Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Παναθηναϊκός Χωρίς Καραγκούνη στην Λιβαδειά


Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μίλησε σε αθλητική εκπομπή για τη μεταγραφή του στο "Τριφύλλι" και την άρνηση του να πάει στην ΑΕΚ, μετά το ραντεβού που είχε με τον Θανόπουλο. Ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε επίσης και στην καριέρα του στο εξωτερικό, λέγοντας πως μετάνιωσε για το γεγονός πως πήγε στην Ρωσία. Χωρίς τον Καραγκούνη στην Λιβαδειά
Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά.

Ο Χενκ Τεν Κάτε χώρισε τους παίκτες του σε δυο γκρουπ. Η μια ομάδα αποτελούνταν από τους παίκτες που έπαιξαν στο Γκρατς συν τους Νίνη, Λέτο, Μπίαρσμιρ και Σεϊταρίδη, οι οποίοι έκαναν ασκήσεις με πολλές πάσες.

Η δεύτερη ομάδα έκανε ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων και φυσικής κατάστασης. Στην μέση της προπόνησης ο Αλέξανδρος Τζιόλης εγκατέλειψε, με ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο.

Μετά το τέλος της προετοιμασίας ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία λείπουν οι Καραγκούνης (τραυματίας από το ματς με την Στουρμ), Σαριέγκι (τιμωρημένος), Μαχλελής, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Τζιόλης και Μάντζιος.

Σεϊταρίδης:"Μετάνιωσα που πήγα στη Ρωσία"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στον ΣΚΑΪ και την εκπόμπή "Γκολ χωρίς σύνορα".

Για το διάστημα που ήταν μακριά από τον Παναθηναϊκό:

"Σχεδόν όλες οι αναμνήσεις που έχω είναι ευχάριστες, από τα χρόνια που πέρασα στο εξωτερικό. Ήμουν ένα χρόνο στην Πορτογαλία, ένα στη Ρωσία και τρία στη Μαδρίτη. Αν εξαιρέσουμε κάποιες κακές στιγμές την περίοδο που ήμουν στη Ρωσία, όλες οι άλλες στιγμές ήταν θετικές. Και αποκόμισα εμπειρίες όσον αφορά και τη γηπεδική ζωή αλλά και την εξωγηπεδική πολύ καλές".

Αν θα άλλαζε κάτι στα χρόνια που πέρασαν:

"Αν μπορούσα αν αλλάξω κάτι θα άλλαζα τη χρονιά που πήγα στη Ρωσία. Πιστεύω ότι δε θα πήγαινα θα μπορούσα να έμενα στην Πόρτο η να συνέχιζα σε κάποια άλλη ομάδα. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι... αλλά αυτό έγινε και τώρα δεν αλλάζει, οπότε συνεχίζουμε".

Για το χρονικό της μεταγραφής:

"Είχαν γραφτεί τόσα πολλά από όταν ακόμα ήμουν στην Ατλέτικο. Είχαν φτάσει μέχρι και να γράψουν ότι είχαμε συναντηθεί το Πάσχα εγώ και ο κ. Κόκκαλης στη Μύκονο και είχα συζητήσει μαζί του, ενώ εγώ εκείνη τη μέρα ήμουν με την αποστολή στο ξενοδοχείο με την Ατλέτικο.

Με τον Παναθηναϊκό είχε γίνει το εξής: προσπαθήσαμε να κάνουμε μία επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου στα τέλη Μαΐου, αλλά τότε δεν ήθελα να διαπραγματευτώ με κάποια ομάδα γιατί είχα ακόμα συμβόλαιο με την Ατλέτικο, υπήρχαν διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, θέλαμε και οι δύο πλευρές και τελευταία μέρα τα βρήκαμε, υπέγραψα και γύρισα στον Παναθηναϊκό".

"Ο Κυριάκος με σύστησε στον Θανόπουλο"

Για τις επαφές με την ΑΕΚ:

"Είχα μιλήσει με το Σωτήρη το Κυργιάκο με τον οποίο έχουμε πολύ καλή σχέση φιλική, και μου είχε πει να μιλήσω με τον κύριο Θανόπουλο επειδή ήθελε να μου μιλήσει. Μου είχε πει ότι η ομάδα ενδιαφερόταν και επειδή είμαι καλός φίλος με το Σωτήρη και είχα μιλήσει με τον κ. Θανόπουλο τηλεφωνικά και μου μίλησε ευγενικά δε βρήκα το λόγο να του πω όχι να μη συναντηθούμε.

Συναντηθήκαμε, τα είπαμε, του είπα βέβαια ότι δεν ήταν προτεραιότητα μου να πάω στην ΑΕΚ, οπότε μου είπε και αυτός εντάξει. Συζητήσαμε κάποια πράγματα γενικά για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα, γι’ αυτόν για τον κ. Μπάγεβιτς. Δε συζητήσαμε όλα αυτά που γράφτηκαν, λεφτά, χρόνια και διάφορα άλλα. Και σε καμία περίπτωση δε ζήτησα εγώ την προθεσμία που γράφανε το τελεσίγραφο των δέκα ημερών.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν του το είπα, απλά του είπα ότι κάνω θα σε ενημερώσω για να ξέρεις και εσύ τι να κάνεις όσον αφορά το σχεδιασμό σου με την ομάδα σου, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο".

Για το αν κινήθηκε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του:

"Όχι. Δεν υπήρξε καμία επαφή ποτέ ανάμεσα σε μένα και τον Ολυμπιακό. Γράφανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν υπήρξε καμία επαφή. Δηλαδή είτε να μιλήσουν με την Ατλέτικο έιτε με μένα. Τώρα αν υπήρξε ενδιαφέρον έχει τεράστια απόσταση από το να υπάρξει κάποια επαφή μεταξύ του παίκτη και της ομάδος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν προτεραιότητα μου αν θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Ξεκίνησα από εδώ, δε θα πήγαινα σε μία ξένη ομάδα, γύρισα σε ένα περιβάλλον που ήξερα".

Για την αποχή και αν το πεισμώνει για την επιστροφή:

"Όχι να πω ότι πείσμωσα δεν έχω πεισμώσει, γιατί το θράσος το είχα, το έχω και θα το έχω, το ποδοσφαρικό με την καλή έννοια. Δεν πείσμωσα για να αποδείξω κάτι σε κάποιον, αλλά μπορώ να σου πω ότι πειράχτηκα για αυτά που γράφτηκαν το καλοκαίρι. Γιατί γράφτηκαν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία πιστεύω με αυτόν τον τρόπο που τα γράψανε, ορισμένοι δημοσιογράφοι, γιατί ειλικρινά, αυτό που σκέφτομαι εγώ, δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι κακό, ούτε ότι πείραξα κάποιον, ούτε ότι προσέβαλα ή μίλησα άσχημα σε δημοσιογράφο.

Το καλοκαίρι δεν είχα ομάδα, έκανα τις διακοπές μου τι να κάνω και με αυτά που γράφανε όλο το καλοκαίρι, δείξανε ότι δε με σέβονται ούτε ως άνθρωπο ούτε ως ποδοσφαιριστή, και αυτό ειλικρινά με πείραξε, με στενοχώρησε. Αν είχα κάνει, αν είχα δώσει κάποιο δικαίωμα θα το δεχόμουνα, αλλά από τη στιγμή που δεν έκανα τίποτα σε κανέναν και έκανα τις διακοπές μου, την προπόνηση μου, δε μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο γράφανε αυτά τα προσβλητικά σχόλια για μένα και αυτό ειλικρινά με πείραξε".

"Έχουμε ην ικανότητα για τίτλο"

Για το αν είναι ικανός ο Παναθηναϊκός φέτος για τίτλο:

"Πιστεύω ότι φέτος και έχει την ικανότητα και πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρόνου για να κάνουμε υπομονή, και εμείς και ο κόσμος και η διοίκηση. Φέτος πιστεύω ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Γιατί, κακά τα ψέματα, εδώ που βρισκόμαστε τώρα στο κύπελλο, έχει αποκλειστεί και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Οπότε θα είναι καθαρά 100% λάθος δικό μας αν δεν πάρουμε το Κύπελλο. Είναι το καλύτερο δυνατό, είχαμε μία καλή κλήρωση (στα χαρτιά) και όπως είπα έμειναν έξω δύο από τα τρία-τέσσερα φαβορί του κυπέλλου. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός".

Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι η με τις μικρές ομάδες:

"Δεν το ξέρω αυτό. Γιατί έτσι όπως έχει κυλήσει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα εκτός αν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα κριθεί στα ντέρμπι ή στα μικρά παιχνίδια. Εκεί που χάνεις βαθμούς και δεν το περιμένεις.

Γιατί σε ένα ντέρμπι, εννοείται πως θες να το κερδίσεις, και για τους λόγους τους βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς, αλλά δε μπορείς να ποντάρεις σε ένα ντέρμπι. Να πεις, θα μαζέψω δηλαδή έξι βαθμούς από εκεί. Μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, μπορεί να φέρεις ισοπαλία. Ενώ στα μικρά παιχνίδια είναι που κάνεις το λογαριασμό σου και λες ότι θα πάρω τόσους βαθμούς".

Για τη συνέχεια μετά το ματς με τον Πανιώνιο:

"Το ότι μας αποδοκίμασαν οι οπαδοί μας το θεωρώ κάτι εντελώς το φυσιολογικό, όταν μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο είναι λογικό οι οπαδοί του να μην είναι ικανοποιημένοι. Δε βρίσκω κάτι παράξενο σε αυτό. Ειδικά εχθές που έπαιζε ο Πανιώνιος με δέκα παίκτες. Και είχε το αριθμητικό μειονέκτημα και εμείς κερδίζαμε 2 – 1. Είναι αδικαιολόγητο αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι απολύτως λογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα πρωταθλήματα. Όταν μία ομάδα δεν παίζει καλά οι φίλαθλοι της την αποδοκιμάζουν. Απλά όπως είπα και πριν, να ξέρουν ότι σε καμία περίπτωση δε το κάνουμε επίτηδες κάτι πάντα φταίει, και προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Το πιο σημαντικό είναι όταν μία μεγάλη ομάδα ακόμα και όταν δεν παίζει καλά να παίρνει τους τρεις βαθμούς".

"Συμφώνησα αμέσως με τον Πατέρα"

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:

"Κάτσαμε περίπου έξι ώρες άλλα έγιναν όλα την ίδια μέρα. Πήγα στα γραφεία, μίλησα με τον Πρόεδρο. Μιλήσαμε για το συμβόλαιο, το οποίο ήταν το μικρότερο μέρος, όσον αφορά το χρόνο και το οικονομικό και στη συνέχεια το μόνο που περιμέναμε ήταν να πέσουν οι υπογραφές και να σταλούν τα χαρτιά στην ομοσπονδία. Όλα έγιναν αρκετά γρήγορα".

Για την άμυνα της ομάδας:

"Εννοείται πως είναι θέμα συνολικής λειτουργίας και η άμυνα. Γιατί και να πάρεις τους δύο καλύτερους στόπερ στον κόσμο και τα δύο καλύτερα μπακ, αν οι υπόλοιποι δεν αμύνονται και η αντίπαλη ομάδα έρχεται στη μεγάλη περιοχή κατευθείαν πόσο θα αντέξει να παίζει άμυνα η τετράδα;

Εννοείται πως η άμυνα είναι συνολική και αν δεν βοηθάνε και οι παίκτες στο κέντρο και οι παίκτες της επίθεσης εννοείται πως οποιαδήποτε θα είχε πρόβλημα. Όπως είπα και πριν αν είμαστε οργανωμένοι με τακτική μέσα στο γήπεδο δε θα έχουμε προβλήματα με καμία ομάδα.

Από εκεί και πέρα ό,τι και να κάνει ο προπονητής, γιατί πολλές φορές λένε ότι μία βάζει τον τάδε παίκτη μία βάζει τον άλλο και δεν κρατάει κάποιους παίκτες σταθερούς, πιστεύω πως πάντα σε οποιαδήποτε ομάδα ο οποιοσδήποτε προπονητής όταν κάνει κάποιες κινήσεις τις κάνεις για κάποιο λόγο και ποτέ δεν τις κάνει για το κακό της ομάδος, οπότε για να κάνει κάτι σίγουρα κάτι έχει στο μυαλό του για να βοηθήσει την ομάδα".

Για το Γιουρόπα Λιγκ:

"Δε πιστεύω να ρωτήσεις κάποιον και να σου πει ότι δε θέλει να πάει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ, εννοείται πως όλοι θέλουν. Η ομάδα ποιότητα διαθέτει και με μία καλή κλήρωση και με λίγη τύχη ποτέ δε ξέρεις που μπορείς να φτάσεις, με καλύτερο παράδειγμα το 2004.

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος όλοι θα διάλεγαν το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο αυτό από το ελληνικό πρωτάθλημα και φέτος ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπότε δε πιστεύω ότι πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Δε λέω ότι δε πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ δυνατά, αλλά πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος και το κύπελλο ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: