Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Άρης-Καβάλα 0-0



Άρης και Καβάλα έμειναν στο "Χ" στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να μένουν με οκτώ παίκτες από το 68' μετά την δεύτερη κίτρινη του Ντικρόκ, την απευθείας κόκκινη του Οικονόμου στο 89' και την δεύτερη κίτρινη του Ονουάτσι στο 95'.

Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να βρίσκεται στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης Άρης και Καβάλα μοιράστηκαν από ένα βαθμό, αφού το αποτέλεσμα τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ο Άρης ωστόσο ήταν ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές. Μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους κίτρινους ο Λόκο Αμπρέρου που έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκόρ.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Διαιτητής: Βοηθοί:

Δημήτρης Μπουγιουκλής(Άρης): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Φερνάντεζ, Κόκε, Αμπρέου, Χαβίτο(87' Λαμπριάκος), Ρομπέρζ (74' Κάλβο) , Πίτου Γκαρσία (Γκρατσιάν 54').

Γιάννης Παπακώστας(Καβάλα): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Θεοδωρέλλης, Ντομπρασίνοβιτς (Σιόντης 57'), Ντικρόκ, Μεντί, Ορούμα (72' Πόποβιτς), Ιωάννου(5' Ρινκόν), Ονουάτσι

Κίτρινες: Νέτο (36' Άρης), Ονουάτσι (37' Καβάλα), Αμπρέου (37' Άρης), Παβίσεβιτς (40' Καβάλα), Ντικρόκ (53', 68' Καβάλα), Ρινκόν (82' Καβάλα), Σηφάκης (95' Άρης), Ονουάτσι (95' Καβάλα).
Κόκκινες: Ντικρόκ (68' Καβάλα), Οικονόμου (89' Καβάλα), Ονουάτσι (95΄Καβάλα).

Με μια ματιά


Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να βρίσκεται στις Σουίτες των επισήμων και τους Θόδωρο Δακλίδη και Δημήτρη Μπουγιουκλή να κάθονται στον πάγκο, ο Άρης αντιμετώπισε την Καβάλα στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής.

Όι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν όπως συνηθίζουν σε κάθε αγώνα. Με τρεις επιθετικούς και πίσω τους τον Γιούλσον Ορούμα, να κάνει το παιχνίδι. Στα θετικά η επιστροφή του Ντομπρασίνοβιτς που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα μετά την τιμωρία του.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν μια μόλις αλλαγή στο αρχικό τους σχήμα, αφού ο Χαβίτο επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Ξεκίνημα με αλλαγή

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Καβάλα, αφού πριν ολοκληρωθεί καν το πρώτο πεντάλεπτο ο Ιωάννου έπεσε στο έδαφος, πιάνοντας το αριστερό του πόδι. Τελικά ο έμπειρος επιθετικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αναμέτρηση και αντικαταστάθηκε από τον Ρικνόν.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι θύμισε περισσότερο μπιλιάρδο παρά ποδόσφαιρο. Στο 11' ο Κόκε έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή της Καβάλας από τα δεξιά, με τον Παβίσεβιτς να παίρνει την κεφαλιά για να διώξει την μπάλα μακριά.

Εκείνη χτύπησε όμως πάνω στο στήθος του Ντουγκλάο και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάλατς.

Το ματς πήρε φωτιά...

Αυτό φαίνεται πως ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που στα επόμενα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πότε με τον Ονουάτσι πότε με τον Ρινκόν, απείλησαν την εστία του Σηφάκη.

Ο Άρης ωστόσο στο 20' έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χαβίτο με προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Κάλατς.

Η απάντηση των "Αργοναυτών" ήρθε πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 25', όταν ο Μεντί συνδυάστηκε ωραία με τον Ρινκόν βγάζοντας του σκαφτή μπαλιά, με τον Βραζιλιάνο να κάνει κοντρόλ-τρίπλα πάνω στον Αράνο. Το σουτ του όμως αν και από καλή θέση πέράσε ψηλά άουτ.

Στο 27' ο Άρης έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Κόκε έβγαλε τον Αμπρέου απέναντι από τον Κάλατς, όμως το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αυστραλού τερματοφύλακα.

Η μια φάση διαδέχθηκε την άλλη στο παιχνίδι, με την Καβάλα να δημιουργεί μια πολύ όμορφη φάση. Ο Μέντί έφυγε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στον Ρινκόν, ο οποίος την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του, και ο Ορούμα του την ξανάδωσε.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη έτοιμος να πλασάρει, όμως ο Ρομπέρζ με τάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή.

Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι

Στο 36' έγινε μια περίεργη φάση, καθώς ο Χαβίτο έφυγε στην αντεπίθεση και μπήκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας, με τον Οικονόμου να σηκώνει ψηλά το πόδι και να τον ανακόπτει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν σφύριξε παράβαση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Μετά από αυτή τη φάση το παιχνίδι αγρίεψε, με τους παίκτες των δυο ομάδων για πέντε λεπτά να επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής του αγώνα έβγαλε τέσσερις κίτρινες σε αυτό το διάστημα.

Στο 42ο λεπτό ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Ο Χαβίτο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω απότο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Κάλατς που έμεινε ανίκητος στην εστία του.

Στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόντρες έγινε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι αμυντικού της Καβάλας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Πίτου Γκαρσία να κάνει ένα καλό σουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Ζέλικο Κάλατς

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φερνάντες να κάνει την πρώτη φάση για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 50' ο Αργεντινός μέσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάλατς.

Στο 60' ο Ονουάτσι πήρε την κόντρα και έβγαλε μπαλιά στον Παβίσεβιτς που είχε προωθηθεί, όμως ο αμυντικός της Καβάλας έκανε κακό κοντρόλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Αμπρέου να συνδυάζεται ωραία με τον Κόκε. Ο Ισπανός έδωσε και πάλι την μπάλα στον Αμπρέου που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κάλατς, όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κάλατς.

Με δέκα η Καβάλα από το 68'

Η αποστολή της Καβάλας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντικρόκ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δυνατό μαρκάρισμα που έκανε στο χώρο του κέντρου στον Κόκε. Αυτή είναι η δεύτερη κόκκινη για τον Γάλλο αμυντικό στο πρωτάθλημα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Χαβίτο βρέθηκε απέναντι από τον Κάλατς, όμως ο έμπειρος πορτιέρο με έξυπνο τρόπο πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ισπανού μέσου.

2-0 στα.. δοκάρια

Ο Λεάντρο Γκρατσιάν θα ντυθεί... Χαβίτο στο 78', αφού σε εκτέλεση φάουλ κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κάλατς.

Στη συνέχεια της φάσης ο Αμπρέου από καλή θέση έκανε αδύναμο σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Χαβίτο που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή του Αυστραλού γκολκίπερ, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι θα τα παίξουν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, αφού και ο Σταύρος Λαμπριάκος επιστρατεύτηκε για να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην επίθεση του Άρη.

Στο 89' η Καβάλα έμεινε με εννέα παίκτες, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κάλβο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λαμπριάκος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν και βρέθηκε σε καλή θέση. Το σουτ του όμως έδιωξε ο Κάλατς. Στην επόμενη φάση ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Καβάλα να μένει με οκτώ παίκτες, μετά την αποβολή του Ονουάτσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 11.365 και οι εισπράξεις 89.770 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: