει άμεσα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη της Παρασκευής. Χρόνος για να σκεφτούμε πολλά δεν υπάρχει μιας και τη Δευτέρα η Κηφισιά μας περιμένει στην έδρα της. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη και αυτό το ματς να γίνει η αρχή για ένα νέο σερί νικών.

Βλέποντας το πρόγραμμα των επόμενων 40 ημερών, μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως έχουμε 12 ματς σε 40 ημέρες, οπότε τώρα αρχίζει το καλό! Αυτό για το οποίο εμείς οι παίκτες δουλεύουμε όλο τον χρόνο. Τώρα είναι που πρέπει να δίνουμε σε κάθε προπόνηση το 200% και σε κάθε αγώνα το 300%. Το TOP-16 αρχίζει, στο πρωτάθλημα το ένα κρίσιμο ματς θα διαδέχεται το άλλο, οπότε χρειάζεται η απόλυτη συγκέντρωση από μεριάς μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο της ομάδας μας να σταθεί στο πλευρό μας ώστε μαζί να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε και εκεί που αξίζει
».

Το παίρνει και… μόνος του ο Ιγκουαΐν!!


Το παίρνει και… μόνος του ο Ιγκουαΐν! (video)

Αποφασισμένος να κρατήσει και μόνος, αν χρειαστεί, τη Νάπολι στη διεκδίκηση του τίτλου μοιάζει ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν! Με ένα ακόμη «πακέτο» γκολ ο Αργεντινός έδωσε διπλό-χρυσάφι μέσα στην Αταλάντα (3-1)

Στη μάχη του τίτλου γίνεται «σκοτωμός» στην Ιταλία. Ακόμα και πέντε ομάδες μπορεί να το διεκδικήσουν. Η Νάπολι όμως έχει ένα πλεονέκτημα απέναντί τους: Το… υπερ-όπλο Γκονζάλο Ιγκουαΐν!

Με πρωταγωνιστή τον ασυγκράτητο Αργεντινό, που προσέθεσε ένα ακόμη ζευγάρι γκολ στη φετινή του συλλογή κι έφτασε συνολικά τα 16, οι «παρτενοπέι» έφυγαν με μεγάλο διπλό (3-1) από τη δύσκολη έδρα της Αταλάντα.

Παρόλο που η ομάδα του Μπέργκαμο απάντησε γρήγορα με τον Γκόμες στο πέναλτι του Χάμσικ, ο πρώτος σκόρερ της Serie A πήρε την κατάσταση πάνω του και σκοράροντας για όγδοο παιχνίδι από τα δέκα τελευταία (!), έστειλε τους Ναπολιτάνους σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.


Το ίδιο όμως κατάφερε και η Φιορεντίνα. Ξεπερνώντας την απογοήτευση από την ήττα στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, οι «βιόλα» παρουσιάστηκαν σοβαροί απέναντι στην Κιέβο και καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Κάλινιτς και Ίλιτσιτς (2-0), περιμένουν κι εκείνοι απώλεια της Ίντερ στο βραδινό παιχνίδι με τη Λάτσιο.

Όσο για τη Ρόμα, μπόρεσε κι εκείνη να μείνει σχετικά κοντά στο ρετιρέ. Μπορεί λοιπόν να αγχώθηκαν μετά το γκολ του Φλορέντσι (αφού ο Τζέκο αποβλήθηκε στο 75’) ωστόσο οι «τζιαλορόσι» επιβλήθηκαν τελικά 2-0 της Τζένοα και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Αντίθετα, η Βερόνα δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πανηγυρίσει την πρώτη. Γιατί η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα ήταν και πάλι μαχητική, ωστόσο το μόνο που μπόρεσε απέναντι στη Σασουόλο ήταν ν’ απαντήσει με τον Τόνι στο γκολ του Φλοκάρι και να μείνει τελικά στο 1-1.








Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/12

Μπολόνια-Έμπολι 2-3
(36' Μπριέντσα, 45' Ντέστρο - 24' Πουτσιαρέλι, 42', 48' Μακαρόνε)

Κυριακή, 20/12

Κάρπι-Γιουβέντους 2-3
(15’ Μποριέλο, 90’+2’ αυτ. Μπονούτσι - 18’, 41’ Μάντζουκιτς, 50’ Πογκμπά)

Αταλάντα-Νάπολι 1-3
(54’ Γκόμες - 52’ πεν. Χάμσικ, 62’, 85’ Ιγκουαΐν)

Φιορεντίνα-Κιέβο 2-0
(20’ Κάλινιτς, 32’ Ίλιτσιτς)

Βερόνα-Σασουόλο 1-1
(39’ Τόνι - 34’ Φλοκάρι)

Ρόμα-Τζένοα 2-0
(42’ Φλορέντσι, 89’ Σαντίκ)

Φροζινόνε-Μίλαν (19:00)
Σαμπντόρια-Παλέρμο (19:00)
Τορίνο-Ουντινέζε (19:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 6/1

Μίλαν-Μπολόνια
Κιέβο-Ρόμα
Έμπολι-Ίντερ
Τζένοα-Σαμπντόρια
Γιουβέντους-Βερόνα
Λάτσιο-Κάρπι
Νάπολι-Τορίνο
Παλέρμο-Φιορεντίνα
Σασουόλο-Φροζινόνε
Ουντινέζε-Αταλάντα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χριστούγεννα σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ για τη Χέρτα!!


Χριστούγεννα σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ για τη Χέρτα

Οι Βερολινέζοι σημείωσαν την 3η απανωτή νίκη τους και έμειναν μόνοι 3οι στη βαθμολογία, με 32 βαθμούς, αφήνοντας πέντε πίσω τις Λεβερκούζεν και Σάλκε.

Αυτή ήταν η 6η εντός έδρας νίκη για την Χέρτα εντός έδρας που «καθάρισε» και την Μάιντς και συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία στην Μπουντεσλίγκα. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, μετά από ωραία πάσα του Ιμπίσεβιτς, ενώ ο Βόσνιος μοίρασε στον Καλού και δεύτερη ασίστ στον αγώνα για να ολοκληρωθεί η νίκη των Βερολινέζων. Η Χέρτα κλείνει το 2015 στην 3η θέση με απολογισμό 32 πόντων, αφήνοντας πέντε πόντους πίσω της, τόσο την Λεβερκούζεν, όσο και την Σάλκε, αλλά και έξι πόντους την Βόλφσμπουργκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/12
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 1-0
(28' Τσούπο Μότινγκ)

Σάββατο 19/12 (16.30)
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 0-1
(76' Μόραβεκ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 2-1
(31' Μάιερ, 48' Άιγκνερ - 29' Πιζάρο)
Κολωνία-Ντόρτμουντ 2-1
(83' Ζόλερ, 90' Μοντεστέ - 18' Παπασταθόπουλος)
Ανόβερο-Μπάγερν 0-1
(40' πεν. Μίλερ)
Ίνγκολσταντ-Λεβερκούζεν 0-1
(73' Ερνάντεζ)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 3-1
(22' 47' Ντινταβί, 31' Κόστιτς - 14' Άρνολντ)

Κυριακή 20/12
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 2-0
(34' Nταρίντα, 54' Καλού)
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή 22/1
Αμβούργο-Μπάγερν (21.30)

Σάββατο 23/1 (16.30)
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Ντάρμσταντ
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Ίνγκολσταντ-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 24/1
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει ξανά τον Ντρογκμπά στην Τσέλσι ο Χίντινκ!!


Θέλει ξανά τον Ντρογκμπά στην Τσέλσι ο Χίντινκ

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Γκους Χίντινκ, θέλει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά πίσω στην Τσέλσι.

Μπορεί ο Γκους Χίντινκ να βρίσκεται στον πάγκο της Τσέλσι μόλις μία ημέρα, ωστόσο δεν δίστασε να μιλήσει κιόλας για μεταγραφές και μάλιστα να κατονομάσει τον πρώτο στόχο. Ο λόγος για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στην Τσέλσι αλλά τον τελευταίο χρόνο βγάζει το… ψωμί του στην Αμερική και το MLS, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον ήθελε στους Μπλε.

Ο Ολλανδός τεχνικός, όμως, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ιβοριανό επιθετικό παρότι βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία (37 ετών), όπως δήλωσε στο Fox Sports. «Θα θέλαμε να επιστρέψει, αλλά έχει ακόμη συμβόλαιο με την Μόντρεαλ στο MLS. Ωστόσο, η σεζόν τους θα τελειώσει σε λίγο καιρό. Σίγουρα, θα κάνουμε μια κουβέντα για να τον πείσουμε να επιστρέψει», ήταν μερικά από τα λόγια του Χίντινκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν εντυπωσίασε, αλλά νίκησε η Φενέρ!!


Δεν εντυπωσίασε, αλλά νίκησε η Φενέρ

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα τις στροφές της, η Φενερμπαχτσέ νίκησε 81-70 την Τραμπζονσπόρ, για τη 12η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Τις πέντε σερί νίκες στο τουρκικό πρωτάθλημα έφτασε η Φενερμπαχτσέ, καθώς επικράτησε 81-70 της Τραμπζονσπόρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο.

Κορυφαίοι ήταν οι Ντατόμε και Ντίξον με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Κώστας Σλούκας τελείωσε το ματς με 5 πόντους και 6 ασίστ. Από το σύνολο του Νέναντ Μάρκοβιτς ξεχώρισε ο Χάρντι με 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/12
Άνκαρα-Τουρκ Τέλεκομ 89-70
Γαλατασαράι-Μπουγιουκτσεκμετσέ 101-96 (87-87 κ.α.)

Κυριακή 20/12
Μπάνβιτ-Γεσιλγκιρεσούν 87-77
Φενερμπαχτσέ-Τραμπζονσπόρ 81-70
Ουσάκ Σπορτίφ-Ιστανμπούλ ΒΒ 90-73
Νταρουσάφακα-Μπεσίκτας

Δευτέρα 21/12
Κόνιασπορ-Καρσίγιακα
Γκαζιαντέπ-Αναντολού Εφές
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία και για Όλσεν στον ΠΑΟΚ!!


Αγωνία και για Όλσεν στον ΠΑΟΚ

Πέραν του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, που δείχνει να έχει πάθει μεγάλη ζημιά, υπάρχει αγωνία και για τον Όλσεν στον ΠΑΟΚ. Πάντως, η κατάσταση του δείχνει να μην είναι τόσο σοβαρή.

Εκτός από αυτόν του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, προέκυψε κι άλλος τραυματίας στον ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

Ο Ρόμπιν Όλσεν, ένιωθε ενοχλήσεις από το πρώτο μέρος και αντικαταστάθηκε στο 61’ με τον Μελίσσα να παίρνει στη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Ο Σουηδός θα υποβληθεί σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κάτι σοβαρό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσπασε την… γκίνια η Σεντ Ετιέν!!


Έσπασε την… γκίνια η Σεντ Ετιέν

Στις νίκες, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, επέστρεψε η Σεντ Ετιέν, επικρατώντας 1-0 της Ανζέ, για την 19η ημέρα της Ligue 1.

Ένα και καλό για την Σεντ Ετιέν!

Δίχως να εντυπωσιάσουν, οι «στεφανουά» επικράτησαν 1-0 της Ανζέ για την 19η αγωνιστική της Ligue 1 και έτσι επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Κορνιέ στο 61ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 18/12

Νις-Μονπελιέ 1-0 (31’ Μποσκαγκλί)

Σάββατο, 19/12

Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(16΄ & 50΄ Ντι Μαρία, 36΄ Ιμπραϊμοβιτς)

Μπαστιά-Ρεμς 2-0
(21’ Φλόιντ, 79΄ Ζουλιέν)

Τρουά-Μονακό 0-0

Γκινγκάμπ-Ρεν 0-2
(63΄ Οσμανί, 77΄ Τζιοβάνι)

Λοριάν-Ναντ 0-0

Τουλούζ-Λιλ 1-1
(12΄ Βίσαμ/ 87΄ Σοφιανί)

Κυριακή, 20/12

Σεντ Ετιέν-Ανζέ 1-0
(61’ Κορνιέ)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Λιόν (18:00)
Μπορντό-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή, 8/1

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά (21:30)

Σάββατο, 9/1 (21:00)

Λιόν-Τρουά (18:00)
Ρεν-Λοριάν
Μονακό-Γκαζελέκ Αζαξιό
Μονπελιέ-Μπορντό
Ανζέ-Καέν
Ρεμς-Τουλούζ

Κυριακή, 10/1

Ναντ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Λιλ-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Να… μας ξανάρθεις, Γιούργκεν!! (video)


Να… μας ξανάρθεις, Γιούργκεν! (video)

Με μια μεγαλοπρεπή τριάρα… φίλεψε ο Κίκε Φλόρες τον Κλοπ! Ο «καυτός» Ιγκάλο και η εκπληκτική Γουότφορντ διέσυραν 3-0 τη Λίβερπουλ και την υποχρέωσαν στην τρίτη σερί γκέλα της στην Premier League.

Ένα ακόμα χτύπημα στην πίστη ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα αναστήσει τη Λίβερπουλ έδωσε η Γουότφορντ.

Η εξαιρετική ομάδα του Κίκε Φλόρες ισοπέδωσε τους «κόκκινους» και τους υποχρέωσε με θόρυβο στην τρίτη συνεχόμενη γκέλα τους (3-0).

Προερχόμενοι από την ήττα με τη Νιούκαστλ και την ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ, οι φιλοξενούμενοι δεν… πρόλαβαν να σκεφτούν πώς θα επανορθώσουν. Γιατί ήδη στο 3’ ο Μπογκντάν (τον οποίο επέλεξε ο Κλοπ αντί του Μινιολέ) έκανε τραγικό λάθος και δώρισε το προβάδισμα στον Ακέ.

Πριν καν συμπληρωθεί, δε, το πρώτο τέταρτο, ο Ιγκάλο είχε στριμώξει ακόμα περισσότερο τη Λίβερπουλ με κοντινό πλασέ. Κάπως έτσι η Γουότφορντ έγινε απόλυτο αφεντικό. Και όχι μόνο προστάτευσε στη συνέχεια το υπέρ της σκορ, αλλά το διεύρυνε κιόλας μ’ ένα ακόμα χτύπημα του τρίτου σκόρερ της Premier League (πλέον) στο τέλος.

Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της λοιπόν -όχι μόνο άφησε την ομάδα του Κλοπ μακριά από την πεντάδα, αλλά πλησίασε και η ίδια σε απόσταση αναπνοής από ‘κείνη!




Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/12

Τσέλσι-Σάντερλαντ 3-1
(5’ Ιβάνοβιτς, 13’ Πέδρο, 50’ πεν. Όσκαρ - 53’ Μπορίνι)

Έβερτον-Λέστερ 2-3
(32’ Λουκάκου, 89’ Μιραλάς - 27’ πεν., 65’ πεν. Μαχρέζ, 69’ Οκαζάκι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νόριτς 1-2
(66’ Μαρσιάλ - 39’ Ζερόμ, 54’ Τέτεϊ)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 0-2
(40’ Κέιν, 43’ Αλί)

Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας 1-2
(76’ Κρκιτς - 45’+2’ πεν. Γουίκαμ, 88’ Λι)

Γουέστ Μπρομ-Μπόρνμουθ 1-2
(79’ Μακόλεϊ - 52’ Σμιθ, 87’ πεν. Ντάνιελς)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-1
(38' Κολοτσίνι - 61' Αγιού)

Κυριακή, 20/12

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 3-0
(3’ Ακέ, 15’, 85’ Ιγκάλο)

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 21/12

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 26/12 (17:00)

Στόουκ-Μαν. Γιουνάιτεντ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι-Γουότφορντ
Λίβερπουλ-Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Τότεναμ-Νόριτς
Νιούκαστλ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής!!


Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής

Ξέσπασε ο Άρης, «κόλλησαν» Δόξα Δράμας και Νέστος, στην κορυφή η Καραϊσκάκη μετά την ήττα Αιγινιακού, νίκη για Νίκη Βόλου. Πρωτιά η Σπάρτη, σοκ για Παναργειακό, τρίποντο ο ΟΦΗ, το ντέρμπι στον Ιάλυσο.

1ος όμιλος – 17η αγωνιστική

FC Σερρών-Κοζάνη 1-2
Άρης-Έβρος Σουφλίου 5-0
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς 1-1
Καβάλα-Δόξα Δράμας 4-0
Εορδαϊκός-Νέστος Χρυσούπολης 2-0
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Θύελλα Φιλώτα 2-1
Καμπανιακός-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-0
Εθνικός Ν. Αγιονερίου-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-0
Ρεπό: Απόλλων Κρύας Βρύσης

2ος όμιλος – 17η αγωνιστική

ΑΕ Καραϊσκάκης-Ρήγας Φεραίος 2-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Θεσπρωτός 0-0
Εθνικός Φιλιππιάδας-Δωτιέας Αγιάς 1-0
Πύδνα Κίτρους-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 2-0
Οπούντιος Μαρτίνου-Πιερικός 0-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου 0-2
Τύρναβος-Αιγινιακός 1-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Φωκικός 3-0
Ρεπό: Φαρκαδόνα

3ος όμιλος – 12η αγωνιστική

Κανάρης Νενήτων-Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Βύζας Μεγάρων-Δόξα Νέας Μανωλάδας 0-1
Αιολικός-Παναρκαδικός 2-0
ΠΑΟ Βάρδας-Καλαμάτα 1-0
Ένωση Ερμιονίδας-ΑΟ Λεβάντε 5-2
Σπάρτη-Λουτράκι 2-1
Παναργειακός-Χαλκίδα 0-1

4ος όμιλος – 13η αγωνιστική

Αστέρας Βάρης-Κηφισιά 2-1
Τριγλία Ραφήνας-Ατρόμητος Πειραιά 0-0
Γλυφάδα-Ηράκλειο 2-3
Ιωνικός-Ερμής Ζωνιανών 4-0
ΠΑΟ Κρουσώνα-Εθνικός 1-0
Ηλυσιακός-ΟΦΗ 0-1
Ιάλυσος-Φωστήρας 4-2
Τράχωνες-Επισκοπή 2-1
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζορίστηκε αλλά πήρε το τρίποντο η Λαμία!!

Με γκολ των Τζόκιτς και Νατσιόπουλου, η Λαμία κέρδισε 2-0 τον Πανσερραϊκό, ενώ στο ντέρμπι της επιβίωσης ο Αχαρναϊκός επικράτησε της Ζακύνθου με τέρμα του Μουστάκη.

Ζορίστηκε αλλά πήρε το τρίποντο η ΛαμίαΗ Λαμία ζορίστηκε αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 2-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα άνοιξε το σκορ στο 53’ με τον σουτ του Τζόκιτς έπειτα από πάσα του Πίντο, για να έρθει στο 82' ο Νατσιόπουλος και να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα της Λαμίας. Με αυτή τη νίκη, οι Λαμιώτες ανέβηκαν στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς, ενώ οι Σερραίοι παρέμειναν στη δέκατη τέταρτη θέση με 14 βαθμούς.

Στο Αίγιο, Παναιγιάλειος και Αναγέννηση Καρδίτσας μοιράστηκαν από ένα βαθμό, στην μεταξύ τους λευκή ισοπαλία. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό από άποψη θεάματος, ενώ οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων δεν χρειάστηκε να επέμβουν πολλές φορές. Ωστόσο, η Αναγέννηση είχε την ευκαιρία να κλέψει το τρίποντο τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση των ενενήντα, αλλά ο Πιτταράς έστειλε από πλεονεκτική θέση μόλις άουτ τη μπάλα. Με αυτόν τον πόντο, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 16η θέση με 13 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 8η θέση με 18.

Σε αντίθεση με το ματς του Αιγίου, αυτό στον Εύοσμο μεταξύ του Αγροτικού Αστέρα και του Κισσαμικού, είχε πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ισοπαλία με 0-0. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, είχαν ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, απείλησαν την εστία του Λαζαρίδη αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό. Κάπως έτσι, ο Αγροτικός Αστέρας πέρασε στη 12η θέση, έχοντας 14 βαθμούς όπως και οι Εργοτέλης, Πανσερραϊκός και Αχαρναϊκός. Από την μεριά του, ο Κισσαμικός έπιασε στην 6η θέση τον Ολυμπιακό Βόλου με 18 βαθμούς, όσους έχει, επίσης, και η Αναγ Καρδίτσας.

Στο παιχνίδι που είχε ανοίξει την αυλαία στις 14.30, ο Αχαρναϊκός πήρε το ντέρμπι της επιβίωσης κόντρα στη Ζάκυνθο με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για τους Μενιδιώτες ο Μουστάκης στο 76ο λεπτό, ο οποίος με ένα εκπληκτικό σουτ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του μετά από σαράντα εννιά ημέρες και τη νίκη τους με 2-0 επί του Αγροτικού Αστέρα.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Κυριακή 20/12
Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος 1-0
(76’ Μουστάκης)

Λαμία-Πανσερραϊκός 2-0
(53’ Τζόκιτς, 82’ Νατσιόπουλος)

Παναιγιάλειος-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Κισσαμικός 0-0

ΑΕΛ-Τρίκαλα (18.00)

Δευτέρα 21/12
Πανελευσινιακός-Χανιά (15.00)
Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Κέρκυρα-Εργοτέλης (18.00)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική
Κυριακή 10/01
Αγροτικός Αστέρας-Πανελευσινιακός
Χανιά-Αχαρναϊκός
Κισσαμικός-Καλλιθέα
Ζάκυνθος-Λαμία
Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή
Πανσερραϊκός-ΑΕΛ
Απόλλων Σμύρνης-Κέρκυρα
Τρίκαλα-Παναιγιάλειος
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εργοτέλης *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρια για Χίμκι στη Λευκορωσία!!


Ζόρια για Χίμκι στη Λευκορωσία

Στην τέταρτη σερί της νίκη στη VTB League έφτασε η Χίμκι, η οποία επικράτησε δύσκολα με 94-88 στην παράταση της Τσμόκι Μινσκ, στη Λευκορωσία.

Κάθε άλλο παρά εύκολα έφτασε η Χίμκι στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη VTB League. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει 94-88 της Τσμόκι Μινσκ.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κουρτινάιτις ήταν ο Ράις με 18 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Βιάλτσεφ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους. Από τους Λευκορώσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέι με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-30, 41-50, 62-70, 80-80 κ.α., 88-94
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!!


Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Δείτε τις επιλογές Στραματσόνι για το εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό. Βασικοί Καλτσάς και Κλωναρίδης στην επίθεση.

Με αναμενόμενα πρόσωπα κατεβαίνει κόντρα στον Πανθρακικό ο Παναθηναϊκός (19:30) για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Κάτω από την εστία ο Στιλ, δεξί μπακ ο Βέμερ, αριστερό ο Νάνο και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κουτρουμπής-Σάντεθ.

Ο Εσιέν θα ‘χει ρόλο «κόφτη» με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα-Πράνιτς. Στην τριάδα της επίθεσης ο Καλτσάς επιβραβεύεται για την εμφάνισή του απέναντι στον Αστέρα και θα παίξει στο δεξί φτερό, ο Κλωναρίδης στο άλλο (προτιμήθηκε αντί του Πέτριτς) και ο Καρέλης στην κορυφή.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασελάκης: «Πιο μαχητικός μετά την Εφές ο Ολυμπιακός»


Κασελάκης: «Πιο μαχητικός μετά την Εφές ο Ολυμπιακός»

Έναν επηρεασμένο ο Ολυμπιακό από την ήττα κόντρα στην Αναντολού Εφές θα αντιμετωπίσει η Κηφισιά, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη.

Πιο συγκεντρωμένος και πιο μαχητικός θα είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κηφισιά και αυτό λόγω της ήττας από την Αναντολού Εφές, όπως εκτιμά ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Λεωνίδας Κασελάκης:

«Γεια σας!

Ξανά στη δράση μετά από δύο εβδομάδες. Θα δώσουμε δύο αγώνες μέσα σε τέσσερις μέρες οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά για να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να δούμε τα δύο παιχνίδια ξεχωριστά.

Τη Δευτέρα παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που παίζει πολύ σκληρή άμυνα. Το γεγονός μάλιστα ότι προέρχονται από ήττα από την Εφές θα τους κάνει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης και μαχητικότητας.

Εμείς από την πλευρά μας στο διάστημα της διακοπής προσπαθήσαμε να εντάξουμε στη φιλοσοφία της ομάδας τους νέους μας συμπαίκτες ώστε να γίνουμε σιγά σιγά ένα συμπαγές σύνολο και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια του πρωταθλήματος που αναμένεται πολύ δύσκολο και ενδιαφέρον. Όλοι ανεξαιρέτως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνει αυτό και περιμένουμε τα επόμενα ματς με ανυπομονησία.

Μπορεί να είμαστε σε κλίμα εορτών αλλά η δουλειά δε σταματάει ποτέ. Αλλά μιας και το αναφέραμε να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να βρει τον καθένα ξεχωριστά ευτυχισμένο. Να θυμάστε ότι εμείς προσωπικά κατευθύνουμε την τύχη μας. Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα γιατί τα έχουμε ανάγκη. Θα τα πούμε σύντομα
».

Νευριασμένος Άρης!!


Νευριασμένος Άρης

Με το γκάζι… πατημένο έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Άρης. Οι «κίτρινοι» σάρωσαν τον Έβρο Σουφλίου με σκορ 5-0 κι επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από την ήττα στην Δράμα.

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για τον Άρη. Οι κίτρινοι διέλυσαν τον Έβρο Σουφλίου με σκορ 5-0 κι ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο.

Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Κόκε στο 19ο λεπτό. Ένα τέταρτο αργότερα ο Κυβελίδης έκανε το 2-0 και τέσσερα λεπτά σημείωσε και το δεύτερο τέρμα του. Στο 76’ οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έκαναν το 4-0 με τον Πόι, ενώ το τελικό σκορ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έγραψε ο Κωνσταντινίδης με καρφωτή κεφαλιά.

Έτσι, ο Άρης παρέμεινε στην 1η θέση (43 βαθμούς) και είδε την διαφορά του από τον Νέστο να αυξάνεται και πάλι στο +10, αφού η ομάδα της Χρυσούπολης έχασε 2-0 από τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώρο του Santa... Κλάους!!

Δώρο του Santa... Κλάους
Με ένα πέναλτι-προσφορά του διαιτητή Μήτσιου το οποίο αξιοποίησε ο Κλάους Αθανασιάδης, ο ΠΑΟΚ (που δικαίως φωνάζει για οφσάιντ νωρίτερα) λύγισε δύσκολα με 1-0 τον Πλατανιά κι επέστρεψε στις νίκες.

Σκούρα τα βρήκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πλατανιά (1-0), στο ματς με το οποίο έκλεισαν οι δύο ομάδες τις υποχρεώσεις τους στο 2015. Ωστόσο, χάρη σε ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αθανασιάδης (68’) και κέρδισε ο Τζαβέλλας από μαρκάρισμα του Γκνιάνιτς (δεν φάνηκε να βρίσκει τον Έλληνα αμυντικό), ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά το 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Αρκετά τα λάθη από τους δύο επόπτες και μάλιστα στο 10’ κόπηκε λανθασμένα ο Μακ και ενώ έβγαινε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, έχοντας όλο το γήπεδο μπροστά του.

Το ματς


Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, όπως είναι λογικό, να μπει πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή. Ωστόσο, άλλο το «θέλω» και άλλο το «μπορώ». Το πρώτο σουτ έγινε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Κωνσταντινίδη να δοκιμάζει την τύχη του έξω από την περιοχή και τον Σωτηρίου να μην ανησυχεί όμως. Από εκεί και πέρα όμως και μέχρι την ανάπαυλα λίγες ήταν οι περιπτώσεις που έγινε πραγματικά επικίνδυνος ο «Δικέφαλος του Βορρά», που δεν είχε συνοχή στον αγωνιστικό χώρο.

Το γεγονός ότι ο κόσμος έδειξε δυσαρεστημένος από την απόδοση της ομάδας του, αποδοκιμάζοντας αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, λέει πολλά.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι. Στο 10’ όταν ο Μακ υποδέχθηκε την μπάλα λίγο πάνω από τη σέντρα και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off side και ενώ η αντίπαλη άμυνα ήταν πολύ ψηλά και δύσκολα θα μπορούσε να κόψει τον ταχύτατο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ που ήταν έτοιμος να βγει φάτσα με τον Σωτηρίου. Και ενώ και οι δύο επόπτες ξεκίνησαν με 0/2, οπότε δεν μπορεί να πει κάποιος ότι θέλησε να αδικήσει τον ΠΑΟΚ το διαιτητικό τιμ. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0 στο 20’, όταν ο Πέλκας κινήθηκε εξαιρετικά έξω από την περιοχή και μπήκε εντός, μοιράζοντας την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασιάδη που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά ο Βάντερσον έδιωξε σε κόρνερ με προβολή.

Τα ίδια προβλήματα είχε και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, που δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους. Όλα αυτά μέχρι να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Τζαβέλλας από τον Γκνιάνιτς. Πάντως, από τα ριπλέι δεν φάνηκε ο παίκτης των φιλοξενούμενων να βρίσκει τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα άνοιξε το παιχνίδι και απέκτησε ωραίο ρυθμό που δεν είχε μέχρι, η ομάδα του Τούντορ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ειδικά στην περίπτωση του 75’ όταν ο Μακ έκανε τα εύκολα δύσκολα, θολώνοντας απέναντι από τον Σωτηρίου και λίγο δεξιά, με αποτέλεσμα να τον κλείσει η αντίπαλη άμυνα.

Το παιχνίδι έγινε… ρώσικη ρουλέτα στο τελευταίο του εικοσάλεπτο, με τον Πλατανιά να είναι αρκετά απειλητικός σε αυτό το χρονικό διάστημα και λίγο έλειψε να πληρώσει ο ΠΑΟΚ το γεγονός ότι… κλώτσησε τις ευκαιρίες που του έκατσαν. Ειδικά, στο 84’ υπήρξαν «καρδιοχτύπια» στην Τούμπα, με τον Ντίνα να τα κάνει όλα καλά από τη δεξιά πλευρά, όχι όμως και το τελείωμα με τον Μελίσσα να διώχνει σε κόρνερ.


ΠΑΟΚ (Τούντορ): Ολσεν (62' Μελίσσας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (22' Σκόνδρας), Τσίμιροτ, Πέλκας (70' Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Μυστακίδης, Λέοβατς, Αθανασιάδης και Μακ.

Στον πάγκο παρέμειναν Γκολάσα, Κάτσε, Κοροβέσης και Σάμπο

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Ιτούα (78' Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70' Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, Ράμος.

Στον πάγκο παρέμειναν Κοκκαλάς, Γουνδουλάκης, Μαχαμάτ, Στανισάβλιεβιτς

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος. Βοηθοί Ηλίας Αλεξέας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης 4ος Διαιτητής: Απόστολος Σημαϊάκης *Πηγή: sport-fm.gr*

Περίπατος χωρίς Καϊμακόγλου για Ούνιξ!!


Περίπατος χωρίς Καϊμακόγλου για Ούνιξ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ούνιξ Καζάν την αναμέτρηση με την Κράσνι Οκτιάμπρ (και με τον Κώστα Καϊμακόγλου να ήταν εκτός δωδεκάδας) νίκησε 97-76.

Ούτε καν… ίδρωσε η Ούνιξ για να νικήσει με 97-76 την Κράσνι Οκτιάμπρ στην VTB League. Εκτός δωδεκάδας ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, ωστόσο η ομάδα του Καζάν είχε τον έλεγχο του ματς από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Κολόμ και Ουίλιαμς με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους φιλοξενούμενους πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κορσάκοφ και Βοϊτίουκ με 14 πόντους ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 60-42, 74-57, 97-76
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρελάθηκε» ο Αλέγκρι!! (video)


«Τρελάθηκε» ο Αλέγκρι (video)

Ποιος είδε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και δεν φοβήθηκε! Με την Κάρπι να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 92' (από 1-3 σε 3-3), ο κόουτς της Γιουβέντους βγήκε -κυριολεκτικά- από τα ρούχα του!










*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμία συνομιλία για δανεικούς»


«Καμία συνομιλία για δανεικούς»

Διάψευση από τον Ολυμπιακό για το δημοσίευμα που θέλει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συζήτησε με τους υπεύθυνους της Καλλονής για το ενδεχόμενο να δοθούν στην ομάδα του νησιού δανεικοί παίκτες.

Στη διάψευση σημερινών δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συνομιλεί με τους υπεύθυνους της Καλλονή οι οποίοι του ζήτησαν να τους δοθούν δανεικοί παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Οι άνθρωποι της ομάδας ξεκαθαρίσουν ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πως δεν έχουν καμία σχέση τα όσα γράφηκαν με την πραγματικότητα.

Υπογραμμίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση και πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός πήγε στην Μυτιλήνη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας και τίποτα άλλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρια για Χίμκι στη Λευκορωσία!!


Ζόρια για Χίμκι στη Λευκορωσία

Στην τέταρτη σερί της νίκη στη VTB League έφτασε η Χίμκι, η οποία επικράτησε δύσκολα με 94-88 στην παράταση της Τσμόκι Μινσκ, στη Λευκορωσία.


Κάθε άλλο παρά εύκολα έφτασε η Χίμκι στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη VTB League. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει 94-88 της Τσμόκι Μινσκ.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κουρτινάιτις ήταν ο Ράις με 18 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Βιάλτσεφ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους. Από τους Λευκορώσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέι με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-30, 41-50, 62-70, 80-80 κ.α., 88-94
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημο «διαζύγιο» με Θεοδωρίδη!!


Επίσημο «διαζύγιο» με Θεοδωρίδη

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Θαλή Θεοδωρίδη η διοίκηση της Καλλονής η οποία με ανακοίνωσή της τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα το προηγούμενο διάστημα.

Παρελθόν από την Καλλονή αποτελεί ο Θαλής Θεοδωρίδης. Ο Έλληνας προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του αμέσως μετά την ήττα της ομάδας από τον Ολυμπιακό, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η ανακοίνωση της λύσης συνεργασίας των δύο πλευρών:

«Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Θαλή Θεοδωρίδη. Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα μας αυτά τα τρία χρόνια, τόσο από τη θέση του προπονητή όσο και από εκείνη του συνεργάτη προπονητή. Ο Θαλής είναι «κύτταρο» της Καλλονής μας, ένας δικός μας άνθρωπος. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του».

Κατώνης: «Η φωτοβολίδα έπεσε στη θύρα 6 που είναι κενή»


Κατώνης: «Η φωτοβολίδα έπεσε στη θύρα 6 που είναι κενή»

Παρέμβαση στον «αέρα» του Σπορ FM 94,6 έκανε ο Παύλος Κατώνης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ατρόμητος με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Με παρέμβασή του στον «αέρα» του Σπορ Fm 94,6 ο Παύλος Κατώνης έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ του Περιστερίου επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με την αυτή που εξέδωσε ο Πανιώνιος. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε την ανακοίνωση αυτή ως επιχείρημα ότι δεν χτύπησε κανείς, αλλά ότι η φωτοβολίδα δεν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο αλλά στον περιβάλλοντα χώρο», ανέφερε –αρχικά- ο Παύλος Κατώνης ο οποίος συνέχισε...

«Η ΠΑΕ λέει ότι κακώς έπεσαν οι κροτίδες στην ανακοίνωσή της», τόνισε και διευκρίνισε ότι «η φωτοβολίδα έπεσε στη Θύρα 6 η οποία είναι κενή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην κορυφή Μέσι και Ινιέστα!!


Στην κορυφή Μέσι και Ινιέστα

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Αντρές Ινιέστα ανέβηκαν στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα με τους περισσότερους τίτλους, έχοντας 26 στη συλλογή τους.

Ένα τρομερό επίτευγμα πέτυχαν σήμερα, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, οι Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα. Οι δύο άσοι της Μπαρτσελόνα έφθασαν τους 26 τίτλους στην καριέρα τους με την φανέλα των Μπλαουγκράνα και πάτησαν στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους περισσότερους τίτλους.

Ο Μέσι και ο Ινιέστα άφησαν με αυτό τον τίτλο στη δεύτερη θέση τον Τσάβι με 25 κερδισμένους τίτλους, για να ακολουθήσουν με 21 οι Πουγιόλ, Βαλντές, Μπουσκέτς, Πέδρο και Ντάνι Άλβες.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλη ζημιά με Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟΚ!!


Μεγάλη ζημιά με Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟΚ

Νέο χτύπημα της ατυχίας υπέστη ο ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης τραυματίστηκε, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών.

Ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αποχώρησε τραυματίας και οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατάστασή του δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διάγνωση του ιατρικού τιμ του «δικεφάλου του Βορρά», ο νεαρός αμυντικός στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς έχει υποστεί ρήξη χιαστών. Κάτι που -αν επιβεβαιωθεί από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί- σημαίνει ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κρέμασε» τη σφυρίχτρα του ο Τριτσώνης!!


«Κρέμασε» τη σφυρίχτρα του ο Τριτσώνης

Ο Σταύρος Τριτσώνης αποφάσισε να... κρεμάσει τη σφυρίχτρα του έπειτα από 20 χρόνια, απόφαση η οποία έγινε γνωστή μέσω επιστολής που κοινοποίησε στην ΚΕΔ και δημοσίευσε η ιστοσελίδα diaititis.gr.

Το τέλος της διαιτητικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Σταύρος Τριτσώνης, μέσω επιστολής του στην ΚΕΔ, η οποία δημοσιεύτηκε στο diaititis.gr.

Ο Αθηναίος διαιτητής, όπως αναφέρει στην επιστολή του, πήρε την απόφαση να σταματήσει έπειτα από 20 χρόνια καριέρας, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε στη λίστα των Ελλήνων διαιτητών της FIFA για το 2016.

Το τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε ο Τριτσώνης ήταν το χθεσινό, ανάμεσα στη Βέροια και τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά η επιστολή του


«Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ανακοινώσω την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση. Έπειτα από 20 χρόνια με την ιδιότητα του διαιτητή ποδοσφαίρου, διανύοντας την ένατη σεζόν μου στη Super league και όντας διεθνής διαιτητής από το 2010 μέχρι σήμερα, αποφάσισα την ολοκλήρωση αυτής της πορείας.

Η μη επιλογή μου στη λίστα των Ελλήνων διαιτητών της FIFA για το 2016 θεωρώ ότι κλείνει τον κύκλο που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 90 από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, συνεχίστηκε με την εξέλιξη σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια με την ανώτατη τιμή και διάκριση της εκπροσώπησης της ελληνικής διαιτησίας σε αγώνες της FIFA και UEFA.

Είμαι ευγνώμων στο χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας για όλα όσα αξιώθηκα να ζήσω, στη διάρκεια της προσωπικής αυτής διαδρομής. Τα βιώματα έντονα και ανεξίτηλα σε ένα "ταξίδι" που προσπάθησα με συνέπεια κ αξιοπρέπεια να το τιμήσω όσο καλύτερα γινόταν.

Με το βλέμμα στο μέλλον, θα ήθελα κλείνοντας να απευθυνθώ στους νεότερους διαιτητές σε αυτούς για τους οποίους το "ταξίδι" συνεχίζεται ή μόλις έχει αρχίσει και να μοιραστώ μαζί τους την αξία και τη γαλήνη της στιγμής του τέλους, όταν η διαδρομή-στάση ζωής έχει σαν φάρο αξίες και ιδανικά αδιαπραγμάτευτα.

Σταύρος Τριτσώνης
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χαρίζει η Βαλένθια, άνετα η Ρεάλ, ήττα για Κατσικάρη!!


Δεν χαρίζει η Βαλένθια, άνετα η Ρεάλ, ήττα για Κατσικάρη

Η Βαλένθια διατήρησε το απίστευτο φετινό αήττητό της νικώντας και στην έδρα της Μανρέσα. Άνετο πέρασμα της Ρεάλ από την Ανδόρα. Ήττα για τη Μούρθια του Κατσικάρη από τη Γκραν Κανάρια.

Πού το πάει η Βαλένθια; Η εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Eurocup πέρασε με 74-62 από την έδρα της Μανρέσα και διατήρησε το αήττητό της στην ACB ΚΑΙ στην ενδέκατη αγωνιστική. Ο Τζάστιν Χάμιλτον είχε 19 και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς 17 πόντους για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ, που έχει φέτος 21-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο -1 από την κορυφή παρέμεινε η Ρεάλ που πέρασε εύκολα με 99-80 από την Ανδόρα έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 20. Αγιόν και Κάρολ είχαν από 12, 11 ο Ρέγες και από 10 οι Τόμπκινς και Τέιλορ για τη «βασίλισσα», που θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Top 16.

Η Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη παρότι προηγήθηκε με +13 ηττήθηκε στην έδρα της από τη Γκραν Κανάρια με 75-71.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/12
Φουενλαμπράδα-Ομπραντόιρο 90-85
Μπιλμπάο-Εστουντιάντες 85-91
Κανάριας-Χιπουσκόα 72-74

Κυριακή 20/12
Μανρέσα-Βαλένθια 62-74
Μούρθια-Γκραν Κανάρια 71-75
Ανδόρα-Ρεάλ Μαδρίτης 80-99
Λαμποράλ Κούτσα-Σεβίλλη 19:00
Σαραγόσα-Μάλαγα 20:30
Μπαρτσελόνα-Μπανταλόνα 21:00

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της ACB.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσφυγή ο Ντιέγκο Λεόν!!


Προσφυγή ο Ντιέγκο Λεόν

Ο Ντιέγκο Λεόν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό Βόλου και κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας να του δοθούν τα οφειλόμενά του.

Η (οικονομική) κατάσταση στον Ολυμπιακό Βόλου δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Σήμερα, ο Ντιέγκο Λεόν αποχώρησε από την ομάδα, ενώ κατέθεσε και προσφυγή, διεκδικώντας τα οφειλόμενά του. Έτσι, είναι ο δεύτερος ξένος ποδοσφαιριστής μετά τον Λουίς Μοράν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Γρηγορίου η Καλλονή!!


«Κλείνει» Γρηγορίου η Καλλονή

Τον επόμενο προπονητή της βρήκε -εκτός απροόπτου- η Καλλονή. Μετά την παραίτηση Θεοδωρίδη, οι νησιώτες μίλησαν αμέσως με τον Μιχάλη Γρηγορίου και η συμφωνία των δύο πλευρών μοιάζει θέμα χρόνου.

Καθόλου χρόνο για να βρει τον επόμενο προπονητή της δεν έχασε η Καλλονή.

Αμέσως μετά την παραίτηση του Θαλή Θεοδωρίδη, η ομάδα της Μυτιλήνης δρομολόγησε ήδη τις κινήσεις της, συζητώντας με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Αφού διαπιστώθηκε λοιπόν κάτι παραπάνω από θετικό έδαφος στην κουβέντα των δυο πλευρών, ο Έλληνας τεχνικός (που ξεκίνησε τη σεζόν στον Ατρόμητο κι έχει δουλέψει επίσης σε Άγιο Δημήτριο, Φωστήρα, Αιολικό, Κόρινθο, Εθνικό Πειραιά, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό και Κέρκυρα) αναμένεται να ταξιδέψει στο νησί και να σφραγίσει τη συμφωνία του με την ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το νου σας… έρχεται η Γιουβέντους!! (video)


Το νου σας… έρχεται η Γιουβέντους! (video)

Μια ακόμη επιβεβαίωση ότι έχει επιστρέψει για τα καλά έδωσε η Γιουβέντους! Η «Γηραιά Κυρία» πέρασε και από το Κάρπι (3-2) και με την 7η σερί νίκη, προειδοποίησε εκ νέου τους ανταγωνιστές ότι… έρχεται!

Τρομοκρατία στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου στην Ιταλία συνέχισε να σπέρνει η Γιουβέντους!

Έχοντας πάρει φόρα από το εντυπωσιακό σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League) η «Γηραιά Κυρία» πέρασε από το Κάρπι με την έβδομη συνεχόμενη νίκη της (3-2).

Το… λάθος των γηπεδούχων να προηγηθούν στο 15’ με τον Μποριέλο τιμωρήθηκε αυστηρά από τον Μάντζουκιτς, που με δυο δικά του γκολ (18’, 41’) γύρισε μόνος το παιχνίδι πριν το ημίχρονο.

Με τον Πογκμπά λοιπόν να το τελειώνει ουσιαστικά στο 50’, το μόνο που κατάφερε η Κάρπι ήταν να αγχώσει για κάποια δευτερόλεπτα στο τέλος τη Γιουβέντους, μειώνοντας με αυτογκόλ του Μπονούτσι στις καθυστερήσεις.

Κάπως έτσι, οι «μπιανκονέρι» πανηγύρισαν ένα ακόμα τρίποντο, που τους επέτρεψε να προσπεράσουν (έστω και προσωρινά) στη δεύτερη θέση τις Φιορεντίνα και Νάπολι και να πλησιάσουν στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Ίντερ (που έχει δύσκολο ματς με τη Λάτσιο).




Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/12

Μπολόνια-Έμπολι 2-3
(36' Μπριέντσα, 45' Ντέστρο - 24' Πουτσιαρέλι, 42', 48' Μακαρόνε)

Κυριακή, 20/12

Κάρπι-Γιουβέντους 2-3
(15’ Μποριέλο, 90’+2’ αυτ. Μπονούτσι - 18’, 41’ Μάντζουκιτς, 50’ Πογκμπά)

Αταλάντα-Νάπολι (16:00)
Φιορεντίνα-Κιέβο (16:00)
Βερόνα-Σασουόλο (16:00)
Ρόμα-Τζένοα (16:00)
Φροζινόνε-Μίλαν (19:00)
Σαμπντόρια-Παλέρμο (19:00)
Τορίνο-Ουντινέζε (19:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 6/1

Μίλαν-Μπολόνια
Κιέβο-Ρόμα
Έμπολι-Ίντερ
Τζένοα-Σαμπντόρια
Γιουβέντους-Βερόνα
Λάτσιο-Κάρπι
Νάπολι-Τορίνο
Παλέρμο-Φιορεντίνα
Σασουόλο-Φροζινόνε
Ουντινέζε-Αταλάντα *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλα μου για πέναλτι του Ολυμπιακού!!


Μίλα μου για πέναλτι του Ολυμπιακού

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ και όσοι μπαίνουν στη διαδικασία της τρέλας, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να περάσουν οι ίδιοι την πόρτα του τρελάδικου.Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Να ξεκινήσουμε με τα απλά. Ηταν πέναλτι αυτά που πήρε ο Ολυμπιακός στη Μυτιλήνη; Το πρώτο ναι, το δεύτερο σε καμία περίπτωση. Ο Φορτούνης αρχίζει να πέφτει, προτού έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία παράβαση, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Για να είμαστε δίκαιοι. Ναι, είναι δύσκολη η φάση. Αυτό, όμως, που μαρτυρά τις προθέσεις ενός ολόκληρου συστήματος είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να δοθεί ένα πέναλτι ή ο, τιδήποτε υπέρ του Ολυμπιακού ακόμη κι όταν υπάρχει αμφιβολία. Αυτό είναι το ζήτημα και όχι η συγκεκριμένη φάση, λες και δεν έχουμε ξαναδεί όμοιά της...

Από χθες, στο διαδίκτυο έχουν "σκυλιάσει" και οι μεν και οι δε. Αυτοί, δηλαδή, που προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους να αποδείξουν ότι το πέναλτι δόθηκε σωστά και αυτοί που προσπαθούν να πράξουν το αντίθετο. Παράνοια, τρέλα. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι το θέμα ή μια φάση, αλλά η πρόθεση, η ευκολία απόφασης των διαιτητών και τα όσα γενικότερα συμβαίνουν και φέτος.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα. Οποιος το κάνει, απλώς κλείνει τα μάτια του και δεν βλέπει την αλήθεια. Δεν θα πρέπει, όμως, να αμφιβάλλει ότι έχει και μια διαιτητική εύνοια από ένα σύστημα που είναι υποταγμένο στην όποια ερυθρόλευκη απαίτηση. Ο, τι θέλει ο Ολυμπιακός γίνεται, όταν δεν θέλει να παίξει ένα παιχνίδι, δεν θα το παίξει, όταν δεν θέλει ή δεν πρέπει να χάσει, δεν θα χάσει. Θυμηθείτε το πρόσφατο παράδειγμα της διαιτησίας Παππά (και όχι μόνο) στη Ριζούπολη, που θύμισε άλλες εποχές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για να επιστρέψουμε στα των πέναλτι. Φέτος, σε 14 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 10, τη στιγμή που πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα είχε 8! Πάνω από τα μισά τα κέρδισε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Και συγνώμη αν δεν κάνω τη χάρη σε κάποιους, αλλά αρκετά δεν είναι, όπως το χθεσινό δεύτερο του Φορτούνη.

Καθαρές κουβέντες: Οι διαιτητές στην Ελλάδα και το σύστημα που "υπηρετεί" το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εγκλωβισμένο, έχοντας απέναντί τους έναν ισχυρό, τον οποίο μάλλον φοβούνται. Αυτός ο ισχυρός μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, σχεδόν όποτε το θέλει. Και όποιος πάει να σταθεί απλώς σε μια φάση, δύσκολη ξαναγράφω, ενός πέναλτι, και την ουσία της υπόθεσης χάνει και θα βγει "γραφικός" στα μάτια, τα λεγόμενα και τα γραφόμενα των υποστηρικτών του ισχυρού.

Αν αυτό το πράγμα, ο ισχυρός και η αβάντα του, δηλαδή, δεν αλλάξει, τότε κάθε εβδομάδα θα παρατηρούμε στα ελληνικά γήπεδα τέτοια φαινόμενα. Και οι φωτογραφίες με τις... προφητείες του Παϊσιου, σαν αυτή που βλέπετε, θα γίνονται viral. Αμήν...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Καντού… αντεπιτίθεται!!


Η Καντού… αντεπιτίθεται

Η αλλαγή προπονητή με την έλευση του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς έκανε καλό στην Καντού που επικράτησε 87-77 της πρωτοπόρου Τρέντο στο πρώτο παιχνίδι της δωδέκατης αγωνιστικής της ιταλικής λίγκας.

Άλλη… Καντού εμφανίστηκε στην ιταλική λίγκα. Με τρομερή αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο ολοκλήρωσε το ματς με 20-4 επί μέρους σκορ και νίκησε 87-77 τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Τρέντο για τη δωδέκατη αγωνιστική. Η έλευση του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς στην τεχνική ηγεσία φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους που έφτασαν στις πέντε νίκες με κορυφαίους τους Χάσμπρουκ (21π.) και Τζόνσον (18π.). Ο Τζούλιαν Ράιτ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Αναλυτικά η δωδέκατη αγωνιστική
Καντού-Τρέντο 87-77
Ρέτζιο Εμίλια-Καζέρτα 19:15
Ορλαντίνα-Πέζαρο 19:15
Τορίνο-Σάσαρι 19:15
Βενέτσια-Βαρέζε 19:15
Κρεμόνα-Αβελίνο 19:15
Βίρτους Μπολόνια-Πιστόια 19:15
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Μπρίντιζι 21:45

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαθεοδώρου: «Από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»


Παπαθεοδώρου: «Από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του εν όψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθεί χαρακτήρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον αγώνα της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό.


«Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μια ομάδα με όλη την έννοια της λέξης, που είναι σε καλή κατάσταση παρά τους τραυματισμούς που έχει. Ουσιαστικά θέλουμε να δούμε σε ποια κατάσταση είμαστε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και με κάποιους νέους παίκτες, αλλά και να ανταγωνιστούμε μια ομάδα σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και να δούμε ατομικά και ομαδικά πού βρισκόμαστε. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για τα υπόλοιπα της χρονιάς που ακολουθούν και για μας είναι πάρα πολύ σημαντικά. Να το ευχαριστηθούμε και να έχουμε ένα πολύ όμορφο και καλό παιχνίδι», τόνισε στο κανάλι της ομάδας στο YouTube.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα!!


Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα

Χωρίς να συναντήσει δυσκολία η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά!

Από το μυαλό των Μέσι και Σουάρες δεν μπορούσε να περάσει το ενδεχόμενο να χαθεί αυτό το τρόπαιο. Ούτε και από τα πόδια τους!

Έτσι, οι δύο τους οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην νίκη 3-0 επί της Ρίβερ Πλέιτ και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο αργεντινός ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό του τελικού που έγινε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και αλλά ο Ουρουγουανός ήταν εκείνος που σφράγισε τη νίκη και της έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα. Στο 49ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της «Μπάρτσα» ενώ στο 68ο έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Δείτε τα γκολ







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ολυμπιακός απέβαλε… ακαδημία παιδιών επειδή θα έπαιζε και με την ΑΕΚ»

Μια σοβαρή καταγγελία για τον Ολυμπιακό έκανε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών. Σύμφωνα με όσα είπε, 13χρονα παιδιά αποβλήθηκαν από τουρνουά στου Ρέντη επειδή θα έπαιζαν και με την ΑΕΚ.

«Ο Ολυμπιακός απέβαλε… ακαδημία παιδιών επειδή θα έπαιζε και με την ΑΕΚ»Ένα απίστευτο -όσο και τραγικό σε περίπτωση που ισχύει- γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο Σάββας Παπαδόπουλος, 13χρονα παιδιά που είχαν προσκληθεί από τον Ολυμπιακό να αγωνιστούν σε τουρνουά στου Ρέντη αποβλήθηκαν επειδή η ακαδημία προγραμμάτισε κι άλλα φιλικά παιχνίδια κατά τη διαμονή στην Αθήνα με ΑΕΚ και Ατρόμητο.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, του τέθηκε τελεσίγραφο του τύπου «όταν καλείστε από τον Ολυμπιακό δεν θα κατεβάζετε άλλα τμήματα σε τουρνουά άλλων ΠΑΕ στην Αθήνα» και του διευκρινίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί, τα παιδιά δεν θα συμμετάσχουν.

Αφού εκφράζει λοιπόν την απορία του για το πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια απαίτηση (ειδικά από τη στιγμή που τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής θα τα κάλυπτε η ίδια η ομάδα) ανακοινώνει ότι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού η ακαδημία «διακόπτει κάθε είδους συνεργασία με τους αφερέγγυους για πολλοστή φορά ανθρώπους που αυτή την στιγμή διοικούν τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Γιατί δεν πάμε στον Ολυμπιακό!

Αγαπητά μας παιδιά,

Πριν από ένα μηνά περίπου δεχθήκαμε μια πρόσκληση από τον Ολυμπιακό Πειραιώς για να πάρουμε μέρος στο τουρνουά που θα γίνει στο Ρέντη μεταξύ επίλεκτων ακαδημιών, «μεικτών ομάδων ενώσεων» απ’ όλη την Ελλάδα για την ηλικία των 2002/2003 και του Ολυμπιακού.

Πριν από ορισμένες ημέρες δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα στο όποιο μας ειπώθηκε ότι μας αποβάλουν από το τουρνουά «Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…»

Ποιες ήταν αυτές οι υποδείξεις;

Η εξής μια:

«… όταν καλείστε από τον Ολυμπιακό δεν θα κατεβάζετε άλλα τμήματα σε τουρνουά άλλων ΠΑΕ στην Αθήνα».

Αγαπητά μας παιδιά, μάταια προσπαθήσαμε να πείσουμε τους υπευθύνους, δηλαδή τον κ. Παύλου (υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού), πως η Ακαδημία μας δεν μπορεί να ταξιδέψει 1000 χιλιόμετρα μόνον για μια εκδήλωση με 16 παιδιά νεκρώνοντας τα υπόλοιπα τμήματα. Γι’ αυτό προγραμματίσαμε φιλικές συναντήσεις για τα υπόλοιπα τμήματα με τον "ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ" και την ΠΑΕ "ΑΕΚ".

Εκτός αυτού δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να μονοπωλεί, αφού δεν πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης, ούτε το ξενοδοχείο, ούτε την διατροφή μας εκεί για το τριήμερο αυτό.

Η τελική θέση του Ολυμπιακού που ήταν «…ή συμμορφώνεστε ή είστε έξω» απλούστευσε τα πράγματα για μας, γιατί ήταν δεδομένο ότι θα κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και την αυτοτέλεια μας.

Εξ άλλου μεγάλη και καλή Ακαδημία δεν μας έκανε ο Ολυμπιακός, γίναμε μόνοι μας με την ΚΑΛΗ δουλειά, την επιμονή και την υπομονή μας.

Μετά από αυτό η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ εκτιμώντας τα υπέρ και τα κατά και λαμβάνοντας υπόψη και την πρότερη αρνητική συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντι της, ανακοινώνει πως διακόπτει κάθε είδους συνεργασία με τους αφερέγγυους για πολλοστή φορά ανθρώπους που αυτή την στιγμή διοικούν τον Ολυμπιακό, διατηρώντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό της.

Περαιτέρω πιστεύουμε ακράδαντα πως ακόμα και σήμερα, ή αν θέλετε ιδιαίτερα σήμερα, ότι οικοδομείται χωρίς ηθική υπόσταση θα καταρρεύσει. Δεν είμαστε υπέρμαχοι ούτε φίλοι εκείνων που με σημαία την υπεροψία και την αλαζονεία σπέρνουν τρόμο και φόβο. Γνωρίζουμε πως αυτή η απόφαση μας ίσως έχει και επιπτώσεις, πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να ζήσουμε μ’ αυτές.

Ποτέ δεν υπήρξαμε μικρόψυχοι, και όταν λέμε πως πρώτον αγαπάμε τα παιδιά και δεύτερον αγαπάμε και αυτό που κάνουμε, το εννοούμε και το αποδεικνύουμε στην πράξη πασχίζοντας και ανοίγοντας πόρτες συνέχεια και παντού και δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά μας χωρίς να μπαίνουμε εμπόδιο στον δρόμο τους.

Αγαπητά μας παιδιά λυπούμαστε αν σας ξεσηκώσαμε και αν σας πικράναμε για την μη συμμετοχή μας στο τουρνουά του Ολυμπιακού. Από την όλη ιστορία ελάτε να κρατήσουμε την αρχική πρόσκληση στην οποία ελέχθη: «… επειδή είστε μια από τις καλύτερες Ακαδημίες της Ελλάδας, σας προσκαλούμε στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός στο Ρέντη….» και πιστέψτε μας το καλό και το ταλέντο ποτέ δεν χάνονται εάν δεν το θέλετε εσείς οι ίδιοι που το έχετε.

Με εκτίμηση

Σάββας Παπαδόπουλος

Πρόεδρος».