Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2



Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη νίκη στο "δικέφαλο" χάρισαν ο Βιεϊρίνια (26') και ο Πάμπλο Γκαρσία (56'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Μπουβάλ, ο οποίος μείωσε για τους γηπεδούχους, που για ένα ακόμα παιχνίδι έμειναν μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Καρτιέ): Ρόκα, Κανωτίδης (81' Στόικος), Κλεμάν, Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Κωνσταντινίδης (46' Μπερτράν), Άλβες, Μίτου (55' Αρσενίεβιτς), Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς, Φωτάκης (72' Παπάζογλου)

Κίτρινες κάρτες: Τζόκιτς, Άλβες, Ενγκαμπί, Καζάκης - Βιεϊρίνια, Κρέσιτς, Βιτόλο, Λίνο

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου), Θ. Κωτσίρος (Αρκαδίας)
Με μια ματιά
Μπορεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα να ήταν αρκετά καλός, ωστόσο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Την υπεροχή, όπως είναι λογικό, είχε ο ΠΑΟΚ, που πίεζε τους γηπεδούχους, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή του Ρόκα.

Τελικά ο "δικέφαλος" φάνηκε τυχερός, αφού μόλις στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό ο Τσιρίλο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κλεμάν και σέντραρε από αριστερά για να βρει μέσα στην περιοχή τον Βιεϊρίνια, που με προβολή πέτυχε το 4ο φετινό του γκολ στη Super League και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανθρακικό να απαντάει ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, όταν ο Φαγιάρδο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς.

Ευτυχώς για τους θεατές που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής, το δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Ρόκα έφερε... τούμπα την κατάσταση και τον ΠΑΟΚ με προβάδισμα δύο γκολ. Στο 56ο λεπτό ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Ισπανός τερματοφύλακας των Θρακιωτών έκανε λάθος έξοδο και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά του γωνία.

Το επόμενο δεκάλεπτο ήταν επιθετικός μονόλογος του Πανθρακικού, με τον Μπουβάλ να είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, αφού σε τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: