Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΕ Άρης: "Κουκουλώθηκαν τρία πέναλτι!"


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ διαμαρτύρεται για τρία πέναλτι και κάνει αναφορά σε διαιτησίες του παρελθόντος.
H ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν περίμενε ποτέ ότι η αριθμητική πρόοδος στον μη καταλογισμό πέναλτι θα έφτανε στον αριθμό τρία! Στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό δεν δόθηκε ένα, με την Ξάνθη δύο, έφτασε και το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα όπου...κουκουλώθηκαν τρία πεντακάθαρα πέναλτι. Δύο σε ανατροπές του Χαβίτο και ένα σε καθαρό χέρι παίκτη της Καβάλας στο πρώτο ημίχρονο.

Προφανώς η προσπάθεια του ΑΡΗ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αρέσει σε ορισμένους. Ο ΑΡΗΣ δεν πήρε τρία πέναλτι και ορισμένοι τολμούν και κάνουν λόγο για τις αποβολές που ήταν πεντακάθαρες και δύο από αυτές δόθηκαν στις καθυστερήσεις προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι. Στην Λάρισα δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Κόκε (αντιθέτως δέχθηκε και κίτρινη κάρτα!!!)και έγινε λόγος για την (καθαρή) αποβολή του Ντε Νίγκρις.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καλεί επιτέλους όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να συγχαρεί τον κόσμο της ομάδας για την απίστευτη υπομονή που έχει δείξει στις συνεχόμενες προκλήσεις-αδικίες που δέχεται. Ωστόσο πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι η υπομονή όλων στην αρειανή οικογένεια έχει πλέον εξαντληθεί
...

Α2 "Διπλά" για Ηρακλή και Παγκράτι


Ο αήττητος Ηρακλής και το Παγκράτι ήταν οι μόνες ομάδες που πέτυχαν εκτός έδρας νίκες την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Έσπασε το ρόδι το Πέραμα. Συνέχισε το "απόλυτο" σερί της η Νήαρ Ηστ.
Πέραμα - Δάφνη 73-69

Διαιτητές: Μαχαιριανάκης - Δεσλής - Μπίκας.

Τα δεκάλεπτα:
16-14, 43-30, 59-53, 73-69

Πέραμα (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 14 (1), Μοτσενίγκος, Αμάτο 9, Τσαρουχάς 3 (1), Κλήμης 3 (1), Λιακόπουλος 15, Κυπριτζόγλου 5 (1), Σκούταρης 20 (4), Γριμπαβιώτης 4.

Δάφνη (Ζαβός): Καπερώνης 4, Βασιλόπουλος 12 (2), Σεφερίδης, Πέκοβιτς 12 (2), Λιανός 8 (2), Λόλας 5, Άβαλιτς 12 (3), Τσούτσος 14 (2), Γιαννουλάκος 2.

Ολυμπιάδα - ΟΦΗ 81-74

Διαιτητές:
Κουκουλίτσας - Μαλανδρής - Τσώνος Β.

Τα δεκάλεπτα:
22-22, 50-42, 67-54, 81-74.

Ολυμπιάδα Πατρών (Σορώτος): Μουλάκης 8 (1), Τομαράς 5 (1), Ορφανός 4, Μάντριξ 10, Κούρτης 2, Θεοδωράκος 8 (2), Κοσάνοβιτς 4, Γεωργίτσης 5 (1), Γκαγκαλούδης 24 (1), Κακαρούδης 11.

ΟΦΗ
(Βόβορας): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 3 (1), Δελατόλας 4, Χουλιάρας, Μπάρδας 9 (1), Βαγενάς 9, Παναγάκης 7 (1), Δανιήλ 12 (1), Χαλκιαδάκης 5, Γκάμπρανς 15 (3), Σουφλιάς 8, Συριστατίδης 2.

Αιγάλεω - Παγκράτι 67-73

Διαιτητές: Πουρσανίδης - Ξενικάκης - Θεοδωρόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 10-19, 22-40, 37-55, 67-73.

Αιγάλεω (Κεραμιδάς): Κουκουνιάς, Τεόντοσιτς, Καράβολας 4, Φωτίου 2, Τσολάκης 12, Δημάκος 7 (1), Τσόπης 2, Ζακυνθινός 11, Ζοντερβάν 8, Εμίρης 9, Σιαμανδούρας 12, Δράκος.

Παγκράτι
(Δάγλας): Κανταρτζής 7, Παπαργυρόπουλος 5 (1), Μοσχοβίτης 12 (1), Βούλγαρης 6 (2), Βαρδιανός 9 (1), Κακλαμάνος 13 (3), Τσιότρας 3 (1) , Βαρδαβάς 4, Μικαλάουσκας 14, Χαρισμίδης, Κακιούζης, Σακελλαρίου.

Ίκαρος/Έσπερος - Ίκαροι Σερρών 82-66

Διαιτητές
: Παφίλης - Τσούνας - Επιτροπάκης.

Τα δεκάλεπτα:
27-20, 46-33, 59-46, 82-66.

Ίκαρος/Έσπερος
(Λυκογιάννης): Λάκσα 19 (3), Μάρτζος 7 (1), Φαλέκας 6 (1), Καράμπουλας 10, Πολυτάρχου 8, Λιούις 13, Κερασοβίτης 4, Καρασταμάτης, Τζιάλλας 9 (1), Κατιάκος, Κατούφας 2, Πτροδημόπουλος 4.

Ίκαροι Σερρών
(Καμαράκης): Πεχλιβάνης, Μουζακίτης, Τότσιος 15, Γεωργαντζάς 8 (2), Ιωσηφίδης, Παππούδας, Χόχλερ 14 (2), Παβλίσεβιτς 3 (1), Ασημάκης 5, Συμεωνίδης 2, Βοιβοατόπουλος 3 (1), Τοπούζης 16.

Ξάνθη - ΚΑΟΔ 77-75

Διαιτητές:
Καλδίρης - Μαγκλογιάννης - Τζαφλέρης.

Τα δεκάλεπτα:
17-10, 45-32, 62-52, 77-75.

Ξάνθη
(Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 11 (2), Χρήστου 14, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 6 (2), Στεφανίδης 4, Γιέλενιτς 9 (1), Αναγνωστόπουλος 19, Νησιώτης 2, Μασλαρινός 10 (1).

ΚΑΟΔ
(Τακιανός): Κυριακόπουλος 6, Καρτέλο 5, Καραβασάνης 3 (1), Ματενίδης 10, Τσακιρίδης 14 (1), Ζούπιτς 2, Χούμας 5, Κιτσούλης 12 (1), Εξουζίδης, Μπαλάφας 18.

Νήαρ Ηστ - Αμύντας 82-68

Διαιτητές:
Παναγιώτου - Πολυχρονίδης - Παντελίδης.

Τα δεκάλεπτα:
24-24, 47-44, 63-52, 82-68.

Νήαρ Ηστ
(Καρνέσης): Βαβάτσικος, Παππάς 3 (1), Κουτρούλιας 21, Μίχαλος 21 (4), Κόκαλης 13 (1), Κεφαλάς 4, Στανόγιεβιτς 3 (1), Μαχαίρας 13, Γκρούντμπεργκ 4, Πανάρας.

Αμύντας
(Βλάχος): Ζούπας 7 (1), Μπάρμπας 16 (4), Μούκας 12 (4), Μπούτρος 2, Τζέμης 2, Παγώνης 8, Δορκοφίκης 5 (1), Αγγελόπουλος 8, Λαζαρίδης 6 (2), Μουμούρης, Γιανναλέτσης 2.

Η επόμενη αγωνιστική (14/11): ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο, Αρκαδικός - Ολυμπιάδα Πατρών, ΟΦΗ - Πέραμα, Δάφνη - Ίκαρος/Έσπερος, Ίκαροι Σερρών - Ερμής Λαγκαδά, Ηρακλής - Νήαρ Ηστ, Αμύντας - Αιγάλεω, Παγκράτι - Ξάνθη.

Γερμανία Έφυγε από το γήπεδο ο Τόνι όταν αντικαταστάθηκε!


Δεν έφτανε στη Μπάγερν η ισοπαλία 1-1 με τη Σάλκε στην "Αλιάντζ Αρίνα" (δεύτερη σερί ισοπαλία σε ντέρμπι μετά το 0-0 με τη Στουτγκάρδη την περασμένη αγωνιστική) που την άφησε έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή και στην 8η θέση του πίνακα, ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της ταραχώδους σχέσης του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Λούκα Τόνι από τις αρχές καλοκαιριού.
Αιτία αυτή τη φορά αποτέλεσε η απόφαση του Ολλανδού τεχνικού να αντικαταστήσει τον Ιταλό επιθετικό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Άριεν Ρόμπεν, επιλογή που τσάντισε τόσο τον παίκτη ώστε να μαζέψει τα πράγματά του και να το... σκάσει από το γήπεδο με το που έγινε αλλαγή!

"Αυτό δεν μπορεί γίνει επιτρεπτό. Υπάρχει σχετικός κανονισμός και θα συζητήσουμε για αυτό μέσα στην ομάδα. Εάν συνέβη κάτι τέτοιο δεν είναι καλό. Θα πρέπει να μιλήσουμε", δήλωσε ο Φαν Χάαλ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Να σημειωθεί πως ο Τόνι δεν κατάφερε ουσιαστικά να κερδίσει ποτέ την εμπιστοσύνη του Φαν Χάαλ, ο οποίος έφτασε στο σημείο πρόσφατα να τον στείλει να αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα, με τον Ιταλό διεθνή φορ να χρειάζεται να περιμένει μέχρι την 9η αγωνιστική για να πάρει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν τη φανέλα του βασικού με τους Βαυαρούς.

Απογοητευμένος ο Ζίκο


Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το τελικό 1-1 με τον Ηρακλή ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ζίκο χαρακτήρισε την ισοπαλία «…σαν ήττα», παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και δήλωσε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του συναντά τόσα προβλήματα τραυματισμών. Κωφίδης: «Θα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου των δύο τεχνικών:

Ζίκο (Ολυμπιακός): «Όταν δεν βάζεις ένα γκολ που θα σε εξασφαλίσει τότε κινδυνεύεις. Σήμερα φέραμε μια ισοπαλία που είναι σαν ήττα. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπάρχει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση και δυστυχώς χάνουμε παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Προσπαθώ να βάλω ότι έχω στην προπόνηση για να μην έχουμε τέτοια θέματα με τραυματίες. Είμαι οκτώ χρόνια προπονητής και πρώτη φορά βλέπω εννιά βασικούς να είναι νοκ-άουτ από ένα παιχνίδι. Όταν γυρίσουν θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εντοπίζει το πρόβλημα της ομάδας στο γεγονός ότι οι παίκτες του δεν τελειώνουν τις φάσεις, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους νεαρούς.

«Εμπιστεύομαι τους νέους παίκτες και θα συνεχίσω να το κάνω. Γενικά πάντως, δεν υπάρχει στο κέντρο ο ποδοσφαιριστής εκείνος που θα μπορεί να σπάει την μπάλα δεξιά-αριστερά. Όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο ότι δεν τελειώνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται».

Σάββας Κωφίδης (Ηρακλής): «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ούτε συγκεντρωμένοι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία 15 λεπτά και δικαιωθήκαμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, κάνοντας το 2-0. Για τη φάση του Μήτρογλου έχω να πω ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δεν είδα τι έγινε με τον Κατσιαμπή στο τέλος. Εάν έκανε χειρονομία, θα τιμωρηθεί».

Εμειναν στο Χ Κατάνια και Νάπολι


Ανικανοποίητοι έφυγαν απ’ το «στάντιο Μασιμίνο» Κατάνια και Νάπολι που έμειναν στο 0-0, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της δωδέκατης αγωνιστικής του Campionato. Οι γηπεδούχοι του Ατζόρι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν για μια ακόμα φορά την έδρα τους και παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Ναπολιτάνοι έχασαν την ευκαιρία να πλασαριστούν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στις 21:45 η Αταλάντα υποδέχεται τη Γιουβέντους στο Μπέργκαμο.

Καυστικές δηλώσεις Σάντος

Που να έχανε! Ποιος είδε τον Φερνάντο Σάντος και δεν τον φοβήθηκε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού στη Κομοτηνή. Εκνευρισμένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, ο Πορτογάλος προπονητής είπε ξεκάθαρα ότι έδειξαν απειθαρχία αρνούμενος να συμβιβαστεί με τους βαθμούς της νίκης.

"Ετσι όπως παίξαμε μετά το 60', είναι σαν να πήραμε το παιχνίδι κατά τύχη. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και δεν γίνεται να παίζουμε έτσι, από τη στιγμή που θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα", είπε δευτερόλεπτα μετά το παιχνίδι στο συνδρομητικό κανάλι, ενώ ήταν ακόμη πιο καυστικός στη συνέντευξη Τύπου.

"Μια νίκη που επιτεύχθηκε με πολύ τύχη. Ηταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο όπου βάλαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πανθρακικού ήταν πιο οργανωμένη και καλύτερη. Μας μάρκαρε σωστά και μας πίεσε. Η ομάδα μου πέτυχε το δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα παίξαμε πολύ άσχημα, με μικρή οργάνωση. Κι όταν ισχύει αυτό, δεν μπορούμε να έχουμε σωστή άμυνα. Δεν λέω ότι οι παίκτες μου δεν προσπάθησαν, αλλά αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μεγάλη ομάδα, πρέπει να βλέπουμε διαφορετικά το παιχνίδι. Ο Πανθρακικός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα, στο ποδόσφαιρο, λέμε ότι τα αποτελέσματα μένουν. Υπήρξαν παιχνίδια στο παρελθόν στα οποία δεν κερδίσαμε, παρότι είχαμε παίξει καλά", είπε αρχικά

"Θα μιλήσουμε με τους παίκτες, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι κάνουμε πολύ δύσκολα τα πράγματα, όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και νομίζουμε ότι είμαστε σε έναν χώρο που απλά έχει μια μπάλα. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με ιδιαίτερη ποιότητα και πρέπει να παίζουν καλύτερα".

Ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει σε διαφορετική διαχείριση του υλικού και απάντησε ότι "τι να έκανα; Να τους βγάλουμε όλους και να βάλουμε τους άλλους; Δηλαδή εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο;". Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε και για το ντέρμπι με τον Αρη, όπου απάντησε ότι "είναι ένα μεγάλο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων".

Άρης-Καβάλα 0-0



Άρης και Καβάλα έμειναν στο "Χ" στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να μένουν με οκτώ παίκτες από το 68' μετά την δεύτερη κίτρινη του Ντικρόκ, την απευθείας κόκκινη του Οικονόμου στο 89' και την δεύτερη κίτρινη του Ονουάτσι στο 95'.

Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να βρίσκεται στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης Άρης και Καβάλα μοιράστηκαν από ένα βαθμό, αφού το αποτέλεσμα τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ο Άρης ωστόσο ήταν ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές. Μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους κίτρινους ο Λόκο Αμπρέρου που έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκόρ.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Διαιτητής: Βοηθοί:

Δημήτρης Μπουγιουκλής(Άρης): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Φερνάντεζ, Κόκε, Αμπρέου, Χαβίτο(87' Λαμπριάκος), Ρομπέρζ (74' Κάλβο) , Πίτου Γκαρσία (Γκρατσιάν 54').

Γιάννης Παπακώστας(Καβάλα): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Θεοδωρέλλης, Ντομπρασίνοβιτς (Σιόντης 57'), Ντικρόκ, Μεντί, Ορούμα (72' Πόποβιτς), Ιωάννου(5' Ρινκόν), Ονουάτσι

Κίτρινες: Νέτο (36' Άρης), Ονουάτσι (37' Καβάλα), Αμπρέου (37' Άρης), Παβίσεβιτς (40' Καβάλα), Ντικρόκ (53', 68' Καβάλα), Ρινκόν (82' Καβάλα), Σηφάκης (95' Άρης), Ονουάτσι (95' Καβάλα).
Κόκκινες: Ντικρόκ (68' Καβάλα), Οικονόμου (89' Καβάλα), Ονουάτσι (95΄Καβάλα).

Με μια ματιά


Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να βρίσκεται στις Σουίτες των επισήμων και τους Θόδωρο Δακλίδη και Δημήτρη Μπουγιουκλή να κάθονται στον πάγκο, ο Άρης αντιμετώπισε την Καβάλα στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής.

Όι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν όπως συνηθίζουν σε κάθε αγώνα. Με τρεις επιθετικούς και πίσω τους τον Γιούλσον Ορούμα, να κάνει το παιχνίδι. Στα θετικά η επιστροφή του Ντομπρασίνοβιτς που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα μετά την τιμωρία του.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν μια μόλις αλλαγή στο αρχικό τους σχήμα, αφού ο Χαβίτο επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Ξεκίνημα με αλλαγή

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Καβάλα, αφού πριν ολοκληρωθεί καν το πρώτο πεντάλεπτο ο Ιωάννου έπεσε στο έδαφος, πιάνοντας το αριστερό του πόδι. Τελικά ο έμπειρος επιθετικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αναμέτρηση και αντικαταστάθηκε από τον Ρικνόν.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι θύμισε περισσότερο μπιλιάρδο παρά ποδόσφαιρο. Στο 11' ο Κόκε έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή της Καβάλας από τα δεξιά, με τον Παβίσεβιτς να παίρνει την κεφαλιά για να διώξει την μπάλα μακριά.

Εκείνη χτύπησε όμως πάνω στο στήθος του Ντουγκλάο και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάλατς.

Το ματς πήρε φωτιά...

Αυτό φαίνεται πως ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που στα επόμενα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πότε με τον Ονουάτσι πότε με τον Ρινκόν, απείλησαν την εστία του Σηφάκη.

Ο Άρης ωστόσο στο 20' έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χαβίτο με προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Κάλατς.

Η απάντηση των "Αργοναυτών" ήρθε πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 25', όταν ο Μεντί συνδυάστηκε ωραία με τον Ρινκόν βγάζοντας του σκαφτή μπαλιά, με τον Βραζιλιάνο να κάνει κοντρόλ-τρίπλα πάνω στον Αράνο. Το σουτ του όμως αν και από καλή θέση πέράσε ψηλά άουτ.

Στο 27' ο Άρης έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Κόκε έβγαλε τον Αμπρέου απέναντι από τον Κάλατς, όμως το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αυστραλού τερματοφύλακα.

Η μια φάση διαδέχθηκε την άλλη στο παιχνίδι, με την Καβάλα να δημιουργεί μια πολύ όμορφη φάση. Ο Μέντί έφυγε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στον Ρινκόν, ο οποίος την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του, και ο Ορούμα του την ξανάδωσε.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη έτοιμος να πλασάρει, όμως ο Ρομπέρζ με τάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή.

Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι

Στο 36' έγινε μια περίεργη φάση, καθώς ο Χαβίτο έφυγε στην αντεπίθεση και μπήκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας, με τον Οικονόμου να σηκώνει ψηλά το πόδι και να τον ανακόπτει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν σφύριξε παράβαση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Μετά από αυτή τη φάση το παιχνίδι αγρίεψε, με τους παίκτες των δυο ομάδων για πέντε λεπτά να επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής του αγώνα έβγαλε τέσσερις κίτρινες σε αυτό το διάστημα.

Στο 42ο λεπτό ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Ο Χαβίτο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω απότο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Κάλατς που έμεινε ανίκητος στην εστία του.

Στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόντρες έγινε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι αμυντικού της Καβάλας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Πίτου Γκαρσία να κάνει ένα καλό σουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Ζέλικο Κάλατς

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φερνάντες να κάνει την πρώτη φάση για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 50' ο Αργεντινός μέσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάλατς.

Στο 60' ο Ονουάτσι πήρε την κόντρα και έβγαλε μπαλιά στον Παβίσεβιτς που είχε προωθηθεί, όμως ο αμυντικός της Καβάλας έκανε κακό κοντρόλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Αμπρέου να συνδυάζεται ωραία με τον Κόκε. Ο Ισπανός έδωσε και πάλι την μπάλα στον Αμπρέου που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κάλατς, όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κάλατς.

Με δέκα η Καβάλα από το 68'

Η αποστολή της Καβάλας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντικρόκ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δυνατό μαρκάρισμα που έκανε στο χώρο του κέντρου στον Κόκε. Αυτή είναι η δεύτερη κόκκινη για τον Γάλλο αμυντικό στο πρωτάθλημα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Χαβίτο βρέθηκε απέναντι από τον Κάλατς, όμως ο έμπειρος πορτιέρο με έξυπνο τρόπο πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ισπανού μέσου.

2-0 στα.. δοκάρια

Ο Λεάντρο Γκρατσιάν θα ντυθεί... Χαβίτο στο 78', αφού σε εκτέλεση φάουλ κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κάλατς.

Στη συνέχεια της φάσης ο Αμπρέου από καλή θέση έκανε αδύναμο σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Χαβίτο που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή του Αυστραλού γκολκίπερ, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι θα τα παίξουν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, αφού και ο Σταύρος Λαμπριάκος επιστρατεύτηκε για να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην επίθεση του Άρη.

Στο 89' η Καβάλα έμεινε με εννέα παίκτες, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κάλβο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λαμπριάκος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν και βρέθηκε σε καλή θέση. Το σουτ του όμως έδιωξε ο Κάλατς. Στην επόμενη φάση ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Καβάλα να μένει με οκτώ παίκτες, μετά την αποβολή του Ονουάτσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 11.365 και οι εισπράξεις 89.770 ευρώ.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2



Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη νίκη στο "δικέφαλο" χάρισαν ο Βιεϊρίνια (26') και ο Πάμπλο Γκαρσία (56'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Μπουβάλ, ο οποίος μείωσε για τους γηπεδούχους, που για ένα ακόμα παιχνίδι έμειναν μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Καρτιέ): Ρόκα, Κανωτίδης (81' Στόικος), Κλεμάν, Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Κωνσταντινίδης (46' Μπερτράν), Άλβες, Μίτου (55' Αρσενίεβιτς), Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς, Φωτάκης (72' Παπάζογλου)

Κίτρινες κάρτες: Τζόκιτς, Άλβες, Ενγκαμπί, Καζάκης - Βιεϊρίνια, Κρέσιτς, Βιτόλο, Λίνο

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου), Θ. Κωτσίρος (Αρκαδίας)
Με μια ματιά
Μπορεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα να ήταν αρκετά καλός, ωστόσο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Την υπεροχή, όπως είναι λογικό, είχε ο ΠΑΟΚ, που πίεζε τους γηπεδούχους, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή του Ρόκα.

Τελικά ο "δικέφαλος" φάνηκε τυχερός, αφού μόλις στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό ο Τσιρίλο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κλεμάν και σέντραρε από αριστερά για να βρει μέσα στην περιοχή τον Βιεϊρίνια, που με προβολή πέτυχε το 4ο φετινό του γκολ στη Super League και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανθρακικό να απαντάει ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, όταν ο Φαγιάρδο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς.

Ευτυχώς για τους θεατές που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής, το δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Ρόκα έφερε... τούμπα την κατάσταση και τον ΠΑΟΚ με προβάδισμα δύο γκολ. Στο 56ο λεπτό ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Ισπανός τερματοφύλακας των Θρακιωτών έκανε λάθος έξοδο και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά του γωνία.

Το επόμενο δεκάλεπτο ήταν επιθετικός μονόλογος του Πανθρακικού, με τον Μπουβάλ να είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, αφού σε τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1



Ένα γκολ του 17χρονου Βέλιου στο 92' ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη γκέλα του στο πρωτάθλημα αφού έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή στο "Καραϊσκάκη". Οι νταμπλούχοι είχαν προηγηθεί με τον Μαρέσκα στο 40', σκόραραν κανονικότατα στο 80' με τον Μήτρογλου όμως ο επόπτης Γουργιώτης ακύρωσε δίχως λόγο και αιτία το γκολ!

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Ζίκο): Nικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Φετφατζίδης, Ντουντού, Α.Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Μαρέσκα (68' Λεντέσμα).

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ντιέ (51' Hλιάδης), Επστάιν, Παπαστεργιανός, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ντίκα, Μιλάνο (59' Κονέ), Γιάντσης.
Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με αρκετές εκπλήξεις και -αναγκαστικές- αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Ζίκο. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Μέλμπεργκ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεξιά ο Ζεβλάκοφ και αριστερά ο Ραούλ Μπράβο.

Στα χαφ ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Μαρέσκα, αριστερό χαφ ήταν ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Γκαλίτσιος (!), μοναδικό προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω ο Νικλητσιώτης.

Ίδιο σύστημα (4-4-1-1) και από τον Σάββα Κωφίδη που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοβαλέφσκι, σέντερ μπακ οι Παπαζαχαρίας και Κατσαμπής, δεξιά ο Μάρτος, αριστερά ο Γιαννούλης, στα χαφ ήταν ο Ντιέ μαζί με τον Παπαστεργιανό, δεξιά ο Μιλάνο, αριστερά ο Επστάιν, στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάντσης και λίγο πιο πίσω ο Ντίκα.

Καλός ρυθμός, πολλές φάσεις...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και μ' ένα ξέφρενο ρυθμό και από τις δύο ομάδες που δεν φοβήθηκαν να παίξουν ανοιχτά. Γι' αυτό και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Συγκεκριμένα, η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 4ο λεπτό και ήταν για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο Γιάντσης έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση όμως ο Νικοπολίδης μπλόκαρε σταθερά.

Η φάση του Γιάντση αφύπνισε κάπως τους παίκτες του Ζίκο που βγήκαν στην επίθεση και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Κοβαλέφσκι. Παρόλα αυτά ούτε η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ (6'), ούτε το σουτ του Ντουντού (8') είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 9ο λεπτό πάντως η εξέδρα ξεσηκώθηκε. Όχι, ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ, αλλά έφτασε κοντά από προσπάθεια της... νέας γενιάς. Ο Φετφατζίδης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον Νικλητσιώτη που βγήκε απέναντι από τον Κοβαλέφσκι όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων, όμως γι αυτό ευθυνόταν και ο σοβαρός Ηρακλής του Σάββα Κωφίδη που δεν παρουσιάστηκε φοβισμένος στο "Καραϊσκάκη" και όποτε έβρισκε ευκαιρία ανησυχούσε τον Νικοπολίδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σουτ του Ντίκα στο 12' όπου η μπάλα πέρασε πάνω από τα "ερυθρόλευκα" δοκάρια.

Η κατοχή πάντως ήταν στα χέρια των γηπεδούχων που ναι μεν έφταναν αρκετά συχνά κοντά στην "κυανόλευκη" περιοχή όμως από κει και πέρα είχαν το πρόβλημα. Έτσι και ο Μήτρογλου προσπάθησε με μια ατομική ενέργεια να πλασάρει από πλάγια θέση τον Κοβαλέφσκι στο 17' όμως απέτυχε.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο δίχως όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός. Φετφατζίδης (24'), Ντουντού (28') και Μαρέσκα (31') είχαν ευκαιρίες να ανησυχήσουν τον Κοβαλέφσκι όμως τις πέταξαν.

... και γκολ με υπογραφή Μαρέσκα

Ο Μαρέσκα βέβαια διόρθωσε το λάθος του και στο 40' με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι, στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στην επανάληψη πάντως το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους παίκτες του Ζίκο να μπαίνουν νωχελικά και αυτούς του Κωφίδη να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Οι "κυανόλευκοι" βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα "ερυθρόλευκα" αμυντικά κενά. Πλέον οι Πειριαιώτες ήταν αυτοί που απειλούσαν από αντεπιθέσεις. Σε μια απ' αυτές στο 47' ο Μήτρογλου βγήκε απέναντι από τον Κοβαλέφσκι όμως ο Γιαννούλης δεν τον άφησε να σκοράρει καθώς έδιωξε την μπάλα.

Κι αν ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Στο 58' μάλιστα ο Φετφατζίδης έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του επίσημο γκολ με την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού, όμως το πλασέ του στην κίνηση απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Κοβαλέφσκι.

Λίγα λεπτά αργότερα (64') οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν ξανά μια ανάσα από το 2-0, αυτή τη φορά από σουτ του Ντουντού, όμως και πάλι ο Κοβαλέφσκι κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο με τον Ολυμπιακό πάντως όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβάζει στροφές και να γίνεται ξανά το... αφεντικό της αναμέτρησης.

Ο Μήτρογλου σκόραρε το 1-0 έμεινε!

Στο 8`ο λεπτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να στείλουν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι με "δράστη" τον Μήτρογλου όμως ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι και το γκολ κακώς ακυρώθηκε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλυπτόταν και από τον Κοβαλέφσκι αλλά και από έναν αμυντικό του Ηρακλή αλλά το 1-0 έμεινε!

Πέντε λεπτά αργότερα (86') ο Ντουντού λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κοβαλέφσκι και απομακρύνθηκε.

Κυανόλευκο Βέλ(ι)ος και 1-1

Κάπου εκεί οι "κυανόλευκοι" ανέβασαν στροφές και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Πειραιωτών, βγαίνοντας στην επίθεση. Κι αν οι Γιαννούλης (87') και Ηλιάδης (89') δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, δεν έγινε το ίδιο και με τον Βέλιο. Ο 17χρονος άσος που πέρασε αλλαγή στο 82' στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, "πάγωσε" το Καραϊσκάκη και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΟΑΚΑ

Συναγερμός στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του ΟΑΚΑ και ισχυρίστηκε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα.
Όπως ήταν αναμένομενο οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις, καθώς ο άγνωστος που τηλεφώνησε δεν προσδιόρισε το σημείο που έχει τοποθετηθεί η βόμβα, με αποτέλεσμα, οι πυροτεχνουργοί και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να ψάχνουν "ψύλλους στα άχυρα".

Μάλιστα, το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη και η τελευταία προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, πριν την αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο (08/11) θα παίξει με τον Άρη για την 3η αγωνιστική της Α1 των ανδρών.

Όταν πήγαν οι παίκτες στο γήπεδο, ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν έξω από το Κλειστό, καθώς εκείνη την ώρα οι πυροτεχνουργοί έψαχναν το χώρο.

Όμως, μετά από περίπου μισή ώρα, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι παίκτες των "πρασίνων", μπήκαν κανονικά στο γήπεδο.

Bundesliga Ισόπαλες Μπάγερν-Σάλκε, ανατροπή η Βόλσφμπουργκ


Μπάγερν και Σάλκε αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και έχασαν αμφότερες σημαντικό έδαφος στην "μάχη" της κορυφής.
O Βαυαροί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Βαν Μπούιτεν στο 31', ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό στο Μόναχο χάρη στο γκολ του Μάτιπ στο 42'.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 και ανατροπή πέτυχε η Βόλφσμπουργκ επί της Χόφενχαϊμ με τα τέρματα των Μισίμοβιτς και Γκραφίτε μέσα σε 6 λεπτά και ανέβηκε στην 5η θέση μαζί με την Μάιντζ που επικράτησε με 1-0 της Νυρεμβέργης.

Η Φράιμπουργκ κέρδισε με 2-1 την Μπόχουμ με γκοιλ του Ράισινγκερ στο 90', ενώ η Γκλάντμπαχ με την Στουτγκάρδη έμειναν στο 0-0.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμιτσέλις, Μπάντστουρμπερ (64' Χαμίτ Άλτιντοπ), Τόμας Μίλερ, Φαν Μπόμελ, Τίμοστσουκ, Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε (75' Μάριο Γκόμεζ), Τόνι (46' Ρόμπεν).
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Οβέντες (46' Σαμπράνο), Βέστερμαν, Μπορντόν, Σμιτζ, Ραφίνια (70' Μινέιρο), Μάτιπ, Μόριτζ, Φαρφάν, Σάντσες (54' Πλιάτσικας), Κουράνι.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Χίλντεμπραντ, Μπεκ, Σίμουνιτς, Κόμπερ, Άικνερ (82' Βούκσεβιτς), Βόρσα (59' Μπα), Λουΐζ Γκουστάβο, Κάρλος Εντουάρντο, Σαλίχοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Μαϊκόσουελ.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Ράιτερ, Ρικάρντο Ρότσα, Μάντλουντ, Σάφερ, Ζοσουέ, Χασέμπε (77' Πέκαρικ), Γκέντνερ, Μισίμοβιτς (90' Μπάιερ), Ντζέκο, Γκραφίτε (87' Κάλενμπεργκ).

ΜΑΪΝΤΖ: Χάινς Μίλερ, Χέλερ, Μπούνγκερτ, Νοβέτσκι, Λεβ, Καρχάν (65' Πέκοβιτς), Σότο, Χούγκλαντ, Ίβανσιτς (86' Σβένσον), Σέρλε (81' Γκριμαλντί), Μπανσέ.
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Σέφερ, Νταϊεκμάιερ (59' Τζουντ), Βολφ, Μάροχ, Πινόλα, Νόρντβαϊτ, Γκιγκά (71' Τσούπο-Μότινγκ), Φραντζ (71' Βίντοσιτς), Κλούγκε, Άιγκλερ, Μπουνιάκου.

ΜΠΟΧΟΥΜ: Χέερβαγκεν, Κόντσα, Πφερτζέλ, Μαβράι, Γκρότε, Γιόχανσον, Ίμχοφ, Σέστακ, Αζαουάγκ, Ντέντιτς (87' Χασέμιαν), Κλίμοβιτς.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Πούπλιν, Μακιαντί, Κρμας, Μπάστιανς, Μπούτσερ, Μπάνοβιτς, Σούστερ, Καλιγκιούρι (46' Ντου Ρι Τσα), Γέγκερ (61' Μπέτσμαν), Ράισινγκερ, Ιντρίσου.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Μπέιλι, Λέβελς, Μπρούβερς, Νταντέ, Χάουρες, Μαρξ, Μπράντλεϊ, Ράους, Αράνγκο, Ματμούρ (71' Νόιβιλ), Φράιντ.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Λέμαν, Τσελότσι, Ναϊντερμάιερ, Ντελπιέρ, Μποκά, Κουζμάνοβιτς, Ρούντι, Χίτζλσπεργκερ, Χλεμπ (81' Μπαστούρκ), Έλσον (46' Σιέμπερ), Πογκρεμπνιάκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Λεβερκούζεν - Φρανκφούρτη 4-0 (2' Κίσλινγκ, 6' Ράιναρτζ, 11' Κρόος, 86' Μπέντερ)

Σάββατο
Μπάγερν - Σάλκε 1-1 (31' Βαν Μπούιτεν / 42' Μάτιπ)
Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (23' Ιμπίσεβιτς / 52' Μισίμοβιτς, 57' Γκραφίτε)
Μπόχουμ - Φράιμπουργκ 1-2 (65' Κλιμοβιτσζ / 23' Μπούτσερ, 90' Ράισινγκερ)
Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη 0-0
Μάιντζ - Νυρεμβέργη 1-0 (38' Σότο)

Κυριακή
Ανόβερο - Αμβούργο (16:30)
Χέρτα - Κολωνία (18:30)
Βέρντερ - Ντόρτμουντ

H βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 26
2. Αμβούργο 22
3. Βέρντερ 22
4. Σάλκε 22
5. Μάιντζ 21
6. Βόλφσμπουργκ 21
7. Χόφενχαϊμ 20
8. Μπάγερν 20
9. Ντόρτμουντ 16
10. Φρανκφούρτη 16
11. Ανόβερο 15
12. Φράιμπουργκ 13
13. Γκλάντμπαχ 12
14. Στουτγκάρδη 10
15. Νυρεμβέργη 9
16. Κολωνία 9
17. Μπόχουμ 8
18. Χέρτα 4

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ
Στέφαν Κίσλινγκ (Λεβερκούζεν)

6 γκολ
Αντρέας Ίβανσιτς (Μάιντζ)
Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ)
Κέβιν Κουράνι (Σάλκε)
Ζβέζνταν Μισίμοβιτς (Βόλφσμπουργκ)

5 γκολ
Ομπαφέμι Μάρτινς (Βόλφσμπουργκ)
Ζε Ρομπέρτο (Αμβούργο)
Άαρον Χαντ (Βέρντερ)
Βένταντ Ιμπίσεβιτς (Χόφενχαϊμ)

4 γκολ
Έντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ)
Αριστίντ Μπανσέ (Μάιντζ)
Χοσέ Πάολο Γκερέρο (Αμβούργο)
Μοχαμαντού Ιντρισού (Φράιμπουργκ)
Σινέντου Ομπάσι (Χόφενχαϊμ)
Ερέν Ντερτιγιόκ (Λεβερκούζεν)
Τζέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)
Μεσούτ Εζίλ (Βέρντερ)
Γίρι Στάινερ (Ανόβερο)
Λούκας Μπάριος (Ντόρτμουντ)
Τιμ Χούγκλαντ (Μάιντζ)
Άλμπερτ Μπουνιάκου (Νυρεμβέργη)

3 γκολ
Γιάννης Αμανατίδης (Φρανκφούρτη)
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Μιμούν Αζαουάγκ (Μπόχουμ)
Τζούλιαν Σιέμπερ (Στουτγκάρδη)
Μλάντεν Πέτριτς (Αμβούργο)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)
Ίβιτσα Μπάνοβιτς (Φράιμπουργκ)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Ντιντιέ Για Κονάν (Ανόβερο)
Μάρκους Μπεργκ (Αμβούργο)
Τόνι Κρόος (Λεβερκούζεν)

Μπάγερν - Σάλκε 1-1

Παναθηναϊκός Χωρίς Καραγκούνη στην Λιβαδειά


Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μίλησε σε αθλητική εκπομπή για τη μεταγραφή του στο "Τριφύλλι" και την άρνηση του να πάει στην ΑΕΚ, μετά το ραντεβού που είχε με τον Θανόπουλο. Ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε επίσης και στην καριέρα του στο εξωτερικό, λέγοντας πως μετάνιωσε για το γεγονός πως πήγε στην Ρωσία. Χωρίς τον Καραγκούνη στην Λιβαδειά
Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά.

Ο Χενκ Τεν Κάτε χώρισε τους παίκτες του σε δυο γκρουπ. Η μια ομάδα αποτελούνταν από τους παίκτες που έπαιξαν στο Γκρατς συν τους Νίνη, Λέτο, Μπίαρσμιρ και Σεϊταρίδη, οι οποίοι έκαναν ασκήσεις με πολλές πάσες.

Η δεύτερη ομάδα έκανε ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων και φυσικής κατάστασης. Στην μέση της προπόνησης ο Αλέξανδρος Τζιόλης εγκατέλειψε, με ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο.

Μετά το τέλος της προετοιμασίας ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία λείπουν οι Καραγκούνης (τραυματίας από το ματς με την Στουρμ), Σαριέγκι (τιμωρημένος), Μαχλελής, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Τζιόλης και Μάντζιος.

Σεϊταρίδης:"Μετάνιωσα που πήγα στη Ρωσία"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στον ΣΚΑΪ και την εκπόμπή "Γκολ χωρίς σύνορα".

Για το διάστημα που ήταν μακριά από τον Παναθηναϊκό:

"Σχεδόν όλες οι αναμνήσεις που έχω είναι ευχάριστες, από τα χρόνια που πέρασα στο εξωτερικό. Ήμουν ένα χρόνο στην Πορτογαλία, ένα στη Ρωσία και τρία στη Μαδρίτη. Αν εξαιρέσουμε κάποιες κακές στιγμές την περίοδο που ήμουν στη Ρωσία, όλες οι άλλες στιγμές ήταν θετικές. Και αποκόμισα εμπειρίες όσον αφορά και τη γηπεδική ζωή αλλά και την εξωγηπεδική πολύ καλές".

Αν θα άλλαζε κάτι στα χρόνια που πέρασαν:

"Αν μπορούσα αν αλλάξω κάτι θα άλλαζα τη χρονιά που πήγα στη Ρωσία. Πιστεύω ότι δε θα πήγαινα θα μπορούσα να έμενα στην Πόρτο η να συνέχιζα σε κάποια άλλη ομάδα. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι... αλλά αυτό έγινε και τώρα δεν αλλάζει, οπότε συνεχίζουμε".

Για το χρονικό της μεταγραφής:

"Είχαν γραφτεί τόσα πολλά από όταν ακόμα ήμουν στην Ατλέτικο. Είχαν φτάσει μέχρι και να γράψουν ότι είχαμε συναντηθεί το Πάσχα εγώ και ο κ. Κόκκαλης στη Μύκονο και είχα συζητήσει μαζί του, ενώ εγώ εκείνη τη μέρα ήμουν με την αποστολή στο ξενοδοχείο με την Ατλέτικο.

Με τον Παναθηναϊκό είχε γίνει το εξής: προσπαθήσαμε να κάνουμε μία επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου στα τέλη Μαΐου, αλλά τότε δεν ήθελα να διαπραγματευτώ με κάποια ομάδα γιατί είχα ακόμα συμβόλαιο με την Ατλέτικο, υπήρχαν διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, θέλαμε και οι δύο πλευρές και τελευταία μέρα τα βρήκαμε, υπέγραψα και γύρισα στον Παναθηναϊκό".

"Ο Κυριάκος με σύστησε στον Θανόπουλο"

Για τις επαφές με την ΑΕΚ:

"Είχα μιλήσει με το Σωτήρη το Κυργιάκο με τον οποίο έχουμε πολύ καλή σχέση φιλική, και μου είχε πει να μιλήσω με τον κύριο Θανόπουλο επειδή ήθελε να μου μιλήσει. Μου είχε πει ότι η ομάδα ενδιαφερόταν και επειδή είμαι καλός φίλος με το Σωτήρη και είχα μιλήσει με τον κ. Θανόπουλο τηλεφωνικά και μου μίλησε ευγενικά δε βρήκα το λόγο να του πω όχι να μη συναντηθούμε.

Συναντηθήκαμε, τα είπαμε, του είπα βέβαια ότι δεν ήταν προτεραιότητα μου να πάω στην ΑΕΚ, οπότε μου είπε και αυτός εντάξει. Συζητήσαμε κάποια πράγματα γενικά για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα, γι’ αυτόν για τον κ. Μπάγεβιτς. Δε συζητήσαμε όλα αυτά που γράφτηκαν, λεφτά, χρόνια και διάφορα άλλα. Και σε καμία περίπτωση δε ζήτησα εγώ την προθεσμία που γράφανε το τελεσίγραφο των δέκα ημερών.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν του το είπα, απλά του είπα ότι κάνω θα σε ενημερώσω για να ξέρεις και εσύ τι να κάνεις όσον αφορά το σχεδιασμό σου με την ομάδα σου, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο".

Για το αν κινήθηκε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του:

"Όχι. Δεν υπήρξε καμία επαφή ποτέ ανάμεσα σε μένα και τον Ολυμπιακό. Γράφανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν υπήρξε καμία επαφή. Δηλαδή είτε να μιλήσουν με την Ατλέτικο έιτε με μένα. Τώρα αν υπήρξε ενδιαφέρον έχει τεράστια απόσταση από το να υπάρξει κάποια επαφή μεταξύ του παίκτη και της ομάδος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν προτεραιότητα μου αν θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Ξεκίνησα από εδώ, δε θα πήγαινα σε μία ξένη ομάδα, γύρισα σε ένα περιβάλλον που ήξερα".

Για την αποχή και αν το πεισμώνει για την επιστροφή:

"Όχι να πω ότι πείσμωσα δεν έχω πεισμώσει, γιατί το θράσος το είχα, το έχω και θα το έχω, το ποδοσφαρικό με την καλή έννοια. Δεν πείσμωσα για να αποδείξω κάτι σε κάποιον, αλλά μπορώ να σου πω ότι πειράχτηκα για αυτά που γράφτηκαν το καλοκαίρι. Γιατί γράφτηκαν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία πιστεύω με αυτόν τον τρόπο που τα γράψανε, ορισμένοι δημοσιογράφοι, γιατί ειλικρινά, αυτό που σκέφτομαι εγώ, δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι κακό, ούτε ότι πείραξα κάποιον, ούτε ότι προσέβαλα ή μίλησα άσχημα σε δημοσιογράφο.

Το καλοκαίρι δεν είχα ομάδα, έκανα τις διακοπές μου τι να κάνω και με αυτά που γράφανε όλο το καλοκαίρι, δείξανε ότι δε με σέβονται ούτε ως άνθρωπο ούτε ως ποδοσφαιριστή, και αυτό ειλικρινά με πείραξε, με στενοχώρησε. Αν είχα κάνει, αν είχα δώσει κάποιο δικαίωμα θα το δεχόμουνα, αλλά από τη στιγμή που δεν έκανα τίποτα σε κανέναν και έκανα τις διακοπές μου, την προπόνηση μου, δε μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο γράφανε αυτά τα προσβλητικά σχόλια για μένα και αυτό ειλικρινά με πείραξε".

"Έχουμε ην ικανότητα για τίτλο"

Για το αν είναι ικανός ο Παναθηναϊκός φέτος για τίτλο:

"Πιστεύω ότι φέτος και έχει την ικανότητα και πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρόνου για να κάνουμε υπομονή, και εμείς και ο κόσμος και η διοίκηση. Φέτος πιστεύω ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Γιατί, κακά τα ψέματα, εδώ που βρισκόμαστε τώρα στο κύπελλο, έχει αποκλειστεί και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Οπότε θα είναι καθαρά 100% λάθος δικό μας αν δεν πάρουμε το Κύπελλο. Είναι το καλύτερο δυνατό, είχαμε μία καλή κλήρωση (στα χαρτιά) και όπως είπα έμειναν έξω δύο από τα τρία-τέσσερα φαβορί του κυπέλλου. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός".

Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι η με τις μικρές ομάδες:

"Δεν το ξέρω αυτό. Γιατί έτσι όπως έχει κυλήσει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα εκτός αν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα κριθεί στα ντέρμπι ή στα μικρά παιχνίδια. Εκεί που χάνεις βαθμούς και δεν το περιμένεις.

Γιατί σε ένα ντέρμπι, εννοείται πως θες να το κερδίσεις, και για τους λόγους τους βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς, αλλά δε μπορείς να ποντάρεις σε ένα ντέρμπι. Να πεις, θα μαζέψω δηλαδή έξι βαθμούς από εκεί. Μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, μπορεί να φέρεις ισοπαλία. Ενώ στα μικρά παιχνίδια είναι που κάνεις το λογαριασμό σου και λες ότι θα πάρω τόσους βαθμούς".

Για τη συνέχεια μετά το ματς με τον Πανιώνιο:

"Το ότι μας αποδοκίμασαν οι οπαδοί μας το θεωρώ κάτι εντελώς το φυσιολογικό, όταν μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο είναι λογικό οι οπαδοί του να μην είναι ικανοποιημένοι. Δε βρίσκω κάτι παράξενο σε αυτό. Ειδικά εχθές που έπαιζε ο Πανιώνιος με δέκα παίκτες. Και είχε το αριθμητικό μειονέκτημα και εμείς κερδίζαμε 2 – 1. Είναι αδικαιολόγητο αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι απολύτως λογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα πρωταθλήματα. Όταν μία ομάδα δεν παίζει καλά οι φίλαθλοι της την αποδοκιμάζουν. Απλά όπως είπα και πριν, να ξέρουν ότι σε καμία περίπτωση δε το κάνουμε επίτηδες κάτι πάντα φταίει, και προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Το πιο σημαντικό είναι όταν μία μεγάλη ομάδα ακόμα και όταν δεν παίζει καλά να παίρνει τους τρεις βαθμούς".

"Συμφώνησα αμέσως με τον Πατέρα"

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:

"Κάτσαμε περίπου έξι ώρες άλλα έγιναν όλα την ίδια μέρα. Πήγα στα γραφεία, μίλησα με τον Πρόεδρο. Μιλήσαμε για το συμβόλαιο, το οποίο ήταν το μικρότερο μέρος, όσον αφορά το χρόνο και το οικονομικό και στη συνέχεια το μόνο που περιμέναμε ήταν να πέσουν οι υπογραφές και να σταλούν τα χαρτιά στην ομοσπονδία. Όλα έγιναν αρκετά γρήγορα".

Για την άμυνα της ομάδας:

"Εννοείται πως είναι θέμα συνολικής λειτουργίας και η άμυνα. Γιατί και να πάρεις τους δύο καλύτερους στόπερ στον κόσμο και τα δύο καλύτερα μπακ, αν οι υπόλοιποι δεν αμύνονται και η αντίπαλη ομάδα έρχεται στη μεγάλη περιοχή κατευθείαν πόσο θα αντέξει να παίζει άμυνα η τετράδα;

Εννοείται πως η άμυνα είναι συνολική και αν δεν βοηθάνε και οι παίκτες στο κέντρο και οι παίκτες της επίθεσης εννοείται πως οποιαδήποτε θα είχε πρόβλημα. Όπως είπα και πριν αν είμαστε οργανωμένοι με τακτική μέσα στο γήπεδο δε θα έχουμε προβλήματα με καμία ομάδα.

Από εκεί και πέρα ό,τι και να κάνει ο προπονητής, γιατί πολλές φορές λένε ότι μία βάζει τον τάδε παίκτη μία βάζει τον άλλο και δεν κρατάει κάποιους παίκτες σταθερούς, πιστεύω πως πάντα σε οποιαδήποτε ομάδα ο οποιοσδήποτε προπονητής όταν κάνει κάποιες κινήσεις τις κάνεις για κάποιο λόγο και ποτέ δεν τις κάνει για το κακό της ομάδος, οπότε για να κάνει κάτι σίγουρα κάτι έχει στο μυαλό του για να βοηθήσει την ομάδα".

Για το Γιουρόπα Λιγκ:

"Δε πιστεύω να ρωτήσεις κάποιον και να σου πει ότι δε θέλει να πάει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ, εννοείται πως όλοι θέλουν. Η ομάδα ποιότητα διαθέτει και με μία καλή κλήρωση και με λίγη τύχη ποτέ δε ξέρεις που μπορείς να φτάσεις, με καλύτερο παράδειγμα το 2004.

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος όλοι θα διάλεγαν το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο αυτό από το ελληνικό πρωτάθλημα και φέτος ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπότε δε πιστεύω ότι πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Δε λέω ότι δε πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ δυνατά, αλλά πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος και το κύπελλο ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι τώρα".

Νίκη με δύο γκολ του Κρις Μπόιντ η Ρέιντζερς


O διεθνής στράικερ έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ οι "προτεστάντες" πλησίασαν έτσι στον έναν βαθμό της Σέλτικ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή.

Όσον αφορά στο ντέρμπι του Εδιμβούργου, Χαρτς και Χιμπέρνιαν αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο "Τάικαστλ".

Η σύνθεση της Ρέιντζερς...
ΜακΓκρέγκορ, Γουέιρ, Γουΐτακερ (46' Μπίσλεϊ), Γουΐλσον, Πάπατς, ΜακΚάλονγκ, Ντέιβις, Νέισμιθ, Φλεκ, Νόβο (86' Κένι Μίλερ), Μπόιντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Χαρτς - Χιμπέρνιαν 0-0
Αμπερντίν - Σεντ Τζόνστοουν 2-1 (15' Αλούκο, 83' πέν. Μίλερ / 76' Γκρεγκ)
Χάμιλτον - Μάδεργουελ 2-2 (61' Μένσινγκ, 82' Μάρκο Παϊξάο / 78' Μέρφι, 87' Ζούτκιεβιτς)
Κιλμάρνοκ - Νταντί Γιουνάιτεντ 0-2 (22' πέν. και 57' Κασαλινουόβο)
Ρέιντζερς - Σεντ Μίρεν 2-1 (1' και 57' Μπόιντ / 88' Ο'Ντόνελ)

Κυριακή
Φόλκερκ - Σέλτικ (14:45)

Η βαθμολογία

1. Σέλτικ 23
2. Ρέιντζερς 22*
3. Χιμπέρνιαν 21
4. Νταντί Γιουν. 19*
5. Μάδεργουελ 18
6. Σεντ Μίρεν 12
7. Αμπερντίν 14
8. Χαρτς 10
9. Κιλμάρνοκ 9
10. Σεντ Τζόνστοουν 9
11. Χάμιλτον 9
12. Φόλκερκ 4

*Ένα ματς λιγότερο

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ
Κρις Μπόιντ (Ρέιντζερς)

5 γκολ
Ρος Φορμπς (Μάδεργουελ)

4 γκολ
Ντάνι Κανταμάρτερι (Νταντί Γ.)
Ντέρεκ Ριόρνταν (Χιμπέρνιαν)
Κένι Μίλερ (Ρέιντζερς)
Κέβιν Κάιλι (Κιλμάρνοκ)
Σον Μαλόνεϊ (Σέλτικ)
Σκοτ ΜακΝτόναλντ (Σέλτικ)
Άιντεν ΜακΓκίτι (Σέλτικ)

3 γκολ
Στέφεν ΜακΓκιν (Σεντ Μίρεν)
Μικαέλ Αντουάν-Κουριέ (Χάμιλτον)
Λούκας Ζούτκιεβιτσζ (Μάδεργουελ)
Άντονι Στόουκς (Χιμπέρνιαν)

Premier League: Αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής


Με νίκη συνέχισε την πορεία της στο αγγλικό πρωτάθλημα η Τότεναμ, νικώντας με σκορ 2-0 τη Σάντερλαντ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Στην ισοπαλία «κόλλησε» η Σίτι με την Μπέρνλι (3-3), μένοντας δύο βαθμούς πίσω από τα «σπηρούνια», ενώ Άστον Βίλα και Μπλάκμπερν προχώρησαν με νίκες, επί των Μπόλτον και Πόρτσμουθ αντίστοιχα.

Αναλυτικά σε λίγο…

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 07/11/09 (17:00)

Άστον Βίλα-Μπόλτον 5-1
(5’ Γιάνγκ,43’ Ανγκπολαχόρ,53’ Κάριου, 72’ Μίλνερ, 75’ Κουεγιάρ-45’ Ελμάντερ)

Μπλάκμπερν-Πόρτσμουθ 3-1
(53’,86’ Ρόμπερτς, 73’ Νέλσεν-15’ Ο’Χάρα)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 3-3
(43’ Ράιτ-Φίλιπς, 55’ Τουρέ, 58’ Μπέλαμι-19’ πεν. Αλεξάντερ, 32’ Φλέτσερ, 87’ ΜακΝτόναλντ)

Τότεναμ-Σάντερλαντ 2-0

Tenorio..Στοίχημα...


Καλησπέρα.


Χωρίς χρονοτριβές και πολλά λόγια,πάμε να δούμε τι έχουμε στα σημερινά

Ξεκίνημα με το διπλό της ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ στην Β΄ Ισπανίας,
δέν έχω λόγο να μην προτιμήσω αυτό το διπλό σε τιμές πολύ καλύτερες
του οπαπ, φορμαρισμένη οι φιλοξενούμενοι προέρχονται απο την
μεγάλη σε έκταση νίκη τους επί της Σοσιεδάδ με 5-1.Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα καθώς ο προπονητής Εστέμπαν Βίγκο δεν έχει καμία πρόθεση να διαφοροποιήσει τον κορμό που έχει φέρει την XEΡΚΟΥΛΕΣ στην κορυφή της βαθμολογίας. Χωρίς νίκη απο την
πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Ουέσκα. Προβάδισμα στο διπλό.



Επόμενη μου επιλογή το διπλό της ΝΑΠΟΛΙ σε τιμή 2,20 !!

Σε πολύ καλή κατάσταση οι Ναπολιτάνοι κυρίως απο τα δύο καλά παιχνίδια που έκαναν τόσο απέναντι στην Μίλαν όπου ισοφάρισε το μάτς χάνοντας απο 0-2, όσο και στην σούπερ ανατροπή με την Γιούβε, η ομάδα δείχνει ψυχή τσαμπουκά και σθένος ,γιατί το να ανατρέψεις δύο τέτοια μάτς μάλιστα με τέτοιους αντιπάλους για μένα λέει πολλά ,ότι η ομάδα
είναι σε καλό αγωνιστικό καί ψυχολογικό επίπεδο. Τρείς σερί ήττες για τούς γηπεδούχους, με 1 νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
Προβάδισμα στο διπλό.



Άσσος για την φορμαρισμένη ΒΑΛΑΝΣΙΕΝ, 5 νίκες στα τελευταία
6 της μάτς οι γηπεδούχοι ώντας σε πολύ καλή κατάσταση, η ενδεκάδα που αγωνίστηκε στη Ρεν αναμένεται να ξεκινήσει και σήμερα.
Προβληματάκια στην Μονπελιέ, Τιμωρημένοι ο στόπερ και πρώτος σκόρερ Τζόντιτς (11/4) και ο ηγέτης Κόστα (10/3)
Προβάδισμα στον άσσο.


Παραμένω Γαλλία και επιλέγω τον άσσο για την ΝΑΝΣΙ, δύο σερί νίκες
εκτός έδρας οι γηπεδούχοι,επιστρέφουν στην έδρα τους για το εντός
'εδρας μάτς με την σημερινή αντίπαλο Σεντ ετιέν,οι φιλοξενούμενοι
προέρχονται απο 3 σερί ήττες, Οριακές οι επιλογές στην άμυνα
για την ομάδα της Σέντ ετιέν με προβληματάκια στα μετόπισθεν.
Εκπλικτικό στστιστικό πού βοηθά στον άσσο, στα 9 τελευταία μεταξύ τους στο γήπεδο της ΝANΣΙ τα αποτελέσματα εναλλάσσονται από άσο σε διπλό, πέρυσι βγήκε διπλό, σειρά έχει ο άσσος.
Προβάδισμα στον άσσο.


Κλείνω την αναφορά μου στα σημερινά με το διπλό της ΚΡΟΥΖΈΙΡΟ,
η Ρεσίφε νομίζω έχει πεί το ποίημα στην κατηγορία, βρίσκεται
στο πάτο της βαθμολογίας ,. βέβαια οι ελπίδες πού έχει είναι σε μαθηματικό επίπεδο,αλλά αν δεί κάποιος το πρόγραμμα πού έχει η γηπεδούχος καί με ποιούς παίζει στα τελευταία της παιχνίδια θα καταλάβει γιατί θεωρώ πέσμένη την Ρεσίφε, η φιλοξενούμενοι προέρχονται απο ήττα μετά
απο πολύ καλό αήττητο σερί, με νίκη η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ μπαίνει για
τα καλά στο γκρούπ των ομάδων πού οδηγεί στο Λιμπερταδόρες.
Προβάδισμα στο διπλό.


Αυτές είναι οι σημερινές μου επιλογές, με αυτά τα σημεία θα κάνω
το παιχνίδι μου, καλή τύχη σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς με ένα καί
μοναδικό στόχο, το δρόμο πρός το ταμείο.


Καλά να περνάτε τα σέβη μου.....