Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Μίλα μου για πέναλτι του Ολυμπιακού!!


Μίλα μου για πέναλτι του Ολυμπιακού

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ και όσοι μπαίνουν στη διαδικασία της τρέλας, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να περάσουν οι ίδιοι την πόρτα του τρελάδικου.Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Να ξεκινήσουμε με τα απλά. Ηταν πέναλτι αυτά που πήρε ο Ολυμπιακός στη Μυτιλήνη; Το πρώτο ναι, το δεύτερο σε καμία περίπτωση. Ο Φορτούνης αρχίζει να πέφτει, προτού έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία παράβαση, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Για να είμαστε δίκαιοι. Ναι, είναι δύσκολη η φάση. Αυτό, όμως, που μαρτυρά τις προθέσεις ενός ολόκληρου συστήματος είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να δοθεί ένα πέναλτι ή ο, τιδήποτε υπέρ του Ολυμπιακού ακόμη κι όταν υπάρχει αμφιβολία. Αυτό είναι το ζήτημα και όχι η συγκεκριμένη φάση, λες και δεν έχουμε ξαναδεί όμοιά της...

Από χθες, στο διαδίκτυο έχουν "σκυλιάσει" και οι μεν και οι δε. Αυτοί, δηλαδή, που προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους να αποδείξουν ότι το πέναλτι δόθηκε σωστά και αυτοί που προσπαθούν να πράξουν το αντίθετο. Παράνοια, τρέλα. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι το θέμα ή μια φάση, αλλά η πρόθεση, η ευκολία απόφασης των διαιτητών και τα όσα γενικότερα συμβαίνουν και φέτος.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα. Οποιος το κάνει, απλώς κλείνει τα μάτια του και δεν βλέπει την αλήθεια. Δεν θα πρέπει, όμως, να αμφιβάλλει ότι έχει και μια διαιτητική εύνοια από ένα σύστημα που είναι υποταγμένο στην όποια ερυθρόλευκη απαίτηση. Ο, τι θέλει ο Ολυμπιακός γίνεται, όταν δεν θέλει να παίξει ένα παιχνίδι, δεν θα το παίξει, όταν δεν θέλει ή δεν πρέπει να χάσει, δεν θα χάσει. Θυμηθείτε το πρόσφατο παράδειγμα της διαιτησίας Παππά (και όχι μόνο) στη Ριζούπολη, που θύμισε άλλες εποχές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για να επιστρέψουμε στα των πέναλτι. Φέτος, σε 14 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 10, τη στιγμή που πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα είχε 8! Πάνω από τα μισά τα κέρδισε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Και συγνώμη αν δεν κάνω τη χάρη σε κάποιους, αλλά αρκετά δεν είναι, όπως το χθεσινό δεύτερο του Φορτούνη.

Καθαρές κουβέντες: Οι διαιτητές στην Ελλάδα και το σύστημα που "υπηρετεί" το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εγκλωβισμένο, έχοντας απέναντί τους έναν ισχυρό, τον οποίο μάλλον φοβούνται. Αυτός ο ισχυρός μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, σχεδόν όποτε το θέλει. Και όποιος πάει να σταθεί απλώς σε μια φάση, δύσκολη ξαναγράφω, ενός πέναλτι, και την ουσία της υπόθεσης χάνει και θα βγει "γραφικός" στα μάτια, τα λεγόμενα και τα γραφόμενα των υποστηρικτών του ισχυρού.

Αν αυτό το πράγμα, ο ισχυρός και η αβάντα του, δηλαδή, δεν αλλάξει, τότε κάθε εβδομάδα θα παρατηρούμε στα ελληνικά γήπεδα τέτοια φαινόμενα. Και οι φωτογραφίες με τις... προφητείες του Παϊσιου, σαν αυτή που βλέπετε, θα γίνονται viral. Αμήν...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: